Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurus
aktív tag
válasz
Mikulásbá #69697 üzenetére
3 cm a különbség de 16:10 felbontás miatt észre se venni.cserébe nem sötétebb képernyőt bámulom, napfényben is látom.Végre kertben is tudom használni.anno ezért vettem 600nit tudó tábla gépet, kint is lássam.rossz emlék már ez 250-300 nit kijelző bámulása kültéren.persze este ezek is nézhetők.Qled is jobb mint egy lcd, oledet nem is emlitem
-
gurus
aktív tag
válasz
Mikulásbá #69690 üzenetére
Tudom, ezért is van 3070gpu legion 5 pro laptopom.bőven elég...kijelzőjét a 16 colt megszoktam.nem váltanék vissza 17, 3, 300nit laptopokra.jó ez a 530 nit, hdr kijelző.mobilom 1050 nit fényerőt tudd , azt is arcom előtt nézem.van mobilokba még 250-300nites kijelző?szerintem nincs.ezt már csak itthoni laptopokba árulják
-
Speedy007
őstag
Úgy látszik hogy a Windows 11 se indul zökkenőmentesen [link]
-
fcbarca
őstag
válasz
grizlisandor #69687 üzenetére
Freesync, gsync úgy tudom egyikbe sincs
-
Speedy007
őstag
Érdekes mikor én is a "17-s legion 5 mellett vaciláltam le beszéltek róla mert állítólag rosszabb a kijelzője.. Szerintem akinek érzékeny a szeme illetve sokáig 144Hz-s monitort/telefont/laptopot-notit használt az érezni fogja a különbséget 144 vs 165hz között.. Nekem egy hétig majd kifolyt a szemem illetve fájt a fejem mire meg szoktam a lenovo legion 5-t
-
grizlisandor
veterán
válasz
fcbarca #69676 üzenetére
Nincs, mivel a Legion 5 17-be:
17.3" FHD (1920x1080) IPS 300nits Anti-glare, 144Hz, 72% NTSC, Free-Sync, Dolby Vision, DC dimmer
szereltek.
A Legion 5 15-be:
15.6" FHD (1920x1080) IPS 300nits Anti-glare, 165Hz, 100% sRGB, Dolby Vision, Free-Sync, G-Sync, DC dimmer
ez a legjobb panel, amivel veheted.144hz < 165hz, állítólag ez a külömbség nem számottevő
72% NTSC < 100% sRGB
0 < G-Sync -
gurus
aktív tag
válasz
fcbarca #69683 üzenetére
Acer rosszabb, ha nem jó a sima legion 5 miért nem veszel legion 5 pro-t? ennek nincs párja igaz árban is veri a sima legion 5-t de megéri a felárat. Kijelzője, a sima legion 5 is lekörözi, 530nit, ráadásul nem műanyag burkolatot kapsz, többi hardver elemről nem is beszélve ,jobb wifi, jobb gpu,hűtés stb...
-
gurus
aktív tag
válasz
fcbarca #69676 üzenetére
Van, sőt ugyan az a panel van benne:
9,2 ms a válaszidő ez is remek és a többi értéke is
Maximum: 359 cd/m² Átlagos: 350,2 cd/m² Minimum: 2,8 cd/m²
Fényerősség -eloszlás : 96 % Az
elem középpontja: 350 cd/m²
Kontraszt: 1167: 1 (fekete: 0,3 cd/m²)
ΔE Szín 3,9 | 0,59-29,43 Ø5,5, kalibrálva: 1,6
ΔE Szürkeárnyalatos 5,5 | 0,64-98 Ø5,7
67,5% AdobeRGB 1998 (Argyll 2.2.0 3D)
96,3% sRGB (Argyll 2.2.0 3D)
65,4% Display P3 (Argyll 2.2.0 3D)
Gamma: 2,15 -
gurus
aktív tag
válasz
Frozen #69675 üzenetére
2018
tag Asus laptopja-3080gpu nem tudd 165w-t Azért nem mindegy milyen laptopot vesztek. Ez nem legion 7 vagy legion 5 pro, ott teljes értékű a 3080,3070 videókártya van. nem butított mint több márkában.
3080gpu vs 3080gpu laptop(nem butított!) nincs nagy különbség, mint hiszed:
[link] -
fcbarca
őstag
Sziasztok. A legion 5 17 (144 hz) van olyan jó, gyors kijelzője, mint a 15-ös verziójának?
-
Frozen
addikt
lassu a memoria hiába pakoltak oda 16 gigát rá..
Az a 165w is vicc kategoria ahoz képest,hogy a 3070 ből van 140w os.. +25w meg 8gb memoria ugyan azona sávszélen csodát nem kell várni na meg talán több cuda mag valamivel de akkor is.
Egy asztali 3080 rendesebb példány betolja a 400w ot csak viszonyításképp. -
RM007
addikt
Amúgy visszatettem a régi Quadro P5200-as kártyámat, most azt használom, igazi felüdülés a HDMI és a venti túlpörgés megoldása miatt. (
Még a bánya is gyorsabb) Kellett Win alól némi bios frissítés a múltkori chip tartalom elb@szás miatt. Így most vannak pozitívumok negatívumok. Úgy látszik a legutóbbi alaplap halál az rtx 5000-es kártyámon kivágott pár érzékelőt vagy ki tudja mit, szal jó csak idegesítő volt már így visszafaroltam jelenleg. A másik gt70-es laposomon meg nem tudnak kicserélni pár kondit hetek óta, semmi hír, ami ugye szerintem nem órákban mérhető munka lenne, inkább percekben mint volt alkalmam korábban látni, ráadásul egy vagyont kellene érte fizetnem. Sebaj lesz ami lesz.....ez a játékos oldalam már úgy is eléggé elkopott jelenleg, csak olvasgatom a fejleményeket.
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #69669 üzenetére
Ugyan már, mintha nem lenne ilyesmi itt, kevés belefér mint gamer laptop tulajdonosnak segíteni.
-
-
saces333
csendes tag
szóval csak eljutottam addig, hogy egy lenovo legion 5 17ACH6H tulajdonosa legyek. viszont már az első bekapcsolás sem problémamentes, egy pici segítséget elviselnék. bédugtam neki az usb-s win10 telepítőt, de mindenhogy az "EFI PXE 0 for IPv4 boot failed" üzi fogad, és pl a boot menüben sem látom se az SSD-t, se a bedugott pendrive-ot. én bénázok, vagy valami nagyon nem kerek itt?
-
DonDragonka
őstag
válasz
Speedy007 #69660 üzenetére
Az elsőre már a DEV-ben a javítás, a második meg full irreleváns, nálunk, noti szegmensben, lévén nyolc magnál nem nagyon akad több noti vonalon... Hogy az L3 javítás miért nem került bele a véglegesbe nem tudom, nem is nagyon értem, de én is tapasztaltam, mondjuk jó nekem a DEV verzió is...
Az sokkal érdekesebb, hogy a tiworker.exe-t(TrustedInstaller.exe tesója és a Windows Update folyamatok egyik része) vírusosnak gondolja
-
Speedy007
őstag
Úgy tűnik hogy a korábbi ígérettekel ellenére a Windows 11 is finnyás lesz egy darabig a Ryzen-s konfigurációkra.. [link]
-
Seci
tag
Sziasztok!
Egy barátom ASUS G551vw notebookja kikapcsol, ha az integrált VGA-ról átvált
Geforce GTX 960M-ra! 206+-os BIOS van a gépen és tudom frissíteni, mert az akksi már rossz. Frissen telepített Win 10 van a gépen, de a gyári és az új driverekkel is ez volt a hibajelenség! Én hardverhibára tippelek!
Másnak is volt már ez a problémája?
Előre is köszönöm! -
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #69643 üzenetére
Elinditom a videót, erre egy bő fél perces reklámmal nyit. Hát akkor nem nézem meg, neked elhiszem, hogy ennyi. Gondolom, játékok alatt tartja ezt a fogyit, akkor nem sok marad a procinak meg a többieknek. Jól ki van hegyezve az a táp, kicsit mondhatni üveghangon van járatva.
-
válasz
MaxxDamage #69654 üzenetére
Az én tapasztalatom is kb. ugyanez, bár nem lehet ezt észre venni-vagy csak nagyon minimálisan.
Másik topikban írták, váltás után pl. jobb lett a net sebessége kábelen is és wifin is.
Én nem tesztelgettem konkrétan semmit csak használom. A változásokat pedig el kell fogadni és meg kell szokni.Más kérdés : a PCIe 4.0-ás csatlakozóba belemegy a 3.0-ás? Tehát ugyanaz? Valamint menni fog-e benne, még ha ugye kisebb sebességgel is.
-
Frozen
addikt
válasz
Mikulásbá #69651 üzenetére
Szerintem felesleges,ugyan azt tudja mint a win 10 söt még sok jatek meg driver is meg adodhat gond a kompatibilitas veget. En meg 1 videot sem neztem a win 11 ről annyira nem hoz lazba. Ha lenne egy +10% benne teljesitmenyben akkor azt mondom h igen. De evrol evre minden oprendszer egyre tobbet ker a memoriabol a prociból es lehet tobbnek gyorsabbnak erzodik viszont tobb eroforrast is hasznal fel a hatterben. Emlekszek mikor a win 95 meg a 98 milyen minimalis rammal ment valami 80 mb
-
válasz
MaxxDamage #69652 üzenetére
Már többször írtam, én a kezdetek óta használom, élesben! Semmi baj nincs azóta sem.
-
rodman73
aktív tag
Wow Classic Tbc-hez szeretnék laptopot venni. 15-17es kijelzővel szeretném, 100-150k forintot szánnék rá. Használt masinában gondolkodom, 960-1050 videokártya elég lehet neki? Vagy újban esetleg valami olcsóbb gép?
-
Dhampir
félisten
A kis mélyhangsugárzót jól kispórolják manapság.
-
fordjee
aktív tag
válasz
Evil Snowman #69645 üzenetére
Igen, láttam utána. Ausztráliában meg Aftershock Vapor 15
Nagyon bejön ez a ház meg klavi, majd 1-2 év múlva , ha upgradelni akarom, veszek egy ilyet. Azért a 2500 dollár nem éppen olcsó
-
Evil Snowman
őstag
válasz
fordjee #69644 üzenetére
Ahogy azt az elején említi is a srác, hogy az ODM a Tongfang így ház meg a bél kb egy kaptafa, max SW meg BIOS oldalról nyúlnak bele a megrendelők (jelen esetben az Intel ennél a linkelt modellnél) névben meg mást és mást szitáznak rá. Mondjuk itt csak egy mezei matricára futotta a fedlapon.
Európában XMG brand neve alatt fut egy model névvel, míg az amcsiknál Eluktronics brand név alatt szintén egy másik model névvel.
-
fordjee
aktív tag
-
Gergello
addikt
Maxx, neked 10900k van ? Mennyire vagy megelégedve vele ? Asztali gépbe most lehet tennének ilyen processzort, nem K-t, de még nézzük az alternatívákat.
-
Frozen
addikt
válasz
FőDudu #69634 üzenetére
Én nem tudom,hogy hol mi van készleten felénk nem nagyon van hiány németben.
ha nem a boltbol akkor skalpertől be lehet szerezni amit akar az ember
[link]
ez is van raktáron lehet nem a legkombosabb model de tuti előbb adnék egy ilyenért 1200 at mint ezret egy gameboy gépért kb(főleg azzal az irányzékkal stb azért nincs konzolom sem ,mert azzal nem lehet rendesen jatsznai sem
)
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Frozen #69629 üzenetére
Biztos? Mert mostanaban semmi nincs keszleten.
Kollegam rendelt egy Skoda Octaviat marciusban. Chiphiany. Talan jovore megrkezik.
Mi is jartunk szalonok kornyeken (Skoda, Nissan, Seat, Toyota - gyereket erdeklik az autok, hat miert ne), ideje lenne autot cserelnem.
Kerdezem mi van raktaron. Semmi. De nyugodtan rendeljem meg most, mert a minimum 8 honap szallitasi hatarido ellenere az ar Januarban biztosan emelkedni fog. Igy csak nyerhetek velePedig ott all vagy 2M auto a Koperi kikotoben - a shoptol kb 200 meterre.
Nekem viszont nem surgos annyira, hogy minimum 8 honapot varjak ra.
Annyit kibir a regi is es majd veszek ha lesz keszleten.Mellesleg nem hiszem, hogy emelkedni fognak az arak. Amint beindul a termeles, orulnek ha lesz majd vevo a megrendelesek teljesitese utani keszletre. Szoval meg akciot is prognosztizalok.
-
válasz
hszilard666 #69632 üzenetére
Van ezzel így más is-sajnos.
-
hito
nagyúr
válasz
Frozen #69629 üzenetére
Na...hirtelen kis vacak lett?
Nem mondtam, hogy annyiért vettem
hszilard666: sajnos ezeknek ez az ára (sőt, még ezebb), kukkantsd meg ebayen. Vérlázító szerintem is, de túl jó az egész koncepció, így kénytelen vagyok győzedelmeskedni a mélyen bennem szunnyadó józan állampolgáron.
-
hszilard666
veterán
Jesszus mária, a rabbim és a könyvelőm felsírt most!
Annyiért tényleg nem érdekes nekem, ne haragudj!
A Deck sajnos még nem realitás sajnos, szerintem 2022 előtt nem lesz a piacon.
Addig előrendeléseket szolgálnak majd ki, valamint max scalper áron, de rajtam ne nyerészkedjen senki bakker.
Tudom ez hülyén hangzik a mai világban, de akkor is utálom ha nyerészkednek rajtam
De biztos vagyok benne hogy lesz rá vevő ennyiért, elég menő cucc!
-
hito
nagyúr
válasz
hszilard666 #69627 üzenetére
Nem kevés pénzt kéne összegereblyézned hozzá
380-ért hirdette emberünk. Steam Deck árnyékában mondjuk nem volt feltétlenül túl jó befektetés, de egyelőre az csak ígéret, ez pedig itt van az asztalon. Arról nem beszélve, hogy az már túlméretes nekem, a kialakítás sem az igazi és USB-ből is pont egy egészet tudtak rátenni
-
hito
nagyúr
válasz
fordjee #69621 üzenetére
Piszok jó, egyelőre rózsaszín és lila közben úszik minden
Eddig 3 játkot teszteltem, úgyhogy arra nem igazán tudok válaszolni, hogy mi nem fut. Rengeteg youtube gameplay videó van fenn, nem nagyon láttam olyan nagy címet ami ne futna. Állítólag az AMD környezet miatt játékra még jobb is kompatibilitás szempontjából, mint az Intel Iris XE-vel szerelt gépek. Srác akitől vettem, előhúzott egy One Notebook OneXPlayer-t is a táskájából
Ő mondta, hogy ott inkább vannak játék alatt gondok, mint az Aya Neo-nál.
Frozen: Win10 Home 64bit gyárilag.
Gondolom lehet még tuningolni biosból, mint ahogy a GPD-t, de még nem jutottam el odáig.
hszilard666: csakis érted tettem
Egyszerűen imádom! GPD-t is szerettem, de eeeeez...nincs szó. Teljesítményre nincs panasz, eddig csak lesek mit megy.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #69622 üzenetére
Meg az is érdekes, hogy Windows store-os játékokat (pl GOW) már nem a Store-ból, hanem az X-Box appól kell letölteni 11 alatt... na midnegy, legalább emlékeztetett, hogy a géphez a Lenovo adott 3 hónap (azt hiszem ennyit) ajándék Game Pass-t
-
Darth_Revan
veterán
Feltettem a Windows 11-et. Háát, nem mondom, hogy rossz, de azért jobbra számítottam játékok alatt. Elég kínlódás volt elérni, hogy ugyanolyan/simábbak legyenek a játékok mint W10 alatt. Nálam például ha be van kapcsolva a Hardware accelerated GPU scheduling és a Variable refresh rate akkor nem annyira sima a játék (Controlt próbáltam), mint OFF állapotban. W10 alatt is OFF volt nálam. Talán összeütközik a G-Sync-el? Mindegy, én ezeket kikapcsoltam (gyárilag 11 alatt be vannak kapcsolva, míg 10 alatt ki vannak). Így már hajszálnyit talán simábbak (Controlt és Doom Eternalt próbáltam RTX és DLSS-el) mint 10 alatt.
Legion 5 alatt clean install esetében memory integrity-t bekapcsolja, 10-ről frissítve nem. Jah az meg a másik, hogy clean installnál parancssorba kell folyamatot leállítani a telepítés közben azért, hogy offline lehessen telepíteni? Nevetséges ...
Az új UI meg nekem olyan érzésem van, mintha olyan tervezte volna aki előtte Ubuntu Linuxot használt ...
-
-
válasz
Evil Snowman #69612 üzenetére
Már írtam, én a kezdetektől használom a Win11-et, vettem egy külön meghajtót ezért. Semmi gond nincs vele, az a pár újítás pedig megszokás kérdése. Sok dolgot vissza lehet állítani W10-esre, vannak erre jó kis fórumok.
-
echterion
nagyúr
válasz
Evil Snowman #69612 üzenetére
Ezzel én is pont így vagyok. Túl drága az időm ahhoz, hogy ilyenekre fecséreljem.
-
Speedy007
őstag
Múltkor mikor kerestem a legjobb vételt használt/új laptop vásárlás téren azt hittem én bolond hogy mindet láttam 400k-s 1650TI-t használtan FB market place-n erre szembe jön velem szintén használtan 500k-s 1660TI-s Acer Predator Helios "17-s használtan FB market place-n .. Ez már durva ennyiért már újonnan is lehet kapni legion 5-t.. Mit szívnak komolyan ilyenkor?
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #69606 üzenetére
Hetvegen probaltam, kulon SSD-re raktam. Vannak olyan dolgok amiket megszoktam es hianyoznak. Pl. power slider. Alapbol hianyzik - gyartoknal van aki visszateszi driverbol - pl. Dell.
-
Speedy007
őstag
válasz
Frozen #69608 üzenetére
Amd esetén is ezt mondták.. Nekem nem is a teljesítménnyel van bajom bár az is igaz hogy pár játékkal nem kompatibilis emiatt kellett a korábbi lapost vissza telepíteni 10-re
hanem azzal hogy annyira hülye kezelhetősége annyira túl lett bonyolítva hogy a kedvem ment el tőle. Ami a Windows 10 esetén pár másodperces művelet addig a 11 esetén 1-2 perces
-
Frozen
addikt
válasz
Speedy007 #69607 üzenetére
én is akartam frissiteni ,de mivel sok rosszat olvastam inkább hanyagolom, pedig arról volt szó a 11 generácios intelnél lesz előrelépés teljesítménybe (hogy jobban kihaszálja a kicsi magokat) is ezt gondoltam kiprobálom ,de hát mivel sok a falsh teszt róla inkább hanyagolom.az xpt is sokáig nyúztam
-
Speedy007
őstag
válasz
Evil Snowman #69606 üzenetére
Nekem is megjelent de én biztosan nem fogok frissíteni rá.. Béta verzió után elegem lett belőle.. Meg várom míg kifut a 10
-
Felső kategóriában azért már nem jelent sokat a WIn, ott akár ajándékként is lehet rá tekinteni.
Szerintem komolyabb gép már nincs is OP nélkül.
A szemetet pedig percek alatt le lehet tolni-én is azzal kezdem. -
törölt tag
válasz
Diák66 #69600 üzenetére
Tisztában vagyok vele, ezért írtam, hogy ->
. Jól mondod. Én is egyrészt emiatt próbálok mindig OS nélkül laptopot vásárolni, másrészt meg azt az összeget simán el tudom költeni + RAM-ra vagy SSD-re, vagy bármi másra, ráadásul minek használjak egy gyári OS-t, ami ígyis tele van szemetelve mindenféle bloatware szenny szoftverrel. És igen, a több 100k-s laptopok esetében is számít az a +50-60k. Bakker, ebből még egy brutál jó Hanwag cipő is kijön.
-
DonDragonka
őstag
válasz
22balu #69599 üzenetére
Szerintük xar mert máshol azt írják xar... Szakmai újságírás non plus ultrája...
Amúgy meg, mint aki az elejétől használom a Win11-et, mondom...
Nem lassú ez sőt... (igaz nekem 64GB RAM-om, és minden virtualizáció tiltva és off-on van)
De!!!!!
Akinek nem sürgős ne tegye még fel. Legalábbis addig tutira ne amíg azok az alkalmazások amiket a gyártó adott az adott vashoz (pl ASUS->Armoury) a gyártó állítása szerint is nem válnak Win11 kompatibilissé... Okoznak ezek bosszantó hibákat. Armoury-ban például a manuális mód nem automatikus egy újraindítást követően, hiába írja hogy azt töltötte be, illetve a GPU paramétereinek változtatását lehetővé tevő csúszkák ott vannak, de nem lehet őket használni, inaktívak Szóval érdemes ezzel még várni cseppet... A játékokban nem venni észre semmit ptanet fut minden.
Illetve ha fel is rakod fogadd el, hogy nem minden fog facán működni...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Path of Exile (ARPG)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy ruhás topik
- Milyen egeret válasszak?
- RAM topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- HP EliteBook 850 G8 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 15 3501 /11.gen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD FHD
- Bomba áron eladdó DELL LATITUDE 7330 /i5-1245U/16GB/256 GB SDD/14/FHD/IPS/Garancia/
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest