Új hozzászólás Aktív témák
-
PR0JECTNR56
addikt
Sziasztok!
A topikban már kicsit visszaolvastam mivel következő gépként vélhetőleg én is egy gamer konfigot fogok választani, azonban a jelenlegi laposommal kapcsolatban is lenne kérdésem.
Teljesen alap konzumer gép, annak minden ismérvével, a tipikusan kényszerű kompromisszum a teljesítmény oltárán, tehát egy Lenovo G510 (i5-4200m, 6Gb ram, AMD HD8750m 2Gb, Win 10 Pro x64).
A gép két éves, rendszeresen volt takarítva (4 havonta ventit ki és a bordát is külön takarítottam), azonban a hűtés nyilván nem nagy szám rajta. Thermal throttling nem jelentkezett még soha (természetesen húzva sohasem volt, minden gyári órajelen és feszültségen), viszont a korára való tekintettel egy újrapasztázás igencsak időszerű lenne.A kérdésem lényege: rámehetek az asztalinál is használt Arctic Cooling MX-2 vagy MX-4 pasztával erre is vagy valahol szükségem lesz gap pad használatára? Esetleg bármi jó tanács ami erre a típusra specifikusan jellemző vagy csak általánosságban figyeljek rá?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Martin97 #8665 üzenetére
Remek, köszönöm a részletes választ, amihez most kapcsolnék is egy esti élmény posztot.
A hűtőnél az egyik apró csavart úgy betekerte a kedves szerviz (vásárlást követően egyből alaplapcserés volt), hogy igen sokáig tartott anélkül kiszedni, hogy szétcsapnám a komplett menetet vagy legyaláznám az alaplapot, de az igazi horror még csak ezután jött.Hűtőpaszta gyakorlatilag csak mutatóban volt a CPU/GPU felületén és a hűtő rézmag részén, a széle kemény, a közepe takony, de tetemes mennyiségben összegányolva a két hűtésre szánt felületen.
Ilyen igénytelen munkát én még életemben nem láttam, a hűtő leszerelését követően a legváratlanabb helyekről kellett eltávolítanom az odab@szott pasztát (csavarmenetek, hűtőcsövek, CPU/GPU közvetlen környezetéből mindenhonnan, a fémlap füleiről, csavarokról, vezetékekről, a fedőfóliák alá is jutott persze).Az egy dolog, hogy a hivatalos szervíz a teljesen új gálába öltöztetett gépemet úgy küldte anno vissza, hogy a fedlapra ők gyártottak egy karcot, tele volt a gép világos szürke porral, ujjlenyomatokkal továbbá az igénytelenség és a mocsok legkülönbözőbb jeleivel, de hogy egy ennyire elemi feladatot is képtelenek legyenek ellátni az már tényleg hihetetlen.
Természetesen tudom, hogy low cost konzumer gép és Lenovo kettőstől ne legyenek túlzó elvárásaim, de azért ez most kissé kiverte nálam a biztosítékot.
Na de mindegy is, zen mód visszanyerése folyamatban, a hűtő fém elemeit előkészítem egy teljes tisztításra, szolid polírozásra a szükséges helyeken, AC MX-4-es paszta is akcióra kész, aztán holnap reggel összeállítom. -
PR0JECTNR56
addikt
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Darth_Revan #8889 üzenetére
Az enyém 2014 december-2015 január közötti tapasztalat, akkor még háztól-házig futár vitte a Lengyerországi szervizközpontba.
Dióhéjban, annyi volt a gáz, hogy a teljesen új gépben szériahibás volt a GPU (ezért nem tudom váltani az Intel IGP és az AMD dedikált között, hanem csak crash-elt minden alkalmazás, ahol ez szükséges lett volna), szóval kaptam egy új alaplapot, meg BIOS-t is, plusz néhány karcot, meg egy adag mocskot kívülre, belülre. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz Darth_Revan #9756 üzenetére
Szépséges gép!
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Patrick76496 #10600 üzenetére
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Muerte #11129 üzenetére
A gyári pasztáról olvastam, hogy elég rossz minőségű darab, talán pont ebben a topikban volt róla szó nem is olyan régen.
Év végén vagy jövő tavasszal tervezek beruházni egy 15" AW gépre, és ezt mindenképpen cserélném benne.A hűtéssel kapcsolatos válaszodat köszönöm, igazából egy FHD + 970m - 980m közötti teljesítmény szerintem meglehetősen sokáig elég lenne számomra, ezért gondolkozom rajta, hogy megvárjam-e a jövő év elején érkező 1050-es Nvidia kártyákat.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Darth_Revan #11224 üzenetére
+1 régebben egy német boltból történt makett rendelés mellé kaptam teljesen indokolatlan módon egy kis csomag Haribo-t, kellemes meglepetés volt, imádom a Haribo-t.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz LadyLaura #12016 üzenetére
Az adatlapomon lévő kiszerésben rendelkezem a gépen, Overwatch alatt is teljesen jól megvan, 60-70 fok közé pozícionálódik a CPU és a GPU egyaránt, sohasem volt túlmelegedés vagy bármilyen egyéb probléma huzamosabb játék közben sem.
FHD-ban játszom, többnyire minden high vagy ultra beállításon, 60FPS+ garantált.[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
A Dell 7566 Nvidia 1050-el szerelt modelljei előreláthatólag mikor lesznek elérhetőek a hazai kínálatban? Illetve a a 1050-el frissített verzió is ugyanazt a panelt kapja mint az előd?
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Medocsabi #13010 üzenetére
Pontosan az a megoldás, amit Muerte75 linkelt (az én 7559-emen is pont ilyen), jobb klikk a Start gombon és válaszd a Mobilközpontot. A felugró beállítások ablakban kattints a billentyűzet ikonra, ezt követően meg tudod adni mennyi idő kapcsoljon ki a világítás (a 'mindig megy' beállítás lesz a te barátod ebben az esetben).
[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Medocsabi #13113 üzenetére
Részemről egyértelműen a hátizsák (jelenleg egy Incase City backpack 17"-ben viszem a gépet, töltőt, fülhallgatókat, egeret, egérpadot, hordozható akksit meg sok egyebet mindenfelé, a mérete ne tévesszen meg, pont jó a géphez a laptop tároló rekesz), a 7559-nél viszont mindenképpen figyelj arra, hogy 15.6" létére kicsit testesebb a gépház helyenként, így simán túlnövi a legtöbb gyártó ebbe a méretbe szánt táskáit.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Muerte #13274 üzenetére
Ez valóban elég kellemetlen. Nekem még anno a Lenovo G510-el volt néhány Windows 10 alapú meglepetésem, amikor az update-ekért felelős rendszer önállósította magát és az előzetes beállítás ellenére minden probléma nélkül lehúzta az új AMD VGA driver-t, amivel az újraindítást követően instant rendszerösszeomlást prezentált a gép.
Mióta Dell 7559-el viszont eddig minden tökéletes, nagyon megvagyok vele elégedve, talán azért is, mert itt van olyan alkalmazott, aki a driverek tényleges megírásáért felel és a Windows 10 is remekül meg rajta.
Meg Nvidia VGA óta teljes a lelki békém és visszagravitáltam az univerzum spirituális centrumába.
-
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Darth_Revan #14443 üzenetére
Túlságosan vékony és valóban semmi hely sincs benne. Ez a fajta vékony kialakítás erős kétségeket vet fel bennem a gép hosszútávú tartósságával kapcsolatban.
Most néztem meg a hűtés felfogatását, ez a 3 csavaros megoldás gyártótól függetlenül rettenet.
[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz steelsec #14695 üzenetére
Az érdekesség kedvéért én is megnéztem ezt a gépet, de a véleményem továbbra is ugyanaz ami eddig is a Max-Q-ról:
- a fizikát nem lehet megerőszakolni
- vagy ha ilyen módon próbálják, akkor ott általában a teljesítmény/tartósság kettősében valahol igen komoly deficit jelentkezik idővelPlusz igen kemény felára van ennek a megoldásnak. Én ha mindenképpen ilyen kicsi, viszonylag mobilis erőművet keresnék, szinte biztos, hogy inkább egy AW 13 környékén nézelődnék inkább + hozzácsapnék valamilyen külső FHD monitort az asztali használathoz.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Darth_Revan #14885 üzenetére
A HP eléggé összekaparta magát erre a modellre, jó látni a változást. Már csak a teljesen felesleges ODD-től kellene megszabadulni és átadni a helyét SSD/HDD slotnak/hűtésnek vagy cukorkatárolónak.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Pocok256 #15074 üzenetére
Egyetértek. Imádom a srácokat, a tech csatorna videói képi világukban tökéletesek, de információtartalmat illetően azért lenne mit tenni (persze megértem, hogy bizonyos reviewk esetében az ő kezeik is kissé megvannak kötve).
De szerencsére itt vannak nekünk a Notebookcheck tesztjei meg ez a jó kis topik, plusz az internet egésze.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Muerte #15454 üzenetére
Én 8-ról váltottam 16-ra, nyilván felhasználói igények/szokások kérdése minden esetben, azonban én örülök, hogy bűvítettem (akkor még a memória árak is kicsit kedvezőbbek voltak mint jelenleg).
Battlefield 1 ugye legendásan jó étvággyal néz bele a rendelkezésre álló keretbe olyan 11-12Gb-ig vagy ha éppen valami mást csinálok és megy a multitasking akkor is jól jön a 16Gb.Más dolog: Erre a gépre kíváncsi leszek mit tud majd mutatni a Dell 7577 ellenében.
[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Coccolino_O #15832 üzenetére
AW kérdésben úgy érdemes helyére tenni a dolgot, hogy jó hűtési potenciállal rendelkeznek, viszont hulladék hűtpasztát használnak mindegyiknél, amit egy gap pad csere mellett érdemes sürgősen leváltani.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Darth_Revan #15879 üzenetére
Az Asus gépek mostani megjelenése nekem továbbra is kicsit sok, de a hűtés egészen szimpatikus.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Darth_Revan #15881 üzenetére
Talán legjobban az Asus G75 környékén lévő megoldások tetszettek, bár kétségtelenül volt már ettől sokkal csicsásabb gép a is a piacon.
Én még erre a gépre erre leszek kíváncsi. Ezúttal állítólag nem Clevo shellel dolgoztak.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz kirjak #15916 üzenetére
- ha vásárláskor az AW r4 mellett döntenék és nem pasztáztatnám újra milyen következményekkel számolhatok komolyabb terhelésnél ?
Ez alapvetően teljesen véletlenszerű, éppen az adott géptől függ amit megveszel. Van ahol el lehet még lenni fél évig a gyári pasztával, mert nincsenek ilyen 10 fok körül magonkénti különbségik vagy durva hőmérsékleti maximumok, de alapvetően szerintem instant csere ajánlott rá, a fórumon is van olyan aki megtudja neked csinálni minőségi pasztával, gap paddel.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz maximilian4 #16198 üzenetére
Igen, az újaknak sokkal jobb lett, a régi széria meg valóban már-már a zendülés kategóriát súrolja.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz maximilian4 #16254 üzenetére
Ez nagyon durván a mérethatáron/alatta lesz, én minimum 120Gb-ban gondolkoznék vagy többen már csak a folyamatos frissítések tényét is észben tartva.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz maximilian4 #16426 üzenetére
A jelentős többségüknél forrasztva van a CPU és a GPU, nincs lehetőség csak az adott komponens cseréjére.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz maximilian4 #16495 üzenetére
Most, hogy rövidesen eljön a Dell 7559 eladásának az ideje, jó eséllyel egy AW 15 R3 (i7-6820HK, 1070) váltaná.
Még mielőtt meglépem azonban a gépet érdekelne van-e maximum 650k környékén most valamilyen érdekes ajánlat?
Alapvetően 15.6" méret, i7, 1070, FHD, korrekt hűtés kellene, tömeg nem számít. Tartós használatra kellene, a mostani Dell-emet is nagyon szeretem, de GPU tekintetében most szeretnék valamilyen aktuálisabb megoldást. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz KillHates #16508 üzenetére
Isten őrizzen, csakis a FHD panel, semmire sem tudnám használni a nagyobb felbontást.A paszta legendásan pocsék minősége tuti instant cserés lesz.
maximilian4: Az akart lenni, én nyomtam rossz gombot.
Köszönöm mindkettőtöknek, akkor ez marad, aztán ha jövő hónap elején meglesz remélhetőleg, akkor majd öröm és boldogság.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Ducky92 #16548 üzenetére
Alapvetően maximilian4 tanácsát érdemes lenne megfogadni, 350k környékéig ha esetleg még el tudsz menni, akkor Dell 7567 1050Ti-vel, ugyanez a gép sima 1050-el 325k körül van, bár ha már ennyit kiadsz, akkor legyen az erősebb, de szigorúan IPS paneles, mert TN minősége elég rotty.
Nyilván felmerül a kérdés miért ezt ajánlottam: viszonylag hosszú garancia, nagyon jó hűtés, korrekt összeszerelési minőség és váz, valamint könnyű karbantarthatóság.Esetleg még a garanciális használtak között is érdemes lehet szétnézni, előző generációs Nvidia kártyás, jobb hűtésű 17"-es Asus gépekre 970m kártyával szoktak néha egész jó ajánlatok lenni szintén kicsivel 300k felett (ez utóbbiból készletsöprések alkalmával újakat is kifoghatsz boltokból).
Viszont ha nagyon köt a keret, akkor VX-15 is jó lehet szerintem, ott én még annyit lépnék meg, ha amellett döntesz, hogy egy újrapasztázással megkínálnám a vasat, jó hűtés a hosszú, nyugodt élet titka.
[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Ducky92 #16548 üzenetére
Bocsi a dupláért, de, hogy valamilyen konkrétumot is mondjak, Asusból pl. a ROG G752VT-re gondoltam, 340k körül/alatt már az is megvan.
(#16553) maximilian4: Én is alapvetően a 1050Ti-s verziót ajánlanám, mert azért még legújabb címeket is lehet rajta korrekt FHD, fix 60FPS mellett küldeni, ha az ember kicsit finomhangolja a beállításokat, klassz kis kártya.
A TN panelt viszont ebben a gépben kerüljük, mint a pestist, mert az tényleg egy értehetetlen lépés a 7559 után és rettentően néz ki ahhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz maximilian4 #16555 üzenetére
Éppen az Old Blood végén vagyok, ha megjött a jövő héten az AW 15, akkor Wolfenstein 2 természetesen, a mostani Dell-emen még Project CARS 2, rFactor, Battlefield 1 és Overwatch.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Legjobb ár !! 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Bontatlan
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- ÚJ !! MacBook Pro Retina 16" M3 Pro 12CPU / 18GPU / 18GB / 512 SSD / Magyar
- Lenovo ThinkPad USB C gen 2 dokkoló, 135W-os adapterrel
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
- Fujitsu Amilo - Core 2 Duo T5500, 2GB RAM, 120GB HDD, Win 7 Pro
- Gyönyörű hófehér Lenovo Z-50 asztali notebook Lynx
- HP EliteBook x360 830 G8 Érintős Laptop 13,3" i5-1135G7 16/1TB FHD SURE VIEW
- HP EliteBook 850 G5 Quad Core i5-8350u Full HD laptop 8 GB DDR4 RAM 256 GB SSD új akkumulátor
- Hibás Lenovo ThinkPad T 440 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest