Hirdetés
Aktív témák
-
gban
veterán
Volt egy 32-es SSD-m, annál nagyjából megismerkedtem a dolgokkal, most viszont lett egy 128-as, és ezáltal ismét felmerült pár kérdés.
Érdemes-e, de legfőképp nem gáz-e a működés, élettartam szempontjából az SSD-t 2 vagy 3 felé partícionálni, mert nekem így lenne jó (2 is elég lenne igazából).
Ahogy a HD-nél is, egyiken lenne az oprendszer, meg telepített dolgok, a másikon meg a tárolt dolgok.
Ha igen, gondolom 4096-tal oszthatónak kell lenni az első partíciónak, és utána jöjjön a második (alignálás miatt), igaz?
Ha igen, minden partíción érdemes-e, kell-e szabad helyet hagyni, vagy itt nem úgy megy mint a hdd-nél, vagyis ha van pl. 10 giga szabad hely, arra írhat mndkét partíció igény esetén?
Az SSD: Samsung MMCRE28G5MXP-0VBH1 -
Barcsik
aktív tag
Sziasztok!
Végre sikerült beszereznem egy SSD-t. OCZ Agility 3. Egy Asus Eee PC 1000H-ba vettem. (Intel Atom 1900 Mhz CPU, 2 GB RAM, SATA1-es alaplap) Bár pontosan nem tudom, hogy tényleg csak SATA1-es, de a mérések ezt támasztják alá. Ha a mért adatok dupláját illetve háromszorosát vesszük, akkor már meg is közelítettük a gyári értékeket. Szóval elégedett vagyok és gyengébb gépekbe is erősen ajánlott egy SSD beszerzése, ha gyorsulást szeretnénk. Windows 7 Professional 15 perc alatt települt. (Első bekapcsolástól számítva a bejelentkezésig.) Nem állítottam semmit. Intel chipset fent van. A mért értékek megegyeznek: Intel vs. Windows driver. Esetleg, ha van ozzászólni valótok, vagy tippetek, szívesen elolvasom.

-
pjani01
csendes tag
Üdv.
Ez mennyire jó eredmény?Lenovo Z580 és OCZ Agility3 120GB.

-
bozont
veterán
Jól van, tehát akkor ilyen lutri ez a dolog, van aki kap, van aki nem. Több helyen is olvastam hogy a seriellal is gondok voltak. Na mindegy, megtaláltam a tesztet a klónozó programokról a logouton, van ingyenes alternatíva is. Az is jó lesz, ha meg nem válik be akkor újrahúzom a rendszert is kész.
Érdekes amúgy, hogy a 64GB-os Bés D verzió között csak 2e Ft különbség van, míg a 128-asnál már 5eFt.
De annyi pluszt már nem ér meg a dolog. -
izomhod
őstag
sziasztok!
samsung 830-ast szemeltem ki egy R52 Thinkpad-be
kompatibilis egyáltalán vele?
xp mene rá
érdemes egyáltalán?
elég lassú gép, egy ssd azért gondolom dobna rajta.
netezős gép csak, másra nemnagyon használomköszi
-
potyi23
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ok.Na akkor: lassan megyek el,de este visszaterek,es teszek ra Win7/64 SP1 rendszert,es azzal fogok particionalni.Ugy osztanam szett a 90 GB-t hogy rendszernek 50 gb,maradek pedig a D - lenne ! ugy jo ? Firmwaret hogy tudom neki megnezni ? HD sentinel 4.10 esel nezem.Bocsi h nemvalaszoltam mindenre ,de telrol irtam,raadasul eleg hibasan, tegnaptol 3 gepem lett virusos,meg adatmentessel is kell foglakoznom.egy ideg vagyok radasaul

-
válasz
potyi23
üzenetére
"Chipset/INF drivereket elfelejteni.- ne tegyek fel semmi csipset drivert ami a hd hoz koze lenne ?"
Ami köze van a HDD-hez, azt jobb ha elfelejted. Ha ilyen All in One chipset telepítő van a laposhoz(elindítod, aztán mindent(vga/lan/audio/usb stb stb) feltelepít, azt nem szabad elindítani. Ki lehet ezeket a telepítőket tömöríteni és csak azt telepíteni, ami kell(ami ismeretlen eszköz az eszközkezelőben)"xp telepitese elott osztottam szett,particionaltam.Akkor hogyan ?"
Előparticionálod egy Vista/W7/W8-as gépen vagy Vista/W7/W8 telepítőlemezről vagy célirányos particionáló progival, pl ezzel. Esetleg utólag tezsed helyessé a partícióeltolást, a korábban linkelt leírásomban, annak a végén van egy videó, hogy GParted-el hogy lehet ezt kivitelezni.Nem válaszoltál 2 kérdésemre(jó lenne pedig, ha már egyszer segíteni próbálok), mert azok fontos kérdések.(Firmware a legújabb és a legújabb Hard Disk Sentinel-el nézed?)
cozmo - "Hol van az igazság?
"
Az igazság odaát van.
Mondjuk ha leírnád, hogy miből számoltál és milyen eredményt kaptál, akkor egyszerűbb lenne segíteni.(Logout-oban lévő leírásomban ez is benne van amúgy) -
cozmo
őstag
válasz
DeFranco
üzenetére
Ugyanilyen SSD-m van és mikor 0Fill értékekkel tesztelek nagyobb számokat dob!
Más: a CrystalDiskMark 3.0.1c mi alapján számolja az IOPS értékeket?
Mert mikor megállok az egérrel bármely random mérés száma felett akkor kiírja annak IOPS értékét. Ez a szám viszont nem egyezik azzal amit manuálisan számolok ki ezen útmutatás szerint.Hol van az igazság?

-
DeFranco
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem is volt olyan rég... pörög a topic, néha szelektíven olvasok...

Köszönöm szépen, így már nagyjából világos

-
potyi23
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Aha,szoval Xp eseten a Trimet ne is keressem.Hat igen,nemis tudtam utolag ahci drivert hozzatenni,masik xp t akartam ratenni,hatha az megoldja.szoval passz.Igen,megvettem a ssd t beletettem a notiba,es az xp telepitese elott osztottam szett,particionaltam.Akkor hogyan ? Chipset/INF drivereket elfelejteni.- ne tegyek fel semmi csipset drivert ami a hd hoz koze lenne ? mert ugye es nem hdd.!
na szoval akkor most hogyann ? mar a kondicio 98% os.
-
Snakekiller
csendes tag
válasz
Snakekiller
üzenetére
Update: már beszereltem a PCI-E kártyát és rádugtam a vinyót: BIOS-ban és (még nem újrahúzott) WIn7-ből látszik a Samu 830. Telepítés is fog rá menni szerintetek?
Az előbb másoknak írtak alapján jól értem, hogy hagyjam majd meg a kártyához Win7 által alapból telepített drivert, ne telepítsem a mellékelt CD-n lévőt? A Samu 830-hoz érdemes majd még valamit feltenni?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, megcsinálom holnap, akkor kerülök géphez.
Kérhetek hozzá kicsi magyarázatot? Eddig azt hittem, hogy az erősorrendben a win7 alap drivere van legelöl, vagy amit ő felrak, és kifejezetten ellenjavallt saját drivert felrakni. Gondolom ezzel van valami kavar, tegyük már helyre!
Mikor kell külön driver, mikor nem, és ha kell, mi alapján tudom, hogy mi kell?
@cozmo: ez nem sandforce-os, nem kell neki a 0fill, azt meghagyom az OCZ-seknek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
potyi23
üzenetére
Lehet, hogy írtad korábban, de nem olvastam eleget vissza, szóval
1. XP esetén nem lesz TRIM, még ha AHCI driver-t is integrálsz a telepítőbe és úgy telepíted az XP-t("az ahci drivert megoldom" - XP-hez utólag nem is lehet AHCI driver-t telepíteni vagy ha mégis, akkor sem ajánlott)
2. XP-nél a partícióeltolást ellenőrizni, mert ha az XP telepítővel particionáltad az SSD-t, akkor biztosan rossz.(SSD-nél ez egy alap és fontos dolog)
3. Chipset/INF drivereket elfelejteni. -
potyi23
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jo,az meg nemisolyan gond,az ahci drivert megoldom,de a kondicio csokkenes zavar legjobban ,elobb torrentoztam rajta lefagyott es mar csak 98% ek.hat en meg....ok.!az adatlapomnal az mas gep.ez egy asus noti,nemereg csinaltam.meg,es ket napja kapott ssd t ,gondoltam kiprobalmom,de eddig csak a gond van vele.xp- t rakok ra,mert hetesen nemmgy egyket programom.
-
válasz
potyi23
üzenetére
1. Ez alapján az AHCI driver biztosan nem megfelelő, vagy felvarázsoltál chipset driver-t(ami általában lecseréli a W7 alap AHCI driver-t) vagy az OS alapból tett fel nem megfelelőt(sajnos ilyen is van)
Alaplapodnak megfelelő AHCI drivert kell telepítened(pontosabban töltsd ki az adatlapodat, ne csak annyi legyen, hogy Asus Z68, mert van egy rahedli belőle) Itt megtalálod a megfelelő AHCI driver-t. (meg a 80%-os "probléma is ki van vesézve(sok-sok mással együtt, érdemes átolvasni alaposan)2. SSD-n a legújabb firmware van?
3. Legújabb HDS-el nézted?
-
potyi23
senior tag
Hali nekem valaki ? Miert lett 4 ora mukodes utan 99% os a ozc vertex 90 gb ssd m?ezek ilyen gyorsan bad sectorosodnak 4 ora utan ? Hd sentinel szerint gyanus szektorok vannak rajta .
-
válasz
tupacamaru
üzenetére
Értem, akkor egyelőre hagyom, helyem van, ha meg nem élettartam intézkedés- mint kiderült- akkor maradhat, legalább tovább életben maradt a kritikus töltöttségnél is. Köszi!
-
HZoli87
veterán
válasz
Klepti
üzenetére
Alapesetben a gépedben található memória (ram) 75%-a. "C" gyökérben megtalálod a fájlt (hiberfil.sys), ha még nem tiltottad le. Én sosem használtam még a hibernálást, így nem tudom teljes bizonyossággal megmondani, hogy miben tér el az alvástól. Én ez utóbbit használom, a célnak tökéletesen megfelel.
-
válasz
tupacamaru
üzenetére
Noti esetében akkor hibernálásban tovább bírja (lényegesen??), mint alvó módban, jól értem?
-
tupacamaru
veterán
válasz
Klepti
üzenetére
Hát elég sok mivel alvó módban nem menti a memóri tartalmát az SSD/HDD-re. Így ha véletlenül áramszünet van akkor buktad a nem mentett dolgokat. Hibernálásnál oda ment és bekapcsolás után onnan tudod folytatni ahol abbahagytad. Annyi helyet foglal amennyi adat a memóriában volt, több GB általában.
-
Olyan kérdésem lenne még, hogy miért kell letiltani SSD használatánál a hibernálást?
-
válasz
DeFranco
üzenetére
AMD AHCI 1.2.001.0331.ZIP - Összes AHCI driver
Kicsomagolod, eszközkezelőben manuálisan lecseréled(W7 alap driver-en jobb egér/illesztőprogram frissítése és betallózod azt a mappát, ahova kitömörítetted)
(Utána a TRIM-et ellenőrizd, hogy működik-e, egyes esetekben a manuális telepítés esetén rejtélyes módon nem)
Ha esetleg nem menne a TRIM, akkor innen letöltöd a W7-es AMD Chipset driver-t és telepíted(egyéni telepítést válaszd és csak az AHCI driver legyen bepipálva)Mást nem lehet tenni, szokott segíteni magasabb mérési eredmények elérésében(általában).
-
allein
addikt
Legújabb firmware van az eszközön és picit távol van még az elméleti 285 Mb/s olvasás és a 275 Mb/s írási sebesség. Tudom, hogy gyakorlatban nem lesz annyi, de olyan 250 Mb/s akkor is kell lennie gyakorlatban. Nekem jelenleg 223 Mb/s az olvasás és 204 Mb/s az írási sebesség. Ezeket a beállításokat megcsináltam, van valakinek valami ötlete? Két éve volt egy 60 GB-os Mushkinom egy gyengébb gépben használva mint ami most van és tisztán emlékszem, hogy 250 Mb/s körül volt az írási sebességem

-
pepejoe
tag
Hali! Nemrég vettem egy OCZ Agility 3 120GB-os SSD-t. Lefuttattam rajt a benchmarkot és összehasonlítottam egy ugyanilyen ssd adataival. Minden eredmény nagyon hasonló volt kivéve a 4k írás olvasást ami pont fele volt mint amivel hasonlítottam. Valami ötlet hogy mi lehet a gond?
-
allein
addikt
Sziasztok. Milyen módon tudom megnézni milyen firmware van a SSD-n?
-
Osutora
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült újítanom egy Samsung 830 128Gb-os SSDt és beüzemelni.Csak rendszernek,osztatlan. Pár teszt képet linkelnék és egy pár kérdést tennék fel.
Tiszta telepítés(Win 7 Sp1x64),AHCI beállításon,intel chipset driverrel,sata III csatolón.Legfrissebb Firmware az SSD-n.1.A telepítés után közvetlen teszt.Semmi beállítás,átállítás,nyúka-piszka,berhelés.
2.Samsung SSD Magician beállítás után,javasolt kikapcsolások,letiltások(OS Optim.),tárhely lefoglalás a rendszer részére 10% javasoltra(Shrink). Csak a Magician-os beállítások még.
3.Frissített rendszer,-driverek naprakészre,pár program telepítése ,Firefox chace ram-ra irányítva,thumbs letiltva. Slussz. . Máshoz nem nyúltam. Tesztelés.
4.Még egy pár program telepítése és egy nap használat után.Kérdéseim azok lennének,hogy 1.érdemes lenne-e másik sata III-ra csatlakoztatni az SSDt(van az alaplapon marvell vezérlésű csati is,most intelesen van) érdemes-e piszkálni. 2.Az Intel Rapid tárolási technológia telepítve van,és aktív. Érdemes -e használni,befolyásoló hatással lehet,van a sebességre(drasztikusan),az élettartamra (szintén drasztikusan) ? 3.Az eddigi állítgatások amiket eszközöltem, maradhatnak?Szarvas hibát követtem el?Kisebbeket?
Szeretném a véleményeteket,javaslatotokat kérni
Köszönöm!
p.s.Rendszer: Win 7 x64,Asus P8Z77 V ,i5 3550 -Asus Silent Knight II,Corsair Vengeance 2x4 Gb 1866MHz,ModecomVolcano 550W,Asus HD 7850 2Gb,Gigabyte Aurora 3D
-
DeFranco
nagyúr
Nem zongoráztam semmit, úgy van, ahogy a Win7 és a Magician elrendezte, nem piszkáltam meg semmit, mert először ki akartam tapasztalni mit bír. Most sem foglalkoznék vele, ha nem kaptam volna feles értékeket a 4K tartományban.
Nem telepítettem sem drivert, sem .infet semmit.
Fire/SOUL azóta nem járt itt.

-
bzoley
veterán
válasz
Snakekiller
üzenetére
Szerintem, ha az én P5B-m P965 / ICH8 mellett támogatta az AHCI-t, a tiednek is illene. Persze semmi sem biztos.
-
Snakekiller
csendes tag
Sziasztok,
Van egy elég régi alaplappal rendelkező asztali gépem, ami ettől eltekintve még kitűnően szuperál. Mivel már nagyon (de tényleg nagyon) időszerűvé vált egy Windows7 reinstall, úgy gondoltam itt lenne az ideje egyben beruházni egy SSD-re az új oprendszernek, ez meg is történt (Samsung 830 64Gb lett) azonban:
- Az alaplap: Abit IP35P (nem Pro! P35, ICH9(!), LGA775, SATA2) nem támogat AHCI üzemmódot, legalábbis a BIOS-ban nincs ilyen beállítás.
- Mind a 4 SATA2 csatlakozó foglalt (3 HDD + ODD), több nincs és semmit sem kívánnék leszedni róluk.
Ennek fényében beruháztam egy PCI-E bővítőkártyára:
[link]A kérdéseim a hozzáértőkhöz:
- Mivel ez a kártya, bár egy tudtommal kétes hírű (Marvell 88SE9128) vezérlőre épül, SATA3-at és AHCI-t is támogat, érdemes-e az SSD-t rákötni? Működni fognak-e Win7-ben az AHCI driverek és velük a TRIM? (Telepíteni ugye elvileg nem tudok AHCI módban... A registry-s trükkről már tudok.) És ami a legfontosabb: vajon be fogok-e majd tudni bootolni a kártyára kötött SSD-ről?
- Win7 telepítéskor ilyen esetben hogyan érdemes eljárni? Több olyan tanácsot olvastam már, hogy a telepítést úgy érdemes végezni, hogy CSAK az SSD-t kötjük be az alaplapra, minden mást lehúzunk róla és majd a végén át/bekötünk mindent a helyére... ezzel lehet valami gebasz? Lehetséges-e esetleg azonnal a kártyán keresztül telepíteni az SSD-re az oprendszert?Előre is köszi a segítséget!
-
bozont
veterán
Minden Samsung 830-as SSD mellé jár a Norton Ghost? Csak a keret miatt nem adnék ki +5e Ft-ot.
Ezt az over provisioning-et telepített rendszer mellett is meglehet csinálni, vagy adatvesztéssel járhat? Vagy eleve klónozás előtt amúgy is érdemes formázni és akkor már eleve lehagyni ezt a tartalék tárhelyet? -
törölt tag
válasz
S.O.S.
üzenetére
Helló, nem én írtam a tesztet, én csak a rész eredményeket írtam itt le. Sőt magát a tesztet nem is itt végezték, hanem Németországban a Chip laborban, itt lényegében csak lefordították, németről magyarra.
Viszont a két dolgot ne keverd, a sebességmérő programokkal összehasonlítás illetve az a teszt két különböző dolog.
-
Tin
veterán
-
axlfsi
veterán
"Egy követ fújni vagyis titkon egyetérteni, összeesküdni… Abból a nemzetközi babonából ered, hogy a kígyók, mikor tavasszal párzás idején összebújva sziszegnek, szájukból tajtékot fújnak, a tajték megkeményedik és kővé válik. Ez az a csodaerejű kígyókő, mellyel különféle betegségeket gyógyítanak."
-
Bodor
veterán
válasz
fagy53
üzenetére
Képzeld, ha tuningolni lehetne az SSD-t!

Hát nem ez megy szinte itt is? Ha nem 500 MB/s az olvasás, hanem csak 480, akkor egyesek képesek órákig felforgatni a rendszert, hogy gyorsabb legyen, szinte ez is egyfajta tuning...
Egyébként örülök, hogy van aki egyetért velem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#44833) PAtr0n: Amúgy igen, lassan törnek előre a TLC-s drive-ok, aminek már kb. fele akkora lesz a hasznos üzemideje.
Pont ezért váltottam ( no meg előnyös is volt a 10K-s kedvezmény az edigitálnál, így tulajdonképpen 7K-ba került , eladva a régit ) 64 GB-osról 128-asra, amíg még lehet kapni jó, tartós, MLC-s SSD-ket.
Üdv neked is !

DeFranco: Veled meg úgyis régóta egy követ fújunk... ( kíváncsi lennék, hogy miből eredt ez a mondás, mert elképzeltem, ahogy tényleg fújjuk azt az egy követ
) -
Bodor
veterán
válasz
flash-
üzenetére
a számítógépkezelő-lemezkezelőben megjelenik mint nem lefoglalt meghajtó.
mit csináljak vele?Fomázd le.
DeFranco:
Hát nem igazán tudom. Gondolom végigzongoráztad már az összes ismert beállítást, és változtatási lehetőséget. Újat neked nem hiszem, hogy lehetne mutatni, eléggé stabil topiklakó vagy..
Talán a Southbridge: AMD SB710 ennyit tud.
Vajon Fire/Soul mit mond rá? -
flash-
veterán
ez a dataram ramdisk nekem nem akarja megcisninálni a ramdisk meghajtót.valamit rosszul állitottam be?(újra is inditottam már a gépet úgy sem volt jó...
(c-n van a windows,az az ssd- meghajtó)
6gb ddr3 3x2 ramom van
a számítógépkezelő-lemezkezelőben megjelenik mint nem lefoglalt meghajtó.
mit csináljak vele? -
DeFranco
nagyúr
Teljesen igazad van, és egyetértek, ezt amúgy is tudod.
De!
Tudnál esetleg valamilyen tippet adni arra, hogy a 4k-s értékek között miért ilyen nagy a különbség? Az enyém az azonos típusokhoz képest extrém alacsony. Mi lehet az oka? Alaplap? Chipset? Drivert kellene módosítani? (Az alap W7 driver van fent.)
-
kispéé
senior tag
Sziasztok,
Még új vagyok az SSD témában, de lenne egy kis segítségre szükségem, hogy mi lehet a problémám oka.
Vettem egy új Agility 3 SSD-t, feltoltam rá a win7 64bitet, eleinte nagyon gyorsan ment,így ment egy hete kb. Ma kezdte el azt csinálni a gép,hogy amikor boot-ol a windows, a win logónál vagy 2 percet eltököl,( láthatóan csinál is vmit, eddig volt vagy 20 sec és a desktopon voltam. ) aztán bejön a desktop ahogy kell, onnan már gyorsan működik.
Vélhetően valamilyen windowsos gond lehet, de nem tudok rájönni, hogy mi lehet a gond. Minden frissítés telepítve van. -
Sziasztok! Lenne pár kérdésem!
Ma megjött az Agility 3-am, be is szereltem a notiba, megy is szépen.
Ezek az értékek megfelelőek egy Sata II-es csatlakozós notiban?
Illetve használjak valami SSD optimizáló csodát? PL samsung magician felismeri az OCZ-t?

-
potyi23
senior tag
Hali.Tegnap vetttem OCZ Vertex 3 Series 90GB -ssd t. Mindent feltelettem,feltelepitettem a rendszert, es feltettem a Hdd sentinelt is, a teljesitmenyre 80 % ot ir ki,kondicio meg mar csak 99 !!! hogy is van ez ? egy nap alatt csokkent egy szazalekot a kondicio ? Asus lapotopba hasznalom,biosban telepites elott ahcirol ide re kelle attennem mert csak ugy tudtam a rendszert feltenni,de mostmar sem tudom visszaallitani,mert xp logonal kek kepernyo fogad !
-
PAtr0n
addikt
Maximálisan osztom amit írsz. Örüljünk már annak, hogy működik, majdnem villámgyors a rendszer egy vinyóhoz képest, és tuti, hogy évekig nem kell külön rendszermeghajtn gondolkodni. Amúgy igen, lassan törnek előre a TLC-s drive-ok, aminek már kb. fele akkora lesz a hasznos üzemideje. Örülhetünk, ha 5 évig elmegy normál használat mellett, jelentős teljesítményromlás nélkül. Hiába a marketinggépezet beindult itt is. Senkinek nem érdeke, hogy 5-10 évig használj egy hardvert. Nem véletlenek azok az esetek amikor egy hardver 1-2 héttel, esetleg hónappal a gari idő lejárta után fossa össze magát. Gondolom senkinek nem kell nagyítóval keresgélni az ismerősei vagy, akár a saját háza táján, ha ilyen esetet szeretne látni.
-
fagy53
nagyúr
Képzeld, ha tuningolni lehetne az SSD-t!

Komolyabb tuningra, VGA, CPU tuningra gondolok, nem finomítgatásokra, na ekkor külön topikot kellene nyitni, mert ebben már nem férne el a sok hsz...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az előbb említetteknél még van is értelme a dolognak, lehet vele nyerni, de az SSD-nél...?!
Sokan nem értik meg, hogy a programok betöltése, pl pályabetöltések nem csak az SSD sebességétől függenek. A rendszer egyéb elemeinek, de leginkább a szervezésnek a függvénye ezen idők hossza. Jelenleg egy mai felépítésű gép gyorsabb mint amit pl a win 7 feltételez, a win 8-at nem ismerem, talán gondoltak erre a fejlesztők...
Most nem használjuk ki még a 3GB/s sávszélt sem, gondolom több GB-os fájlok másolása 2 SSD között nem mindennapos program.
Amiért a legtöbben vettük ezt a meghajtót, azt az igényt a teljes ma kapható választék kielégíti és a bench-eken kívül nem is ad hozzá pluszt a drágább sem. 
-
Norby86
őstag
Nem is tudom hirtelen jóhelyre írom e a kérdésem, de végülis ssd-vel kapcsolatos ez is.
Mivel nekem 64 gigás samsungom van 64 bites windows 7 rendszerrel és szereték több helyet csinálni a telepített fájljaimnak, van esetleg olyan program ami totálisan kipucolja a windowst? Gondolok itt olyanra hogy pl beszédtámogatást meg anytime upgrade és hasonló dolgokat amik sosem kellenek kitudok venni a rendszerből? Használ valaki ilyesmit? Próbálkoztam egyedi windows 7 készítésével, de sosem lett tökéletes. -
cozmo
őstag
Akit érdekel: how-to-convert-mbps-to-iops-or-calculate-iops-from-mbs
-
Bodor
veterán
Ti még mindig bedőltök ezeknek a teszteknek?

Vigyázzatok el ne ájuljatok ám a nagy számoktól, legyen kéznél egy legyező, ha megszédülnétek tőlük!
Az SSD végül is egy használati tárgy. Ennek okaként egyedül a valós használat szempontjából érdemes megnézni azt, hogy melyik a jobb. A többi fáradt rizsa és ködös marketinghab...

Szerintem a tesztben alkalmazott szempontok ( Valós teljesítmény (25%
) súlyozása nem életszerű, és nem reális.Persze mindenki azt vesz amit akar, és annak hisz aminek/akinek akar... Akár a fele élettartamú TLC-s chippel a gyomrában érkező csoda gyors SSD-nek kikiáltott fogyasztói társadalom gyöngyszemének egyikét is... a lényeg ugye, hogy vegyetek, hogy fogyjon, hogy vegyetek, hogy fogyjon, hogy ...
Tudom, hogy nem vagyok népszerű ezzel az álláspontommal, és akár nekem is lehet ugrani húsz karommal és lobogó pallossal, a puttonyotokban ezernyi számmal és teszttel felszerelkezve érvként, de akkor is tartom a véleményemet.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
cozmo
őstag
Na kicsit off-olok, de idevág valamelyest.
Az SSD-k nél tapasztalható lassulási jelenség a telítettség függvényében változik.
Na de ez nem újkeletű dolog hiszen az üres HDD és félig teleírt HDD esetében is van sebesség különbség.62% os tárhely telítettségnél:

Egyébiránt tudja valaki, hogy kell átszámolni a MB/s értéket IOPS-ra?
-
HZoli87
veterán
-
-
allein
addikt
44816-ra tud valaki valami okosat mondani?
-
HZoli87
veterán
-
törölt tag
válasz
banderasz77
üzenetére
Pont pár hsz-el volt fentebb róla (is) szó, Chip teszten elvérzett.
-
banderasz77
addikt
Ehhez mit szóltok?
Kingston SATA3 SDNow V+200 Bundel Kit 120GB
Jó darab?
-
törölt tag
Átviteli sebesség (40%)
Elérési idő/ IOPS (25%)
Valós teljesítmény (25%)
Fogyasztás (10%)A Samsungról leírja, hogy három változatban kapható, az N-es USB-SATA átalakítót adnak, a D a Desktop kiadás 2,5-3,5 beépítő keret, és a B mint Basic, amihez semmilyen fizikai kiegészítő nem jár, de a szoftvereket le lehet tölteni hozzá a gyártótól. Ez az ami például a Kingston-nál is megvan de a Corsairnél nincs.
Leírja, hogy a jó vételnek számító 120-as SSD-k nagy többsége SF-2281-es vezérlőt tartalmaz, amit meg is dicsér és hogy az ezt tartalmazó SSD-k között különbség, csak a Flash Chipekből, és a FW-ekből adódik. Kiemeli a pontosan egy tucat felső kategóriás SSD közül név szerint az : A-DATA S511-et, a Corsair Force GT-t, a Cruical M4-et, és az OCZ Vertex 4-et is.
Ár/érték arány szempontjából pedig az OCZ Petrol-t
-
allein
addikt
Tudna nekem is valaki valami okosat mondani? Végig csináltam ezeket a lépéseket és így sem lettek nagyobbak a mérések

-
törölt tag
Ezt ide is belinkelném: CHIP SSD Teszt, rész eredmények.
-
Bodor
veterán
-
allein
addikt
Üdv. mindenkinek. Tegnapi napon beruháztam egy ssd-re, kicsit el vannak maradva a mérések attól amit az eszköz elméletben tud. Tudom, hogy gyakorlatban nem lesz akkora a sebesség de olyan 250 körül kellene lennie az olvasási sebességnek. Legalábbis annó amikor Mushkinom volt, 250 körül volt az olvasási sebesség. Lehet firmware frissítés kell?
-
Üdv!
GA-M52L-S3 Ebbe a lapba próbáltam egy 160gb-os G2-es X18-M SSD-t és nem látta a lap. Ne is próbálkozzak másfajta SSD-vel mi? Már csak a lap régisége miatt gondolom egyáltalán nem támogat ez a chipkészlet.
-
S. Szabi
őstag
Mondjuk, a használat során nagyon gyors, és az a lényeg

Az ez előtti sima SATA II-es Corsair Force 60GB-nál érezhetően gyorsabb (Windows indulás, stb.) Bár ebben nem kicsi szerepe van chipsetnek is.
Most nézem az előbb nem írtam, hogy a jelenlegi egy Corsair Force 3 120GB (F120GB3-BK)
-
Ueda
senior tag
Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- PlayStation 5
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De annyi pluszt már nem ér meg a dolog.

"

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)