Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok.
Van egy most már korosodó, vékonyka msi gp65 9se laptopom, amiben 9750h cpu van.
Kezdettől fogva tapasztalom, hogy ~70fok feletti hőmérsékletnél minden második mag 10-14fokkal melegebb a többinél. Sajnos a bénábbik, 3csavaros felfogatás van a cpu részen.
Sanszos, hogy nem fekszik fel rendesen a hűtő a laptopra. Persze pasztázás már volt, próbáltam a vrm részen k5 pro "kencére" cserélni a padokat (hülye ötlet volt), aztán vissza, de a végeredmény ugyanez lett mindig a friss pasztázásokat követően elég hamar. Szerintem a pasztát is elnyomja egy oldalra az egyenetlen felfogatás.
Van esetleg ötlet arra, hogy miként lehetne kicsit erőteljesebben rászorítani a cpu-ra a hűtést anélkül, hogy esetleg lesarkaznám a die-t? (Bár valami fém keret körbeveszi) Valami közgyűrű vagy ilyesmi nem létezik erre?
Így néz ki a laptop belülről: [link] (ez ugyan gl65, de azon kívül, hogy nálam a második m2 slot is be van építve, más különbséget nem látok)
A cpu bordánál csak a 2db rövidebb cső van ráforrasztva. A felette-alatta lévő, vga-hoz futó csövek nincsenek. Azok 1mm-re a 3db csavaros lefogató felett futnak. -
válasz
perfegor17 #68784 üzenetére
-
thomasa
senior tag
Van arról infó, hogy milyen Intel 12. gen procis modellek jönnek jövőre?
-
Frozen
addikt
válasz
gago1975 #68791 üzenetére
Hát nézd az alienware x17 sem sokkal hűvösebb ahogy a hivatalos x17 bemutaton volt.
a 11800h nem melegedős? hát szerintem meg az, lehet ,hogy a folyékony fém segít valamit rajta de attól még meleg
A lenovo hűtése ugyan ez , a bordára van ráforrasztva a rézcső annyi a különbség hogy alacsonyabb bordát használnak mint a többi gyártó és ez végett a ventivel közel síkba kerül a rézcső viszont hiába alacsonyabb a tervezés ott levegő nem áramlik ki levegő ezen a képen jóllátszik
-
Speedy007
őstag
nem nem akarok venni ilyet csak kinyomoztam kíváncsiságból mennyibe fájna egy magyar billentyűzet egy külföldi verziós Legion 5-hoz szintén csak külföldön lehet kapni bár lövésem sincsen hogy magánszemélyeknek elérhetőe illitve szállítanak e hozzánk de elég durva ára van [link] [link] ez a cikk száma magyar billentyűzetnek "5CB1C74816" és csak RGB-s létezik belőle
-
gago1975
őstag
válasz
Frozen #68788 üzenetére
Nem is olyan jó a GP/GE hűtése mint elvárható lenne.
Neked se tetszik annyira, halkan te is panaszkodsz és meg is értelek, mert a 11800h nem annyira melegedős mint ahogy nálad mutatja magát.
Ha bemenne rendesen a "helyére" egy 4-5°C hanem többet számítana.
Csak nézd meg a Legion 5 negyed annyi heatpipe-al, jól megtervezett hűtéssel mennyire jól megoldja a hőfokat -
mrdreamer
tag
Sziasztok!
Teljes tanácstalanságban vagyok már, hátha tudtok segíteni:
y530-15ich 1060-am van, céges laptop. Rendszeresen lefagyott, ezért újrahúztuk a Windows-t, drivereket. A Vantage mindent jónak mutat de a gép nyomorult lassú. 798mhz alapjáratról sehova nem mozdul a proci és nem tudom miért. A ventilátor se pörög fel maxra csak ha manuálisan indítom fn+q-val, de ilyenkor se mozdul el a proci 798mhz-ről. Biost ellenőriztem, a legfrissebb van rajta. Driverek szintén frissek. Power management jól van beállítva. Köszi ha tudtok tippet adni. -
2018
senior tag
válasz
DonDragonka #68787 üzenetére
Nekem nem kell szoftverrel se mokolni a g733 ugy mukodik ahogy kell minden flottul megy.
Minden a leheto legfrissebb biostol kezdve armoryn at minden. Valoban messze all a szemetre valo geptol.
-
DonDragonka
őstag
válasz
cyberkind #68779 üzenetére
Itt a remek példa arra, hogy egy rosszul telepített Asus mikre képes...
Lehet, hogy a csávó nem jó Armory-t rakott fel, vagy nem jól futott le a telepítő.
A másik dolog ami nem derül ki a videóból, hogy mi fut a háttérben.
A legjobb az ha nincs is felrakva, bár akkor bukja a krapek a TURBO-t mert azt csak azzal lehet aktiválni.
Ha szidni kéne az Asus-t, nem a minőséget, nem a teljesítményt és nem a kamera hiányát hoznám fel... Szemétre semmiképpen nem való, de az biztos, hogy pár perc fa-testápolót adnék a gyári progi fejlesztőknek. Elképesztő mit össze kell hekkelni a szoftveren, hogy minden az elvárt módon működjön...
De valamilyen fény már látszik az alagút végén, mert Win11-re már telepíthető egy beta verzió Armory-ból és az egész jó alapokkal indul... Nem tökéletes, de lényegesen kevesebb mókolást igényel. (aztán lehet, hogy pont azért jobb mert még nincs minden megvalósítva és az inkább nincs is benne ebben a release-benÉs hogy mennyire beszélek a levegőbe? Nézzétek meg a hozzászólásaim főleg az utsó párat amikben valós, nem tecsőhuszár eredmények is elérhetőek... Aztán lehet mondani, hogy mi és mennyire eszi meg reggelire...
Jók az Asus gépek, de az biztos, hogy igényel némi SW-es törődést... -
Speedy007
őstag
Tudom hogy le rágott csont már [link] de most jutottam el oda hogy a szegényes angol tudásommal meg nézem ezt. Kérdés az lenne hogy érdemes lenne vagy lehet e egyáltalán gyorsabb WiFi kártyára cserélni a gyárilag szereltet?
-
Dhampir
félisten
válasz
Energie X #68771 üzenetére
Nagy vágyam, hogy végre a Far Cry 1-et végigjátszam
Bacsis Intel HD 4000-el HD felbontáson az alábbi eredményt érte el:
Intel HD Graphics 4000 játékos szemmel -
perfegor17
senior tag
DELL G15 5511-ről egy észrevétel mert eddig 2-ből 2-vel ugyan az volt a hiba. Teljesen új gépekről van szó! A jobb oldali venti kerepelő hangot ad ki. Mivel a billentyűzet fekete fóliája bele ér a ventibe így van egy fura hangja.Ez a jobb oldali ventinél volt így. Van egy kis fül a fólián amit elenged a ragasztó és bele ér a ventillátorba.
A konfig: i7-10870H + rtx3060+ 16gb 3200Mhz+1Tb nvme -
gago1975
őstag
Felejtsd el azt a gépet, nem ér annyit.
Nagyon gyenge a AU Optronics B173HAN04.7 kijelző panel,
Az RTX 3060 a gyenge hűtés miatt csökkentett teljesítményű, most a friss BIOS-al tud 95W-ot (85W+10W)Ha 17" és 500K +/- 20K, akkor egyértelműen Lenovo Legion 5 17ACH6H Ryzen 5 5600H, RTX3060 (130W) 512SSD, 16GB RAM, 17" 144Hz FHD 82JY0015HV-t
vagy
Lenovo Legion 5 17ACH6H - 16 GB RAM - 1000 GB SSD
venném.
Teljesértékű a GPU, a hűtése nagyon jó, az anyagminősége közepesen jó, összeszerelési minősége nagyon jó. -
válasz
gago1975 #68780 üzenetére
Köszönöm! Gf66-ot elengedtem. Dell g15 5511 is ennyire gagyi lenne? Alienware szerű ház, szerintem nekem a sima rtx 3050 is elég lenne. Alaplapon alienware logo letakarva, azt nem gondolnám annyira rossznak. Legion 5-el szemeztem nagyon, de 10-ik genes intel van csak, a 1660ti verzió meg elég drága. Az a baj, hogy most ennyit tudok rászánni. Nem varnék túl sokáig, jön a 4-ik hullám és jövőre az alkatrészek még drágábbak lesznek +10-20 százalékkal. Így is elég drágák a laptopok, pláne ha valamit érő cpu-val szeretné az ember...
-
gago1975
őstag
válasz
Energie X #68762 üzenetére
Szia.
Ne kapkodj, inkább gyűjts, vagy emelj az áron de se a GF66, se a G5 15 5511-et nem ajánlanám.
Az MSI GF66 Katana belépőszint, olcsó műanyag, rossz összeszerelés, gyenge anyaghasználat, gyér és rosszul megtervezett hűtése van.
Maga a sok heatpipe jó gondolat lenne, de ha megfigyeled, azok nem bele, vagy a elé van helyezve a ventinek, hanem rá a házra, és emiatt nem tudja a normális feladatát ellátni.
A gyenge hűtés miatt az RTX3050Ti csökkentett teljesítményű, csak 60W-os, ergo gyenge mint a harmat, egy GTX1660Ti sokkal jobban teljesít nála, az jobban időtállóbb lenne, de olyan meg nincs.
A 144Hz-es AUO B156HAN08.4 (AUOAF90) panel nagyon gyenge színlefedettségű, színhűségű, 250nit-es.
Maximum: 235 cd/m²
Average: 225.8 cd/m²
sRGB 53%
ADOBE RGB 37%
Contrast: 1270:1 (Black: 0.26 cd/m²)
ΔE Color 4,5
ΔE Greyscale 3.6
Response Time Black to White.....................23 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey.........34.8 ms
és lassú.
Nem éri meg ezt az árat MSI Katana GF66 11UD. -
cyberkind
félisten
Itt a remek példa, hogy miért ne vegyen senki Asus Tuf A15-öt: [link]
-
k-adi
nagyúr
mondjuk nem is értem miért nincs L7ből is fehérszínű változat... a laptop-ház kb. "u.a.", sőt még a fedlap logó is szolidabb...
ha lenne fehér, nagy valószínűséggel olyat választanék a szürke helyett... de azért a videók alapján ez a stormgray szürke szín se rossz, sőt.. talán ha jól fogy a fehér L5pro, akkor majd következő alkalommal lesz fehér már más, pl L7 szériánál is..
-
gurus
aktív tag
Jó lenne ha valaki mesélne milyen tobii horizonal játszani.egyre bővül a játékok listája.oké,lehet nem nagy szám de legion 7 még ezt is tudja és mellette brutál ,igaz nem ilyen szép színe van mint pronak.élőbe nem tudom mennyire tetszik annak aki megvásárolta.ez a szürke szín milyen élőben?kép,videó alapján nem tetszik a viharszürke szín.lehet élőben mutatós,szép ez a szín is
-
gurus
aktív tag
mivel elejétől legion 7 volt a cél csak a borzalom szlovák kiosztás nekem nem kell.itthon nem volt kapható ,csak 5800 cpu-al. Tobii horizont a legion 5 pro-ba nem tették bele, legion 7 -be igen. Ezt akarom kipróbálni, azzal nyomni a játékokat,teljesítménybe ez is fullos.valószínű ez is megmarad mert asszony már nem engedi,hogy eladjam,annyira tetszik neki.élőbe is csoda szép laptop.Mesternek jó ízlése van
-
k-adi
nagyúr
válasz
KillHates #68768 üzenetére
így kép alapján még durvább a fehér árnyalat különbség
meg látszik a 16:10es panel különbség is... jól összerakták, na
jól látom hogy nagy enteres és magyar billes? azt hittem FEHÉR l5pro hozzánk legközelebb csak szlovákoknál volt eddig, szlovák billel.. lehet lemaradtam az infóról
-
gurus
aktív tag
válasz
KillHates #68768 üzenetére
Nekem pont ilyen van, Legion 5 pro feltuningolva.mindenki aki látta gyönyörűnek itélte,olvastam a
k-adi
veterán által linkelt [link] hozzászólások közül sokan a 2021 legszebb laptopjának tarják.Tényleg csoda szép,ráadásul bitang erős gép,fantasztikus kijelzővel,ráadásul magyar billentyűzettel nem szlovák kiosztás. -
válasz
#09179072 #68770 üzenetére
6 magos i5-re gondoltam
Dell 5511-eseket néztem én is, csak nem tudom milyenek, mit mondanak róluk a mesterek, bár vásárlás előtt jó lenne megtapizni egyet. Meg egy GF66-ost is. Több i5 11. genes lapost nem nagyon találtam
Sokat dolgozom cserébe kevés a szabadidőm. Néha 1-1 játékot végigvinnékNagy vágyam, hogy végre a Far Cry 1-et végigjátszam
és az Epic-en begyűjtött gameket is szép lassan megfontoltan 2-3 év alatt jó lenne kijátszani (akkor regeltem amikor az alien ingyen volt
)
-
törölt tag
válasz
Energie X #68762 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy nem néztem szét nagyon most, de olyan nagyon sok 11. generációs i5-el felszerelt tankot nem látok, főleg olyat, ami egy RTX 3050 Ti ágyúval is fel van szerelve. Egy Dell G15-öt látok a DigiPrime-nál 11. generációs i5-el (ha jól láttam 11400H volt annak a tanknak az elnevezése), viszont az 440k körül van. Jelenleg az i5-10300H féle harckocsik vannak, szintén RTX 3050 Ti-al. Holnap jobban szétnézek, hátha találok valami értelmeset. Azért azt megjegyzem, hogy ilyen Radium meg hozzá hasonló üzletekkel csak óvatosan.
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #68751 üzenetére
Nálam se az fps a lényeg számszerűsítve, azért vagyok még mindig a régiségemnél részben. És ha csak így nézzük akkor még húzom valameddig.
Csak kritikus szint alá ne essen a teljesítmény. -
k-adi
nagyúr
Ezt az L5 pro videót csak azért rakom be, mert kevés gyártó próbálkozik fehérszín külsővel, amelyik meg igen, az sem mindig jól sül el, de talán idén ez a lenovonak most sikerült és szerintem ez érdemel egy elismerést...
Illetve ez a videó is kicsit reflektál a készlethiányra, rendeléstől számítva bő 2 hónappal később kapta kézhez
[Stingray White Legion 5 Pro] -
NwL
tag
Sziasztok!
Egy ismerősnek vennék notit, a kinézett példány egy ACER nitro:
[link]Tudnátok véleményt mondani róla? Melegedés, anyaghasználat, kijelző minősége, megbízhatóság...
Ezek voltak az elvárások:
- lehetőleg 500k alatt legyen +20000 nem probléma.
- főleg játékra lesz használva, (ebből adódóan 3060 alá nem szívesen mennék)
- 17" ebből nem enged.
- az MSI-t erőltette, (de 17" - 3060 vga kombóból 500k alatt nem nagyon találtam.)
- 1Tb ssd, helyigényes játékok miatt 512-t keveslek
- 16 gb ram minimum, (az a baj, hogy 32-es változatok már jóval 500 felett vannak)
- lehetőleg ne ASUS ROG, több ismerősnél negatív tapasztalatok voltak.Ha tudtok jobb alternatívát, szívesen fogadok javaslatokat.
Köszönöm!
-
Sziasztok!
Laptopot szeretnék venni. Kérném a segítségetek:
Elképzelt konfig:
11. gen i5
8-16 GB ram
M.2 ssd (van itthon Kingston A2000 1 TB az megy majd bele)
GTX 1660 Ti vagy RTX 3050 sorozat
15.6" IPS kijelző
Világító billentyűzet
Intel Wifi 6 (AX)Felhasználás:
Minimálisan Gamer gépre gondoltam, inkább az lenne a fontos, hogy pár év múlva is legyen benne kraft, ne érezzem kevésnek a procit (most "u" procis notim van). Nem játszom laptopon (mivel a mostani nem alkalmas rá). Ha néha játszanék is az kb koca singleplayer game-k lennének.
Ilyen összeállításra melyik gyártó, melyik típusát ajánljátok?Ár:
Ne kövezzetek meg please: 400k-t szánnék rá max. de jó lenne olcsóbban. Ha 8GB Ramo-os akkor azt cserélnem kellene 16GB kit-re aminek bele kellene férnie a 400k-ba.Bolt:
Ez egy jó kérdés... Mysoft, foramax, laptop.hu nem tudomA kinézett típusok a Dell G15 5511 és MSI GF66 lenne elsősorban. A napokban venném, csak magyarországi beszerzés érdekel magyar magyar billentyűzettel. Természetesen ha 10-20k-val többe van sokkal jobb azt is szívesen veszem ha bestbuy, de inkább maradnék 400k alatt ha lehet.
Illetve még kérdés, hogy budapesten a fent említett típusokat hol lehetne megnézni megnyomkodni? -
Dhampir
félisten
válasz
Evil Snowman #68720 üzenetére
Tényleg kevesebbet ad az RTX 3060, mint a GTX 1660 Ti?
(#68743) cyberkind
Ilyen beesések az energiatakarékos változatoknál esetenként még látványosabbak is lehetnek.
Amiket most néhányan írtatok, eléggé elijesztő egy félmillió forint értékű (legalábbis amennyiért Magyarországon vesztegetik) Legion laptop esetében.
Érthetetlen, hogy Inteles verzió nem kapható. Talán gyártási gondok, hiány miatt?
-
Hubba12
senior tag
válasz
MaxxDamage #68754 üzenetére
Bitang nagyon
inkább gyűjtők még és akkor egyet rendelek a linkelt német oldalról. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Hubba12 #68752 üzenetére
Teljes mértékben elégedett vagyok vele és MSI GT-ről való váltást nem bántam meg!
Ebbe cserélhető a proci (szerintem most a legjobb van benne amit csak lehet venni...) a GPU is teljesen jó (RTX 2080 Super MXM Card amely 200W+) teljes értékű cucc, ez is cserélhető (hűtést is cserélni kell + BIOS Mod, de KM-G az alapból RTX30xx) RAM is 4x32GB tehető bele, 4xM2/NVMe port, 240Hz / G-Sync kijelző...folytassam? -
Hubba12
senior tag
válasz
MaxxDamage #68751 üzenetére
Nagyon komoly laptopod van. Hogy vagy vele ennyiért megelégedve?
-
MaxxDamage
félisten
Én FPS-t nem nézek, de Gears 5 Gamenél töltésnél van mikor 100% a CPU kihasználtság (@4GHz all core) és Game alatt csekély a CPU és GPU Usage is (GPU 70-80% max. CPU meg ilyen 20-30%+) és 120FPS van végig.
Nekem nem FPS a lényeg, hanem a CPU és GPU kihasználtság, GPU mehet 99%+ a CPU meg ha netán fullon menne, akkor lehet emelni az órajelen
Amúgy Obsidian: /nem ment full 100%-on a CPU & GPU/
Még bőven jó... -
fordjee
aktív tag
Érkezett Legion 7-es az országba, lehetséges, hogy a Radiumnál fognak kikötni.
i9-11980hk rtx 3080-al és i7-11800hk rtx 3070-el. -
Darth_Revan
veterán
válasz
gago1975 #68744 üzenetére
És ez vajon tud G-Sync-et? Elég gáz lenne ha 3000 EUR gép 360 Hz FHD panel mellett nem tudna G-Sync-et
Német MM jelzése alapján 2022 elején érkezik... az elég gáz, hisz a pletykák szerint 2022 elején már jön az NV laptopokba a Super variáns ... megveszed egy vagyonért az új Acer gépet és pár hónap mulva (papíron) már elavult lesz
Elég gáz ami 2021-ben történt az új hardverek megjelenésével... papíron megjelent, amit 80%-ban botok felvásároltak, a valódi userek meg talán hónapok mulva hozzájutottak mesterségesen felnyomott áronAz új Advanced Optimus+G-Sync szerelt ASUS Zephyrus GX703HS már legkésőbb nyár közepén meg kellett volna, hogy jelenjen, erre meg jelenlegi tippek szerint jó ha októberben érkezik pár darab
-
k-adi
nagyúr
válasz
gago1975 #68723 üzenetére
"Jobban van az Intel+Nv optimalizálva, és végre ha a Lenovo 5 / 5pro / 7 is kapható lesz 11800-11980-al, akkor további + Kraft lesz még, több bench score kihozható belőlük"
én is kíváncsi vagyok erre, na persze nem az epenis pontokra, hanem rendes ingame fps tesztekre, hogy mennyi pluszt hoz az intel-es kombó..
na meg majd a super kártya is érdekes lesz.csak aztán nehogy nagy "meglepetések" legyenek
-
gago1975
őstag
válasz
Hubba12 #68740 üzenetére
Szemétre való!!! Rossz hűtés, csökkentett 115+15w GPU, gyenge anyagminőség.
Egy Legion 5 Pro Ryzen 7 5800h RTX 3070-el 125+15W-al(155W-ig húzható) megeszi reggelire minden tekintetben.
Anyagminőségben is, összeszerelési minőségben is, hűtés hatékonyságban is.Ha nem sűrgős a vásárlás, várd meg az Acer Predator Helios 500-at 11800H RTX3070-el (125w+15w)kb 900-950K környékén lesz itthon, vagy 11800H RTX3080-al (150W+15W)1-1,1M környékén.
De lesz belőle 11980HK RTX 3080 4K 120Hz miniled is 1,3-1,5M környékén, az dupla tápos lesz, és mind gőzkamrás VC (Vapour Chamber) hűtéssel jön.
Szeptemberre ígérik itthon.Acer Predator Helios 500 (PH517-52) PH517-52-78ES i7-11800H RTX3070 165Hz QHD 16GB RAM 2499€
Acer Predator Helios 500 (PH517-52) PH517-52-78TY i7-11800H RTX3080 360Hz FHD 32GB RAM 2999€
Acer Predator Helios 500 (PH517-52) PH517-52-9215 i9-11980HK RTX 3080 4K 120Hz Mini LED 32GB RAM 4499€ -
cyberkind
félisten
Van a ram mizéria kezdetnek, semmi kedvem nem volt ezzel foglalkozni, de oké, aztán ami nekem érthetetlen, az az órajel boost beesései 3.2Ghz-re (ez mondjuk ritka), de valamiért ha úgy tartja kedve a cpu-nak nem forog csak 3.6-on vagy annyin se, vagyis ez volt péntek este. Meg még nem tudom mire nem jöttem rá. Annyi viszont tuti, hogy az Intel-hez képest ez a Ryzen cpu sokkal finnyásabb.
-
Hubba12
senior tag
Erről a gépről mi a véleményetek? [link]
-
Nem pont idevág a téma, de másik topikban leírtak megvoltak, és nem változott a helyzet.
szóval van egy noti modern standby-al és nem akar felébredni. Esetleg valaki találkozott már hasonlóval -
Speedy007
őstag
válasz
gago1975 #68734 üzenetére
azt nem mondta.. meséltem neki hogy egy kamionos vlogger miatt elkezdtem félni a lenovo miatt mert a vloggernek 3x-r volt a szervízben alaplap hiba miatt a lenovo laposa rtx 2070-nel. Akkor mesélt róla hogy ez gyakori a Dell és a Lenovo-nál Intel esetén valamint említette azt hogy célszerű ilyenkor egyből új rendszert rá húzni a gépre mert 50-50% az esélye annak hogy az új lap se füstöljön el.
-
cyberkind
félisten
válasz
Pyttawrx #68733 üzenetére
Nekem ez az első amd-s gépem minden téren, és nem rossz, de van pár dolog amit ha tudok a vásárlás előtt, többször is meggondolom a váltást, ettől függetlenül tetszik, szeretem meg jó, csak na.
gago1975
Ezen logika mentén, ha megvetted a 4 éves garit, és mondjuk a 4 év vége előtt akarsz új gépet, nincs más dolgod, mint járatni a Prime-ot.
-
gago1975
őstag
válasz
cyberkind #68728 üzenetére
Jó kérdés, gondolom nem, mert az nincs leírva semmilyen policy-ben, hogy nem használhatod a gépet, nem tesztelheted ilyen-olyan programokkal.
Ez csak figyelmeztetés részemről.
A hétköznapi használat mellett nem lehet ilyen gond, de megterhelő munka mellett lehet anomália -
Evil Snowman
őstag
válasz
gago1975 #68723 üzenetére
3060 esetén lehet rosszul fogalmaztam meg a gondolataimat. Arra gondoltam, hogy számomra nem ad teljesítményben annyival többet a 3060 a 1660 Ti-hoz képest, mint amennyivel drágább egy 3060-as laptop.
Nem dédelgetek álmokat, tisztában vagyok vele - bármennyire is fáj kimondani - , hogy a 1660Ti felett lassan eljár az idő, de ha már upgradelek, akkor nekem az árkülönbözetet jobban beveszi a gyomrom, ha az újonnan kinézett laptopban 3070 vagy 3080 duruzsol. remélem érthető mit akarok itt makogni.
-
-
gago1975
őstag
válasz
Speedy007 #68725 üzenetére
Az Ryzen-t is érinti sok minden.
Pld Prime 95-öt szigorúan tilos rajta futtatni, annyira leterheli a CPU-t, nem vesz vissza az órajelből, hogy a vega iGPU a 130°C felületi hőfoktól után elfüstől, megdöglik kb minden, és mehet gariba, alaplap cserére.
Erről pld hallgat mindenki, eddig csak a mester hívta fel rá a figyelmem, hogy óvatosan a Ryzen ajánlással.
Rámért 1-2 Ryzen procira hőkamerával és elszőrnyűlködött.
Akkor ott a második probléma amire felhívta a figyelmem, hogy CPU-t terhelő munka alatt mást nem tudsz egyidejűleg végezni, mert bedadog, még yt videó nézése is kétesélyes.
Olyan mintha 1-2 magos lenne a CPU és nem 6-8.Intel-es verziók ezt jobban meg tudják oldani.
Nem hallottam még erről, de utána olvasok, hogy az új 11800-11980-nak mik a rákfenéi. -
gago1975
őstag
válasz
Evil Snowman #68720 üzenetére
Azért masszívan van különbség a 90W-os GTX 1660ti és a 115+15W-os RTX 3060 között, kb 20-30% is lehet, attól függően, hogy kinek a termékét veszi az ember.
Egy MSI/Legion 5 RTX 3060-as bőven felülmúlja, az Asus féle már nem annyira, az Acer ben pedig most a Helios 300-nál hozznak valamit vissza, de még konkrétum nincs.
Azt is érdemes megfigyelni, hogy pld az MSI kihagyta a Ryzen CPU-t, csak Intel-es CPU-t tesz bele és ez jót tesz az RTX GPU-nak.
Jobban van az Intel+Nv optimalizálva, és végre ha a Lenovo 5 / 5pro / 7 is kapható lesz 11800-11980-al, akkor további + Kraft lesz még, több bench score kihozható belőlük.
Ezt abból gondolom, mert a gurus Legion 5 pro rtx3070VS Frozen MSI GP 76 RTX 3070 között most van +5% az MSI javára, pedig az Ryzen 7 5800h valamivel jobb mint a 11800h. -
Speedy007
őstag
válasz
gago1975 #68721 üzenetére
Pedig mikor kínlódtam a BIOS variánsokkal egy ideig használtam 1.36-al 95-nál feljebb nem ment Red 2 alatt vagy Cyberpunk alatt kimaxolva. 1.40-től kezded 100w fölött teljesíteni. Nem gyári rammal használom az első perctől kezdve hanem azzal amire azt mondtad hogy nem sok értelmét látod
-
gago1975
őstag
válasz
Speedy007 #68718 üzenetére
Ez úgy hülyeség ahogy van.
A Lenovo nem korlátozta a GPU teljesítményét RTX 3060-nál, náluk az elejétől fogva megvolt a 115+15W, maximum a rossz RAM amit gyárilag beletettek fogta vissza -20%-kal az FPS-t, de nem 95W volt az sem.
Az Acer biztonsági okokból vett vissza a teljesítményen, mert a hűtés"gyengesége" Ryzen CPU hőfokai miatt ennyire mérték elengedni, ennyire volt képes.
Hátrányba kerültek a többiekhez képest, nem viszik a gépeiket és próbálnak visszahozni valamit a renomén. -
Evil Snowman
őstag
-
gago1975
őstag
válasz
Ubul86 #68717 üzenetére
Én ezért kérdezem, mert ezt írtad
már az megfogott hogy mi a különbség az 1660 ti és az 1660 ti GTX között (nekem utóbbi van, listában is jobban szerepel "kcsit")
Eleve a 1660ti a listán mind GTX, függetlenül, hogy mobil vagy desktop.
Ott van 10% eszerint, de azért gyakorlatban több van.
Az RTX 3050ti -10% kal ennél a mérésnél minimum rosszabb lehet mint a te GTX 1660ti mobil GPU-d, de azért lehet, mert nem tudjuk, hogy a 3050ti milyen teljesítményű.
Mint ahogy a táblázatban is látod, most az Acer emelt a BIOS frissítéssel valamennyit a GPU teljesítményén, de azt is tudni kell, hogy ezek a végleges teljesítmények, dinamic boost-al együtt értendők és az Acer a Nitro-nál 5 illetve 10w többletet engedélyez csak.
3050Ti eddig volt 65+5W, és lett 70+5W
3060 nál eddig volt 75+10w és lett 85+10w.
Azért csak ennyi, azért csökkentett, mert a hűtés, illetve a VRAM memória sebessége nem (3060-nál) 14000Mhz, hanem csak 12000Mhz benne. -
Ubul86
őstag
válasz
gago1975 #68715 üzenetére
"Te milyen listát nézel????"
nagyon egyszerű a válasz: amire reagáltam, ott egy lista, ctrl+h-val meg próbáltam végigpergetni az általam relevánsnak ítélt kártyákat, hogy kb hol helyezkedik el a listában
az , hogy a lista milyen, nem tudom megítélni, hisz pont ezért indult a kérdés
hogy állítsunk össze egy kb listát arról, ha valaki jön egy gépigénnyel, akár hozott listából, és akkor feállítani, hogy melyik miért jobb
amit írsz tgp-kkel kapsolatban is, teljesen jogos, de ezt én is írtam (csak elírtam a rövidítést
)
-
Ubul86
őstag
válasz
Evil Snowman #68712 üzenetére
igen, én is erre az álláspontra jutottam, bár persze összetetteb a dolog a tdp és cuda magok számával, de itt még az se
pl. ha én legalább valamennyire feljebb akarok lépni jövőre, akkor a 2070/super ágat lőttem be, kérdés, hogy akkor még lesz -e elfogadható áron jó gép azzal szerelve. (5-700 között pl.) De ez igazából mellékes is, inkább csak elgondolkodtam azon, hogy mikor valaki esetleg kérdez x gép felől, meg hogy melyik videókártyával érdemes az általa felsoroltak között, akkor érdemes lehet elgondolkodni akár azon hogy a régebbi is jobb lehet még az újnál akár. (mondjuk ennyi erővel akkor más témánál is előfordul ez, samsung pártiak vagyunk feleségemmel telefon ügyben, S szériát majdhogynem végig vittük s7 óta. S10 neki, S20 nekem most. S20 alig fejlődött valamit átlag felhasználási szempontokból, de 1.5* felár. S21-ről ne is beszéljünk
Persze ebbe is bele lehet menni jobban a részletekbe, és biztos lenne olyan nagyobb előrelépés??? ami az újabb felé viszi a mérleget, de azért sanszos a dolog)
-
gago1975
őstag
válasz
Ubul86 #68709 üzenetére
Ezeket az eredményeket azért ne vedd kp-nak, mert ahány gép, annyi eredmény van.
Nem Mind1 pld., hogy melyik gép.
Az RTX 3060 mobil GPU kb eszerint a lista szerint 12298 pontot kapott de, hogy itt a Lenovo féle 130W vagy a Nitro 5 féle 95W-os verzió, arról nem szól a fáma.
Te milyen listát nézel????
RTX 3060 mobil:12298 (melyik??130W vagy 95W)
GTX 1660Ti Desktop:11788
GTX 1660 Desktop:11624
RTX 2060 mobil:11355
GTX 1660Ti mobil:10176
RTX 3050Ti mobil:9689 (de melyik, a Lenovo/Asus féle 95W-os, vagy a Nitro 5-ben lévő 75W-os??) -
gurus
aktív tag
válasz
Ubul86 #68709 üzenetére
azt még figyeld melyik gyártó milyen Maximális TDP adja a gpu kártyát, laptopjaiban.nagy az eltérés.a kisebb TDP: XXX W a rosszabb és ezzel a hűtése is gyengébb.ezért van egy 3070gpu 140w gyorsabb mint egy 3080 115w gpu szerelt laptop
másik a CUDA magok, hiába a 2080 200w ha cuda magok száma kevesebb mint a 3070gpu kártyánál -
Hubba12
senior tag
válasz
MaxxDamage #68710 üzenetére
Igen, de az jegelve van:/
-
Szotyi222
aktív tag
Érdekeség [link]
-
echterion
nagyúr
válasz
Hubba12 #68700 üzenetére
Akad. Amiket Maxx írt Clevo-k (ezeket különböző reseller-ektől lehet beszerezni, leginkább bestware, esetleg Clevo computer) , illetve van még ez is, ha a kevésbé letisztult, gaming-es szépséget szereted: Alienware Area 51m R2.
-
Hubba12
senior tag
válasz
MaxxDamage #68702 üzenetére
Köszönöm
-
Ubul86
őstag
véleményetek szerint hogy lehetne sorbaállítani az eddigi átlag usernek elérhető gamer laptopok videókártyáit teljesítmény alapján?
Szembe jött velem acershopon nitro 5, 3050ti-vel , 4 GB-os
Nekem 1660ti van , 6 gb-os.Ha csak a GB-ket nézem, akkor bibibii, nekem van jobb
DE! tudom, hogy nem ezen múlik, többször előjött , főleg 3x-es szériánál a tdp is
viszont akár a fenti példát nézve, erősebbnek állítható az 1660ti a 3050-el szemben (ha nem nézzük az rtx-et?)
Egyáltalán kb milyen sorrendet lehetne feállítani ha most jönne egy gémer kérdés, pl milyen gémer gépet vegyek amiben ilyen vagy épp olyan videókártya van?
Vagy ez ilyen lehetetlen kérdés?
az 1650-el kezdve, amit látok többnyire még felszereltség között, a legminimumabbnak érzem
aztán 1660ti-t érzem következő szintnek
kb vele egálban már akkor 2000-es széria, 2060de akkor már ott van a 3000-es széria, szintén van benne 50-es,60-as
(és most itt a piacon kaphatókra gondolok, tudom, van 1070el is szerelt gép, stb, és még ott vannak a superek is)
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- HP EliteBook 850 G8 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 15 3501 /11.gen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD FHD
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest