Új hozzászólás Aktív témák
-
wanted5
őstag
Tudna esetleg ajánlani valaki egy olcsó, de nagy hátizsákot, amibe egy batár Predator G5 beleférne? (Súly és méretek: 423 x 321.5 x 39.7/39.7 mm / 4.20 kg)
-
Kickass
őstag
Köszönöm mindenkinek a tippeket illetve a tanácsokat!
A peet05 által említett TUF elég szimpi lett így valószínűleg az lesz a befutó.
Néztem a Gigabyte-ról teszteket, de nem győzött meg. Legion/ROG meg ennyiért nincs RTX40xx-l. Fel milliófelé meg nem szívesen megyek.
-
peet05
aktív tag
válasz
Kickass #98640 üzenetére
Szia!
A többiek már adtak ötletet, én bedobnám a 3. opciót (~13-15k-val több, mint a keret):
Asus TUF Gaming A15 (FA507): 7735HS, RTX 4050
Korrekt kijelzővel (igen, említetted, hogy külső kijelzőn lesz használva, de nah), remek procival, nem "herélt" vga-val (95W). Normális hűtéssel. -
grizlisandor
veterán
Tegyük hozzá, hogy mind a Gigabyte G5 is és mind a Lenovo LOQ is FULLHD kijelző esetén csak 54% srgb-t tud.
Persze, nincs ingyen ebéd.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Kickass #98642 üzenetére
Az általad felsoroltakon túl, őt érdemes még megnézni, főleg ha a kijelző nem lényeges szempont. Ár/érték arányban elég jó hardverrel szerelt.
[Lenovo Loq]A KillHates által linkelt Gigabyte is jó választás lehet. Hosszútávú tapasztalat ugyan itthon nem sok van még az ő laptopjaikkal, de szedtem már szét belőle bővítés miatt, és egész minőséginek tűnnek.
-
törölt tag
válasz
Kickass #98642 üzenetére
Én úgy látom, ha lehet ne 4GB VRAM-al legyen szerelve.
Amiket írtál játékok ott már igen-igen csücskös lesz.
Persze vissza lehet venni a textúrákból, spórolva egy kicsit, de a 4GB már kevés. Akárhogyan nézzük.3060-tól ill. RTX 4050-től nézelődj.
De inkább RTX40xx. Az új DLSS-el elég sok fps-t lehet nyerni. Azt meg csak a 40esek támogatják. Jelenleg.Azt csak úgy tudod meg, hogy megnézed ott mennyi és itthon is rákeresel. Nagyjából fogod látni az árkülönbséget.
Amazonon azért szoktak jó akciók lenni.
Azt hiszem onnan direktbe is szállítanak Mo.-ra. ÁFA különbözetet számold bele. Német 19, Magyar 27. De lehet még így is fogsz pár 10est. -
Kickass
őstag
Sziasztok!
A sima notis topikban már sikerült leszűkíteni a kört így ide is bedobnám hátha tudtok segíteni választásban.
Belépő gamer notit keresek, többször lenne tv-re vagy nagyobb monitorra kötve így kijelző méretben nem mennék 15,6 fölé.A keret max. 450k
Ezeket néztem eddig ki:Asus ROG G513RC (Ryzen 7 6800, RTX 3050, 16GB, 512SSD)
Lenovo Legion 5 (elvileg G-Sync, i5 11400, RTX 3050Ti, 16GB, 512SSD)Ahogy látszik nem 4K Ultra a cél, tervezett játékok COD/Fortnite, Hogwarts Legacy, szimulátorok, stb..)
Van esetleg más opció ebben az ársávban? Kettő közül van amelyik jobb választás vagy egyikkel se lehet mellélőni ezen a szinten?
Elöre is köszönöm!
-
válasz
Lalikiraly #98638 üzenetére
Azért az Albacomp felé írj egy mailt, hogy tudjanak róla és legyen mailbe leokézva.
-
Köszi srácok a sok választ!
Az alsó csavaron csak egy pici kör matrica van egy centis sincs. néztem körömcsipesszel leszedem azt kész.
Holnap így akkor megcsinálom!Ezer köszönet a felajánlásokért.
Egyébként Emagnál vettem hivatalos magyar Garral. És igen az Albacomp a szervíz.
Lenovo notiknál sem foglalkoznak az SSD és memória cserével sem. Azzal van tapasztalatom.
-
válasz
Juhaszatti #98633 üzenetére
Az Albacomp a hivatalos márkaszerviz UK
-
válasz
Lalikiraly #98629 üzenetére
Szia!
Szívesen megcsinálom neked, nem kell fizetned semmit. Csak ki kell jönnöd Csepelre 😅
Ha úgy döntesz, hogy eljössz, akkor fényképezd le a gép fenekén lévő matricát a gép adataival, küldd el nekem privátba és én kérek rá hivatalos "bontási engedélyt" a márkaszerviztől. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Nem tudom hol vetted, de ha gyártói garis a gép és hivatalos magyarországi MSI szervizpartnerhez viszed ( Ők azok: [link] ), akkor nem fognak szőrözni a csavarzáró matrica miatt. Nyugodtan bővíthetsz ramot és SSD-t is, csak ne tegyél kárt a gépben.
Ennél jobban azonban ne merülj bele, ha a hűtésen is van csavarzáró matrica azt ne piszkáld (újrapasztázás miatt mondjuk), azért már harapnak ha leveszed. -
Ubul86
őstag
válasz
mondjuk MSI-vel épp nincs tapasztalatom, de ssd, ram cserének/bővítésének nem kéne problémának lennie. Killhates megcsinálná biztos garivesztés nélkül, bár ő pöppet másfele van, de még számodra biztos elérhető közelségben hogy egy-két órát esetleg tömegközlekedj, mikor ő is ráér.
-
Ubul86
őstag
válasz
Bluesummers #98628 üzenetére
újra nekiültem a Cyberpunk-nak is, de valahogy mai napig nem tudott úgy elkapni. Imádom a cyperbunk világot, az fps-rpg rendszert (Deus Ex, System Shock khm..), de az valahogy nem jött át. Játszogatok vele, de pl előtte Dead Island 2 volt, tudom, nem egy kategória, de annak olyan hangulata volt, hogy még munka alatt is néha le-leültem vele játszani
(mondjuk ott az utolsó 1/3 volt már kicsit unalmas és mentem végig pisztolyokkal, puskákkal)
-
cs.zs.
veterán
válasz
A bővítő slotok használata soha sehol nem járt garanciamegvonással.
-
Sziasztok!
Adott egy MSI GF63 vadi új Gamer noti.
Van benne egyszer 8GB DDR4 ram és vennék hozzá egy gyárival teljesen megeggyezőt.
Ti szoktátok otthon bővíteni? Mert nekem alul a középső csavar le van kis fehér vacakkal ragasztva.Előre is köszi a tippet, helpet.
Vagy ha valaki itt vállalja Újpest környékén ilyesmi hogy pénzért megcsinálja a garancia miatt. Akkor kérem akár privátot írjon nekem. Amúgy nem vagyok béna magamnak is meg tudom csinálni. Véleményetek?
-
-
capulet75
addikt
válasz
Ubul86 #98625 üzenetére
Gondolom akinek valami combos VGA figyel a gépében, az amúgy is fel tudja majd csavarni az egekig. Egyébként meg : story > játszhatóság > hangulat > csomó minden más > grafika.
A Lost Alpha-hoz a mai napig leülök néha kicsit zónázni, pedig az a legszebb MoDDB-s cuccal sem szép mai szemmel.
-
Ubul86
őstag
válasz
capulet75 #98624 üzenetére
alapjáraton olyan téren igaza van, hogy tényleg downgrade-elték a grafikát, ami szomorú az először kiadott sajtópéldányokhoz képest
de igazad van, lássuk pl az idei év System Shock 1 remake-jét is, grafika kicsit oldschool de még is nagyot ment a kritikusok és gamerek körében...az más kérdés hogy kicsit itthon elsiklott a játékosoknál, nem sok kritikát, tesztet láttam magyarul.
-
cyberkind
félisten
válasz
Bluesummers #98622 üzenetére
Igen, konkrétan Ubisoft féle grafikai downgrade van már most jelen, és még "optimalizálnak" tovább.
-
-
Ubul86
őstag
válasz
KillHates #98611 üzenetére
ha újonnan veszed
de akinek van előfizetése, annak az előfizetés PLUSZ a készülék ára
az előfizetést meg úgy is fizeted, hisz azért fizetsz elő, mert kellújonnan már más persze
én is így vettem "olcsóbban" a mostani Legiont, az előfizetést így is úgy is fizettem volna, ha van készülék, ha nincs. Viszont előfizetéssel olcsóbb volt a laptop
Azt nem mondom hogy a telekom milyen rendes, mert durván feláraznak készülékeket, viszont a fenti gép meg durván levan árazva, nekem azért gyanús
-
cs.zs.
veterán
válasz
KillHates #98618 üzenetére
Annyiért valóban megérNÉ, de nincs
(ilyenkor szoktam azt mondani, hogy tudok egy helyen 330.- Forintért kilós kenyeret, csak most nincs)
cyberkind
2024 januárban majd szétnézek, milyen értelmes TV-tudok kihozni. Pangani fog a piac karácsony után, hátha hozzám vágnak valamit 😉 -
cyberkind
félisten
válasz
MaxxDamage #98616 üzenetére
Haver így vette meg az új 77-es Lg G vagy C3-at 1.2 misiért.
-
Köszönöm a felhomályosítást
Akkor 660 ha cash-and-carry?
Annyiért nagyon megéri -
válasz
Jól mondják
Amit te osztottál meg képet, azon látszik.
616k + Előfizu (2 évig 14.630 Ft / hóVan 22x28k + az előfizu
Van egy összegben, szolgáltatás nélkül. (ez már megérőseb)
659.120 Ft
A feketeleves akkor jön, mikor valóban érkezik készletre és az user venné, de nem fogja...mert T benyögi, hogy az régi ár volt és most frissített áron már ennyi amennyit mondanak épp...!! -
Gubu0101
veterán
válasz
Persze,mert hozza szamolod az elofizetest is.En mindig azt szamolom,ami a torlesztes.Hiaba adom hozza az elofizetesem,mikor igy is ugy is fizetem.
A lenti kep alapjan ha kiszamolod,annyi a tenyleges ertek ami ott szerepel.
Uj elofizetoknek nyilvan nem eri meg,foleg ha csak azert koti meg az elofizetest,hogy a laptopot megtudja venni.
Mar bocs,hogy bele vau -
cs.zs.
veterán
válasz
Hát azért nem annyira úgy van, te kifordítva mondod!
Az egyik egy szolgáltatás, a másik egy eszköz.
Ha kell az a szolgáltatás, 2 évig, annyiért, akkor 616 a cucc. Azoknak, akiknek egyébként is kell az a csomag, azoknak tök jó ez a laptop ajánlat.Te abból a szemszögből nézed, ahonnan nem kellene az a szolgáltatás. Úgy szar, persze.
-
Gubu0101
veterán
válasz
cs.zs. #98607 üzenetére
Persze.Azert irtam,hogy igy is nagyon jo arban van.Mostani laptopomnal is ugyan igy volt,kb 2 honap kellett neki mire sikerult idoben elcsipnem.Amint keszleten volt es jelzett, beleptem mar meg sem volt.Hiaba volt a legdragabb.Ezt meg a jo ar,hardver miatt lesz nehez megvennie annak akinek itt kell.
Bezzeg a mekkbukot nem viszik igy -
Gubu0101
veterán
-
cs.zs.
veterán
válasz
Juhaszatti #98603 üzenetére
Ezt csak annyiban módosítanám, hogy ha tömegközlekedik, akkor nem szerencsés a Legion-kaliberű méret és súly, ez igaz.
Amennyiben a hozom-viszem egy autó csomagtartójára értendő, akkor nem számít -
Juhaszatti
addikt
válasz
Makkerman44 #98592 üzenetére
Szia!
Ha ennyire nem a játék a prioritás, ahogy írod, akkor nem a videokártya nálad az elsődleges szempont. A LoL egy kenyérpirítón is elfut, nem tudsz ma olyan új laptopot venni amiben dedikált videokártya van, és ne futna el rajta.
Ha általában külső monitorra kötöd, akkor még a kijelző sem annyira egetverően fontos szempont.
Azt mondom hogy legyen benne egy dedikált videokártya, és ne legyen dögnehéz, ha minden nap hurcolod. Ezt olcsóbban is megúszod 350-400 körül is belefér olyan gép ami megfelel az igényeidnek.
Az Asus ZenBook/VivoBook Pro szériáját nézegetném a helyedben (bár ezek nem feltétlenül lesznek memóriával bővíthetőek), esetleg az MSI GF63 Thin szériáját, vagy valami hasonló belépő, könnyebb gamer notit.
A Legion széria például szuper, kapnál nagy teljesítményt és remek kijelzőt is, viszont piszok nehéz gépek, nem feltétlenül van rá szükséged, és minden nap cipelni fogod. -
cs.zs.
veterán
válasz
MacEdm #98601 üzenetére
Amennyire én tudom, a Gigabyte-ban egy visszafogott 8 GB GPU van (75 watt?), a Legion Pro-ban viszont egy 140 wattos 6GB GPU van, és a kijelzője is jobb.
Én a Legiont venném, de kinek-mi.Legion 5 Pro-ban évek óta 16" 2560x1600, 165Hz kijelzők voltak, ez az első fecske, ahol lejjebb vették a felbontást. Nyilván az 1920x1200, 100% sRGB sem rossz, de akkor is, na! Ez valamelyest visszalépés.
És még így is jobb. -
MacEdm
tag
válasz
cs.zs. #98599 üzenetére
A két gép közül melyiket érdemes választani?
Az én keretem is 500ezer Ft körül van. A notebook.hu oldalán ezt a kettőt néztem ki, hogy ezek jó vételek lehetnek.
Vagy esetleg valami más ajánlás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- DOOM - The Dark Ages
- Raspberry Pi
- Milyen routert?
- EA Sports WRC '23
- Hobby rádiós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest