Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Asztrofotózás
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy007
őstag
válasz
undercover #94999 üzenetére
Pro és a Legion 7 16"-s az 5-ből meg van 15" és 17"-s verzió
-
válasz
Bluesummers #94989 üzenetére
De bizony!
Be bizony! -
-
-
Mi ez a gyerekműsor itten gyerekek?
-
Frozen
addikt
válasz
laposonly11 #94981 üzenetére
Ott a képen hogy all core 4,6....
Nem tudom mit szeretnél még...
Tessék folyékony fém nélkül most letoltam egy r20 at.
A linkelt videod alapján az 5900hx pontszáma alatt van kicsivel az enyém ez a sima pasztával szerintem nem is olyan rossz eredmény....
De nyugodtan hitetlenkedjél tovább az értékekben...
Nem tetrisre használom Apex, fortnite ,warzone mindenhova elég volt 35W is eddig. ( Egyébként gyárilag 45W az alap limitje a cpu nak szóval nem is értem,hogy ezért most miért kell beszolni, ennyi erővel én is beszolhatnék hogy hányan rakták 99% ra a cpu használatott és hányan uv-zák le a procit......)Egyébként mint írtam annyira nem érdekelnek a tesztek és répa hegyezés a pontszámokra,hogy fingom nem volt hogy ép mi volt beállítva az elmúlt időszakba és mi nem ahogy az sem izgat,hogy mi hány fok mivel semmit nem veszek észre belőle......... Másra nem kell az utobbi időben egyre kevesebbet játszok nincs időm rá. A hitetlenkedést pedig meghagyom az olyanoknak akik a youtubról és egyéb teszekről mindent bekajálnak. (Egyébként még röviden annyit,hogy egy auto végsebessége sem annyi amit a gyárban megadnak ,ha a német pályára felmész akkor hamar rájösz. Az hogy óra többet mutat és a gps vagy a traffi megint más mutat ez mind sok tényezőtől függ, de valszeg sem a gps sem pedig az óra nem lesz mérvadó hanem a traffi lesz ami a töredék idő alatt több száz akár ezer mérést végez....) -
Theory66
aktív tag
válasz
undercover #94975 üzenetére
Igen, nyomtatott. Előzőleg linkelték de tessék. Pro-hoz nem tudom jó-e, de ha a méretek megegyeznek akkor biztos.
-
laposonly11
senior tag
válasz
Frozen #94978 üzenetére
Magyarul van egy Gamer notid, de te max Tetrisre használod, vagy mittudomén annyira régi játékokra amik nem "akasztják" ki a procit. És közben írkálsz itt képtelenségeket az all core 4,6Ghz ekről amiből gyárilag is max 4,2 igaz.
Ja, az én kocsim is 35W ra van bekorlátozva, és 460Km/h val megy a Suzuki... -
Frozen
addikt
Ne forgasd ki a szavaim én nem azt írtam,hogy 4,7Ghz 35W -on... Hanem azt írtam ha szükséges a 35w korlátozás mellett is minden simán és zökenőmentesen futott. Elképzelhető van olyan játék vagy valami ami ezt képes lenne ilyen formában kiakasztani ,de én személy szerint ilyen játékokkal nem játszok alkalmazásokat pedig nem használok.
-
RM007
addikt
válasz
Frozen #94971 üzenetére
Jól van nagyon helyes amiket mondtál. Játék alatt nálam is csak malmozik a proci, vagy éppen nem mert adtam neki kakaót és ezért több fps születik a vga ebben partner, vagyis mivel erős a vga így ha akarom tud dolgozni a proci is. Tudom szabályozni milyen tdp keretet használjon. Az hogy szintetikus tesztekben egy mai proci 2x annyi pontot szül mondjuk egy 9.gen -hez képest legyen, csak nem számít, a valóságban közel sincs annyi előnye (sok benne a felesleg E core, ami nekem nincs) főleg vga mellett. Valamivel el kell adni az új procikat.
Amúgy itt viaskodtok mások tesztjein ahelyett hogy ti hoznátok személyesen teljesítmény, teherbírás, hűtés terén. Nekem mindegy csak elmosolyodtam a 4.7Ghz 35W alatt.
Na megyek is MSI-t nyomkodni erre megjött a kedvem. -
echterion
nagyúr
-
Frozen
addikt
válasz
laposonly11 #94966 üzenetére
-
RM007
addikt
válasz
Csupati #94962 üzenetére
Pedig ez igen nyomott áron van.
Ha valaki figyelt vonna sok év alatt tudhatná hogy az a ddr3 semmit nem jelent.Buták az emberek. Nyáron végig a szabin ddr3-al szerelt laptopommal fogok játszani, multi és egyjátékos úgyszintén. Inkább azt utaztatom a sok inga miatt az egyik itt a másik ott.
Még el is gondolkoztam rajta hogy megvenném ahelyett mint amit megbeszéltünk hó elején.Persze a régi is áll ha nem tetszik....mert belegondolva így egyben 100-ért szinte ingyen van.
-
Gubu0101
veterán
válasz
#65537792 #94967 üzenetére
EbayKleinenzeigen arulnak hasonlot rogot csak 3060-al 1750€-ert,elmentettem mar
Figyelem mennyi ido alatt kel el.3 napja hirdettek meg.Lehet neked is erdemesebb lenne ebayen is hirdetni(talan).
Az a baj,hogy sokan inkabb reszletre veszik meg,sok ennyit egyben kiadni mostansagKulfoldon melozok,de sajnalok ennyit egyben kolteni,inkabb en is kihozom reszletre a telekomtol azt cso,sokkal kenyelmesebb,egyszerubb.
-
Frozen
addikt
Mit lökjek ide? Én nem hegyezem a tesztekre , ha nem tünt volna fel nem is érdekel.Tőlem akkor láttál max teszteket mikor megvettem a gépet és kiprobáltam ezt azt..... A múltkor írtam azt is hogy már nincs folyékony fém a notimon ,mert másik bordát vettem kompletten mivel így olcsobbra jött ki a venticsere. (És nem az msi gyenge minősége volt a hiba ,hanem az,hogy 1,5 évet 0-24 ben maxon pörögtek a ventik...)
35 w minden megy rajta minek több akkor?.... Egyébként nemrég volt újrahúzva a gépem szerintem fingom nincs mi hova van állítva vagy alapon van e nem is érdekel...Megnyitok bármit hip hop elvégezve a feladat mint a szempilantás alatt kész.. A játékot is ami érdekel megnyitom megy nem dropol mint kés a vajon... Anno a 35w os korláttal is ugyan így mentek szóval semmi értelme időt ezzel elverni. Neked hiába fogyaszt 100-200w ot a cpud ha már egy 55-100w os cpu reggelire megeszi.... Tuning nélkül....
itt a klima mellettem simán alá is nyomathatnék friss hideg levegőt ,de minek?Nem a dedóba vagyunk,hogy mindent agyba főbe kelljen buherálni és nem attól lesz valaki nagyobb ász minnél jobban széttuningolja a gépét . -
törölt tag
válasz
Gubu0101 #94965 üzenetére
Igen sajnos. Szűk a réteg aki ilyet vesz.
Kivi vagyok hol az alja egy ilyen gépnek.
Gondolom 450-ért azonnal jönnének.Mondjuk most van egy kis visszaesés. Gondolom infláció stb most csúcsosodott ki az emberekben.
Csupati is fájdalmasan olcsón adj azt a gépet és nem vitték még el.
Jó mondjuk nem árulja olyan régóta. -
Frozen
addikt
válasz
laposonly11 #94908 üzenetére
Én nem állítottam és nem is írtam azt,hogy a 12 . generáció nem gyorsabb. Bizots hoz valamennyit a konyhára ,de közel sem annyit amennyit itt egyesek leírnak +50% stb... ( Ha mégis hoz ennyit az annak köszönhető ,hogy több magja van és több szálon dolgozik.... és ebből ered az a nagy különbség)
A cpu elnevezése nem mérvadó tényező mivel eltérhető magszámban és száltejesítményben is.
A legjobb összehasonlítási alap az lenne,hogy ugyan olyan márkáju ,tipusú laptop és ugya a 2 generációt összevetni . De ilyet nem fogsz találni szerintem teszten és a tesztettekel mindig az a baj,hogy sok adat hiányzik nem látod a gépet sokszor nem is tudod milyen hűtéssel csinálják vagy ép milyen szobahőmérsékleten ezek annyira sokat számítanak. Bárki tud jó tesztet csinálni ,ha pl a klímát aláteszi a gépnek és elengedi az órajeleket..
A 11800h ról csak annyit nekem all corban képes 4,6 vagy ,4,7 re . A 4,8 at csak 1 magon bírja all coron már nem. De felesleges húzgáni 35w adok neki és olyan szépen elfuttat bármit melegedés nélkül mint kés a vajat....
-
RM007
addikt
válasz
Csupati #94952 üzenetére
[link] Nem is tudom mikor egy ilyen és ehhez hasonló hűtőnél a végéhez odaírják hogy 200W akkor egyértelművé teszik ezen kell osztoznia vga/cpu párosnak. Szóval nem kell nagyon meglepődni, el kell osztani a terhet ami nem ad túl nagy mozgásteret. Az UV-val lehet nyerni hűtés és teljesítmény pluszt, egyik másik vagy mindkettő optimalizálása.
Az a hűtő család amiből sikerült szereznem szerintem lenne az igazi profi hűtőmodul ezekhez a laptopokhoz és itt most csak az "air" változatra gondoltam ami a nem vizes és ezen felül van a vizes. Hogy ezeket extraként árulták/ják elég érdekes. Segíthet még egy vasalás a másikhoz és egy KF proci ami jóval hűvösebb változat.
Lehet látni hogy nálam a proci ebben a beállításban jobban érzi magát mint pl alapon.
Az"EKG" görbeproci monitor is teljesen simába ment terhelés nélkül. Előtte tele volt nagy tüskékkel. Meg kell keresni a legideálisabb helyzetet amiben a legegészségesebben tudd működni. Remélem nem tévedek. -
nggabi
félisten
válasz
Xerath404 #94950 üzenetére
az y510 merült mint a titanic töltőn is.
a 15ach6h 3060-hoz is kis töltőt adtak.
a 16irx8-ban nem volt anya a 2. ssd-nek, a 12 gen procit eladták 13 gennek ezért nem megy 5600MHzen az 5600MHzes ram. a 165Hz-es kijelző jobb volt mint ez a 240Hz-es.most hirtelen más nem jut eszembe
szemét ez az IT világ na
-
consono
nagyúr
válasz
FőDudu #94941 üzenetére
Vicces, nekem ma a Dell G15-ből tűnt el a BT, teljesen magától, semmit nem csináltam. Egyik pillanatban még ment az egér, aztán már nem. Volt nálam is egy felkiáltójeles eszköz, kitöröltem, csináltam eszközkeresést, de ugyan úgy felkiáltójelesen jött vissza. Restart után is. Csak a full shutdown, meg a bios képernyőn gombbal kikapcsolás hozta vissza... Eddig ilyent még nem láttam... Lehet, hogy kijött valami frissítés, még nem néztem.
-
Ubul86
őstag
válasz
MaxxDamage #94915 üzenetére
hova repül?
-
nggabi
félisten
just an opinion :
- for this laptop model, only the Core i9-13900HX processor can support the RAM memory frequency of 5600, and maybe that's why there is that mention in the BIOSértem én...
-
rodman73
aktív tag
Black Fridaykor szoktak lenni jó akciós laposok, itthon Magyarországon? Lehet megvárom azt, addig gyüjtögetek, most sajnos másra kell a pénz.
-
válasz
Lalikiraly #94945 üzenetére
Fent van a hangkártya drivere is (a gyártó oldaláról)? Meg van valami extra szoftver is a hangkártyához, csak akkor működik. Nekem is ezt csinálta az Acer.
-
nggabi
félisten
KWCN36WW: BIOS Notification : 1. Fixed 1) N/A 2. Add 1) Special Memory OC support
hopp hopp
-
Gubu0101
veterán
Megjott a facebookon reklamozott veletlenul megrendelt csudalatos laptop&tablet tarto.Szuper meg minden,full fem.Eleg nehezen nyithato meg allithato le-fel,dontheto,forgathato de…Raraktam csorira a 3kg-os laptopot azt ugy osszecsukodott mint a huzat
Jo becsapos a weboldal is,mert vannak olyan kepek,amin rajta van egy laptop.Tudtam,hogy nem fogja birni mar a meret miatt is,de egy probat megert
Szerencsere a ipadot elbirja
Szoval,ha veletlen belefuttok,hogy hudejo lesz laptophoz es megrendelitek,veletlen se,maximum tabhoz
-
FőDudu
veterán
Engem ma hasba akasztottak egy laptoppal.
Nem ment rajta a Bt. Hangszorot akartak vele parositani.Nem is latszott a menuben A BT csuszkaja.
Pedig minden driver a legfrisebb, stb.Nem is volt BT az eszkoz kezeloben.
No a megoldas:
Az USB eszkozok alatt volt egy felkialto jeles.
Azt torolve megjelent a BT az eszkoz kezeloben ( addig csak a rejtett eszkozok kozott volt lathato).Szoval a BT-ra valami regi USB eszkoz gyakorolt hatast.
Amit kihuztak es a BT eltunt. -
Lalikiraly
addikt
Oké, az lesz.
-
Gubu0101
veterán
válasz
Lalikiraly #94938 üzenetére
Keress ra az asus honlapjan a gepedre es ott toltsd le az osszes drivert.Aztan szepen egyessevel telepitsd,ennel biztosabb nem kell.Windowson keresztul sose frissitek.Vagy meg ott a myasus.Meg regebben meg vettem a DriverFix nevu proramot,azzal is ra szoktam nezni,mert van,hogy talal ujabb drivert mint a myasus.
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #94935 üzenetére
Eredeti windows telepítőt használsz az ms oldaláról ami pendrive-ra csinál telepítőt?
Telepítő képernyőnél amikor látod a meghajtóidat törlöd mindet egytől egyig?
Telepítés után, amikor először vagy az asztalon hagyd úgy a gépet 20 perce, mert a win, ha netet kap a háttérben el kezd leszedni szükségek drivereket, frissítéseket.
Ha win10 nézz meg egy 11est. Vagy fordítva.
-
nggabi
félisten
válasz
Lalikiraly #94935 üzenetére
driver booster? de csak az ismeretlen eszközt frissítsd le vele. win10 vagy11?
-
Lalikiraly
addikt
Na srácok, már másodjára húzom újra a gépet.
A bluetooth ugyanaz a hiba.
A DTS nem működik és a dedikált kártya eltűnt.Az intel frissítő nem talál semmit minden driver fent, egy ismeretlen eszköz. Az armoury sem települ fel...
Na ilyenkor mi van?
-
Theory66
aktív tag
válasz
laposonly11 #94927 üzenetére
Hát az enyém fekete, nem narancs mint a forrásnál
-
válasz
laposonly11 #94918 üzenetére
13650hx volt, ami előre lépés lett volna
-
FőDudu
veterán
válasz
Lalikiraly #94913 üzenetére
Bt nekem is lagolt egyszer. Aztan raeresztettem az Intel Driver Assist nevu progit es az megfrissitette a gepen levo BT szoftvert es azota nem volt gond. Meg persze a wifi szoftveret is aktualizalta.
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #94913 üzenetére
Oh sorry.
Azt hittem a kijelző elcsúszás miatt akarod bevinni. -
FőDudu
veterán
válasz
laposonly11 #94927 üzenetére
Majd ha valamelyik narancs a masik meg piros szinben nyomtatja ki....
Akkor tiltkozhatnak a zoldek... -
FőDudu
veterán
Valamivel le kell ugy terhelni, hogy a kontroller es cache mar ne tudja befolyasolni az irasi sebesseget. Akkor kijon a valos sebesseg.
A teszteken olyan 4000-5000mb/s sebesseget birnak altalaban 120-140 masodpercig a jobbak. Aztan lekonyulnak 1500mb/s kornyekere. Ami meg mindig jo az en 91mb/s sebessegu P3 Plus retkemhez kepest.
-
Theory66
aktív tag
válasz
laposonly11 #94919 üzenetére
Egyben
5600-at azért már nem adtam volna érte.
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #94915 üzenetére
Majd légy szíves egy 50-100Gb -os sebességmérést közben hogyan lassul be az adatátvitel. Vagy meg ne sértselek hogyan nem lassul be.
Hogy legközelebb tudjam mit vegyek. -
válasz
laposonly11 #94910 üzenetére
Na ez tényleg egy nagyon jó teszt
Az én véleményem még mindig az hogy a 12500h(13500h szintén) rossz deal, vagy vegyen akkor az ember már I7 et vagy ryzen vonalat, vagy 13500HX-ET.
-
Theory66
aktív tag
válasz
laposonly11 #94906 üzenetére
2800 ft-t kértek érte.
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #94909 üzenetére
Persze inkább szerencsésebb lenne órajel helyett az adott Watt terhelést mondani, mivel lehet befolyásolni a fogyasztást, ugyanakkor minden proci kicsit más és más főleg ha generációként más típus kerül összemérve....szerintem ezért is jobb Watt terhelésben összemérni mit hogyan bír lehűteni. 100W mindenhol ugyanúgy fűt, csak ezalatt más teljesítményt nyújtanak...mag, szál, órajel, csíkszélesség stb....
-
laposonly11
senior tag
válasz
Frozen #94901 üzenetére
"Nem a procik nevéből kell kiindulni hanem abból amit fizikailag tud magok és szálak száma"
Mindig is ebből indultunk ki, és így is úgy is jobb a 12th széria. A 12700h nál valós 4,7Ghz en megy a 6 mag, miközben a 11800h nál ha csak egy mag megy, akkor 4,6GHz, ha (már itt gyengébb), de ha az összes mag megy, akkor csak 4,2GHz en mennek.
4,7 x 6 = 28,2 GHz(+ E magok 28Ghz, összesen 56,2Ghz ), vs 4,2 x 8 = 33,6 tehát ha letiltod az E magokat, csak akkor jobb a régebbi, de minek tiltsam le, ha egyértelműen jobb az új, az összes eddigi látott tesztben, vagy az általam játszott játékokban(összes Battlefield, Battlefront játékok stb.) Találj nekem olyan játékot ahol jobb a 11800h a 12700h nál, vagy a 11400/500h a 12500h nál. Amíg nem találsz valós játéktesztet, addig csak feleslegesen tépjük itt a szánkat a fórumon! -
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #94903 üzenetére
Nem csak erről van szó. Ha eleve olyan procival kezded ami a többivel (KF) szemben +12W fogyasztást generál olyan funkcióért amit nem is tudsz használni, de ott van és eszik a semmire nem túl okos választás. Ez van, legalább most már ezt is tudom, majd a jövőben cserélni fogom a procit.
A múltkor meg azzal jöttél sírva hogy 4.6Ghz már nem megy nálad (all core.) Nekem kellett linkelni a méréseidet hogy megmutassam tudja. Érdekes vagy. -
Gubu0101
veterán
válasz
MaxxDamage #94904 üzenetére
Igen,de inkabb bovites.Az up mar inkab proci csere meg vga.Mondjuk meg par evig hasznalhato a 3080 meg a ryzen9
Aztan mar ugy is komplett csere kell.
-
Gubu0101
veterán
válasz
MaxxDamage #94895 üzenetére
Most legalább annyit kiderítettem a HWinfoval,hogy 64Gb ramig bővíthető a lap és a proci is kezeli max 6400 MHz-ig.Most 4800-as van benne 2x16Gb DDR5
Lehet még is csak lesz upgrét
-
Frozen
addikt
válasz
laposonly11 #94871 üzenetére
Rossz az összehasonlítási alapod megint csak a 12700h hasonlítod a 11800h hoz...
11800h vs 12700h
8 mag vs 14 mag.....
16 szál vs 20 szálNem egy kategoriát hasonlítasz össze persze,hogy így lemarad a 11800h..... Nem a procik nevéből kell kiindulni hanem abból amit fizikailag tud magok és szálak száma. És ugy összehasonlítani egy ugyan annyit fogyasztó gpu val. Lehetöleg ugyan olyan hűtési körülmények közt.
Így lehet reális képet kapni bár ilyenről szerintem nagyon kevés teszt lesz mert akkor kijön,hogy a 12. generáció is alig hoz valamit fps ben......
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Asztrofotózás
- PlayStation 5
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 15 3501 /11.gen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD FHD
- Bomba áron eladdó DELL LATITUDE 7330 /i5-1245U/16GB/256 GB SDD/14/FHD/IPS/Garancia/
- LG Gram 16 i7-1165G7 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2.5K kijelző
- HP EliteBook 855 G8 Ryzen 5 5650U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest