Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
van valami infó már az új Samsung 840Pro SSD-ről?
állítólag az IFA-n mutatják be ha jól láttam a képet
http://sammyhub.com/wp-content/uploads/2012/09/series-840-ssd.jpg -
S.O.S.
senior tag
-
Carline
őstag
válasz
BRIKLY
üzenetére
Én sem féltem az SSD-t.Lapozó vinyóra téve, superfetch kilőve, minden temp vinyóra irányítva.
Ezen felül más kimélőt nem fogok tenni érte.
Azért vettem hogy dolgozzon és használjam.
Nem értem meg azokat sem akik kocsiba ülésvédőt, kárpitvédőt, kormányvédők, csomagtértálcát meg minden egyéb védőt használnak.
Nem azért vették a kocsit, hogy ők használják?
Eladásra óvják, hogy 20000-el többet kérhessenek a megkímélt belsőért?
Megéri az a kis plusz eladáskor remélt ár azt, hogy ők nem is érezték a saját kocsijuk eredeti plüssét, kormányuk igazi anyagát, nem látták a padlóvédőtől a gyári szövetet?
Nekem nem. -
chris0000
őstag
hi.
miért van az,h az 1 hete ssd-re telepített tökéletesen működő w7 1szer csak alig akar bootolni?(kingston 120gb v200+)
perceket vesz igénybe mire feláll a rendszer...aztán kikapcs bekapcs 2x 3x-or és megint gyors és és stabil. -
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
W7 ultimate et akarok ssd re telepiteni. A 100mb os tarolot amit a w7 csinal meg kell hagynom kert ultimate verzio ugye? Tehat anelkul nem menne a rendszer? -
Tommer
tag
válasz
S.O.S.
üzenetére
Ha nem jelzi ki, hogy mennyi írás történt az SSD -re, akkor azt bizonyos esetekben ki lehet számolni. Legalább is a már sokat linkelt xtremesystems oldalon meg is adják, hogyan kell kiszámolni.Pl egy CRUCIAL M4 vagy egy CRUCIAL C300 SSD esetében, de minden más SSD -nél is, ahol a S.M.A.R.T. esetében található olyan hogy Wear Leveling Count.
Ha van ilyen akkor ennek a Wear Leveling Count -nak az értéket, persze decimális értékét, nem pedig az alapból kijelzett hexadecimális értékét, amúgy nem tudom miért nem állítja át ezt senki ezekben a programokban, na de mindegy, én mindig átállítom, hogy decimális értéket mutassanak. De a lényeg az, hogy:
SSD -re írt adatmennyiség = Wear Leveling Count x SSD formázott kapacítása
Legalább is a linkelt xtremesystems oldal szerint. És úgy látom ez minden más esetben is stimmel.Az a CRUCIAL M4 vagy egy CRUCIAL C300 SSD esetében is az
AD - Wear Leveling Count decimális értéke a lényeg.
Vagyis van egy M4 (vagy C300 SSD -nk), mint a linkelt oldalon is, pl. 454 -es értékkel, akkor egy 64GB-os M4 esetében az írt adatmennyiség 454x59GB=26,7TB
Ezen az xtremesystems oldalon elég sok infó van. Szerintem tök jó! Ott van leírva, (tudom, tudom, mindenki csak a képeket nézegeti).De van olyan eset is amikor nincs ilyen Wear Leveling Count értékünk. Akkor ezek a "csávók" szépek kikövetkeztették pl. egy Kingston V+100 64GB esetében pontosabban egy Kingston SVP100S264G típus -nál, hogy a S.M.A.R.T -nál kijelzett (érdekes módon itt is AD -vel jelölt unknown attribútum 200 -ról 199 -re esése közben 0,65TB adat írása történt az SSD-re. Itt van minden, kijelölve, leírja, pirossal kiemelve
[link]Tehát ennél ez SSD -nél is már tudjuk - viszonylag pontosan - az írt adatok mennyiségét.
Röviden ennyi! De valaki jobba is belemélyedhet. Én ezt vettem ki az oldalt olvasgatva.
(Remélem jól értelmeztem.) -
jnorbert
csendes tag
Sziasztok,
HDD -> SSD migráció ügyében szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Dell Inspiron N5110-es laptomhoz (8 Gb RAM, i5-2410, NVidia 525M, 750 GB HDD) vásároltam egy 128 GB-os Samsung 830-as SSD-t. A terv az volt (illetve most is az), hogy az SSD-re menne az oprendszer (gyári Win 7+Fedora Linux), a HDD pedig megmaradna adattárolónak. A DVD helyére be is tudtam passzintani az SSD-t, gond nem volt, utána az [itt leírt] metódussal elkészítettem a rendszerpartíció(+recovery+100MB) tükörképét. Ezután EasyBCD-vel [a link alapján] elláttam a meghajtót boot opcióval.
Újraindítás után a grubból win 7-et választva jött is a két lehetőség, de ha SSD-re akartam bootolni, akkor az alábbi hibakód fogadott: 0xc000000e. A régi rendben működik, ahogy a Linux is. Grub 2-höz hozzáadtam az SSD-s partíciót, de ott is win 7 bootloader ugyanezzel a hibával fogadott. BIOS-ban meg nem tudom beállítani az SSD-t, egy vinyót lát, hiába állítom be a CD-meghajtót, az sem hatja meg. Emiatt a gyári Win 7-et sem tudom sajnos ráhúzni.
Most eléggé szívom a fogamat, hogy nem bírom működésre bírni. Írni-olvasni tudom, rendszer felismeri, csak pont a lényeget nem tudom vele megcsinálni. Két napja kínlódom vele és már úgy vagyok, hogy kivágom az ablakon az egészet -- csak ahhoz meg azért elég sokba került...

Előre is köszi!
üdv:
-
vazzz
őstag
válasz
Forest_roby
üzenetére
Crystaldiskmark progival, 0Fill beállítással mérj, hogy megkapd a gyárihoz közeli értékeket. Akkor látod majd a sata2 és sata3 közötti különbséget. Egy AS Ssd Benchmark képet tehetnél fel, az a bal felső sarokban megmutatja, hogy rendben van-e az alignálás, illetve jó-e az ahci driver.
-
Forest_roby
őstag
Hi!
Msi 785g-e53 alaplapom van. Sata II -t tud csak sajna.
Vettem 2 ocz vertex 3 120gb -os ssd -t. Egyet ehhez az alaplaphoz és egyet a laptopomhoz.
+ vettem 1 [link] speeddragon sata III vezérlőkártyát.Bekötöttem a gépbe az ssd-t és végigcsináltam Gaabbaa összefoglalóját, frissen telepített win7en.
Ilyen eredményeket kaptam:
seq: 206.6/147.0
512k: 174.7/138.8
4k: 20.57/64.91
4k qd32: 22.74/82.21vezérlőkártyával:
seq: 190.1/126.3
512k: 182.6/123.9
4k: 17.31/31.36
4k qd32: 115.3/107.4Biosban nem tudom, hogy kellett volna e valamit állítanom ill. alap windows driverrel mennek.
Elég alacsonynak tűnnek az értékek. Kihagytam valamit v. nagyjából ilyenekre lehet számítani ?
Melyiket választanátok, az alaplapi sata -t vagy a vezérlőkártyát ?az ssd -ken a legujabb fw volt gyárilag.
memória 2x 4gb 1333mz
cpu 6magos amd valami, nem emlékszem
, ha fontos megnézem. 2 éve raktam össze...
sata III kábelt használtam.
kb ennyit tudok mondani, a vga kártya gondolom nem számít.Előre is köszi a segítséget!
Forest
-
-
k78chriss
tag
-
Lidl
senior tag
válasz
k78chriss
üzenetére
Hali,
Nekem akkor nem látta a Win telepítő a lemezt, amikor még rajta volt a félig klónozott partíció. Oprendszer alól letöröltem, és utána már látta.És ha a 3. lemeznek látja a telepítő, akkor van benne még HDD.
Szerintem próbáld meg leszedni a többit és csak magával az SSD-vel próbáld.
Hátha van valami kompatibilitási probléma.Lidl
-
DeFranco
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Teljesen jó. Nekem gombnyomástól desktopig ~23-24 másodperc*, és mire betölt az összes widget + ESET + uTorrent + Catalyst + Coretemp + Sentinel addigra tartunk 29-30mp-nél.
*itt már használható a gép 100%-osan, mert az SSD tud frankón párhuzamosan dolgozni, nem kell várni míg kikerregi magát a HDD - ezt szeretem benne a legjobban.
@Möhe: nekem így van, de szerintem sok értelme nincs. Bekapcsoláskor gyorsabban töltődik be egy másodperccel, utána meg mindegy. Legyen rajta a rend kedvéért.
-
Möhe
addikt
Üdv.
Ma megjött a Smsung 830 128GB SSD-m. Első nekifutásra kell rajta valami FW-t néznem betéve a régi gépbe? Vagy így szüzen mehet rá a Win7?Szerk: torrent klienst van értelme erről futtatni,de a mentést azt a régi winyóra tenni?Illetve a Win7 mellé másik particiót,hogy a programok,meg némi játékot oda tenni,ha netán újra kell a wint tenni?
-
k78chriss
tag
ACHI mód biosba wintelepitőbe mikor meghajtot valasztasz frissites gomb használata mellet hol látszik hol meg nem az ssd??? Na most mi a rossz?
-
-
B-L-A-C-K
titán
Na mivel ugye tegnap vettem meg az SSD-t (OCZ Agility 3) ezért nem volt felmásolva minden program, és beállítva normálisan a Win7. Ezért most este szokás szerint felraktam a megszokott programjaimat, és optimalizáltam is az automatikus indításokat. A következő eredményeket kaptam:
Indítás:
Bekapcsolástól Win7 bejelentkező képernyőig: 20.94 másodperc
Win logótól bejelentkező képernyőig: 12.26 másodpercLeállítás: 11.90 másodperc
Nem tudom ez mennyire számít jónak vagy rossznak, de azt tudom hogy sima HHD-hez képest 2-3x gyorsulás...
-
k78chriss
tag
A native módot engedélyezni kell ACHI mellé a biosba? (Enabled : Sata port0-3 work at native IDE mod; Disabled : Work at Legacy IDE mod )
-
vazzz
őstag
Ha esetleg van itt olyan, aki Marvell sata portot használ, kipróbálhatná ezt: [link]
-
mondomén
őstag
Nem szuperál, de mindegy is, mert megvan az a hely ahol át kell állítani (IastorV, Msahci). Ami érdekes, hogy eleve "0" van beállítva, de így is kékhalált dob...
szerk.
Nah megvan. Nem a Start-ra kellett menni, hanem IastorV-on belül a Startoverride-ra és ott van jobb oldalt egy nulla... -
"Ez registry berhelés nélkül telepíti az AHCI drivert."
Szó sincs erről, épp azt a "terhet" veszi le a user válláról, hogy átállítsa megfelelő értékre, a megfelelő registry kucsot(ha nem létezik, feltételezem akkor létre is hozza)
(Bár ha Te így úgy értetted a registry berhelést, hogy nem a usernek kell megtennie, akkor hozzászólásomat vedd tárgytalannak) -
Lidl
senior tag
válasz
mondomén
üzenetére
Vagy állítsd át AHCI-re és telepítsd újra a Win-t. Akkor jó drivert fog használni.
Bár ez fájdalmas, tudom.
És van még valami fix is az MS-től, amit egy kolléga linkelt itt, ebben a fórunban pont ilyen probléma miatt. Ez registry berhelés nélkül telepíti az AHCI drivert.
De.... Az Win7-hez van. Sózval esetleg még az MS-nél is körülnézhetsz, hogy ez nem jó-e Win8-ra.Itt a link
Lidl
-
B-L-A-C-K
titán
Így van. Én is így gondolkodok gari szempontjából, mert eladásnál fontos szerepe van. Viszont itt más volt a helyzet, először úgy volt veszem a 30 ezres 5 év garos Vertex4-et, hogy majd eladás szempontjából jó legyen, mert rühellek valamin bukni, ezért se veszek uj dolgokat, de ez úgymond kis tétel volt (nekem), plusz használtan SSD-t nem vennék, csak ha géppel együtt adják. Illetve itt mind1 volt a garancia azért vettem ezt, mert 2-3 év múlva szerintem ezek már filléreket fognak érni, főleg amilyen rohamosan kezd elterjedni az SSD...
-
S.O.S.
senior tag
Azt a választ kaptam a program készítőjétől,hogy abban az esetben tudja kiolvasni ha az ssd gyártója engelyéjezte ezt a funkciót ! Illetve akkor tudja ha a HD Sentinel program fel van telepítva az új hardverrel együtt.Akkor a fő képernyőn a teljesítmény fül alatt kiolvasható az összes irt és olvasatt adat !Ebben az esetben a proglamnak végig fent kell lenni !
Ha letörlődik akkor megin onnan számol előről kezdi..üdv,
-
Egon
nagyúr
-
S.O.S.
senior tag
-
Egon
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
3 év után valószínű úgyis lecserélem mivel lesz már tőle jobb is, plusz jó áron nagyobb kapacitású...
Ez így van, én is így gondolom. Azért vigyázok a cuccra (pl. temp RamDisk-en, van elég memóriám), mert vigyázni szoktam a műszaki eszközeimre (ráadásul így tiszta lelkiismerettel adhatom majd el, ha eljön az ideje), de aminél fontos a gyors elérés és/vagy lassan tölt be vinyóról, azt SSD-re telepítem (többek között ezért is vettem 128 GB-os példányt).
Amilyen ütemben fejlődnek az SSD-k, illetve ahogy esnek az árak, úgy gondolom, cca. két év múlva jöhet is az utódja (akkor még lesz rá majd egy év gari, így könnyebb lesz eladni is). Remélhetőleg ugyanezért a pénzért, legalább dupla (de inkább négyszeres) kapacitással...
-
mondomén
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sejtettem, hogy azzal lesz valami. Nem volt teljesen tiszta, hogy mit is kell nyomkodnom a BIOS-ban. Illetve, hogy jó e az amit csinálok. A logoutos írásod alapján csináltam, de a felsorolt lapok BIOS beállításai nem nagyon hasonlítottak az enyémhez (Asrock M3A785GXH). Mit tudok most csinálni? Nem szeretném elölről kezdeni a telepítést...
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
mondomén
üzenetére
Ja SATA2-es akkor szerintem azért, vagyis amennyire értek hozzá úgy tudom igen, de ebbe inkább nem megyek bele mert nem vagyok annyira otthon a témában mint a többiek...

sz.j: Amúgy meg ha jobban belegondolok leszarom ha lesz valami baja, fontosabb dolgaim elvannak menta mindig ha iszonyat nagy gáz van, de nem fogom babusgatni azért hogy 30 évig használjam, 3 év után valószínű úgyis lecserélem mivel lesz már tőle jobb is, plusz jó áron nagyobb kapacitású...

-
B-L-A-C-K
titán
Csak az SSD van a gépbe, de persze image-eim vannak elmentve, de ha már régebb óta használom a win-t, és minimális probléma akad akkor rendszer visszaállítás jobb dolog szerintem megoldani ezt a dolgot...
DeFranco: Köszi, ezt is átrágom majd otthon...
mondomén: Nekem tegnap jött meg és 0x00-be én ilyen eredményt kaptam:

Mondjuk annyi hogy az enyém 120-as, de nem hinném ennyivel jobb lenne.
-
sz.j
nagyúr
"...a rendszer sebességének növekedése kárpótol mindenért."
De nem csak a rendszer sebessége gyorsul fel, hanem az SSD-n lévő progiké is. Tehát sokszorosan elmondható, hogy "miért is vártunk eddig a cserével" (bár megadtad a választ is, a túl magas ára miatt ....
Azt hiszem, hogy nem esek túlzásba amikor azt mondom, hogy az egyik legjobb beruházásom az volt amikor megvettem ezt az ssd-t.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Nagyjából ezeket: SSD beüzemelése a gyakorlatban
-
Bodor
veterán
Helyette lett "b*sszameg"-érzés, miután átültem egy lassú gép (asszony notija) elé...

Hát ez is ugyanaz az érzés, csak a negatívja.

(#42916) mondomén: Ha 1-2X még tesztelgettél, akkor szerintem teljesen normális ez az írt mennyiség 2 hónapra.
(#42919) sz.j: És még rám mondják azt, hogy "hardcore" SSD felhasználó
( 9 hónap, 1.8 TB) -
B-L-A-C-K
titán
Amúgy milyen beállításokat érdemes elvégezni bios beállításon kívül?
-
buzus
aktív tag
Megvettem az első SSD-m, a választásom egy Agility 3-ra esett. Eldöntöttem, hogy beállítom amit kell és egy darab tesztprogramot nem futtatok le, csak használom. Mondhatnám, hogy nem is értem miért vártam eddig a cserével.. (de nem mondom, mert tudom, drága a cucc). De most már mindegy, a rendszer sebességének növekedése kárpótol mindenért. Peace
-
Findzs
addikt
-
sz.j
nagyúr
Elnézve az utolsó egy-két oldalon található "Összes írt adatmennyiség"-et, hát vagy én nem "kímélem" csak használom az SSD-met, vagy mások "túl" óvatosak.
Igaz a különböző progik próbálgatása után szokásos egy pár rendszer-visszaállításon már túl vagyok.
-
Egon
nagyúr
válasz
S.O.S.
üzenetére
Figy, ez ennél picit bonyolultabb. Egyrészt, a teljes hibaüzenet kell (hibakóddal). Azt másold be ide, és ha szerencséd van valaki megmondja a tutit.
Az is segíthet, ha ráguglizol a hibaüzenetre. Sajnos számtalan oka lehet egy ilyen hibának: a lehető legtöbb információ kell, hogy orvosolni lehessen (és még akkor is lehet hogy csak kizárásos alapon lehet felderíteni). -
mondomén
őstag
Hahó
2 napos SSD-nél nem furcsa kicsit a 205GB írt adat?
Win8 lett ráhúzva plusz programok (25giga van a C-n). Egyébként végig mentem az ajánlott beállításokon. -
S.O.S.
senior tag
Persze, se az ssd se a samu vinyónál nem azt irja amit nektek

Hol nézzem keressem az eseménynaplót?Megtaláltam az eseménynaplót!
Krikus nak irta a Kernel-Powert ! lehet a fagyás is azért volt ! Azokat az időpontokat hozhatta fel mikor menteni akartam a képet!
Mi a teendő,.hogy megjavuljon?
-
S.O.S.
senior tag
Lehet hogy hülyen fog hangzani de én nem látom nekem nem ír ilyet !
Most irtam a HD sentinel csapatnak is!
A legújabb változat van fent !üdv,
Tudja valaki miért fagy le a gép ha nyomok egy Print Screen-t?
Egyszerűen nem tudok semilyen képet elmenteni mert röktön lefagy az egész gép!

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
S.O.S.
üzenetére
Dobj fel egy HDD Sentinel-t kiírja...
Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Új 256 Gb-os Micro Sd kártya
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Nvidia Quadro P4000 // Nvidia Quadro P5000 --- Budapest MPL Foxpost
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Én úgy vettem észre mint ha az újonnan vásárolt Panda Pró Antivirus visszafogná a gépet? Ilyen lehetséges?

)