Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
Juhaszatti #110796 üzenetére
Hát igen, a jó öreg Telekom. Azért ha az ember máshonnan is tud nézegetni, akkor biza olcsóbban is hozzá lehet jutni jó kis 4070-es gépekhez. PL. ez a TUF most 620ezer, és odaadják 0% thm-re is, persze nem 22 hónap meg van hitelvizsgálat, ami sok esetben ugye nem játszik.
Amúgy ez a Legion Pro tetszik nekem is. Kár, hogy alig-alig játszom pc-n, nem is nagyon van semmi, leginkább ps5-ön nyomulok most, ezért is adtam el a gépem végül (ismét).
-
BalageK
tag
válasz
Juhaszatti #110796 üzenetére
Hm. Valóban. Ezt nekem fel sem dobta.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
conexke #110794 üzenetére
Szerintem ezt érdemes most a kínálatukból, ebből a keretből.
4070, Ryzen 9, QHD 500 nit 100% DCI-P3 kijelző
-
BalageK
tag
válasz
conexke #110794 üzenetére
Jelenleg a legerősebb gép a kínálatukban az MSI Sword 16 HX B13VGKG és az Acer Predator Helios Neo PHN16-72-92E7
Az Acer Neo 4060-as, de fényerőben jobb sokkal a képernyője, erősebb a CPU és nagyobb az SSD. És kb 30%-al drágább.
Én még várnék valami igazán jóra - ha már ekkora a keret. -
conexke
tag
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Január vége
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
1.000.000 de részletre
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Csak játék
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
MMO egy kis FPS online és offline
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Mind1
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Min 16gb
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Telekom webshopbol szeretném kihozni!!!
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új -
RM007
addikt
válasz
Imre9211 #110792 üzenetére
De még a fogom felkapom a hónom alá kategben sincs két egyforma felhasználás hardver igény szerint sem. Akkor most lehetne belemenni miért nem konzol vagy asztali PC torony kivitel ha játék a legfontosabb téma, de nyilván nem csak az. Fontos szempontnak tartom hogy egymagában mindennek meg tudjon felelni, hordozható is legyen ha úgy akarom, alakítható is lehessen úgy ahogy én akarom, és egyben a legjobb teljesítményt nyújtsa mindezt a legolcsóbban.
Akárki akármit mond 1db hardver elem sem muzsikál külön-külön egymagában csak együtt és adja amit tud, beleértve a leggyengébb láncszem visszahúzó hatásával. Úgyhogy lehet jönni milyen alapon merészelek rákötni immáron sokadjára az elavultnak könyvelt vasamra külső VGA kártyát, ha nekem tetszik, így jövök ki a legjobban miért ne? Az alap egy laptop ami ugyan hekkelve van nem egy oldalról, de én ezért szégyellni magam nem fogom, sem szólok bele ki hogyan teszi.
Az asztali procim mellett bátran használok hővezető lapot. Többféle van belőle pl [link]
10 évig hagyhatnám csücsülni a helyén piszkálás nélkül, legfeljebb a proci körüli gappad részt illik majd frissítenem valamikor kiszáradás miatt. Jelenleg nem látom okát leszednem a hűtőmet a helyéről. A hűtés mindennel együtt rendben van.Maga a szállítás simán menne a külső vízhűtő egységem nélkül, akár kicserélve a belső hűtőmodult (van pár gyári eltéve) . Ahová vinném jelenleg van másik hasonló kiszerelés, ugyanakkor jelen helyzetben garancia nélkül, nem mai cucc vigyázok az épségére, nem utaztatom feleslegesen. Ha sérülne az alaplap az akár végzetes is lehet.
Az egyik leggyengébb láncszem a ventik külső "műholdas"
beüzemeltetése, engedélyeztetése serial számmal, ami egy röhej. Lehetne írni, több mint egy éves távlatból visszamenőleg a support már rég nem válaszol. Minden alaplap egyedi sajnos ebből a szempontból. Van oka annak hogy asztalhoz kötöttem a teljesítmény igényem nélkül is.
Minden ember egy külön történet. -
Imre9211
aktív tag
válasz
RM007 #110791 üzenetére
Én se úgy használom ahogyan kellene
Beteg dolog tudom de nekem a kijelzője csak dísz pl. Sose megy. Ki van küldve az 55colos 4K tv-re és heló. 17colon nem tudok játszani.
Persze adódik a kérdés hogy akkor minek nekem laptop. Mer szeretem és kész. Ez a második Asus TUF-om és imádom. Az elsőnek amúgy tönkrement a kijelzője anno pont gari idő lejárta után.
Azaz adott képet csak szét volt csíkozva. Mindenesetre elvitték itt aprón anno mint a cukrot. 150-ért eladtam, csávó aki megvette az meg megcsinálta pikkpakk. Még szét is kapta, thermal padozta a hűtést is stb. Ryzen 7 4800h volt azt hiszem egy teljes értékű gtx 1660TI-al.Legnagyobb feeling mindig az újrapasztázás volt néhány havonta. Sürített levegő bekészít, alkoholos fülpiszkálók stb, aztán had szóljon. Kenés után mindig tartotta az olyan 15fokkal hűvösebbet néhány hónapig.
Erre a mostanira majd kíváncsi leszek de az még odébb van. Olyan szépen megfogtam a procit hogy a ventiprofilt is lejjebb kapcsoltam mer max 70körül ketyeg játékok alatt.
-
RM007
addikt
válasz
Aljasvip #110783 üzenetére
"Laptop majd akkor lesz, ha ölbe tudod venni és úgy használni - v.ö. Lap-Top.
Notebook majd akkor lesz, ha az asztalról leemelve a táskába csúsztatom és lehet vele indulni. "Az hogy a laptopom hogyan használom ahhoz senkinek semmi köze, ilyen egyszerű. A legó laptopom olyan ruhát vesz fel amit ráadok, mindenevő, bizonyos perifériával használom, olyan formában ami másnak utánozhatatlan, perifériával mint itt sokan a topikban, bár nincs külső bill. se, "nagy" külső monitor se nálam mostanság. A hátizsákkal meg ne gyere sokkal kisebb a cuccom, az a xbox masina nem menne bele nálam semmibe. Egy igazán komoly játékot sem tudnál futtatni asztal és tápegység nélkül stb....felesleges belemenni, vót má
Volt mikor utaztattam......
Gamer/gaming laptop kategóriában szerintem a legjobb cuccom nekem van még jelenleg. Átgondoltan építettem fel. A vízhűtés is csak bónusz, nélküle is meglenne. Hibátlan max teljesítményre belőve. Előnyöket és hátrányokat én kalibrálom saját magamnak ahogy tetszik. -
FőDudu
veterán
válasz
BalageK #110788 üzenetére
Nekem is nagy banatom a sok hagyomanyos csatit hasznalo erosebb gep eseten, hogy USB-rol taplalva nem tudnak csucs teljesitmenyt leadni.
Jo lenne ha egysegesitenenek mar mindent es egy kabelen lehetne dokkolni a gepet es max teljesitmenyt kivenni az igy csatlakoztatott gepbol.
-
-
Imre9211
aktív tag
Ha az Asus ellopja perelek
-
válasz
BalageK #110775 üzenetére
Egy igazi "Desktop" valahol ott kezdődik, hogy nem kell kompromisszumot hozni perifériákban, és a hardver nem az asztalon önti rád a meleget, miközben csendben is marad.
Az összes többi ilyen koncepció csak áldozatok gyűjteménye a funkcionalitás oltárán, a hordozhatóság vagy méretcsökkentés céllal.Az ilyen, mint nálam a céges gépet szenvedősen bekötni ebbe a környezetbe, csak az egyike a vállalt megalkuvásoknak:
(azóta van egy TB+tápos HP dokkoló, így csak "1" kábelt kell dugdosni) -
válasz
RM007 #110778 üzenetére
Na azért ezt az orbitális önámítást már tényleg el kellene engedni végre. Nem tudom milyen álomvilágban élsz éppen.
Laptop majd akkor lesz, ha ölbe tudod venni és úgy használni - v.ö. Lap-Top.
Notebook majd akkor lesz, ha az asztalról leemelve a táskába csúsztatom és lehet vele indulni.Az a kábeldzsumbuj', extra táppal, külső VGA-val és monitorral, dzsunka vízhűtéses dobozokkal minden, csak nem laptop vagy notebook.
Az a portable Xbox valószínűleg hordozhatóbb mint a te géped, és a mérete alapján simán be is fér egy normális hátizsákba, továbbá a használatba helyezése sem egy fél óra.
-
-
echterion
nagyúr
Boldog Karácsonyt, Koczkák!
-
BalageK
tag
válasz
MaxxDamage #110779 üzenetére
Nem mindtől :-)
Never forget: Acer 21 X
Lényeg, én még nem találtam olyan "gaming" laptop-ot, ami ne lenne kompromisszum.
(Könnyen) hordozható méret, nagy teljesítmény, alacsony zaj - kettő választható :-) -
RM007
addikt
válasz
BalageK #110776 üzenetére
Ez nem laptop. Nem is tudod úgy használni mint egy laptopot, én a sajátomat igen, mert az laptop minden tekintetben. Nem kell provokálni.
Fogd és próbáld beletenni egy gamer laptop hátizsákba majd megtudod.
Vagy átalakítani használat szerint olyan formára ami neked szimpatikus......sokoldalúság.Marhára nem értem miért kell a mobile telefonnal versenyeztetni napjaink laptopjait.
-
RM007
addikt
válasz
maximilian4 #110768 üzenetére
Jó esetben ugyanazokat a programokat szeretnénk futtatni mind két platformon, azért legyen már egy szint valamiféle meghatározható kapcsolat a kettő között.
-
BalageK
tag
válasz
MaxxDamage #110773 üzenetére
Lesz ilyesmi desktop is, csak ki kell várni, és akkor a kettő már majdnem ugyanaz :-)
-
RM007
addikt
válasz
BalageK #110771 üzenetére
Mert vagy a Clevo (és a többi gyártó) utolsó mxm foglalatos cserélhető procis laptopjai nem voltak laptopok a maguk idejében? Csak azokat a méreteket kellett volna vagy kellene visszahozni, és máris kisebb lehetne az olló az asztali és mobile vonal között. Szal mint ahogy régen ment. Mi nem laptop??
Más: #110759 RM007:
Módosítottam a beállításon, így már nem foglal rém sok memóriát a rendszer. Ahogy telt az idő nőtt a foglalás, hát a rossz beállítás miatt. A Programokhoz nem szabad bejelölni úgy hogy közben a rendszerre bízod annak kezelését. -
-
Imre9211
aktív tag
Én odavernék. I9211 desktop killer. Jack Reacher túràzó edition TUF
A nyeglék meg várják egy centibe préselve a csodàt
-
Imre9211
aktív tag
válasz
maximilian4 #110768 üzenetére
Én megoldanám a kérdést ha laptop gyártó lennék, bár az 5-6 kilós 4-5 centi vastag laposaimért nem sokan rajonganának de hát én ilyen vagyok xd
-
maximilian4
addikt
-
-
cyberkind
félisten
Új gép a közeljövőben?
-
MaxxDamage
félisten
-
Imre9211
aktív tag
Sajnos most éjszaka van de ezt az optimalizálást sok játék megirigyelhetné.
2K, high, dlss quality és fix 60 vsync-el mindenhol bármi van. Gpu alszik szinte. Proci valamiért ugrál 30-70-75 között de az legyen az ő dolga. -
Imre9211
aktív tag
válasz
Raymond #110756 üzenetére
Qualityre raktam
Ezt nem fogom tudni letenni ezt a játékot.
Hát komolyan mondom most is csak azért néztem fel ide mert telefonom volt aztán mondom leírom az xp-t.
Amióta megvan ez a laposom ez a játék a legkellemesebb meglepetés minden téren. Amire egyáltalán nem számítottam mivel ugye anno mikor kijött ez a game pc-re rengeteg probléma volt vele.
Ehhez képest fluid mint a tengervíz, egy röccenés sehol pedig a grafika az odaver, filmszerű élmény helyenként, stb O.o Ez a játék lett volna az utolsó ahol azt várom hogy probléma nélkül menjen. Ehhez képest 10/10....
Nagyon bitang kis cucc. Azt hiszem ma nem alszok
(és jövő májusban megkapjuk a második felvonást
)
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Ubul86 #110754 üzenetére
Igen azt megvártam dolgozott egy picit.
Hmm...Alapból High-ra lőtte be. NICE. És még a vram is elég. Karácsony van XD
#
Igaz valami rettenetes felbontásról skáláz fel a DLSS 2560*1440-be de hát nVidia tudja...Ebbe a játékba annyi settings van mint más 10be nincs összesen O.o Mi ez már te jó ég? Na mind1 játszok egy kicsit aztán kiderül okés e a dolog így 3patch-el a hátán.
-
Imre9211
aktív tag
Na Horizon kijátszva. Ez a Last of Us olyan barónak tűnik.(nekem kimaradt anno konzolon) Sorozat is tetszett.
Na megném milyen ez az anno rémes hírű állapotban megjelent konzolport. Kíváncsi vagyok.(bekészítem azért a virágbolti verziót is a jedi példájából kiindulva. Sose lehet tudni XD )
-
Imre9211
aktív tag
Nem teljesen idevág de ettől a csávótól néha vakarózni tudnék XD
[link]'aszongya prociteszt XD ....Kész. Leraktam a hajam a fiókba
xd
De írják is neki
De ez régóta mondjuk csak a CS-t ismeri. Már akartam írni én is neki hogy ha tesztelni akar ne olyat tegyen be ami 6millió fps-el szakít ma már egy elektromos fogkefén is kb xd Csuda egy fazon. Azért vannak fasza videoi is, de van amivel nagyon nincs képben
-
Imre9211
aktív tag
CSGO...xd Jó hogy nem már szupermáriózol és amiatt tolsz le minket xd
-
peet05
aktív tag
válasz
maximilian4 #110743 üzenetére
Az elmúlt hetekben/hónapokban nézegettem AllyX-et. Mire képes a kis Z1 Extreme, karöltve a 780M-mel. Zseniális, hogy 15-30W-ból, különösen az AFMF2-vel mit ki nem hoz. Az egész gép 640g, 80Wh-s akkuval.
Megvárom a 2025-ös CES-t, jön a Legion Go 2, erre lép az Asus az Ally2-vel, ha minden jól megy, akkor AI 9 HX 370-es procit kapnak, 890M-mel, ami 17W-on, CP2077(!) - 1080p, medium-ultra, 60fps-t tud hozni (OneXFly F1 Pro-ban már ez a tech dolgozik - [link] ). -
FőDudu
veterán
válasz
maximilian4 #110743 üzenetére
Nem is kell tobb, eleg jo a grafikaja
Aki ray tracingelt szart akar, az jarjon moziba. Ott ki van szamoltatva minden kepkocka rendesen. Otthonra kb. sosem lesz eleg eros a hardver ilyen jellegu feladatokra, mert a fejlesztok mindig azt eroltetik ami latvanyos es gep igenyes. Hogy vegyek a hardvert es a sajat munkajukat is eladhatova tegyek.
RT-t anno napokig szamoltak a gepek 1 adott kep eseten. Ahhoz kepest nagy elore lepes tortent.
-
baro32
aktív tag
válasz
Smithy87 #110739 üzenetére
Szevasz én ma kezdtem el az Assassin's Creed Mirage -t és 2560x1440p -ben FULL beállításokon az RTX 4080-am bekajál 10GB-felett a V-RAM-ból és nagyon szép látványt ad vissza ezt tényként írtam csak le nem vitatkozni jöttem csak hogy tisztába legyél vele
elég jó döntés volt ez mikor váltottam de ha majd eljön az idő és megint váltani kell mert kell majd biztosan 5évre terveztem ebből már 1év elszaladt
akkor már 16/24GB V-RAM -os GPU-t kell már megcélozni szerintem.
-
FőDudu
veterán
válasz
BalageK #110736 üzenetére
Manapsag szinte mindenben alul meretezik a hutest.
Egyedul az almas cuccok nem hangoskodnak - a tobbi az kalap szar.
Tobbszaz wattot eldisszipalni nem konnyu feladat, de a sporolas mindenutt felutotte a fejet.Persze en is ugy vagyok vele, ne legyen mar vastagabb mint a 20 eves T60 a fiokban.
Azt hiszem jogos elvaras, hogy egy karcsu es szep hazat akarok, nem egy szetfurkalt es venti racsokkal elcsufitott akarmit. -
BalageK
tag
-
FőDudu
veterán
válasz
csabekos #110728 üzenetére
Masik kabel kell majd.
Valoszinuleg direktben bedrotoztak a HDMI portot a DGPU-ra.Ezert csak masik kimeneten lehet majd ugy hasznalni, hogy a 2 gpu kozott valtogasson.
Nezdd meg nalad is hasonlo-e a kep. Ezen fixen latszik, hogy a HDMI az az NV kartyamon van fixen es az Optimus nem tudja kapcsolgatni.
Ha nalad is hasonlo, akkor maximum USB-C porton tudnad kivezetni a DP kepet (vagy Thunderbolton, de azt a Lenovo lesporolja).Szaz szonak is egy a vege - valoszinuleg csak USB-C kimeneten fog menni a 2 kartya kozotti valtogatas, mert a HDMI portod fixen az NV-re van kotve ahogy fentebb lathato.
Semmi baj az ilyennel, de nekem is a 8 oras akkuidobol lesz 3-4 ha HDMI portos projectorra dugom. Amikor radugom az USB-C portra dughato vezetk nelkuli prezentert akkor azert sokkal jobb a 6-7 oras uzemido. Nem szoktam sokat prezentalni, de erezheto a kulonbseg (utobbinal a gepem full nema, mig az NV kartya 10-15w plusz fogyasztasa mar beugrasztja a ventiket a VC hutesen).
-
csabekos
újonc
Sziasztok!Pár napja jött meg a lenovo loq laptopom,amit az itt leírt vélemények alapján is választottam.Meg vagyok vele elégedve eddig,de van egy kis problémam.Ha csak a laptop kijelzőjét használom, vált az dGPU és az az iGPU között.Netezésnél csak az integrált megy,játéknál pedig a dedikált.Otthon viszont leginkább monitorra kötve HDMI kábellel használom. Ilyenkor azonban mindig csak a dedikált rtx-et használja.Nvidia control panelben és a lenovo vantage appban is beállítottam, hogy automatikusan váltson a kettő gpu között,de továbbra is csak a dedikált kártyát használja.Ha monitorral használom általában mindig töltőn van,így az nem zavar, hogy gyorsabban merül. De feleslegesen nem szeretném, hogy pörögjön az erősebb gpu,ha a gyengébb is bőven elég lenne a kisebb feladatokra.Valakinek van valami ötlete esetleg?Előre is köszi!
-
FőDudu
veterán
válasz
Adrian1111 #110726 üzenetére
Valoszinu az ECU ilyen.
Razer alatt is van ugye a Synapse3 ami az osszes teljesitmeny meg szin bealltiast kezeli.Ebbol kilepve a beallitasok elvesznek.
Nosza irtam sajatot pythonban - ami tok jol mukodik is. De kb 10 percenkent ra kell kuldeni a beallitasokat az ECU-ra, mert kulonben alap helyzetbe all. Nalam eleg jol lathato amikor elvesznek a szin beallitasok a billentyuzeten. A Razer billentyuk szin kezelese legendasan jol lathato - igy rogton leesett, hogy itt bizony nem eleg 1x rakuldeni mit is akarok.
Valoszinuleg azert, mert a Windows power profile valtozhat - igy meg kell erositeni mit is akar a felhasznalo valojaban.
Amugy az osszes ilyen alapbol nem lathato power eventre irtak egy jo modult a Windows esemenynaplohoz.
Ezt felteve lathato az osszes modositas - es ami a lenyeg, hogy ezekhez akar kulso script is rendelheto, hiszen a windows event log alapjan lehet taszkot futtani a task schedulerbol.
Azaz ilyennel lehet peldaul az alap power managementhez kulso progikat futtatni (pl. perfrmance modba rakva inditani a GPU tuningot vagy hasonlo manualis dolgokat).
Egy ilyen megoldasnak alapnak kellene lennie minden tuningosnal.
-
Adrian1111
csendes tag
válasz
gumikacsaa92 #110721 üzenetére
Ryzen Controller teljesen jó program, én is azt használom.
Arra figyelj, hogy a Settings alatt a "Re-apply periodically"-t érdemes bepipálni (pl. 10 sec-re), mert sokszor van az, hogy a beállításokat egyszerűen "eldobja" játék közben, és újra melegedni fog. -
FőDudu
veterán
válasz
Ubul86 #110724 üzenetére
Kivancsi vagyok melyik gyarto all elo az AI powered machine control megoldassal...
CoolAIr - vagy valami hasonloan hangzatos marhasaggal.(EU peldaul eleg jo forrasokat biztosit az ESG rendszerek fejlesztesere - igy epule automatizalassal foglalkoz cegek rogton ramentek az ilyesmire.)
-
RM007
addikt
válasz
Bluesummers #110716 üzenetére
[link] Ez is olyan. Ebben mint az előzőben is nem csupán a talaj, növényzet, fák, hangok amik megfognak és tátott szájjal csodálom, ami igazán lenyűgöző számomra az ebben a levegő realisztikus ábrázolása. Ahogy be van építve, össze van hangolva a többivel. Úgy minden együtt hoz egy olyan érzetet amitől elfelejtem hol is vagyok. Ez nálam már nem játék demó látvány érzet, annál picivel többet mond. És ez 1 évvel ezelőtti info. Basszus ne már hogy az rtx 5000-es széria ne próbáljon meg ennek a teljesítménynek megfelelni, hogy ez után is csak távoli időpontra rakhassuk ennek a látványvilágnak a használatát, mert a piac lespórolni szeretné a vram használatot holott a sebesség már meglehetne hozzá.
[link] Ezért fizetni kellene, aztán lehet nem is tudnám futtatni.
-
válasz
gumikacsaa92 #110721 üzenetére
Nagyon szívesen! Régebben sokan hozták hozzám pasztázni a gépeket, mert nem voltak ilyen jó megoldások, most már elég a "virtuális pasztázás"
-
-
BalageK
tag
válasz
gumikacsaa92 #110717 üzenetére
Gyakran elég csak az alap "aggressive" boost-ot visszább venni. De a 90 celziusz még mindig limiten belül van (95), így....
Amúgy a hangtalan gamer laptop = szent grál. -
válasz
gumikacsaa92 #110717 üzenetére
Jó vas, használd egészséggel!
Sajnos az új AMD-k ilyenek; melegszenek a csúcsteljesítmény leadásakor mint a pokol!
Esetleg a Ryzen Controller-el érdemes próbálkoznod vagy a G-Helper-el. Azokkal szofisztikáltabban lehet visszavenni a CPU teljesítményét. -
gumikacsaa92
tag
Sziasztok. Végül megvettem a laptopot. Köszönöm a segítséget.
A választottam
ASUS TUF Gaming A17 FA707NV
7735hs
16gb ram
4060Először megijedtem, mert hálózatról üzemelve eléggé hangos és meleg volt játék közben. (90fokig melegedett bármit csináltam.)
Ezeket a játékokat próbáltamThrone and liberty
New world
Stalker 2
StarfieldMost ott tartok hogy kikapcsoltam a cpu boostot, így hangtalan és max ilyen 70+fokig melegedik mind a cpu és gpu.
Már most nagyon szeretem.
Esetleg van valami tipp trükk? Én erről a cpu boostrol tudok egyedül.
-
-
Imre9211
aktív tag
Jó mosott lett a kép a hdr miatt meg hogy ki kellett vágnom mer az nvidia valami jfif formátumba mentette a képet azt meg nem engedi feltölteni a kek.sh
Szóval az alaplapi ramhasználat khmm...éreztem én hogy kell még az a másik 16os XD -
Imre9211
aktív tag
válasz
Juhaszatti #110713 üzenetére
Ez az 5070 tíjáj kísértetiesen emlékeztet a zöldek desktop 4060-as kálváriájára, ahol mint utóbb kiderült, a sima 4060asnak kellett volna azt hozni mint a TI*nak
Mocskos gazemberek
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Imre9211 #110709 üzenetére
Arra majd ott lesz az 5070 Ti. Érdekes hogy már most szó van róla, és a jövőre várható Asus szériák között is ott van:
A 3070 meg a 3070 Ti között legalább eltelt egy 1 év.
Nem sok értelmét látom így a mobil 5070-esnek. Vagy megveszem jóval olcsóbban az 5060-ast ugyanúgy 8GB-al, vagy ha többet akarok költeni akkor már az 5070Ti-t.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
echterion #110710 üzenetére
A dlss-ért valóban jár a pirospont és az egyéb fícsörökért(a s*ggh*lye nvidia app-ért mondjuk nem)csak az fránya hardware-s szűk keresztmetszet. Ugye.
De szerintem lesznek itt külön gyártói megoldások. Nem hiszem én azt el hogy mobil 5070eseket only 8Gb vram-os konstrukcióban lehet majd kapni. Az durva lenne. Főleg így játékos szemszögből.
-
Raymond
titán
válasz
Juhaszatti #110708 üzenetére
Igen, jobb a hatekonysag az uj PAM kodolasnak koszonhetoen, de tenyleg felreertetted, ez meg mindig a GPU es a VRAM kozotti kommunikaciot erinti. Az hogy a masik oldalrol hogyan kerulnek be az adatok ahhoz ez mindegy es a hatekonysagtol nem lesz tobb a VRAM.
-
echterion
nagyúr
válasz
Juhaszatti #110708 üzenetére
Úgyis mindent dlss-sel oldanak meg a játékfejlesztők, nem kell itt siránkozni, hát az egy nagyon jó technológia. Lehet tovább tapsolni neki, tényleg jó a játékosoknak.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Raymond #110706 üzenetére
Az lett volna a korrekt ha kap az 5500 mondjuk 8Gb-ot, mer oké, belépő szint. Aztán ott lesz a 5060-5070 mid-range, ami a dlss-nek hála már 2K gaming, de oda azért tegyünk 12Gb-ot a parasztnak ne low-on játszon már pl egy indiana jones-al a vram miatt.
Érdekli ezeket bármi? Ugyan. A piaci részesedés meglegyen.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Raymond #110706 üzenetére
Amikor a JEDEC bejelentette az új szabványt, a techportálok a jobb memóriahatékonyságot emelték ki. Hogy ez a GPU felé való nagyobb sávszélből, és ez által gyorsabb adatfeldolgozásból adódik-e vagy másból, azt nem tudom.
Mindenesetre simán elképzelhető hogy félreértettem a dolgot, és igazatok van.Én is keveslem egyébként az RTX 5060-as, RTX 5070-es kártyákra a 8GB-ot, szabványtól függetlenül.
Főleg hogy már most pedzegetik, jön egy RTX 5070 Ti is laptopokba, 12GB-al. Annak kellene a sima 5070-nek lennie, csak hát így drágábban lehet majd adni. -
RM007
addikt
válasz
Bluesummers #110693 üzenetére
[link] Ennek a futtatható demó változata. Már vagy kétszer hoztam ide ezt az alkotást. Nekem eddig ez a csúcslátvány. 24GB-al csak megdolgozva megy, úgy nem hogy leszeded a maga helyén az Epic-ről. Ingyenes tavalyi demó. [link]
Szerettem volna kicsit ízlelgetni én is idehaza a nem túl olcsó vga kártyám által, el sem indult. És amúgy most így hirtelen volt még ilyen barangolós téma amibe úgyszintén nem tudtam belenézni. Hallottam ennek a vram hiánya az oka. -
Raymond
titán
válasz
Juhaszatti #110704 üzenetére
"Lesznek olyan játékok amelyiknél a 8GB GDDR6-ja már betelik, de a 8GB GDDR7-je még nem, mert elég gyorsan cserél ahhoz, hogy ne teljen be."
Szerintem te itt valamit nagyon felreertesz. A GDDR7-nel nagyobb savszel a GPU fele ertendo, nem a RAM/CPU fele ahonnak az adatokat toltod ha cserelni kell. Az elfogyas szempontjabol teljesen mindegy hogy mekkora a savszel.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Juhaszatti #110704 üzenetére
Butaságot írsz. *béke
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Imre9211 #110700 üzenetére
"8kiló krumpliból nem lesz 12 csak mert több van a másik ugyanúgy 8kilós hálóban"
Ha ugyanannyi krumpli van 2 krumplis zsákban, és mindegyiket ki akarod önteni, akkor az hamarabb ki fog ürülni, amelyiknek nagyobb a szája. Csak hogy ennél a példánál maradjunk.
Lesznek olyan játékok amelyiknél a 8GB GDDR6-ja már betelik, de a 8GB GDDR7-je még nem, mert elég gyorsan cserél ahhoz, hogy ne teljen be.
Nem több lesz, csak később fogy el, vagy nem fogy el az adott játék alatt.
-
Raymond
titán
válasz
Juhaszatti #110699 üzenetére
Ahogy Ivan itt mondja alattam, a tobb savszel nem segit ha tobb VRAM kell. Leegyszerusitve - ha az asszony es 4 gyereket kell elvinned valahova akkor hiaba van a gyors Ferrarid, nem tudok oket bepakolni, ide egy Renaul Escpace a megoldas ami ugyan lassabb, de lehet bele pakolni es a komplett uton az atlagsebesseg nem lesz annyival kevesebb.
-
Raymond
titán
válasz
FőDudu #110696 üzenetére
Mielott barki is belemkotne szeretnem megjegyezni hogy szerintem se szerencses a 70-es sorozatnal 8GB-nal maradni, de ez van. Na most a lenyeg
Nem lesz ez olyan problema, mivel elnezve az UE5 jatekokat a VRAM igeny nemhogy novekedett a multhoz kepest hanem eppenhogy csokkent egy adott minosegi szintnel. A masik dolog pedig az hogy amig ezek a 8GB kartyak teszik ki a jatekos laposok donto szazalekat akkor a jatekfejlesztok is ezt fogjak megcelozni a beallitasokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest