Hirdetés
Aktív témák
-
vazzz
őstag
válasz
Fantomas80 #42195 üzenetére
Kb. semmi köze az ssd-hez a problémádnak, de ha mégis kidobnád, adok egy címet, ahová elküldheted.
-
sir fg
aktív tag
válasz
S.O.S. #42196 üzenetére
A Sata3-as a legújabb szabvány tudtommal, tehát a kérdés, hogy elég-e a sataII-es, vagy ki tudja használni a géped a sata3-as SSD-t is? Szerintem a géped tudja a Sata3-mat (de utánanézhetsz), szóval mindenképpen olyat vegyél. Tudtommal azok sem sokkal drágábbak. Ráadásul ha elég is lenne a sata2, akkor is igaz: a sata3-as egyben azt is jelenti, hogy újabb modellről van szó, tehát valószínűleg fejlettebb más szempontból is.
-
d@minator
addikt
válasz
chris0000 #42191 üzenetére
CrystalDiskMark-ot használd mérésre és 0fill-t. Töredezettségmentesítés kikapcs. Trim működését ellenőrizd.
"Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt, hogy "cmd" majd a bejövő ablakba azt, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk."(#42192) Lmh: Firefoxot nem próbáltam de ez segít neked[link].
-
S.O.S.
senior tag
Helló !
Van egy ilyen notebook amibe ssd-t szeretnék tenni !
128GB-os ssd-re gondoltam. Az lenne a kérdésem,hogy elég egy régebbi sata II esetleg sata III-as vagy ki tudja használni az újabb gyorsabb változatokaz is ?
Üdv,
-
Fantomas80
tag
Hellosztok!
Vettem egy itteni kolegától Silicon Power E20 32G-ás SSD-t.
A termék újszerű állapotban kb18-20 óra működéssel vettem meg.
Pár nap garanciát kaptam rá
Na olyan gondom lenne ezzel a vinyóval.
Most már a 3 gépben is tesztelve.
A Windows64 feltelepítés tökéletesen működik programok telepítése is.
A telepítés után változó kb 1-2 hét elkezdenek jönni ilyen hibák hogy catalist control center hibát észlel és leáll vagy winamp ugyan ez a hiba üzenet. végül minden program és ezeket a nem működő programok unninstalásakor is hiba üzenet és nem törli le.
Most az én gépembe berakva feltelepítve kb egy hetet bírt ki nálam úgy halt meg,
hogy a windows felirat után csak fekete képernyő s csak az egér látszik.
Persze utoljára normálisan kapcsoltam ki a gépet.A szükséges SSD beállításokat elszoktam végezni.
Az SSD life program szerint tökéletes a vinyó81% a kondíció.
Kikapcsolás után elfelejtené a szektorok tartalmát vagy mi lehet a baja?
Mivel lehetne még tesztelnem? Vagy csak fogjam meg és kuka? -
ZozzHUN
addikt
válasz
Ace Ventura #42186 üzenetére
Akkor köszönöm, inkább kicseréltetem.
(Eladásra kerülne a sor, akkor hiába mondom, hogy teljesen hibátlan az SSD, ha a HD Sentinel 52x vizsgált meg szektort ami hibátlan, de azért 70%-os a kondíció
)
-
chris0000
őstag
hi.
tudna vki segíteni Kingston SSDNow V+200 installálásában.
most használok előszőr SSD-t és amatőrként a W7 felrakása után cikkekben olvastam ,h elsőként a töredezettség mentesítést kapcsoljam ki utána mérjek 1 tesztet...
[link]
[link]
az 1iknél a compression 100% a másiknál 0-Fill
nekem melyik a jó?egyáltalán a két mérés ok v mit kell még állítanom?
gondolom 1 csomó apróságot kell majd még állítanom,h ok legyen a rendszer...
a v200+ topicok nem naon látogatják... -
sir fg
aktív tag
válasz
skydragon #42185 üzenetére
..mégis kihagytad a felsorolásból, ezért kérdeztem rá az SSD-re. Most nekem is azon van. Mivel laptopról van szó, nincs is más választás. Vagy kikapcsolom, vagy SSD. Most egyelőre így van, aztán majd meglátom. Azt továbbra is fenntartom, hogy szvsz lapozófájlt RAMDiskre helyezni értelmetlen dolog.
-
kiskornel
addikt
válasz
d@minator #42180 üzenetére
most a Ram diskről volt szó. Ez a RAM ból elkülönített lemeztár terület. Qcura gyors. Viszont a RAM volta miatt lekapcsoláskor elveszik a tartalma.
Ilyenre csak nem tesz értelmes ember rendszerfált(mint pl a pagefile.sys)
Tessék egy sebesség teszt a RAM diskről:
(#42185) skydragon: "nem hiszem hogy az élettartalmát rövödítené ha ssd-n hagyod a lapozófájlt mivel nem igen változík stb." - de. A lapozófájlt állandóan írja. Akkor is használja, ha bőven van memória.
-
válasz
sir fg #42183 üzenetére
Mi van azokkal akik notiba használják? Meg vannak lőve mert bármit lép, kattint, másol az SSD-n történik. Mégsem hallani arról, hogy hamar megdöglenek. Ha akarod beszámolok róla milyen full SSD-n élni. Nem fogom kímélni nem azért veszem. Októberben lesz meg hozzá a noti.
-
skydragon
tag
lapozófájlt célszerű vagy letiltani (van min.4Gb ram) vagy HDD-re rakni, ramdiskre nem célszerű
-
ZozzHUN
addikt
Itt látod. Néztem, és nem értem hogy lehetett, hogy 300 GB-ról indult az SSD-m. Azóta figyeltem, és naponta 2GB-ot írt csak rá, szóval lehet kaptam egy agyon teszteltet
Csináltam egy OLVASÁS felület tesztet, tökéletes lett a végeredmény, de a kondíció mégis 70%. A HD Sentinel fejlesztője azt mondta, hogy a 2.22FW a gond oka. Ezért kérnék meg másokat is, hogy nézzék meg akinek ugyanilyen FW-je van.
-
d@minator
addikt
Hát ha neked azt tanácsolták kapcsold ki. Legfeljebb ha gondod lesz visszakapcsolod. A böngésző cache-ről: milyen böngészőt használsz?
(#42178) kiskornel: - "egy áramszünet alatt elveszhet a tartalma" -ezt nem nagyon értem. Ha a lapozófájlod marad csak meg mivel leszel előrébb?
-
kiskornel
addikt
válasz
sir fg #42133 üzenetére
"Ha sok RAM-od van, akkor eleve ritkán használja a Windows lapozásra a háttértárat" - ez így nem igaz. Ha be van kapcsolva a lapozófájl, akkor azt használni fogja. 16GB mellett állandóan kerregett a vinyóm (mert még a hangos verzió van). Kikapcsoltam a lapozófájlt, és most abbahagyta a kerregtetést. Érdekes, hogy most elfér a 16GB RAM-ban anélkül, hogy a vinyóhoz kellene nyúlnia. Szóval a lapozófájl működése nem egyszerű, nem hiszem, hogy pár óra alatt meg lehetne tanulni az alogoritmusát.
De szerintem se menjen a RAM diskre a lapozófájl. Mivel egy áramszünet alatt elveszhet a tartalma, ezért én olyanokat rakok rá, ami nem okozhat problémát, de mégis gyorsít. Pl. a chrom / ie internet tempjeit. A Photoshop temp fájljait, stb. Ezek sok-sok kis fájl olvasása (ez a 4k read tesztnek felel meg).
Tényleg, engedjetek rá egy Crystal-t a Ramdiskre...
Majd megtudjátok mi az a gyors.
-
Zsamolzsa
tag
Gigabyte GA-P55A-UD3 lap BIOS-ban miket kell bekapcsolni hogy eltudjam kezdeni a telepítést?Mert a linkelt leírásokban nem találtam erről a lapról semmit.
-
ZozzHUN
addikt
Akinek OCZ Agility 3-asa van 2.22FW- vel az kérem írjon rám és mondjon egy kondíciót Hard Disk Sentinel-ből kérem szépen!
-
Lmh
őstag
válasz
d@minator #42132 üzenetére
ŐŐŐ, a böngésző cachét nem vágom hogy kell. A lapozófájlt meg aszerint a 10 pont szerint csináltam ami itt terjeng, csak azt állítottam, hogy "Ne legyen lapozófájl" - ha jól emléxem.
Vki ezt tanácsolta, mert hogy a 8 giga ramommal jó lesz így.
Nem értek hozzá.... fogalmam sincs miket csináltam. -
Zsamolzsa
tag
válasz
DeFranco #42171 üzenetére
Elhiszem hogy neked ennyi a hozzáállásod a témához,de akkor nem kell hergelni az embert és beírni hogy "old meg haver" szöveget.Nekem fogalmam nincs ezzel a technikával mit lehet csinálni.Azért vannak a fórumok hogy megtudjuk a vásárolt vagy vásárolandó termék részletes adatait.Ami működik is pár embertől.Amúgy a kérdésemre választ nem kaptam csak oltást éreztem a szavak között...THX
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Kolondrum #42170 üzenetére
Azért ez ennyire nem egyszerű. Nem kell túllihegni, de sok embernek (nekem is) nagyon sok pénzt jelentettek azok a kemény tízezresek, amiket le kellett szurkolnom érte, és szeretném a lehető legtovább használni.
Lehet, hogy elavul két év múlva, de én sem tervezem eladni, használni szeretném ameddig csak lehet. Ha a 160-as PATA HDD-mmel elvoltam és elvagyok 6 éve, akkor lehet ezt is szeretném ha kihúzná eddig, vagy még tovább. És ezért szeretnék már most mindent megtenni ami ésszerűen lehetséges.
Természetesen nem paranoid módon, nem úgy, hogy a teljesítmény rovására menjen, de hidd el, van akinek ez fontos, és nem szeretne ilyen összegű eszközökkel felelőtlenül bánni. Sok minden még egyáltalán nem fix, és nem világos az SSD-kkel kapcsolatban, sok tanács a legjobbaktól is csak erős valószínűség és nem tuti, természetes, hogy kérdések merülnek fel.
-
válasz
Zsamolzsa #42166 üzenetére
3k-t spórolhattál volna ha beírod apróba 3év garral.
Ez az SSD még mindig olyan mintha űrtechnika lenne. Betolod megy, pont. A TRIM dolgon is lovagolunk úgy, hogy pl nálam soha nem volt gond ezzel, mindig ment. A windows behangoláson is sírdogálunk, pedig csak el kell olvasni és végig gondolni mit érdemes kikapcsolni mit nem.
-
Zsamolzsa
tag
Elolvastam amiket Gaabbaa írt beállításokat.Én az SSD szeretném az op rendszernek és meglévő WD500GB winyót pedig adatoknak.Nah és amiket ki lehet kapcsolni az mind a kettő adattárolóra érvényes lesz?
-
-
Zsamolzsa
tag
Hali.
Rendeltem ezt az SSD [link],és az lenne akérdésem milyen dolgokat kell elvégezni rajta aktiválás elött és után?Ezek NTSC vagy FAT rendszerűek?Milyen drivert kell használni hozzá és a frissítés az hogy működik?Hogy lehet beszerelni?
Vagy csak elég az általános winyó beüzemelés (beszerelés,formázás,op rendszer rája,majd használat).
Elnézést ezekért a kérdésekért de fogalmam nincs mi a folyamat az SDD használatakor? -
Carline
őstag
válasz
Neil Watts #42160 üzenetére
Esetleg ez?
Még a topik neve is: Milyen SSD-t vegyek? [Mielőtt írsz először olvasd el az 1. hozzászólást!] -
DeFranco
nagyúr
-
Predator2
addikt
amikor az ssd-re telepítettem az op-rendszert akkor ki volt húzva teljesen a HDD
pár napja nincs is a gépben az ssdmost akartam egy friss win7 ultimate verziót telepíteni a HDD-re de nem engedi a lentebb linkelt hiba miatt (de a telepítés előtt ment rendesen a gép)
nem tudom most mit csináljak
azért is kell a win7 a hdd-re mert bármi lehet az ssd-vel vagy mint most h nincs a gépemben -
Sziasztok!
Movel nem találtam külön "Milyen SSD-t vegyek" topikot, így ha nem haragszotok akkor ide írok.
Úgy néz ki, hogy SSD vásárlás előtt állok, már csak az a kérdés, hogy milyet vegyek
Konfigurációm a következőképpen alakul:
Gigabyte GA-MA770-UD3 rev. 1.0, AMD Phenom II X4 955 BE @ stock, 4x2G 800MHz Kingston RAM, Sapphire Ati Radeon HD5770 Vapor-X 1GB, Western Digital 500GB SATAII+Samsung 1TB SATAII+Samsung 1TB SATAII, Chieftec CTG-500-80P táp, Cooler Master Elite RC-370.
A házban nincs 2,5"-os rögzítőhely, de gondolom ezt egy párszáz forintos átalakítóval meg lehet oldani. Meg ahogy láttam, majdnem minden gyártó ad átalakítót.
Bár jelenleg a 770-es chipset SATA2-n lehet, hogy visszafogná piit az SSD sebességét, azért lehet, hogy SATA3-as kéne már.
Ahogy nézegettem 128 GB-on vígan elfér a rendszerem meg a programjaim.
OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1 teljesen legális példány.
A versenyzők:
Samsung 830 128 GB
INTEL 120GB SATA3 2,5" 330 SSDSC2CT120A3K5
CORSAIR 120GB SATA3 2,5" Force GT CSSD-F120GBGT-BK
A-DATA 128GB SATA3 2,5" Premier Pro SP900 ASP900S3-128GM-C
A-DATA 120GB SATA3 2,5" S511 AS511S3-120GM-C
OCZ 128GB SATA3 2,5" Agility 4 AGT4-25SAT3-128G
OCZ 128GB SATA3 2,5" Vertex 4 VTX4-25SAT3-128GEhhez a géphez melyiket ajánljátok?
Üdv. core2
-
bélanéni
őstag
2 kérdésem lenne:
- a 2-vel lentebb belinkelt SSD beállítások mellett, Win7 telepítés előtt kell-e bármit beállítani (BIOS-ban stb...) miután beszereltem a gépbe az SSD-t?
- van-e esély arra, hogy egy jelenleg 50GB-os winyó partíción lévő, 25GB-ot foglaló rendszert átklónozzak az SSD-re? Ha meg lehet oldani, valaki legyen szíves írja le rövid lépésekben!
Köszi!!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
molnarpeter #42157 üzenetére
Hagyd ott ahol van. Semmit nem ír. Legutóbb csaltam is a statisztikával
13-án telepítettem fel a rendszert, futott két "SSDmárk" aminek darabja ~10GB és ezen kívül a 10 nap alatt lapozófile-al, és rendszervisszaállítással írt 40GB-ot. Ebben benne van az is, hogy a program files mappám most 10 GB-os, tehát az utólagos telepítések minimum ennyit írtak pluszban. Megéri szerinted ezért bohóckodni vele?
Azt még megteheted, hogy a temp mappát meg a downloads mappát HDD-re teszed, onnan nem nagyon kell üzemszerűen semmi. De ez is inkább csak vajákolás. Nekem azért még ott van.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
d@minator #42151 üzenetére
Én a lapozófájlt majd ki fogom kapcsolni, de ha muszáj, inkább az SSD-re tenném, mert én úgy vagyok vele, hogy ha már kifizettem, ne csak a bootot gyorsítsa. Bár az is lehet, hogy ramdiskre csinálok egy fix X MB-osat, ha nagyon sírna érte a win.
A Chrome-ot a cache áthelyezésén kívül mivel lehet még optimalizálni SSD-re? Semmivel?
mp
-
cday3
csendes tag
Sziasztok!
Ma telepítettem fel egy Win 7 SP1 64bites rendszert egy OCZ Agility 3-ra.
Telepítés után beállítottam mindent az első oldalon lévő leírás alapján (erre gondolok), majd ezt kaptam: Kép1
Miután feltettem a programjaimat: Kép2SSDLife: Kép3
Ezeknél lehet gyorsabb is, vagy nálam ez a max? Mondjuk a 3-4 perces boot idő helyett a 31 mp engem már így is lenyűgöz. Meg az utána való gyorsaság is.
Gép: Kép4 -
chatran
őstag
válasz
tejeskifly #42115 üzenetére
Ez az SSD Life Pro kompatibilis a Samsung 830-cal? Vagy ha fent van a magician, akkor ezt már fölösleges telepíteni?
-
sz.j
nagyúr
válasz
Predator2 #42153 üzenetére
Az SSD-re hogy raktad fel a wint, nem volt lehúzva a vinyó?
Mert úgy néz ki mintha a win7 egy részét a vinyóra telepítette volna fel.Ui.
"egy tartalék win7-et akartam telepíteni a HDD-re "Ha csak biztonsági megfontolásból akartad felrakni, akkor miért nem inkább egy Backup-ot csinálsz?
-
Predator2
addikt
hello
egy tartalék win7-et akartam telepíteni a HDD-re de valamiért a telepítő nem engedelmeskedik
az ssd-t lehúztam a gépről (előtte ment a gép)ezt írja ki: [link] mi lehet a gond?
az ACHI mód miatt van a baj?Mit tehetek h feltelepüljön?
-
d@minator
addikt
válasz
sir fg #42140 üzenetére
"így nem szólnak be azok a programok" - Pontosan ez volt a célom és, mint írtam ha nem lesz stabil akkor máshová fog kerülni. A másik topik még kezdetleges de szívesen.
(#42139) molnarpeter: Itt a szakértők tanácsolták, hogy a böngésző cachet és a lapozófájlt tegyük másik meghajtóra.
Lehet ilyen trükkök nélkül is kibír az SSD vagy 5évet. 2 év múlva 5ezret sem fog érni a használt SSD-m eladom annak akinek vinyója van és még tudja használni akár 3évig én meg veszek egy nagyobbat. Ha így lenne felesleges trükközni csak hát ki tudja?! -
pethYeti
addikt
Köszi mindkettőtöknek.
-
pethYeti
addikt
Windows 8 ssd-re telepítésekor érdemes/fontos lecsatlakoztatni a mellette lévő hdd-t, vagy nem fog ráírni semmit? Laptopot használok és szeretném, ha netán kiveszem a hdd-t és újraindítok akkor ne fossa össze magát.
-
sir fg
aktív tag
Nem tudom, de szerintem nem. Tulajdonképpen akár még több háttértár-műveletet is okozhat, ha fix a mérete, és viszonylag kicsi, hiszen olyankor több fájlrendszer - lapozófájl közötti adatmozgatásra lehet szükség. Ha tágulhat, akkor úgy vehet fel új elemeket a lapozófájlba, hogy régebbi is bent maradhat: így azt nem kell visszaírni a háttértárra.
Na, de ez már tényleg okoskodás a részemről, hiszen nem vágom annyira a témát én se. De azzal a hozzáállással egyetértek, hogy: a Win7 egy modern operációs rendszer, ami elég jól működik, ráadásul már az SSD-k jellemzőit is figyelembe vették a készítésénél. De ettől függetlenül is, feltételezhetjük, hogy úgy optimalizálták a virtuális memória kezelését, hogy az a lehető legjobb teljesítményt hozza ki a rendszerből, ami szerintem a lehető legkevesebb lemezművelettel jár.
De szerintem akit érdekel, próbáljon ki több beállítást, és nézze, hogy ugyanolyan használat mellett mennyi adatforgalom generálódik az SSD-n. -
sir fg
aktív tag
válasz
d@minator #42138 üzenetére
Köszi a topik tippet, majd átolvasom. Szerintem az 1 GB lapozófájl 1 GB RAM disken egyenértékű azzal, mintha nincs se ramdisk ( 1 GB-tal több szabad RAM), se lapozófájl. Pusztán annyi a különbség, hogy így nem szólnak be azok a programok, amik kötelezően elvárják a lapozófájl meglétét. De a stabilabb, gyorsabb működést az eredményezné, hogy az SDD-n van a lapozófájl, és a Windows-ra bízod a annak méretét.
-
d@minator
addikt
válasz
sir fg #42133 üzenetére
Ha kikapcsoltam a lapozófájl akkor nem volt jó. Ezért valahova kellett létrehozni. Csináltam egy majd 1GB-ás lapozót 1GB Ramdisken azóta rendben (pár napja). Most szerintetek tegyem át HDD-re?
1-3GB RAM-mal tényleg paradoxon. Lehet 4-gyel is. Amúgy van erre topik.[link](#42137) S.O.S.: Oda a Crystal benchmark default eredményejket kell feltenni?
-
vakond5
őstag
Nem tudom jó helyre írom-e, de háthaProblémám a következő: Van egy SSD a C meghajtónak, meg egy HDD a D-nek. A Windows csinált nekem 4 giga lapozófájlt a HDD-re, mikor arra direkt kikapcsoltam. Csak az SSD-re akarok lapozófájlt, a HDD-re nem. Hogy tudnám törölni onnan?Megvan, Total Commander-rel rendszergazdaként kellett törölnöm
-
sir fg
aktív tag
válasz
d@minator #42132 üzenetére
Lapozófájlt RAMDiskre? Annak semmi értelme, a működési elvéből adódóan. Ha sok RAM-od van, akkor eleve ritkán használja a Windows lapozásra a háttértárat, ha meg kevés, akkor meg a RAM Disk-kel tovább csökkented az elérhető RAM-ot, ezzel növelve a lapozás szükségességét, amit abszurd módon egy RAM Disk-en történik.
Innen kiemelném ezt a mondatot, a lényeget:
" Putting a paging file on a RAMdisk is a self-evidently absurd idea in theory, and actual measurement proves it to be a terrible idea in practice. Forget about it."
Ráadásul általában jellemző (ha nincs nagyon sok RAM), hogy maga a lapozófájl nagyobb, mint a fizikai RAM mennyisége (legalábbis az az egészséges). Ekkor eleve nem helyezhetsz a RAM egy részéből lefoglalt RAMDiskre egy, a RAM-nál nagyobb fájlt. Ha meg sok a RAM, akkor meg, ahogy írtam, nem számottevő a lapozófájl használata. -
sir fg
aktív tag
válasz
zoo8800 #42130 üzenetére
Ja, én meg amúgy olyan tanácsoknak nem látom értelmét, hogy a lapozófájlt, cache fájlokat HDD-re kell helyezni... Ekkor a nagy féltés miatt pont azokra a feladatokra nem használjuk az SSD-t, amelyeknél amúgy sokat gyorsítana a rendszeren.
molnarpeter: Persze, kipróbálom majd a próbaváltozatot. Igazából élettartamot befolyásoló infókat olvasnék ki (csak kíváncsiságból
), meg azért biztos-ami-biztos alapon, hogy ténylegesen működik-e a TRIM. (Bár megbízom a win7-ben, meg IRST driver-ből is 10.xxx verzió van fent).
A RAMDisk használatában meg tökre tetszik az, hogy értelmesen van megoldva a képfájl lemezre (hmm, ez már idejétmúlt kifejezés) mentése. Hiába 1 GB a mérete, de ha 26 MB-nyi adat van rajta, akkor csak 26 MB-ot foglal el a háttértáron (jobb gomb - tulajdonságok szerint). Lehet, hogy ez alap dolog, de engem megnyugtatott, mert így, amíg nincs nagyon tele, tényleg nem befolyásolja a bootidőt észrevehetően.
Amúgy hogy működik windows7-ben a fájlok automatikus tömörítése? Többféle megoldás is van erre? Csak azért, mert az SSD jobb gomb -> tulajdonságok alatt nincs bekapcsolva az az opció, hogy "Adatok tömörítése helymegtakarítás végett" (nem szó szerint), de mégis, az intézőben kék betűszínnel jelzi, mely állományokat tárol így, pl. a RAMDisk mentési képfájlját is. (Ez persze tök jó, kell is, csak érdekel, hogy akkor a Win7 is többféle módszert használ, mi a különbség, hogy lehet őket ki-be kapcsolni). -
Lmh
őstag
válasz
tejeskifly #42123 üzenetére
Köszönöm nektek!
Én is így gondolom, nem akarom én agyon óvni, csak alap szinten azért... ahogy mondod: Feleslegesen nem terhelném, ennyi. -
DeFranco
nagyúr
A samu 830-at egyébként hogy kell "márkolni" 0fill 1fill vagy random?
-
Carline
őstag
Az itteni hozzászólásomban lévő értékeknél jóval többet hoz ki a rendszerered a V200+ -ból mint az enyém.
Nálam az alaplap csak Sata2-t támogat, nyilván azért olyan kevés a pontszám.
Én megelégednék azokkal az értékekkel.
Érzetre nem biztos, hogy észrevennéd a különbséget a két rendszer SSD használata között. -
tejeskifly
aktív tag
válasz
skydragon #42124 üzenetére
Az normális, hogy valaki leméri a vacsiúj szerzeménye sebességét, illetve esetleg fw frissítés után mér egyet. (bár ez elmarad már nálam)
Ezzel az esetleges anomáliákat ki lehet szűrni.De ezek után ha nem érzem használat közben, hogy bármi gond lenne, akkor nem mérem le hetente. Úgyis csak az számít, hogy használat közben milyennek érzem, nem az, hogy a számok mit mutatnak.
-
skydragon
tag
válasz
tejeskifly #42123 üzenetére
egyszer beállítjuk az ssd-t és hadd fusson oké amikor nekem is ssd-re került a rendszer méricskéltem hogy lassult-e vagy valami.
-
skydragon
tag
válasz
tejeskifly #42121 üzenetére
kb. de komolyan manapság a hogyan óvjuk SSD-nket időszak van ?mindekinél azt olvasom hogy ovhatná meg hogy még 1kb-al se írjon több adatot stb..ssd-t is használni kell és élvezni az előnyét nem egy kisgyerek hogy óvjuk mindentől.
-
tejeskifly
aktív tag
Gyakran használt programokat teszem ssd-re. Böngésző, driverek, autómatikusan induló dolgok, illetve lapozófile.
Élettartam szempontjából az tesz legjobbat az ssd-nek, ha a fiókban tartod (lehetőleg eredeti csomagolásban
)
Játékok közül. Azt tedd fel amivel sokat játszol és sokáig tölti a mapot (nálam bf3 pl)
Olyan dolgokat nem éri meg c-re tenni, ami nagy mennyiségű adatot tárol (skydrive, dropbox, egyéb hasonló cuccok)
-
Lmh
őstag
Bocsánat a hülye kérdésért, de SSD-re az op rendszeren kívül ti szoktatok/szokás rakni mindenféle programot, mint pl vlc, winrar, office, böngészők, daemon tools, dropbox....(játékról nem is beszélve, pl guild wars 2
) Szóval ezek írás/élettartam szempontból nem számottevőek?
Köszi -
N_A_S
veterán
Vettem 2db V200+ ssd. Ezt az eredményt kaptam 1db-al:
Rendben van ez így?
-
zoo8800
veterán
válasz
tejeskifly #42115 üzenetére
Pár nap múlva megnézem, mennyit nőtt az adat írás. Telepítgetés nélkül csak nem ír olyan sokat az SSD.
-
-
sir fg
aktív tag
Na, lecseréltem a notebook HDD-jét Samsung 830-as SSD-re (128 MB), Win7 Professional SP1 64bit-et telepítettem rá. Driverek, utilityk, vírusirtó telepítése után egy mérési eredmény:
Még "szűzen", a Win7 telepítése után közvetlenül, a Samsung szoftverével:
(HP ProBook, Core i5, 8 GB RAM).
Ez így szerintem elég jónak számít, de amúgy is pörög a rendszer. Megnyugodtam, hogy tudja a gép a Sata3-mat.
Lapozófájlt, töredezettségmentesítést kikapcsoltam, meg amit még javasolt a segédprogram (indexelés, Superfetch asszem). Majd még máskor utánanézek a beállításoknak. Illetve csináltam egy RAMDisket a Chrome cache-nek, meg egyéb célokra, automatikus mentéssel.
HD Sentinelre tudtok jó ingyenes alternatívát? -
Lmh
őstag
Amikor most feltelepítettem az SSD-re a win7-et, kihuztam az előző rendszerhdd-met. Most mi lenne, ha azt a HDD-t visszadugnám az SSD mellé? Tudná, hogy az SSD-ről bootoljon? Vagy teljesen összezavarodna a két win7?
-
Ha érdekel valakit feltettem a próba win8-at. Kb 10 perc kellett mire rájöttem hol az asztal és a végén további 10 perc mire ki tudtam kapcsolni a gépet. A trim megy, az SSD kn pont ugyan úgy megy mint win7 alatt. Amúgy egy hulladék ez a 8, de ez saját vélemény. Nekem kicsit olyan mint amikor a jót tovább akarják csiszolni és kapsz egy rakás sz****t!
-
Lmh
őstag
ÓÓ közben kb semelyik pont nem úgy van nekem, ahogy a leírásban
Lehet a végén inkább írok egy összefoglalót
Kipróbálok, köszi -
Lmh
őstag
-
KMT
addikt
Na csak nem akar rendesen működni a HDD-SSD W7 klónozás. Az usb-s macrium-mal (szűz SSD-re) csináltam, elvileg sikeresen, két módon is. Azonban ha a bios-ban a boot-sorrend elejére rakom az SSD-t, akkor bekapcsolt vinyókkal SSD-ről boot-olva is kerreg a vinyó, és odáig jut, hogy a kék hátteres bejelentkező felület betölt, de a jelszavam már nincs hova beírni és 10 mp-enként villog a képernyő.
A sata csatikat lehúzva a vinyókról (csak SSD) meg elkezd a W7 tölteni, majd valami kékhalál-szerűség... (nincs időm elolvasni se).
Mi lehet a gond? Azt se tudom, hogy most a klónozás nem az igazi, valami bios beállítás, esetleg a lapban hagyott "üres" sata kábelek-e a baja...
-
regener
veterán
Sziasztok, azt kérdezném hogy maximum 28ezerért milyen SSD lenne a legjobb 120 vagy 128GB-os?
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Samsung Z Fold5 12GB/1TB, Újszerű, Független, 1 év garanciával!
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HÚSVÉTI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest