Hirdetés
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
matyee #36697 üzenetére
No igen, de nem biztos, hogy ezt a 144 fps-t ki fogja tudni magából préselni a 2060 minden esetben, csak ezért kérdőjel számomra. Egy 2070 mellé tuti ezt venném.
Vagy veszek egy 1080-as Acer-t, amit újra lehet kapni Acershop-ban, és a probléma megoldva. Csak az a gép pont ugyanazért probléma nekem, mint a 2070: overkill lenne az én felhasználási szokásaimhoz.
-
echterion
nagyúr
Na, azt hiszem, megszületett a döntés, a 2070-et inkább hanyagolom, elég lesz a 2060 is (kell valamit hagyni akkorra, mikor majd megunom a gépet fél év múlva és cserélni akarok). Amiben még kell döntenem: 60hz vs. 144hz. Árkülönbség 150 euró a két gép között (a 144-esben erősebb proci van ugyan, de úgyis eladom belőle, mert itthon éri meg rendes procit venni bele, illetve a 144-esnem 16,1-es kijelzője van).
-
kdavid23
aktív tag
válasz
Muerte #36690 üzenetére
Nekem volt rtx2080as clevo p775tm-em 9900k-val, illetve clevo p960en em rtx2080maxq-val. Mindkettővel lehet 30-60fps-en total hangtalanul játszani. 144fps en amit a kijelzőik is bírnak már van hang és hő de szinte teljesen ugyanolyan hangosak és a hőfokok is egyformák: CPU 65-85 GPU 55-75. Nyilván ha végletekig feszegetjük az fps-t. Mivel a clevo p775tm-ben kisebb lapát számú, de nagyobb lapát felületű venti van, így hangosabb lesz, a vékonyka gép meg valamelyest átmelegszik. Ha valaki kevesebbet hurcolássza, de sokat játszik clevo p775tm javaslok, ha valaki sokat utazik és igénye a sok játék rtx2080maxqs noti-t javaslok! Sokkal könnyebb!
Hiányolom az olyan teszteket, ahol meghatározott játékok alatt standardizált fps-el nézik a különböző notimat, hőfok, átmelegedés, trottyolás, hűtés hangja, mert igazán így lenne jó. Pl World Of Tanks full hd 144hz. Clevo MSI Asus Acer mindenféle gamer típusok összehasonlítva... -
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #36688 üzenetére
Helyedben én se váltanék ha 1070-esed van, megvárnám a 30xx szériát. 40 FPS alatt viszont botrányos játszani, olyankor mindig visszább veszek a grafikán. :/
-
Muerte
Topikgazda
válasz
matyee #36689 üzenetére
Azért halknak egy Clevot sem tudnék nevezni főleg amióta megkapták a 12V-os ventiket,max elviselhető zajszintjük van ha finomhangolva vannak,de a halk fogalmától az nagyon messze van.
Én személy szerint vastag gép párti vagyok,viszont a zajszintre meg allergiás,tehát saját magamnak egy vastag gép/ 2080mq lenne az ideális választás,de ez én vagyok,vannak akiket nem zavar a zaj mert kizárólag fülesben játszanak stb.Nálam a füles nem opció pl. egyéb külső okok miatt.
A vékony gép kapcsán abban igazad van hogy a procihűtés is sarkalatos kérdés,nyilván nem sok olyan típus van ami egy hatmagost értelmesen tud hűteni,de nagyobb esélye van rá egy 80-90W-os vga-val párosítva mint a 170-200W-ossal. -
matyee
őstag
válasz
Muerte #36687 üzenetére
OK, de akkor legyen az összehasonlítás is korrekt. Az nem kérdés h vékony gépbe az való, az sem kérdés h modernebb (alacsonyabb fogyasztás stb), mivel van úgy 2 év technológia a kettő között, de azért az nem fedi a valóságot h a clevo csak üvöltve tudja megoldani. Azért értelmetlen amúgy ez a beszélgetés, mert akinek 1080-as clevoja van és formailag nem vágyik a vékony gépre, az tuti nem fog váltani 2080MQ-ra. És talán egy igaz visszafelé is, aki egy vékony könnyű gépet szeretne, az sem vágyik egy DTR-re, ezek más kategóriák. Viszont azt is tegyük hozzá, hogy a gpu mellett van egy cpu és azt is tudni kell megfelelően hűteni, és azért ott már nem jeleskednek ezek a vékony gépek, és jeletntős teljesítmény különbség is van.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
blue_23 #36683 üzenetére
Nekem nem. Te vegyél minden évben új laptopot, mert minden évben adnak ki újat és újat, a különbség meg akár több is lehet. (FPS)
Míg van G-SYNC addig nekem a 30+ FPS is tökéletes, de legtöbb esetben (99.9%) nem is nézem az FPS-t , (holott van AB-m és mutat mindent, mert be van állítva megfelelően) így nem is érdekel. Majd ha "be akadna" na akkor rá nézek, hogy mi lehet a gond. -
Muerte
Topikgazda
válasz
matyee #36686 üzenetére
Igen tudom az a szélsőséges eset,lehet az 1080-at is finomhangolni mint ahogy te is megtetted,meg a ventiknek is lehet egy még nagyjából elfogadható zajszintű fordulatot adni,de vékony gépben nincs más értelmes alternatíva ha valaki 1080 teljesítményt akar,csak a 2080mq.Ezt tudja az nV is,nem véletlenül merik ilyen pofátlanul túlárazni.
-
matyee
őstag
válasz
Muerte #36684 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy a linkelt videón megnyomja az fn+1-et, hát persze, hogy süvít.... így kb 60 fokos lesz a 1080, de ha mondjuk nem kapcsolná be maxon és auto fan mellett futna FS akkor lenne 65 fokos és eléggé halk.... esetleg még msi ab curve tovább halkítható....
-
echterion
nagyúr
válasz
Muerte #36684 üzenetére
Egyetértek. Imádnék egy ilyennel szerelt, lapos 17-es alient. De egyelőre ez csak álom kategória, így meg kell elégednem egy Clevo 2060 vagy 2070-es géppel. Bár nekem a 2070 már erősen overkill a havi játékperceimhez képest, de amikor leülök, akkor jó lenne maxon futtatni, amit csak lehet. Érdekes amúgy, hogy árban meglepően kicsi a difi a 2060 és a 2070-es gép között.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Darth_Revan #36676 üzenetére
80-90W vs 170-200W és nagyjából azonos teljesítmény az megvan?
Tegyük bele a 90W-os RTX2080mq-t egy 1,5-2cm vastag laptopba és tegyük bele a 170-200W-os 1080-at is,vajon melyik fog jobb teljesítményt nyújtani?
Aztán tegyük bele egy 5 cm vastag Clevoba is mindkettőt.Míg az 1080-nal ezt a hajszárító süvöltést [link] lehet hallani nyáron a nagy melegben,az RTX 2080mq-val nagyjából passzív ventik mellett megkapnánk kb. ugyanazt a teljesítményt azonos hűtőmodullal szerelt gép esetén.
Akinek fontos a zajszint,mint nekem is,inkább áldoznék rá több pénzt,mert én 5 percig nem bírnám azt az üvöltő ventiket hallgatni.
Egyedül a túlárazás miatt húzza le mindenki a RTX 2080mq-t,ami valahol jogos is,de minden egyéb paraméterben sokkal jobb választás mint egy 1080.Watt/teljesítmény arányt tekintve az 1080 elbújhat mellette,mert kb.200%-kot ver rá a maxq 2080. -
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #36682 üzenetére
Szerintem 50 fps és 69 fps ég és föld.
Ilyen alacsony fps számnál a 10 extra rendkívül szembetűnő.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Darth_Revan #36680 üzenetére
Igen, de nem annyival több, hogy megérje váltani/lecserélni.
-
matyee
őstag
válasz
Darth_Revan #36678 üzenetére
Ezt a gépet nem lehet megunni, legjobb gép amihez eddig dolgom volt, pöpecul megcsináltam (igazából ez volt a cél, hogy kipróbáljam milyen), de most desktop elég, laptopnak pedig F5, de azt sem igazán használom most. Ha el is adom, és desktopot unom meg, akkor ilyet szerzek be megint, de 2080-nal
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #36679 üzenetére
VGA kb 3000 pont extra, ami játék alatt 10-15 extra FPS, CPU meg kb 2000 extra pont ami szintén ad néhány extra fps-t CPU intenzív játékoknál .
Igazán csak az érdekesen kódolt játékoknál van hatalmas kulonbseg. Tökéletes példa Rise of the Tomb Raider The Acropolis pálya. Ez a hely igazán tekeri a CPU és a vga-t is.
3 kombót próbáltam:
7700hq+gtx 1060: átlag 35 fps
7700hq+GTX 1070: atlag 50 fps
7820hk (3.9 GHz)+GTX 1080: atlag 69 fpsEz azért már szembetűnő különbség
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Ez olyan mint a régi "M" verziók, vagy azért annál jobb?
Ahogy elnéztem a 7820HK + 1080 FS tesztet, nem sokkal marad el az én 7700HQ + 1070 párosom attól (FPS/Score -kat nézve)
-
Darth_Revan
veterán
válasz
*kivéve ha a gyártó gyárila belőtt egy jó kis OC-t
matyee: na mizu? Meguntad a P870-et ?
-
matyee
őstag
válasz
-
RM007
addikt
válasz
Hawerr #36669 üzenetére
Olyan sokan olvassák ezt a fórumot és aktívak a topikgazdával egyetemben hogy akár be is zárhatna.(#36670) MaxxDamage: Most ennek mi értelme? De jó hogy nekem ilyen nincs.
(#36671) SkyS1gn: Passz, talán mert olyanja van......dugd rá egy másik usb-re, lehet valami érintkezés.
-
SkyS1gn
félisten
MSI GS65-ra rá van dugva egy Tesoro durandal ultimate billentyűzet, az miért lehet hogy folyton eldobja a gép? A világítás és ha írok a szöveg is kimarad.
-
Hawerr
tag
sziasztok.
reg irtam ide.
teljesen meg vagyok elegedve a xiaomi mi gaming szeriaval, mind munkara mind jatekra kivallo(bar kicsit hangos jatek alatt, de kit erdekel
)
Korabban irtatok valami programot, amivel lehet a max frekvenciat beallitani cpura? meg tudna valaki mondani annak a programanak a nevet?
Linux alatt be sem kapcsol a venti(max tesztek futtatasa alatt
), igy ott nem akarom bantani, de windows alatt szeretnem kimelni inkabb a 8750h-t
A videokartya(1060 6gb) az oke, az max 75 fok
Valaszt elore is koszonom
udv
hawer
-
KFORboy
senior tag
Halihó
Ismerősöm gamer lapost szeretne
Játékra meg társai.
Cipelgetné is
Méret kb mindegy 15 és 17, trallala600e HUF KP nagyon max, Hitellel meg havi max 40e HUF
Új kell neki, használt max ilyen "kihoztam de találtam jobbat, gyorsan túladok rajta" -hírtelen csillagegyüttállás fogások ESETLEG...
Clevo-t mint márkát mondogattam neki, de ti tuti tudtok konkrétabbak is lenni :")
Amit eddig nézett ki az egy; HP Omen 17AN100NH [~665 000 HUF]
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #36665 üzenetére
Onjány SW Battlefront 2 -ben konkrétan ha élvezni akarok vsync nélkül 60 fps felett mikrolag nélkül arról lemondhatok végleg. Faszán írták meg gamét, vsync -el meg úgy kidob hogy közben újraindul a gép. Még jó hogy nem általános eset. Fene a belüket ezekkel a kötelező szinkronizálós megoldásokkal.
-
RM007
addikt
válasz
blue_23 #36660 üzenetére
Meg ott a freesync azt ne felejtsük el, amit már a geforce driver is tartalmaz egy ideje(ezt mondták a többiek). Külső g-sync monitorral tolom mikor tolom és csak v-sync, freesync megy technikailag. Ugrálós 40fps vagyis nem fix...freesync esetén mondanám teljesen jó nekem. Le is teszteltem freesync kijelző teszttel, működik a dolog úgy ahogy, jó hogy kitalált ilyet az AMD.
-
echterion
nagyúr
válasz
Raymond #36659 üzenetére
Csak úgy simán át lehet kapcsolni 60Hz-re egy ilyen kijelzőt? Mert az minden kérdést lezárna akkor bennem és később nyugodtan lehetne 60 fps-sel tolni, ha már kifullad a vga. Ezt hol oldod meg? Nv driverben van ilyen?
(#36656) MaxxDamage: Én vártam a csodát, de nálam elmaradt. Ez én vagyok, más lehet érzékenyebb ezekre, nekem nem ér meg extra 50-100 eurót ez a fícsőr.
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #36656 üzenetére
Személyes tapasztalatom a kőkori laptopommal, ha 40 FPS alatti a játék, akkor akadozik, élvezhetetlen.Egyik barátom inkább alacsonyabb grafikával játszik, hogy 100+ legyen az FPS, mert észreveszi a különbséget.
-
Raymond
titán
válasz
Muerte #36658 üzenetére
Ha tudom hogy 60-al jatszok vsync-el akkor 60Hz modba kapcsolom, a tobbit vsync nelkuli benchmark futtatas kozben lattam igazan mert itt konnyen eszrevenni ha problema van. Az igazsaghoz hozzatartozik hogy tavaly nyar ota jatszas nemigen volt rajta mert helyben volt a projektem igy nem utaztam es az asztalin jatszok. 90% jatek benchmark volt ami futott rajta.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
echterion #36655 üzenetére
Valami alapja biztos van ennek a G-SYNC dolognak és a korábban mások által mondott "35FPS-nél már nincs kép akadás, hanem folyamatos kép mozgás érzékelhető"
Amúgy korábban nem volt se G-SYNC-m se a másik (AMD/ATi) féle cuccom, amit így próbáltam volna.Ezt alapul véve, szemmel is látható a TV 120Hz FHD vs lapos 120Hz FHD G-SYNC különbsége, hogy a laposon folyamatosabb a kép.
/120Hz ide vagy oda/
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #36654 üzenetére
Köszi szépen.
(#36652) [-HERO-]: Igen, szerintem is, de jó lenne erről kézzelfogható infó olyantól, akinek van vagy korábban volt ilyen kijelzője.
(#36647) matyee: Sajnos nincs az ismerőseim között olyan, akinek van ilyesmi cucca.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #36653 üzenetére
A laptopot felhajtva mind2 kijelzőt nézve/össze hasonlítva ugyanaz a képanyag (játék) a laptop kijelzőjén mintha folyamatosabbnak tűnne, mint a TV-n (ez épp elég) de a lapost lehajtva és csak a TV-t nézve nem észre vehető semmi. Akadásmentesen fut a game.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #36650 üzenetére
Az a gsync, de az engem nem mozgat meg. Én arra vagyok kíváncsi, ha 144Hz-es monitoron van mondjuk 80-90 fps-ed, akkor akad-e képtörés, meg ilyesmi vagy folyamatos a kép?
-
echterion
nagyúr
válasz
matyee #36647 üzenetére
Akkor is folyékonyabb vilt, ha nem volt fix 120fps-ed? A gsync nem érdekel, több gépemnél is volt, soknál nem és nem igazán vettem észre a különbséget. Szóval engem nem mozgat meg, amúgy a kinézett gépekben sztem nincs is ilyesmi, nem látok ilyet a speckókban. Még azon morfondírozok, hogy rászánjak-e cirka 80-90ezret oluszban, hogy 2070-es legyen a masina. Szinte biztos, hogy a kövi egy évben nem használnám ki, de ha megtartom évekre a gépet, akkor jobb lenne a 2070. Meg aztán akkor élőben is meg tudnám leskedni a híres ray tracing-et.
-
-
-
echterion
nagyúr
Csak sajnos kis hazánkba csak céges vásárlónak adnak el, így marad a trükközés, vagy azt em tudom, hogy kint milyen szabályok vonatkoznak a céges vásárlók garanciájára, mert itthon ugye 1 évet adnak csak nekik.
A 144 Hz-es kérdésemre tud valaki megnyugtató választ adni nekem? Egy 2060-as mellé jó választás lenne egy olyan kijelző?
-
RM007
addikt
válasz
Fiddlestick #36640 üzenetére
Ha semmikép nem lehet téged lebeszélni ezekről akkor a 3-ból a Lenovo y510p-t ajánlanám. A vga picit gyengébb mint az y580 esetébe, de szinte elhanyagolható a különbség. Viszont az y510p -ben i7 4700mq van és azok a játékok amiket felsoroltál egész biztosan tudják az általad felvázolt követelményeket mind két gépben. Mondjuk ha a Lenovo y510p mellett maradsz azt meg kellene tudni hogy a vram az gddr5 -e benne, mert ha ddr3 -as kiszerelésű akkor inkább a másik lapos ajánlottabb.
Egyébként én is azt mondanám vegyél inkább valami komolyabbat, nem beszélve ezek már nem új gépek, lestrapáltak, számos hibájuk lehet.(#36641) kreten67: Ámen.
-
apollo12
veterán
válasz
Fiddlestick #36640 üzenetére
ezeknél a gémeknél mx150 alatt kártyát ne vegyél még a 980m jöhet szoba, inkább 1050m vagy 1050ti és legalább valos 4 magos proci
nekem volt 940mx, hd ban 30fps áttlag játszhatatlan
-
kreten67
senior tag
válasz
Fiddlestick #36634 üzenetére
Na ebbe a három "foskotlába" jól beleválasztottál! (ne akard,hogy leírjam mik ezeknek a szériahibája)
Tartok tőle,hogy ebbe a topikba senki se mond majd áment a kiszemeltekre.
Csoda ,hogy ezekből még fellelhető működő példány.
Sohasem hittem volna, hogy egyszer majd ilyet leírok,de akkor inkább vegyél egy Lenovo Legion Y520-ast 7.gen i5 cpu és 1050ti vgával. Ez az Y520 is egy fostalicska,de nem igazán látni belőle hibásat és 200e alatt találsz belőle olyat ,amin még több mint egy év garancia van (vagy mi - amit a TMX garancia gyanánt felkínál).
-
echterion
nagyúr
Azért ha most akarnék venni 1060-as lapost, 17-es méretben ez a Medion Erazer elég jó vétel lenne 900 euro-ért.
-
echterion
nagyúr
válasz
Százezerért nem fogsz tudni használtan sem olyan gépet venni, amivel a mai játékokat medium-on tudod futtatni fullHD-ban.
-
apollo12
veterán
válasz
mostani gémeknél 60fps el szeretnél gémelni akkor erösebb vgat vegyél, mostani 1050ti-el medium high beállitásnál full HD ben már lehet gémelni, minimum egy mx150 kelhet
-
RM007
addikt
válasz
Például miket szeretnél ezeken futtatni?
-
Fiddlestick
aktív tag
Sziasztok, msot vasarolnek laptopot 100eft-ig. A kerdesem a kovetkezo. Milyen videokartya legyen benne amvel azert lehet mediumon futtatni jatekokat ? (nem akarok high-end jaszani) Harom fajta vga-val szerelt gepet neztem.
940M 2gb /ASUS X555LB
GTX 660M 2gb /Lenovo Ideapad Y580
2x GT 750M /Lenovo Ideapad Y510pMindharomban kb azonos proci van, es 8gb ram, +ssd.
Koszonom szepen.
-
RM007
addikt
Csinos kis gamer laptop. Persze nem egy teljesítmény bajnok.
-
blue_23
senior tag
válasz
[-HERO-] #36629 üzenetére
Ha az alapján választanám ki a következő laptopom, hogy eddigiek hogy viselkedtek, sose lenne Toshiba, Acer és Gigabyte-om...
Nekem jelenleg is Asus-om van, ha a játékoknak nem emelték volna ennyire a gépigényét, nem cserélném le...
Milyen negatív tapasztalatod van Asus-szal, melyik típus? -
x_o_n
veterán
válasz
Darth_Revan #36624 üzenetére
Konrétan tegnap 650-700k is láttam itt DE...majdnem el is csábultam...de hála égnek elkapkodták azt ami tetszett.
volt ami nem annyira tetszett de az is elfogyott, konkrétan 1890 euro volt igaz 1080maxq-s volt) -
matyee
őstag
válasz
Darth_Revan #36623 üzenetére
Nálam 144hz, gsync off, FPS 200, priceless
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
Darth_Revan #36624 üzenetére
tudom, a Clevok.
Olvasom itt a tapasztalatokat de n még nem találtam olyan clevo gépet ami kivülről is tetszik sajnos.
És nekem szempont ez is.
De a brutal predator gépek sem jönnek be annyira.
Pont ezért tetszik nagyon az Area51m. de az 1,3m brutto amivel nem is lenne baj, de jelenleg 2080 al nem is nagyon kapni.
ÉS ott a dupla táp, ha ezt nem baltázzák el akkor már rácsaptam volna egyre, de folyamatosan visszatartó erő
Ha abból az R5 ből nem alkudok semmit és tegyük fel 250 ért becserélné az y720-at akkor 380 körül kéne ráfizessek.(De ujra BGA-s gépem lenne amiből már menekülnék...)
Az area 51m nél ez 700+k lenne.De én mindenre vevő vagyok csak jó legyen szóval ha tudtok mutatni olyan clevot ami nem űrhajó akkor szemezek vele szivesen
-
Darth_Revan
veterán
válasz
echterion #36621 üzenetére
144 hz-es panelen akkor lesz képtörés ha 144 fölé megy az FPS szám. Ha ez alatt marad akkor nem töredezik a kép. Azonban 144 alatt igazán simának csak akkor fog tűnni a kép ha van G-Sync is, G-Sync nélkül minél kevesebb az fps, annál érezhetőbb mikroakadást látni. Pl 75 hz-hes G-Sync panelen 60 FPS jobban néz ki mint 144 hz-es nem G-Sync panelen.
Legalábbi szerintem ...
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
Darth_Revan #36620 üzenetére
Igen pont ezen vacillalok en is, jo lenne g-sync panel de ekkora meretben eleg lenne a FHD felbontas is, na meg a TN ert sem vagyok oda...
Egyebkent errol a geprol van szo.
[link]Be is cserelne az y720 am meg afas szamlat ad.
Area 51 re faj a fogam de ott a dupla tapot nem tudom bevenni akarmennyire is probalkozom.
Itt meg a kijelzo a bibis.Egyebkent valmennyire ertelmes homersekleten lehet tartani ezzel a konfiggal ezt az R5 ot?
-
echterion
nagyúr
A 144Hz-es panelen hogy futnak a játékok? Van olyan gép, amiben ilyen is lehet, mint opció, de nekem ezzel nincs tapasztalatom. Ha nem éri el a 144 fps-t egy adott konfigon egy játék, akkor egy ilyen panelen ez képtörésekhez vezet? Eddig csak max. 75 Hz-es kijelzőkkel volt dolgom, így nem tudom, mi van ilyen magasságokban, ha erősebb konfigom volt, akkor is lezártam az fps-t a kijelző frekijén. Csak most nem tudom, mi lesz egy-két év múlva, ha esetleg nem fog tudni 144-es fps-sel ketyegni egy játék, akkor hogy fog kinézni a kijelzőn? Mert ha törik ,akkor inkább kuka.
-
[-HERO-]
senior tag
Egy AW 17R5 mennyire ajanlott ezzel a konfiggal?
I9 8950HK
1080 gtx
32gb ram
Es a 1440p-s 400 nites Tn panel.
Ez g-sync es egyebkent? 120Hz. -
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #36615 üzenetére
Elhiszem, hogy volt I7, de itt a fórumon 2014-15ben sem ajánlottak olyan gépet hűtés miatt. SSD pedig 100k volt 64 vagy 128gb? Szerintem most gtx1070est venni újonnan rossz ötlet gamer gépbe, minimum rtx2070 kell (nem max q) lletve SSD, 16 GB ram alap, talán 2022ig kibírja kisebb kompromisszummal...
-
MaxxDamage
félisten
válasz
blue_23 #36612 üzenetére
i7 már volt (laposba) 2009-2010-ben is.Első genes SSD-k sem mai elterjedésűek. 960M sem a legjobb mai játékokhoz (akár) de régebbiekhez sem egy GTX 1070 -hez képest. Nekem volt GTX 660M is (Y580 I7-s) és akkoriban az is jó volt, ma már felejtős lehet. G661 az nagyon jó széria. Minden gyártó / széria esetén van jó és sz*r fajta is vegyesen, pár száz ezertől a millás (és afeletti) árazásig minden. Szerintem mindenki próbálja megőrizni laposa állapotát, az idő múlásával előre tekintve de persze vannak kivételek. Azért 5-8 évente (ha vételkor nem a legjobbat vagy az közelit vette a felhasználó) cserélni érdemes egy újra (mostani viszonylatban 5-800 ezer+ ára egy olyannak...ez később csak több lesz) és arra még lehet+ költeni (+RAM, +SSD, +egyéb Extrák)
-
echterion
nagyúr
válasz
blue_23 #36612 üzenetére
Első gamer gépem volt ilyen felszereltségő: AW 17 R1, i5 4200m + 860m. Nem részletezem, mekkora minőségi ugrás volt, mikor került bele itteni segítséggel egy 970m, majd egy 4. genes i7.
Akkori állapotában azon az áron nagyon jó vétel volt usánkából, még áfával, vámmal együtt is. Ma is szívesen venék ismét olyan gépet, egy 1070-nel sokáig kiszolgálna, de túlárazottnak érzem őket most a piacon, 7xx-es Nv kártyával árulgatják 250k környékén, mikor picivel 300 felett már 1660ti-t is lehet kapni. Igaz, azok nem AW-ek. Most láttam aprón egy P170SM gépet, azon is elgondolkoztam, bár már kicsit monstrum méretűnek tűnik a képek alapján, de ugyanúgy bővíthető, mint a régi AW-ek.#régenmindenjobbvolt
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #36607 üzenetére
Akkoriban kezdett elterjedni az i7, ssd, illetve a gtx 960m. SSD még nagyon drága volt még kis kapacitásra is, i7-nél nem nagyon ajánlottak gépet amit le lehet hűteni, így a legerősebb i5-4200H lett a választás, grafikus kártya terén 860m, SSD nélkül. Nem volt akkoriban csúcskép, de lehetőségekhez képest egyik legerősebb választás (ROG G551). Ehhez képest 4 év múlva hol vagyok? Új játékok élvezhetetlenül futnak (ha futnak), régi MOBA játékok is fejlesztve lettek, így max beállításról visszább kell vennem (pl. Dota), windows 10 4 éves HDD-n erős kompromisszumokkal jár, illetve 8 GB ramot is könnyen elfogyasztok... Persze ha valaki szereti a 2+ évvel ezelőtt kiadott single playereket, avagy low/medium grafikával is beéri, RAM és SSD bővítéssel jelenlegi gépem is tökéletes...
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok!
500000-ig mi most a legjobb vétel gamer notebook-ban? Igazából ami fontos hogy legyen benne egy max 128GB SSD meg egy 1TB HDD, illetve FullHD-ban bírja a játékokat mondjuk, ha lehet ne legyen rohadt hangos és kazán, persze tudom ez kompromisszum....ne legyen durván zajos és forró. Valami ár-érték bajnok kellene.
Ez tetszik, esetleg vélemény? :[link]
-
matyee
őstag
Majdnem minden gamer laptophoz kell kis piszkálgatás, h optimális legyen, nagyon ritka, hogy kiveszed a dobozból és minden szuper. Én ezért írtam már sokszor, hogy mindenki máshogy látja ezt a témát, nincs általános igazság. A saját "területemen" (DTR) nem ajánlanék gépet olyannak, aki semmit nem ért hozzá, és nem is akar soha hozzányúlni, vagy menjen Mesterhez és fizesse meg - az amúgy priceless szolgáltatásait. Szerintem ezt nem lehet úgy csinálni, hogy kicsit ne legyen hobbi
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #36607 üzenetére
-
RM007
addikt
válasz
blue_23 #36606 üzenetére
Ha sikeres a piszkálgatás akkor igen jó móka, felfedezés, és hasonló érdeklődésű embereknek az eredményeim megosztása is fontos számomra.
Szerintem ez a használhatatlanság azért relatív, ha nem romlik el akkor bármeddig használható csak az új dolgoknál mindig veszít valamicskét a tempóból. Nem tartozom azok közé akik mindig a csúcsra hajtanak, megelégszem az egyszerűen jóval. Menjen az a vas high beállítás mellett 60 fps-el, a 60Hz képfrissítés is most még megfelelő, és ezt tartva megnyugtató hőfokokkal.
Sajna ennek a vasnak ez a belsőség már sok piszkálgatás nélküli gyári állapotban hőfokilag. KillHates szerint nem kéne kinyírni a belső keringést a burkolat megbontásával, és biztos igaza van úgy általában mindig
, de nálam így ezzel a felszereltséggel kell a modding. És csak remélni tudom hogy nem sértődik meg a beállításának elkavarása miatt, sajnos én használom a lapost, az előző állapot kiváló volt számomra, bárcsak úgy maradt volna, sosem piszkálnám.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
blue_23 #36606 üzenetére
Azért azt is nézd, hogy te milyen gépről beszélsz (ami neked van/volt - ami 4+ éves) és neki milyen van... Nem mind1, hogy egy 4 éves akkori csúcsgépe (felső kategória + akkori állapot kicsit turbózva vagy HW Upgrade) vagy csak alsó/közép "Consumer/Gamer" laposról beszélünk. Láttad esetében milyen gépről van szó/milyet használ? Tudod mikkel Gamel? Szerintem nem és szerintem másak az igényei, mint bárkinek... és ez így normális bárki esetén, mert mindenki más!
A kijelentéseid/véleményed annak/ezek ismeretében tedd legközelebb szerintem.
Én sem vagyok oda a mai Gamekér, nekem a régiek többet hoztak.(játékélmény, játszhatóság, stb..)..max. a GTA 6 ami érdekel, meg talán még 1-2 másik. -
blue_23
senior tag
Lehet félreértettél, nem leszólni akartam a munkád, csupán soknak érzem. Ha szereted csinálni hobbiként biztos jó móka.
Szerintem gamer laptopot max 4évre érdemes venni ezt követően olyan különbségek lesznek a CPU, VGA, SSD terén, hogy szinte használhatatlanná válik. Nekem jelenlegi laptopom is kibírt 4 évet, ugyanúgy max 82-86 fokot produkál, pedig elhiheted, használva volt rendesen (újrapasztázva nem volt
)...
Ugyanakkor már használhatatlan új játékoknál 650%+ különbség van az rtx2080-hoz képest, i-9750h-hoz képest pedig 86% (benchmark), SSD-t nem is írom, mert még HDD-vel volt véve és a windowst alig szolgálja ki...
-
RM007
addikt
válasz
DamianB #36585 üzenetére
Most jelen pillanat semmi komoly, minden megbeszélés kérdése.
Nála minden javítható!
Nálam most nem a módosításról szóltak a dolgok, hanem a hibák kijavításáról, hogy a lapos ne legyen kuka.
(#36588) blue_23: Látom jól tájékozott vagy. Ez nem mai laptop. A gazdája vigyáz rá és odafigyel minden részletre. Nem akar újat venni mint azt sugallják, és....az alacsonyabb hőfokok mindig jobbak, ezt nem tudtad? Nem verseny, hanem élettartam és teljesítmény, mert az is egy fontos tényező. Minél később cseréled le annál jobban jöttél ki.
-
matyee
őstag
válasz
PR0JECTNR56 #36602 üzenetére
Igen, sima mezei Firestrike
-
matyee
őstag
válasz
PR0JECTNR56 #36602 üzenetére
Semmi extra, csak hwinfoval a háttérben futtatsz egyet, de ha bármilyen teszt képed van az is jó, csak kíváncsi vagyok mit tud a hűtése (VC és cpu heatsink)
-
echterion
nagyúr
válasz
matyee #36594 üzenetére
Amit fentebb is írtak. Most találtam egy fórumot hozzá, azt fogom picit átolvasni, kíváncsi vagyok a tapasztalatokra (már amennyi van ugye).
Talátam olyan reseller-t, akinél mutatják a cpu hűtőt is képen, ott van egy matrica a hűtőn, olyan, mintha valami warranty matrica lenne, csak német szöveg van rajta, ami fura lenne egy cserélhető procinál.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Háztartási gépek
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- IKEA
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- OLED TV topic
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest