Új hozzászólás Aktív témák
-
Ubul86
őstag
válasz
formula01 #109808 üzenetére
új a gépem, én a fenti megoldást alkalmaztam, mert hasonlót tapasztaltam mint te, csak Asus
Azóta csak a képernyő megy el x idő után, amennyire beállítottam, de nem hibernálódik. Pedig ugyanez volt nálam is, mint neked, hogy bevolt állítva a vezérlőpultban is.azt viszont nagyon rühellem hogy néha este úgy hagyom ,reggel meg azt látom hogy újraindult, mert frissítés. Tudom, hogy ez szokásos, meg rengeteg meme van már ebből, de most eléggé zavaró néha, ha a munkát úgy hagyom, errefel reggel meg bezárt mindent
-
Semin
őstag
válasz
formula01 #109123 üzenetére
Eddig sem a nyers teljesítménnyel volt a gond 3070/3070ti esetén, benchmarkokban szépen hozzák a számokat.
A probléma az, hogy a gyártók a DLSS-t és a FG-t már alapértelmezettnek veszik, ennek megfelelően csak addig optimalizálnak, amíg - ezen technológiák használata mellett - értelmezhető FPS-t kapnak.Futtass le egy Wukong benchet ezekkel a beállításokkal és ott nézd meg mekkora a difi.
(és az újonnan érkező címeknél csak nyílni fog az olló)
-
válasz
formula01 #108576 üzenetére
Szia.
Pedig jól mondja kolléga. mert akkor megeshet hogy a hiba megmarad, mert nem, biztos hogy részletesen tesztelik. Mellesleg még mindig szerviz, és nem szervízLényeg abban igazad van, hogy ne szórakozzanak, de az hogy te így megszívtad más nem biztos hogy így fog járni.
Ilyen esetekben magasról teszek arra, hogy a gyártó, vagy a viszonteladó ezt hogyan károlja el/oldják meg egymás között, ha vmit megveszek, elvárom, hogy legalább újan rendeltetésszerűen működjön.
Ez pont lehet ezért is amivel nem értesz egyet:
"ha garis problemaja van a vasarlas utan, azt inteze gariban - ne a gepet akarja vissza kuldeni" -
törölt tag
válasz
formula01 #108419 üzenetére
Nekem szükségem van rá (ezért választom a minimal installt), mert használok pár funkciót, meg igazából 90%-ban az integrált megy. Ha a gyártó driverénél driver only-t választok, akkor fogja magát a W11 és automatikusan letölti hozzá Store-ból az AMD Radeon Software-t. Még akkor is, ha nem indul el, mert nem stimmel a verzió szám.
nggabi & RM007: Nekem minden rendszeren voltak kisebb bugjaim, de hozzászoktam. Nem megoldhatatlan probléma egyik sem.
Zoli bácsi: Érdemes lenne használod ezt: [link]. Ez egy leíró xml fájlt generál, amit figyelembe vesz a telepítő, így nagy mértékben lehet automatizálni és testre szabni a windows telepítést. A gyári MediaCreationToolal készített pendrive-os telepítő gyökérkönyvtárába kell másolni az xml fájlt. -
törölt tag
válasz
formula01 #108361 üzenetére
Én nem Lenovo gépet használok, de:
Én most a 24.7.1 drivert használom. Ez nálam okés, a legújabb olyat csinál, hogyha a Windows 11 zárolja a gépet, akkor feloldás után mindig megnyitja az Adrenalin softwaretA legújabb gyári (ami júliusi, de a hivatalosnál régebbi) pedig nem indítja el automatikusan az Adrenalin softwaret (a gép indításkor nem kerül a tálcára), pedig hozzá van adva. Egyedül az NVIDIA driver (Geforce Experience nélkül) stabil
-
Adrian1111
csendes tag
válasz
formula01 #108354 üzenetére
Ezt figyelem en is formula, mert nalam is 5800h/3070 van /legion 5/. Mas dolog, de nekem olyan volt, hogy jatek kozben 1-2 tized masodpercre akadt meg, de ugy, mintha le akarna fagyni. RyzenController megy a hatterben, meg ujabban a Toolkit es nem Vantage. Bios az 59-es. Utoljara az elozo Asus-on volt ilyen 3550h-val, de ott le is fagyott. Az igpu memoriaja volt asszem a megoldas, de itt ilyet a biosban nem lattam.
-
válasz
formula01 #108351 üzenetére
Szerintem egy újabb Win frissítés ezt meg fogja oldani. Rémlik én is láttam már ilyet vagy hasonlót a laptopomnál, aztán magától eltűnt. Most ha már téma van nekem a freemail fiókom, ha úgy hagyom időnként bejön középre egy reklámocska és kinyomhatatlan. Be kell zárnom a fülecskét.
Mehetne rá még egy fragmentálás, tudom ssd-ről beszélünk, annak sem árt a dolog, nálam dolgozott jó ideig. Kisebb bajok esetén mindent végigpörgetek, bár ilyen nálam nagyon ritka amióta megtanultam profi módon törölni az eltávolítandó programokat.Jut eszembe észrevettem a minap hogy a külső vga kártya a 3080ti az MSI laptopnál alapjáraton 30W alatt fogyaszt kimutatás szerint. Ugyanez a clevo-nál 100W volt. Örültem is neki mikor a 4080S ezt lecsökkentette átlag 40W-ra. Mik vannak.
Következtetés....a régi MSI ami most tök úgy működik mint a clevo és jelenleg jobb energiagazdálkodással bír eme hibás proci mellett.Hozzá nem nyúlok.
-
Csupati
őstag
válasz
formula01 #108348 üzenetére
Egy helyen azt írják , hogy :
- alacsony terhelésen jön elő a Ryzen 4800H és 5800H prociknál és elég gyakori, és csak csere oldja meg a problémát. Proci vagy alaplap csere.
-valaki megjegyezte ,hogy a lehetséges ok az alacsony terhelés+UV . Átmeneti megoldás lehet, ha max teljesítményre állítod a gépet. Van akinél fekete képernyő is lesz a fagyáskor.
Ha a telejsítmény állítás látszólag beválik akkor Lenovo support amilyen gyorsan lehet ha él a garancia és bejelenteni hogy véletlenszerű fagyásokat tapasztalsz. -
echterion
nagyúr
-
Digidroid
aktív tag
válasz
formula01 #107578 üzenetére
Újra raktad a gépet ? Elég lett volna ez.
Viszont minden egyes frissítés után újra fel akarja tenni, úgyhogy mindig törölnöm kell manuálisan.
Ezzel a wushowhide.diagcab-al egészen pontosan hogyan lehetne tiltani ezt a fránya 1.65.00-as Lenovo Firmware updatet
Most nekem 2024.09.08.-ig tiltva vannak a frissítések, egyenlőre ennyit tudtam tenni. -
Adrian1111
csendes tag
válasz
Akkor ez lehetett nálam is. Felment rendesen a 65-ös update, semmi gond. Aztán következtek ugyanígy random dolgok: pl. belassulások, de úgy, mint a régi Asus 505DU-nál, hogy 0,001 fps-re esik egy másodpercre a kép, youtube közben is, valamint volt olyan, hogy a gép beragadt volna 386-os módban, amikor hiába volt performance-ön a toolkit-ben, a Hellblade 2 15 fps-sel ment.
Ujraindítás után jó lett. Olyan furcsa lett az egész, úgyhogy megkísérlem visszatenni az általatok mutatott módszerrel az 59-eset, nekem az jobban bejött.
-
válasz
"Ha magától nem megy tönkre, majd kicsit segítenek.
"
Akár. Főleg ha visszaesik a vásárlási kedv és csökkennek a bevételek. A laptopunk hozzáféréséhez megvont fokozatos jogosítványmegvonások szoftveres hardveres szinten egyaránt azt mondatja, hogy majd ők mindenben intézkednek helyettünk ahogy kedvük tartja, nekünk ezzel nem kell foglalkozni, leveszik ezt a terhet a vállunkról, fő a bizalom.
-
Csupati
őstag
válasz
Nem értem egy ilyen pocsék minőségű BIOS updatet hogy lehet nem csak kiadni, de még kvázi erőszakkal telepíteni is, olyan gépekre, amik jelentős része ráadásul most fut/futott ki a garanciális időszakból
Pont azért ,hogy valamiért fizessen a felhasználó , vagy egy vaskos alaplap cserét , vagy egy új gépet(bár ha utóbbira kerülne a sor nemhiszem ,hogy utána mégegyszer Lenovo-t venne az ember). -
válasz
formula01 #106998 üzenetére
Eget rengető különbség nincsen azért, de nem elhanyagolható.
https://www.videocardbenchmark.net/compare/4752vs4756/GeForce-RTX-4060-Laptop-GPU-vs-GeForce-RTX-4070-Laptop-GPU2 kártya között 10% különbség van. Nem óriási különbség.
Rengeteg tesztet készítettem Legion gépekről, mindegyikről van benchmark is.Itt már konkrétabb eltérések vannak, ha bevesszük ezeket is. 4080 vs 4090
https://www.videocardbenchmark.net/compare/4752vs4756vs4736vs4737/GeForce-RTX-4060-Laptop-GPU-vs-GeForce-RTX-4070-Laptop-GPU-vs-GeForce-RTX-4080-Laptop-GPU-vs-GeForce-RTX-4090-Laptop-GPUS ráadásul azok csak 150 TDP-sek, Legion Pro 7-esek kártyái 175W TDP-sek.
Itt lehet összehasonlítgatni. Van vagy kb. 10 különféle modell: -
-
FőDudu
veterán
válasz
formula01 #106159 üzenetére
Ilyet nem fogsz talalni.
Ugyanaz amit leirtam.Bedrotoztak az adott kimenetetdet a dGPU-ba, innetol a gep majdnem nem is tudja mi van.
(probald ki ugyanezt USB-C vagy TB portra dugott monitorral, lehet ott mukodik az optimus).
Nalam a HDMI portra dugott projector miatt kb 20 watt a fogyasztas, mig ha ugyanezt eloadom egy 30 euros USB-C-HDMI dokkoloval, akkor 10W a fogyasztas. Azaz dupla uzemido. Megeri hurcolni egy 10 centis kanocot - azon van ethernet is, Advanced Razer vekony, es nincs rajta RJ45 csati.
-
baro32
aktív tag
válasz
formula01 #106118 üzenetére
Szia én is hasonlókat tapasztalok de saját kijelzővel.
Például elindítok egy játékot hallani is egy kis kapcsolást ki is írja hogy dedikált kártyát használja RTX 4080at és mikor abba hagyom kis kapcsolás megint akkor átvált az integráltra INTEL HD-re de most jön az a DE én is úgy érzem meg látom is a vissza jelzésekből mintha nem kapcsolt volna le a kártya.
Ilyenkor most aszt csinálom hogy megnyitom a Geforce beállításokat és ott elsőnek kiválasztom hogy csak az RTX 4080-an mennyen alkalmazom a beállítást majd utána vissza állítom az Autómatikus -ra és utána azt is alkalmazom majd ki is írja hogy az INTEL HD fut elég érdekes olyan mint ha pont ez az átváltó nem választaná le az adott videókártyát hiszen ez lenne a feladata.
Meg az Aida64-ben is mutatkozik hogy 5-10másodpercenként előjön a GPU fogyasztás ami 18-25W-on jelez olyankor
Lehet azért is merül jobban az AKKUM ~1,5óra bír csakés olyankor 55-60w-al merül az akku.
-
peet05
aktív tag
válasz
formula01 #104928 üzenetére
Persze, igazad van (azért lehet ott még apróbetűs rész). Azért írtam, hogy részemről.
Van egy ingerküszöb, ami felett az ember azt mondja, hogy annyiért rátok is rohadhat, legyen az Razer, vagy bármi, még ha meg is teheti az ember, hogy egyben kifizeti, vagy 0%-os hitellel elhozza, infla ide-oda.
-
válasz
formula01 #104820 üzenetére
4K mellett talán én is észrevenném azt a hangoztatott minőségromlást, valójában a dlss quality fhd-nál nekem kb olyan mint natívan. A TAA sem jön le rossznak. Ezért maradok inkább kisebb felbontáson.
A mosott effektek is bejönnek bizonyos környezetben, csökkenti a pixelességet, adott esetben élsimítást erősít. A fent említett játék ahogy használja a grafikai beállításokat nekem nagyon bejön semmi panasz. Alig várom hogy ezt a témát újra vesézzem, csak nem akar jönni a csomagom, az van ott 2-7 munkanap.
-
Ubul86
őstag
válasz
formula01 #104708 üzenetére
na nálam ugyanez a gép, de 40 foknál be se kapcsol még, max ha megy a legion fan control
ha kikapcsolom, akkor kb 45-50 fok körül kapcsol be a venti...sokszor nem megy nap közben
ha a cooler master notepal u3 plus-t alákapcsolom, az hangosabb(vagy inkább más duruzsolású)
mondjuk Killhates megkente fémmel tavaly májusban, csak hát az is már 1 év lassan...az én legionömnél nem tapasztaltam magasabb frekvenciájú, nem feltétlen oldaillő hangokat, talán ez a legcsendesebb gépem eddig, még terhelésnél is, pedig eléggé irritál a full csendnél a zaj
-
válasz
formula01 #104249 üzenetére
Nekem a hűtő pad tolja a port a gép aljára amit le kell pucolni, bár nagy jelentősége nincs.
Viszont ma néztem, hűtő pad OFF és 10-11c fokkal melegebb lett (40c fok környéken) az SSD-k hőmérséklete!
Vissza kapcsoltam és újra 30c fok környékén voltak.Port rakja rá rendesen, viszont belül zero közeli a por lerakódás.
[kép] - [kép]
[kép] -
Ukraan
aktív tag
válasz
formula01 #103770 üzenetére
Nem akarok tovább off-olni, de amíg Győrben laktunk, voltam KH-nél párszor vonattal. Egyszerű és gyors az odajutás. Ha vonattal mész, Budatétényt állítsd be végállomásnak. Kelenföldön kell majd átszállni egy másik vonatra, még kb. 10-15 perc zötykölődés és onnan a 138-as busszal még kb. 20 perc és szinte a műhely ajtajában rak le a busz.
-
Ubul86
őstag
válasz
formula01 #103766 üzenetére
tavaly májusban ország keleti részéből utaztam Oszkáron keresztül, hozott-vitt, 2x2200 ft-ért + a pesti vonaljegyek, bár én gyalogoltam pár szakaszt le, mert most 4 villamos megállóért minek fizessek
Szerintem ott is van, valószínűleg olcsóbban is kijön, mint a vonat.
-
válasz
formula01 #103761 üzenetére
Én MPL Üzleti csomagként szoktam küldeni. (kb. mindent) eddig minden oda ért...)
FoxPost-nál most tűnt el egy csomagom, lassan 2 hónapja már semmi nincs az ügyben, kártérítést benyújtottam (max. 50 ezret lehet igényelni magánemberként)Lenovonál jó kérdés, szerintem nem bukod, ha KH csinálja akkor pláne nem!
-
formula01
senior tag
válasz
formula01 #103549 üzenetére
Utánaolvastam jobban, tényleg van ASUSéknál ilyen megoldás, hogy lekapcsolt fedélnél hibernál terhelés alatt. Nem tudom, ha amúgy a hőfokok nem rosszabbak, mint nyitva, mi ennek az értelme.
Kezdem feladni ezt a 14-es gaming laptop projektet. Kíváncsi vagyok az idei új 14-es Omen-ek milyenek lesznek. A vége lassan tényleg az lesz, hogy könnyű hurcolós gépnek veszek egy macbook air-t, mert ez a 14-es gaming laptop, normális hűtéssel + kb. 8-10 óra üzemidővel lehetetlen küldetés.
-
FőDudu
veterán
válasz
formula01 #103549 üzenetére
Clamshell modot meg alma is tiltotta egy idoben.
Nem butasag azt betervezni, hogy a billentyuzeten at is hul a gep.Laptopnak nem uzemszeru mukodes a lezart kijelzovel torteno hasznalat.
Tetszik vagy sem, ebben igaza van a gyartonak.Amelyik meg onnan sziv - like Anus - az rapacsalt, mert megfohet.
Nekem a Razerem vigan elvan clamshell modban - volt amikor napokig seedelt igy - a kijelzo logojat is kikapcsoltam, es csak az elejen levo kis ledrol latszott, hogy nem alszik (mert bekapcsolva zold, alvas kozben meg feheren lelegzik).A TB kabelen kapott mindent.
-
válasz
formula01 #103317 üzenetére
Mondtam korábban neki, kimehetett egy kondi és ennek következtében terhelésnél nem bírja a strapát. Nekem a mester nagyon régen még cserélt is erősebbre a cpu-nál, mert volt olyan, odaillő jobb a stabilitás miatt, mivel a vga kártyámmal együtt nagyon zabálta az áramot. Persze ez nem minden esetben segít, mivel a bios ec-ben is meg vannak írva a határok meddig enged.
-
válasz
formula01 #103299 üzenetére
"Amit leírsz nagyon jól hangzik, csak sajnos a valóság nem így működik."
Tudom. Ez van. Én nem voltam 100%-osan visszaküldés ellen, vissza kell olvasni.
Ebből indult ki:
https://prohardver.hu/tema/gamer_notebookok/hsz_102933-102934.htmlArról szólt az egész, hogy "hát ez mégsem elég ... akkor visszaküldöm"
Ezért is mondtam, hadd menjen a visszaküldés. Elnézést, hogy megpróbáltam akárkit is lebeszélni róla! Ha nagyon rossz a laptop, akkor ez van ... de ... én sohase tudtam belenyúlni rossz laptopba. Ha nincsen pénz jóra, nem kell álmodozni. Vagy el kell menni gyorsabban kapálni a földre, hogy minőségi cuccot vegyen.
1. Nem kellett volna legalja gépet bevinni cégbe.
2. Nem kell hülyéket felvenni, lehet menni kapálni menni, nem eladónak.
3. Ha egy szakembert megkérdez, és csalódás lesz, akkor a szakemernek el kell mennie mégiscsak kapálni, vagy ha itt nem jó a dolog, visszaküldeni a kifogásalandó terméket.
4. Én sem vagyok autószakértő, de ha valami kellett, mégiscsak tudtam regisztálni, keresni, és keresgélni. Aki lusta, az lusta is marad.De mondom ... ki kell használni minden jogi cuccot, amíg lehet. Ha valami rossz, trottyol, akkor tényleg vissza kell küldeni. Szopjon az eladó is, amiért sz@rt akarta eladni! Ezt igenis támogatom!
Csak az alacsony árból ne feltételezzük azt, hogy valami jót kapunk.
További szép estét Mindenkinek! -
FőDudu
veterán
válasz
formula01 #103153 üzenetére
Hangos mint a szar es ezert boldog/boldogtalan vissza csereli.
Egy idoben gondoltam ra, mint alternativa, akkor masztam bele jobban az ilyen leveheto billentyuzetes Z13 es nagyobb tesojanak a lehetosegeibe.Meg valahol az egekbe magasztalt Mothership is szoba johet, de az se nem mai darab, se nem gyakori.
-
válasz
formula01 #102666 üzenetére
Egyszer kell összerakni és csókolom. A vga kártyát tudja közben cserélni, nem teljesen reménytelen a jövő ebben a felállásban. Én is számtalanszor bizonyítottam előttetek, lám nem elégszer.
Aztán mondjuk vesz másik laptopot az adapter és a vga kártya mehet ahhoz is, nincs felesleges kidobott pénz, mert rengeteg variáció tud életbe lépni.
-
echterion
nagyúr
válasz
formula01 #101580 üzenetére
Ezért imádom a Zephyrus-om. Minden trükk nélkül, alapból megvan a ~8 óra akkuidő, ventizaj nincs, mert el se indítja a gép. Ha nem filmezés megy, hanem excel, stb., akkor még kicsit több is akad belőle. Mindezt sima, piszkálatlan win11-gyel.
Nálam csak így megy a gép, mikor van egy kis időm játszani, inkább a ps5 megy, szóval kicsit durván fogalmazva azt se tudom, jók-e még benne a ventik. -
vakablak93
őstag
válasz
formula01 #101568 üzenetére
Vagy úgy én hibrid módban sem hozok össze 4 óránál többet, az a 2 óra plussz nem semmi, gondolom ennyit számít a jobb proci, nekem ugy Intel van, az meg zabál ha fejreállok is.
Gamer géptől mondjuk az a 6 óra nem rossz egyebként, de persze ha akkus használat a cél akkor valóban jobban járhatsz hurcolni egy kis apple M1/2 lapossal.
-
válasz
formula01 #101564 üzenetére
Vegyes. Most ebből lett a daily driver. Böngészés, filmezés, excel, word. Aztán jövő év elejétől szeretnék a jelenlegi melóm mellett - ami igazán már semmi újat meg izgalmasat nem ad, de legalább relatíve jól fizet - elkezdeni programozni valamint kacérkodtam egy etikus hacker képzéssel is.
8GB RAM-tól én is féltem kicsit, de megnéztem jópár ezzel kapcsolatos videót és mint kiderült teljesen más a macOS RAM kezelési "logikája", mint a Windows-é.
HA!-n érdemes körbenézni - mindenféle reklám nélkül - most van fent egy M1 Pro chip-es 14-es MB Pro 16GB RAM-al és 512GB SSD-vel ráadásul olcsóbban, mint amennyiért én vettem az iStyle-ban ezt az Air-t. És az az M1 Pro-s MB Pro még most is eléggé megállja a helyét.
Nekem is ez a két problémám volt a Blade-el. Nálam 100%-ban asztali gépként funkcionált, mert nekem a 6-8 órás üzemidő pont olyan volt, hogy 1 napot tutira nem bír ki, töltőt meg nem akartam hurcibálni magammal; súlya és az aktív hűtése miatt az ágybeli használat (akárcsak egy filmnézés) kilőve.
Az Air, 1,5 kg ami elsőre soknak tűnik, de a 15 collos mezőnyben azért eléggé "karcsúnak" számít. Mivel passzív hűtéses nyugodtan magammal hurcibálom ágyba, kanapéra, nem kell aggódnom, hogy eltömődik a venti meg ilyenek.
Az üzemidő pedig valami kegyetlen. 7 órát ment eddig akksiról, jelenleg 71%-on van az akksi és még van benne 11 óra a rendszer szerint. Arról meg ne is beszéljünk, hogy itt tényleg sleep mód van. Ma hajnali kettőkor lecsuktam a fedelét elment sleep-be 91%-os akkuval, most este 7-kor felnyitottam és ugyanúgy 91%-on volt.
A 2023-as Blade 14-nél én azt láttam pár videós review-ban, hogy valamiért nem olyan hű de veretes az üzemidő, amit egy AMD processzoros laptoptól elvárna az ember.
Sajnos azt is el kell ismerjem, hogy a hangszóró mellett a billenytűzetet is jobbnak érzem a Blade-hez képest és nem az újdonság varázsa miatt.
Blade marad azért gaming-re (bár már a kedvesem somolyogva kérdezte, hogy mennyiért vehetné át tőlem
) meg Photoshopra és videó vágásra.
-
vakablak93
őstag
válasz
Igen az akkuidő nekem is irritálóan kicsi a Legion 7-el, az ősszel elvittem egy pár fotózásra, gondoltam megmutatom a képeket a pároknak, meg kiválaszthatják melyik tettszik, de merül mint a Szent István anno az Adrián...
Nem is értem miért nincs lehetőség, a Vantageban lekorlátozni akku mellett a hardvert?
-
consono
nagyúr
válasz
Én kicsit hasonlóan vagyok a Dell G15-el, nekem is be van építve asztali gépnek, ha meg mobilitás kell, vagy az iPad-et veszem elő, vagy az ezer éves MacBook Air 2017-et (amire ChromeOS-t tettem
). Gyorsabb, mint mindent széthúzni és nem 2 órát megy el egyik sem akksiról...
-
válasz
formula01 #98584 üzenetére
Mondtam, hogy a #98176 -os kommentemben lévő eset lesz.
És akkor idéznék a könyv idevágó részéből.
"Hogyan is történik minden? Mint mondtam, a poszver hajnali kettőkor tölti fel a fogyási
adatokat a Gold-ra és ekkor kapja az új árakat. Azaz hajnali kettőkor minden olyan
adatváltozás, ami addig történt egyszerűen törlődik. És itt jött az okosság. A biztonsági
rendszer ugyanis gyenge lábakon állt, már amennyiben egy kockás füzetben vezetett
árváltozási nyilvántartást lábnak lehet nevezni. Ebbe a füzetbe kellett ugyanis az igazgatóknak beírni, hogy minek az árát vitték fel vagy le a poszverben, mert innentől ő volt a felelős a fogyásért. Ha drága volt és nem ment, vagy ha olcsó volt és veszteséget termelt.
A dolog megint ott kezdődött, hogy valaki szeretett volna valamit és nem akart bajlódni azzal, hogy ellopja. Egészen pontosan az egyik igazgatónak kellett egy erősítő, ami kifutó darab volt, már csak az utolsó példány árválkodott a polcon. Kérte a főnökömet, hogy értékeljék le neki, mert szeretné hazavinni, de a főnök megmakacsolta magát, mondván, szarul mennek a dolgok, még kiállítási darab esetében sem tud lemenni veszteségbe. Különben is, az egy elég jól menőtermék volt, tuti, hogy eredeti áron el fogják vinni. A pasas belenyugodott, de csak addig, amíg az igazgatóm másnap el nem ment szabadságra. Már reggel lekapta az erősítőt a polcról, majd felment a készletirodába, ahol a poszver gép is volt, beütötte a hozzáférési kódot (igen, tudta), lepattintotta az erősítőt tízezer forintra és már ment is vele a kasszához. Kasszásnak egy szava sem lehetett, az ár a poszver-ről jött le neki a gépébe, az meg maga a szentírás. Így kiment a cucc hetedáron. A szépsége az egésznek az volt, hogy a rendszer hajnali kettőkor törölte a módosításokat, tehát még a nyomok is eltűntek.
Nem mondom, hogy ezt gyakran használtuk, de azért nekem is van egy hatfejes Sony videóm kemény ötezerért. A nagy okosságot a non-food igazgató, a frissáru igazgató és a biztonsági igazgató közösen követték el. Mindenkinek volt valami a hóna alatt, amikor távoztak a készletirodából. Gyakorlatilag arra is lehetőség volt, hogy egy plazmatévét kétszáz forintért vigyenek ki, ha nekik úgy tetszik. A hiány mindig csak leltárnál derül ki, az meg jó, ha félévenként volt. Addigra minden nyom eltűnik" -
válasz
formula01 #98141 üzenetére
Nálam is nagyon minimális (20% CPU & GPU) venti fordulat van legalacsonyabbra vételkor is.
Teljesen kikapcsolni ki lehet, minden csúszkát lehúzok nullára és be se kapcsol, de Normál esetben 20%-on megy mind2 FAN és ha 0%-n lenne akkor is pont az lenne a hang (nulla)
-
-
vakablak93
őstag
válasz
formula01 #97576 üzenetére
Jó kis kártya az a 3070, ahogy nézem nálam a 4070 se tud többet, pedig van köztük 3 év...
Más,
végre volt időm szépkapni a gépet, én nem láttam sérülést a kábelen. (kábel ki/be, egek milyen rohadt kicsi ez a kábel )
Ti láttok rajta valamit?
A végeredmény ugyanaz, félig meddig csapkodással működik touchpad, sajnos nincs változásA múltkori kis felragasztható bizbaszokból sikerült egyet szereznem, egész pofás:
-
echterion
nagyúr
válasz
formula01 #97576 üzenetére
Két dolog miatt van ez. Az egyik, hogy az S-es procik ilyen energiatakarékos cuccok, csakúgy, mint az S-es gpu. A másik, hogy ha teljes terhelésen megy a gpu, akkor 15W-ot elvesz a cpu-tól a gép, hogy a gpu-nak tudja adni (szerintm jól teszi, elég ez a proci így is játszani). Manual módban még ezen lehet valamit állítani, de alapból adja a kakót a gpu-nak, ami nekem megfelel, így ezt nem piszkálom.
Az előnyei közül kihagytad, hogy teljes terhelésen is csendesebb, mint bármelyik gamer lapos, amivel eddig találkoztam (és ez szinte a teljes skálára igaz, annyiféle gépem volt már). Nálam ez az egyik legütősebb érv a gép mellett. -
echterion
nagyúr
válasz
formula01 #97272 üzenetére
Köszi.
Na igen, Zephyrus nálam is képbe került. Most ezzel a G14-gyel szemezek, bedobnám az AW árát kezdőnek, a többi meg menne a nullás thm-ből. Mondjuk az a 6700S erősen fekete ló nálam, inkább a kíváncsiság hajt ebbe az irányba, "megélni" az amd-t, nem csak olvasni róla. -
-
Speedy007
őstag
válasz
formula01 #96369 üzenetére
Lesz az melegebb szerintem hanem egy 20-24C°-s "túl hűtött" helységben használod. Nálam nincs légkondicionáló tavaly nyáron elég meredek hőmérsékletek jöttek össze a fülledt nyári napokon. Pl. mester kezelése ellenére lazán meg volt játék alatt a 90-95C° CPU esetén VGA-nál 80-85C° és még is láttam az SSD-k és a többi hőmérséklet szenzorokat akkor.
-
Frozen
addikt
válasz
formula01 #96348 üzenetére
A cpu és a gpu valszeg azért jobb hőfokkal rendelkezik ,mert az egészen egy hatalmas nagy vc réz cuc van.
Ezzel nehezen veszi fel a versenyt egy sima hőcsőves megoldás.
De ahogy nézem neked még az m2 es meghajtoknál is van plusz ilyen rászorítható hőleadó. LoL nekem ez sincs mégsem megy fel játék alatt a 980 pro 50 fölé a temp3 ban -
Speedy007
őstag
válasz
formula01 #96359 üzenetére
Én sosem aggódtam az SSD-k miatt anno asztali pc-nél az első SSD-met meghajlítva használtam mert nem tudtam mire való a távtartó
valamint sokáig hűtőborda nélkül ment és 60C°-65C°volt a csúcsa és 2év mostoha tartás ellenére is 100/100-san adtam el komplett géppel WD Black volt ha jól emlékszem most kettő 970 EVO-t nyúzok 1TB-set 60C°körüli értéket mérek bajom nincsen velük bár én külső hűtőpadot használok ez is hozzá járulhat.
-
válasz
formula01 #96353 üzenetére
Még mielőtt leteszed a hajad az idegtől, nincsen szignifikáns probléma.
Gyanítom, hogy a Lenovo gyári hűtése felfexik az SSD CPU-ján és a NAND chipeken, miközben meg közöttük ott a buffer dram és a power ic ami alacsonyabb és így nincsen fizikai kontakt a hűtéshez, ráadásul még a matrica alatt is vannak szépen bedunsztolva. Feltételezem, hogy a powerIC lesz ami lefőzi a teát folyamatosan. Megoldás: szerezz valahonnét egy SSD méretű jó puha gappadot, a gyári matricát masszírozd rá az alattuk lévő komponensekre és arra tedd a gappadot majd úgy a gyári Lenovo hűtést.
-
-
válasz
formula01 #96353 üzenetére
Az a baj hogy összeesküvés elméleteket keresel arra hogy te nem olyan laptopot kaptál mint mindenki más hasonló konfiggal.
Én pl a procit mindig maxon járatom, nincs liftezés, max készenléten minden megszokásból. Amiről te beszélsz talán energiagazdálkodás mikor nem tart értékre valami, mert éppen minek ha nem történik semmi sem ami igényelné.
A jakuzzi fogyasztása is akkor lép nem kívánt magaslatokba mikor el kezdem terhelni kívánalom szerint pl hőfoknövelés és buborék program használatával.
-
válasz
formula01 #96348 üzenetére
Na én ezért takarítottam le a hátlapomat ebben a nagy nyári melegben persze az alaplap egészséges további terhelése okán megelőzve az ideje koráni elhasználódást, szal nem ssd, az jól van most nálam. A sima sata ssd melegszik a legkevésbé, a hdd is előzi. Játék szempontból szerintem nem éri meg nvme ssd-t használni pont a melegedés miatt. Minél gyorsabb egy ssd annál jobban melegszik, viszont nekünk felhasználóknak itt nincs szükségünk erre a teljesítmény többletre mert valójában nem lehet érzékelni használat közben games alatt. Érdemes megfontolni mennyire kell nekünk egyáltalán nvme ssd, szerintem semennyire sem. Ha valaki más területen használja akkor abba nem ugatnék bele azt értem meg látom.
Én az Aida programot szeretem használni, nézegetni. A HWInfo nem jön be csak ha a cpu magokat akarom tanulmányozni pl hogy jól fekszik fel a hűtő. Minden más online futtatás közben amit látok csak abban hiszek.
-
Frozen
addikt
válasz
formula01 #96335 üzenetére
Sajnos sokszor a lenovotól többet várnak az emberek mint ami lefedi a valóságot. Elvan hintve ilyen jó olyan jó,minöség és ákom bákom mikor pedig az ember megveszi éri a csalódás.
Ne foglalkoz a hőfokkal ,ha nem zavarja a kezedet játék alatt. Vagy adj nagyobb ventilátor profilt.
A temp 3 egyébként valószínűleg egy központi vezérlő chip környékén található,vagy maga a flash modulok közelében. KB ezt most úgy képzeld el mint a gpu kártyán elhelyezett memoria temp -
-
echterion
nagyúr
válasz
formula01 #96336 üzenetére
Próbáld ki ezt: SSD life. De valszeg ugyanazt fogja mutatni, mint a hwinfo. Az elhelyezésből fakadóan simán lehet, hogy ott rosszabb a levegő áramlása, mint a másik két slot körül. De az nem egy ssd-nek a három szenzora véletlenül? Csak mert nem így szokta listázni a hwinfo, hanem külön-külön mindegyiket (bár már rég volt olyan gépem, amiben két vagy három egyforma ssd ment volna).
-
válasz
formula01 #96296 üzenetére
Miért nem engem kérdezel meg telefonon? Kb 150 db-ot szedtem már szét.
1, a gépet az oldalára kell fektetni, kb 90 fokban kinyitva
2, a billentyűzet felől a gitárpengetőt be kell masszírozni a topcase és a feljövő bottomcase közé; ahol a hűtőrácsnál "megszélesedik" a gép
3, finoman hátrafelé kell tolni a pengetőt és el fog engedni az oldal, hátrafelé, de elől még tartják a körmök
4, hagyd benne a pengetőt és vegyél elő egy másikat
5, fordítsd maga felé a gép fenekét, de még maradjon az oldalán
6, azon a sarkán ahol bent van a pengető a hátsó felén már lehet a másik sarka irányába megnyitni, menj el kb a háromnegyedéig de közepen a portoknál figyelj oda a HDMI szeret beakarni, hagyd benne a pengetőt
7, fordítsd át a gépet a másik oldalára és az ottani hűtőrácsnál csináld meg amit a másik oldalon
8, mehet tovább hátul a pengetővel; elvileg már le fog nyílni a hátulja csak elől fogják a körmök. Lehet, hogy pár el fog törni, sajnos ez elkerülhetetlen, de abszolút nem számít... -
-
FőDudu
veterán
válasz
formula01 #96294 üzenetére
elozo genes verziokat a kijelzon hanyatt vagva a touchpad alatti reszre bedugott pengetovel lehetett szetszedni.
Amikor az asztal lapra lefektetett kijelzovel (ugy, hogy a gep all fuggolegesen) a hatlapot a touchpadnal a kezeddel el tudod kicsit tolni (a gep elet megfogva es az ujjaddal a hatlapot szepen eltolva a geptol).
Nem tudom jobban leirni....
Lokd hanyatt, markold meg az elet a touchpadnal es probald huvelykujjal eltartani a hatlapot amig a pengeto bele megy...
Nem tudom mukodik-e a legujabb verzioknal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- HP Victus 16-s0002nh - 16.1" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - RTX 4050 - 1,5év gari
- Lenovo Thinkpad X390 i5-8365u/16GB RAM/256 GB SSD/13.3"FHD garanciás laptop eladó
- DELL Latitude 7390 2-IN-1 I7-8650U 16 GB 256 NVMe 13" FHD érintős laptop
- Dell Latitude 5310 /I5-10210u/8GB/256GB SSD/13.3" FHD garanciás
- Lenovo ThinkPad X1 CARBON 4th Gen i7-6500u/8GB/256SSD/14" 4k MAGYAR bill. UltraBook garanciás
- DELL Latitude 7400 2-IN-1 I7-8665U 16 GB 256 NVMe 14" FHD érintős laptop
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- 105 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest