- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz Daywalkerke #34198 üzenetére
Közben olvasom, hogy van ebben is integrált kártya, így a kérdésem ezen része tárgytalan, inkább a CPU-ról lenne még egy kérdésem, hogy ahogy a techkalauz tesztben is van 99 fokig is melegedhet a CPU, ez egyébként mennyire gyakori, tehát ez csak akkor jelentkezik ha mondjuk egy újnak mondható játékkal játszunk vagy akár böngészéskor is előfordulhat?
A tesztben ott van, hogy Alapjáraton 39 fokos a CPU, de az nincs, hogy ők (techkalauz) mit számítanak Alapjáratnak, tehát ebbe a böngészés is beletartozik vagy csak annyi, hogy elindítjuk a laptopot, betölt az operációs rendszer és ennyi?
Illetve az van még a teszt végén írva, hogy alapjáraton is a laptop hátulján 50 fokot mértek a nem igazán megfelelő hátsó szellőzés miatt, illetve terheléskor az alsó burkolaton 51 fokot, ezek az értékek csökkenthetőek mondjuk egy ilyen laptophűtővel?[ Szerkesztve ]
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz Gyarmati_ #34133 üzenetére
Köszönöm a választ.
Az általad ajánlott Dell G5 5587-re rákeresve a techkalauz oldalán olvastam, hogy ennek van egy "kistestvére", ez:Ár tekintetében pont megfelelő, illetve a 3 év gyári garancia is jól hangzik, ezért érdeklődnék, hogy vett ilyet esetleg már valaki? Ha igen mik a tapasztalatok?
Azért kérdezem mert ahogy látom ebben nincs integrált kártya, tehát játékokon kívül mindenért a Geforce kártya felel, ami nem tudom, hogy normál használatnál mint pl. böngészés, szövegszerkesztés, stb. (tehát minden amivel egy integrált kártya is elboldogulna és nem kellene a Geforce kártyát feleslegesen terhelni) mennyire melegszik. -
kreten67
senior tag
válasz MaxxDamage #34187 üzenetére
Azt szeretnéd,hogy az alaplapodat kicseréljék? Akkor vágd haza azt ami most benne van (nincs javítgatás csak csere). A lenovo notiknál,amikor nem állandó a hiba és elküldi a gazdi a futárral gariba, a lenovo szervize lefuttat egy gyári tesztet és amennyiben az hibátlanul lefut már csomagolják is és küldik vissza . Ekkor indul be a huzavona és megy az oda-vissza küldözgetés a végtelenségig. Én már nem egy ilyen gépnek az alaplapját küldtem az örök FPS mezökre és voílá máris megtörténik az alaplapcsere mindenféle rinyálás nélkül. Személyes véleményem az , hogy annak a gépnek ennyit tud az a szemfényvésztó "WC" hűtése ,mint az a (nem kevés) mások panaszából is kiderül egyéb fórumokon. Annyit segítene annak a gépnek az alaplapcsere ,mint a zuhanó utasszállító utasainak a rózsafüzér.
-
nagyúr
Lehet, hogy paranoiásnak fogtok tartani, de egy olyan gyanú kezd bennem érlelődni, hogy az Intel belesunyizik valami olyasmit a CPU utasításkészletébe, hogyha Prime-ot "lát" akkor vegyen vissza. hogy jó eredményeket produkáljon. (olyasmire gondolok, mint anno csinálták a kínai telefongyártók. hogy a benchmark-ok alatt jó eredményeket hazudtak a telefonok)
Szóval! Adva vagyon a szép karcsú 17-es Zephyrus. Ezt produkálja Prime+Furmark alatt:
Ez egész jó egy 8750+RTX2080MQ kombó alatt, egy ilyen vékony kuckóban.
Ezt meg egy 2015-ben (!!!) megjelent Witcher III produkálja:
Felhívom mindenkinek a jobb oldali HW-infós ablakban a CPU trottyantásra!
(futottam egy 10 perces kört én is a Withcher-ben és 85 fokig szaladt el az öreg 6820-as)
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
gyépés
aktív tag
Egyébként ma megint futtattam a Prime95-öt. Utána olvastam, hogy azért lehetett az a pár szál nem 100%-os, mert túl sok az alulfesz a procinak. Akkor a hibázgatás miatt így leesik bizonyos szálakon a teljesítmény. Ha épphogy csak sok az alulfesz és AVX-et is használ a teszt, olyankor nem failel el sem a teszt, sem nem áll le a szál, csak úgy "szemetelget". Ez a "szemetelés" látszik teljesítményesésként.
Kicsit kiműveltem magam Prime-ból, hogy kellene tesztelni. Most nem blend-del teszteltem, hanem végigmentem szépen a smallest FFT-n, a small FFT-n, és a Large FFT-n. Arra gondoltam, hogy a smallest FFT fog szemetelni, de nem lett ilyen. Mondjuk nem futtattam csak kb. 5 percig mindet, mivel tegnap bármikor indítottam, mindig ilyen "szemetelős" szál teljesítmények jelentek meg rögtön, mondom most is látnám egyből, ha előfordulna a jelenség.Eredmények:
smallest FFT: minden szál végig 100%, 70-72 fokos magok, 3.1 GHz-s frekik a magokon
small FFT: minden szál végig 100%, 68-70 fokos magok, 3.4 GHz-s frekik a magokon
large FFT: minden szál végig 100%, 68-70 fokos magok, 3.6 GHz-s frekik a magokonAhogy olvastam, az normális, hogy az FFT méretével fordítottan arányosan változik a terhelés. A hőfokok jók, de ami fura, hogy a teszt elején elindulnak felfele a frekik, meg a hőfokok egész 80-83 fokig is smallest FFT-nél, aztán mintha valami leszabályozná szép alacsonyra a frekiket, meg a hőfokokat is. Lehet az energiagazdálkodás a ludas, vagy a BIOS-ban van valami beállítva? Bár mintha a TDP maxon mennne. Vagy azt hol látom a HWINFO-ban, melyik sor az?
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
gyépés
aktív tag
Igen, én is szemeztem ezzel az ASUS GL703GE-vel. Neked ez van ugye? Marha jó a kijelzője, csak vártam, hogy egy kb. huszassal lejjebb menjen, és átlépje az ingerküszöböm. Aztán nem ment le, inkább eltűnt és jöttek a kétes értékű TUF modellek.
Akkor láttam meg az angol ebayen a jelenlegi gépemnek az akcióját, ez pont becsúszott árban arra a szintre, amit a fogamat szívva még kiadtam érte, meg beleszerettem a belsejében a sok jó rézbe. Rossz esetben színesfém hulladékként majdnem visszahozza az árát, annyi van benne. Meg nálunk az MSI-k piszok drágák, mondom ehhez máshogy nem jutok hozzá.
Mondjuk az anyaghasználat olyan tré, hogy már a dobozból kibontva gyanús volt, hogy ilyen kopogós műanyagból van szegény. Párszor szétszereltem, mert 512-es NVMe SSD ment bele, meg még 8 GB RAM. A RAM-mal volt huzavona, a bolt nem olyat adott, mint a számlán, meg a dobozon van, úgyhogy sokszor 4-5 ször szétszedtem szét a gépet, mígtartott a tortúra, de mindig féltem, hogy valami elpattan, mert nem valami minőségi a ház. Meg ugye a tizen-x csavar, amit mindig ki kell szedegetni, meg pattintgatni az illesztéseket, nem kellemes. Végül nem ez tett be neki, hanem a zsanér. Olyan durván erős, hogy két kézzel kell nyitni,és úgy feszíti maga mellett a ház alsó részét, hogy egy idő után hallottam, hogy nyitáskor kattog. Konkréten szétpattintotta a ház illesztéseit nyitáskor maga mellett a zsanér, úgy feszítette. Hogy ne feszítse tovább végig az illesztés mentén, oldalt a zsanérnál be kellett ragasztanom az illesztéseket pillanatragasztóval. Azért 2 hónapos gépnél nekem ez rosszul esett... A garanciáról így lemondtam hamar, csak ne legyen más baja.
Szóval technikailag tök jó a gép, mert a hangfala meg a teljesítménye, a hűtése, billentyűzete tök jó, a kijelzője sem rossz, de ez az anyagminőség... Lehet az ASUS jobb lett volna, csak a réz csillogása elvakított."Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
KFORboy
senior tag
válasz redband #34185 üzenetére
Erre nincs nagy lehetősége se valószínűsége...
A cég mint mindegyik, profitra törekszik és nem azért, hogy random Bélánknak legyen egy jó napja, bármekkora fórum vízhangja lesz a PH!-n...Ők nem fogják kezdeményezni, főleg nem a random Gipsz Jakab a szerviz részlegen, hogy adjatok már Bélánknak egy jóváírást...
Az Intel szerinti Tjunction értékeken alul dolgozik, már mossák is a kezüket ha fene fenét eszik is...
Itt a méltányosság alapra lehet játszani a maximális megalázkodás mellett ami egy totál 50% vagy kevesebb értékű dolog.
Fogyasztó érdekvédelem, fogyasztójog !
Még ha nem is tanultad, egész érthető nyelven (mert a bürokrácia ezt még nem érte utol) elérhető online, csak győzzed lapozni ![ Szerkesztve ]
Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
MaxxDamage
félisten
Mint ahogy az egyik régi kedvenc sorozatom egyik részében is elhangzott "maradjunk a termelés talaján"
Ne trollkodjuk szét ezt a jó és hasznos topikot, majd rendezem, s ha közben kell valami help (vagy fontos infóm lenne), akkor kiabálok/jelzem (de halkan)(#34181) RM007: Természetesen, igen (2x3000rpm - kicsit több, de az lényegtelen (3033rpm pl.)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz KFORboy #34184 üzenetére
Erre akartam utalni. Az a baj hogy ezt még nem próbáltam, nem is fogom, kevés vagyok hozzá, de letesztelni melyik hatékonyabb a másiknál azt letudnám. Mint egy paszta tesztet.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
KFORboy
senior tag
Hülyeségtől függetlenül, ha megfúrnék egy mezei hőcsövet 0,8-as szárral, feltölteném valami hőközlő anyaggal, vagy csak vízzel, akármi... beforrasztanám, onnantól jelentősen javulnia kellene a hűtésnek még ha ez parasztbúl VaporChamber is...
-
addikt
Agyaltam! Mi van ha a csövekben nincs elég fing vagy por (én a port favorizálom). És azért hatékonyabbak a rövid csövek a hosszabbaktól, mert ugyanannyi port kapnak méretüktől függetlenül. Vagyis spórolnak ezzel is, így a csövekben végbemenő "folyamat" nem elég hatékony.
Törtem már el kínai hőcsövet, nem sok minden jött ki belőle. Talán meg kellene lékelni őket majd jól megtömni a lenti játszótéri homokozóban, visszaforrasztani. Amíg gyógyul mehet rá piros színű ragtapasz gamer laptophoz illően. Egy próbát megérne.(#34179) MaxxDamage : Mármint 2x 3000rpm? Nekem ez nagyon kevésnek tűnik.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
KFORboy
senior tag
válasz redband #34168 üzenetére
HA a szervizlapon az szerepel, hogy cseréltek alaplapot vagy akármit... de a tulajdonos alá tudja támasztani (márpedig igen) hogy ez NEM történt meg... akkor csalás áll fenn, fogyasztó becsapása, ésatöbbi...
Persze jön majd a humbug, hogy cégen belül majd kivizsgálás történik mert dolgozói mulasztás meg blablabla... de onnantól tejhatalma van a fogyasztói érdekvédelem alapján... azaz kikéri a kupont a gép árára ami bármi is volt, bármelyik boltból (azt majd leboxolja visszamenőleg számla nélkül kisebb felderítéssel) és áránál van az emberünk...
Neadj Isten, vesz valami mást például...Olyan kibeQrt negatív és semmire se való az összes kommented... konkrétan csak HSZ-t gyűjtesz
-
MaxxDamage
félisten
Heatsink lett cserélve, ventik maradtak -3000RPM a max. amit a venti pörög, mikor pl. 97c fok volt- (megnéztem) és szerintem nem újat kapott (Heatsink), hanem max. bontott darabból egyet
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz Muerte #34177 üzenetére
Biztos nem!
Egy biztos! Kérték a tapasztalt hibáról a leírást mellékeljem, + mellékeltem 2 db A4-es képet is HWiNfO -ról is amin látszik minden (full page) teszt és game alatt elért max. temp. + Throttling...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz Muerte #34175 üzenetére
Azzal sokat fog érni. Minimum Crysis 3 teszt. Egy hűtőszett csere sem ártana szerintem, jobb minőségű csövekkel. Mi van ha azzal van baj? Nem én vetettem fel korábban.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
Fogalmam sincs egy Asus szervíz hogy áll ilyen kérdésekhez,de az biztos hogy más gyártók szervizeinél ez nem így működik "bemondásra" hogy kérek egy új alaplapot,mert egyébként működik minden rajta,de azt gondolom az megoldja majd a túlmelegedési problémákat.
Egy abba a gépbe való lap alsóhangon 150-200e Ft.
Azt el tudom képzelni laikusként,hogy kiveszik,rádobják egy próbapadra és letesztelik nagyjából,hang,kép,portok,proci,vga,táp stb. és ha minden működik akkor szépen visszateszik a gépbe,ha meg hibát találnak rajta akkor kicserélik.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Azért na... Nem úgy van az! Én sem várok az örökké valóságig. Ha kell, bevetek mindent, és elérem amit kell és ami lehetséges kijátszom a lapjaim.... (jogilag vagy azon túl is, akár a fő céggel is felvéve a kapcsolatot, ha addig fajulna a dolog, az sem akadály a számomra)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz Darth_Revan #34172 üzenetére
Pont most írtam előtted valami hasonlót.
Ha ketten ugyanezt gondoltuk hirtelen, akkor lehet kivitelezhető a dolog, csak sokáig kell kitartania.(#34174) MaxxDamage: Összedobunk neked egy jó gépet.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz MaxxDamage #34167 üzenetére
"Ha nem csinálnak vele semmit, akkor megy vissza......"
Hát persze. Én is így gondolnám, elküldöd és ha nem volt vele semmi miután visszajött, akkor megint megy vissza...és még vagy 8x, aztán majd tanulnak belőle. Jövőre ilyenkor még mindig megy a harc, de te vagy az erősebb és a kitartóbb. Mi kiállunk melletted és nem hagyjuk hogy a remény kialudjon, veled vagyunk!
Végül hogy megszabaduljanak tőled küldenek egy Clevo P870-et ajándékba.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz KFORboy #34165 üzenetére
Már elcsomagolt. Tudom az állapotát (mint az új) és képek is vannak róla ha kell. + NVMe SSD és RAM kivéve természetesen. Full úgy küldöm fel ami a doboz címkén szerepel. Ha nem csinálnak vele semmit, akkor megy vissza...
-
Balázzs
senior tag
válasz Mr Bond 007 #34162 üzenetére
Nincsen sajna Jo hallasom, Kar nekem draga es minosegi fullest venni. A mostanit azert is szeretem, mert jatek kozben ha hivnak tudok vele kommunikalni.
-
KFORboy
senior tag
válasz MaxxDamage #34152 üzenetére
Alkoholos filccel jelöld meg valami rejtett helyen a lapot és a hűtést is !
HA bekamuznak valami cserét, akkor egyből tudni fogod !
Ugyanígy, minimum csinálj képeket a fedlapról, alsó burkolatról, meg ahogy tudsz az állapotáról.
Jó fényben, nagy felbontású képeket.
Az se szar ha mellé raksz egy lokál magazint vagy akármit amin látszik a dátum.Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
Raymond
félisten
válasz Mr Bond 007 #34162 üzenetére
A Grado-kal az a problema hogy olyan aki jatekokhoz keres fulest annak a Grado hangja egyaltalan nem fog tetszeni.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Balázzs #34160 üzenetére
Jó fülesek ennek többszöröséért is mennek. Nem ezek a divat vackok, (ezekért 5 ezret se adnék) hanem a normális minőségűek (amiknél a hangzás az első, aztán a csicsa). Nekem is egy Grado 225e van, ránézésre 10k-s gagyinak tűnik, de a hangja... Meg sajnos az ára is
[ Szerkesztve ]
-
Balázzs
senior tag
válasz Mikulásbá #34159 üzenetére
Jah, hogy fél áron ennyi? Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de 40-60 ezer egy fülesért...
Amikor a gépet vettem rendeltem hozzá egy Logitech G933
vezeték nélküli fülest 60 USD-ért, de nem szállították valamiért. Azóta is nézegettem és a legutóbb egy steelseries bluetooth fülest vettem az említett akcióban, jól szól és nagyon kényelmes.
-
nagyúr
-
thomasvold
őstag
Monitorozni mivel szoktatok játék alatt? Megnézném én is az én gépemet milyen hőfokokat mutat.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Muerte #34150 üzenetére
Azért a max 97c fok az nem egészséges (hiába 100(+) a max. spec szerint ami lehet) meg ott a Throttling is..
Elküldöm, aztán csak alkotnak vele valamit.[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz MaxxDamage #34147 üzenetére
6.20-tól 97°C.
Egyébként baromi érdekes hogy nem lehet találni 1 db értelmes gameplay videót a gépeddel kapcsolatban,sehol nincs normálisan kimonitorozva minden érték.
Egy ilyet találtam: [link],ahol a BF1-ben kapott procilimitet leszámítva minden rendben lenne,ha a mellé párosuló órajelet is látnánk,meg a leírásba legalább ott lenne,melyik proci van benne...
Annak a gépnek nagyjából ezt kéne tudnia hőfokban maximális turbo órajelen végig,a kérdés az hogy mennyin ment a videó alatt. -
[-HERO-]
senior tag
Erre Senki semmi?
[link]### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
MaxxDamage
félisten
Amúgy el sem tudom képzelni, hogy az i7-7820HK proccal szerelt verzió az milyen, ha a i7-7700HQ ilyen (tuti van valami az éterben, csak ki kell deríteni akár kimérni) hogy mi az! Én megadtam a tippet a gyártónak / RMA-nak (lap csere), a többi már rajtuk fog múlni mit is alkotnak..
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Balázzs #34143 üzenetére
Köszönöm!
Nálam is volt, hogy 86-ig ment fel max. de volt mikor 97-re is - GPU nálam is 80-81 max. , erre mondta a Mester hogy ott valami más gond van és MB csere megoldaná remélhetőleg.
92c fokon még nálam sincs trottyolás, de ilyen 93-94 -től már igen.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
válasz Muerte #34142 üzenetére
Ott inkább a kiszolgáló komponenseket kíméli a szoftver mint magát a végrehajtó egységet.
Magyarán; a powertrotty azért van, hogy a VRM ne csináljon tüzet, a thermaltrotty meg azért, hogy a garancia lejárt előtt ne essen le a BGA az alaplaprólTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Balázzs
senior tag
MaxxDamage: Crysis 3 alatt max 85 fokos a proci, gpu max 80 és nincs trottyolás
KillHates: hogyan tudom ezt ellenőrizni?
-
Muerte
Topikgazda
A power throttling max annyival előnyösebb,hogy nem olvadnak le a lapról a chipek,de lényegében ugyanúgy nem kapod meg a teljesítményt amiért fizettél,pont mint thermal throttling esetében.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Muerte #34138 üzenetére
Meglátjuk majd. De nem hiszem el, hogy a ványadt 7700 sok egy ekkora hűtésnek... Persze nagyon úgy néz ki, hogy az, de akkor meg a hűtésen kell majd valamit patkolni...
Most, így a délelőtti kapkodásban lenyomtam a kanapéra hajított AW-vel egy AIDA-t. (eddig azért nem csináltam mert nem volt kulcsom hozzá és lejárt már régen) Semmi extra; MX2-vel van újra kenve, nem volt alatta hűtőpad. Ment a GPU stresszelés is. Érdekes dolgokat csinált a gép: elszaladt kb egy perc után 84 fokig, ekkor felordítottak a ventik benne és behúzta a féket az alaplap. Mivel nem performance módban indítottam a gépet, szerintem 55W-nál powertrottyoltatta a procit az EC. Valahogy így kellene működnie Maxx-nek is... Nem hinném, hogy rosszabb lenne a hűtése a nagy Asus-nak, mint az AW három csavaros-billegős hűtése. Bár az Te érveidet igazolja, hogy ebben a gépben sokkal rövidebben a hőcsövek
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
-
Muerte
Topikgazda
válasz KillHates #34125 üzenetére
Egész pontosan ezt írtam: A csövek száma,hossza(minél rövidebb,annál jobb).A radiátor mérete és a ventik légszállítása.Emellett egy 1050Ti vs 1070 hőtermelése nem említhető egy lapon.
Szemléltetve:
Nem akarok ebbe a témába beleállni ,de ugye azt mondod Neked volt ilyen géped DESKTOP 980-nal,amiben csont ugyanez a hűtés volt.
"Volt VC-s gépem és döbbenetesen jó volt a hűtése. Pedig abban egy forró fejű 6820HK volt egy DESKTOP GTX980 mellett.Sima, de a piros seggű 752VS, 6820HK+GTX980 8GB"
Tudnád nekem linkelni azt a típust? ,mert én sehol nem találom...
Nem ez volt az véletlen? [link] Ez egy VC hűtésű gép,de köze nincs az asztali 980-hoz,mivel 980M van benne.
Én tudomásom szerint Asus amit desktop 980-nal adott ki,az két típus volt.GX700,a tumoros vízhűtéses csoda és a G701 mezei hűtéssel,ami komoly terhelés alatt ugyancsak lefőzi a kávét.
G701: testWater cooled GX700: test
Elég furcsának tartanám,(még ha létezne is az általad említett verzió) hogy az a 2 nyamvadt és hosszú hőcső egy 165W os 980-at plusz a 45W-os 6820hk-t érdemben tudna hűteni,mikor a 115W-os 1070+7700hq sem megy neki tökéletesen,egyszóval valahol ez a történet sántít.
-
senior tag
válasz Daywalkerke #34129 üzenetére
Szia!
Ebben az árban ez jobb vétel szerintem, pláne hogy ebben már van egy ssd is. Itt még a garanciát kiterjesztheted 5 évre, keresed rizso-t.
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
nagyúr
válasz Daywalkerke #34126 üzenetére
Mutasd meg neki a Zenbook Pro-mat,talán az lenne neki a legjobb.
-
Pocok256
veterán
Hmm ezen a clevon 400k ért nem tudom magam túltenni amit rm007 linkelt. Zseniális gép annyiért....
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
echterion
nagyúr
válasz Daywalkerke #34129 üzenetére
Nincs egy világbajnok hűtése a gépnek, de ezzel a konfiggal még talán elbír (a proci a kérdőjeles, a vga nem kérdés). A garis ügyintézésük átlagos, elvileg nincs gond vele, nem szoktak panaszkodni a user-ek.
Az ivga minden gépben benne van már, a gsync nélküliekben megy is folyamatosan, ha nincs 3d terhelés, a gsync-esek ilyen szempontból trükkösek, mert ott nincs optimus, ami ezt vezérli.
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz echterion #34128 üzenetére
Az ACER milyennek számít a gamer laptopok között?
Mert itt van most az alábbi gamer laptopjuk ami pont 300ezer Ft és 3 év garancia van rá:Acer Predator Helios 300 - PH315-51-52WY
Ezek a Predator laptopok milyennek számítanak a gamer laptopok között?
Ahogy néztem van integrált videó kártya is benne, ez azért van, hogy a Geforce kártya csak a játékok alatt kapcsol be és minden másért az integrált kártya felelős? Egyáltalán mennyire jó ez a kettős videókártya megoldás? -
echterion
nagyúr
válasz Daywalkerke #34126 üzenetére
Például ez, bár az 1050ti azért nem egy erőmű, de ennyiért nem fogsz újonnan 1060-as gépet kapni, csak ha kifogsz nagyon nagy mázlival valami jó bizniszt.
Ez ennyi maniért elég jó vétel szerintem, ha kicsi de erős lapos kellene neki.
Vagy ez kicsivel 300k felett.
Ez esetleg. Ha a wint elhagyod, 1060-as gép is kijön picivel 300k felett.******
-
MaxxDamage
félisten
válasz KillHates #34125 üzenetére
Látom a Kapton fólia sincs lesajnálva róla /ha kell hát kell, oda elengedhetetlen/
Milyen lapos ez pontosan?(#34117) KillHates: Akartam mondani (kimaradt) Vigyázz, mert még szavadon foglak!
-
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
A topic elején nem találtam összefoglalót ezért szeretnék érdeklődni, hogy max 300ezer Ft-ért jelenleg melyek az ajánlott gamer laptopok mostanában?
Igazából nem a játék lenne a legfontosabb, mert csak néha-néha lenne játékra használva, tehát ha van nem kifejezetten gamer laptop ami játékokra is jó akkor azok is szóba jöhetnek, mert ismerősöm aki a régi 10 éves Dell laptopját szeretné lecserélni és a legújabb játékokkal nem is igazán játszik, tehát nem csúcsteljesítményt keres, hanem jó ár-érték arányú laptopot.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Muerte #34121 üzenetére
Hát mit ne mondjak; ebben sem rövidek a hőcsövek!
Viszont az eredmények irigylésre méltóan kiválóak!Gyanítom, hogy Maxx gépében nem a heatpipe-ok lesznek a ludasok...
[ Szerkesztve ]
-
gyépés
aktív tag
válasz Muerte #34123 üzenetére
AZ Enterprise 1809-es, és a Home is az volt úgy emlékszek. Két napja cseréltem a rendszert, és addig a Home nagyon lelkesen frissítgette magát, szóval szerintem az is 1809 volt. Milyen CPU downgrade van a 1809-ben? A Cinebench R15 1259-et gurított ezzel az Enterprise-zal, szóval hirtelen nekem nem tűnt fel semmi. Hogy lehet észrevenni, ha lassabb lett? Vagy nem ilyen downgrade-re gondoltál?
Mellesleg az a két nem 100%-on pörgő szál az csak a TDP limit miatt van, vagy az lehet az az ok esetleg, hogy most hűvösebb? Sajnos nem emlékszek a Home alatt hogy mentek a szálak....
-
gyépés
aktív tag
válasz Muerte #34121 üzenetére
Ja, igen, azt a kis mínusz feszültséget én okoztam. Így nyugodtabb vagyok. Tettem az integrált GPU-ra is. Annak ugye úgyis minek, meg reméltem, hogy akkor ha nem használom a dedikáltat, akkor több teljesítmény marad a TDP keretből a procinak, ha így lecsípek a GPU keretéből. Bár ez csak az én elméletem, igazából nem értek hozzá, lehet pont az ellentétét érem el vele...
Viszont Win 10 Home alatt is ugyanez volt a beállítás, mert BIOS-ban állítottam be. Szóval fogalmam nincs hova lett az a +10 fok. Bár annyira nem hiányzik.[ Szerkesztve ]
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #34118 üzenetére
a és Asusos kérte külön, hogy csatoljam mellé a leírást, teszteket (mit futtattam) stb... és a technikusok már várják (kaptak értesítést az esetről) és intézkedni tudjanak, segítsenek a hiba javításban... én a HWiNfO képet (2 db-t) is mellékelem hozzá, hogy lássák amit látni kell.
-
gyépés
aktív tag
Sziasztok!
Vettem tavaly cybermonday alkalmából egy MSI GL73-8RD gépet. Tudom, kicsit kiegyensúlyozatlan a kályha 8750H proci mellé a hurka 1050Ti, de szoftverfejlesztő vagyok, és csak alkalmi játékos, így a procin volt a hangsúly, plusz sajnáltam rá több pénzt költeni. Szóval, miután megvettem a gépet, megtaláltam ezt a topikot... Visszaolvasgattam vagy 6000 hozzászólást, hullámzó érzelmeim voltak, hogy szart vettem-e vagy aranyat, aztán végülis most elégedett vagyok vele. Itt egy tesztkép a teljesítményéről:
Nekem gyanúsan jók ezek a hőmérsékletek. A gyári Win Home-mal ugyanezen a teszten 83 fokos volt a proci, újraraktam friss Win Enterprise-t aztán most ez van. Nem látom, hogy valami ne menne vagy ilyesmi, egyszerűen csak fura, hogy mitől lett 10 fokkal hűvösebb. Cinebench alatt ugyanazok a pontok jönnek ki mint korábban. Ennyit számítana az Enterprise? Vagy valamit nem veszek észre?"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
MaxxDamage
félisten
válasz KillHates #34117 üzenetére
OK. Egy próbát megér, már kezdem megszokni azt hogy alig használom és nincs is nálam...
Küldök nekik A4 lapon leírva (nyomtatva) a teljes mérések, gamek és max. temp + throttling meg UV és a VRM szabályozás felvetés is meg van említve és még sok más is. (lényeges infók) végére oda írtam alaplap csere kérelem és azt is, hogy azzal biztosan meg lenne oldva a probléma. (ja azt is hozzátettem hogy ne javítottra cseréljék, hanem újra - ha cserélik és megoldható)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #34109 üzenetére
Küldjed! És utána ha nem vagy elégedett vele, akkor kezelésbe veszem!
-
addikt
válasz KillHates #34114 üzenetére
Már megbeszéltük és az lesz, de szeretném ha még az nem most lenne. Jelen pillanat másra kellene fordítanom.
-
nagyúr
Pedig Miki, igazából egy Clevot tudok elképzelni melléd!
Szívesen szervizelem Neked, bármelyik gépedet.
Ha mégis lecseréled az MSI-t, akkor csakis Clevo!
Hogy melyiket? Ezzel kapcsolatban meg Matyee az illetékes, ő nagyon keni ezt ezt a témát.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
addikt
válasz KillHates #34105 üzenetére
Mikor beírtam még nem vettem észre hogy mennyire üres. Pont azért fogant meg bennem a gondolat. Az i9-re begerjedtem..... Párszor még muszáj leszel pasztázni a laposom.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Muerte #34096 üzenetére
Zoli, el nem tudom képzelni mi a pék f@sza lehet Max gépével, ugyanilyen a hűtése az előző generációs 752-nek is, ráadásul abban sokkal forróbb, ósdibb hardverek vannak és nekem soha trottyolt. Sőt igazából csak a szintetikus tesztek alatt tudtam annyira felhergelni, hogy megjöjjön a hangja.
-
MaxxDamage
félisten
válasz KillHates #34106 üzenetére
Jó ajánlás volt, és mondtad is mikor ott voltam nálad, hogy ez még jó széria az Asustól.
Most felküldjem vagy ne!? Ez itt a kérdés. GLS Pénteken jön érte és elvileg már várják is az RMA-ra érkezését (nagy ügyet csináltam ebből az Asus felé). Lehet potya út lesz és azt mondják rá, hogy ez így tökéletes ahogy van, vagy tesznek valamit legalább a Thermal Throttling ellen? Szerinted? (már el is csomagoltam, RMA szám is kinyomtatva/ráragasztva...) futárrá várAmúgy nem sok embernek van ilyen laposa, mint nekem? (hogy 0 tapasztalat vele)
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz Muerte #34102 üzenetére
Majd elválik, hogy mi lesz. Az tény, hogy jelenleg a korábbi állításodnak megfelelően a "paszta" kezdett (vagy be is) állt a megfelelő hőfokra (eltelt 2-3 nap , sok teszt lefutott) és a temp. sem olyan drasztiuksan magas, de 90c fok feletti.
(#34103) Mikulásbá: Azért egy kérdést megérhet (csak el ne felejtsem)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #34101 üzenetére
Én elhiszem,nem érdekel különösebben.Amolyan költői kérdés lett volna,mert volt rá példa,hogy nem olyan volt a hűtés,amint,amilyennek beharangozták.
-
Muerte
Topikgazda
válasz MaxxDamage #34098 üzenetére
De mi? Az alaplapcsere mit old meg a hűtésen Max annyi előnye lehet hogy ami rajta lesz proci kevesebb fesszel is beéri. Terveztess bele velük egy új hűtést,annak lenne értelme
-
MaxxDamage
félisten
válasz Mikulásbá #34097 üzenetére
Tuti VS-s hűtés van benne, de kérdezd meg a Mestert, ő látta, szerelte (pasztázta) így többet tud mondani
Ha meg komolyan érdekel, akkor holnap SN szám alapján megkérdem a gyártót és megmondják, hogy 3D VC-s vagy sem.. az adott modell ami nálam van.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Macbook Pro 14" 2023 M3 Max 16C CPU 40C GPU 128GB SSD AppleCare+ 09/2027
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Air 15" 8/256 ! M3 Chip ! Magyar ! 1 Év Nemzetközi APPLE Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest