Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nggabi
félisten
[link] van aki megkapta 286-ért a 3060as asztali lenovot
na az az igazi karácsony
-
echterion
nagyúr
Én tegnap vettem át egy Legion dokkolóállomást (107k volt), igaz, most csak a vga kellett belőle meg a táp, de szerintem nagyon jó cucc, tetszik, meg is fogom tartani. Csak egy hozzáilló gép kellene már csak, csak az a bajom, hogy TB csatit csak olyan gamer gépekre tesznek, amik derágák már ezzel együtt. Jó lenne valami olcsó, de jó Asus-t venni, amihez lehetne egy beszámítós mókát csinálni. Csak annyiféle van, nem tudom, melyik lenne az igazi, így egyenlőre marad az asztali gépbe pakolni az a 2060-as vga.
nggabi: sebaj, akkor így jártam.
-
Gubu0101
veterán
válasz
MaxxDamage #86993 üzenetére
-
ssj81
aktív tag
válasz
MaxxDamage #86993 üzenetére
Jó csóka lehetsz...
-
nggabi
félisten
válasz
Mr.Csizmás #86986 üzenetére
nem érted a nit storyt cica. ha van egy normális kijelződ 560 nittel sem bántja a szemed. egy retek 300-on is kiégeti a retinád. nem csak a fényerő a lényeg...
-
RM007
addikt
válasz
Mr.Csizmás #86986 üzenetére
Minden kiadott forint számít főleg ha elfogyott, ment másra. Elhiheted egyszer nekem is lesz minimum 2k külső monitorom csak érjem meg.
Más:
Erre lettem figyelmes a kedvenc vásárlós helyemről. [link] Ha még valakinek kellene eGPU és ez már PCI-E 4 csatoló felület ssd helyre. Ez pont az a minőség amit én is használok csak jóval lassabb.
Én fogok venni még egy mxm adaptert 1-2 hónapon belül....az összeg fele már félre is van rá téve. Megy a régebbi laposomhoz. Annyira elszálltak a vga árak hogy mást elképzelni már nem is tudok mint hogy a vga igényemet ezentúl asztalival lássam el a jövőben.A 3070 sajnos eladva, de terveznék egy gtx 1080-as olcsó kártyát a piros MSI-hez ami ha jól sejtem minden nemű kompatibilitási hibát mellőzni fog, vagyis teljesen olyan lesz mintha egy belsőt használnék az információim szerint. Annál ez teljesen ok lesz, és azt fogom utaztatni is mikor kelleni fog.
-
Mr.Csizmás
titán
side note: elmúlt hónapokban jártam végig: 24" fhd (anno 30k volt használtan) - 27" fhd (50k akciósan) - 27" qhd (81k black fridayen)
qhd-n a pixelsűrűség mellett pozitívum, hogy az egyik erőforrás-zabáló unity engine-s fav game-m olyan 30%-ot gyorsult fps-ben. (nit-hívőknek meg olcsón upgradelhető kieg. is jár
)
-
RM007
addikt
válasz
peet05 #86983 üzenetére
Tudunk a pixelsűrűségről bár szerintem egy fps játéknál nem igazán azon agyalunk hogy szőrös volt e a menyasszony aki mellett elhasaltunk, hanem hogy gyorsan arrébb mozduljunk egy másik pozícióba.
Én mondjuk a napi híreket reggel kávé mellett a laptop relatíve kis kijelzőjén szoktam olvasgatni a nagy monitor inkább film és játék ahol a pixelsűrűség a mozgó kép miatt talán kevésbé jön le. -
RM007
addikt
válasz
DamianB #86982 üzenetére
Talán csak össze kellene hangolni a dolgokat. FPS szám beállítás, fixálás az adott kijelző frekvenciához, vsync, nvidia panel beállítás az adott helyzethez....ott sem mindegy mi hogy, én is sokat baszakodtam vele a múltban..stb....ne add fel!
Van egy gyenge láncszem a gépezetben, meg kellene találni. Nem biztos hogy a játék vagy az adott hardver. -
Feladtam nem is veszem meg a játékot pedig a hangulata adta.
Ha 100 fps is van akkor megakad a kép egyszerűen nem értem .
Neten is utána néztem nem segített. -
válasz
cs.zs. #86971 üzenetére
Nagyon ksözönöm, hogy vetted a fáradtságot és a problémám után jártál
Jelenleg, armoury crate-ben windows-ra rakom a power profilt, és MSI afterburnerrel undervoltoltam, így halk a gép és 70 fok fölé sem megy.
Manuálnál, nekem ezek az opciók vannak, itt hol tudom a boost ot szabájozni?
https://imgur.com/a/zdD6AXN
Nemm engedi ide feltölteni. -
Valakinek van tapasztalata az asus armoury crate el ? Az a bajom hogy a kis 3050ti el megy 85 fok ig, de azért mer tha nem performance,turbó mód ba tolom akkor a lapos max 45% on pörgeti a ventit, azt is csak 80 fok felett... Nem szeretem ezeket a progikat, lehet undervoltolnám kicsit a gpu-t a cpu ról levettem a turbót, úgy nem megy 70 fölé.
-
RM007
addikt
válasz
Xerath404 #86968 üzenetére
Na én nem teszem magam 2 meg 4k érzékennyé, marad a jól megszokott 27 col 1080p. Ahol lehet spórolok.
Csupán annyit tettem hogy átméreteztem a felületet az ikonokat is kisebbre hogy több férjen a felületen. Szerencsére így még jobb is lett. Csupán a képfrissítés érzékelés miatt szoktam a kis laptop kijelzőjét időnként használni, nem a felbontás miatt, egymás mellett érezni a különbséget.
-
úgy értem, hogy 16 colos 2k-s (legion 5 pro-legion7-most zephyrus 14col) high end ips paneleket hamar megszoktam. Ott tű éles a kép mivel kisebb. Most van ez a böhöm nagy monitorom, ami nem is entry level elvileg nem szar, de hiába 1440p a felbontás, mivel nagyobb 27 col így látom a betűknél a recéket, a pixeleket, azaz egy full hd élményt kapok nagyméretben. Játéknál abszolút nem zavar, ott már inkább az IPS panel hiányzik, ez ugye qled VA.
Megtudom szokni, meg ezért eladni nem fogom, de csalódásos a történet mert a asztaltól ránézek a szoba másik végében tündöklő kis zephyrus paneljára, és sóhajtok 1-et.A legion 7, viszont nem hiányzik, a legjobb laposom amim valaha volt, de teher az a tudat hogy 1 misis gép napról napra értéktelenedik el, mondhatni utolsó high end laptop konfigom.
Bika pc mellé innentől mindig lesz egy flagship minőségű kis laposom, ahol a proci lesz a főbb szempont mellé pedig egy adott gen 3050ti-3060 nak megfelelő kártya.
Lanozni úgy is mindig csak E-sport gamek miatt ülünk össze, aztán volt már olyan is hogy lol közbe haver felkapta a másik haver laposát, hogy ezt most össze töri mert borzasztó a srác -
consono
nagyúr
IKEA hack még belakás alatt, avagy hogyan emeld fel a notit 500 Ft alatt:
[link] -
cs.zs.
veterán
válasz
Gyarmati_ #86962 üzenetére
Nekünk eddig 1 db gépünk volt, aminél érdekes hőfokokat (90-95!) láttunk,
ez a 2020-as ASUS TUF, i5-10300H+GTX1650Ti volt, pár havonta pasztáztuk is, meg amiatt kezdtük el venni a különböző hűtőpadokat (de az is csak pár fokot jelentett), és annak valóban olyan volt a hangja is -szó szerint, nem túlzás- mintha a fürdőszobában, zárt ajtó mögött menne a hajszárító.
Utána jött a többi gépünk, és már soha egyik sem volt olyan meleg, és olyan hangos, mint az a 2020-as TUF.
Így ennél a ROG Zephyrus G14-nél is csak azt tudom mondani, hogy a normálisnak tekinthető susogók táborát erősíti, és a hőfokjai is ezekhez hasonlóak. Ha fingatva van, értelemszerűen hangosabb és melegebb, mintha csak egy böngésző menne rajta, de ez normális dolog, és sosem kritikus.
Most COD-ozik a "gyermek" (20 éves egyetemista)
-Zsomborom, meleg a gép?
-Naná!!
-
RM007
addikt
válasz
DamianB #86961 üzenetére
Mondok én is egy érdekeset.....
Chernobylite játék teszt nálam ultrára beállítva vagyis minden max, de mikor lefuttatom a beállítások kiírás a végén csak high. (kezdetben nem így volt)
Ez nem feketén telepített, hanem áruházi változat van benne RT is. Futtatom kevés az fps.....újrateszem már sokkal több, de akkor is csak high minden fullhd-nál.
Lehet 2k-nál már engedélyezi talán az ultra dolgot. Valami mesterkedés lehet a háttérben hogy ne legyünk teljesen elégedettek, programozói inspirálás az ábgrédre.
Kell oda is a lóvé nem csak a gyógyszer és a hadiparnak.
Mert mikor nem dolgozik a proci az sem véletlen és még csodálkozunk hogy a vga is malmozik. A frissítések meg nem mindig vagy mindenkinek kedveznek.
(A végén még feltolom a kalóz másolatot is amit még az elején szedtem le és megnézem azzal mi a helyzet.)
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Ubul86 #86958 üzenetére
A fiam otthoni asztalán (céges) dokkolóval 2 db (céges) 24" monitor volt eddig, és úgy döntött, azt visszaadja, és vesz 1 db ultrawide-ot, és az kettéosztva ugyanúgy lehet 2 db excel egymás mellett, és akkor már saját, és ennyivel kevesebb céges cucc lesz nála.
Kettőt keresett ki, vakarta a fejét rendesen, hogy melyik legyen, a kisebb vagy a nagyobb, és végül a kisebbet vette. Nem akarta hogy az asztal teljesen tele legyen.
-
Sziasztok !
Felraktam a valhallat hogy kipróbálom ingyenes nap első nap csak beállítottam benchmarkot néztem hogy fut . Na tegnap és ma akad az egész nem tölt be a főmenü sem valaki tapasztalt hasonlót? Odyssey szépen fut .Ja és a laptop fel se pörög olyan mintha energiatakarékoson menne de minden maxra van rakva közben.
-
cs.zs.
veterán
Negyedmillió Ft egy nyavalyás monitorért?
Valamilyen tulajdonságról le kell mondani... -
Urak, ha én olyan élességet és szín minőséget szeretnék, mint amit kapok a zephyrustól és kaptam a legion7 től, akkor milyen asztali monitorokat kéne nézegetnem, és mennyibe mennek körülbelül ?
Lehet azért nem vagyok megelégedve a odessey g7-el mert 27 colon a 1440p az egy fullhd nak felel meg, meg ugye 350 nits es VA panel? -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #86943 üzenetére
Ez a Sony is papiron atlag 106KWh/1000h, de ezek szerint kevesebbet fogyaszt.
-
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #86940 üzenetére
Az en Pana plazmam valami 400W korul van. Azert pihen a padlason.
TH42ph10Igaz, ez ipari kijelzo - nincs is benne hangszoro.
Mondjuk 10 evig birta kijelzokent 24/7 es nincs beegve. Szoval jo cucc. Azert raktam el.
Hatha meg jo valamire.... -
FőDudu
veterán
Thunderboltos 5511 RTX3060, 879 Euro
Thunderbolt 4 az amit Thunderbolt 3-kent irnak... -
cs.zs.
veterán
válasz
Gyarmati_ #86932 üzenetére
December 31-ig még olcsósítható, ha régi TUF-ot, vagy ROG-ot leadsz!
Élj vele!
Mi 8+8 GB rammal vettük, 512GB SSD-vel,
az a +8 GB is azonnal kiugrott belőle, és ment bele a +16,
és az 512 GB SSD is, és ment bele az 1TB. (ezért volt levéve a hátlap)
Így most 24 GB ram, 1TB SSD.(8GB alaplapi fix ramja van, + 1 slot, DDR4-3200,
és 1db 2280 PCIe 3.0x4 SSD-t fogad, ebben ül a gyári is, nincs további slot) -
válasz
cs.zs. #86929 üzenetére
Pont ilyen gépet néztem ki. Ezt, a ramot bővíteném 16-ra.
Általános felhasználásra és kevés irodai munkára, valamint WOT játékra (heti pár óra, gyerkőc és a munka mellett ennyi idő van rá) lenne használva.
Full hd felbontással ez a gép elég lesz szerintetek még pár évig, nem kell max grafika elég a közepes. Jelenleg egy dell g5 5587 (i5, 1050ti), van ami már 4 éves és eladó sorba kerül. -
Ez a zephyrus ilyen szerelem lapos lesz, praktikus a 14 col is és jó fogdosni is, es ennek is a kijelzője gyalázza a 27colos odessey g7 est
-
Ma délután fogom átvenni a kis zephyrust, van valami széria flaw-ja, amire oda kell figyelnem? Gondolom a kis házban a 5800hs hozzá járul majd a meleg karácsonyunkhoz.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Xerath404 #86912 üzenetére
Lehet olcsósítani,
érdemes élni a lehetőséggel
-
RM007
addikt
válasz
taranis #86905 üzenetére
Készülsz venni egy ilyet? Ennek az árából egy külön laptop is összejönne.
Az 1TB változat árban több mint a duplája annak amit nem régen vásároltam. Gondolom nem játékra inkább valami munkára kellhet ugye?Amúgy miért ne férne be, a hossza számít ezeknél nem a vastagság.
-
Nos kemény hét napig bírtam laptop nélkül, ugye elcseréltem a legion7 em, egy nagyon jó asztali konfigra plusz rá is fizettek elég bőségesen, bár az odessey g7-es Qled monitor nem hozta a legion 7 es ips élményt, de legalább hatalmas.
Lényeg a lényeg ezt a fétist nem lehet elhagyni 7 napig bírtam remegve és most vettem egy zephyrus g14 est, nagyon várom sosem volt még dolgom velük, 2k s kijelző 14 colon hát kiváncsi leszek -
cs.zs.
veterán
válasz
taranis #86905 üzenetére
Szerintem ezt elég kevesen fogják tudni megmondani,
de pl az ALZA állítása szerint a WD BLACK elég vékonyka, és kb ugyanezt állítja a gyár is -
Noémi084
csendes tag
Smithy87 Köszönöm.
Gubu0101
Ha megkaptad kérlek írj róla véleményt.
Előző laptopjaim sorrendben:
Asus Tuf (katasztrófa volt)
Acer Predator Helios 300 (nem lopta magát a szívembe)
Lenovo Legion 5 17ACH6H (nagyon tetszett) -
taranis
addikt
Van valakinek tapasztalata, hogy ebből a fajta SSD-ből 4TB-os belefér e egy Legion 5 Pro-ba? [link]
Jelenleg egy 980 Pro 2TB van benne, amire a speci 2.38mm vastagságot ír, ez meg itt 3.58mm lenne. Nem akarom szétszedni, hátha valaki egyből rávágja, hogy belefér e vagy sem -
Noémi084
csendes tag
Sziasztok Mesterek!
A segítségetekre, véleményetekre lennék kíváncsi.
Lenovo Legion 5 17ACH6H laptopot szeretném leváltani egy
ASUS ROG Strix G713RS-KH058W-reAMD® Ryzen™ 9 R9-6900HX 3,3 GHz
NVIDIA® GeForce® RTX 3080 8 GB
2×16 GB DDR5-4800 SO-DIMM
LED FHD 360 HzSajnos Legion 5 Pro illetve Legion 7 vásárlására nincs lehetőségem.
Szerintetek méltó utódja lenne az előző gépemnek?
Köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest