- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Amazon Kindle
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz echterion #36193 üzenetére
Azzal próbálkoztam, de csak emelni engedett a feszültségen. A negatív offset nem működik ezzel. Hát ez van, valószínüleg lock-olva van.
Lehet, hogy ezzel a géppel enyit lehetett tenni a normális hőfokért.Mondjuk picit bosszantó, hogy a bios-t elemezve a rejtett menüpontotknál van venti beállítás és 75fokra 65%-os fordulat van beállítva. Ha nem akarom, hogy a műanyag ház max terhelésen kocsonyává olvadjon, manuálisan kell felvennem minden alkalommal a fordulatszámot az "Asus Gaming Center" nevű programban. Aztán ha befejeztem, akkor kézzel vissza a csúszkát auto állásba. Nagyon kényelmes és hatékony...
Tudom, tudom... Az Asus GL széria a nem ajánlottak között van. Most már tudom. Akkor még nem tudtam
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz blue_23 #36186 üzenetére
Amennyiben most szeretnél vásárolni, Acershop-on találsz Helios 500-at. MSI GT75 Titan ugrott még be, de ebből nem tudom, hogy van-e még. Radium és egyéb ehhez hasonló helyeken biztos, de ezeket a boltokat felejtsd el.
Ha viszont nem égetően sürgős, és 1-2 hónapot tudsz várni, akkor érdemes kivárni az új generációs laptopokat.
-
Muerte
Topikgazda
válasz #68216320 #36190 üzenetére
Maxwell-nél még nem működik az AB curve.960M-met csak vbios flash-el lehetne alulfeszelni,szoftveresen nincs rá megoldás.Keresd meg őt: [link],vagy sucuka nevű fórumtársat,ők vágják a témát.Illetve külföldi fórumokon kellene szétnézni,hogy valaki csinált-e alulfeszes,vagy kitolt TDP-s vbios-t hozzá és akkor csak rá kellene flashelni.
-
törölt tag
válasz Medocsabi #36191 üzenetére
Ja, nem muszáj alulfeszelni csak gondoltam hátha spórolnék pár fokot azzal is a cpu-nak, mert az fűt mint a kazán. A spórolás jegyében pedig egyetlen hűtés jutott a cpu+gpu párosnak. Amúgy egy 6700hq van mellette, de az már durván alulfeszelt. Persze még így is melegebb, mint a gpu.
De ha úgy véled felesleges foglalkozni a gpu résszel, akkor nem küzdök vele tovább.Amúgy is egyre jobban mozgat a bios hidden menüpontok előcsalogatása
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Raymond
félisten
válasz blue_23 #36186 üzenetére
Ahogy a kollega mar irta ha csak 2-3 honap mulva veszel akkor most teljesen felesleges valamit ajanlani es nezegetni mert mas lesz a piaci helyzet akkorra. Vagy veszel most meg az epp jo arakon kiarusitott tavalyi modellekbol (i7-8750H+Pascal) vagy varsz amig tenyleg venni akarsz es akkor nezel korul.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
törölt tag
válasz echterion #36182 üzenetére
Köszönöm, hogy segítesz.
Nálam az AfterBurner 4.5.0 fut jelenleg. Ennek a főképernyőjén állva a ctrl+c kombinációra nem történik semmi.
Szükséges valami spéci beállítás hozzá?
Próbálgattam a user/kernel mode, unlock voltage on/off állásokat, de nem jön elő ez a panel.
Esetleg a beta verziós AB kellene hozzá? -
echterion
nagyúr
válasz #68216320 #36180 üzenetére
A curve-ös megoldást próbáltad az Afterburner-ben? Itt a topikban is találsz talán útmutatót hozzá a kereső segítségével, legtöbbünk így feszeli alul a gpu-t itt a topikban. De ha nagyon nem fog menni, majd segítünk. Az AB-ben a főképernyőn nyomj egy ctrl+c-t, azzal jön elő az ablak hozzá. Ott lehet a különböző órajelekhez beállítani a feszóltségeket. Ez kissé macerásabb megoldás, de működik a maxwell-eknél. Remélem, nálad is működik. Egy ilyen képet kell látnod a gombkombináció hatására:
-
MaxxDamage
félisten
Kérdés, hátha valaki tud segíteni.
Laposomon van egy "1 db C típusú USB 3.0 (1. gen. USB 3.1 ) Thunderbolt™" csati, na már most nekem van egy USB-C 3.1 kábelem, amit pl. PC-n (ASRock X470 Taichi Ultimate alaplapon volt USB-C - az nem Thunderbolt) USB-C portra csatlakoztatva (külső HDD-t vagy bármi mást ami USB-s) minden gond nélkül tudtam használni.Laposon ez a megoldás eredménye, nem észleli a HDD-t /ez normális?)
Vagy ide USB-C Thunderbolt-os kábel kell, vagy mi?Ezzel csak tölteni lehet (pl. telefont) vagy adat átvitelre is alkalmasnak kéne lennie nem?
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Medocsabi
addikt
válasz #68216320 #36177 üzenetére
Meg lehet kérdezni milyen vas? Mert ez azért nem egy bika VGA. (nem a fenét nem, csiliárd fps-sel fut rajta nálam a Warcraft3 )
(#36178) Raymond:
én próbáltam csak úgy kíváncsiságból állítgatni, húzni alulfeszelni stb, de mindig visszadobta agyári értékre az AB. Nem tudom ez gépfüggő-e (aztán hagytam a fenébe, most lesz 3 éves a gép, gári pasztával még mindig, és 70 fok max, nyáron a sörsátor alatt ölbefifa közben 80)[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz #68216320 #36177 üzenetére
Az AB-el menne, probald ki. De azert jo tudni hogy max mennyi feszt kap terheles alaltt most, mert ha alig megy 800mV fole akkor nem fogsz sokat nyerni mivel az AB-ben az a minimum. Ez a helyzet nalam a 1070MQ-val. Levihetem 800-ra de alapbol is csak max 831-et kap igy gyakorlatilag nem nyerek vele semmit.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Pocok256
veterán
válasz Mikulásbá #36174 üzenetére
Tudod van az a mondás, hogy kibicnek... ha nem értesz hozzá nem tudod mi és fingod sincs semmiről akkor nem szólalsz meg csak azért, hogy hsz számod növekedjen. Mert semmi értelme csak félrevezeted a másikat. Vagy csinálj valamit normálisan vagy sehogy....
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
törölt tag
válasz Pocok256 #36172 üzenetére
NvidiaInspector-al próbálkoztam, de úgy tűnik csak emelni tudok a feszültségen. Lefelé nem csökkenti.
Próbáltam Bios-mod-ot csinálni AmiBCP-vel, hogy a letiltott menüket bekapcsoljam, de hiába flash-eltem fel, mintha meg sem változott volna a bios tartalma. Ilyesmi mod-ot nem próbált közületek még senki? -
Pocok256
veterán
-
törölt tag
Urak, tudnátok abban segíteni, hogy milyen programmal lehetne alulfeszelni a laptop gtx 960m vga-t?
-
Pocok256
veterán
Qbittorrent és csá.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
őstag
válasz echterion #36154 üzenetére
utorrent 1.7.7-es verzió teljesen biztonságos, alig fél mega, csak már majdnem sehol senki se talál vírusmentes file-t. Az új uTorrent totál bloatware, tele van minden jósággal, de ugyanez van minden új torrent kliensnél, minden új programnál. Használnék én 5-6-7-es skype-ot is, csak nyomatják az új fost. Még tudnék jó pár programot sorolni. Hál égnek pl. utorrentnél nem erőszakolja ki az újítást.
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
blue_23
senior tag
válasz Mikulásbá #36162 üzenetére
Nekem is I9 rtx 2070 tűnik jónak, amennyiben 3 hónap múlva vásárolok.
Szerintem teljesítményre elég lenne ez is:
[link]Csak vacak a kijelző, kevés SSD (bár utóbbi 170k-ból pótolható)...
Mely vasakat érdemes figyelni a következő hónapokban?
[ Szerkesztve ]
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
nagyúr
válasz blue_23 #36161 üzenetére
Ahogy amoda is írtam ezzel kapcsolatban,pár havonta jönnek a friss vasak,így el kellene dönteni,hogy mostanában kell vagy majd ősszel.Ha később,most nem is foglalkoznék a kérdéssel,de már mindenképp nagy képernyővel,i9 + 20xx variációt néznék-bár ez az összeg lehet kevés lesz,viszont addig még lehet hízlalni a perselyt.
[ Szerkesztve ]
-
blue_23
senior tag
Sziasztok!
Gépszörnyet keresek...
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Legkésőbb október 1.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
700 pénz
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Halo Inifinite (úgy tudom még nincs róla adat), high/ultra
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6 vagy 17,3, IPS, 10 ms körüli/gyorsabb válaszidő, G-sync
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozva rendszertelenül, nem szempont.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1 GB HDD, 512 SSD, min 16 GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Ethernet, HDMI, jack
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
ÚjLáttok valamilyen szériát a következő hónapokban, amit érdemes figyelni, megfelel a választási szempontomnak?
Előre is köszi!
-
MaxxDamage
félisten
Megoldod te, tudom én!
Win-t valahogy én sem tenném újra, mert jól be van lakva és gyári Asus rendszer (pár olyan program el lett távolítva ami felesleges a számomra) és remélem egy darabig még jó is lesz.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz echterion #36154 üzenetére
A cikkben igen az volt megemlítve bár én mást használok
"BitTorrent"klienst már ezer éve. Egy kutya és sajnos nagyon szeretjük. Gaming laptop a megunhatatlan mindenes, iroda is, 50 az 1-ben.(#36158) MaxxDamage: Észrevennéd mikor felbőgnek a tranzisztorok, és reptéri hangulat vesz rajtad erőt.
Lefutattam a Reimage virusvadászt és eddig semmi panasz. Ez a zsoldos úgy látszik megéri a pénzét, megtartjuk. A VPN még mindig ott van végső eshetőségnek. Kemény fából faragtak engem próbálkozzanak csak semmi esélyük.....Wint akkor sem teszem újra ha itt a világvége.
Még jó hogy ezt KillHates nem olvassa, ezt a részét teljesen elfelejtettem.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
MaxxDamage
félisten
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz Raymond #36151 üzenetére
És itt írnak róla... [link]...első találat. A két dolgozó érték összefügg. Most már értem hogy a VPN miért tud segíteni ebben a dologban. Más találkozott már ilyennel? Őszintén szólva ez most nekem új, pedig nem kellene , korábban észrevettem volna ha lett volna ilyenem. Azért a múltkori megvásárolt Reimage progit lefuttatom, de úgy is átmegyek innentől inkognitóba. Igaz csendesebb nem leszek.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
addikt
válasz Raymond #36151 üzenetére
Igaz, a múltkor megnéztem és rákerestem, most nem az volt az első. Meglesem....viszont azóta minden normális. Már régóta vagyok úgy vele ha már van vpn akkor miért ne használnám, most beérett ezzel a dologgal, ráadásul ingyen van, mert kaptam egy baráttól. Ha találtam valami említésre való dolgot, jelzem. Folyton a tervezett elavulás lebeg a szemeim előtt, kémkedés meg hasonlók, mert el tudom képzelni főleg minimális Win védelem mellett.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
addikt
Nem tudom mit művel ez a Windows de már a múltkori kiigazítás óta mi megérte már megint dolgozik a cpu üresjáratban. Úgy 26-30% között nekikezd valamit csinálni és nincs vége, update kikapcsolva, hdd semmi aktivitás.
És megint megoldva egy VPN klienssel. Nem tudom mit gondoljak, de amint VPN -nel vagyok a neten a cpu jó kiskutya mintájára viselkedik, sőt...igaz elutaztam viszont csukott ablak mellett mértem. Nálam most alapjáraton ennyi az annyi mikor nem turkálnak a gépemben.
Lehet nem egetrengető számotokra, de eddig ilyet még nem láttam ennél a laposnál. Lassan kezdhetek félni, hogy befagy.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
300+TBW az nem kevés (vagy 600?) Fene se tudja.
Bírják ezek és igaz Murphy törvénye is mindenre...
Samsungból is egyedül a Sata3 -as (EVO is jó 5 év garral) ami nem "Pro" -nak megfelelő , de NVMe-k igen.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz MaxxDamage #36147 üzenetére
Nekem valójában egy 2TB kapacitást kell lecserélnem,(ami nem lehet kevesebb) és így lesz 2 teljes ssd a gépemben egy gyors és egy normál ssd. Jelenleg itt a hangsúly a sebességen is van. 2500/3500 MB/s írás,olvasás. Na ja ezt nyilván nem fogja tudni adni hdd porton adapterrel, de legalább kapom a maximumot, aztán a későbbiekben egy esetleges gép csere után átöröklődik a cucc, ha addig meg nem döglik unalmában malmozva.
-
MaxxDamage
félisten
Nekem is tökéletesen megfelelő.
Számomra ez is tökéletes (csak Samsung) és nincs (értelme) hova "fejleszteni" tovább.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz MaxxDamage #36144 üzenetére
Mondjuk a 40C az jó, azzal kiegyeznék. Egyébként valami ilyesmireszomjazom, és alább nem adom, inkább várok rá amíg kell. És már tudom hogy ezek nagyon melegszenek, azért reménykedek jó alattvalóm lesz. Adunk a kiszolgáló személyzetre. Hát sajnos már nincs hova fejlesszek tovább, csak ez maradt, de most ez nekem rohadt drága, jelenleg másra megy el a megtakarított pénzem.
(#36143) echterion: Jó, akkor én is megjegyeztem a kulcs szó KillHates.
-
törölt tag
Urak, akinek van Asus ROG GL553VW notebookja, kérem keressen meg privátban. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Nekem gyárilag is rajta volt (1 db-on) és a 2.-ik NVMe-re is tettem (akkor már mind2-re egyformát) és max. 40c körüli a hőmérséklete.
-
echterion
nagyúr
Én sem raktam rá. Lehet, nem ártana, de jelenleg nem látom értelmét, nem melegszik úgy, hogy szükség lenne rá. Azért megvárom Killhécc kínai cuccának eredményét (remélem, nem felejti el, amit ígért ), lehet, pár dolcsit megér, már csak azért is, hogy elmondhassam, ilyen is van rajta.
-
addikt
válasz MaxxDamage #36141 üzenetére
Nálam ilyen gyurma vagy nevezzük gap padnak, thermal pad nem lesz rajta az M.2 ssd-men az biztos, mármint ha oda jutok hogy rendelhetek és bent lesz. Máshogy fogom megoldani.
-
MaxxDamage
félisten
Egyik NVMe SSD-n feljött a címkéje. Tapad meg minden, de nem igazán marad a helyén.
Milyen ragasztót érdemes a matricára kenni, hogy ottmaradjon és a chipek hűtését se zavarja? Ilyen t.pad van rárakva (elektromosságot nem vezeti)
Jelenleg úgy használom, hogy a fém lemezt ami az NVMe SSD-k felett van (t.pad felett) azt csavarral rögzítem és rászorítja, mikor a lemezt leveszem, akkor a lemezen rajta marad a t.pad az említett NVMe -ről ugyeITT pl. látható a teljes konstrukció/felépítés.
-
undercover
őstag
Üdv! Arról van infó, hogy a GTX 1660 TI kártyával felszerelt notik mikor jönnek a boltokba?
Egy ryzen + gtx 1660 ti kombót megnéznékPlaystation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
addikt
válasz echterion #36138 üzenetére
Igen, te magadról beszéltél én meg próbáltam általánosítani Pocok kapcsán. Én is hasonlóan nézem a dolgokat mint te.
-
echterion
nagyúr
Ha látom, hogy milyen játék, milyen terhelések mellett milyen hőfokot ad, akkor az nekem elég eldönteni, hogy annak a gépnek a hűtése az én felhasználási szokásaimnak megfelel-e vagy sem (a grafikai beállításokat nem kell tudni, a lényeg a cpu + gpu páros terhelésénél látszik). Ha nem releváns terhelést kap, nem megterhelő játékokkal, akkor nyilván nem tudom belőle eldönteni, de mivel tudom, hogy milyen játékok adnak reális értéket a gépről, így ez nyilván könnyen kiszűrhető. És persze nem mindegy, hogy két perc vagy fél óra, mint ahogy a stressz tesztnél se mindegy, szóval ez számomra nem releváns ér a stressz teszt mellett, mert ott is tudni kell, meddig szaladt.
-
MaxxDamage
félisten
Vagy több pénze van, mint esze, tisztelet a kivételnek.
-
addikt
Mikor jön valaki és boldogan kinyögi hogy max ennyi és ennyi fok (lásd milyen fasza a helyzet), de könyörgöm mivel? És ez lehet így félrevezető egy laptop vásárlás előtt álló embernek, szerintem. Vagy leírja hogy neki milyen játékhoz kell csak és annak feleljen meg, akkor mindig elgondolkozom, te jó ég ennek mennyi pénze lehet.....
-
addikt
válasz echterion #36134 üzenetére
Egy játék teszt csak úgy jöhet le hitelt érdemlően ha nagyon sokáig futtatunk......vagy úgy se, mert mint ahogy Pocok-kal értek egyet, minden játék és egy adott beállítás azon belül teljesen más eredményt produkál. Egy cpu + gpu stressz teszt 5 perce már mindent elmond amire kíváncsiak lehetünk, azzal minden találgatást nyugodt szívvel kizárhatunk, mert teljes terhelést ad, olyat amivel elvileg akár játék alatt is találkozhatunk laptop csere előtt látván itt a határ.
-
echterion
nagyúr
válasz MaxxDamage #36133 üzenetére
Én mindig a játékteszteket szoktam nézni, azok az igazán relevánsak számomra. A stressz teszt max. érdekesség, de Pocokon kívül nem sok embernek ad releváns infót egy gépről.
-
MaxxDamage
félisten
válasz blue_23 #36132 üzenetére
Azt nem néztem látod, csak a stress tesztet
-
blue_23
senior tag
válasz MaxxDamage #36131 üzenetére
UV nélkül 70-80 fokot produkált játékok alatt (pl Battlefield ami szépen melegít), max grafikán. Nem láttam még ilyen laptopot. Ha van jelenleg ilyen a piacon kíváncsi vagyok.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Darth_Revan #36130 üzenetére
Én is belenéztem és Stress test alatt is szép (magas) hőfokok vannak, akkor mi lenne Prime + FurMark alatt ott? (amit mondasz biztosan, "throttling" )
7700HQ + GTX 1070 nekem még egy darabig biztosan elég lesz (remélem)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Darth_Revan
veterán
válasz MaxxDamage #36126 üzenetére
Mmmmkay.......2 maggal kevesebb van benne de egy 4.5 ghz-re húzott 8700K még így is lazán veri teljesítményben
Sot egy picit kevés is a fs physics és cinebench pontok száma ahoz képest
Simán 20k körül kellene lennie...csak belenéztem mondjuk a videóba de az alapján úgy tűnik hogy ugyanúgy mint a 8750H, ez is gyárilag úgy van belove hogy trottyoljon keményen ..Jah meg is van miért veri a 8700k meg...nem csak az órajel magasabb de a 9750h-ban csak 8 mag van, nincsenek szálak... Azaz mintha csak i5 lenne
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz blue_23 #36125 üzenetére
Nem kötekedésképp, de nem hiszem el, hogy 1500+ napja itt vagy és nem sikerül linkelve betenni...
/telefonról is megy nekem és másoknak is/
-
blue_23
senior tag
Úgy érzem i7-9750h CPU-t nagyon eltalálták:
https://www.youtube.com/watch?v=Ac76V3VO8oEAsus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
echterion
nagyúr
-
addikt
válasz echterion #36115 üzenetére
Mit néztél ki utódnak? Szerintem érdemesebb hosszabb távban tervezni, akkor nem kell ezzel annyit tökölni. Egy jó cpu és egy minimum 1070 vga még okés, de én pl. egy rtx 2070 alá tuti nem terveznék jelenleg. Aztán ki tudja ha elég sokáig kihúzom akkor lehet 3000 széria és 8 magos cpu lesz a végén. Mert hogy azért az anyagi ráfordítás után jelentősen érezni akarom majd a különbséget. Most is válthatnék rá, lenne rá, de annyira még nem muzsikál rosszul a jelenlegi konfig, sőt ami nekem kell azt bőven hozza hála KillHates -nek.
-
echterion
nagyúr
Szerintetek mennyiért lehetne eladni most a 15-ös R3-as AW-emet? 2018 novemberi vétel, onnan 3 év gari, i5 + 1060 + g-sync + 512 GB nvme ssd + eredeti doboz.
-
blue_23
senior tag
válasz Darth_Revan #36109 üzenetére
Ár/érték arányban nem rossz vétel, viszont rpg, moba játékoknál levenném róla a "gaming" jelzőt. Köszönöm a részletes összefoglalót, még agyalok rajta...
-
Dhampir
félisten
válasz Darth_Revan #36112 üzenetére
Csak sejtés, hogy a "legolcsóbbak" a leggyengébb kijelzővel indultak világgá (még maradva az általam feldobott G5 5590-nél, ami a nagyobb panellel szerelt G7 kis tesója).
FHD (1920 × 1080), 60 Hz-es frissítési frekvencia 220 nites IPS tükröződéscsökkentő bevonattal ellátott LED-es háttér-Világítású kijelző (nem érintőképernyős)
FHD (1920 × 1080), 60 Hz-es frissítési frekvencia 300 nites IPS tükröződéscsökkentő bevonattal ellátott LED-es háttér-Világítású kijelző (nem érintőképernyős)
FHD (1920 × 1080), 144 Hz-es frissítési frekvencia 300 nites IPS tükröződéscsökkentő bevonattal ellátott LED-es háttér-Világítású kijelző (nem érintőképernyős)
UHD (3840 × 2160) 400 Nit fényerejű OLED kijelző, 60 Hz-es frissítési frekvencia
[ Szerkesztve ]
-
-
Dhampir
félisten
válasz Darth_Revan #36109 üzenetére
és RTX 2060-as laptopok 550k-nál indulnak
Nem, például a Dell G5 5590 ára pillanatnyilag 504 175 Ft-tól indul, ebben az árban a Windows 10 Home is benne van. (Persze ez még így is sokba kerül).
Dell Alienware 15 R3 van még 417 999 Ft-ért a régi 1060-as VGA-val, viszonyításképpen.
(#36110) Darth_Revan
(#36112) Darth_Revan
17-es, az valóban más tészta.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz blue_23 #36102 üzenetére
Igen, 75 Hz-es G-Sync panel kb 30 ms g2g válaszidővel.
"2 éve ez volt a tesztelt laptopok közül legrosszabb ezen a téren."
2 éve kezdtek bejönni a 75 hz-nél gyorsabb G-Sync panelek. Akkor a leggyorsabb a 120 Hz-es AUO panel volt, azonban annak is a 30 ms körül van a g2g.Hőmérsékletről meg annyit, hogy 9/10 esetben még a legdrágább gamer laptopot is újra kell pasztázni. A 7820 HK annyiból előnyosebb, hogy nem púpos, így lehet rákenni vasat, amivel már normális hőmérsékletet tud elérni.
Hangszórók is jók benne. Nem a legjobbak, de a legtöbb laptophoz képest jelentősen jobbak. Pl az ALienware R4-hez képest érezhetően jobbak.
Lehet 8 magos procik idején már sokan nem akarnak 4 magosat, de azért 4 magos cpu is még bőven jó sok játékhoz.
A GTX 1080 meg lazán veri még az RTX 2060-at is és RTX 2060-as laptopok 550k-nál indulnak.A legfájóbb pont a kijelző, hogy "csak" 75 Hz, viszont ezen kompenzál a G-Sync és folyékonyabbá teszi a játékokat (már ami nem olyan ősrégi, hogy kompatibilitási hiba miatt még rosszabbul fusson).
Hasonló áron van 144 hz-es laptop, viszont azok a gépek ehez képest:
a) jelentősen gyengébbek
b) jelentősen rosszabb a hűtés
c) egyik sem tud G-Sync-et és a használt 144 Hz-es panel is változó. Pl ASUS gépekbe 3 ms 144 Hz-es panel van, de a gyenge hűtés miatt 90-100C-n operál komolyabb játék alatt a cpu, Acer gépeknél a 144 hz-es panel meg 30 ms válaszidős.Jah igen, még fontos az is, hogy az ebben levő 75 Hz-es G-Sync panelt az LG gyártotta, akik elég jó munkát végeztek és csak a panelek kis arányánál van zavaró backlight bleeding.
Az új 120 és 144 hz-es paneleket viszont az AUO gyártja, ahol fordult a helyzet, ott majdnem minden panelnél van szemmel látható backlight bleeding. Ott vásárlásnál arra kell hajtani, hogy minél kevésbé zavaróbbat talált, olyat amin alig látni nagyon nehéz találni. Ez igaz még a 1,5 misis ASUS Chimera laptopra is, ott is van látható backlight bleeding az AUO gyártmányú panel miatt:Az új AUO 120/144 Hz-es paneleknek legalább a fele ilyen vagy rosszabb:
Találni jobbat, de nem biztos, hogy elsőre összejön...a régi LG paneleknél sokkal könnyebb volt találni olyat aminél alig volt backlight bleeding.tl;dr: Azért 500k-ért nem olyan rossz vétel az a gép. Vannak előnye és vannak hátrányai, de összességében ár/tudásban a legjobb jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz Darth_Revan #36105 üzenetére
-
echterion
nagyúr
válasz Darth_Revan #36101 üzenetére
Nagyon nem jön össze ma neked ez az ajánlósdi.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Igen,de mint ahogy nekem szoktátok mondani kevés oda az a 4 mag. Jó ha egy 1070-et kihajt, bár már tudjuk hogy nem, nehogy egy 1080-at.
(#36102) blue_23: De ez a proci még kezelhető akár folyékony fém változatokkal is, úgy meg már nem hiszem hogy elfőne.....személyes tapasztalatom igaz más géppel.
-
blue_23
senior tag
Kijelző kapcsán vannak kétségeim. Több teszten megerősítették, hogy rendkívül lassú a monitor válaszideje: "around 30 ms Black to White", ami nagyon nagy hátrány játéknál. 2 éve ez volt a tesztelt laptopok közül legrosszabb ezen a téren.
+ proci eléggé elfő, Turbó módnál leszabályoz, mert eléri 95 fokot (szerintem így nem jó tuningolni).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Laptop VÁSÁR:Igényes-7.Genes-Core i7-ThinkPad T470s-2 akkus-8GB DDR4-256G SSD-14"FHD,IPS-Világitós B
- Dell Precision 7530/15.6"4K/i7-8850H/32GB DDR4/1TB SSD/4GB Nvidia P1000/Magyar billentyűzet!
- Dell Inspiron 8.gen I5 + Radeon 530 2GB VGA
- HP ProBook 640G5 Core i5 8.gen notebook
- Garanciás Acer Predator I7 - 32GB - RTX 3070 - 15.6" QHD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest