Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Projektor topic
- LG LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
mclaren-d
aktív tag
Hello,ma jött meg az ssd-m Ilyen típusú,sajnos a hdd sentinel szerint hibás ilyenkor mi van? vigyem vissza ?

-
batt
aktív tag
válasz
Fantomas80
üzenetére
Ki próbálom!
Az energia takarékosságot mindig ki kapcsolom!
-
batt
aktív tag
A segítségeteket szeretném kérni!
Totálisan el vagyok keseredve!Vettem egy 120gb-os ocz agility 3 ssd-t!
legfrissebb 2.22 frimware van rajta!
Ezek a beállításokkal csináltam mindent! [link]
MSI P55-GD65
Standard CMOS Features
Floppy Drive A -> Not InstalledIntegrated Peripherals
Extra RAID/IDE Controller -> DisabledIntegrated Peripherals/On-Chip ATA Devices
PCI IDE BusMaster -> Disabled
On-Chip SATA Controller -> Enabled
RAID Mode -> AHCIAz ssd-é kétfelé van particionálva 45gb a windows 7-nek a maradék kb 70gb játékoknak! (Gw2) van rajta csak!
van még két winyó a gépben amiken éppen most is tökéletesen fútt a win7 az ssd kivétele után!
A jelenség randomba csontá fagy a gép van,hogy ha a hdd-n keresek valamit megfagy az egész van hogy a sajátgépet nem bírja behozni,van hogy a gép leállítására kattintva fagy be! Ilyenkor folyamatosan pirosan világít a hdd led és van,hogy nem tér magához ilyenkor csak a hosszú power gomb segít!
4x telepítettem fel a win7-et (a telepítésnél nem volt gond!)
1x az alaplapom drivereivel
1x az intel achi drivelével
1x hagytam a gyári win7 ismerje fel és nem tettem fel semmit!
1x hagytam a gyári win7 ismerje fel és nem tettem fel semmit!ssd life szerint nincs baja az ssd-nek! 100%
Most ki van véve az ssd és hdd-n tökéletesen megy minden és nincs fagyás!Mi lehet a baj?

-
Csabroncka
addikt
Sziasztok, két ssd-típust néztem ki magamnak:
Samsung 128Gb
Intel 330
Ebben az árban van-e jobb, illetve ami jobb a chipsethez?
A pontosítás kedvéért a Marvell chip miatt: nem látom a sata3 vezérlő pontos típusát (giga z68x-ud4 Storage Interface), vagy inkább csak gondolom számomra hülyén van írva és 2 x Marvell 88SE9172

-
S.O.S.
senior tag
Helló !
Holnap kapom meg a Vertex 4 128Gb-os ssd-m.Remélem sikerül a lementett rendszert norton ghost-al visszatenni az új ssd-re!
A jelenlegi Crucial C300-ast meg átrakom a gyerekek notebook-jába. Ez a terv !
Jó lenne ha nem kellene újra raknom a rendszert. A régi ssd mellé akkor adtak egy klónozó progit is amit akkor nem tudtam használni mert mindenáron az egész rendszeremet akarta átmásolni ( 640 Gb-ot 128 Gb-re) ami ugye sehogy se jött össze.
Ha nem sikerül a régi lementett rendszert visszatenni talán ez a progi jól jöhet!
Majd holnap kiderül ...Üdv,
-
hávé
csendes tag
OCZ Petrol SSD-ről mit lehet tudni?
-
Hoffer
őstag
Ebbe a 20gb körüli értékbe neked beletartoznak a különboző böngészők, digitalizálók, zenehallgatás, nyomtató, fotó szerkesztő programok, office és minden egyéb ami bármikor kellhet? Vagy ez csak egy szűk adat figyelve arra, hogy ezen a szinten tartsd?? Meg ugye ha kijön valami játékszoftver, esetleg kettő azok már megvannak 20 gb manapság! A 60 és 120 között pedig az árkülönbség 8000FT!
-
sir fg
aktív tag
válasz
chris0000
üzenetére
Az egész C meghajtó foglaltságát hogy nézted? kijelölted a gyökérben lévő fájlokat? Mert akkor a rejtett fájlok nagy eséllyel kimaradtak.
Sajátgép - C meghajtó --> jobb gomb -> tulajdonságok: Itt mit ír teljes kapacitásnak? itt megvan az a 111,7 GB? És mit ír itt foglaltnak?
Sajátgépen jobb gomb -> Kezelés -> Lemezkezelés:
Itt meg tudod nézni az eszköz teljes kapacitását, és hogy azon hogy s mint vannak a partíciók.
Valahol csak meglesz az. -
chris0000
őstag
hi.
ha nekem alapba 120gb-os az ssd-m amiből ugye szorzókkal,váltokkal 111,8 lesz.
-100mega rendszerfileoknak az 111,7.
a rendszerem most frissen telepítve pár rendszer progival durván 22giga(egész c: meghajtó)
89,7 kéne,h legyen durván az üres hely.
mégis 79giga ami felhasználható még pl.:total commander szerint
hol a 10giga? -
Hoffer
őstag
Akkor a témához kapcsolódva, szerintetek elég egy 60GB-os SSD ami valójában csak 50 vagy kell a 120-as, hogy minden normálisan ráférjen??
-
Lidl
senior tag
válasz
Coolmat
üzenetére
Ja, oké srácok, akkor nem pörgök ezen.
Amúgy sem szoktam telepakolni, csak óvatosságból gondoltam, hogy nem is particionálom meg az a fenntartandó szabad helyet. Biztos, ami biztos.
De a Win valóban problémázna, ha kevés lenne a hely, szóval akkor a kis partíción kellene hagyom még helyet.Remélem nem lesz semmi gond este, amikor migrálom az oprendszert az új kicsikére

Köszi a válaszokat
Lidl -
Coolmat
őstag
Szerintem ne pörögj ezen, formázd meg az egészet és had szóljon, ha telepakolnád a 100GB-os partíciódat akkor biztos problémázna hogy nincs hely, pedig még ott lenne megformázatlanul 11,7GB amit az SSD ugyan használna wear leveling csökkentésre, de a Win attól még problémázna hogy elfogyott a hely.
-
Lidl
senior tag
Oké, akkor már tudom hol hibáztam.
Csak Kbyte-ig osztottam vissza, nem Byte-ig.
120.000.000.000 / 1024^3 = 111.7
Tehát ekkora partíciót tudok csak csinálni.
És akkor ehhez mérten a 10%.
Vagy csak 100 GB-os partíciót hozok létre, és akkor az mehet akár tele is, igaz?Köszi és bocs a tévedésért.
Lidl -
Lidl
senior tag
válasz
Dr. Gonzο
üzenetére
Hello,
Az oké, de minek a 10%-a? A formázás utáni GB-ban számolt méretnek? (114 - 11,4 ~ 103 GB)
És akkor miért van az a 8 GB fenntartott hely gyárilag? Elméletileg az is beleszámít a szükséges szabad helybe.
Tehát azt mondod, hogy csináljak egy 100 GB-os partíciót, és akkor biztosan marad annyi szabad hely amennyi kell? De akkor az a teljes kapacitást nézve majdnem 20% (128GB-hez számolva).(128 GB -> 122 GB, 122GB - 18% = 100GB)Vagy valamit teljesen rosszul számolok?
Egyáltalán érdemes ezen ennyit pörögni?
Köszi
Lidl -
sz.j
nagyúr
válasz
Dr. Gonzο
üzenetére
Ezt a 10% szabad hely dolgot, hogy kell érteni?
Ennyivel kevesebbet kell megformázni és azt üresen kell hagyni (azaz ott nincs partíció) vagy a megformázott pl 111 GB partíción a különböző progik ennek 111GB-nak max 90%-át foglalhatják el?Mert én az egész ssd-t egy partíciónak formáztam le (111GB) és jelenleg csak kb. 30GB-nyi terület foglalt.
-
boogie84
veterán
Visszaolvasgattam kicsit, nem nagyon találtam hibás samsung 830as ssd-ről szóló hsz-t. Mi a megbízhatósági lista mostanság? Ha létezik, és esetleg valaki csinált ilyesmi listát.
(bevallom azóta nem nagyon követtem az ssd történéseket mióta megvettem az x25-m-et)
-
Lidl
senior tag
Sziasztok,
Ma délután veszem át a megrendelt SSD-met, tehát a döntés már megszületett, hogy mit veszek. (Egy OCZ Vertex 3 120 GB lesz).
A kérdésem az, hogy ugye itt is 128 GB a tárhely, csak gyárilag fenntartják a helyet a spare területnek. Ez ugye formázás után kb 114 GB lesz, ha teljes partíciót hozok létre rajta.
A kérdésem az, hogy ez elég neki az egészséges működéshez, vagy inkább azt ajánljátok, hogy kisebb partíciót hozzak létre? Mondjuk 110 GB-ot?
Így nem kell figyelni arra, hogy mennyire teszem tele a partíciót. (pl. játék is kerül rá és lehet, hogy néha súrolni fogja a szabad hely határát
)
Ti hogyan csináltátok?Köszi
Lidl -
Jim-Y
veterán
sziasztok, tudnátok ajánlani egy minél kisebb, minél olcsóbb ssd-t ami sebességben azért leköröz egy mai hdd-t jócskán?! Házi SVN szerverbe menne, erre lenne telepítve a rendszer, 8,16GB nál nem kéne nagyobb, persze minél olcsóbban ha lehet
üdv -
sir fg
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem, köszönöm, így már összeállt a kép.
Amikor SSD-t vettem (bő két hete
), olvastam, hogy gond lehet régebbi chipset driverekkel.
Konkrétan le volt írva az egyik prohardveres cikkben / fórum elején, hogy hányas verziótól szabad használni az IRST drivert. Amúgy a laptopom honlapjáról szerzem be a drivereket, ott ennél újabb volt, szóval én nyugodt szívvel telepítettem.
De amúgy én is tapasztaltam, hogy oda kell figyelni a driverekre: touchpad driver egy korábbi verziója teljesen korrekt volt. Aztán jött egy frissítés, és olyan durván megváltozott a karakterisztikája (a bökős kattintást csak akkor érzékelte, ha tényleg erősen csináltam), hogy vissza kellett raknom a régebbit... Vicc.
-
válasz
sir fg
üzenetére
Természetesen most maradjunk szigorúan az IDE/AHCI drivereknél és persze SSD-knél.
1. A W7 alap IDE és AHCI drivere is támogatja a TRIM-et(igen, SATA IDE módban is támogatja a TRIM-et), míg az adott gyártók IDE driverei nem, AHCI driverei is csak bizonyos verzió felett, vagy egyáltalán nem, lásd pl NVidia.
(régebbi alaplapoknál még régebbi AHCI driver-t lehet letölteni a gyártó honlapjáról)2. A W7 alap IDE/AHCI driverei univerzális driver-ek, ez azt jelenti(és az előnye is ez), hogy számos chipset-et támogatnak(mindegy milyen chipset, menni fog a TRIM, még ha nem is olyan sebességértékeket lehet mérni a sebsség-mérőkben), ugyanakkor "hátránynak" írható fel, hogy nem tudja olyan optimalizáltan kiaknázni az adott chipset előnyeit, mint az adott gyártó specializált AHCI drivere.
3. A gyártók által szállított AHCI drivereknek más "előnyük" is van/lehet. Számos HDD gyártó előírja, hogy pl. Intel SATA vezérlőn kötelező az IRST driver-t telepíteni. Nyilván ilyenkor hiába fut a rendszer SSD-ről, ha használsz nagy kapacitású/érintett HDD-t is a rendszeredben(akár csak adattárolásra is), akkor mindenképp fel kell telepíteni az IRST driver-t.(Tipikus jelenség, amikor 1-2-3TB-os HDD-ket 500-700GB-osnak(vagy egyéb nagyon jellemző kapacitásúnak) lát a rendszer, ilyenkor szinte 100%, hogy az IRST driver hiánya okozza.)
4. A chipset/INF driver-eknek az a legnagyobb hátrányuk(azon kívül, hogy a teljes gépre negatív hatással lehetnek), hogy lecserélik a W7 alap IDE/AHCI driver-ét, és egyből nem lesz TRIM(IDE módban biztosan nem, lásd 1. pont, illetve régebbi AHCI-t pakolnak fel, ami megint nem támogatja a TRIM-et)
vazzz #42561 - "Értem, bár én soha nem szoktam chipset drivert telepíteni és nem is ösztönöztem erre senkit"
Helyes, ettől a "szokásodtól" ne is szabadulj meg. A hosszú és stabil "gépélet" titka a chipset/INF mentesség.
[ Módosította: philoxenia ]
-
vazzz
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem, bár én soha nem szoktam chipset drivert telepíteni és nem is ösztönöztem erre senkit.
Tudtam, hogy az Intel leszedte a honlapjáról a 11.5 drivereket, én csak kísérletezgetni szoktam ezekkel, hátha javítanak valamit, de nálam nem jöttek elő problémák tőle, ezért ezt használom. Most kipróbáltam a win8-at, és az alaplapom win8 drivereinél láttam meg, hogy a 11.5 driver van fenn, és a többi hasonló alaplapnál is. Ezért írtam, hogy gáz egy kicsit, hogy elméletileg problémás driverek kerülnek fel hivatalos oldalakra. Nálam egyébként gyorsulást hozott a win ahcival szemben 4k írás/olvasásban tesztek alatt, de ezek csak számok, érzetre semmi különbség, mint tudjuk. 
-
sir fg
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én ebből egyszerű userként azt nem értem, hogy akkor mire van a driver? Én úgy tudom, hogy egy hardver drivere teszi lehetővé a hardver funkcióinak használatát, "közvetíti" a hardver szolgáltatásait a magasabb szintű szoftverrétegeknek. Azt értem, hogy egy driver lehet rossz is, de azt nem, hogy driver nélkül hogy működhet egyáltalán akármilyen hardver? VAgy ezt úgy kell érteni, hogy jobb az a driver, amit a Win7 alapból telepít, mint az, amit az alaplapgyártók közzétesznek?
-
A kérdést 2 felé kell választani, egyrészt van a user oldal, másrészt van a szakmai/programozói vagy ha úgy tetszik "mélyvíz" oldal.
User oldalról az a természetes, hogy azt a driver-t telepítik fel, ami épp elérhető a gyártói oldalon. Ebben sajnos az a baj, hogy szakmai oldalról nézve, azok a driver-ek, amiket pl az alaplap gyártója közzé tesz, azok -nem minden esetben- bináris hulladékok... Szabvány(Standard) írja elő, hogy milyen feltételeknek kell eleget tenni, de néha a legalapvetőbb előírásnak sem tesznek eleget a -témánál maradva- AHCI/IDE driverek.
A mai napig, számos újnak mondható alaplap esetén is az Intel Matrix driver-t teszi közzé az alaplap gyártója, holott, köztudottan, nem támogatja a TRIM-et.
Ha valaki jót akar magának, az innen válogat: Hard Disk Sentinel - Driver Zóna
Én pusztán "hobbiból", nekiálltam egy SSD Tools fejlesztésének, és már most tapasztalom, hogy a legalapvetőbb információkat nem adja vissza, vagy rosszul adja vissza a driver, főleg -Intel-nél maradva- az újabb 11.x-es IRST-k.
A másik felhasználói népbetegség, hogy első dolguk a chipset/INF driver-eket telepíteni... 20 éve rakok össze/telepítek/szervizelek stb gépeket(eredeti végzettségem meg rendszerprogramozó), szóval tűzzel-vassal irtom a chipset-et. Minden évben raklapban mérhető konfig megy át a kezem alatt, idén mindösszesen kb 3 konfigra raktam chipset-et(mert tudtam, hogy az jó), mindhárom AMD chipset-es Samsung laptop volt.
Szóval: A Chipset/INF driverek csak rombolásra alkalmasak, legjobb esetben sem javítanak semmin, a többi esetben csak negatív jelzőkkel lehet illetni és annak a gépnek annyi is. Semmi szükség nincs a chipset és INF driver-ekre. Ha az eszközkezelőben van ismeretlen eszköz, és ahhoz a chipset/INF-ben van driver, akkor azt ki lehet szedni, nem kell a teljes chipset/INF telepítése.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
BRIKLY
üzenetére
Első hozzászólásban van pár hasznos olvasni való.
A lényeg, hogy azért nem írják rá, mert akkor nem tudnák eladni.

Azért kell szabad helyet hagyni, hogy a static wear leveling tudjon megfelelően dolgozni. (ennek jelentése az 1. HSZ-ben levő cikkben le van írva részletesen) -
-
vazzz
őstag
válasz
d@minator
üzenetére
Észreveheted, ha bekapcsolva hagyod a géped, mondjuk pár napig, az rst szolgáltatás megeszi a memóriát. Amúgy van újabb rst is, 12.0.0.1013 beta, (nem WHQL) ami ugyan újabb verziószámú, de az illesztőprogram dátuma 2012.03.12.(?) Mértem ezzel is egyet, a szekvenciális írás lett több, más nem változott a 11.5-höz képest. -
-
vazzz
őstag
válasz
d@minator
üzenetére
Az Aida64 volt a hunyó, nem tudta kezelni a 11.5 drivereket, kb 1 hónapja javították, tedd fel a legújabb Aida-t, nem fog kékhalálozni. (Tapasztalat, én is végigjártam ezt anno).
Coolmat: nem azért vette le az Intel, mert kékhalálozott az Aida, hanem többek között azért, mert memóriaszivárgást okozott néhány alaplap esetében.
-
nyega
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Fire/SOUL/CD;Kungzi;Vazzz:
Köszönöm a segítségeteket,akkor szerintetek nem hibás,csak ennyit tud.
Megnyugodtam,bár igazán nem is voltam ideges,mert nagyon gyors a rendszer.

Csak itt motoszkált bennem,hátha valamit rosszul csináltam...
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Van az aláírásomban szereplő konfig.(kb 1hónapos)
Azóta folyamatosan random fagyásaim vannak.Már volt újratelepítés is...
Ma meguntam a dolgot és feltettem a sima winyóra is egy windowst ami eddig tökéletesen működik.
A kérdésem az lenne, hogy az ssd lehet rossz vagy valamit nem állítok be amit be kellene vagy fel kell-e tennem valami drivert pluszba?(crystaldisk szerint jó volt az SSD)Segítene valaki miket ellenőrizzek vagy állítsak be/tegyek fel....
Köszönöm
-
vazzz
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ebben csak az a gáz, hogy a Gigabyte honlapján ez a driver van fenn hivatalosan win8 alá, szinte minden p67/z68 stb lapnál.
Nálam nem volt gond még a 11.5 driverekkel, inkább raid esetében olvastam hibákról. -
csabsz13
aktív tag
válasz
Coolmat
üzenetére
helló,
akkor jól értem, hogy a következő a feladat:
# Start, keresőbe írd be, hogy regedit és enter
# Navigálj el az alábbi kulcsig
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci
# A jobb oldali panelon található Start nevű elemen duplaklikk és módosíts az értékét 0-ra
# Indítsd újra a gépet, azonnal be kell lépni a BIOS-ba, megfelelő menüpontban állítsd át a SATA üzemmódot AHCI-re és lépj ki a BIOS-ból a módosítások mentésével.
# Ezt követően hagyd, hogy a Windows 7 elinduljon, fel fogja ismerni újra az eszközöket(ODD/HDD/SSD), ez percekig is eltarthat, várd ki türelmesen, majd újraindítást fog kérni a rendszert, amit tegyél megehhez annyi kérdés lenne, hogy a következő két BIOS menü közül a RAID-es lehetőséget is állítani kell (1. kép), vagy csak azt, ahol az AHCI-t lehet beállítani (2. kép)?
-
vazzz
őstag
Töltsd le ezt: Intel® Rapid Storage Technology 11.5.0.1207 telepítsd. Ez a legújabb intel driver, ez segíthet a sebességen, bár szerintem így is megfelelő.Egy próbát megér, én is ezt használom.

-
Ezek teljesen jó értékek. Sokan sajnos nem tudják, hogy a mérések milyen üzemmódban történnek(adott sebességmérőnek, és ezáltal a programozónak számos lehetőség áll a a rendelkezésére. Akármelyik is , de egy közös bennük, bizonyos szegmensekben csak úgy lehet mérni, ha minden "segítséget az OS-től" letiltanak.
Minden rosszindulattól mentesen, de a userek (és most lehet kapok a fejemre, ám legyen) és a topiklakók min. 80%-anak fogalma nincs arról, hogy mit és hogyan mér a Crystal Disk Mark... -
kungzi
veterán
Frissítsd az ahci drivert, ami intelhez van. Ezt sajnos nem tudom melyik a legfrissebb, amd párti vagyok

Ez a lapod ha jól látom, rakd fel hozzá a legfrissebb sata drivert.
De még várjunk, hátha valaki ad más tanácsot is, mert nem akarom, hogy miattam még rosszabb legyen

-
nyega
tag
Sziasztok!
Pár napja leptem meg magam végre egy ocz agility 3 120gb-os ssd-vel.
De nekem valahogy a gyári adatokhoz képest kevésnek tűnnek ezek az eredmények,legalábbis a tesztek szerint. Napi használatban persze nagyon nagy különbség van a hdd és ez között,nagyon gyors a rendszer,csak arra vagyok kíváncsi,miért nem hozza a gyári adatokat.Senki ne értse félre,nem elégedetlenkedem,csak szeretem,ha valami száz százalékosan működik,főleg,ha az a számítógépem!

-
faresz5
aktív tag
Nemsokára tervezem ssd beszerzését, viszont olyan kérdésem lenne,hogy van-e valakinek windows 8-al tapasztalata? Trim rendesen működik-e? stb?
(végleges rtm verzió,sima professional,eredeti nem kókányólt)
Köszönöm a válaszokat, -
d@minator
addikt
válasz
chris0000
üzenetére
Én a vinyómon meghagytam a régi win7-et és arról bootoltam be. Az SSD-t átdugtam Sata2-be. Utána innen[link] letöltöttem a progit, kicsomagol és futtat stb.
Gép kikapcs, vissza Sata3 és boot az SSD-ről.SymbianOS: nem vettem észre semmi adatvesztést és gyorsabb sem lett. Lehet saját OS-ben kellett volna frissíteni próbaképpen.

-
Egy rendkívül érdekes dolgot olvastam és megindította a fantáziámat. Vírus SSD-nek. Ami ír. Csendben meglapul. Okos mi? Annak max aki nem figyel rá. A tudatos felhasználóknak egy vicc.
-
Látom V+ 200-hoz jött ki újabb mint amivel kaptam. 08.22-es. Megvárom a notit és előtte rádugom gépre addig talán lesz még újabb.
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Flash ssd-t szeretnék rendszer meghajtónak, a gyorsasága miatt 3db hdd mellé!
Friss win7 megy rá, mik azok a beállítások amik szükségesek? Illetve mik a szabályok ssd ügyben?
Valaki linkelt nemrég a beüzemelésről illetve beállításokról, de nem találom!
Legyen szíves valaki linkelje be újra őket!Köszönöm
-
sir fg
aktív tag
válasz
Pityu.
üzenetére
Csak annyit ír magyarra fordítva, hogy enyhén töredezett a háttértár, ezért javasolja a töredezettségmentesítést. Remélem tudod, hogy SSD-nél arra semmi szükség, sőt, javasolt NEM töredezettségmentesíteni. Szóval semmi gond
.
Amúgy biztos klassz a motor (bár nem látni, és nem is értek hozzá), de inkább javaslom az Alt + PrintScreen billentyűkombinációt
. (Csak az aktív ablak képét rakja a vágólapra). -
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azt hittem ti is tudtok róla
Én is úgy találtam meg, hogy nem értettem miért nem indul AHCI módban a windows, állandóan kékhalál, erre megtaláltam ezt, felraktam IDE módban, reboot, AHCI módba átvált, és elindult a windows, felrakta drivert, kész.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A jelenlegi Crucial C300-ast meg átrakom a gyerekek notebook-jába. Ez a terv !
Jó lenne ha nem kellene újra raknom a rendszert. A régi ssd mellé akkor adtak egy klónozó progit is amit akkor nem tudtam használni mert mindenáron az egész rendszeremet akarta átmásolni ( 640 Gb-ot 128 Gb-re) ami ugye sehogy se jött össze.
Ha nem sikerül a régi lementett rendszert visszatenni talán ez a progi jól jöhet!

Meg nekem 502-es FW van rajta.