Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Pánik a memóriapiacon
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Aktív témák
-
Szereztem egy régi 32gigás Buffalo SSD-t amit a másik gépbe akarok beüzemelni, annyi a baj, hogy ugye ez még nem tudja a Trimet.
Ebben az esetben mikre érdemes figyelni? Az alap dolgokat tudom, hogy miket érdemes kilőni, de tudtok vmi progit ami elvégzi a trim funkcióját? Már ha van ilyen.

-
válasz
xxSanchez
üzenetére
Ez most komoly? Nem hímes tojás ez...nekem az Intellel a két év alatt lett 7.6Tb írt adat és semmi baja nincsen.
Nem értem ezt a túlzott élettartam mizériát az első szériáknál még megértettem volna (3-4éve) na de ma már felesleges így félteni.

Én most is csak annyit csináltam amit a Samu progija kikapcsol.
-
-
válasz
Tranceking
üzenetére
Ha már rajta van a win, akkor nem is tudod. Tedd be másik gépbe azt úgy próbáld.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az Intel alatt a chipkészletre gondoltam.
Tehát akkor W8-ra nem is kell feltenni AHCI drivert a gyártóét? -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Intellel ugye nincs gond? Mert jövőhéten jön az új SSD-m és váltani akarok win 8-ra.
-
válasz
r3dy21
üzenetére
Persze, hogy nem indul, mert IDE módba tetted fel rá a win-t aminek nem sok értelme van mert lassú tőle az SSD.
Vagy újra húzod a rendszert AHCI módba, vagy ha jól rémlik meg lehet csinálni így is, hogy mennyen AHCI-be, de én most nem keresek utána van itt aki vágja fejből is.

-
Van itt aki G2-es Intel-t használ AMD SB700-as chipkészlettel? Érdekelne, hogy megy-e normálisan gond nélkül.
-
válasz
kerekfej
üzenetére
Azért ott van a corsair egyből az ocz mögött ami ugye SF vezérlő, persze elenyésző az a 2.9%, de akkor is az OCZ-ről nem is beszélve számomra kerülendő márka. Az a Petrol széria meg amilyen olcsó olyan is...
HDD-k már bizonyítottak SSD-k még nem... szal jelenleg felesleges is lenne vitázni ezen, hogy a HDD megbízhatóbb mert az is.

Ez a teszt is jól mutatja, hogy mennyit kibírnak már az SSD-k én most járok az intellel 7.59 TB-nál és 100%-os még.
(#45995) 04ahgy Na igen emlékszek mennyit szívtam anno az OCZ ramjaival nem is vettem többet belőle mert nem egy kit szopatott szal a véleményem megvan a cégről...ettől független most egy Agility 3-ast szereltem be egy gépbe 3év gar van rá szal nincs mitől tartani max az adat vesztés.

-
válasz
kerekfej
üzenetére
Na igen ha ilyen jó lenne az SF vezérlő akkor kb az összes gyártó őket választaná, de hiába az írás takarékosság, ha a megbízhatóság nincs akkora mint egy intel vagy samu vezérlő.
Emlékszek amikor az intelt vettem sokan panaszkodtak az OCZ ssdkre várták az fw-t. Nem mondom, hogy most is ilyenek mivel van ellenpélda is meg azóta azért eltelt lassan két év sokat fejlődtek, de én most se SF vezérlőst fogok választani az biztos.

-
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem, akkor nincsen jelentősége végül is érthető mivel a tömörítetlen fájlok esetén gyors, csak a tömörítettel van baja. Jól tudom, hogy ez csak a Sandforce vezérlősöket érinti?
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem is keverem tisztába vagyok vele, hogy ez nem egy sata/lan stb marvell vezérlő.
Oda azért nem írok mert inkább az érdekel, hogy mennyire megbízható a Marvell. A mostani Intellel semmi gondom nincs, de anno amikor vettem még nemigen volt ajánlott a marvell vezérlős ssd.
-
Plextor M3S 256Gb
Használ valaki ilyet?
Nagyon gondolkodok rajta mert jó áron van és a G2-es intelemtől jóval gyorsabb lenne viszont ez ugye Marvell vezérlős kicsit tartok tőle. Erősítsetek meg, hogy nincs gond vele.

Még ami szóba jöhet az a Samu 830-as szintén 256gigás verzió csak az picit drágább.
Sandforce vezérlősek meg kiesnek az áruk miatt.
-
Üdv!
GA-M52L-S3 Ebbe a lapba próbáltam egy 160gb-os G2-es X18-M SSD-t és nem látta a lap. Ne is próbálkozzak másfajta SSD-vel mi? Már csak a lap régisége miatt gondolom egyáltalán nem támogat ez a chipkészlet.
-
-
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Ez csúnyának tűnik, bár ha SSDlife jónak írja akkor én inkább annak hinnék, de nézd meg más progikkal is pl Crystal diks infoval, Trim megy? Mod: Látom megy. Nekem a hd sinetl is 99%-ot ír, szal lehet nem ismeri a phoenixet.
Viszont az ssd life nem tudja mutatni a hibás szektorokat tudtommal azért másik progival nézz rá mindenképp.
-
válasz
g.gergo
üzenetére
Write - 35MB/s Ez csak ennyit tud írásba most nézem.
Hát a nagyobb fileok igencsak lassabban fognak felmenni rá mint egy hdd esetén, persze rendszernek ettől még tökéletes csak feltűnt.
(#11165) szepsy : Más progival is 40%-ot ír? SSDlife, Crystal Disk infó? Mer ha igen, akkor én vinném vissza cseréltetni.
Nem muszáj a parancssor, hogy megtudd nézni megy-e a trim a fentebb írt progi kiírja, de rendszergazdaként indítsad a parancssort.
-
Rendszernek pont a 4K olvasás/írás a lényeg szal a 300/80-al tökéletes lenne, de ha megnézed a teszteket a Vertex 2 is pl tudja majdnem ugyan azt van ahol jobb is szal azzal se jársz rosszul egyáltalán, de én a Crucialra szavazok nekem ha az Intel nem jött volna össze, akkor azt vettem volna.

-
válasz
Chesterfield
üzenetére
Monitorozó progival ránéztél már? Pl ssdlife, CrystalDiskInfo. 30/35 mega az nagyon kevés szvsz bár nem ismerem azt a kingstont.
-
Pagefile-t kapcsolhattam is vissza F1 közbe kiírta a win, hogy kevés a memória.

(#10681) bluobluo: Amit linkelt az szerinted miket tüntet fel?
-
Persze mer akkor még a hdd-n volt a rendszer az ssd-t meg teszteltem mielőtt felraktam rá az opot.

Most ránéztem ugyanannyi nekem is mint nálad.
Nagyon tetszik ez a gyorsaság nem gondoltam volna.

Melyik drivert használod? Amit tegnap linkeltél az nálam nem jó windows boot képernyőnél megáll nem csinál semmit csak a visszaállítás segít.
-
Pont ezt olvastam át idézem: "A következő a helyzet: a Windows 7 előtt kiadott operációs rendszerek és a különböző, particionálással foglalkozó programok "
" "Partíció kezdetének eltolása" mellett található értéket osszuk el 4096-tal (azaz 4 kB-tal). Ha a kapott érték egy egész szám, akkor a partíció jó helyen kezdődik, azaz az SSD-n található 4 kB-os lapok írásával nem lesz probléma."
Nálam ez egész szám tehát nem kell alignálnom.
-
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Mindenképp érdemes szvsz mivel gyorsulhat tőle az ssd.
-
Sajna nézhetek valami más ssd-t mert nem tudják cserélni azonnal az intel-t nincs nekik raktáron.

-
válasz
hajnalbros
üzenetére
-
56év annak elégnek kell lennie bár tuti, hogy addig nem bírná, ha kibír még 2 évet azt mondom megérte és kihasználtad. Biztos le vannak írva a garanciális feltételek az intel oldalán ha erre külön kitérnek, akkor nem cserélik.
Visszaküldtem és ott is rossz eltűnik az ssd csak úgy, elvileg holnap kapok választ, hogy mi a helyzet.
-
-
válasz
Scholes9
üzenetére
Ott valami más gond lehet nálam az X2-vel annó tf 2 sose volt 60fps alatt sőt jóval több volt...igaz raptoron játszottam, de nem tudom hogy játék közbe mi köze a vinyónak az fps-hez mikor látom 4giga ramod van?
Mod: A firmwaret nem lehet már frissíteni mert a legújabb van rajta, csináltam egy 50 gigás partíciót úgy se jó. Kuka.

-
Nem segített gigabyte laphoz kapott új sata kábellel próbáltam és továbbra se jó. Elkezdek másolni rá pl egy hd fílmet már olyan 10%-nál megáll és azt írja megtelt a lemez mikor üres...elkezdtem rá sok kicsi windows filet másolni azt bírta egy ideig, majd írta hogy megtelt a lemez és el is tűnt a partíció. Tuti, hogy halott ez az ssd.

-
Beüzemeltem az ssd-t, de sajna prbléma van vele.

Win 7-et felteszem rá a drivereket idáig nincs is gond, de ha írni akarok az ssd-re, akkor egyből elszáll a dolog mintha lekapcsolna az ssd és újraindul a gép, volt hogy kékhalállal szállt el. Egy benchmark progi se fut végig ahol az írást méri csak az olvasást, Kipróbáltam másik gépe ott se volt jó.
1.8-as 160 gigás intelről van szó és az az érdekes, hogy a toolboxon lefuttatom az analizálást és azt írja jó. Ha nem teszek fel semmi újabb drivert akkor is ezt csinálja, szerintem az ssd-nek lesz valami baja.
Szvsz ha az átalakító lenne rossz, akkor fel se ismerné a rendszer, de várok ötleteket holnapig, mer holnap postázom vissza. -
Egy kérdés intel ssd terén nekem a firmware 02HA és néztem 02HD a legújabb annyi az egész, hogy leszedem az iso filet kiírom neroval cd-re majd arról bootolok és frissítem?
-
Végül az intel mellett döntöttem egy X18-M 160gigás lett a jó ára miatt, ma jött meg viszont az átalakító csak holnap, remélem probléma mentes lesz minden bár nálam sosincs így...

(#9665) vis.p Teszt progival kimérve lett gyorsabb? Mennyivel? Mer akkor már ezt fogom feltenni én is.
-
válasz
pszichiater
üzenetére
Játék miért gyorsulna az SSD-től? Max a pálya betöltés...
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy meg valszeg azért van sok panasz az OCZ-re mert sokkal többet eladnak mint más gyártók.

Hát a nagyobb fileok igencsak lassabban fognak felmenni rá mint egy hdd esetén, persze rendszernek ettől még tökéletes csak feltűnt.