Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Everest / AIDA64 topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Asztrofotózás
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KFORboy
senior tag
válasz
kromatika #35598 üzenetére
A puritán adatok alapján mintha a Predator is 120hz-es kijelzővel bírna...
Az ACER kissé jobb hűtésre enged következtetni a méreteit nézve, az Anus lapos láthatóan áldozatul esett a vékonyításnak, aminek köszönhetően még mindig nem egy karcsú gép, de legalább a hűtésre így kevesebb jutott...
A processzor a tipikus fűtőbetét... ellenben az 1050 Ti "kimenti", mert annak elég mérsékelt a hőtermelése.
Ha tényleg a kijelző jobb az Asusban akkor akár még Ő is lehet, de én inkább az Acerre szavaznék !
Várd meg mások véleményét is ! bőven vannak nálam okosabbak akik tárgyilagosabb szakértelemmel bírnak és nem annyi szubjektívával mint én !
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Öcsémnek szeretnénk játékra notit. Két konkrét tipikusról szeretnék vélemény kérni. Azonos áron lennének,És hardveresen teljesen meg egyeznek,kivéve hogy az asusnak job 120 herces a kijelzője.Melyiknek jobb a hűtése,és úgy álltalánoságban mellyik a jobb? Asus ROG Scar GL703GE. (7-8750H+GTX-1050-TI-120HZ,8gb ram,120 gb ssd,plusz 1 tb vinyó). vs Acer Predator Helios 300 PH317.
7-8750H+GTX-1050-TI-120HZ,8gb ram,120 gb ssd,plusz 1 tb vinyó) Fontos hogy csak kimondottan ez a két modelröl kérnék véleményt,mert havertól lennének,nagyon jó áron.Tehát azonos áron,azonos állapot,gari stb..Melyik a jobb?Köszi előre is.
-
-
KFORboy
senior tag
válasz
frame120 #35592 üzenetére
Őszintén szólva mindenkinek nehéz az AMD-re átállás, még az új gépeseknek is akiknek nem kell alaplapot váltani stb...
Egyszerűen Intel Nvidia monopólium van a játék és szoftver optimalizációk miatt, mellesleg az AMD ATI még a mai napig elég elcseszett driverek terén is.Tömeges átállás esetén is ez egy hosszútávon beérő befektetés volna, mert kellenek a fejlesztők is, hogy ne csak épp működő döcögő félvállról vett mentalitással kókányolják össze a portokat/optimalizációkat, mert "úgy is IntelNvidián fog futni"- mentalitás.
Pedig mostmár bőven van potenciál AMD terén, mondjuk ez is csak a viszonyított Intel bénaság miatt, de már bőven kinőtték a Cheapoo kazán formavilágot...
-
RM007
addikt
válasz
Muerte #35579 üzenetére
Hát csak válaszolok.
Tőlünk keletre is van élet. Nehezen tudom elképzelni hogy Kína ebből a piaci versenyből alább adná azzal, hogy innentől csak a nyugat által diktált feltételeket követné. Ma már világossá vált hogy minden gyártó bezárva kapuit a teljes profitra törekedvén a mai kiélezett versenyben, magasan leszarja a többit. Mindenki megy a saját feje után. Pont ezért vagyok csalódott. Habár szinte ma még minden Kínában készül megbízásra, azért maga az anyaország is ott van a saját termékeivel, amit ellop vagy sem, de az övé. És ha van valami azzal büszkélkedik is.
Az lejött lassacskán hogy a szabvány mxm a 4 magos procis kiszerelésű hardvert támogatja, és itt elég a hozzá való heatsink-re gondolni, ami nélkül nincs hűtés, de ha mondjuk a kártyához készítenének megvásárolható hűtőmodult is, akkor simán beszállhatnának a versenybe a saját megoldásukkal sokkal kedvezőbb áron. Vagyis mi lehet itt a hiba? Mert közben mint észrevettük azért a gyártók tudják miért is jó az mxm cserélhető megoldás megtartása. Na én itt várnám a kínai elképzelést, nem pedig a kifarolást. Arról nem beszélve hogy a keleti piac óriási akkor is, ha annak vásárlói oldala átlagolva elenyésző a nyugati társadalom által felvett vásárlói rétegtől.
Amit most csinálnak a gyártók az azért eléggé előhozza a kérdést azoknak az embereknek a fejében mint jómagam, mennyire bízhatok abban, hogy azért a profiton kívül van más is, nem csak átverés ezek után. Tudok úgy venni egy laptopot hogy a következő évben azt képes leszek-e tuningolni úgy hogy ne kelljen teljesen lecserélni? A szabvány ezt garantálta. Most hogy megszűnt ezt már senki sem garantálja, csak akkor ha van egy olyan erő ami képes mindenkinek keresztbe tenni, ha van egy húzóerő ami megfogja a piacot. Vagyis jobb ha felkészültök rá, mert én is ott vagyok. -
frame120
tag
válasz
KFORboy #35584 üzenetére
Van baj az intelnél bőven. Asztali prociból is volt olyan széria, hogy a kupak alatti takony miatt nem kicsit melegedett. Ott is spóroltak procinként akár egy dollárt is. Konkurencia nélkül belefért ez is. A hibás gpus selejtet azonos áron adni már tényleg a legalja húzás, de elviszik így is. Ahogy a gyenge kapacitás miatt felnyomott árú procikat is viszik. Amég a gyártók nem váltanak tömegesen amd-re, addig valószínűleg ez lesz. De amég az van a user fejében, hogy az amd kazán és játékra amúgy se jó, addig nem váltanak. Mi meg szívunk a sokéves kvázi monopólium miatt...
-
RM007
addikt
válasz
redband #35585 üzenetére
Én tudtam értelmezni amit írt, pedig nem konyítok a témához nálad jobban. Egy kicsit most depressziós vagyok mert nem látom a jövőt. Most jelenleg semmi sincs olyan ami úgy megfogna. 1 millát meg akkor sem adnék ki egy laptopért, ha történetesen lenne arra és mondjuk megfogna. Olyan mintha lenne egy összeesküvés elmélet a fogyasztók ellen, mindegy mit választasz úgy is megszívod. Minden drága és nem elég jó, vonzó.
Az a desktop proci funkcionálhat jobban akár, csak nem magától. Valszeg teleraknám rézzel, aztán KillHates levenné, és.......ki tudja. -
KFORboy
senior tag
válasz
frame120 #35582 üzenetére
Én inkább azt mondanám, hogy IS-IS...
Professzor is fűtőbetét... (meg púpos, meg túl vastag a szilícium sapka rajta ésatöbbi)
A hűtés is alul"tervezett"...
Kb olyan mint ha a BGA proci részleg lenne a low budget gyors pénzvisszahozó az Intelnek a "minőségi" asztali processzorokra amik hasonló áron mennek el.
Nagyon szenvednek a gyártással, mi sem mutatja jobban, hogy ilyen egységek kijöhetnek a futószalagról, sőőőt most még jönnek az F-es procik is, bekrepált iGPU-val, ugyan azon a pénzért (mert hát nekik gyártás szempontjából ugyan annyiba kerül egy szar GPU-s és egy jó GPU-s chiplet is, a fogyasztó meg kevesebbet kap az meg ki a f@xt érdekel a fogyasztón kívül) ezzel kompenzálva a selejt hegyeket...
Igazán behúzhatná a féket az Intel a magok és nüansznyi órajel dömping versenyben és kibírhatná, hogy egyszer az évben nem Ők a szintetikus tesztes toposok és fordíthatna energiát az optimalizálásra, mind gyártás és tervezés terén is...
Mostanában csak arról szólnak a hírek, hogy újabbnál újabb biztonsági rések tátonganak a procijaikban és mind arra vezethető vissza, hogy feláldozták a biztonságot, a stabilitást is nüansznyi sebesség plusszokért...
Hogy a processzorok Silicon Lottery jelleggel van, hogy olyan púposak, hogy a paszta nem marad meg rajta, hogy értelmetlen vastag a felső réteg 1-2 újgen procinál ami plusz 5-8 fok kapásból.
Hogy úgy az egész 8.gen i7 egy gyász és generációs társ i5-eik verik el, mert azok trotty nélkül magasabb órajelen megmaradnak, az i9 új üdvöskéket meg inkább ne is említsük.Összességében az asztali jobb minőséget üt meg, a BGA meg mint ha ahogy esik úgy puffan jelleggel volna kihányva.
Kétségbe vannak esve a Zen2 miatt vagy franc tudja...
A gyártóknak meg 1-2 dodó difi lehet az, hogy merülőforraló i7 vagy egy normálisabb i5 kerüljön a vasba, sőőőt évek óta ugyan azon "preset" szerint tervezett elavult hűtéssel dobják ki, mert tervezésre és gyártásra ilyen téren nem fordítanak rá keretet.
Aztán a spec.-ben jól néz ki, hogy 6mag 12 szál i7 csinnadratta... maximum full profit
Aztán még ha megy is a júzernek, 2 éven belül feljön valahol a BGA vagy elpukkan valami a lapon, és vehet másikat !
WIN-WIN (mármint gyártó WIN így is meg úgy is) -
frame120
tag
válasz
redband #35576 üzenetére
Ez ezért lenne furcsa, mert az asztali prociknak nagyobb a tdp-je és emiatt jobban is melegszenek azonos hűtéssel. Arányaiban egy notiba való i7 45W, egy asztali meg 90w+. Csak a notiban 50gramm réz hűti, meg 5k rpm-es venti, az asztaliban meg 500gramm réz+alu hűti 2k-s ventivel.
Gondolhatod, hogy a notebookokba nem raknak direkt melegedő procit -
Muerte
Topikgazda
Aetina mxm,nem igazán van forgalomban,de nem is sok vizet zavar.A legjobb darabok a Zotac mini gépben vannak,1070/1080 de csak géppel együtt lehet megvenni.
Legutóbb ilyet raktam AW-be,és tökéletesen megy [link]
Az új sorozat meg vagy lesz mxm-ben,vagy nem,de sanszos hogy nem. -
RM007
addikt
Tudja valaki hogy ezeket az mxm kártyákat mégis milyen típusú laptop tud fogadni? Gondolok itt két nagyobb szabványra 1070, 1080. (82x113,34). Ez is olyan szabványméret. Elég megbízhatónak néznek ki, meg szép esztétikus is. Remélem a cég nem döglik meg ebben a versenyben mxm téren. Szóval nekem szimpi, lehet legközelebb inkább innen vennék, ha lesz mit. Aztán hozzá egy vele kompatibilis laptopot.
A mostanim is egy hasonló kínai, teljesen megbízható darab. -
matyee
őstag
válasz
Pocok256 #35572 üzenetére
Nekem nagyon bejön, de nevetséges árat kérnek érte.... 2080MQ-val egy vagyon, 2070MQ-val talán elgondolkodnék rajta. Ha vki fel tudna rá szenvedni egy OSX-et én most azt vennék, akkor kiváltható lenne mostani gaming laptop + mac kombóm. De azért razer pofátlanul árazza...
-
Pocok256
veterán
válasz
Beholder2080 #35571 üzenetére
Ilyen feltételek mellett sőt mostani kínálattal én valami clevot, schenkert néznék. Sokkal olcsóbbak és nem akkora tré a hűtésük mint a magyar piacon kapható gépeknek.
-
Pocok256
veterán
Azt nézem amúgy, hogy az új 15 ös razer blade elég jóra sikerült persze kicsit trükköznek a hűtéssel és az órajelekkel de a kasznihoz képest elég jófajta. Persze kérdéses ez is tönkremegy e 1 év után mint az előző széria, vagy többre lesz hivatott
-
Beholder2080
csendes tag
3-400k között szeretnék kijönni de ha van valami csúcsszuper gép amiről eltudom képzelni, hogy a következő 5-6 évemet kiszolgálja akkor 6-700K-t is szánnék rá.
Arról van szó, hogy a mostani gépemből csak a monitort tartanám meg, mert gsynces 27" WQHD, szóval baromi jó. Ehhez keresnék olyan laptopot ami kihajtaná azokat a játékokat megfelelően - ugye a gsync miatt az fps ugrálás annyira nem érződik, szóval nem szükség, hogy max 144hz-en zörögjön a kép. Bár az is lehet, hogy elcserélem egy 24"-es fhd-s gsynces 144hz-es tn paneles beastre. Ergo az olyan játékoknál ahol nem számít a magas herc: Beholder, Life is strange, Walking dead szériák, fifa stb. Ott Játszok laptopon. Ahol meg számít vagy ugrálnak a dolgok, esetleg sokkal jobb nagy képernyőn akkor meg rádugom a monitort.
Nagyon drága monitort azért nem szeretnék venni, mert heti 2-3x stabilan hordozgatom könyvtárba.
Szóval úgy is mondhatnám, hogy nem vagyok akkora gamer, hogy egy konkrét asztalit fent tartsak és külön vegyek egy erősebb laptopot. Inkább megoldanám egybe, csak a cpu throttlingtól félek.Lehet külföldi, belföldi, használt, új. Igazából mindegy.
Külső bill és egeret fogok használni. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Beholder2080 #35567 üzenetére
Általánosságban Clevo desktop procis gépei.
-
echterion
nagyúr
válasz
A határ a csillagos ég, szóval kell egy pénzügyi limit és egy méretbeli elképzelés is a válaszhoz (meg persze hogy csak hazai érdekel vagy lehet külföldi rendelés is). Ha ezek megvannak, akkor talán tudunk mondani valamit, bár sokan már nem szeretnek ilyet tenni, mert sok olyan eset volt itt már, hogy az ajánlások ellenére vettek tojássütőket a népek.
(#35568) gyvince:
-
gyvince
senior tag
válasz
Hp omen.... Acer MSI
-
Beholder2080
csendes tag
Milyen gamer laptopot tudtok ajánlani i7, 16GB ram, GTX 1060-al Gsync opcióval úgy, hogy ne legyek throttling probléma?
Melyik gyártónak a legjobb a hűtése? -
Gaberiellb
senior tag
válasz
MaxxDamage #35562 üzenetére
Van már újabb, 20.-án adtak ki...😁
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Gaberiellb #35559 üzenetére
Végig is toltam közben a CR3-t (már nincs fent)
Titanfall 2 -t tolom mostanában, meg GTA5 -t
Hőfokok jobbak mint gondoltam és nagyon jó gép ez összességében! -
Gaberiellb
senior tag
válasz
MaxxDamage #35553 üzenetére
Értem! “Se időd se kedved” értem én!
De én anno a hasonló konfigomon le teszteltem neked a crysis 3-at, és nekem se volt hozzá sok kedvem elhiheted, de akartam segíteni, ennyi, amit persze meg is köszöntél!
Minden szeriàba vannak hibás egyedek, nagy számok törvénye, ezt te tudod a legjobban!
Ugyanez lehet a másik fórum tarsnál, én azért rágtam be, mert valaki aki sose látta ezt a gépet belül, le szarozza...
Szal mindegy, de nem szakmai..ennyi -
Gaberiellb
senior tag
válasz
bandras54 #35554 üzenetére
Úgy kapcsolódik ide a géped hogy azt mondtad ennek a gépnek szar a hutese, (omen) ill kijelentetted!
Én örülök, mert nekem teljesen oké a gép, szal hagyjuk is a témát, rengeteget renderelek vele, bár mostmár a GPU is kiveszi a részét szal nem 80-85 fokos, de akkor se 95-97! Én egyszer teszteltem primmal meg a szőrös fánkal, de nem is fogom többet! Nincs olyan játék vagy program ami ennyire meg izzasztotta volna, számomra hülyeség!
Ott van a teszt láthatod, a többi magyarázat teljesen felesleges... -
bandras54
aktív tag
válasz
Gaberiellb #35541 üzenetére
Napi szinten követem a fórumot, az itt olvasottakra és a belinkelt plusz infokra alapozom a gondolatom. Saját tapasztalatom nincs a géppel. Hidd el, én veled együtt örülök, H a te gepeddel elégedett vagy.
A fém "pasztazast" én személy szerint csak saját felelősségre ajánlanám. (A rézre, hutesre káros hatása miatt). Ki tudja éppen milyen kedvében lesz a szervizes ha garanciális javításra kell leadni a femmel kent gépet. Nem tudom hogyan kapcsolódik ide az én gépem de tessék: alienware 17 R4 (6700HQ, 1060).
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Gaberiellb #35546 üzenetére
Se időm, se kedvem nincs tesztelgetni. /tesztelgettem épp eleget már/ Használom a gépet a mindennapokra. Még HDD zavar kicsit (néha hallom, hogy megy, így azt kell lecserélnem egy Sata3 -s SSD -re és csak SSD lesz a gépbe s teljes lesz a kép)
Mikor megjött MB csere után, láttam a szervizlapot (85c fok max. Prime96 + FurMark GPU Stress alatt) így én is tesztelgettem és bőven jó nekem.
Játékok alatt még jobbak a hőfokok, mert nem 100%-on teker a CPU
UV meg közbe kiderült nem igazán jó és felhagytam vele, jó lesz ez nekem full defaulton is már. -
Raymond
titán
válasz
Hawerr #35544 üzenetére
Jo ez a gep, hasznald egelore ahogy van szerintem.
"lehet ezt csak mac utan ereztem igy"
Igen, mert a Mac-en olyan fenyero van hogy kiegeti a szemed este
Nagyon keves Wintel lapos van ahol ilyen fenyereju display van beepitve.
Az akkuido pedig eleg kevesnek tunik, biztos megy a Speedstep? Tehat levalt a proci Mhz-et kisebb terheles alatt?
-
gyvince
senior tag
válasz
Gaberiellb #35545 üzenetére
Csak beszéltem telefonon a HPval szerintük ez normális de futtassak egy HP részletes tesztet majd fotózzam le is hívjam fel őket megint...
-
Gaberiellb
senior tag
válasz
MaxxDamage #35542 üzenetére
Most fogom vinni kiegészítő pasztázásra a mesterhez! Valószínű 6 hónap után nem olyan az a folyekony fém mint kéne! Gallium, indium stb! Majd meg látjuk! Utánna nyomok egy tesztet, de te is lathattad pl crysisnál meg sem közelítette a te hőfokodat mondjuk szar is volt a tied! Ezt mindenki tudja, hogy bele kell nyúlni a felhasználónak, sajnos!!! Pasztazas, uv stb! Bár amit én futtattak nem volt uv! Csinálj egy ilyet! Kiváncsi vok!
-
Gaberiellb
senior tag
válasz
gyvince #35543 üzenetére
Amiket írtál az akkor is nagyon sok!
Nem szabadna annyira fel mennie!
Én gyári pasztan sem tapasztaltam ennyit!
Két lehetőség van! Vagy gari (i7-7700hq nak sztem nem kéne ennyire fel menni, bár maxxx fórumtárs szintén ezt tapasztalta egy jóval vastagabb gépnél ami kiderült fesz. Szab hibás!
Én a helyedben gari, én mikor megvettem le teszteltem, bár én másod kézből vettem! -
Hawerr
tag
folyamatos max venti nelkul 3500 mhz atlagban
hofok magasabb lett, de igy nem is porgott zavaro modon(mintha bekapcsolnam maxra)
Meglepoen jol van osszerakva a gep, rosszabbra szamitottam. a Fenyero egy kicsit keves MAX-on is. (lehet ezt csak mac utan ereztem igy)
ubuntu es windows is szepen fut rajta.
Sima hasznalat mellet nincs hangja.A billentyuzet gombjai jo nagyon, kellemes a nyomaspont., bar az FN es WIN gomb gomb felcserelese tok jo lenne, szokatlan igy meg
Az Esc helyett sokszor a MAXFAN gombra nyulok, ezt is sszokni kell.
Tapi pad nagyon nagy, es nagyon jonak mondanam.az fedlap nagyon szedi ossze a lenyomatokat
akksiban nem vagyun a toppon sztem ket ket es fel ora aktiv hasznalat mellett. gondolom jatek alatt 50 perc alatt leszopna.(de legalabb 1 hdd es ket m.2s belement)
osszesegeben, nem erzem azt hogy kompromisszumot kotottem... meg... majd idovel kiderul
gondoljatok hogy kene neki egy pasztazas?
ha van barmi kerdesetek, szoljatok, ha tudok segitek.
-
gyvince
senior tag
válasz
Gaberiellb #35530 üzenetére
bios frissítve újra pasztázva MX4el ez volt itthon kb 2 fokot javult...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Neked miért 3.5GHz a max. ? 3.8GHz -ig menjen az a cBoost ! Aztán úgy mutasd a teszteket...
(#35541) Gaberiellb: Ez kicsit többe fáj(na) mint 500k. Nálam megoldva, lap csere által a temp probléma (és feszültségi/szabályzási gond) -
Gaberiellb
senior tag
válasz
bandras54 #35533 üzenetére
Értem! Nem bantottal meg! És legyszives fejsd ki mire alapozod a gondolatod!
A régebbi szeriak valóban szarok voltak...
De ha meg nézted a videót lathattad hogy nem sok gond van vele, se a hűtéssel se mással!!!
Én nem akarlak meg győzni, hidd amit hinni akarsz!
Teljesen jó gép, játékra és renderre és mindenre amire használja az ember, ha már gémer gépet vesz fél milláért! Minden Szériának vannak rossz konstrukciók! Lásd a maxxx forumtársnál! Amúgy neked milyen van? -
gyépés
aktív tag
válasz
blue_23 #35538 üzenetére
Az nem ugyanaz. Az energiamenedzsmentnél azt mondod, hogy a processzor teljesítményének hány százalékát akarod használni (ugye max 100). A feszültségállítással meg azt tudod megmondani gyakorlatilag, hogy mekkora teljesítmény legyen a 100%. Leegyszerűsítve... Szóval a feszültségáltítgatással a maximális teljesítmény határát tudod tologatni, az energiamenedzsmetnél a winben meg azt tudod lefele skálázni. Nagyon leegyszerűsítve.
-
blue_23
senior tag
válasz
khalox #35537 üzenetére
Köszi a válaszokat. Nem egyszerűbb ezt a windows-ban lévő energiagazdálkodásban módosítani? Ha hőfok szempont, elég CPU terhelhetőséget 1%-kal csökkenteni és máris 3-5 fokot nyersz (i5-4200H-nál legalábbis így volt), miközben teljesítmény veszteséget nem vettem észre, kékhalál sose volt.
-
khalox
őstag
válasz
blue_23 #35535 üzenetére
A processzor működése közben üzemi körülmények között is változik a feszültség érték minimális és maximális között. Amikor kell, és max-on pörög, akkor a legnagyobb számítási teljesítmény eléréséhez a feszültségek is igazodnak. Ennek eredménye (is) a magasabb hőmérséklet, amit ha nem sikerül visszafogni, mert túl sokáig fennáll ez az állapot (vagy rossz a hűtés) akkor végső eszközként a vezérlés csökkenti az órajelet, hogy az egész ketyere ne olvadjon szét. Ez a thermal throttling.
Ha visszaveszed a max. feszültséget, amit kaphat, akkor a legnagyobb fokozatban lekorlátozod, így itt is lehet, hogy nem tud teljes sebességgel üzemelni, vagy a turbo órajeleket tartani. Ez a power throttling. A processzorok egy része még ezzel is köszöni jól elvan. -0,1V-ot még elbírnak. Cserében nincsen thermal throttling, így még mindig jobb a teljesítmény power limit mellett is, mintha pánikszerűen lecsapokdná az órajeleket 99 foknál, amikor felszúr. -
gyépés
aktív tag
válasz
blue_23 #35535 üzenetére
Mert akkor szar lenne a kihozatal. Megnézik, hogy a kihozatalhoz mennyire kell belőni a feszültséget, és azt állítják be miden egységre. Így lesz sok olyan, ami tudná alacsonyabb fesz mellett is ezeket az órajeleket, de ez már a silicon lottery. Szóval veszel egy procit, azzal azt garantálják neked, hogy a gyári fesszel tudja azokat a frekiket, meg egyéb teljesítmény paramétereket. Ha szerencséd van, a te példányod alacsonyabban is tudja, és akkor nyersz egy kis teljesítményt. Pontosabban a 8. gen inteleknél jobban fog közelíteni ahhoz a teljesítményhez, amit gyári spec. alapján vártál.
-
bandras54
aktív tag
válasz
Gaberiellb #35532 üzenetére
Ne haragudj, nem akartalak megbántani, felzaklatni. Nem tartom magam átlag felettinek.
Ennél a gépnél nem a gyári paszta a nem megfelelő, hanem a tervezett hűtés.
-
Gaberiellb
senior tag
válasz
bandras54 #35531 üzenetére
Nem vágok ki semmit! Tízen pár perc a realitástól szól, ezért nem tettem, ha kivagom az lett volna a baj sokaknak! Ennyi!
Igen, thermal grizzly van alatta, ilyen gépnél ez alap szerintem tudván szarok a gyári paszták vagy elbasszák... és mielőtt okos vagy, azt is oda írtam hogy leírtam a srácnak hogy paszta CSERE... -
bandras54
aktív tag
válasz
Ha te keszitetted a videót akkor igazán kkvaghattad volna a tesztet és kapunk egy max. 2 perces videót. A címben folyékony fém hővezető szerepel. Szóval a "nekem soha nem voltak ilyen hőfokok" nem teljesen igaz. Pasztazas előtt 98%-ra mondanám, H neked is ezek az eredmények jöttek volna ki.
-
Gaberiellb
senior tag
válasz
gyvince #35526 üzenetére
Szia! Őszintén és félre értetlenül le írom neked hogy hülyének néznek...ennyi!
Ugyanez a gépem van, sose volt ilyen hő értékem mint neked és ezt már le írtam neked privatban!
Gari, vagy csinálj egy teljes újra telepítést...bios frissítés 1.8-a legújabb!
Ha nem segít gari, uv nélkül és mindenféle trükk nélkül sincs soha ilyen hőfok!!!
Nézd meg nyugodtan, teljes terhelés alatt...[link] -
frame120
tag
válasz
gyvince #35526 üzenetére
Mivel throttlingol a géped a hő miatt, egy megfelelő alulfeszeléssel jó eséllyel erősebb is lesz, mivel nem veszi vissza annyira az órajeleket. Nekem ugyan nem termal, hanem power throttlingol az i7 8750h, de blender rendering alatt 2.8/2.4 ghz (60/45W) helyett 3.2/2.8 -at tart -125mV -al.
-
gyvince
senior tag
válasz
PR0JECTNR56 #35524 üzenetére
most komolyan ez a megoldás hogy kvázi rontsam a gépem Teljesítményét??
-
gyvince
senior tag
válasz
MaxxDamage #35522 üzenetére
paszta mondjuk MX4?? UV?? mia franc az??
-
frame120
tag
válasz
gyvince #35516 üzenetére
Ahogy elnézem ez a gép sajnos ennyire melegszik:
Stressz teszt alatt mértek 93-95 fokos procit, ami nagyjából olyan mint a tiéd. Úgy tűnik sok ennek a hűtésnek a 7700hq és az 1060 együtt
Volt egyébként régebben egy acerem, ami játékok alatt hasonló főmérsékleten ment és 7 évesen adtam el hibátlanul. Ettől függetlenül bosszantó, hogy ennyire meleg.
-
gyvince
senior tag
válasz
MaxxDamage #35518 üzenetére
-
-
echterion
nagyúr
Dobajd csak nyugodtan...
nem kár érte.
Tudod, nem mindenkinek egyformák az igényei. Ha neked csak a max. felel meg, hajrá, csináld, nem érdekel. A gyári, automata szabályzásra vagyok nála kíváncsi. És hogy miért? Talán mert a tesztek is így készülnek minden laposnál például. A tobbit korábban leírtam. Legyen neked elég ennyi és örülj a saját hibridednek, meg a max. fordulatszámának. -
gyvince
senior tag
Up
Beszéltem a HPval azt mondták hogy 95-98 fokos CPU az normális.... Futtassuk egy rendszer részletes tesztet aztán hívjam őket megint....
-
RM007
addikt
válasz
echterion #35509 üzenetére
Mert csak maxon tud hűteni? Agyam eldobom. Tud az úgy ahogy akarom, beállítom, de magammal már csak nem baszok ki. Drága volt a lapos, és szerintem starpánál az a egészséges hogy hűtsd rendesen, ami belefér. Használj fülest, vagy tegyél rá hangerőt erősítővel ha hangos.
Egyébként mégis mire és mennyin kéne hagynia pörögni, mikor minden laposnál más és más, mi számít általános alapnak?
Ettől függetlenül használd ahogy akarod. Ilyet sem hallottam még senkitől. -
MaxxDamage
félisten
válasz
gyvince #35506 üzenetére
Van számla a T-től? (fiókba biztos megvan elektronikus formában, onnan letölthető) azzal igazolod, hogy most vetted (3 hónapja) és onnantól él a 3 év garancia (ezt mellékeld a HP Magyarország felé is és olyan nincs, hogy nincs garancia. Vásárlás dátumát a számlával tudod igazolni, onnantól nem a te sarad.
Én is vettem T-től LG TV-t és számlát kinyomtattam, gond nélkül tudtam javíttatni a hivatalos LG szakszerviznél (Main MB-t cseréltek)
- házhoz jött a szaki és helybe cserélte.
-
-
RM007
addikt
válasz
echterion #35500 üzenetére
Ezt mégis hogy érted? Mi az hogy nem reális?
Netezel ok, megy annyival amennyivel, majd eldönti mennyivel akar, de mikor strapálod még szép hogy vigyázol a laposodra és nem veszed vissza a fordulatszámot, nem? Így is van olyan amelyik maxon sem tud rendesen, elég fordulatszámmal pörögni sajnálatos módon, pedig mehetne jobban, mire csak annyit mondhatunk gyártói hülyeség. Nálam a venti max 4700rpm körül veszi az akadályt, két ventinél ez egész szép teljesítményt hozna mindenkinél.
-
gyvince
senior tag
Sziasztok...van egy kis történetem és tanácsot kérnék...
Vásároltam a Telekomnál kb 3 hete egy HP OMEN Laptopot a gond az hogy melegszik elég szépen szerintem itt a kép....
na most a HP weboldala azt írja hogy lejárt a garancia a laptopról erről is rakok képet...
Hívtam a hp-t azt mondta hogy írjak a telekomnak hogy regisztrálják be hogy meg vásároltam a készüléket írtam is a telekomnak de konkrétan szarnak rá semmi sem történik mi a francot csináljak hogy éljen az a frankó háztól házig 3 év garancia...???
-
Hawerr
tag
-
Hawerr
tag
Hat fura is lett volna igen.
Amig nem vettem le azt a pamacsot valoban feszult a 2. M.2
De arrebb helyeztem es igy mar ok.
Win telepitonel latta is mindet (256gb, 512gb, 1000 gb)
win utan felmegy egy linux, aztan megnezhetek valami jatekot
ha nem is a crysis-t
Meg lefuttatok meg teszteketvagy az ilyen kotelezo?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- Milyen processzort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mobil flották
- Everest / AIDA64 topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 15 3501 /11.gen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD FHD
- Bomba áron eladdó DELL LATITUDE 7330 /i5-1245U/16GB/256 GB SDD/14/FHD/IPS/Garancia/
- LG Gram 16 i7-1165G7 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2.5K kijelző
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest