Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Üdv. Szinte biztos hogy kérdeztem már, de még1x feltenném a kérdést. A meglévő JBL 260p subom helyett szeretnék kettőt, de akkor már minőségben feljebb is lépnék. Tudom, a hozzáértők egyből rávágják, hogy ennél feljebb lépni nem nehéz.
Nem akarok kisebb vagyont elkölteni a projektre, a lényeg hogy legyen minőségi hangzásom, de ne kerüljön horror összegbe. A "szoba" egy panel nappali (még mindig), ami ~20nm (hall nélkül). A két sub egyértelműen a frontok mellett lennének a tévé és a front között két oldalt. Más alternatíva nincs. Ahhoz sokat olvastam a topikot hogy tisztában legyek azzal, hogy van a zárt és a reflexes verzió. Mivel a mostani JBL 260p reflexes, így egyértelmű, hogy a zártról nincs érdemi tapasztalatom. Vagyis egy nagyon belépős Harmanom volt ami zárt volt, de azt inkább hagyjuk.
A kérdés az hogy milyet vegyek? A használt is szóba jöhet, de két ugyan olyan típust külön beszerezni macera. -
Kova101
friss újonc
válasz petya1985 #162590 üzenetére
Lehet az a gond, hogy nem megfelelő a formátum amiben küldi a géped. A hang beállításoknál át tudod ezt állítani. Windows gépen elég ha a tálcán a hangszóró ikonra jobb egérrel rányomsz, ott a Hang menü, azon belül a Lejátszás fül. Itt válasszad ki az optikai kimenetet és nyissad meg a Tulajdonságait. Ezen az ablakon belül van egy Haladó fül, ott át tudod állítani a formátumot. Próbáld végig őket, hátha valamelyik működik.
Tippre a 24bit 96khz fog működni, mert sok vevő maximum ezt a formátumot támogatja a 192khz-et nem. Egyébként arra is ügyelj, hogy a toslink kábel a sávszél hiánya miatt nem tud komolyabb hang formátumokat továbbítani mint pl Dolby Atmos és tömörítetlen PCM-ből is csak stereot tud.
Szóval olyan hang anyaggal próbáld ki először ami sima stereo vagy Dolby Digital, DTS. -
törölt tag
válasz #16695808 #162591 üzenetére
milyen lg a házimozi?
Minden más megy róla? Mármint a chromecastról?
Én ebben az esetben (ha kiderül milyen lg-k ) akkor a hangot fülesről venném le, YT amugyis csak sztereóban szól, tehát azért is marad(hat) néma mert pl auto helyett dolby digitalra állitottad és az nincs a youtube-n. -
törölt tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
van egy LCD tv aminek hdmi portjára van rakva egy Blu-ray lejátszó (5.1-es házimozi ) es még a tv optikai csatlakozóval is ossze van kötve a Blu-ray lejátszóval . Minden jó.... de
a tv masik hdmi portján egy Chromecast eszköz van es ezzel nezem a YouTube-ot aminek ebben a felállásban nincs hangja... hogy tudnám megszólaltatni a házimozin keresztül ? Mit csinalok rosszul ? Mi a megoldás? ( Lg tv+lg házimozi) -
petya1985
tag
válasz ctrlaltdel13 #162589 üzenetére
hangmódok? részletezd kérlek mire gondolsz?
ÜBER ALLES F.C. BAYERN MÜNCHEN!!!
-
petya1985
tag
Hello. Optikai kabellel osszekotottem a hifim es a szamitogepem,a gep erzekelte is es digital output es meg sincs hang... vkinek vmi tipp??
ÜBER ALLES F.C. BAYERN MÜNCHEN!!!
-
Quetz
őstag
Megvan a legújabb audi javító eszköz, csak be kell dugni a lejátszó/avr usb portjába
5g-bioshield:
PROPRIETARY HOLOGRAPHIC NANO-LAYER TECHNOLOGYThe 5GBioShield is the result of the most advanced technology currently available for balancing and prevention of the devastating effects caused by non-natural magneto-electric waves, particularly (but not limited to) 5G, for all biological life forms.
The 5GbioShield makes it possible, thanks to a uniquely applied process of quantum nano-layer technology, to balance the imbalanced electric oscillations arising from all magneto-electric fog induced by all devices such as: laptops, cordless phones, wlan, tablets, etc.
The 5GbioShield brings balance into the field at the atomic and cellular level restoring balanced effects to all harmful (ionized and non-ionized) radiation.
-
Khaosz55
addikt
Szerintetek mekkora a dobozt (literre) építsek a következő hangsugárzónak a plafonba?
Semmilyen szintű információt nem találok, hogy mekkora az ideális.
Hivi VR8-W -
Játékos
addikt
válasz VoidXs #162579 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, nem voltam egyértelmű. HTPC-hez van nekem távirányító, és annak van egy USB-s vevője. Ezen szeretném olvasni a kódot egy windows-os progival. Pár éve javasolt valaki egyet a itt, de nem találtam a progi nevét sajna...Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Nem tudja nekem megmondani valaki annak a kis programnak a nevét, ami megjeleníti a távirányító infra kódjait? Becsszó, kerestem, de nem találtam.
Előre is hálásan köszönöm!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
VoidXs
nagyúr
válasz python1 #162575 üzenetére
Teljesen random memóriahozzáférésnél van az 20% is. Szerencsére a házimozi és egyszerűbb szerveres feladatok gyakran szekvenciálisak vagy más módon könnyen ki lehet következtetni, hogy mi lesz a következő olvasás, de az én gépem játékra épült, ott 3% is lehet élet-halál kérdése.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
python1
veterán
válasz VoidXs #162574 üzenetére
Olyan 1,5-3% lehet, cserében tényleg atomstabil gépet kapunk , és bizony hibajavítás is jól jön, pl nálam filmre K-ról konvertálás vagy bármire kiváló, semmiféle lassulás vagy akadás soha nem volt, de fagyás sem, igaz az új ára csak a konfignak 800e környékén mozgot annó.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz python1 #162573 üzenetére
Egy extra elem kerül a CPU és a bankok közé, mert amúgy hagyományos RAM-ra épülnek, ennek van egy egész tetemes késleltetése. Nem az átviteli sebességgel van a probléma, az nem esik annyit, hanem a késleltetéssel, mivel nagyon máshogy kell kezelni a teljes modult, leginkább a torlódások miatt.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz robi-k #162570 üzenetére
Ezek önmagukban még mindig nem felelősek látható vagy hallható eredményért digitális rendszeren, csak egy kihagyott képkocka vagy audio frame esélyét csökkentetted 0.00005%-ról 0.00004%-ra (természetesen nem valós számok, csak a nagyságrend).
Ha egy TV-t tápolsz újra, az már jelent eredményt, de azt is csak mérni tudod, látni lehetetlen. Gyártáskor szokás nézni pixelzajt, hogy ne legyen átesés, de ahhoz a panelt a véglegesnél közel 10x erősebb háttérvilágítással és minimális nyitásra állított pixelekkel tesztelik. Amíg ez a zaj +/-0.5 pixelérték alatt van a legalsó tartományban (tehát ahol a legkevesebbet jelenti a gamma miatt), addig a panel tökéletesnek minősül, mert ilyen kicsi változást nem tudsz neki eleve átadni sehogy, semmilyen jelhibával.
Mármint esély van rá, hogy pont úgy fordulnak a bitek különböző zajok és kozmikus hatások miatt, de olyan kicsi, hogy ha az univerzum keletkezésekor létezett volna az összes mai TV, és 24/7 kapták volna a 4K60 jelet, akkor is felírhatatlanul kicsi és 0-ra kerekíthető esélye van annak, hogy ez akár egyetlen pixellel megtörténjen többmilliárd TV közül akár csak az egyiken, többmilliárd év alatt. Épp ezért inkább azt mondjuk, hogy ilyen nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz VoidXs #162566 üzenetére
Sőt, a felsorolásodat tovább is folytathatnánk
De a felhasználók többsége nem elektronikai műszerész, és nem is hobbi rádióamatőr (de nem is kell, hogy azok legyenek ahhoz, hogy élvezzék a jó minőségű eszközök magasabb kép- és hangminőségét)
Épp emiatt az általam régebben elkövetett "lejátszótuning" sem csak tápegység+DC/DC inverter cseréből állt, beépítésre került a saját procival rendelkező és több Crystek oszcillátort használó reclock modul is új S/PDIF és AES/EBU kimenetekkel.(#162567) Quetz
Ne felejtsük el, hogy a digitális világban 0 és 1 mellett léteik "Z" állapot is[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz Quetz #162567 üzenetére
Ha egy neutrínó átlöki az egyik bited, akkor lehet a 2x2=5. Néha ez a teljesen indokolatlanul összeomló rendszerek oka, de erre nincs védelem, csak ECC-s RAM (ami nagyon drága és nagyon lassú). Ez egyébként olyan ritka, hogy egy nem űrtechnológiára szakosodott mérnök életében egyszer lát ilyet, egy munkatársamnál láttam még csak. De ez már nagyon off mese.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz BBéci #162564 üzenetére
Amikor megjelent a VLS-tápos Dune, volt szerencsém megnézni, teszteltük néhány órán át, akkor azt mondtam, hogy annyit nem ér és még a megoldás is ronda. Nem tapasztaltam akkora különbséget (mint amit a ára mutat) hangban és képben, hogy lássam a VLS-tápos Dune létjogosultságát, magyarul engem nem győzőtt meg. Ha 50e Ft-ot kértek volna érte és valami esztétikusabb megoldás lett volna akkor valószínűleg érdekelt volna.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Quetz
őstag
válasz BBéci #162560 üzenetére
A számítógép nullák és egyesek halmaza. A képet matematikai transzformációval állítja elő a kompresszált forrásból. Hogy ez a A -> B átalakítás más eredményt hozzon, ahhoz a a számítási eredményeknek kellene változni pusztán azért, mert más tápegységet raksz be. Ez azt jelentené a gyakorlatban, hogy a 2x2 néha 5, ami viszont ahhoz vezetne, hogy a számítógép nem lenne képes megbízhatóan ugyanazt az eredményt szállítani, tehát nem működne számítógépként.
És itt vége a tápegység tuningnak, mert a számítógépek igen megbízhatóan működnek, leszámítva a kismillió egyéb nyavalyát, ami miatt nem, de az már más témakör.Audió oldalról nézve a Hypex, Icepower, Pascal végfokok bebizonyították, hogy kiváló minőségű végfokokat lehet csinálni kapcsoló üzemű táppal. Jobbára csak hit kérdése, hogy a lineáris táp, vagy a kapcsoló üzemű ad jobb eredményt. Az olcsó gagyi mindkettőnél pocsék kimenetet fog okozni, a tisztességesen megtervezett és összerakott cuccok meg nem lesznek olcsók. Én ugyanezt olvasom ki Robi-k hozzászólásából is.
-
VoidXs
nagyúr
válasz robi-k #162563 üzenetére
Ezzel azért rengeteg probléma van. Azt mondod, hogy egy 150-300 forintos alkatrész határozza meg a hangminőséget, mert egy DC-DC átalakító nagyjából ennyibe kerül. Lehet, hogy vannak hifisnek brandelt túlárazott vackok drágábban, de amiket én szoktam venni (például ez), azoknak olyan szinten egyenes kimenetük van, hogy a céges Infiniium zaja is magasabb. Arról sem tettél említést, hogy egy DC-DC bemenetét az elfogadási tartományon belül akárhogy rángathatod, a bemeneti DC-re egész magas AC-t is keverhetsz, mielőtt problémák jelennének meg. Tehát bármi zaj volt előtte, utána már nem lesz. Ahogy az is kimaradt, hogy a DC csak az egyik komponense a jelgenerátornak, amennyiben analóg jelet alkotnánk (nem azt tesszük), vagy fontos lenne a jitter (a legkevésbé sem az), az órajel mondaná meg a kimenet pontosságát úgy 90%-ban, és a maradék a tápfeszültség. Továbbá egy CPU vagy MCU mindenképpen hatalmas zajt generál, ami bármilyen tápfeszültségi hibát túl fog szárnyalni, a PC-s hangkártyák zaját például szinte kizárólag a közelükben ülő hatalmas processzor okozza, GPU-val még rosszabb a helyzet. Egy kompaktabb lejátszón, mint amilyen a Dune, ezek még közelebb lesznek egymáshoz. Annak inkább neki se kezdek, hogy egy láncban hol tűnnek el a bevitt zajok teljesen, és hol jelennek meg újak. Gyorsabb megbuktatni mindenkit egy vakteszten.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz robi-k #162563 üzenetére
Köszi!
Mindezek megmagyarázzák, mitől annyival jobb a VLS tápegységes Dune lejátszók kép- és hangminősége, mint a sima gyáriaké.
Valamint az is következik belőle, hogy a különféle lejátszók bitstream hangjának minősége is eltérő, hiszen már a tápellátás is befolyásolja azt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
robi-k
őstag
válasz BBéci #162561 üzenetére
Pontosan.
Anno én a saját Prime 3.0 lejátszómhoz készített DIY lineáris tápegységnél is a VLS mintát követtem, a küldő tápegység 6 független tápáramkörrel rendelkezett, és a lejátszó belsejében volt egy további 3,3V feszültséget adó lineáris tápegység a Sigma processzor DC/DC inverterének kiváltására.Az OPPO tuning során beépített lineáris tápegység is rendelkezett a Mediatek processzor DC/DC inverterét kiváltó lineáris tápáramkörrel. Önmagában nem sok értelme van a kapcsolóüzemű tápegység cserének lineáris tápegység modulokra, ha nem nyúlunk hozzá az alaplapokon lévő DC/DC inverterekhez (ugyan is végső soron ezen DC/DC inverterek táplálják a végfogyasztó(ka)t, és így ezen inverterek által előállított tápfeszültség "tisztasága" határozza meg a tápforrás miatt keletkező kép- és hang zajosságot).
-
WaterWave
veterán
válasz xerobyte #162559 üzenetére
Nem lesz nagy újdonság.
Az is kérdéses, hogy mikor, talán szeptemberre.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
BBéci
legenda
Robi-k többek között ezt írta: "VLS tápbeépítésénél a srácok hozzányúltak az alaplap tápáramköréhez is, megbontva a tápáramköröket és zavarszűrőzve a DC/DC áramköröket is."
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Quetz #162558 üzenetére
Már megint nulla személyes tapasztalattal próbálsz okoskodni.
A VLS tápegység elismerten kiváló, többen meg akarták venni csak azt, Dune nélkül. Úgy emlékszem, 170000 forintos felárral adták az ilyennel ellátott készülékeket, amit vakteszten hasonlítottunk OPPO BDP95-höz és megállta a helyét.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xerobyte
aktív tag
Úgy látszik idén csak 2 új Denon jön, viszont közben már le is vették a videókat:
https://www.youtube.com/watch?v=-Nm4a3KACOs
https://www.youtube.com/watch?v=Ipfe6LaP7MY
x3700h és x6700h, ami nekem fura, mert pont a 4500 marad utód nélkül.
Egyre valószínűbb (így kvázi már 99%), hogy csak 1 db 48gbps-es HDMI 2.1-es bemenet lesz rajtuk. -
Quetz
őstag
válasz BBéci #162557 üzenetére
Attól félek, átverés áldozata lettél. Simán csak kivették a tápot, hozzáraktak egy külső egységet és ennyi. Külön aggasztó, hogy a hivatalos oldalon sincs semmi információ róla. A tápegységről ami képet találni, az pedig a virtual live sound cimkét viseli, ami elég tvshops marketing duma.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Quetz #162553 üzenetére
Próbáld ki!
A VLS Dune lejátszókban nem csak a külső tápegység a különbség, belül is változtattak a táp részen. Erről Robi-k tudna mesélni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #162518 üzenetére
Van nálam sima és VLS tápegységes Dune 3.0. Utóbbinak egyértelműen, tisztán, világosan, eltéveszthetetlenül jobb a bitstream hangminősége és persze a képe is.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
válasz alphamooncam #162533 üzenetére
Mert túl sok számítás és adat. A draw call-os megoldás lényegében az oprendszernek küldött "rajzolj ide egy gombot" és hasonló műveleteket viszi át. A filmekben viszont nem párbeszédablakokat dobálnak fel, hanem bármi lehet a képen, főleg, miután a MadVR olyan részleteket hoz elő, ami a kódolással elveszett. Egy Full HD filmben a színinformáció valójában csak 960x540, a fényesség valódi Full HD, így tömörít a Blu-ray. Ezért lesz sokkal szebb Full HD kijelzőn is a 4K anyag, ahogy ezért jön ki a teszteken a 4K emberi szemmel nem látható előnye (ha mindkét kijelző ugyanazt az anyagot kapná, nem lenne ilyen eredmény). A MadVR képe attól kiemelkedő, hogy ezt a színinformációt nem sima átlagolással, hanem bonyolultabb módszerekkel (vektorészlelés, AI, stb) állítja elő.
Olyan tömörítetlen formátum nincs, ami elérhető lenne. Amiket én ismerek, és képesek erre, az az MJPEG, az FPS1, és a HEVC rExt (nem a sima HEVC), ezek közül házimozis hardver eleve nem támogatja egyiket se, és soha nem volt olyan PC-m, ami le tudná őket teljes sebességgel játszani, annyi adatot kell feldolgozni. Az MJPEG mozis verziójához például dedikált hardver kell, úgy 3 millióért megy egy ilyen FPGA-alapú csoda, okkal, ugyanis a high-end Ryzenem kemény 2 képkockát bír el másodpercenként. Az egy 2019-es processzor, a mozik pedig kb. 2010 óta mennek digitálisan. A tömörítetlenség lenne teljesítményben az egyetlen járható út (mivel nem kell dekódolni, elég jó módszerrel kilőni a frame bufferbe), de ahhoz egy filmnél nem elég a gigabit. Ez nemhogy a legtöbb ipari hálózaton sincs meg, filmet sem érdemes ilyen formában kiadni, mert ezt a sebességet csak SSD tudja, lemez nem, legyen az optikai vagy HDD.
(#162534) mpo: Egyszerű a számítás, szélesség*magasság*bitmélység*3 (ugye RGB)*képkockaszám/1024 (hogy kbit legyen)/1024 (hogy Mbit legyen)/1024 (hogy Gbit legyen). A Full HD-t elszámoltam, az csak 1.11 Gbit, így a 4K logikusan négyszer ennyi, de a kerekítés miatt 4.45, HDR-ben pedig 5.56 Gbitnél járunk. 60 Hz-es HFR konverzióval, ahogy én mozizom (vagy épp a Gemini Man jött ki) a Full HD 2.78, a 4K pedig 11.12 Gbit, és ez még nem HDR. Én arra dupla projektoros megoldást készítettem, ehhez két HDMI-t kell megtölteni adattal, ahol rengeteg más is átmegy:
(#162535) mandju: Ott már a HDMI extrái is megjelennek, egyrészt durva overscan van (pl. mert képnek szúrja be a hangot), másrészt az egészet meg kell szorozni 10/8-al a 8b10 kódolás miatt, és mellette még a vezérlőjelek (HBlank, VBlank, jelinfó, stb.) is védve vannak a bithiba ellen, egész pontosan ötszörösen, annak sem kevés adat kell. Ettől még belefér 18 Gbitbe, tömörítés nélkül (korábban csak úgy ment át). A probléma, hogy ezt alig támogatja bármi (gyors kereséssel mindössze 6 ilyen TV-t és 0 házimozis projektort találtam), a korábban írt chroma downsampling miatt. Filmhez nincs teljes RGB (csak PC-nek kell a MadVR miatt), a 4K HDR Blu-ray is csak 4:2:0, ez azt jelenti, hogy az átvitt adatfolyam majdnem fele annyi. Mindenkinek olcsóbb így: neked nem kell high speed kábel, és elég fele annyi teljesítmény a megjelenítőbe, ami abba a faktorba normális hűtéssel nagyon drága.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz alphamooncam #162548 üzenetére
Az attól függ, hogy milyen rendszerbe menne, de megoldható lenne forgó alkatrésszekkel max 10decibeles zajjal. Minek harcolni a szélmalom ellen, megtették már ezt, én simán használom a nekem megfelelő madvr beállítást a vetítőmhöz, és simán hozz egy olyan képet hangot aminél jobbat ritkán hallok.
-
alphamooncam
őstag
válasz python1 #162545 üzenetére
Gondoltam feltalálom azt a bizonyos viaszt, de megégette az ujjam...
MadVR miatt lett volna.
...meg a nosztalgia.
Jobb képet szerettem volna, de nem minden áron.
NAS-> RPI4-Kodi marad, nem vagyok hajlandó milliókat beleölni.
Ja és szóljatok ha 150 alatt lesz újonnan fullos MadVR-t tudó HTPC, mozgó alkatrész nélküli, szálhúzott alu házzal...
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
mpo
veterán
válasz alphamooncam #162544 üzenetére
Először persze adatközpontoknál használnák, nem otthoni előfizetőknél.
Jó lesz neked, 50 filmet meg tudsz nézni 1 mp alatt.
Ha érted, akkor már elavult.
-
python1
veterán
válasz alphamooncam #162542 üzenetére
De minek bonyolítanád, nekem szerverről jönnek a fullhd filmek, a szerver hangtalan, egy szintén hangtalan HTPC-be madvr-rel a projektorra hangolva + a processzor szerepét is ellátja a HTPC.Tulajdonképpen csak végfokok vannak a HTPC- mögött, ja meg egy rakat minidsp.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
[44,2 Tbps] " Ez a sebesség elég ahhoz, hogy 50 darab 100 GB-os Blu-ray-lemezen lévő 4K-s filmet egyetlen másodpercnél is rövidebb idő alatt letöltsenek..."
Mondom, hogy megvan a technológia...
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
mpo
veterán
válasz alphamooncam #162542 üzenetére
Nem írtam, hogy lehetetlen, (azt se, hogy megoldható) csak ha többe kerül a leves, mint a hús, akkor van-e értelme.
Az előnyök nincsenek arányban a költségekkel.Ha érted, akkor már elavult.
-
alphamooncam
őstag
-
blakey
titán
válasz mandju #162539 üzenetére
Milyen hosszú a kábel? 3m-en állítólag már nem megy át az UHD 60fps 420/12bit HDR-ben, de a 422/10-12bit és a 444 8bit sem, viszont 1,5m-en nálam hibátlanul működik.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mandju
senior tag
válasz blakey #162536 üzenetére
Hiszek neked, ennek ellenére a 18 Gbites hdmi 2.0 csatolóval ellátott vetítőm nem tudja megjeleníteni a 4k 60p 12 bit hdr adatot... ebből gondoltam... amit madvr-rel állítok elő...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
blakey
titán
Nem neki válaszoltam. Erre válaszoltam "Elvileg a 4k 60p HDR már nem fér át a 18 Gbiten...", átfér a 4K 60p HDR.
-
blakey
titán
válasz mandju #162535 üzenetére
Simán átmegy, Dolby Vision, HDR10+, stb mind működik 1,5 méteren.
-
mandju
senior tag
Elvileg a 4k 60p HDR már nem fér át a 18 Gbiten...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
mpo
veterán
válasz alphamooncam #162533 üzenetére
Érdekes az ötleted, még létezhet is (akár a NASA-nál), csak az nem a mi bukszánkhoz való.
A felhasználók száma és igénye is növekszik, ezért inkább a jobb tömörítés kidolgozásába fektetnek be.
Ezt írta VoidXs:
A tömörítetlen Full HD 1.14 Gbitet kíván 24 Hz-en.
....akkor is korlátolt a sávszéled.A 4K, HDR, stb. milyen sávszélességet igényelne?
Ha érted, akkor már elavult.
-
alphamooncam
őstag
válasz VoidXs #162527 üzenetére
"...A féltömörítetlen (draw call-os) megoldások, pl. a Windows beépített dolgai pont renderelést nem tudnak átvinni..."
Szerinted, erre senki nem talált még ki semmilyen megoldást, vagy csak jobban körül kéne nézzünk? Mármint olyan protokolt, ahol a render csonkítás nélkül átmegy.
-
VoidXs
nagyúr
válasz Tamoo #162530 üzenetére
Persze, a legtöbb nagy dolog alig teljesítményigényes. Egy HDR-SDR konverzió például mindössze 2 szorzás és 2 összeadás pixelenként, ez egy krumplinak is megy, de a belépő AI felskálázás sem nagyobb feladat, mint kirajzolni magát a képet.
-
alphamooncam
őstag
válasz VoidXs #162527 üzenetére
Ez a beszéd ! Tudtam, hogy számíthatok Rád!
Köszönöm! Projekt átmeneti időre elnapolva... mert még sincsenek meg - vagy legalábbis nem tudunk róla - a technológia feltételei.
Render áttolás 1:1-ben, minőségromlás nélkül. Na, csak kinyögtem.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz alphamooncam #162524 üzenetére
A tömörítetlen Full HD 1.14 Gbitet kíván 24 Hz-en. Ha lenne rá mód, hogy a tömörítetlen DirectX frame buffert lelopd, és van mellé olyan gyors CPU-d, hogy ezt képes is legyen áttolni, akkor is korlátolt a sávszéled. A féltömörítetlen (draw call-os) megoldások, pl. a Windows beépített dolgai pont renderelést nem tudnak átvinni, vagy épp nagyon tömörített módba kapcsolnak. A MadVR pedig pont arra készült, hogy a tömörítési hibákat javítsa, ha bármit mögé teszel, az lényegében semlegesség teszi, de még ront is.
A Roon és a Tidal zenére van, az a videó sávszél töredéke, gond nélkül átmegy bármi. A Netflix is streamel DTS HD-MA-t.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #162524 üzenetére
Roon hogy csinálja? Ott is van szerver meg kliens gép.
Tidalt meg iszonyat magas Hz-eken ( szerintem pont feleslegesen, de ez mindegy ) sztrímelik a világvégéről, beszámolók alapján kiváló minőségben.
"Csak" ezt kéne átültetni, de ehhez én olyan kevés vagyok mint mackósajtban... de abban biztos vagyok már rendelkezésre állnak az eszközök - lehet a szoftveres része akár "free" is - csak még nem csinálta meg senki, vagy legalábbis nem tudok róla.
-
mettek
addikt
válasz VoidXs #162519 üzenetére
Ezt a hangerős dolgot aláírom. Amikor először teszteltem a coreelec-es boxot és a sony lejátszót akkor a sonyt fényévekkel hallottam jobbnak aztán kiderült hogy annak a bemenetén volt plusz 4-5 decibel erősítés. Amikor egálba hoztam a 2 bemenet jelszintjét már csak hangyafa**nyi volt a különbség. Kicsit volt csak tisztább, dinamikusabb a sony de ez is lehetett akár hdmi kábel különbség is mert az sem volt egyforma.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
alphamooncam
őstag
válasz VoidXs #162521 üzenetére
Köszi nem erre gondoltam.
Lehet én nem tudom jól megfogalmazni a kérdést... Két gépről szerver-kliens, és Broadcastról, Unicastról beszélek ha jól gondolom.
Azért kezdtem úgy eredetileg a témát, hogy ez szerintem otthoni körülmények között úttörő és van-e valakinek erről bármilyen infója.
"A HDMI átalakítók minimális, a képernyőstreamek drasztikus minőségromlással (és minimum 100k hardveres felárral) járnak."
A két gép között nem gondolom, hogy a HDMI lenne a legjobb kapcsolat, talán gigabites hálókártyával SFTP-kábellel lehetne legcélszerűbben megoldani, de hogy milyen protokollal, arról már végképp semmilyen infom nincs.
Egyébként Broadcastnál milyen minőségromlással lehet számolni? Mekkora a max. bitráta amit átvisz?
-
Quetz
őstag
válasz VoidXs #162519 üzenetére
Igen, én is többször beleestem már ebbe a csapdába, hogy HDMI bemenetenként mások voltak a beállítások. Aztán csak lestem, hogy ez a múltkor még jó volt...
(#162520) alphamooncam A madvr envy, ami dedikált HW a madvr-hez , nem tudom hol tart jelenleg. Mindenesetre elvárható lenne, hogy az lesz az ultimate megoldás, csak hát az 5-1000 USD ár mellette...
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz alphamooncam #162520 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy önmagában megbirkózik full-full beállításon a MadVR-rel?
Ehhez 300k is kevés, az én gépem értéke jelenleg kb. 400k, és az sem képes erre. A legjobb ár/érték arányt, és a házimozis piacot teljes egészében verő gépet ajánlottam 150-ért.
Táp téma csak abból a szempontból érdekelt mert másnál felmerült az analóg táp.
Akkor válaszd a digitálisat. Olcsóbb (azonos minőségű modell) és jobb, olyan dolgokat képes javítani, amiket analóg nem, és ezeken túl még sokkal hatékonyabb is.
Nem ismerem a piacot, létezik ma olyan asztali lejátszó aminek a minősége eléri egy szénné tuningolt MadVR-s HTPC képét- hangját? (Ez a linkelt kérdésből)
Nem, soha nem is létezett, és valószínűleg nem is fog. Nem lenne bevétele a cégeknek, ha annyit is érne a lejátszójuk, mint amennyiért árulják. És ez nem csak a szénné tuningolt MadVR-re vonatkozik, mert a 3200G is bőven megveri a legdrágább lejátszókat, néhányat még MadVR nélkül is.
Átmenne-e úgy egy sztrím, hogy az összes számításigényes feldolgozást (MadVR-Szobakorrekció, stb. bármi ) elvégzi az "erős és hangos" gép, egy másik szobában, míg a moziszobában egy minden szempontból csendes kliens gépnek csak az lenne a dolga, hogy fogadja, időrendi sorrendbe tegye, és HDMI-n kitolja a filmet.
Erre csak stúdiós hardvert ismerek, és azoknak az árazása is úgy alakul. Az irodai szintet felejtsük el, az vagy annál is drágább, vagy nem is beszélhetünk minőségről. A HDMI átalakítók minimális, a képernyőstreamek drasztikus minőségromlással (és minimum 100k hardveres felárral) járnak. Amit ajánlottam PC-t, közel hangtalan, de ha még be is dobozolod maximum 5000 forintért (fa + csavar + ragasztó + szivacs + külső power gomb + extra ventilátor), akkor lazán eljutsz egy stúdió alapzaja alá.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz VoidXs #162517 üzenetére
Köszi !
1./ Nem láttam külön grafikus kártya ajánlatot.
Ez azt jelenti, hogy önmagában megbirkózik full-full beállításon a MadVR-rel?
2./ Táp téma csak abból a szempontból érdekelt mert másnál felmerült az analóg táp.
Mivel azt gondolom, hogy azon kívül, hogy stabilnak kell lennie, és ezen kívül nem szükséges extra csendesnek lennie semmilyen szempontból, ezért ez nem volt annyira lényeges, de jó tudni.
3./ Igazából [erre] keresem a választ.
Átmenne-e úgy egy sztrím, hogy az összes számításigényes feldolgozást (MadVR-Szobakorrekció, stb. bármi ) elvégzi az "erős és hangos" gép, egy másik szobában, míg a moziszobában egy minden szempontból csendes kliens gépnek csak az lenne a dolga, hogy fogadja, időrendi sorrendbe tegye, és HDMI-n kitolja a filmet.
Én egyértelműen nem értek hozzá, de azt gondolom, hogy Te igen.
Dolgoztam olyan helyen, ahol így volt megoldva. Volt egy központi szervergép egy hűtött szobában, és vagy nyóc kliensgép monitorral, egérrel, billentyűzettel egy másikban.
A kliensnek annyi volt a dolga, hogy csatornát biztosítson a távirányítására (egér-bill) és megjelenítse a szerver képét ( monitor), többit a szerver intézte.
Erre lennék igazán kiváncsi, hogy működhet-e, van-e valamilyen hátulütője az elképzelésnek.
Amiben nem vagyok biztos az a "csatorna", hogy hogyan, milyen módon működhetnének együtt a szerver és a kliens stb.
Előre is köszönöm, ha elmondod a véleményed.
P.S: Többieknek.Tipikusan nem NAS-ra gondoltam, olyanom már van, és jelenleg is arról üzemelek.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz #98221312 #162518 üzenetére
Akkor vagy rossz a teszt, vagy az inputok beállítása nem azonos. Ezt egyszerűen úgy szokás, hogy megy mindkét lejátszó, és valaki a kettő közt kapcsolgat. 14-szer véletlenszerűt választ, és ha akár csak egyet hibázol, onnantól a teszt bukott. Meglepően sokáig el lehet menni, én például egy Ethernet kábeles vakteszten (nyilván nincs különbség, csak erőltették) betippeltem véletlenül egymás után 7-szer a jót, mire kiderült, hogy nem hallok különbséget. Olyan szinten nagy a placebó faktora és az ember hallásának a befolyásolhatósága, hogy ha nem ragaszkodsz olyan drasztikus módszerekhez, mint a legkisebb hibára is a teszt újraindítása, akkor nem fog kiderülni, hogy mégsincs különbség.
Az inputok szinkronizálása egyszerű, de mégis nagyon sok AVR nagyon hülye ebből a szempontból, és tényleg mindenen végig kell menni mindkét bemeneten, mert ha bárhol marad minimális, akár 0.5 dB hangerőkülönbség, az azonnal hallható, és az ember beképzeli mindenféle minőségjavulásnak. Ez egyébként egy másik tök jó teszt, hívj meg embereket, csak a hangerőt állítgasd nekik vakon, és kérdezd meg, mi változott, meg fogsz lepődni. Én még olyat is hallottam, hogy a képet mondják jobbnak.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz Tamoo #162503 üzenetére
Semmit nem jelent a bitráta, ha nem beszélünk magáról a kódolási módszerről. Az MP3 és a DD 25+ éves formátum, az Opus 1.3 mindössze 2. Ennyi idő alatt a tömörítés tudománya legalább olyan iramban fejlődött, mint a PC-k számítási teljesítménye, de videó terén bőven meg is haladtuk (egy mai átlagos hardveren egy mai high-end kódolás nem képes real-time futni, régen ilyen soha nem fordult elő).
Az MP3 tud full range lenni két csatornára, de az illesztési hibák és a tranziensek eldobása miatt azonnal hallani a különbséget, hiába van meg az adat 20k-ig. A DD már jól szól néhány csatornán, de az LFE egészen a végletekig van tömörítve, külön kell preprocesszálni, hogy egyáltalán ne zajt tároljon, illetve a surroundokat 7 kHz-en vágja, ami szintén drasztikus minőségromlás.
Mindeközben az Opus tökéletes 20-20k között az alap 320 kbiten (8 csatornára), semmiféle tömörítési hibát nem okoz, 640 kbiten pedig szinte veszteségmentes (zenére már 160 kbiten is). Tud csatornánként dinamikus lenni, de az FFmpeg hülyeségei miatt én ezt nem használom.
(#162504) alphamooncam: Jelenleg a 30k-s Ryzen 3200G a legjobb ár/érték arány, felette már a többszörösét kell kifizetned minimális minőségbeli javulásért. Ez egy normális alaplappal, kevés memóriával, és jó SSD-vel 80k-ra rúg, és akkor a maradék már csak a táp. Az én javaslatom a Corsair AX760/AX860 (ezek az analóg verziók), annál jobbat felesleges venni. Nekem a digitális van (AX860i, és egyébként ez a rendes mozikban a bevett darab, én is onnan hoztam selejtezéskor), az sokkal jobb, de analógról szólt a kérdés.
(#162506) Jigsaw04: Meg is válaszoltad a kérdést. A PCM feldolgozott hang, a lejátszó dekóderét használja. Én a bitstreamről beszéltem, ami ezt kihagyja és lényegében letilt minden korrekciót. PC-n is ezért javaslom a helyben dekódolást, mert a PC-s dekóderek mindig a legjobbak, az AVR-esek pedig legtöbb esetben a legrosszabbak.
[ Szerkesztve ]
-
exception
aktív tag
válasz Dorian #162514 üzenetére
Film közben egy 25 decibeles hangot nem hallasz, illetve messzebb is vagy a géptől. Nem jó a teljesen passzív gép, vagy vizet kell rárakni, azt nem hallod, de akkor már nem 120, hanem 200 lesz a vége.Mondjuk ha azt vesszük, hogy egy jóféle médiaplayer mennyibe kerül, akkor ez még mindig barátinak mondható.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
Dorian
félisten
válasz exception #162513 üzenetére
Iroda alapzaj-szintje azért tök más kategória egy nappaliénál. Engem a HDD tekerése is zavar, a PC-mben ezért is SSD van, ill. ventilátor nélküli passzív megoldás. Ez persze nem Madvr kompatibilis, de egyelőre ez nem is érdekel.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
exception
aktív tag
válasz Dorian #162512 üzenetére
Low profile 1050ti létezik passzívban is, a CPU-t tudod "némítani" egy Noctuával, tápból magas hatásfokú kell, létezik félpasszív is, aminek a ventije tényleg csak akkor kapcsol be, amikor kell. A házba én tennék ventit, ami szép lassan forog és kavar valami levegőt, a full passzív géphez kisebb teljesítményű alkatrészek kellenének. A brand gépek saját hűtései egyébként meglepően halkak, nem szabad leírni őket. Nálunk az irodában i5-ös Hp elitedeskek vannak, nem is hallod, hogy működik, ezen nem változtatna egy low profile vga sem.jav: nincs 1050ti passzívban, 1030 a legnagyobb, de ilyen cpu mellett az is bőven elbírja a madVR-t.
[ Szerkesztve ]
-
exception
aktív tag
válasz alphamooncam #162509 üzenetére
Egy szervergép 40 000 körül van használtan, amiben van egy olyan Xeon proci, ami simán elbír bármivel. Ezekben már a memória benne van, kell egy tápegység és egy SSD. Ehhez ha kell az összes MadVR cucc, akkor egy low profile 1050ti elég, egy szép házzal együtt 120 alatt megáll a történet.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz alphamooncam #162509 üzenetére
150-be nyilván nem lesz analóg tápod.
Annyiból madVR-hez gépet max használt komponensekből építesz, de nem analóg táppal hanem egy normális pc-s táppal. -
alphamooncam
őstag
válasz python1 #162508 üzenetére
Nekem olyan PC kéne ami elbír a MadVR-el, és ha 150-be belefér, akkor jöhet az analóg táp is.
Azért kértem konkrétumot, mert Dorianhoz hasonlóan nem ismerem azt a forrást, ahonnan ezt ennyiért be lehetne szerezni.
-
python1
veterán
válasz alphamooncam #162507 üzenetére
Pl l fullhd -ra kliens PC 12e forint, külső táppal, wifivel,mondjuk ehhez 6e forint egy ssd amire fekúszik a Windows, bár én librelec -el használtam évekig, most nas-ként üzemel némán, mivel passzív kivitelű. De széles a választék hardver terén, mozira nem kell izom gép, gpu nem árt ha erősebb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz VoidXs #162502 üzenetére
" Oh, a jó régi "változik a hangminőség a lejátszóval, mert én hallom" érv. Bitstreamnél a lejátszónak nincs hangja, nem ő állítja elő. "
Az Oblivion nyitójeleneténél amikor kiírják a film címét egyértelműen hallható a dinamika különbség.
A Sony S6700-al sokkal gyengébb erőtlenebb mint a CA esetében.
Párom, barátom is jobbnak hallotta, én pedig vakteszten is felismertem mikor melyik lejátszó szól.Elfogadom, hogy ez mégsem lehetséges, de akkor mi lehet a magyarázat?
Párom, barátom miért hallotta jobbnak, amikor nem értenek a hangtechnikához, és nem is tudtak róla, hogy szereztem egy másik playert?
Továbbá, lehet hogy a vaktesztem nem volt megfelelő?Nem akarok vitázni, tényleg érdekel!
Ettől függetlenül én LPCM-ben küldöm ki a jelet, mert jobban tetszik úgy a hangzás.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz alphamooncam #162504 üzenetére
Fullhd -ra, de 4k-ra is simán, még egy szuper ház is belefér, használtban meg kincsek vannak bagóért. Konfig változó ki mire esküszik,én mozihoz csak kapcsitápot használnék.
-
alphamooncam
őstag
"(#162441) Dorian 300-èrt már sztem össze lehet dobni egy analóg tápos passzìv PC-t.
(#162502) VoidXs Fele ennyiért is."
Biztos érdekelne másokat is ha megosztanád, hogy konkrétan ez milyen alkotórészekből állna hardver-szofver, és mire lenne képes.köszi
-
Tamoo
MODERÁTOR
Én abból indultam ki, hogy pl. az mp3 160kbps alatt kezd nagyon gyászos lenni és az csak két csatorna. Mondjuk tudom ez nem egészen így működik, mert több csatornánál dinamikusan osztoznak a sávszélen? Lehet rosszul fogalmazok, nem ástam bele magam a témába.
Na meg abból, hogy amit 448 kbps-es hanggal néztem filmet az nagyon nem olyan volt mint a HD. Aztán ez részben lehet más "hibája" nem csak a tömörítésé. -
VoidXs
nagyúr
válasz arcitec #162422 üzenetére
Nem hallottam a BD-s keverést, csak az AMG verziót, ők pedig tesznek róla, hogy megmaradjon az eredeti változat dinamikája és a beszéden kívül semmibe ne nyúljanak bele, szóval definíció szerint azonos minőségű az eredetivel. Általában sajnos nem ez kerül a lemezre.
(#162421) mettek: Oh, a jó régi "változik a hangminőség a lejátszóval, mert én hallom" érv. Bitstreamnél a lejátszónak nincs hangja, nem ő állítja elő. Hiába, hogy elméleti síkon sem lehet bármilyen változás, mégis rengeteg dupla vakteszt volt rá (főleg a klasszikus Dreamcinema Tippmix), soha nem ment át rajtuk senki.
(#162426) Tamoo: Ez úgy hangzott, mintha szeretnéd kipróbálni a kis játékomat, amit mindenkihez elviszek, ha felkérnek mérni: általad választott eredeti stúdiós keverés (9216 kbit/s: 48 kHz 24 bit 7.1) vs. ott helyben elkészített Opus default (320 kbit/s: 48 kHz 32 bit 7.1), aki meg tudja mondani a különbséget, megkapja minden audio cuccom. Még mindig nálam vannak.
(#162441) Dorian: Fele ennyiért is.
(#162453) powerup2: A számszerű minőség nőtt (HEVC lett a kép), a nézői igényeknek behódolás viszont hazavágta a platformot: közel végtelen:1 kompresszió a hangra, utólagos (nem stúdiós) színkorrekciók, stb.
-
blakey
titán
Sok a boxom, kár értük, hogy itt porosodjanak.
Ugyanúgy megdolgoztatja a fake-is.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest