- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
Aktív témák
-
Laci2277
senior tag
válasz
Silentfrog #43955 üzenetére
Nem érdemes csak a sebesség miatt cserélni.
Múlt héten vettem egy samsung 830 64GB-os ssd-t ami egy sata 2-es lapban teljesít szolgálatot. Az én 3 éves Corsair ssd-m ami picit jobb eredményeket produkál, mint ami a képen látható nálad, érzetre semmi különbséget nem tapasztaltam a kettő között. Természetes tesztek alatt sokkal jobban teljesít a Samsung, pláne egy sata3 lapban
, de ugye nem ez volt a kérdés.
-
-
szepsy
senior tag
Ha volt valami fontos adat az ssdmen, akkor a boltnak kötelezetsége lementeni azokat vagy nem?
-
-
Pityu.
nagyúr
Kérdésem az hogy árt az ssd-nek a többszöri újra indítás?
-
cozmo
őstag
Na helló!
Vettem ma egy samu 830-as 128GB-os kütyüt és a telepítő CD tokján levő kód, amivel telepíteni és aktiválni kéne a Norton Ghost-ot az nem jówatafak? Küld valaki jó kódot priviben?
-
Bodor
veterán
válasz
Vasinger! #43986 üzenetére
Hidd el, hogy SSD-n sokkal jobb a helyzet. Vagy próbáld ki magad, ne hidd el.
Én mindent oda teszek. Eleve oda telepítem a Firefox-ot, és a profil mappát is oda helyezem át, így természetesen ott van a cache is. -
Vasinger!
nagyúr
Lehet, hogy SSD-n jobb a helyzet, de winyóval több idő volt míg betöltötte a képfájlt, mint ha nem is lett volna és úgy neteznék..
Persze én ott 2000 MB-ot csatoltam fel...
Csak a Cache-t rakod oda amúgy, vagy úgy mindent? Mert nekem a chrome eléggé sok helyet foglal a sok kiegészítő meg egyéb miatt.
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Balage76 #43981 üzenetére
Én SSD-t kizárólag programok miatt vennék. Tárolásra maradna a notiban a winyó, zene, videó nézésre, hallgatásra úgy se kell a nagy sebesség, tökéletes a winyó.
Amit SSD-re tennék az a Windows esetleg 1, max 2 játék, felhasználói programok: böngésző, ezt kihangsúlyoznám, mert ott kéne a legnagyobb gyorsulás, továbbá office, különböző fordítóprogramok: CodeBlocks, MS Visual Studio 2012 és néhány program tanuláshoz.
Tehát semmiféle letöltés vagy állandó adatmozgatás nem lenne rajta, csak amit a programok csinálnak rajta, gondolom az se csekély mennyiségű azért.
-
Balage76
senior tag
válasz
Vasinger! #43980 üzenetére
Nem a 3-4 óra a mérvadó, hanem hogy mit csinálsz a 3-4 óra alatt. Az SSD nem kopik attól hogy be van kapcsolva a gép...
Napi 20-40 GB írással (fájlok SSD-re másolása, torrent letöltés, stb..) hosszú évekig kibírják, tehát ha minden nap letöltesz egy FullHD filmet akkor is bőven bírni fogja. A letöltést úgy értem, hogy az SSD-re töltöd le, nem pedig hogy a kliens van az SSD-re telepítve és a letöltött fájlok vinyóra kerülnek.Az 1. pont valahogy benne maradhatott vagy átkerült valami nagyon régi cikkből. A megfizethető adattároló kategóriából ma az SSD a leggyorsabb...
Vegyél egyet, és nyugodtan használd úgy mintha egy sima vinyó lenne!
-
Vasinger!
nagyúr
Kicsit talán amatőr kérdés, de átolvasva mindkettő 1. hsz-t nem nagyon találtam minden kérdésemre teljesértékű választ:
Tehát, első kérdésem az lenne, hogy napi használat mellett, kb 3-4 óra használattal mennyi ideig bírja úgy átlagban egy SSD? Nem kérek pontos becsléseket, csak egy körülbelüli számot.
Másodszor HDD-ről SSD-re való másoláskor a szűk keresztmetszet minden estben a winchester lesz, igaz?
Ha vesz az ember egy SSD-t akkor ez a cikk teljesen helytállóan leírja hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy tökéletesen beállítsa az ember és az élettartamát is normalizálja?
Továbbá ezt olvasni az első hsz.-ben:
Lényegében a lapozófájlt kell letiltani és nem kell feltétlenül torrentezni akkor nem fog hamar meghalni, de szerintem:
1. ma SSD-t még csak kizárólag energiatakarékosság, ill. strapabíróság
miatt érdemes venni, sebességben béka segge (EEEPC-ben okés)
2. nem kell annyira félteni őket, az a "korlátozott" írási lehetőség
bőven az élettartamukon belül van.Ami nem világos ebben, az a torrentezés: A torrent kliens az lehet az SSD-n, csak a letöltés helye ne legyen ott, igaz?
Az 1-es és a 2-es pont mennyire helytálló még ma is?
-
igen erre gondoltam én is. Csak kiváncsi lettem volna hogy némi sebbesség növekedés van-e, Annak idején 35ezerért kb 10 honapja hihetetlen menyit esett az áruk
oksi, utána nézek a dolognak, hát kilátásban is lesz majd 1 2tb-os vinyo, a rendszer mentésnek meg egyéb dolgoknak csak az is odébb van sajnos. Drága volt a víz
de megérte
amugy ha nagyon a sebbességre mennék és vele együtt a tárhelyre is, ilyet vennék igaz 100k de pci-os 1 tb hely, 910 olvasás, 810 irás és Max Random Write 4KB: 120,000 IOPS ami szerintem nem rossz. Meg akor wincsi tarto se kéne
-
Bodor
veterán
válasz
Hellboy2387 #43977 üzenetére
Ebben az esetben teljesen jó megoldás.
Olcsón bővítenél tárhelyet, és esetenként még a sebesség is nagyobb lenne. Nem utolsó szempont, hogy használt Vertex 2-őt igencsak nehéz lenne jó áron eladni, jobban jársz így, hogy megtartod.
Nem kell a RAID-től félni, egy SSD is megmukkanhat bármikor. "C" meghajtón nem szabad egyébként sem fontos adatot tárolni, és legyen rendszer mentésed. Én Norton Ghost-ot használok/tam, az látja hidegen is a RAID SSD rendszert , ha vissza kell ghostolni, szóval teljesen jó a célra . -
azért lenne fontos a kérdés, mert annak idején vertex 2-t vettem aztán ugye mint mindenkinek meg tetszett a sebesség és kezd egyre kisebb lenni a hely, az ember meg szokja hogy mindent ide pakol(játékok, programok) és anyagi vonzat miatt kérdeztem, ha veszem még 1 vertex 2-t az kb. 12-15 ezer de ha meg venni akarok egy vertex 4 256gb-ost az meg 50 ezer aztán probálnám valahogy össze hozni jól a dolgot hogy ne kerüljön sokba de több helyem is legyen de a nagyobb sebesség se lenne hátrány.
bár meg vallom összintén nekem ez se lassu, szoval igy is minden pikk-pakk megy. Csak a radi 0-tól anyira tartok hogy ha az 1ik meg murdel akkor az össesz adat vestésre kerül.
-
Bodor
veterán
válasz
Hellboy2387 #43974 üzenetére
Jó helyen jársz, nekem is volt RAID0-ás SSD rendszerem, de rendszernek használva nem volt gyorsabb. Ha nagy fájlokat szeretnél mozgatni egy megfelelően gyors gyors forrásról ( pl.ramdisk) ,akkor talán van értelme. Érdemes ebben a tesztben, a Windows 7 használat grafikonjait figyelembe venni.
-
-
Bodor
veterán
válasz
laca500 #43967 üzenetére
Többször ki lett már tárgyalva, hogy ezek a cache és öszvér RST megoldások nem igazából jók, sokkal jobbak, és gazdaságosabbak az önálló SSD-n alapuló rendszerek.
(#43968) Aflamin: Szerintem nem. Keress egy AHCI-s gépet!
(#43969) szepsy: Azt akartam mondani pontosan, hogy a használat közben, gyakorlatilag nem fogod gyorsabbnak érezni a géped az új SSD-vel sem, még akkor sem , ha SATA3-ra kötöd. A tesztekben biztos gyorsabb, persze. Szóval nem biztos, hogy érdemes volt most még cserélni, talán később jelennek meg majd olyan SSD-k, amelyeknél érezhető különbséget tapasztalhatnál. De most még nem.
(#43970) laca500: Pedig megbékélhetnél velük!
-
laca500
aktív tag
Szerintetek ezek jó értékek? A kiemelt 3-al nem vagyok kibékülve!
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 440.085 MB/s
Sequential Write : 437.150 MB/s
Random Read 512KB : 411.172 MB/s
Random Write 512KB : 425.782 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 26.232 MB/s [ 6404.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 89.154 MB/s [ 21766.2 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 98.656 MB/s [ 24085.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 253.351 MB/s [ 61853.4 IOPS]Test : 1000 MB [C: 43.7% (48.8/111.8 GB)] (x5) <All 0x00, 0Fill>
Date : 2012/09/28 19:29:59
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64) -
Aflamin
tag
Dilemmám a következő:
Még nem raktam össze leendő gépemet (AMD FM1),de az Agility 3 ssd (még bontatlan) firm. verzióját szeretném ellenőrizni és ha kell frissíteni.
Bár win7 (x32) megy a jelenlegi konfigomon és sata (sima1) csatik is vannak, ez akkor is csak egy P4-es! Nincs AHCI!
Megoldható ezen a gépen a leírt művelet?? -
fd3
tag
Most vettem egy Samsung 830 64GB SSD-t, ezeket az értékeket mértem:
Ezek jónak számítanak, vagy még valamit állítsak a rendszeren hogy gyorsabb legyen?
Rendszerwinyónak használom.
Asrock H61M/U3S3 az alaplapNem frissítettem a firmware-t, hol kell megnézni milyen FW van rajta?
Nem frissítettem AHCI drivert. -
batt
aktív tag
válasz
laca500 #43960 üzenetére
VAGY
OCZ Synapse Cache SSD 64GB
Tessék mindenkinek megnézni! WOW
Elgondolkodtam rajta de még nem nagyon hallottam senkinek a véleményét!
Nem rossz!
Lehet bedobom a agility mellé a hdd-re!
-
laca500
aktív tag
Sziasztok.
Arra lennék kíváncsi, hogy AMD-s lapoknál is megoldható valahogy az amire az inte-es lapoknál Intel® Smart Response szolgál? Vagyis az SSD és a HDD összekötése, hogy az SSD-t használja a HDD gyorsítótáraként így felgyorsítva a HDD elérési sebességét? Vagy ez felejtős? Nincs értelme vele foglalkozni?
Csak azért gondoltam erre a megoldásra, mert a lányom gépébe is szeretnék egy SSD-t tenni, de ő amit lekap a netről azt egyből az asztalra teszi, amit lehet sose fog letörölni. Vagy ha igen, akkor meg ez ilyen formában hosszútávon nem tesz jót az SSD-nek. Viszont ha HDD-re tenném a rendszert és az SSD csak gyorsítaná, akkor ez a kérdés meglenne oldva.
Vagy esetleg tudtok valami más ötletet erre? -
franc0
őstag
válasz
Szerintem érdemes, főleg a 4K write gyászos...
-
Silentfrog
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ha van rá pénzed, akkor igen. Sokkal jobb értékeket fogsz kapni, de érzésre nem lesz 2x olyan gyors az oprendszer.
-
franc0
őstag
válasz
BigestEGOist #43948 üzenetére
Így reggel kicsit nehezen követem, te egy Vertex3 120GB-ra 5.9 WEI-t kaptál?
Ha jól van beállítva ez egy 7.9-es SSD...Nekem egy régi fos Intel X25-V 40GB-ra is dobja a 7.7-et, 64 gigás Samu830-ra pedig jár a 7.9.
-
FLATRONW
őstag
Még e hónap elején futtattam egy élmény index tesztet és 7,1 pontot kaptam az SSD-re.
Kíváncsiságból ma is lefuttattam és csak 5,9 kaptam. A rendszerbe bekerült egy másik SSD is, de annak nem kéne befolyásolni az eredményt, mivel csak azt az SSD-t ellenőrzi amelyiken a rendszer van (gondolom én).
Egyébként nem zavar a dolog, mert nem érzek lassulást. Az is lehet, hogy egy Windows frissítés miatt lett alacsonyabb erre az SSD-re kapható pontszám. -
skydragon
tag
válasz
LordAxwell #43950 üzenetére
win boot 8 sec körül optimalizálások+ a fene tudja de nem hiszem 1-2 sec boot time is a világ vége lenne ahogy ez az élményindex dual p3-as vason unalomból 9,9-re írtam át az élményindexet azt nem tudja überelni semmi
-
faresz5
aktív tag
válasz
BigestEGOist #43938 üzenetére
Windows élmény indexnek a géped leggyengébb alkatrészének a pontját adja meg. Tehát PL a procid kapott 5.9-t az ssd 7.7-t akkor is 5.9-t fog írni, ergó teljesen felesleges ezzel tesztelni egy ssd-t
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
BigestEGOist #43941 üzenetére
gyorsabb, nem? akkor meg ki nem sz. le a hulye elmenyindexet? a toredezettsegmentesitest meg felejtsd el ha nem akarod total feleslegesen terhelni a cuccot.
-
Bodor
veterán
válasz
Sose a pontot nézd, hanem azt, hogy mit érzel, mikor használod...
DeFranco, Te nem vagy abban a helyzetben, hogy pontot adhass! Mégis mit képzelsz magadról?
Háát.. hogy milyen emberek vannak...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Én adok rá plusz három pontot. Most jó?
-
Bodor
veterán
válasz
BigestEGOist #43938 üzenetére
Hát az a lényeg komám, hogy a Windows Élményindex magas legyen, mert úgy szép az élet ...
Gratulálok! -
BigestEGOist
csendes tag
válasz
FireKeeper #43937 üzenetére
Töredezettségmentesítés nélkül kb 150 mb / sec volt az olvasási és 400 az írási sebesség ,
nem windowsos programmal csináltam és egyéb dolgokat is csinált ....
és még a plussz 8 giga szabad hely sem egy rossz tulajdonság ssd -n
( PerfectDisk Pro meg volt még valami de letöröltem mert egy elég ) -
FireKeeper
nagyúr
válasz
BigestEGOist #43936 üzenetére
ssd-n ertelmetlen, csak felesleges irassal terheled a cellakat.
-
BigestEGOist
csendes tag
Egyébként nkem minden funkció be van kapcsolva ami létezik ( ahci , hot plug , smart minden amit ír az alaplap rapid start , ... )
És a másik amiből adódhat a különbség hogy futtattam Töredezettségmentesítést !!! ( mert a windows élményindex nem adott csak 5.9 pontot, de utána megoldódott ) -
jeni
félisten
-
fagy53
nagyúr
"sata II-be rakva bármely sata III-s SSD a felét tudja nyújtani mintha egy sata III-ba tetted volna." - ez messze nem igaz és nagyon megtévesztő! A sávszélességet a szekvenciális olvasás használja ki leginkább és ha egy SATA3-as SSD-t raksz egy SATA2-es csatiba, akkor kb igaz amit írtál, de csak ennél a paraméternél, a többinél még a szintetikus teszteknél sincs ekkora, sőt sokszor lényegtelen a különbség.
A szekv. olvasás és kicsit az írás miatt a nagy fájlok másolásnál tapasztalhatsz észrevehető eltérést ha egy SATA3-as SSD-t SATA2-es csatiba dugsz... -
jeni
félisten
válasz
szepsy #43928 üzenetére
mi a kérdés?
amúgy amit bejelöltél az a első a B változat ami egy Basic vagy fapados alap semmi extra nincs hozzá.
a másik [link] meg egy beépítő keretet tartalmaz amit egy PC gépbe betehetedsata II-be rakva bármely sata III-s SSD a felét tudja nyújtani mintha egy sata III-ba tetted volna.
de így is hatalmas gyorsulásod lesz vele.
ez független a MÁRKÁTÓL és típusától.
ha nem bízol az OCZ márkában de egyébként nem kell félned tőle mert a Vertex 3 is kiváló darab,ha mégse kell az a márka akkor minden félelem nélkül megveheted a Samsungot.
-
szepsy
senior tag
Hali.
Mi a különbség?
Samsung SSD 830 64GB (MZ-7PC064B/WW) 14900 Ft
Samsung SSD 830 64GB (MZ-7PC064D/EU) 19500 FtSata 2-re dughatok sata3-as SSD-t?
Melyik a leggyorsabb, megbizható 60 gb ssd?
Ocz helyett tuti más lessz... -
fagy53
nagyúr
A különbséget a vezérlők különbsége jelenti, esetedben mindegy, hogy csupa "0"-át irkálsz a tesztben, vagy random adatokat. A Vertex 3-nál óriási különbség van a csupa"0" és a random között, mivel az a vezérlő írásnál tömörít, majd aztán ír és ez jelentősen gyorsít a műveleten, de pofára esik ha nincs mit tömöríteni. A Te vezérlőd nem így működik, az életszerű teszt pedig a default /random/ beállítás....
Ne törődj vele, a mindennapokban nincs különbség közöttük! -
Agony
aktív tag
Ezek a tetemes különbségek egyébként miből adódnak SSD-k között?
Mert ha jól értem az dolog lényegét a mindennapi használatban épp a 4K-s műveletek gyorsasága jelentene előnyt, ugyanakkor Zsolt1129 Sata2-es SSD-je, ebben pl. olvasásban több mint 50%-kal magasabb értéket produkál, de még írásban is 10-15% az előnye, BigestEGOist Sata3-as SSD-je, meg 60-70%-k többlet teljesítményt mutat.Ez chipset és driver kérdése, vagy ekkora különbség Vertex3 és S830-as között?
Gondolok itt az alábbiakra:
Az én 830-asom SATA3-on:
Sequential Read : 369.2 MB/s
Sequential Write : 339.5 MB/s
Random Read 512KB : 279.8 MB/s
Random Write 512KB : 262.2 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 20.65 MB/s [ 9028.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 51.16 MB/s [ 20139.9 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 216.9 MB/s [ 26561.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 116.4 MB/s [ 85271.5 IOPS]
Test : 1000 MB (x5) <All 0x00, 0Fill>BigestEGOist Vertex 3-asa SATA 3-on:
Sequential Read : 492.289 MB/s
Sequential Write : 484.033 MB/s
Random Read 512KB : 458.708 MB/s
Random Write 512KB : 478.053 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 36.979 MB/s [ 9028.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 82.493 MB/s [ 20139.9 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 108.794 MB/s [ 26561.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 349.272 MB/s [ 85271.5 IOPS]
Test : 1000 MB (x5) <All 0x00, 0Fill>Zsolt1129 Vertex 3-asa SATA 2-őn:
Sequential Read : 266.204 MB/s
Sequential Write : 257.984 MB/s
Random Read 512KB : 255.284 MB/s
Random Write 512KB : 254.179 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 32.528 MB/s [ 7941.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 65.492 MB/s [ 15989.3 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 111.847 MB/s [ 27306.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 169.150 MB/s [ 41296.4 IOPS]
Test : 1000 MB (x5) <All 0x00, 0Fill> -
zsolt1129
addikt
Tegnap jött meg az OCZ Vertex 3 120Gb. Felrakram a Win7-et,eddig még időhiány miatt nem nagyon volt időm finomhangolni . Szerintetek?
Sequential Read : 266.204 MB/s
Sequential Write : 257.984 MB/s
Random Read 512KB : 255.284 MB/s
Random Write 512KB : 254.179 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 32.528 MB/s [ 7941.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 65.492 MB/s [ 15989.3 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 111.847 MB/s [ 27306.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 169.150 MB/s [ 41296.4 IOPS]Test : 1000 MB [C: 19.9% (22.3/111.7 GB)] (x5) <All 0x00, 0Fill>
Date : 2012/09/27 13:16:59
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64) -
Bodor
veterán
válasz
baboss #43907 üzenetére
Lehet, hogy csak annyi a dolog egyébként, hogy a HDS nem jól olvassa ki a SMART adatokat a REVO egyedi vezérlője miatt.
Küldeni kell egy teszt riportot a HDS fejlesztőjének, és biztos válaszol.A másik dolog, hogy ugye mégsem a 2.22-es legfrisebb firmware van a REVO-n ( én ebből a hozzászólásból azt hittem, mert hogy current , no mindegy) , és meg lehetne próbálni a weboldalon leírt Linuxos bootolható CD-vel frissíteni , bár gyorsabbnak érzésre nem lesz gyorsabb szerintem. ( Természetesen frissítés előtt leghostolni a rendszert, hogy ne kelljen esetleg újratelepíteni)
Ugye azt írják az oldalon, hogy csak akkor frissíts firmware-t , ha nagyon szükséges.Nem igazán látom, hogy mit javít az új firmware. A kiadási jegyzékben ez olvasható.
OCZ Toolbox v4.2.0.3430 - 9/13/2012
- Improve Secure Erase process
- Refresh drive info after Secure Erase
- Support new Everest 2 revisions
- Improve update verificationOCZ Toolbox v4.1.0.2833 - 7/12/2012
- Add support for Barefoot 2 based drives
- Improve update speed
- GUI Enhancements
- Add support for multi-step updates
- Enhance Everest2 update processSzerintem én kikérném Fire/SOUL/CD véleményét a kérdésben, ahogy arról is, hogy szükséges-e esetleg feltenni még bármit innen, annak tudatában, hogy az eszközkezelőben nincsen hiányzó illesztőprogram.
Üdv.
Szerk:
Na és gyors a masina az optimalizálás után?
-
Bodor
veterán
(#43912) joker1220: és (#43913) rgeorge :
Srácok! Ne kavarjatok már be neki. OCZ Revo Drive 3 van a gépében, a gyártó oldaláról fent van a driver hozzá, nem hiszem, hogy kéne bármi más is. TRIM meg valószínű, hogy nem megy ezzel a driverrel egy alapvetően RAID0-ás SSD-nél , vagy a pci express csatoló miatt. Egyébként meg ATTO-val mérve hozta a gyári írási és olvasási értékeket.
-
AT.
tag
Srácok remélem jó helyen kérdezem, én sajnos leragadtam a kb 10évvel ezelőtti pc szinten, ezért nem vágom a témát.
Adott egy alaplap:ASUS P8B75-V és egy SSDCZ 120GB SATA3 2,5" Vertex 3 VTX3-25SAT3-120G.
Biosban, vagy máshol, milyen beállításra stb...re kell figyelni hogy rendesen működjön az SSD?
Választ előre is kösz! -
joker1220
őstag
válasz
baboss #43907 üzenetére
Szia! Nekem addig írta ezt a 80% os teljesítményt amég az alaplap oldaláról leszedett AHCI drivert használtam! Miután Fire/Soul/CD leírásában talált AMD-s oldalról leszedtem és telepítettem az AHCI-t azóta lényegesen gyorsabb és a HD Sentinel is 100% teljesítményt mutat!
-
VIT
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék venni egy ssd-t és kérdezném hátha vannak tapasztalatok ezzel a két márkával kapcsolatban!
Kingston hyperx 120gb vagy a Corsair force Gt 120gb! Melyik ajánlottabb?
Köszönöm előre is! -
FLATRONW
őstag
válasz
baboss #43907 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyanez volt a problémám.
A megoldás az volt, hogy arra az SATA csatlakozóra kell dugni az SSD-t, amelyiket az intel chipkészlete vezérrel (nem pedig a Marvell féle vezérlő).Ahogy látom AMD-s alaplapod van, de gondolom itt is a AMD chipkészlete által vezérelt SATA port lesz a megoldás.
-
baboss
őstag
Végül ezt sikerült kihoznom.Elvileg még mindig lehetne javítani rajta.Én már nem tudok.
OCZ RevoDrive 3 PCI-Express SSD 240G
- PCI-Express 4x csatoló
- 240Gb össz kapacitás
- Beépített RAID-0 kötet
- 128-256 bites adat tikosítás
- SMART monitoring
- 4.3-8.3 Watt max fogyasztás
- Olvasás: 1000Mb/s
- Írás: 900Mb/s
- Random Write: 4kb/130.000IOPS
- 2.000.000 óra élettartam -
satee76
aktív tag
sziasztok !
Újra leírom a problémámat, hátha tud valaki segíteni. Adott egy Kingfast 64 Gb SSD,
meg adott egy AMD 770-es chipsetes alaplap.Win 7 64 bit, bios AHCI módban a SATA csatik, CrystalDisk Info szerint a TRIM támogatás az ssd-n, HDS szerint a TRIM megy, az alaplapi driver a legújabb, cmd-es parancs szerint a TRIM értéke 0, a rrg.ben levő ahci beállítás szintén.
Tünetek: Lassú, 4 perc bootolás, legalább ugyanennyi a leállás, Tegnap a msngrt 30 perc alatt telepltette fel.
Létezik Sandforce vezérlőre manuális TRIM ? Szerintem nem megy a TRIM.
satee76
-
BigestEGOist
csendes tag
OCZ verzex 3 és itt van egy nagyobb teszt
ahci mód sata 3 ASUS p8z77 alaplapon és hot plug engedélyezve ... :
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 492.289 MB/s
Sequential Write : 484.033 MB/s
Random Read 512KB : 458.708 MB/s
Random Write 512KB : 478.053 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 36.979 MB/s [ 9028.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 82.493 MB/s [ 20139.9 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 108.794 MB/s [ 26561.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 349.272 MB/s [ 85271.5 IOPS]Test : 1000 MB [C: 90.2% (100.7/111.7 GB)] (x3) <All 0x00, 0Fill>
Date : 2012/09/26 22:18:11
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- DOOM - The Dark Ages
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- World of Tanks - MMO
- LED világítás a lakásban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Brave
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest