Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RM007
addikt
válasz
fcbarca #104193 üzenetére
........
#104196 vakablak93:
A prociról alkotott véleményed játékok alatt vga-hoz kapcsolódóan azért szerintem nem egészen úgy van. A procik legtöbb esetben csak malmoznak, alacsony a kihasználásuk. Inkább limitálva van az amiről gondoljuk hogy ott baj van. Pl fhd mikor nem dolgozik maxon a vga....2k-4k meg fullon teker. Nálam még igen messze van a proci hogy mondhassam kevés ezért is marad még sokáig a clevo.Az asztali kártyák pedig sokkal olcsóbbak. Lehet sok esetben TB3-4 mellett is megérheti használni őket, a lényeg legyen elég fps.
-
vakablak93
őstag
válasz
Dhampir #104198 üzenetére
Ebben semmi különös nincs hogy egy komolyabb proci mellé retek igpt tesznek.
Az Intel oldalán is hasonló a sztori, pl az i9 13900HX-ben is egy gyenge Intel UHD 13.gen akármi van nem pedig az Iris XE.
Alapvetően szerintem is járnia kéne a legjobb igpnek egy komolyabb prociba, de valamiért nem adják, egyik oldalon sem.
Valamiért a kis 4 magos energiatakarékos U-s procikba rakja mindkét fél a legjobb igpjét.
Persze ha belegondolsz, hogy valsze'g akinek elég egy igp játékra stb dolgokra, annak nem is kell csúcs proci sem valószínűleg.
Ellenben egy kis proci mellé egy netezős lapost/mini pct nagyon jól kiszolgálhat évekig. -
Dhampir
félisten
válasz
thomasa #104192 üzenetére
Lenovo Legion Pro 5
(#104196) vakablak93
Igen, a proci erős, csak az integrált GPU gyengécske.
Egy másik Ryzen processzor, az AMD Ryzen 9 7940HS az AMD első dedikált AI-hardverrel rendelkező laptop-processzora.
A Razer Blade 14 notebookban tesztelték:
AMD Ryzen 9 7940HS review: does AI hardware make a difference? -
fcbarca
őstag
válasz
vakablak93 #104196 üzenetére
Köszi nektek.
K43sg [link]
-
vakablak93
őstag
válasz
fcbarca #104193 üzenetére
Csak kíváncsiságból meg szabad kérdezni mivel sikerült összekötnöd a külső gpuval? Azon a laposon se tb3/4 se mxm port.
Am kb az aktuális 8/16-os procikkal szerelt laposokat keresd, a jelenlegi Legion Pro 5 is teljesen oké pl, de a proci legyen min.
Ryzen 7 7745HX vagy i7 13700HX, vagy jobb Ryzen9/i9, ha tényleg asztali 4070-et akarsz meghajtani vele, akkor oda kelleni fog a lóerő cpu oldalon rendesen.De előre szólok, a cpu bottlenecket, valszeg' nem fogod megúszni egy desktop 4070 mellett.
Én 1440p-ben a mobil 4070-el is limit környékére sikerült már hajszoljam az i9 13900HX-et is...
#104190 Dhampir: az az aktuális legjobb mobil Ryzen 7, a HX-es verzió azaz 45-75 tdp, erősebb HS verziók. Remek kis proci az, nincs mitől félni tőle.
-
grizlisandor
veterán
válasz
TeeBee73 #104189 üzenetére
65 ezerrel olcsóbban, bár csak 16 gb rammal és Win11 nélkül.
Ezekben már a Lenovo rendes kijelzőt rakott(300nit, 100% srgb), egyedül a kijelző zsanérja nem túl acélos, nekem már sok a screen wobble.
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Legion 5 pro ryzen 5 5600h-val sikeresen összekötöttem egy asztali rtx 4070-et, de proci igényes játékok alatt, van bőven cpu bottleneck,még 1440p alatt is. Az lenne a kérdésem, milyen laptop ajánlott most, amibe nagyon erős a proci, de azért van benne legalább egy rtx 3060 is, ha hordozásra kerülne a sor? Köszönöm
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Mi a véleményetek az AMD Ryzen 7 7745HX processzorról?
A notebookcheck benchmark listája jelenleg a 68. helyre sorolta be a procit: [link]
Ami talán a gyengesége, hogy csak AMD Radeon 610M integrált GPU van benne, nem az AMD Radeon 780M.
-
Szila|H|
tag
Sziasztok!
Feleségem szeretne laptopot venni magának ami időt állób.Játszani egyelőre Sims és Hogwartsal szeretne.
Amit kinéztünk az a Lenovo Legion 5 82JK0094HV , big point hogy fehér (
).
Viszont olvastam, hogy 3050ti már kissé ős ezért találtam egy Lenovo Legion pro 5 82RG00C6HV . Mostmár próbálom meggyőzni, hogy színtől független legyen a vásárlás ezért még Lenovo Legion Slim 5 82YA00BHHV került a zsákba. Ezek közül melyik ajánlottabb vagy esetleg ebben az ársávban más ajánlatotok van? Még Dell-ek jönnének szóba. -
RM007
addikt
válasz
Smithy87 #104185 üzenetére
Arra lennék kíváncsi hogy mikor nálam 135W nálad 65W teker akkor melyik a melegebb.
Újabb konstrukciók, nagyobb teljesítmény, bár esetleg sokkal nagyobb melegedés? Mi milyen mértékben változott az elődökhöz képest? Képzeld el a vasadat az én dobozomban mit gurítana ha nem lenne melegebb az enyémnél.
Ha melegebb fele akkora fogyasztással az azért nem egyértelműen fejlődés szagú lenne.
Mindennek több oldala van.Nekem csak a VGA minél nagyobb kihajtásához kell a CPU erő, ha kell legyen játék erő is, minden máshoz bőven elég egy 10-15 éves laptop ami fellelhető. A mostani komfort érzésről sem vagyok hajlandó önként lemondani, inkább zabáljon sokkal többet és fizetek többet is a használatért.
-
Smithy87
senior tag
válasz
RM007 #104184 üzenetére
Ezzel nem tudlak
de nem is volt cél. Csak arra akartam rá világítani, hogy attól hogy modernebb de müanyag hazban van és vékony még van benne kraft. Nincs elengedve 150W ig csak 65W ig. NA de azért az a pár száz pont is előny.
Feleannyi áramból.
A fejlődés nem áll meg. A benne léső radeon 680M meg ma sem számít gyenge igp nek de! Wildfile extrémben alig gurított 200 ponttal többet mint a mobilom!! Ami még árnyalja a képet, hogy ezt 10x akkora tdp kerettel!
-
RM007
addikt
válasz
Smithy87 #104182 üzenetére
Nálam is 1 áruló mag szeret mindig többet mutatni, nem érti mi a feladat.
De komolyra fordítva a szót a magok terhelés alatt is jó ha nagyon nem szakadnak szét. Többé kevésbé minél egységesebb a kimutatás az jelzi hogy jól fekszik rajta a hűtő.
A 95.0C és a 76.3C az nincs közel egymáshoz a maximális mezőben.
A felhívás megbocsátva mivel nem vertél laposra. -
Smithy87
senior tag
válasz
RM007 #104179 üzenetére
Látszik ott mi történt, a kép pillanatában 82 fokos volt a pcu, és az átlag akkor 80 fokon állt. A 95 a ventik miatt van lassabban pörögtek fel mint ahogy melegedett. Nem variáltam a profilt. amúgy is csak 30W környékén használom ha egyáltalán használom. Csak a felhívás miatt tettem be tesztet.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
-Prometheus- #104180 üzenetére
Biztos elégedett leszel vele!
Gratula hozzá! -
-Prometheus-
tag
válasz
-Prometheus- #103892 üzenetére
Mire eljutottam a vásárlásig, Legion 5 Pro is bukkant fel i5-14500HX-szel, ugyanolyan áron, így végül az lett. Hétfőn érkezik.
-
RM007
addikt
válasz
Smithy87 #104175 üzenetére
Én végül a CB R23-at kihagytam mert most valami miatt a 160+W -ot nem annyira szereti az XTU kliensem. Ezt produkálta emésztésileg.
Mint látható és ezért is használom ezt a programot két helyen is beesett folyamat közben, a 2.-nál még jobban ott egy pillanatra a turbó is beesett úgy hogy közben maradt a számolási kapacitás. Ha nem monitorozom akkor ezt nem látom. Mivel mindvégig a monitor előtt ülök így látok mindent ezért sem használom a HWInfot, ez nekem többet mutat tesztelésileg.
(közben behalt egy régi egerem, a helyére téve egy másik gamer egér hibátlan....továbbá a fejhallgatóval sercegést érzek baloldalon fülessel. Nem a füles rossz sem a hangkártyám, egy alap sercegés van valami miatt. Az alatta lévő vonalbemenettel hibátlan minden)
Talán nem kellene erőltetnem ezeket a teszteket egy szint felett.Aztán csináltam most nem rég egy újabb cpu-z tesztet. A HWInfot elfelejtettem bekapcsolni.
Nálad látom 95C a plafon, az nem jó!!!
És az mehetett akár nagyon sok percen keresztül is. Sem látszik az hogy a 15 percen belül pontosan mi történt. Vigyázz még kinyírsz valakit.
Ami itt látszik és ezt is egyértelműen mutatja ez idő alatt is a progi hogy jelen pillanat 73-74C az stabilan megvan 135W terhelésnél, tök felesleges 10-15 percig gyilkolnom a vasamat. Nincs értelme egy teszttel sem nyúzni, hacsak nem ez a munkám.
A CB R23 az ezen órajelen bekéri a 160W fogyasztást, remélem sosem fogom használni.
Viszont úgy néz ki a V1 majd V2 vízhűtés teszt után lesz V3-as mozikópia is.
Nem tanulok a kudarcaimból. Biztos ami biztos a múltkori vásárlásom helyszínéről rendeltem új radiátort. Ez is olcsó alumínium lesz csak 360mm-es. [link] Hibátlan és gyorsan megjött. Nem láttam negatív értékelést alatta. A végső kitűzött cél a 130-140W 70C alá akár végtelen módban. Van hozzá 3 ventim ezért is.
(Aztán jön a divx változat 120mm réz.......vagyis nem az már nem lesz. Legfeljebb majd valamikor egy réz minimum ugyanekkora méretben)
A memóriáim szerdán érkeznek és teszem be őket végső nyughelyükre. -
Raymond
titán
Akcio a Cyberport-nal:
1999 EUR - Razer Blade 15" QHD i7-13800H 16GB/1TB SSD 240Hz RTX4070 Win 11
-
Raymond
titán
El is feledkeztem hogy ilyan oruleteket is keszitettek anno, pedig volt a cegnel is egy [link]
-
Ma Attila(Killhates) barátomnál jártam és megint hihetetlen munkát végzett. A régi laptopomat amit anno eladtam egy kollégának nagyon szépen felújította. Katasztrófális állapotban volt kívül belül és feltámasztotta. Került bele SSD plusz 8 GB RAM pasztázva lett és eltakarítva szegény nagyon el volt hanyagolva.
Ezúton is köszönöm szépen. Hihetetlen hogy egy több mint 11 éves gép ilyen jól tud működni ha szakértő kezek rendbe rakják. Holnap viszem vissza a gazdájának.
Cpu Z szerint megy a Dual Channel az új rammal
nem bírtam ki még néztem.
-
-
PedroPascal
őstag
válasz
ZsoltGoku26 #104164 üzenetére
Nekem az Armory Crate csinált sok galibát. Minden Asus programot töröltem és csak a G-Helper-t használom azóta minden ok. Nem mondom hogy neked is ez van de egy próbát megér.
-
ZsoltGoku26
tag
válasz
PedroPascal #104151 üzenetére
Asus rog strix G531GT-AL106
-
Csupati
őstag
válasz
thomasa #104152 üzenetére
Az alvó üzemmód és a hibernalas közt az a különbség, hogy míg alvoban készenlétben van a gép és érzéki ha kinyitod, vagy billentyűt nyomsz vagy távolról fel lehet ébreszteni,addig a hibernalas az egy energia takarékosabb "alvó üzemmód" ahol csak a bekapcsoló gombra indul a gép.
-
Raymond
titán
válasz
thomasa #104160 üzenetére
A "sok eve" a lenyeg azt hiszem. Azota mar kiderult hogy nem lenyege es (foleg akkor nem volt az amikor ezt kitalalta valaki mert akkor SLC es MLC SSD-k voltak a piacon) Nem fogod az SSD-t "elkoptatni" ezzel. A swap file a HDD-re rakasa vagy az indexeles kikapcsolasa is hasonlo marhasag. Nem hogy nem segitenek inkabb lassitanak a rendszeren. Az SSD-t pedig azert veszed hogy hasznald es hogy gyorsabb legyen a gep.
-
Pocok256
veterán
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman #104150 üzenetére
Igy van.
Autonal is kb hulyenek neztek amikor szervizben kerdeztem mi van akkor amikor csak a paros sebesseget hajlando valtani a dupla kuplungos automata, mert egyszer elofordult.Menet kozben kiirta, hogy P173600 hiba. (valami pozicio erzekelo szenzor). Ujra inditasra elmult. Szervizes szerint lehet akar szoftver hiba is.
Szervizes szerint majd ha hetente elofordul, akkor kell aggodni, az hogy 1x elojott, akarmi is lehet, nem jelent valodi hibat.
Mai autok annyira komplexek, annyira elektronizaltak, annyi minden van osszekotve, hogy elkepeszto mennyi mindennek kell egyutt allni ahhoz, hogy egy auto jo legyen.
Amikor akkut csereltem, kb 30 helyen volt hiba betarolva (alacsony feszultseg, datum, ido, km ora allassal), mert annyi helyen van olyan elektronika ami minden fele diagnosztikara kepes. A 4 ajtonak 4 kulonbozo vezerloje van, mindegyikben volt hiba betarolva. Az ilyen akku cseres tortenet utan peldaul ujra tanulja az ablak vegallasokat es a felhuzasi nyomatekot (uborka elvagos teszt ugyebar).
Igy egy dupla kuplungos tiptronic eseten 1 hiba miatt valoban nem erdemes panaszkodni - valoban ertheto a szervizes allaspontja. Ha visszater, vagy rendszeres lesz, akkor majd bele turnak.
Ha a windows neha kifagy - az lehet szoftveres de akar hardveres gond is.
A baj az, hogy per default be van allitva a sysdm.cpl-en az advanced fulon a Startup and Recovery beallitasoknal az automatikus restart. Igy valoban lovese sincs az atlag felhasznalonak a hiba okarol. Ha onnan kiveszi a pipat, akkor legalabb megkapja a kekhalal kepernyot es lesz fogalma arrol mi tortent. Onnan lehet kiindulni, aztan legalabb az kiderul miert volt a kekhalal. -
FőDudu
veterán
válasz
Pocok256 #104153 üzenetére
Freenas. Valami osregi verzio, tan 11.4
Van a plex-tol kezdve a halozatos Picasa-ig minden. Virtualizalas stb. Mondjuk 8 giga rammal nem vigeckedek, de amire keszult azt tudja.Picasa kell, mert kb 200e kepet tarol a nejem. Azt masba atrakni eleg melos lenne. Igy maradt a Picasa. Akkor is, ha mar vagy 10 eve nem letezik
-
Pocok256
veterán
válasz
FőDudu #104145 üzenetére
Ilyesmit raktam amgamnak én is össze egy sima dell optiplex i5 el meg 8gb rammal meg 256 os ssd vel. feltéve rá linux meg egy docker és minden is megy rajta ami csak kell felcsatolva a szükséges drive ok és kész is. Feltúrtam rá egy immich servert is és google fotok is ki van váltva vele
-
thomasa
senior tag
válasz
MaxxDamage #104144 üzenetére
Altatni szabad, hibernálni a nem ajánlatos, azt is a SSD miatt.
-
PedroPascal
őstag
válasz
ZsoltGoku26 #104143 üzenetére
Milyen géped van?
-
Evil Snowman
őstag
válasz
ZsoltGoku26 #104149 üzenetére
Aemnnyiben nem rendszereses előforduló probléma, akkor teljesen felesleges.
-
ZsoltGoku26
tag
válasz
Hibakód szerint valóban rendszerhiba van akkor újra kell telepíteni operációs rendszert?
-
echterion
nagyúr
válasz
Az enyém mindig alvóban van, mikor nem használom (a korábbi gépeim szintén), szóval nincs ilyen, hogy gaming notinak nem való.
Mellesleg nekem nem volt még kékhalálom alvó módban. -
Csupati
őstag
válasz
Szia , bármi lehet!
Nálam a Winfos néha gondol egyet és amikor bekapcsolom,bejelentkezek, a tálca nem akar betölteni, ujraíndítom és minden jó. Szokásos Winfos hibák, együtt kell vele élni, ha majd menet közben kezdi el dobálni ,akkor kell kutakodni mi a gond. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Szia,
Nálam sose volt még alvó módba a lapos és Gaming notinak az nem is való (szerintem)
Lehet akár rendszer hiba, szoftver bug, vagy memória gondja is, de azt kizárhatod memtest-el.
Ne altasd a gépet, annak folyamatosan kell menni, nem irodai gépek ezek. -
ZsoltGoku26
tag
Sziasztok! Valaki tudjon róla h mi lehetett oka h alvás állapot után kékhalált volt? Ez képen [kép]
-
Louro
őstag
válasz
Pocok256 #104133 üzenetére
Sziasztok!
Ide irányítottak. Ti melyiket vennétek? Mindkettő Lenovo legion 5.
R5 5600H + 3050 Ti
i5-13500h + 4050Minden másban egyezik a kettő. Árban viszont 130e különbség van. Add annyi pluszt a drágább? Edge of space és Stellaris-szal nyúzná majd a felhasználó. Hordozhatóság nem szempont.
-
RM007
addikt
Igen a víz az nálam is jobban fogyogat így. Hangosabb is a két ventivel. Este csinálok még tesztet vele.
Arra leszek kíváncsi a többlet fogyasztás milyen módon emeli a hőfokot. -
MaxxDamage
félisten
Feltöltve a tartály, első liter vizem majdnem el is fogyott.
Gondolkoztam ilyen rugós merevítés nem lenne rossz ahol nem egyenes, mert puha a csövem.
-
RM007
addikt
válasz
peet05 #104129 üzenetére
Később tesztelem, előbb majd kicserélem a tápegységet a múltkor kapott erősebb 330W-osra. Azzal olyan 160W lenne a cpu fogyasztása. Ha nagyon magasra megy a hőfok akkor nem nyomorgatom sokat, pár perc is jó. Bár néztem 160W terhelés az 80C körül mozgott.
Az sem rossz.(Kupak nélkül sokkal jobb lenne a helyzet. Szóval ezt is figyelembe kell venni ha laptop vízhűtéseket hasonlítunk össze. Ez csak így hirtelen eszembe jutott.)
-
peet05
aktív tag
válasz
RM007 #104126 üzenetére
"Miért csak én teszek be ide ilyen teszteket?" - Mert Te kísérletezel, van mivel (mindig érdeklődve várom, hogy mit boszorkánykodsz össze).
Én egyszer, vételkor bedobtam ide az L5Pro eredményeket, és kb. ennyi. Max. a hűtőpad dőlésszögét bazergálhatom, de nem leszek vele előrébb..Egy CBR23 10 perces teszt alatt mit mutatna (HWInfoval monitorozva)?
-
RM007
addikt
válasz
Csupati #104127 üzenetére
Nem az ennél a procinál alapból 4.7Ghz lenne. MaxxDamage mikor a watt dolgokkal dobálózik igen magas számokkal az nem véletlen. Ha nem lenne ez is -100mV -vel még megkenve akkor ezen órajelen sokkal többet kérne be fogyasztásilag ez az órajel. Azért is UV-zom. Azt tudom hogy a -120mV nálam még ezzel a procival stabil vagyis tudnék még nyerni valamit csak minek. Ez is elég.
u: A teljes tuning a jövő ramokkal lesz teljes. Ez egyenlőre szinte semmit nem fog hozzátenni a felálláshoz talán csak sok év múlva, kitudja. Felhúzok mindent amennyire az erőmből telik.
KillHates mester talán majd újra mond egy varázs beállítást a bios-ban és mindenki szidni fogja miatta.
(Nagy barátom akkor is ha már ő esetleg nem így gondolja)
-
RM007
addikt
Kicsit buzeráltam a vízhűtésem a végeredmény 5-6 fok stabil nyerés tesztelésem során.
(((Igen legutóbb tudom 78C volt csúcson csak akkor hidegebb volt a szobámban!)))Elöljáróban, aki nézte a legutóbbi beüzemelésem alkalmával tett kínai alumínium radíros mondhatjuk bátran olcsó vízhűtés megoldás tesztemet a laptopommal az talán nem lepődik nagyot. Én mondjuk valamivel többet vártam, de kb 7 ezer forintom bánja után nagyot azért nem vártam, viszont kíváncsi voltam mi történik.
Féltem szerelgetni, nem tudtam a végén egyáltalán összetudom-e rakni. Szerencsémre sikerült ilyen-olyan forrasztgatás nélkül ugyanis a ventiknek kellet egy plusz áramcsati.
Ami a vásárolt radír venti pároson volt az más volt, egy 2 tűs csatlakozás a pumpa irányába. Na, kicsit elszámítottam magam, de találtam egy + 12V adaptert a vízhűtésnek és a ventikhez raktam a potméteres erősség szabályzós adaptert amit egyébként is hozzá kaptam. 120mm -ből lett egy dupla 240mm radír.
(MaxxDamage most ne mosolyogj, az egészen más)
Jó, aki ismer nagyon nem lepődik meg ezen.
Nálam a polcon továbbra is.
Értékelés. A 360mm 3 ventis megoldást nem fogom kipróbálni ebből. Réz radiros próbát jelen pillanatban azt gondolom úgyszintén kihagyom. Túl drága! Meg minek.1, Nem fogom tudni bekínlódni a helyére a hozzávalókhoz. Lehet vennem kellene új csöveket. Amit láttok az egy régi akváriumi történetből maradt, volt itthon.
Összegezve, gáz egy ilyen hűtés vízzel, de még ha lehetne is jobban 135W alatt folyamatos terhelésen 74-75C (a legmagasabb mag....azért tettem be az Aida progit hogy lássátok mi van azért) mellett nekem megfelel. Felforrni semmi sem fog az biztos bármennyit terhelem 4.6Ghz 8 magon. Ja nem, játék alatt 50-100W között mindig.
Miért csak én teszek be ide ilyen teszteket?
Csak bátran.
Hamarosan jönnek a ramok, már kaptam jelzést, remélem fogom látni a jelenlétet kiírva.
-
ttomas2005
csendes tag
válasz
lufiember #104116 üzenetére
Az üzlet amúgy korrekt, többször vásároltam már náluk, meg ismerősöket is oda irányítottam. Viszont, azt érdemes észben tartani, hogy mint hivatalos partner, általában ők bővítik házon belül a gépeket "gyárival megegyező erősségű" hardverekkel. Ezt a bővítést jelzik is az adatlapon legalul a "bővített konfiguráció *" címkével (utána tudsz olvasni az ÁSzF-ben azthiszem, hogy mi is ez). Én úgy tudom ez kB annyit jelent, hogy nagy tételben vesznek alap modelleket, általában 8Gb+1000Gb és ezeket bővítik gondolom jó árasított cuccokkal. Nezz szét a piacon hogy az alapmodell árához képest mennyit kellene saját magadnak rakolteni egy ugyanilyen bővítésre és ennek függvényében válassz gépet, mert lehet jobban megéri magadnak bővíteni (amit a garancia természetesen enged).
-
MaxxDamage
félisten
válasz
smallmer #104121 üzenetére
Szia!
Hát ez nem pont a topik témája és még Gamer gépnek se mondanám a gépet amiről szó van.
A kérdéshez hozzá nem tudok szólni, de nekem profi (Alzás) 65W USB-C töltöm van, amivel nem pont laptopot szoktam tölteni.Kérdés, hogy tölthető Power Bankról a laptopod?
Őszintén, nem értek hozzá. Gamer noti topikban ilyen még talán nem volt eddig...
Nekem van Thunderbolt 3 port is a gépen meg sok sima USB-C (3.1 Gen2) és eszembe nem jutott eddig, hogy a 2 táp csati laptopom USB-C vagy TB3 porton keresztül lássam el powerrel, de ezt ki fogom próbálni, eskü! -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Ide írok, mert talán itt vagytok a leginkább hozzáértő emberek.
Céges gépnek egy ratyi Lenovo ThinkBook gépet kaptam 3 éve. Minden baja van, de most értünk oda, hogy már akkuról alig bírja. Szeretnék vásárolni hozzá egy power bankot. Sokat nem szeretnék rá költeni, mert felbosszant, hogy nem kapok normális gépet.Milyen az a power bank amivel tudnám USB-C-ről tölteni? Csak a 65W-os verzió jöhet szóba vagy mondjuk egy 30W-os is feltölti nagyon lassan?
-
Csupati
őstag
válasz
lufiember #104116 üzenetére
Szia, a render és tervező progik cpu vagy gpu igényesek, vagy vegyesen egyik ezt másik azt ?(nálam a blender CPU igényes) Aszerint érdemes gépet nezned hogy melyik a fő szempont, ssd és ram bővítés később is megoldható és elvileg gari vesztés nélkül .
A 4060 egész jó vga és a vram is elég kéne legyen , viszont ha belefér a keretbe akkor inkább Ryzen 7 vagy Intel CPU-s verziót ajánlok a több mag és szál miatt. -
laca71
aktív tag
Sziasztok
Sikerült vásárolni egy újszerű Lenovo legion 5 laptopot, nagyon tetszik
CPU:AMD Ryzen 5 6600H
RAM: 16GB
SSD: 512GB
GPU: Nvidia geforce RTX 3050TI 4GB -
lufiember
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy mindenes gépen az alábbi felhasználásra:
AutoCad, Dialux (világítás tervező progi), Lightroom, nagyon ritkán videó szerkesztéshez Resolve, Reaper DAW, évente 1x valamilyen játék. (Később talán vennék hozzá egy max. 1440p monitort.) Heti 1x hurcolnám rövid távon csak. Árban nagyon max. 600e-ig mennék el. Első körben ezt a típust néztem ki:
https://www.digiprime.hu/laptop/lenovo-laptop/lenovo-legion-slim-5-ar/lenovo-legion-slim-5-16-87249-elado
Mi a vélemény erről a gépről és az üzletről? Van jobb ajánlat a kategóriában? (A 16:10 kijelző nagyon tetszik benne.)
Köszi a segítséget! -
-
imre687
tag
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék.
Adott egy Asus TUF F15 2021-s modell. Intel/nvidia
ugye ebben is adott az "optimus" dolog, és pont ezért mikor külső monitor használtam 83C is volt a hőmérséklet játék közben, de a teljesítménye is kurva jó volt. pár napja vettem szinte új garanciás. Tegnap munka helyen este elővettem hogy játszak vele, és tudtam hogy gyengébb lesz a teljesítménye valamivel mert az IGP-t már nem kerüli meg a nagy teljesítményű kártya, azonba ma haza érve rá kötöttem a külső monitorral és ugyan rossz volt a teljesítménye mint tegnap este. Ez ügyben tudtok nekem segíteni?? RTX 3050TI kártya a nagyobb benne NFS unbound alatt 83c és 60fps high-n külső monitoron 2 napja. tegnap este óta 78c és 35 fps csak minden módon és semmit nem állítottam -
RM007
addikt
válasz
KilgoreTrout #104102 üzenetére
Nem lehetne azt megkenni valamivel?
-
RM007
addikt
válasz
PedroPascal #104066 üzenetére
Nem biztos hogy lesz 20 évünk ha a dolgok így alakulnak olvasva hogyan állunk át háborús gazdasággá. Ezért is van minden furcsa dolog már láthatóan 2015-től mifelénk. Tengerentúlról irányítva egy pokol készül. Minden egyre drágább lesz. Ezt simán láthatja mindenki itt a laptop hardver területén is. Egyre kisebb funkcionalitás, műanyagház fém helyett...(központosítás minden megy az alaplapra szóval nem csak a politikában
) stb...mire, mit hogyan használhatunk, nagyobb ellenőrzés(AI) és közben fogják vissza az igényeinket, a fogyasztást, megy egy átformálás, agymosás ami csak lassan mehet hogy eltudjuk fogadni, hozzászokjunk. Na megírták már ezt a történetet régen.
Nem vagyok optimista azzal kapcsolatban miért nem később azt amit ma megtehetek inkább előbb (olyan is van hogy elfogy valami aztán leshetem a használt piacot), mert nem akarom teljesen elengedni ezt a vonalat. Minden ami jó megtartom és még inkább erre pakolok rá. Az EU egyre nehezebben jut(akar) hozzá a szükséges ritkaföldfémekhez, alapanyagokhoz ezáltal mindennek megfogják kérni többszörösen az árát főleg ha megint húznak egy vonalat kelet és nyugat között, ami folyamatosan készül mint egy kerítés építés és nem lesznek árlehajtó alternatívák.Szóval hogy mi lesz egy hét múlva is egyre húzósabb.
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, valószínűleg csapágyas a Legion 5-öm (5600H, 3060) szemből bal oldali ventilátora (ma hordozás után bekapcsolva elég brutál hangja volt). Most, kicsit használva a gépet, elmúlt a reszelős hang. Alzás gari van még a gépen (a gyári már lejárt). Ezen a héten még mindenképp szükségem van a gépre, nem tudom hetekre leadni (gondolom Alzán keresztül annyira nem gyors a gariztatás). Biztonságos így használni a gépet? Erőforrásigényes alkalmazásokat is futtatnom kell.
Illetve plusz egy SSD, illetve 2x8 helyett 2x16 GB RAM van benne. Ezeket ki kell vennem gariztatás előtt?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Eladó/HP ZBook 15 G3 /I7-6820HQ/16GB DDR4/VGA M1000M 2GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest