- Mini-ITX
- Androidos fejegységek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz laposonly11 #94785 üzenetére
Azaz! 🤣😂
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
buherka
addikt
válasz vakablak93 #94745 üzenetére
Azért nem kell ám úgy lenézni azt az i5-öt.
i7 12700H-s notik mellett pl. i5-ös társait a 12500H-val szerelik.
Játékok alatt is ugyan azt a szintet hozza mind a kettő.
Ár érték arányban csúnyán elkeni az i5 az i7 száját.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
mihione
őstag
2021-es Legion 5-hoz is talaltam
[link]Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
-
válasz Lalikiraly #94788 üzenetére
Szerintem olyan TUF-ja itt csak neked van, de sose lehet tudni.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz Bluesummers #94789 üzenetére
Igen azt figyeltem én is, hogy próbált a lehető legpuhábban érkezni rá Nyilván valami olyan pipellő is volt. Egy Ideapad 3 ezt sem bírná ki közel sem azért...
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Gergello
addikt
válasz laposonly11 #94783 üzenetére
Van a srác vagy 50 kb és szélére ugrik, elsőre elég tompított is a becsapódás.
Közepén landol akkor a kijelzőnek minimum lőttek. -
őstag
Ez egy színjátszásos ráugrás volt. Ha én csinálnám, nem élné túl.
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Nem semmi, sosem láttam ezt a videót.
Jah hát a portól védem pl. De nem is az, hanem hogy biztos nem az én saram hogy lecsúszik a panel ugyanis az alsó részen már takarja a káva. Hát írtam a fixdirect nek, hogy mit mondanak rá. Arra lennék kíváncsi hogy másnak, akinek ilyen van, hogy áll...Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
laposonly11
senior tag
Persze 1080p ben nekem is 130-180 fps között mozog. Viszont ne éld bele magad, ehhez a játékhoz az utolsó DLC/Patch 2020 április 28. án jött ki, és nem is fog új jönni, mivel azóta készül a Battlefront 3. ik verziója, gondolom azt meg megpakolják Ray Tracinggel meg egyebekkel és valahol az RTX 4080 lesz megadva minimumnak mire megjelenik.
Ordo est anima rerum.
-
RM007
addikt
válasz laposonly11 #94781 üzenetére
Jó de nekem elhiheted 100 alá sose fog beesni az erős VGA miatt a proci meg szépen teljesít. Toltam jó darabig és néztem hogyan mozog az fps mutatóm, az óra állásokat. Lehetnek még nehezebb pályák, körülmények sokat nem fog változni, legalábbis a proci miatt biztosan nem a megfigyelésem szerint. Neked annyi, nekem meg jelenleg ennyi, persze tolhatok még rá kis kakaót, csak minek.
Igen régi játék már ez, de egy olyan amit folyamatosan karbantartanak mint látom sok új pálya, igazítják ezt is a jelen követelményekhez, látszik is látványosan a grafikán, és szerintem nem csak ott.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Frozen
addikt
Szerintem kicsit elvicceled a komoly dolgokat.
Csipeszel te ott nem fogsz semmit leszedni ,mert egy konkrét szürke réteg tapad a ventilátor lapátai közé.
Az amit mondasz,hogy ragasztoszalag stb ez még jobban macerásabb és ki sem vitelehzhető,hiszen amíg a múanyag kis lapátot megtolod egy fokon (kb mint a véső le is pergeti a nem oda illő dolgokat) és kész addig a szalaggot kellene oda illeszteni , utána rányomkodni valahogy amikor hely sincs rá...."Kérjen engedélyt a csavar fizikai eltávolításához tisztítás vétsége ügyében. Ha nem, akkor jöhet a bírósági per.,,
Nem azokról a csavarokról van szó amik a ventiházat tartják hanem arról a zéger gyűrűről ami a ventilátor lapát tengelyén van rajta és a motorhoz rögziti. Itt van egy matrica márka ,áramfelvételi adatok stb ezt ha leveszed sok esetben már nem tudod visszarakni. A kontak spray drága , és közel sem bíztos hogy azonnal kioldja a dolgot a másik pedig ha nem szeded le a lapátot a motorról akkor meg össze vissza folyik a trutyi ha mégis leoldja akár a tekercseléshez is .... Amit nem tudsz ugy szétszedni hogy ne maradjon nyoma.
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
laposonly11
senior tag
válasz Lalikiraly #94770 üzenetére
"TUF F17-es igen.
Hát ma vettem észre igen. Horodzva minimálisat volt, 1-2 alkalommal azt is nagyon puha tokban. Szó szerint óvom a széltől is. Egy mikrokarc sincs rajta."Áruld már el nekem mitől véded a TUF-ot amikor katonai MID-810 stb. akármilyen szabvánnyal készítik, hogy enyhe túlzással, még a falhoz is vághatod nyugodtan :
A videóban ugrálnak a laptopon: [link]
Ordo est anima rerum.
-
laposonly11
senior tag
Kösz, a lényeg hogy a videóban is kb 150 fps el nyomja a srác 1440p ben, de amikor akció van, beesik neki 45 fps re, nálam is akkor, amikor a képernyőhöz közel történnek a robbanások, fénykardok csapnak össze, egyéb efektek stb. akkor durván beesik az fps.
A procid elég időtálló, persze hogy még elég lesz egy jó darabig.
i9-9900K: [link]
ha mind a 8 mag megy akkor 4,7 GHz jobb mint nekem, mert a 12700h ban csak 6 mag megy legfeljebb 4,7 GHz en, a maradék 8 meg közben maximum 3,5 GHz en malmozik:
[link]
Vegyük figyelembe, hogy a Battlefront 2 egy 6 éves játék, ott az én modern procim csak 15 és 25% között malmozik, viszont modern játékoknál mint pl. a Battlefield 2042 ben, ez a proci nálam ott már 70-80% on pörög!!!
Emlékeztetlek, az árnyékok beállításánál nem az ULTRA a legmagasabb, hanem ott van még a PCSS és utána a HFTS(ugyan utóbbi hibásan működik, de legalább stresszelni lehet vele a VGA-t)
49 fps 4K ban:
41 fps:
35 fps:
STAR WARS Fonts: [link][ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
őstag
válasz echterion #94747 üzenetére
Az áramátadás a drága, jah.
Meg a magas Hz iránti kívánalom is.
Azt még megértem, ha valaki 4x monitoron akar dolgozni, az fizessen 100.000-150.000-et.Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
RM007
addikt
válasz Gubu0101 #94777 üzenetére
Mehetne bele valami gipsz öntvény aztán mikor megkeményedett csak kiveszed a kosszal együtt például.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
RM007
addikt
válasz Frozen #94776 üzenetére
Be kell szerezni egy mikroszkópot valahogy alátenni és már lehet finoman mikrocsipesszel kiszedegetni. Akár ragasztószalag rá majd jól megnyomkodni és feltépni mint amikor leszedjük a lábunkról a szőrt. Hú tele vagyok jobbnál jobb ötletekkel.
Kérjen engedélyt a csavar fizikai eltávolításához tisztítás vétsége ügyében. Ha nem, akkor jöhet a bírósági per.
-
Gubu0101
veterán
-
Frozen
addikt
válasz Gubu0101 #94750 üzenetére
Pontosan ezért kell egy keskeny lapos műanyag darab ami kb mint a papír és mindenhova befér és mivel van egy kis keménysége ezért pont ha rátartasz vele a koszos részre akkor szépen lejön... Ilyen áztatásról nem is hallotam még ez sokkal körülményesebb hiszen még a ventilátor motort is el kell távolítani azt pedig sok esetben matrica védi és egy zéger gyűrű.... Sokkal macerásabb az mint itt hosszára végignyomni minden egyes kis fognál egy hajlékony müanyagot.. Kb amibe a virslik vannak annak a széle pl ha levágod már jó lehet...
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
válasz MaxxDamage #94771 üzenetére
Igen éppen ezt csinálom Én is erre gondoltam. Hátha találkoztak már vele.
KösziLalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
válasz Lalikiraly #94770 üzenetére
Bármi előfordulhat, esetleg kérdezd meg hivatalos márkaszervízt mi a véleményük róla, FixDirekt (szerviz@fixdirect.hu) mail címre írd meg mi merre meddig és képeket is mellékeld, aztán majd írnak rá választ.
/veszteni nem vesztesz vele.../◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz MaxxDamage #94768 üzenetére
TUF F17-es igen.
Hát ma vettem észre igen. Horodzva minimálisat volt, 1-2 alkalommal azt is nagyon puha tokban. Szó szerint óvom a széltől is. Egy mikrokarc sincs rajta.
Barátom azt írja lehet ez is egy fícsör Ti mit mondtok?Azért ma vettem észre mert ott tart, hogy bal alul és jobb alul is az első pixelsor már a káva alatt van gyakorlatilag.
[ Szerkesztve ]
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
válasz Lalikiraly #94767 üzenetére
Szia!
Hát a képeket nézve tényleg úgy fest ahogy írod...
Asus TUF gépezet a szóban forgó eszköz?
Nagyon feltünö használat alatt, vagy csak most vetted észre?[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
-
RM007
addikt
válasz laposonly11 #94753 üzenetére
Kicsit belemásztam. Egyenlőre ezeken a pályákon voltam. Brutális milyen jól néznek ki. Nehogy megkérdezd miért nem 4K-ban nyomtam, bár miért kérdeznéd az inkább vga + teher lett volna, meg nálam FHD minden arra is építek.
Hogy lásd kivel van dolgod (ott alul)Mint látszik a proci az nagyon jól érzi magát sőt közel sincs 100%-on terhelve mint amire utalás volt korábban, sőt órajelemelés jobb kihasználás, még van benne potenciál. Elég megnézni a fogyasztás mértékét strapás helyzetben is csak olyan 80W körül mozog. Kivételes esetben esett le az fps 120 körülire mikor pl robbant előttem valami, ott is van a fotón, amúgy azt mondanám átlag 150fps mikor minden megmozdul körülöttem. Majd azt a pályát is meglesem ami a vidiben volt még nem találtam meg. Mindenre is elég.
Még annyit tennék hozzá hogy HDD-ről ment, arra telepítettem és nem vettem észre semmit az ssd-hez képest, hibátlan futott minden röccenés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
formula01
senior tag
Sziasztok!
Az új Legion 5 Pro szériáról van infó, hogy mikor lesz itthon is kapható?
Román emagon most nagyon korrekt áron vannak gépek (alap áruk sem rossz, most meg van rá 10% kupon):
i5 13500HR+rtx 4060+16gb ram+512 GB ssd 7289 lei, ~576e Ft
i5 13500HX+rtx 4060+32gb ram+1TB ssd 7829 lei, ~620e Ft
i7 13700HX+rtx 4070+16gb ram+512 GB ssd 8999 lei, ~710e FtAz i5+rtx 4060+32gb gépen eléggé elgondolkodtam, most épp van kinnt ismerősöm, aki meg tudná nekem venni.
Érdemes lenne szerintetek rárepülni, vagy megéri kivárni, amíg kifut a korábbi széria, hátha csökkennek az árak? Jelenleg nem SOS még a gépvásárlás, de a 6 éves Inspiron 7567-el egyre időszerűbb.
Az i5 13500HX elég egy RTX 4060 mellé? Következő 5 évben nem szívesen cserélnék újra gépet.
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
válasz Frozen #94749 üzenetére
Fogkozkefe vagy a DM-ben kaphato verzioja megteszi.
Utobbi olcso is.FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz vakablak93 #94703 üzenetére
Idealo.de-n van kb ugyanez a CTO-s verzio 500 nites panellel es 4050-es kartyaval.
Vagy az eliras, vagy iden is van meg 500 nites.FőDudu
-
nggabi
félisten
kupak helyett
"szenyor dzsíííí"
-
laposonly11
senior tag
Ejnye, látom fel akarsz bosszantani megint, hogy a 10 vs 10 playeres űrcsatából mutatogatsz megint screent, ahol nem csak a proci malmozik de a vga is, mivel néhány szögletes űrhajón és űrszeméten kívül nem sok minden van a képernyőn, és csak az ezeken a pályákon jelentkező több száz fps- el akarsz minket vakítani. Most már nyomatékosan kérek tőled egy screent az egyik dzsungeles gyalogos pályáról(32 vs 32 emberrel), ahol a sűrű növényzet az én RTX 3070ti met is durván megizzasztja, kb. 45 fps el szenved 4K ban, egy sűrű növényzetű pályán:
[link]"Mint tudjuk internetes játékoknál a teher nagy részét leveszi a szerver"
De szép is lenne, akkor mutass nekem olyan masszív online multi játékot ahol a szerver állítólag "átveszi" a TE képernyődön rohangáló többszáz objektum számolását, és neked elég lesz a pl. 4 magos CPU, mert a saját tapasztalataink és az online található tesztek is pont az ellenkezőjét mutatják pl. Battlefield 2042 128 játékossal nagy conquest pálya:
Nem szeretem magamat imsételni, de azt hittem hogy ezt már egy az egyben tisztáztuk pár hete.[ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
nggabi
félisten
hogyan lehet kinyitni a bios-t az új l5pro-n? német fórumon valami SREP-et emlegetnek.
csak a venti vezérlés miatt érdekel, meg 5600-as ramok vannak a gépben de csak 4800-on megy, szerintetek menne az gyorsabban is a 13700HX-el?
Tehát most feloldottam az Advanced BIOS-t... semmi kockázat, nincs szórakozás.
A RAM már nem ugrál így össze-vissza; de állandó 2800 MHz-en. A fő memória ping/pongja egyben az esetleges mikro-akadozás oka is egyes felhasználóknál.
A következő napokban megpróbálom optimalizálni az időzítést.
Nagyon örülök a kis erőműnek
ez a mikro lagg sztori engem is érint, és látom is h ugrál a ram freki.[ Szerkesztve ]
"szenyor dzsíííí"
-
Gubu0101
veterán
válasz Frozen #94749 üzenetére
Egy ido utan mar csak az aztatas marad,az a finom reteg ugy ra tapad,hogy nem lehet normalisan letisztitani,foleg amiatt,hogy alig van egy kis res a ventik kozt. Van meg 30honap gari kb azt kivarom aztan szetkapom rendesen
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Frozen
addikt
válasz #65537792 #94711 üzenetére
Amit ő kérdezet rátapadt cuccot nem fogja levinni sem a fogkefe sem az ecset, de még sűrített levego sem. Ezt ha szét van szedve akkor egy viszonylag fékony ,,de valamennyi tartással rendelkező müanyaggal lehet szépen letolni a venti fokakról és utána kiecsetelni a maradványokat.
-
RM007
addikt
válasz vakablak93 #94743 üzenetére
Csak a kedvedért és persze meg jött hozzá a kedvem is újból, visszatettem a STAR WARS Battlefront II játékot. Most csak belenéztem gyorsan egy fotó mit hoz ultrán.
És a proci csak malmozik így is. Mint tudjuk internetes játékoknál a teher nagy részét leveszi a szerver és mint mondják ez egyre inkább efelé fog haladni. Nem sokat változott mikor elém vágtak az a 200 fps. Ok, de ez a Clevo nem az MSI, az is hozna épp eleget.
Nem vagyok kétségbe esve. Estefele megnézem a többi pályát is.
-
echterion
nagyúr
válasz Bluesummers #94740 üzenetére
Lyézus, két kiló?
Jó lesz ez így nekem, inkább lecserélem a lapost, minthogy ennyiért vegyek dokkolót.******
-
echterion
nagyúr
válasz vakablak93 #94743 üzenetére
Hát igen, kompromisszum. Úgyis azt kötsz a végén, mindegy, hogy hányszáz hz a kijelző, úgyis az dönt a végén, hogy mit bír el a ház meg a hűtés.
-
vakablak93
őstag
válasz buherka #94744 üzenetére
Na igen,
de szerencsére vagyok akkora bunkó hogy ha elégedetlen lennék szemrebbenes nélkül visszaküldöm.
Munkáról szó sincs, csak hobbikról, amik eszik a gépet rendesen.Kb 5 évre tervezek vele, vagy tovább ha jó lesz.
Intel i5? Na azzal se vennék már lapost, részemről az i5 irodába való meg netezni stb...
Belépő gpu mellé esetleg.[ Szerkesztve ]
-
buherka
addikt
válasz vakablak93 #94701 üzenetére
Kinyírni nem fogod, mert a Thermal throttling azért vigyáz hogy ne pusztísd el.
Ryzen7 is erős. El kell dobni a régi berögződéseket hogy pl. csak Intel.
De pont néztem videót, hogy totál felesleges csúcs proci Gamer gépbe, mert úgy sem használja ki a VGA. Egy i5 vagy egy Ryzen 7 is vigan kitekeri ezeket a mostani GPU-kat.
Persze ha az ember munkára is használja és nem csak játékra, akkor más tészta.
Nagyon nézd meg a hogy milyen kijelző van a választott gépben, mert az nagyon el tudja szarni az összképet.
Hiába van erős VGA-CPU meg száz Fps...amikor a vizuális élmény elront mindent.
Kapkodni nem kell, mindig van jó vétel. Gondolom nem egy évre veszed a gépet.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
vakablak93
őstag
válasz echterion #94734 üzenetére
Az asztalival meg az lenne a kompromisszum hogy akkor a kompetitívvel nem is játtszom...
A sokszázherces kijelzőkkel szerintem pont erre valók a gamer laposok, simán összeülünk a haverokkal meg 2 rekesz sörrel és egésznap játtszunk. (igen, mi szoktunk ilyet is)
Máskülömben miért lenne bennük akkor ilyen kijelző???Ennyi erővel azt is mondthatnám hogy te meg nyomd inkább konzolról, mert az való singleplayerezni nem a PC.
De gondolom neked is megvannak az okaid rá.300 fps-re nem vágyom, nekem kb g-sync/freesync +100 fps untig elég, ezenfelül az asztali továbbra sem túl mobilis
Az asztali+laptop + egyéb, több eszközös kínlódást is meghagyom annak akinek az kell.
Ezek hejett hozom meg a kompromisszumot a gémer lapossal.Szerintem azért mert ki akarom használni a gépet, összekeversz a benchmarkerekkel meg a hardcore fps gémerekkel.
Egyiksem vagyok, de szeretek játtszani és vannak hobbijaim amikre kell egy gép, így összességében egy jó lapos a legjobb kompromisszum, minden más drágább.#94736 RM007: ez rendben van ha neked elég valami, de én nem így vagyok vele.
[ Szerkesztve ]
-
laposonly11
senior tag
válasz KillHates #94737 üzenetére
Jobb esetben modellezésnél is főként csak a VGA megy és a mostani laptopok hibrid hűtésének hála(de milyen géped is van? ), legfeljebb renderelésnél megy maxon.
Nem véletlenül abszolút jó vétel volt nekem a Gigabyte 2000 Ojróért is, 3840x2400p AMOLED képernyő tökéletes grafikához, annyira hogy szinte nincs értelme visszaülni az IPS mögé, pedig az is tudja a 100% DCI-P3 at csak ugye végtelen kontraszt (46600?) vs 1000:1 hez ugye nem csak a fekete valódi fekete, nem pedig szürke, de emiatt a színek élénksége is ég és föld a kettő között.Ordo est anima rerum.
-
Gubu0101
veterán
Ezt is piszkalgattam,alig birtam rajonni,hogy ezek a hangszorok Durvan jo a hangzasa,terhangzas is ott van a szeren.Legalabb szep nem dobozos hangja van.Nem mertem le de kb 5x1.5 cm-es hangszorok vannak benne.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
őstag
-
RM007
addikt
válasz KillHates #94737 üzenetére
Tudom bár bármilyen procit munkára lehet fogni aztán végez vele egy bizonyos idő távlatban. Kérdés az mennyire sietős.
-
RM007
addikt
válasz MaxxDamage #94732 üzenetére
Én most éppen mint nálad a második képen kicsit előrebukva tartom a kijelzőt portable külső nélkül (és megy a nagy monitoron minden) az állványon való kiegyensúlyozás miatt, hogy a hűtő hőcsövei picivel az állvány rudak felett helyezkedjen el, ne feküdjön rá a rúd.
Na megint veszítettem pici mobilitás érzetet, ez a múltkori móka ezzel járt.
-
RM007
addikt
válasz vakablak93 #94733 üzenetére
"A te régi MSI laposod a legdurvább példa az elfogyott procira"
Pont ellenkezőleg, és elbeszélünk egymás mellett mert máshogy nézzük a jelenséget.Én abból indulok ki hogy ma egy 2014-es évjáratú procival ha tudom hozni a 60 fps-t egy bizonyos vga beállítás mellett (legyen az akár ultra) és itt teljesen mindegy milyen vga akkor az még engem ma is ki tudna szolgálni. Az hogy mennyi a veszteség, mennyi lehetne gyorsabb proci mellett azzal az adott vga-val amivel futtatom az tök lényegtelen ebből a megvilágításból, mert csak azt a szintet akarom hozni nem pedig többet mint amire szoktatnának hardver terén....és nem kell mindent lecserélnem, újból megvennem.
(Az hogy egy mxm kártya ma mibe kerül nem tartozik ide, drága lett egyéb okokból, nem volt ez mindig így főleg használt beszerzésnél, és mint szempont tudjad használni a kedvenc laptopodat tovább....volt már)Ez azt bizonyítja hogy proci miatt nem kell feltétlen új gépet vennem, mert tudom tartani azt a szintet mint előtte ha alakítom a ház belsejét más oldalról. Persze ennek a világnak reszeltek pont amiatt mint amit itt felvázoltam. Semmit ne lehessen cserélni még a ramokat sem lassacskán, sem máshonnan vásárolni, járjon le az ideje minél hamarabb, tudjon elfogyni az erő ott ahol csak tud, sajnos teljesen érthető üzletpolitika (persze kartell, csak úgy működik). (Mikor itt az EU-ban Kínát kinyírják jön még erre egy nagy lapáttal.)
Tudom már jó ideje nem csak játékra veszik, bár az elnevezés még mindig gamer, én is szoktam párhuzamosan futtatni, megy a torrent a háttérben.
-
Kukipapa_rr
tag
válasz Frozen #94646 üzenetére
Emlékeim szerint a lenovo 7 pro volt 2800 euro környékén volt (de lehet 3200 körül volt már nem emlékszem azt hiszem hogy K.. enveztű forumtárs vásárolt annak idején, majd talán ő megmondja mennyi volt anno)
Ó, ezt véletlenül láttam meg, ez én lennék?
2019. november végén vettem egy Legion Y740-17IRHg-t, kicsit felbővített konfiggal (9750H, RTX 2070 Max-Q, 32 GB RAM, 2 TB SDD, 1 TB HDD) 720e-ért, ez az akkori, kb. 335 forintos EUR árfolyammal számolva 2150 EUR.
-
echterion
nagyúr
válasz vakablak93 #94733 üzenetére
A sokrésztvevős BF és társait nem ilyen kávéfőzőkön kell játszani, hanem normális asztali masinákon. A gamer lapos a kompromisszumokról szól, akinek a 60 fps szenvedés, és kell a 2-300 fps a csicsa graf mellett, az vegyen magának erre alkalmas hardvert, gamer noti nem kompetitiv fps-re való.
-
vakablak93
őstag
A te régi MSI laposod a legdurvább példa az elfogyott procira.
Valamint felejsd el a 60 fps-t, ott malmoznak csak a procik, ha nem muszály én nem kínlódom 60 fpssel.
Pár példa, nálam hogy nézett ki:
BF1: az elején megvolt a normális működés malmozó proci 100% gpuAztán telt az idő es megfordult a dolog, és a vegén az 1060 malmozott csak...
Jelenleg pl elég a 2070, de ami proci belemegy egy 751-be az nem.
Egy másik régi példa:
Asus G752 1060 +7700hq, ez a konfig anno sokkal gyorsabb volt mint a clevo 1060, de 3 év múltán már nem.
A külömbség hogy az egyiknél elfogyott a proci a gpu mellől.Összességében ez a " gpu a fontos játekra" szerintem kizárólag új gépek esetén állt fennt, az nem veszi észre aki max 2 évente valtogatja a gépeket.
De ha sokrésztvevős multi, coop gamekről van szó, akkor is fontos a proci.
Valamint nem csak játékra használható egy gémer lapos.Tudom nem megszokott de nálam például tegnap is párhuzamosan ment egy videószerkszető, képszerkesztő aztán mikor meguntam a babralást ráindítottam még a játékot.
[ Szerkesztve ]
-
Pont most pucoltam ki a gépet, hűtő padot meg a külső egységet ezzel és jól teszi a dolgát!
Feltettem a billre a "tapadó" (gumi/szilikon) fóliát, mert a kijelző poros volt...bill. gombok árnyéka volt porral "kirajzolva"
A jó kis vizes full réz tömb heatsink, de tetszik!
Aztán helyére rakva a gép, de még nincs bekötve a külső egység...
Jól meg van csinálva, mert a le/fel csatlakoztatáskor egy csepp víz sem szivárog és minden a helyén marad!Aztán bekötve és mehet a móka
Elfelejtettem a legfontosabbat, de majd legközelebb!
/tömegére voltam kíváncsi a gépnek.../◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
RM007
addikt
válasz Gubu0101 #94729 üzenetére
Azért is van leragasztva hogy minden sz@rért vigyed vissza hozzájuk, másodsorban hogy ne tedd tönkre. Hogy még ennyi mozgásteret sem hagynak az embernek olyan ventiknél ami hamar megtelik Ja majd hamarabb kimúlik minden a melegedéstől.
-
RM007
addikt
válasz laposonly11 #94727 üzenetére
[link] Ha szívni szeret az ember akár.
Nem próbáltam mennyire szív.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Gubu0101
veterán
válasz laposonly11 #94727 üzenetére
Ecset+porszivoztam.Nem en dobtam be az otletladaba a kompresszoros fujast Na majd gari lejarta utan szetkapom,most nem akarom,mert van amelyik csavarfej levan ragasztva szalaggal.
Megcsinalhatnak ezeket valami egyszerubb megoldassal,pl kilehetne pattintani valahogy,hogy egyszerubben lehessen takaritani,foleg az ilyen surulapatos ventiknel.Ezeknel mar inkabb az aztatas segitene abban,hogy 100%-ig tiszta legyen.…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Gubu0101
veterán
válasz Ubul86 #94726 üzenetére
Akkor veszelyesebb a tortenet,ha nincs vizlevalaszto a kompresszornal.Ha lenne gepem,akkor valoszinu en is kiszerelve fujatnam a biztonsag kedveert.Gyarakban se erdemes probalkozni,mert ott meg ha szukseges duplatartaly van egy vizlevalaszto meg egy keno,amiben olaj van a levegos gepek kenesere.
-
-
RM007
addikt
válasz Gubu0101 #94723 üzenetére
Tavaly nyáron egy ilyet pucoltam végig fogkefével egyesével minden barázdát hogy patyolat tiszta legyen. Nálad is akkor most valami hasonló a történet.
-
Gubu0101
veterán
válasz #65537792 #94717 üzenetére
Kaptam a kavegephez takarito ecsetet,kb 3cm hosszu szorei vannak az szepen leszedte.Pc-t jobb szerettem takaritani,ott van boven hely a lapatok kozt,de ezek a 0.5mm-es hezagok vagy meg annyi se
-
echterion
nagyúr
válasz Bluesummers #94714 üzenetére
Sima WD19 180W-os táppal. Az X15 R1-et töltötte, meg se fordult a fejemben, hogy ezt nem fogja. Meg se nyikkan, egy pillanatig sem tölti, szóval gépcsere lesz csak a megoldás erre. Majd, valamikor.
-
+1
Jó kis cucc!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
RM007
addikt
válasz Gubu0101 #94716 üzenetére
[link] Én ilyet illetve egy másik hasonlót használok. Nekem ennyit megért. A múltkor még hajat is szárítottam vele.
[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
válasz #65537792 #94715 üzenetére
Igen a kábelt észrevettem....én azért kivenném a csavarokat hogy megnézzem mennyire tud eltávolodni a háztól. Talán picit megemelni, mehet alá valami rongy majd átfúvás. Le is lehet fogni középen hogy ne forogjon belül amit a múltkor felhoztál.
-
Gubu0101
veterán
válasz #65537792 #94711 üzenetére
Nincs kompresszorom se palackozott levegom Mondjuk ezeket nem is fujnam,foleg a kompresszorost.Nem egy eletbiztositas.De,hogy a fogkefe meg ecset paros nem jutott eszembe Koszi
-
őstag
válasz echterion #94636 üzenetére
"Egy Dell WD19 van itthon, nekem ez megfelel, eddig minden TB-képes laposom töltötte, de ezt az M15 R6-ot nem tölti..."
WD19 sima, vagy WD19TB? Illetve 130W vagy 180W-os töltő van?WD19 130W-os töltővel kb. 90W-ig tölt, 180W-os töltővel pedig 130W-tal képes.
Dell dock - WD19 130w power delivery - 180w AC (210-ARIQ).
https://www.delltechnologies.com/asset/en-us/products/electronics-and-accessories/technical-support/dell-performance-dock-wd19dcs-data-sheet.pdf.externalAjánlanám a WD19DC-t, de ezen csak 1db TB port van, szóval nem. Ott 210W-ig tudnád tölteni a gépet... de nem lehetséges.
[ Szerkesztve ]
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
RM007
addikt
válasz Gubu0101 #94709 üzenetére
Ahogy nézem csak 3 csavar kikapod majd vissza. Van ott kábelköteg, csak kiemeled picit és átfújatod mint tipp. Ismerkedésnek sem utolsó szempont.
[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
válasz vakablak93 #94710 üzenetére
Minél fogyott el? Mondasz pár példát? Nálam csak malmozik.
-
Gubu0101
veterán
Igy 3 honap elteltevel rafert mar a portalanitas Mar csak az a kerdes,hogy mivel kellene leszedni a lapatokrol ami ra van tapadva Kontakt tisztito spray volt eszembe,csak az lehet atmossa rajta a dzsuvat,leszedi meg nem akarnam a gari miatt a ventiket.
-
törölt tag
válasz vakablak93 #94707 üzenetére
AMD Ryzen™ 7 7745HX
AMD Configurable TDP (cTDP)45-75W
Default TDP55W
Max. Boost Clock Up to 5.1GHz
Base Clock 3.6GHzAMD Ryzen™ 9 7945HX
AMD Configurable TDP (cTDP)55-75W
Default TDP55W
Max. Boost Clock Up to 5.4GHz
Base Clock 2.5GHzÉn a 9-est venném.
Ha kell pasztázni, akkor a 7est is kell.
Nem hiszem, hogy 10W annyival több hőt termel.
A több mag meg nem több hő.(szerintem)Meg gondolj az időtállóságra és későbbi eladhatóságra is.
-
törölt tag
válasz vakablak93 #94701 üzenetére
Árban mekkora a különbség a Ryzen 7 és 9 között?
Csak ennyi a difi a két laptop között amúgy? -
vakablak93
őstag
válasz FőDudu #94702 üzenetére
Nem nézted el, egy 300 nit 100%srgb IPS panelt kanak az ideiek, egy két vidi alapján youtubeon ráadasul elég gagyit, legalábbis nekem annyi felhősödéssel annak hat.
(szigorúan a képek alapján persze )Úgy tűnik idén a kijelzőnél olcsósítottak.
A képek a hszemben, a német lenovotól vannak, szóval ha csak nem írta el a gyártó a saját oldalán akkor most ez van.Én elnézem mert az idő nagyrészében egy 48'- oled tvre lesz kötve és mert a 2014-es LG/Philips 1080p 60Hz 52% srgb clevo után valszeg így is jó lesz.
Na meg mert oledes lapos jó hűtéssel, nem kiherélt hardverrel ha van is, én nem találom, meg nem is akarok 2000 fölé menni.
-
vakablak93
őstag
válasz buherka #94686 üzenetére
Igen, tudom milyenek, pici vékony ventikék ezek, éles vonyító hanggal.
Asszem maradok a Ryzen 7-nél, inkább nem kockáztatok hogy esetleg lefő a Ryzen 9 és kinyírom az egészet.
A nagy predatrokra emlékszem régről, benga nagy gépek voltak épp mint a clevom, nem csoda hogy az normális volt, de pechünkre most ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Xiaomi Robotporszívók (robot vacuum, Roborock)
- Mini-ITX
- Bemutatkozott a OnePlus 2
- Androidos fejegységek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Digitális Állampolgárság Program
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Drón topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Lenovo LOQ Gaming Notebook
- Dell XPS 13 9320 - 4k OLED - i7-1360P, 32GB LPDDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - 3 ÉV GARI
- Dell G7 7790 Gamer notebook, i7 9750, 2060, 16gb ram, 1.25tb háttértár
- ACER NITRO 5 AN515-55-56F5 8+512GB