Új hozzászólás Aktív témák
-
Kupak témához : kb. 2-3 fokot jelent, ennél a gépnél legalább is.
-
peet05
aktív tag
Sziasztok!
Ez lenne a kiszemelt: Asus ROG Strix G15 G513 (4800H, 16GB, 500GB, 3050Ti, 144Hz)
Olvasgatva azt találtam, hogy nem nagyon dicsérik a panelt, legalábbis ezt a verziót (gago1975 írta, #168453 hsz - igaz, itt egy üzleti vs. gamer lett összehasonlítva). A drágábbik variánsra már azt mondják, hogy rendben van (5800H, 3050Ti, 300Hz), viszont itt már átléptük a keretet, amit szántam rá.
Monitorra lenne kötve, átmenetileg egy 60Hz-esre (ill. saját kijelzőjével is használnám), egy i5 4460, gtx960-at váltana. Asztali után kipróbálnám ezt a vonalat, olyan mindenesnek használnám.
Mi a véleményetek? Jó lesz a kiszemelt is?Előre is köszönöm a segítséget/véleményt!
-
Dhampir
félisten
Tök jó, hogy még Ubuntu Linux és a Steam Proton is futtatható rajta.
AYA Neo - Linux Gaming - Ubuntu And Steam Proton Running On A PC Gaming Handheld
-
-
hito
nagyúr
válasz
MaxxDamage #69890 üzenetére
Ez az enyém
Előtte volt GPD Win2, utána GPD Win Max. Azok sem voltak rosszak, de sokkal jobban fekszik az Aya Neo. A gép kialakítása is sokkal jobb, illetve a gyártó hozzáállása példa nélküli. Qwerty nincs, de nem is hiányzik, kínszenvedés volt gépelni GPD-n.
Ja, a legjobb: most jött ki az Aya Neo Pro. Gondoltak egyet és az első szériás tulajoknak ingyen és bérmentve küldenek mindent (alaplapon kívül), amivel továbbfejlesztették a gépet:
- teljes ház, jobb tapintású műanyagból
- kontroller alkatrészei
- KIJELZŐ!Csak úgy, jófejségből
Van már saját launcher-ük is, amiben játékgalérián kívül egy csomó hasznos funkció van: fan controll, TDP állítás egy mozdulattal, gyorsindítók, stb. GPD-nél nem volt ilyen. Biosból kellett melózni.
-
-
hito
nagyúr
válasz
MaxxDamage #69885 üzenetére
Ez a fekete leves. Az árak 925 $ (Ryzen 5 4500U + 512GB SSD) és 1.315 $ (Ryzen 7 4800U + 1TB) között változnak + posta + vám. Tehát a legolcsóbb 380eFt körül áll meg, a legdrágább meg cca 540eFt (ez már valóban sok). Ebayen se olcsóbb, sőt. A nemsokára érzekő Steam Deck árnyékában ez sok(k)nak tűnhet, de hol van az még. Illetve nekem azzal azért vannak gondjaim.
-
-
hito
nagyúr
válasz
KillHates #69619 üzenetére
Csináltam ma 1-2 képet a gépről, meg a csomagról. Hát azt kell mondjam, hogy ritkán találkozom ilyen korrekt, jó értelemben tékozló gyártóval. Az alábbi csomaggal kapta a megrendelő:
- gép díszdobozban
- töltő, 2 féle töltőadapter (EU + USA). Már itt feltűnik, hogy nemhogy raknak ilyet bele és nem azt mondják, hogy vedd meg külön a MM-ban paraszt, hanem még azt sem veszik figyelembe, hogy milyen országból jött a megrendelés, küldenek ilyet is, olyat is!
- 3x type-C USB átalakító (nem 1, hanem rögtön minden portra 1)
+ a Gift Box-ban (ez is tök jópofa, az a rengeteg apró betű azoknak a neve, akik támogatták az Indiegogo kampányt, rajta van a magyar srác is):- Grip (ez már fent van a gépen, ezzel kaptam, nem szedtem le a képek miatt)
- kick stand
- kemény, iszonyú jó minőségű hordtáska (hasznos rekeszekkel)
- 3db ütésálló fólia
- 1db üvegfólia díszdobozban
- egy csomó matrica (ez ízlés kérdése, de vannak közte ötletesek)
- valami lógató izé
- fülesnek dobozNa ilyen csomagot én még nem láttam, pedig volt már "1-2" kütyü a kezeim között. Asszem példát vehetnének a gyártók.
-
Speedy007
őstag
Itt van vita indítónak gyakorlatban is a windows 11 hibája ami lassuláshoz vezethet játékok alatt [link]
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
Koca játékra(WoT,WoS,total war széria)
Tudtok ajánlani 17col és 400k forintig, gépet?
Köszi. -
pepejoe
tag
Sziasztok!
200.000 - 300.000 Forint között mi ajánlott 15.6-os méretben?
Elsősorban cades felhasználásra kellene.Segítséget előre is köszönöm.
-
törölt tag
válasz
echterion #69873 üzenetére
Én meg hangosan (tényleg hangosan) szeretném megjegyezni, hogy Crysis Remastered framerate-et szívesen látnék ultra beállítások mellett, természetesen élsimítással, stb.. Aztán rájövök, hogy felesleges, mert szarul van optimalizálva.
k-adi: Acer "próbálkozások" alatt mit értünk? Mire gondolsz? Jelenleg egy új DTR gépük van, az új Helios 500. Azzal mi a gond? A korábbi DTR masinái ütősek voltak. De egyébként én is vacilálok még mindig. Itt most már nem is a DTR vonal nekem a kérdés, hanem, ahhoz kell igazítani az igényt, hogy mikkel játszom. Pl. a Souls-like játékoknak nem kell atomreaktor, és nagyrészt azokkal játszom. Az ilyen Little Nightmares 2 féle indie cuccokhoz meg hőerőmű se kell. Elég egy konvektor, tehát ha mondjuk végre kijönne már az a k**va Triton 500 SE a MO-i Acershop-ba, arra valószínűleg rávetném magam.
-
k-adi
nagyúr
válasz
#09179072 #69867 üzenetére
mivel egy L7 vagy S17 már elég brutál teljesítményt tud adni, DTR szinten is így érthető a trend miszerint a DTR kihalóban, ezt már idén is látjuk a kínálatból.. aki meg tényleg elvetemülten téglát akar na az nem "ezektől" vesz hanem egy XMG -t pl.. nézd meg az acer próbálkozásait.. vicc.
-
válasz
DonDragonka #69870 üzenetére
Ez itt most a gaming notebook topik. Vagy megint rossz helyen vagyok?
Maradjunk a kaptafánál.
Egyébként maga a felvetés a RAM-ról nem gond, sőt! Anno azért tettem a Heliosba is +16 GB RAM-ot, mert a COD AW 16 GB-al indította a játékot.
Szerintem ahogy komolyodnak az új játékok, úgy kell majd egyre több RAM is a gépekbe. De ez nem baj, csak legyen-lehessen bele tenni. -
DonDragonka
őstag
válasz
Mikulásbá #69865 üzenetére
Ok
Ezen most megint elindul egy értelmetlen vita. Nekem a héten csak 3x történt az meg, hogy kevés volt a 64 GB... DE!!!!!!!!! Én nem (csak)játszok rajta, dolgozom is vele. Viszont ebbe most ne mélyedjünk el, mert ez a konstelláció ritka, főleg egy Gamer topic-ban...
Szándékosan úgy fogalmaztam meg, hogy érthető legyen.
Mindenre is elég a 48GB. -
válasz
#09179072 #69867 üzenetére
Annál amim jelenleg van, már csak jobbat veszek, jobbra költök!
Sokat elégettem erre és nem kéne még locsolnom.../max. H2O, de az sem szempont mert CPU sem kell 5GHz-n mivel 4GHz all coren is elég mindenre!/ KH-nak jó javaslat volt az i7 to i9 Upgrade!
/következő javaslata a 2080S to 3080S lesz biztosan!
/
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #69862 üzenetére
Hát.. nosztalgia miatt csapj le az aprón kínált G703-ra (i7-7700HQ + GTX 1080) és lesz.
Más kérdés, hogy feleslegesen. Egyébként jó lenne ha ASUS ismét előállna valami dagadt masinával, de erre kevés esélyt látok. Acer esetében is kérdéses, hogy meddig fogják még feljeszteni. Ott megint az a baj, hogy ha már odajut valaki, hogy DTR gép, és kicsit tájékozottabb, akkor ugyannyi pénzből kijön egy XMG Ultra is.
-
válasz
Mikulásbá #69865 üzenetére
64GB untig elég!
Én is 128GB-t akartam, de 64GB is bőven elég...!!! (felesleges pénzkidobás a 4x32GB RAM)
Már csak azt bánom, hogy 4x16GB van a gépbe és nem 2x32GB amit tettem bele.../ha esetleg valakinek kéne 2x16GB vagy 4x16GB akkor még lehet át is térnék 2x32GB-ra/
Egyik legjobb 3200MHz-s Kingston memória van nekem! (4 db egyforma modul)
Nem ajánlattétel, csak megjegyzés! -
válasz
DonDragonka #69864 üzenetére
Most komolyan..... az egyik RAM van forrasztva, a másik 16-os bármikor cserélhető 32-re, így már összesen 64 GB lehetne benne- mire nem elég?? (vagy akár a mostani 48 GB?)
Többre nézem, hogy a bekapcsoló gomb ujjlenyomat olvasós, egy nyitás vagy zárás 1 mp sincs. -
DonDragonka
őstag
Szerintem neki nem kell külső kijelző az Optimus megkerüléshez...
[link]
Elég a "csak Nvidia GPU" opciót kiválasztania...
Ez például MUX hiányában teljesen hiányzik a G733-ból ahol valóban csak a külső kijelző csinál nixoptumus-t, amivel 9-10% körüli javulás érhető el...
Nagyon jó vas ez. Jó bika.
Kár ezért a forrasztott RAM-ért
Ok, Mikibá-nak nem hiányzik a normális bővíthetőség, és játékhoz biztos elég is jó sokáig, de egy-egy ilyen vasat nem csak játékra lehet, sőt érdemes használni, de ezzel a húzással kb az összes tartalomgyártással foglalkozó, félprofi, lehetséges vevőt bukta az ASUS -
De, gyártanak! Csak az itt off-topic téma lenne:
Lehet ágálni, hogy ezzel nem játszol, amit alá is írok. De amire kitalálták arra tökéletes; a hardveres az átgondoltsága és a kivitelezése is olyan magasságokban van, ahová még a Razer és az Alienware is csak felnézni tud.... -
-
-
Köszi.
Mindig felnyílik, ezen nem lehet változtatni, de így a jó, mehet neki a levegő.
Billentyűzet, touchpad megszokás kérdése, sosem izgatott. Már ezen a kattogó billentyűket is megszoktam.
Kupak? Tényleg meg fogom nézni, mert már engem is izgat, hogy itt konkrétan jelent-e valamit. Ha a fizikáját nézem igen, de ugye nem csak ennyi az egész. -
Frozen
addikt
válasz
Szotyi222 #69851 üzenetére
szerintem igen , ls kedvezményes áron kaphatod meg csökkentett garancia idővel,monván hogy kiállitott darab.
Gondolj bele kirak a bolt egy laptopot 1,5 évig nem veszi meg senki de megy kb majdnem 0-12 órát a meidia markban a kijelző meg a venti stb. Megveszed és mondjuk 1,5 -2 év múlva tönkremegy szerintem senki nem fog rá gariit válllalni. Különben nem érné meg nekik,persze ez nem biztos ,hogy így van.
A személykocsira is általában 100.000 vagy 5 év garancia (amelyik elöbb teljesül) van,ha szalon autott veszel abban már x km bele van tolva nem tekerik vissza. -
Szotyi222
aktív tag
Boltba kiálított müködő gépeknek már ketyeg a garanciája.?
-
k-adi
nagyúr
L7i info
Most olvasom az [ultrabookreview.com/lenovo-legion-7-review]-t és a szokásos RAM téma:
Also included is 32GB of DDR4 3200Mhz RAM. These are two 16GB sticks and are user-upgradeable if you desired. They are 1Rx8 modules, meaning they are single ranked. And if you’ve been doing your homework, you might be aware of a RAM fiasco going on with manufacturers offering cheap RAM.
While the RAM that comes preinstalled on the Legion 7 appears to be the cheaper kind, like I saw in the Legion 5 Pro, I didn’t see as much of a performance difference like I did with the 8GB modules. This could be because it’s 16GB modules, or perhaps it’s because Intel is less reliant on RAM than AMD. Regardless, the default RAM is just fine to me.
As stated before, not a lot of difference from swapping out the RAM. As soon as I saw these results, I just replaced the stock RAM back into the machine. Not to say that other RAM won’t potentially show improvements because my RAM kit is 4-5 years old after all. But I just didn’t see an improvement as much as I did with the Legion 5 Pro based on the AMD Ryzen hardware.Illetve az idle is jobbnak hangzik mint a ryzenes? akinek van L7, leírná mennyire búg üresbe?
There are two large fans that are always on, but operate at very low speeds when the laptop is idle. Normal temps while idling are in the high 30s and low 40s C. Fan noise is limited to roughly 28dB.
With light tasks, the CPU only gets into the mid-40s and the fans stay the same. Heavier tasks, though, will trigger the fans. And it makes a big difference what power mode you are on.-- In Balanced mode and doing normal tasks and some heavy internet use, I saw CPU temps rise into the 50s and 60s, depending on the action. The fans hovered at around 35dB, which isn’t that bad.
-- In Quiet mode and on battery, the fans were effectively at idle speeds the entire time. Even with a Cinebench benchmark running, you’re only looking at 35W TDP, which doesn’t generate enough heat to be too much for idle fan speeds. That’s good news for those planning on using this in quiet places a lot.
-- Avg fan noise after stabilized temps 52 dB / 42dB / 40dB (Performance / Balanced / Quiet) -
FőDudu
veterán
Sokszor nevetek a meresek eredmenyein.
Minden gep annyit er amennyire a hasznaloja ki tudja hasznalni.
Hiaba van az egyiken tobb pont a tesztek alatt, ha epp olyan alkalmazassal vagy jatekkal hasznalja a felhasznaloja ami nem igazan tudja kihasznalni. Es legtobb esetben nincs csucsra kihajtva a gep az alkalmazasok optimalizalatlansaga miatt.Ilyenkor tenyleg felesleges a meregetes....
De nyilvan mindenki azzal tolti az idejet amivel akarja -
Dhampir
félisten
Idehaza nemcsak az ár, hanem az árukészlet is bajos.
Éppen a legújabb 11. generációs Intel Tiger Lake processzoros Lenovo Legion 5 notebook miatt ütöttem fel a szlovák honlapot, hátha felbukkant már náluk, de még nem láttam ott sem.
A Dell ebben a tekintetben fürgébb volt, a G15 5511 az új procival mégiscsak kapható már egy ideje Magyarországon.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Mikulásbá #69837 üzenetére
na látom sikerült végül - ahogy írtad - egy sz@r Asus venni
gratulálok az új géphez, látom nem volt olcsó ez se..
a numpad/bill elosztás elég furának tűnik nekem így elsőre és a touchpad-ot itt se sikerült középre tenni.. sebaj legalább ebbe a milliós asus gépbe már van webcam.
((mondjuk ezen a kendős képen behaltammeg hogy kupakot raksz pont ez alá.. na majd írd ide mennyi fokot érnek a kupakok))
Engem csak 1 dolog érdekelne leginkább most, hogy amikor felnyitod a fedlapot akkor mindig felnyílik a bill. is (magától), de tud olyat hogy utána visszacsukod a bill. részét? Vagy a gép-szellőztetése védelmében emiatt nem engedi ezt a "rugó"? -
Dhampir
félisten
Hm, tőlünk északabbra egy előző szériás, RTX 2060 videókártyás Lenovo Legion 5 már 313.000 Ft körül megvásárolható.
-
-
gurus
aktív tag
válasz
FőDudu #69829 üzenetére
140w tudd csak a gpu,max fordítva.Pont ez a teszt ami pikk-pakk lefut .nálam konzol is befigyel, nyomom ezerrel a játékokat most pont a Ghost of Tsushima Director's Cut PS5 toltam. Nálad különben ez a penix dolog honnan alakult ki? Ezzel csúfoltak mikor kicsi voltál? Itt a prohardver tele van ilyen tesztekkel. Miért vagy itt ha ez zavar?
-
-
válasz
thomasa #69810 üzenetére
Az teljesen vállalható idiótizmus! Én egy időben a CASIO órákat gyűjtöttem. Aztán lett egy MR-G modellem és az akkorát ütött, hogy eladtam az összeset, csak a királyt hagytam meg. De volt, hogy a különleges Asus notebook-okat gyűjtöttem;
meg volt a Lamborghini sorozat,
a híres Bang-n-Olufsen NX90-es (dupla touchpad!!)
amire sokat gyúrtam az a minden "kinyitom-szétnyílós hűtésű" notebook őse; az Asus AIRO volt, de nem jött össze.
Most kizárólag kínai (azaz hamisítvány!!) LEGO emberkéket gyűjtök
-
válasz
FőDudu #69793 üzenetére
Igen. Mivel a M1 szuperskalár, gyaníthatóan abban két M1X lesz. (vagy akármennyi)
Ne is mondd! Volt egy gyönyörűséges Xiaomi 11 Ultrám. Szuper jó hardver, szuper jó kamera és egy katasztrófa oprendszer. Egy haveromtól kaptam egy öreg levedlett Samsung Note8-at; ami már laggol, a kamerája sem egy csuda, de ahogy össze van rakva és az oprendszere besz@rás jó. Főleg az sPen-es fícsörök. Kicsit félve kezdtem használni, mert előtte egy S20 Ultrám volt és az viszont baromi nagy csalódás volt. Ha megfussa akkor majd egyszer veszek egy S21U-t sPen-es tokkal.
-
2018
senior tag
válasz
Apollo_21 #69818 üzenetére
A sima crysis már egy rx 480al is szépen ment 4k-ban. Nem oldották meg a remasteredben hogy jól fusson csúcs gépen. Épp ellenkezőleg. A grafika alig javult. De a geometria olyan durva hogy megeszi a zen 3 procikat is. Mediumra rakva azt a kapcsolót nagyon sok fps-t lehet nyerni. Hegy belsejében tesszalál biztos.
-
echterion
nagyúr
válasz
#09179072 #69815 üzenetére
Simán csak lenyúznak róla még egy bőrt. Mint a Mass Effect-ről is tették, a rajongók meg tapsolva veszik meg ugyanazt még egyszer. Ha erre van igény, ezt fogják tolni sajnos. Legalább azt csinálnák, mint az ubi az AC sorozattal, de még arra se veszik a fáradtságot, mert így is fogy, mint a cukor.
-
törölt tag
-
2018
senior tag
válasz
Mikulásbá #69812 üzenetére
Szerencsére bőven jut nekem a jóból is.
Én megveszem a crysis 2-3 remastert termeszetesen.
Crysis 1 remaster megvan , es megeszi a lapost, nem egy helyen 30 fps korul megy mindent maxon. Az alan wake remaster megy nalam most, integralt vega gpuval Mert geforce karival irgalmatlanul bugos.
-
-
válasz
Darth_Revan #69801 üzenetére
Zargattam az Asus Magyarországot, kiderült, hogy a Digiprime-nél már volt is, de nem tették ki a honlapra.
Aztán tovább zaklattam őket, elárulták, hogy a notebook.hu fog kapni hamarosan hivatalos magyar kiadást. A notebook.hu nem tudott semmiről, azt írták, ha tényleg kapnak, kirakják, figyeljem az oldalt. Pár napra rá tényleg kitették, lecsaptam rá. Már írtam, 1.3M volt.A Zephyrus mindig is az Aus-azon belül a ROG-csúcsgépe volt.
A notebookcheck-en most ez a gép az első a gaming kategóriában, 90%-ot kapott!
Kicsit féltem a QHD kijelzőtől, pláne játékokban, de no problem!Azért megszokásból csak segítek egy kicsit a gépnek, bár nem hiszem, hogy ez sokat jelentene :
-
2018
senior tag
válasz
Darth_Revan #69801 üzenetére
Ez a bovli gep cpu mine meg gpu minet csinal egyszerre mikozben megy a zene bongeszoben 20 ablak, es kozben forzazom, es 80 fok alatt van minden.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
KillHates #69785 üzenetére
Szerencsére az enyémen max egy ősrégi használtautó ára van már csak
Túl öreg és túl házas vagyok már az 1 milliós gépekhez
Mondjuk a G-Sync-es Legion 5 360k/390k-ért (billentyűzettől függően) az Alza-ból eléggé BB volt még mostani viszonylatokban is
Ennyi pénzért G-Sync-es kijelzőt + Superposition 1080p extreme alatt 5530 pont elérésére képes gépet esélytelen találni, főleg most
-
Frozen
addikt
válasz
DonDragonka #69798 üzenetére
4,8 all core amit tud az intel (nálam ,de itt nem ér már el jobb eredményeket ,mert van benne folytás) ,de a biosban nagyon ütyködni kell hozzá ,az egyel feljebb lévő intel az viszont alapból tud 4,8 vagy 5 Ghz körül és azt all corba nagyon szépen meg lehet húzni szerintem az 5900hx et állva hagyja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged