Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- SoundBlaster X-Fi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
Bodor
veterán
Helyesen szinkron és aszinkron NAND chipekről van szó.
Annyi a különbség, hogy a szinkron NAND-os meghajtók jobban(gyorsabban) birkóznak meg nehezen vagy egyáltalán nem tömöríthető adatokkal. A valós felhasználásos teszteket megnézve, látható, hogy elhanyagolható különbségek vannak a meghajtók között, a szinkron NAND chipekkel szerelt változatok előnye pedig csak benchmarkokban jön ki többnyire, általános használat mellett nem.Tehát:
Szerintem Vertex 3-at Agility 3 helyett akkor érdemesebb venni, ha szükség van beépítőkeretre, Vertex 4-et pedig akkor , ha fontos az 5 év garancia.Egyébként a téma ebbe a topikba tartozik.
-
Lidl
senior tag
Hali,
Én azért vettem Vertex 3-at, mert szimmetrikus memória van benne, ellentétben az Agilityvel és a Force 3-al. A Force GT-ben van még szimmetrikus memória.
Lehet, hogy semmi haszna, de az összehasonlításokból nekem az jött le, hogy jobb.
És valóban csak 1-2 ezer különbség volt az Agility 3 és a Vertex 3 között.
Bár az OCZ-kre többen panaszkodnak, viszont sokkal többen is veszik, tehát több hiba fordulhat elő. Így ez nem biztos, hogy mérvadó.
Amúgy a Vertex 3-ra 3 év garancia van, viszont a Vertex 4-re már 5 év. Bár pár ezerrel drágább is.Segítettem?
Lidl
-
B-L-A-C-K
titán
Hidd el én is gondolkoztam, de kis utánajárás után az Agility-t választottam, és úgy hogy az a plusz 3-4 ezer nem érdekelt volna, de ha ugyan azt tudja minek?
Ha kellett volna beépítő keret lehet az veszem hogy ne kelljen az után is mászkálni, de mivel nem volt rá szükségem ezért nem is vacilláltam sokat, és nem bántam meg...Persze ez is elromolhat, úgy mind egy 200 ezres videokártya is, vagy bármi más...
-
faresz5
aktív tag
Én azért vettem Vertex 3-t mert 1000Ft-al volt drágább mint az agility 3 és adnak hozzá 3.5beépítőt, ami később még jól jöhet, ha lesz asztali gépem.(1500ft alatt nincsen beépítő keret)
Nem fogod észrevenni a különbséget köztük, annyira minimális, a számokkal meg felesleges dobálózni, normál használat alatt nem veszed észre, max amíg újdonság addig csinálsz tesztet vele és örülsz, de azért felesleges, 1-3000ft-t kidobni az ablakon,hogy 3percig örülj. Persze ez magán vélemény.
-
csdm
senior tag
OCZ 120GB SATA3 2,5" Vertex 3 illetve CORSAIR 120GB SATA3 2,5" Force 3 SSD közt vacilálok. Szerintetek melyiket válasszam? Dell D630 laptopba teszem
-
B-L-A-C-K
titán
Azon is frissen települt rendszer volt, de tényleg minimális a különbség.
Amúgy hülye voltam hogy haza vittem a gépet a cégtől, előtte csinálhattam volna egy kis összehasonlító videót HDD vs. SSD címen, mivel ugyan ilyen gépből van itt egy tucat...Plusz meg is tudtam volna csinálni ugyan olyan beállításokkal 1 szűz winnel, egymás mellé rakva, na de már elkúrtam ezt, szóval mind1...
-
Bodor
veterán
-
B-L-A-C-K
titán
Ilyen gépeket csinálok/adok ki egy cégnél SSD nélkül, természetesen érezhetően, sokkal lassabbak HDD-vel. Illetve SSD-k terén nincs sok tapasztalatom, ez a 2., a másik gépembe egy 64 Gb-os Samsung 470-es van, win alatt ugyan olyan ahogy érzékelem, viszont a boot ideje sokkal jobb ennek, de persze nem is egyforma gépek szóval ez lehet nem is mérvadó.
-
faresz5
aktív tag
Nah nekem is holnap jön a vertex3 120gb-s
-
DeFranco
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #42882 üzenetére
Nekem az a rövid távú tapasztalatom, hogy teljesen úgy kell kezelni, mint a HDD-t. A kicsit lentebb leírt dolgok elvégzése után szándékosan nem figyeltem semmire a használat közben, és így szedtem össze 20 nap alatt kb. 60-70 giga írásmennyiséget.
Ellenben piszkosul gyors
(pedig csak sata2-n használom, de ez nem érezhető különbség állítólag)
-
B-L-A-C-K
titán
Na végül egy OCZ Agility 120Gb-os SSD-re esett a választásom. Egy Sata3-as Dell Latitude E5520-asba került. Mivel a gép is új, így a gyári szűz Win7-et vagyis az egész vinyóját klónoztam. Bios már gyárilag AHCI módban volt, és így a következő eredményeket kaptam:
Az SSD HDD Sentinel szerint hibátlan:
Élményindexben 7,9-es pontot kapott.
Boot idő win logo megjelenéstől nézve 12 mp, úgy hogy minden program feláll.
Tesztprogramoknál ezeket az értékeket érte el:
HD Tune Pro:
Crystal Disk Mark:
Random
All 0x00 (0 Fill)
All 0xFF (1 Fill)
Ezek reális eredményeknek számítanak?
-
faresz5
aktív tag
válasz
radi8tor #42873 üzenetére
Hát, átrakni biztos nem fogom, mert ahhoz lekellene bontani a gépet, csak bebootol a második helyről is
... ha nem, akkor morcos leszek.
Tudom,hogy normális ill mire való, csak emlékeim szerint win7 alatt kb 100mb-s volt, nem 4x akkora.
Remélem,hogy a win8, nem fog problémázni az upgrade miatt, nem tudom,hogyan van a licenszelés alatta,nem lenne jó,ha bekavarna az eredeti licenszembe. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
faresz5 #42871 üzenetére
Semmi mást nem kell trükközni. Átrakod az SSD-t a HDD helyére és mennie kell.
Vannak már nagyon jó programok erre. Ha mégsem indulna el, akkor Windows telepítő lemez helyreállító módban tudja javítani a boot rekordot.Az a 400MB partíció léte normális. Nem kell aggódni miatta.
-
faresz5
aktív tag
Egyébként tudja valaki,hogy a
Vertex 3-hoz adnak valamit még vagy csak az ssd van a csomagban?(pl deskptop beépítő keret) vagy az is csupasz, mint az Agility3? Nem találtam információt erről sajnos. -
faresz5
aktív tag
válasz
radi8tor #42870 üzenetére
Clonozás az nem probléma, van már beépítő keretem, meg usb-s dokkolóm is hozzá.
Csak gondoltam rákérdezek,hátha érdemes figyelni még valamire, a clonozás után, alatt,hogy működjön így is ssd-ről a rendszer.
Egyébként érdekes, win8 prof, közel 400mb-s rejtett rendszer partíciót csinált magának. -
faresz5
aktív tag
Sziasztok!
Laptopba szeretnék ssd-t,(dell insp N5010) illetve a jelenleg laptopban levő oprendszer lementeni az ssd-ről majd onnan használni. Sajnos elég bajos dolog kiszedni a hdd-t így ha nem muszáj kihagynám ezt a lépést.(Lekellene bontani hozzá az egész gépet, bill, takarólemez hátlap,stb)
Mire érdemes figyelni még ebben az esetben, ha a biosban beállítom a clonozás után,hogy az ssd-ről bootoljon? -
zoo8800
veterán
Mértem egy boot időt a nem túl modern konfigommal.
6 mp, mire bekapcsol a monitor.
17 mp, mire megjelenik a Win logo
33-34 mp, mire üzemkész a gép. -
DeFranco
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #42864 üzenetére
Annyiban hadd adjak neki igazat, hogy (bár ez nincs minden kommentben leírva) az élettartam miatti aggódás az SSD-k esetében a cellák irás/újraírás miatti tönkremenetele miatti aggódást jelentik. Ezért vannak ezek a vajákolások, ez most a technológiai váltásból adódó legnagyobb kérdés.
A vicc az, hogy ebben nincs is nagyon hivatalos álláspont, senki nem mond egy konkrét számot, hogy akkor az MLC chip az ennyit és ennyit bír, az eredmények szórnak az intel által a gyártóknak előrít minimum követelmény (napi 20GB írást viseljen el 5 évig, ez 64 GB-os példány esetén, ez 570 ciklus) és egy számításon alapuló 3000-5000 ciklus között.
Ezeket jól végiggondolva átlagos használat mellett minimum 10, de inkább 50 évig senki sem üti meg a limitet, de mivel konkrét, elfogadott szám nincs, mindenki aggódik.
Ez persze az egyéb meghibásodást nem érinti, de azokra az emlegetett 1x lépéses vajákok sincsenek hatással, az külső tényező, senki nem tud rá mondani semmit. És nem is akar.
-
-
Findzs
addikt
érdemes a temp könyvtárakkal vacakolni ?
átpakolni őket a winyóra ?most az ssd -n vannak és tök jó, hogy pár perc után a hdd kikapcsol ha netezek vagy nem nyúl hozzá a rendszer, így olyan csendben van a gépem hogy ihaj
csak hát többet ír olvas az ssd
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Szvsz ezen (bootidő) kár "vitatkozni", mert ez nagymértékben függ a konfigtól (pl sata1, 2 vagy 3) és a felpakolt progik mennyiségétől/milyenségétől is..., lényeg, hogy uo. körítéssel sokkalta gyorsabban bootol be az SSD mint a HDD. -
Lidl
senior tag
Szerintem onnan kezdi betölteni az oprendszert, amikor (ha van boot menü) kiválasztod, hogy mi induljon. Onnan kezdi el tölteni az oprendszert (driverek, kernel, stb) Szerintem a billentyűzet LED-einek villanása már csak akkor történik, amikor konkrétan a billentyűzet drivere betöltődik a Win-be. De ez csak az én véleményem
Köszi
Lidl -
k78chriss
tag
Sata2 csatval cseréltem hdd-t ssd-re a boot idő Iszonyat le rövidült. Látványos pedig nem sata3, jó a win7 is elsők között került fel, 2009 július
-
Sotho
őstag
Ha jobban megfigyeljük észrevesszük, hogy a bootidőt onnan kellene számolni amikor a windows logo megjelenésekor vagy utána felvillan a 3 led a billentyűzeten. Egészen addig a pontig az alaplaptól, egyéb hardverelemektől függ a dolog a tényleges boot utána jön.
-
-
Lidl
senior tag
válasz
DeFranco #42844 üzenetére
A 11. ponthoz:
Ha nem particionáljátok teljesen meg a szabad helyet, akkor bár az SSD működéséhez szükséges hely mindig meg lesz, viszont, ha telepakoljátok a szabad helyet, akkor meg a Win fog állandóan panaszkodni, hogy kevés a hely és elindítja a lemezkarbantartást.
Akkor inkább figyelni kell a szabad helyre. Szerintem.A 12. ponthoz:
Én megnéztem otthon friss telepítés után és alapból kikapcsolta a Win.
De az is lehet, hogy csak azért, mert Home Premium van telepítve, nem Ultimate és ott azt feltételizik, hogy nem kell mindenféle auditálás.Köszi
Lidl -
DeFranco
nagyúr
Nekem nem ér össze a logo. Megjelenik a fekete képernyő, elkezdenek keringeni a pöttyök, és ahogy összeérintkeznek (az animáció kb. felénél, a logo még a fasorban nincs) már vált is a képernyő.
Következő képernyő a kék háttér a karikával, ott megy a karika másfél kört, és desktop. Onnan max. 3 mp, de lehet azonnal gombnyomásra indul a böngető, hamarabb, mint hogy a widgeteket kirajzolná.
-
Lidl
senior tag
válasz
zoo8800 #42839 üzenetére
A Win logótól számolva 20-25 mp?
Háát, nekem max 8 vagy 10, attól számolva, amikor a 4 pont megjelenik. Ott összeállnak, de ahogy megjelent a teljes logó, akkor már vált is a kép és bedobja a desktop-ot. Onnan max 3 mp és tudom használni a programokat. Ez szerintem 10 mp alatt van (bár csak érzésre)
Nna, a lényeg az, hogy eszméletlenül gyors. HDD-nél meg hosszan bámultam a desktop-ot, mire rámertem kattintani valamire
Szóval igen, maximálisan megéri SSD-re váltani ha valaki esetleg bizonytalankodna ennyi dícsérő formumozó után isLidl
-
DeFranco
nagyúr
1: kell, szükséges, HDSentinellel ellenőrizd
2: kell, a leírtak szerint ellenőrizd
3: kell, elvileg az oprendszer megoldja tiszta telepítésnél magától is, de ellenőrizd
4: elfér, nem fontos, de valamit spórolsz vele - hitkérdés, én kikapcsoltam, de szerintem mindegy
5: érdemes, úgy sem nagyon használsz hibernálást egy SSD mellett, annyira gyors, hogy nem kell
6: szerintem felesleges kikapcsolni, és káros. Nagyon keveset ír, nincs jelentősége, és hasznos tud lenni a szolgáltatás-
7: teljesen felesleges, én megcsináltam, de vissza fogom pakolni. Ha a letöltés mappát áthelyezed, többet nyersz
8: ezt azért kapcsoltam ki, mert az SSD magician ajánlotta a kikapcsolását. Úgy olvastam van értelme.
9: megoszlanak a vélemények, ha megcsinálod, lehet maga alá fog hányni a rendszered, én nem csinálnám meg, felesleges
10: szerintem felesleges, nem nyersz vele sokat, de legalább adott esetben rálassul a géped. hagyd úgy.
11: 20% ha nincs egyéb módon lefoglalva, ezt majd a Vertex okosok megmondják
12: ki lehet kapcsolni, gyakorlatilag felesleges funkció otthonraEz szigorúan magánvélemény. Lehet és kell is vigyázni az SSD-re, de ha a fentiek szerint megcsinálod, akkor a világ végéből kifut (minimum 20 év) mire az írás miatt tönkremegy. Hamarabb fekszik a hátára egyéb hiba miatt.
-
Zadia
senior tag
Sziasztok.
Megvettem életem első SSD meghajtóját OCZ Agility3 személyében.
Ez alapján állítom be win7 telepítése után akkor megfelelően fog működni?
Mást nem kell állítani rajta?Kizárólag op. renszer + a programok lesznek rajta.Háttértárnak meg ott van a mostani 160GB-os Fuji 5400rpm-es noti hdd.
Én nagyon sokat várok el,remélem nem eredménytelenül. -
Lidl
senior tag
válasz
zoo8800 #42825 üzenetére
Sima HDD-vel is lehet gyors a Boot idő. Persze még tiszta Win-el, amikor nincs belakva. Ha már felmennek az ilyen olyan állandóan futó programok (monitorozó progik, egér/touchpad kezelő, vírusírtó, tűzfal, widget-ek, VGA tuning progik, stb) akkor már 2-3szor hosszabb is lehet. És akkor az 20 mp rögtön 60-80.
Meg az is kérdés, hogy honnan számoljuk a boot időt.Ha a gomb megnyomásától, akkor az alaplaptól is függ, hogy milyen gyorsan jut el a Win betöltésig.
Én most cseréltem a vinyóm SSD-re a hétvégén. (OCZ Vertex 3-at vettem) és valóban villámlik. Sajnos újra kellett telepítenem a rendszert (pedig nem akartam), de még itt is láttam, hogy kicsit lassul, ahogy több, induló programot telepítek. Az elején nem tudott a Win logo összeállni és már be is ugrott a rendszer, de mostmár van ideje összeállni. És csak akkor ugrik be a rendszer.
Viszont a gép azonnal használható, ahogy megjelenik a desktop, nem kell még plusz 15-20 mp-t várni. Már ezért is megérte. Szóval, ha nem számít a sok terra hely, akkor SSD.Köszi
Lidl -
B-L-A-C-K
titán
válasz
titanium100 #42835 üzenetére
Ja értem, nekem nem ez az elsődleges szempont, most egy 60-as SSD-m van jelenleg, (most veszek egy 120-ast) de nekem többet ér az hogy minden program egy szempillantás alatt betöltsön,. illetve hamar felálljon a win, mint a játék betöltés.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
titanium100 #42833 üzenetére
Értelem szerűen csak azok amik az SSD-n vannak, de ha nem oda raknád a programokat is, úgy nem is sok értelme van az SSD-nek...
-
titanium100
csendes tag
Hmmm ha a rendszert rakom az ssd-re akkor a nem ssd-re telepiített programok is hamarabb indulnak el vagy csak azok amelyek ssd-re lettek telepítve?
-
sz.j
nagyúr
válasz
titanium100 #42830 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de nem jellemző, hogy a kisker automatikusan megadja a gyártó által nyújtott max garit ...., ezt ő is meghatározhatja (csökkentheti vagy növelheti, bár ez utóbbira még nem volt példa...., legalábbis én nem tudok róla
)
-
Bodor
veterán
válasz
B-L-A-C-K #42823 üzenetére
Csak a rajta lévő adatot fogja átmásolni. Egy kis segítség.
(#42824) titanium100: nem is a 700 forint miatt, de azért a +1 év garancia csak számított volna.
-
zoo8800
veterán
válasz
titanium100 #42816 üzenetére
Sima HDD-vel 20 sec boot?
-
B-L-A-C-K
titán
Hali!
Még nem jött meg az SSD-m, de felraktam már a Macrium Reflect nevezetű progit, és olyan kérdésem lenne, ha klónozni fogok majd egy 250-es vinyót, egy 120 Gb-os SSD-re, akkor a 250 Gb-ot akarja majd átrakni, és nem fogja tudni a 120-as SSD-re értelemszerűen mert nincs meg az ugyanakkora kapacitás, vagy csak a rajta lévő adatot (jelen esetben egy noti gyári win7-ét progikkal) akarja, ami természetesen kisebb mint 120 Gb?
Remélem érthető a kérdésem...
-
Tomix24
addikt
válasz
A sebességet nem ott veszed csak észre ahol bootolsz(nálam 7 sec)
Hanem párhuzamos cselekvésnél. PL Másolsz ssd-ről egy 15gb-os filmet, és megnyitod a böngészőt, akkor nem tart 10-30 másodpercebe csak 3 -ba legrosszabb esetben. Én nálam megy a torrent, és van hogy ez időben egyszerre 2 vinyóra és egy pendrive-ra is másolok. Közbe netezek, és a háttérben nagyobb konvertálás folyik a vinyón.Extrém eset, de gond nélkül ment. Köszönhettem az ssd-nek.
-
randras
veterán
válasz
Szóval vettél egy SSD-t, mert lassú a géped, de még mielőtt megjött volna, rájöttél, hogy mégis gyors?
Ha legközelebb ilyen van, nálunk rendeld meg, simán lemondod a rendelést, mondjuk pénzt nem kapsz vissza.
-
Bodor
veterán
válasz
Biztosan sokat fog dobni az SSD a rendszereden , szóval ne kezdj el megijedni.
Ha mégsem tetszik, akkor használt árban átveszem
Viszont rendelhetted volna olyan helyről is, ahol a 2 év helyett megkapod a rendes 3 év garanciát, és még olcsóbb is lett volna. . . -
skydragon
tag
válasz
Boot időben nagy eltérés nem lesz bár én azért azt a 20 secet kicsit többnek hiszem főleg egy teljes rendszer felállást de nem is lényeges,elérési időben programok megnyításában érezni fogod az ssd erejét így nem fogod megbánni.
-
titanium100
csendes tag
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy rendeltem egy ilyen SSD-t mert az hallottam elég állat,
http://www.freesector.hu/samsung-series-128gb-7pc128bww-p-3230.html
De közben elkezdtem megijedni mert eszembe jutott hogy a HDD-m is Sata 3-as és télleg 20 sec alatt bejön a win7 meg minden szal télleg gyors most a gép, és attól félek hogy a (még nem megérkezett) Samsung SSD alig fogja csak javítani a sebességet.
Mi a véleményetek? -persze a rendszert raknám rá, a sata 3on meg maradnánk a játékok-
-
mondomén
őstag
válasz
radi8tor #42814 üzenetére
Már megvan, köszönöm. Lehet az lesz, itunes pillanatok alatt megszokott hízni.
Más:
Végigcsináltam ezt. Most folyton kilép a firefox az összes weblapról. Annak ellenére nem jegyzi a jelszavakat, hogy be van kapcsolva. Mit kell visszacsinálnom, hogy ne lépje ki mindenhonnan? -
-
mondomén
őstag
Haho!
Mar kifolyik a szemem a sok ssd-s olvasmanytol, de meg mindig nem vagyok biztos magamban.
vettem egy 60 gigas agility-t. Ott tartok, hogy particiot kell letrehoznom win telepitovel. Mekkora legyen? 55,9-et lat most. Particionaljam mind es majd figyelek, hogy ne pakoljam tele vagy adjak meg neki 50- et pl?
Tudom mar kitargyaltatok parszor, de nekem megis segitene.
Koszi -
Bagira01
veterán
Sziasztok!
10 max 15k-ért milyen 64Gb-os ssd-t érdemes venni? Használt is szóba jöhet ha van rá elég gari és nem elromlós fajtaRendszer lesz rajta, pár fontosabb programmal.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Drizzt01 #42804 üzenetére
Intel Smart Response Technology a kulcsszó a kérdésedre.
Ebben a témában nézelődj. Nem szorosan kötődik az SSD topichoz azért nem ugrott még senki a kérdésedre.Például itt egy leírás róla: Intel
® Smart Response Technology User Guide -
Drizzt01
őstag
Erre esetleg valaki ?
-
userxy
őstag
válasz
Kloden #42799 üzenetére
Ez a típusú alaplap van a gépben de erről én nem találok semmi olyan adatot ami arra utalna hogy támogatja e a sata1-en keresztül a Sata3-at.
Másik bajom az hogy a gép biosában nézelődtem és az IDE módot nem lehet csak RAID opcióra átállítani ACHI-ra nem engedi ez miben befolyásolja a SSD működését?
Illetve vki PLS nagyon szépen kérem segítsen nekem, hogy a fent említett alaplappal működne -e egy OCZ Agility 3-as SSD ?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sorozatok
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- SoundBlaster X-Fi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- 2TB Samsung M3 Portable külső merevlemez HDD 100/99
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Konyak
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- HP szerverek áron alul
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest