Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- LG LCD és LED TV-k
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Projektor topic
- XMLTV EPG letöltő progi
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Dictator^
üzenetére
Valamit biztos javítottak rajta, a Samsung nem szokott ötletszerűen update-elgetni.
Az enyém nyár végi, azon már a legfrissebb, februári verzió volt. Valaki biztosan tudja itt a topicban, hogy a Magician Windows alól is elintézi-e a frissítést, vagy szigorúan másik gépben kell azt végezni, mint egyéb márkák esetén...
(#45999) puttonyos: már itt is a válasz, köszi!
-
kerekfej
őstag
válasz
04ahgy
üzenetére
statisztikai alapon a SandForce SSD-k tartósabbak, hiszen kevesebb az írás,
A Samsung Memory 1992 óta világelső. 19 éve nem volt képes senki felülmúlni a Samsung mérnökei által garantált teljesítményt és megbízhatóságot. Ez idén is így volt. - ezt a saját weboldalukon is írták, nem pedig én találtam ki
-
04ahgy
nagyúr
válasz
kerekfej
üzenetére
Hmmm. Ez kb. összevág a személyes tapasztalataimmal. A GV-N560OC-1GI-n én sem csodálkozok. A Phantom sem lep meg. Kingston, Crucial RAM-ban továbbra is a legendás minőséget hozza (a HyperX Blu meg olcsó, de olyan is). Antec, FSP - tőlük ezt vártuk el.
SSD-ben OCZ terén viszont megerősíthetem, idehaza is ilyen rossz a helyzet, tényleg ennyi bedöglik.

(#45987) SzlobiG: Az OCZ-re arányosan sok a panasz. Így volt a RAM-jaikkal is. Olyan déjà vu érzés kerített hatalmába.

(#45986) kerekfej: Nekem két ADATA S511, két Corsair Force GT, egy Buffalo NSUH64G és egy SVP100 van.
Hibátlanok. De amúgy a Samsung is nagyon jó, ezt csak neked mondom. 
HGyu
-
válasz
kerekfej
üzenetére
Azért ott van a corsair egyből az ocz mögött ami ugye SF vezérlő, persze elenyésző az a 2.9%, de akkor is az OCZ-ről nem is beszélve számomra kerülendő márka. Az a Petrol széria meg amilyen olcsó olyan is...
HDD-k már bizonyítottak SSD-k még nem... szal jelenleg felesleges is lenne vitázni ezen, hogy a HDD megbízhatóbb mert az is.

Ez a teszt is jól mutatja, hogy mennyit kibírnak már az SSD-k én most járok az intellel 7.59 TB-nál és 100%-os még.
(#45995) 04ahgy Na igen emlékszek mennyit szívtam anno az OCZ ramjaival nem is vettem többet belőle mert nem egy kit szopatott szal a véleményem megvan a cégről...ettől független most egy Agility 3-ast szereltem be egy gépbe 3év gar van rá szal nincs mitől tartani max az adat vesztés.

-
kerekfej
őstag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Components returns rates June 25, 2012 + Hard Drives
(brand new drives) 12 May 2012
13.46% Series 128 GB OCZ Petrol
5.95% 2 OCZ Vertex Series 3.5 "120 GB
5.85% Octane Series OCZ 128GB SATA II
4.57% 2 OCZ Vertex Series 120GB SSD
3.57% Octane Series OCZ 64GB SATA II)The conclusion is obvious: Avoid OCZ like the plague.
Frissebb adatokat nem találtam, de ezen az OCZ 2 év alatt se tud javítani. Magyarul ez a legrosszabb neves SSD gyártó.
Ez is érdekes a "Yes 17%"-ával: SSD infant mortality II. Magyarul a merevlemezek még jó darabig biztonságosabbak lesznek adattárolásra, mint az SSD-k.
SSD Write Endurance 25nm Vs 34nm - Ezt is érdemes jó alaposan átnézni.
-
jeni
félisten
válasz
kerekfej
üzenetére
nekem a Corsair GT 120-s és az OCZ Vertex 3 120-s van és hibátlanok ja az is SF vezérlősek

nem minden SF vezérlős SSD rossz,tény többet hallani azok felől ez nem vitás.
bár van még egy nem SF(?) vezérlős az OCZ Petrol igaz azt pottom árért vettem,és az most szervizben van cserére(már eleve hibásként,sosem használtként vettem áron alul,de azt jogtiszta blokkal),ha lehet már nem OCZ-ként hozom ki a boltból,a teljes pénzt kérem majd vissza,vagy más gyártói SSD-t kérek majd helyette.
-
baboss
őstag
válasz
Neil Watts
üzenetére
-
baboss
őstag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Szia . Nálam nem volt ilyen gond .Pedig vagy ötször telepítettem újra az OP-t mire sikerült mindent rendesen beállítani.Itt vannak a tesztek.
-
Töki bácsi
aktív tag
Segítségre lenne szükségem. Amióta felraktam a win7et az új SSD-re, kb 2 percenként összeomlik valami: asztali minialkalmazások, böngésző, böngészőben a shockwave flash...
Szerintetek megint win reinstall, vagy van valami szokásos probléma? -
vlevi
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Első 3-4 nap alatt nekem is felment rá vagy háromszáz giga, utána lecsökkent a mennyiség.
Pedig a pagefile át van rakva HDD-re, hibernálás, satöbbi kikapcs.
De ahogy felraktam a win-t, rögtön vagy száz frissítést kezdett letölteni és telepíteni
Meg hát, én is másolgattam rá bőven. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nem kell parázni, elég kéthetente ránézni, és akkor nem izgulsz fel túlságosan, hamar rájössz, hogy nincs miért aggódni. Főleg egy 128-as példány esetén. Ott azért van hely, nem kell centizni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Mennyire friss telepítés? Milyen tevékenységek voltak alatta? Netezés alatt mennyi masszív töltés volt (youtube, netes játék, etc.)
Tesztet futtattál-e azóta (sebességteszt)? Az önmagában ír ennyit, vagy többet.
-
Neil Watts
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ezen a képen még 391 GB-on álltam, most viszont már 397-nél áll a HDSentinel. Vajh' mi írhat ennyit a lemezre?

Üdv. core2
-
baboss
őstag
Sziasztok. Végre sikerült beállítanom a biosban mindent.
A videót [link] csak mobillal tudtam felvenni ezért a minősége nem a legjobb.
Alaplap:ASUS CORSSHAIR V FORMULA Z
CPU:AMD FX 8120 4.4 Ghz
Memória: DDR3 1333 mhz 8Gb
SSD: OCZ RevoDrive 3 PCI-Express 240 GB

Remélem ez az eredmény már jónak mondható.

-
04ahgy
nagyúr
válasz
kerekfej
üzenetére
Csomó más gyártónak van SandForce SSD-je, ami nem hullik. Az OCZ hullik gyanúsan erősen, és nem csak a SandForce vezérlős. Ott a Petrol, ott a Vertex Plus. Egyik sem SF.
Ott az ADATA S510, S511, Corsair Force, Force GT. Egyik sem hullik.
Szóval ezt a SandForce hullik általánosítást nem, az OCZ hullik általánosítást viszont el tudom fogadni.
(#45976) SzlobiG: A firmware megint nem a vezérlőn múlik. A Force GT-t miért tudták kiscsillió fw update nélkül egyből jóra alkotni?
HGyu
-
válasz
kerekfej
üzenetére
Na igen ha ilyen jó lenne az SF vezérlő akkor kb az összes gyártó őket választaná, de hiába az írás takarékosság, ha a megbízhatóság nincs akkora mint egy intel vagy samu vezérlő.
Emlékszek amikor az intelt vettem sokan panaszkodtak az OCZ ssdkre várták az fw-t. Nem mondom, hogy most is ilyenek mivel van ellenpélda is meg azóta azért eltelt lassan két év sokat fejlődtek, de én most se SF vezérlőst fogok választani az biztos.

-
kerekfej
őstag
válasz
04ahgy
üzenetére
Alig volt eddig Samsung meghibásodásról visszajelzés (itt a PH-n vagy a külföldi fórumokban), viszont Sandforce-osból rengeteg (főleg OCZ). Ebből az következik, hogy így nem az a gyenge pontjuk és a Sandforce SSD-k hullanak (lásd korábban sokat linkelt külföldi valós meghibásodási statisztika).
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És nem lehetne valahogy felhasználni az így fennmaradt üres területet?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viszont megint egy következtetés, a fentiek alapján: általános használatot tekintve, teljesen azonos flash chipekkel és azonos használattal, statisztikai alapon a SandForce SSD-k tartósabbak, hiszen kevesebb az írás, jobban tudja a wear leveling algoritmus a dolgát végezni.
HGyu
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ez így tökéletes. A hibernációt akkor érdemes kikapcsolni, ha nem használod. Klasszikus értelemben nincs értelme, mert pillanatok alatt feláll a gép kikapcsolásból is, max. annyi előnye van, hogy folytathatsz mindent onnan, ahonnan abbahagytad.
Meg lehet tartani, semmi problémát nem okoz, csak annyi, hogy a hibrid alvás miatt a 7-es esetén ha aludni küldöd, akkor is kiírja a memória tartalmát a merevlemezre, hiába "csak" altatod. Előnye, hogy így áranszünet esetén sem bukod a folyamataidat, hátránya, hogy ír a lemezre. Ha ez nem zavar, bevállalod, vagy szükséged van rá, maradhat, annyira nem ír sokat.
Az indexelést végül én is visszaállítottam, ebben nem vagyok határozott állásponton, de mivel a magician ajánlja, sok hülyeséget viszont ezzel ellentétben fel sem ajánl, gondoltam biztos jó oka van rá. Ír valamennyit, és ez az írás folyamatos, de megtartható.
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem, köszi a helpet!
-
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem és ezeket a visszaállítási "hulladékokat" ami 5-10 GB-t is foglalhat, nem lehet manuálisan törölgetni?
Meg nekem 120GB-s SSD-m van és annak csak a fele használt, 55GB még szabad ilyen esetben maradhat a visszaállítási pont dolog?
Nekem a .NET keretrendszer-el volt gondom és az kavart be a gépbe és végül egy Repair Tool segített a Microsoft oldaláról, és az ehhez tartozó frissítések mindig létrehoznak visszaállítási pontot, és ami után feltettem egy update-et már jön is az értesítő h újabb érhető el hozzá, így elég sok ilyen pont lenne, akkor most h már a feltelepítése után van visszaállítási pontom, kapcsoljam ki nyugodtan? Amúgy a visszaállítási pontok meddig elérhetőek, ha jól tudom akkor visszamenőleg csak 30 napot néz, ugye? -
keke69
őstag
Sziasztok!
A Magician program az csak samsunghoz jó?Agilityhez van valami?
THX -
válasz
@matthew@
üzenetére
Önmagában a rendszer-visszaállítási pontokkal semmi gond nincs, hasznos lehet bizonyos esetekben. A probléma inkább az, hogy már elég régóta a legkisebb utility-k is létrehozhatnak visszaállítási pontokat. Ha valaki frissen telepített OS-re nekiáll az általa használt utility-ket telepíteni, akkor lehet, hogy 10-ből 10 létrehozza a visszaállítási pontokat, nagyobb, összetettebb progikról nem is beszélve, így akár előfordulhat, 5-10GB-nyi visszaállítási pont is felhalmozódhat, ami egy kisebb kapacitású SSD esetén elég sok helyet foglal el.
Én 2 dologt szoktam javasolni
1. Amíg telepítesz és megbízható alkalmazásokat telepítesz(amiről biztosan tudod, hogy nem amortizálják le a rendszert, nem fogod eltávolítani stb stb), arra az időre tiltsák le a rendszervisszaállítást, aztán ha minden a helyére került, minden progi telepítve lett, konfigolva lett, frissítések fent vannak stb stb, akkor kapcsolják vissza és kézzel hozzanak egyet létre azonnal.2. Kapcsolják ki végérvényesen a visszaállítási, viszont ez esetben kötelezően használjanak külső backup/restore alkalmazást, amivel, szintén ahogy minden szükséges telepítés frissítés stb a helyére került készítsenek egy backup-ot.
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Már kb. fél éve hajtok egy OCZ Agility 3 120GB-s SSD-t és nagyon meg vagyok vele elégedve, csak 1 dolog merült fel kérdésnek:
Olvastam azt h az 1. beüzemeléskor bizonyos szolgáltatásokat ki kell kapcsolni az SSD kímélése érdekében, és a rendszer visszaállítás is ide tartozott, ki is kapcsoltam de nemrégiben szükségem lett volna rá, mert megmentett volna egy napos macerás géptakarítástó, viszont most ezt visszakapcsoltam, mert jobb ha van, ilyen esetekben. A kérdésem az lenne h ez ténylegesen rövidíti az SSD élettartamát vagy jelentős mértékben nem? -
Neil Watts
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Szia!
1) Igen, abban telepítettem. Nagyon gyászos volt az alap msahci driver Win alatt (iszonyat lassú volt), így utólagosan felraktam a lapomhoz való chipset drivert, így mostmár az AMD SATA drivere hajtja a rendszert.
2) Úgy néz ki hogy igen. Szűz telepítés volt természetesen.

3) Elméletileg igen:
"A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #177 Wear Leveling Count"4) Ezek is megvannak

5) Biztos hogy ki kell kapcsolnom a hibernációt és az indexelést?
Akkor végezetül pedig álljon itt egy kép a teljes műveletről, hogy akkor jól csináltam-e
(Vigyázat, nagyon széles lesz)Üdv. core2
-
kissadam22
tag
Szia pedig be is töltött a Win. Minden progi jo volt, és követtem minden lépést, de valahol el véreztem. Köszi az infót.
-
válasz
kissadam22
üzenetére
Sajnos ez megint a szokásos "először telepítek, mint hogy kérdeznék/olvasnék" kategóriájú hiba, mert akkor már tudtad volna, mit és hogyan és biztosan nem utólag próbálod meg AHCI-re állítani a SATA üzemmódot, hanem a telepítés előtt...
Mit lehet most tenni? Először is állítsd vissza SATA IDE módra a BIOS-t, hogy legalább elinduljon újra az OS.
Ha ezzel megvagy, akkor meg privátba dobj egy képet az eszközkezelő/IDE ATA/ATAPI vezérlők csoportról meg az alalapod pontos típusát is add meg -
eszakas
őstag
válasz
kissadam22
üzenetére
Felcserélted a sorrendet!
Először BIOS átállítás IDE-ről AHCI-ra. kapcsold vissza ide modra keress rá a forumon valahol visszább hogy kell a regisztriben módosítani a bejegyzést az AHCI driverhez. Vagy egyszerűbb ha a BIOS-ban át állítod AHCI-ra és így telepíted a Windowst.
-
kissadam22
tag
Sziasztok. Segitsetek nekem légyzi.. ssdre- telepitetem win 7-t. Fasza jó volt igaz Ide-n volt álitva. Be is Botolt minden progi jo volt. Olvastam linket Ssd beálutása..Sart keresöbe Regedit...Machen.. ilyesmi. Aztnán Bios Ide átállitasa Achi-ra. Innentöl. NEM indul a gépem hiába állitotam be a Biosba Az Ssd-t de Semmi. Köszi
-
lujó55
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi.
megnyugodtam.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Szia! Mennyi az a sok?
[link] Vegyük ezt alapul, de leírom értelmesebben:
1) AHCI módban telepítetted a win-t ugye? Ezt ellenőrizd le.
2) Eltolás rendben van? Ha szűz telepítés volt, akkor minden bizonnyal, de innen a 2. pont szerint leellenőrizheted.
3) TRIM működik? Ezt a HD Sentinel kiírja.
4) Ezek után felteszen a Samsung Magiciant, és frissíted, innentől ezzel dolgozunk.
4/a) Elindítod, bemész az OS optimization menüpontba, és az ottani listából beállítasz mindent, ami még nem zöld:
- Superfetch ki
- Defrag ki
- Indexelés ki (ez mondjuk nem feltétlenül fontos, ez rád van bízva)
azt hiszem más nincs is ott.4/b) Bemész az overprovisioning menüpontba (ha még nem határoltál el területet az overprovisioningnak), ott analyze majd shrink.
gaabbaa cikkéből ekkor már kész az 1, 2, 3, 4, 8, 11 pont
5) gaabbaa cikke szerint megcsinálod a hibernáció kikapcsolását (5-ös pont)
6) a 6-7-9-10-12 pontokat nem kell megcsinálni, mert nem nyersz vele szinte semmit, de vagy lassít, vagy veszélyt jelent a rendszerre nézve - ezek jól vannak úgy ahogy vannak.
---
A telepítésre elmehet akár 100-150 GB írás, utána még 100 simán, mire belakod, utána napi 5-10 GB írás reális, ha csak a rendszer ír az SSD-re (tehát böngészel, játszol, nem telepítesz, nem másolsz rá)
-
válasz
04ahgy
üzenetére
Pontosan úgy van, ahogy írod.
Annak idején a Sandforce pont egy gyakorlati példával mutatta be a DuraWrite(ez végzi a tömörítést) hatékonyságát, azaz egy W7 és Office telepített gépen, ami 25GB-ot foglalt, az ténylegesen 11GB írást generált, azaz csak 11GB-nyi NAND írást eszközölt a vezérlő.
Ezt csak a SF tudja, tömörítést nem használó SSD-k nem 25GB-ot írnának, hanem kb 25%-al többet, azaz amit az SF 11GB-al elintézett, azt pl a Samsung 470/830/840 kb. 32GB-al oldja meg(nem tud mást tenni).Ha teljesen teleírnád az említett 60GB-ot, ilyen tiszta 1-el, akkor azt történik, amit írtál, feltételeztél, minimális NAND írás történik, a fennmaradó hatalmas terület révén meg az SSD belső algoritmusai igen durván jó hatásfokkal dolgozhatnak.

A fent leírtakból talán végre belátható(és ez nem neked szól), hogy miért nem igaz az az állítás, amit gyakran kategorikusan kijelentenek páran a topikban, hogy az SF vezérlőseknél a random teszt a mérvadó, az a hiteles meg OS alatt is az a valós sebesség stb.
lujó55
csak ezért nem kell új alaplapot venned, semmi "baja" nem lesz az SSD-nek abban a deszkában sem. W7 esetén a W7 alap IDE driver-t kell használni és akkor a TRIM is menni fog.core2
Vége felé, az 5. pont - Magician-al azt elköveted és készen is vagy.
-
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
Tudnátok nekem adni egy beállítási listát, hogy miként konfiguráljam a Windows 7 rendszeremet a minél SSD kímélőbb működés érdekében? (Samsung 830-ról lenne szó)
Addig már eljutottam, hogy a defrag-et letíltottam. A HDSentinel szerint még így is sokat ír a rendszer az SSD-re. Mit változtassak még?
Köszönöm!
Üdv. core2
-
lujó55
addikt
Sziasztok.
Ez az alaplapom, nem támogat semmiféle AHCI-t, mert a déli híd még ICH7.
Lehet baja az SSD-nek (vagy nekem)?
Vagyis konkrétabban teszem fel a kérdést: hagyjam a gépben az SSD-t, vagy keressek neki másik odút, ehhez a deszkához meg térjek vissza a HDD-hez?
Akinek van ilyen tapasztalata, kérem segítsen. Még ma össze kell pakolnom a gépet
-
04ahgy
nagyúr
Kicsit elmélkedtem ezen a SandForce témán. Adott egy 60GB-os Sandforce SSD. A gyártó 60GB-ot ad meg, ennyi a chipek összesített tárolókapacitása (illetve valamivel több az over-provisioning miatt). Ha 60db olyan fájlt kreálok, ami csupa egyest tartalmaz, darabja 1GB-os, azt pár kB-osra be tudja tömöríteni (mindenki kipróbálhatja egy csak egyest tartalmazó txt-vel, mekkorára tömöríti mondjuk a winZIP). Mi lesz ilyenkor az SSD-n fennmaradó baromi sok felhasználatlan szabad hellyel? Hiszen a bemenő fájljaim 60GB-ot tettek ki, az SSD azt jelzi, hogy megtelt, és közben foglalt rajta mondjuk 1MB, nagyon durván túlbecsült következtetéssel számolva.

HGyu
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
04ahgy
üzenetére
"Mint tudjuk, az OS-t a HDD-hez képest 2-3 nagyságrenddel kisebb késleltetés gyorsítja az SSD esetén számottevően."
Ahogy mondod. Programok betöltésénél a crystaldiskmarkban valahol az 512 és a 4K közötti számok a mérvadóak, ahol a HDD jelentősen lemarad. Általában jellemző, hogy nem egyetlen többmegás állományt, hanem néhány tucat, pár kb-os DLL-t kell megnyitni egy program indulásához, ha pedig az egy .net-es alkalamzás, akkor lehet, hogy százszámra tartoznak hozzá DLL-k.
Igaz, az én mostani vinyóm közel sem egy combos WD Black (inkább egy samu ecogreen), de az, hogy 4K-s állományokból 0.3 megát sem tud olvasni, eközben az SSD ennek százszorosát olvassa be. Nagyobb állományoknál már "csak" tízszeres a lemaradása."csak a tömörítettel van baja. Jól tudom, hogy ez csak a Sandforce vezérlősöket érinti?"
Nincs baja azzal sem. A Sandforce vezérlő minden írást tömörítve végez, ezért, azok az állományok, amik jól tömöríthetőek, azokat letömöríti mondjuk a fele méretre, és ezt a fele méretet írja ki ugyanazzal a sebességgel, mint egy nem sandforce-os. Tehát, te azt látod, hogy a 600 megás állománnyal végzett 1másodperc alatt. Holott, csak 250-300megabyte írási műveletet végzett el. Azonban, amit nem tud tömöríteni, azt kénytelen ő is teljes méretében a lemezre írni, ezért látszik úgy, mintha valami baja lenne, mert lassabban ír. -
válasz
SzlobiG
üzenetére
OS használat, átlag használat esetén nincs jelentősége(ha rendszermeghajtónak veszed az SSD-t egyszerűbben). Az OS nem tömöríthetetlen állományokból áll kizárólag. Józan paraszti ésszel is könnyen belátható, hisz akkor egy Samsung SSD-vel (amik nem használnak tömörítést) fele/haramada stb idő alatt bootolna egy gép, szemmel érzékelhetően gyorsabban szedné a talpát az OS, mint egy Sandforce-os SSD-vel. Természetesen ez gyakorlatban nincs így...
Igen, a Sandforce-os meghajtók tömörítenek(van ám ennek előnye is, pl a WAF értékük a legjobb) -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem, akkor nincsen jelentősége végül is érthető mivel a tömörítetlen fájlok esetén gyors, csak a tömörítettel van baja. Jól tudom, hogy ez csak a Sandforce vezérlősöket érinti?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mint tudjuk, az OS-t a HDD-hez képest 2-3 nagyságrenddel kisebb késleltetés gyorsítja az SSD esetén számottevően.
(Csak a te hsz-edre válaszoltam, de tudom, hogy te tudod.
)HGyu
-
válasz
SzlobiG
üzenetére
"Mer ugye nyilván érthető hogy így gyorsabb na de mindennapi használatba a random a mérvadó, nem?"
Nem. A random az olyasmi, mint amikor winrar fájlokat másolgatsz, de 1 db 120GB SSD esetén csak az csinál ilyet, akinek elgurult a gyógyszere. (Aki tényleg sok adatmozgatást végez, az 2 db 512-t vesz, nem 1 db 120-ast, ott már lehet szempont a random sebesség)
OS használatához meg már régen túl sok az is, amit tud random-ban. (OS nem olvasgat több 100 MB-os fájlokat és nem is ír)Szóval OS alatt se a random, se a 0 fill nem bír érdemi jelentőséggel, mert valahol a kettő közt van az átlagteljesítmény, hogy hol, az meg nem meghatározható.
-
kissadam22
tag
Sziasztok. Kérdésem lenne, most vettem egy SSD VERTEX 3 120Gb. Milyen beállitásokat kell csinálni hogy sokáig jó legyen. Èn úgy csinàltam. Ssd-n a Win 7. D-C meghajtónak (wd 500 sata3 winyó) azob pedig a programok(Nero.torrent.office daemon tools. Ès minden más a rendszeren kivül) ide jönnek a letöltések külön mappába. De a netem youtube nézése közben ment az utorrent és beszagatott a videó.miért van ez. A másik hogy a D meghajtóra van telepitve a daemon tools be akarok rakni valamit akkor kiirja a rendszer nem látja,hibás a fálj.. ez is mièrt van. Köszi valaki tudna segiteni hogy épitsem ujra a redszert. Köszi
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
deathtania
üzenetére
Ha egy icipicit még tudnál hozzátenni (14.900,-), akkor inkább egy 64GB-os Samsung 830-at vegyél:
- nagyobb (picit), korszerűbb, gyorsabb és megbízhatóbb. -
deathtania
senior tag
sziasztok!
nekem egy olyan kérdésem volna, hogy az OCZ Vertex II-iről mi a tapasztalat? láttam, hogy már 12500körül vesztegetnek egy 60GBset boltban, és gondoltam, hogy beruháznék egybe.
tapasztalat milyen velük? -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem is keverem tisztába vagyok vele, hogy ez nem egy sata/lan stb marvell vezérlő.
Oda azért nem írok mert inkább az érdekel, hogy mennyire megbízható a Marvell. A mostani Intellel semmi gondom nincs, de anno amikor vettem még nemigen volt ajánlott a marvell vezérlős ssd.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Először inkább a BSOD-t kellene kielemezni(BlueScreenView vagy WhoCrashed), hogy mégis mi okozza, mert lehet, hogy semmi köze az SSD-hez.(Leírásod alapján biztosan nem FW gond, mert ha az lenne, az a kezdetektől jelentkezett volna)
Ha esetleg a javasolt progikról dobnál képet(kell segítség), akkor azt ebbe a topikba tedd: [link]
-
Winner_hun
félisten
Utolér a végzet? 0x000000F4 hibakódú kékhalálok kísértenek pár napja. Az első kékhalál gépújraindítása után a BIOS nem látta az SSD-t. Na mondom ennek kampec. Másik gépbe berakva látta. Windows csak javítás után indult el.
Azóta van hogy gép indítása után pár perccel, de van hogy órákon át semmi baja és csak később jön a kékhalál. Szépen lassan kifagy minden. FW frissítésnél az adatok megmaradnak ha rendben lefut a frissítés? HD Sentinel-ben semmi hibát nem látok.Kingston SSDNow V+200 120 GB SSD az áldozat.
-
válasz
SzlobiG
üzenetére
Ne keverd össze az alaplapi Marvell SATA vezérlőt, az SSD-ben lévő -ráadásul Server-grade kategóriájú- Marvell processzorral( DualCore - ARM)...

Sok tapasztalat nincs vele, de nem hinném, hogy mellé tudnál vele nyúlni. Ettől függetlenül a Samsung 830 ismertebb modell, ha nem bízol a Plextorban esetleg.Viszont ha még SSD vásárlás előtt állsz, akkor ebben a topikban tedd fel az esetlegesen felmerülő további kérdéseid. Thx!
-
jeni
félisten
válasz
ablack
üzenetére
1.mindenképpen a az 0-s vagy az 1-s sata portba tedd az SSD-t.(egyes lapok másképpen számoznak.) vagyis a legkisebb első sata portba tedd.
2.ACHI módba tedd,nálam mindegyik ACHI módban van.
3.telepítésnél csak az SSD legyen rádugva.
4.igen lehet választani boot-ban,hogy melyikről induljon.-igen de akkor a win8 vagyis az SSD-ről indítva a korábbi HDD-n tárolt programok nem biztos,hogy fognak működni,legalábbis az akkor C meghajtóra tettekre biztosan nem .
5.igen látható az adataid,nekem két win7-tvolt a gépben az SSD-n és korábbi HDD-n. -
Dinter
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Bocsi, nem vettem észre

-
CoolBoy323
nagyúr
-
Dinter
addikt
Üdv.
Tudnátok mondani egy SSD-t 10-15k forint körül, rendszer alá?
-
ablack
senior tag
Tudna válaszolni valaki?
[link] -
Plextor M3S 256Gb
Használ valaki ilyet?
Nagyon gondolkodok rajta mert jó áron van és a G2-es intelemtől jóval gyorsabb lenne viszont ez ugye Marvell vezérlős kicsit tartok tőle. Erősítsetek meg, hogy nincs gond vele.

Még ami szóba jöhet az a Samu 830-as szintén 256gigás verzió csak az picit drágább.
Sandforce vezérlősek meg kiesnek az áruk miatt.
-
-
Vasinger!
nagyúr
Egy gyors láma kérdés:
Egy átlag 128-as SSD kb. mennyit fogyaszt? Tehát egy notinak mennyivel rövidíti meg az akkuidejét?
-
jeni
félisten
válasz
tomiee85
üzenetére
hello
kérdés melyik laptopba? mivel 2 féle méret van egy 9mm és egy 12,7mm.
az alábbi egy 12,7mm
nekem is van egy 12,7mm amit előre megvettem az apámnak de úgy tűnik nem lesz még egy SDD berakva,a meglévő HDD mellé. -
tomiee85
senior tag
Sziasztok!
Milyen beépítő keretet ajánlanátok SSD-hez egy DVD helyére laptopba?
Köszi
-
Great_Muta
tag
Üdv!
A BIOS-ban érdemes a SATA sebességet Default-ról, 6GB/s-re állítani?
Számít valamit?
-
kaboska
aktív tag
Azt hol tudom megnézni hogy jelenleg milyen Firmware van az SSD-én?
Kösz
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Vettem egy Samsung 830 SSD-t és egy kis segítség kellene a beüzemelésében.
Jelenleg az alaplapra egy HDD (a 6-os SATA portra) és egy DVD író(az 5-ös SATA portra) van kötve.
Az SSD-t az 1-es portra lenne érdemes kötnöm?
Az SSD rádugása előtt beléptem a BIOS-ba és ezt írta ki: [link] [link]
E szerint ha az 1-4 port IDE-ben van akkor az 5-6-os-nak is abban kell lennie?
Gondolom ha a HDD is AHCI-ban lenne az úgy nem lenne jó?A HDD-n jelenleg Windows 7 van, az SSD-re pedig a Windows 8-at szeretném feltenni. Ez megoldható úgy hogy a BOOT-nál ki tudjam választani hogy melyik rendszer induljon (Ez a Windows 7-ben maradt programok miatt lenne fontos)?
Ha az SSD-n lévő Windows 8-at használnám, attól hogy a HDD-n van egy Windows 7 attól még látnám a rajta lévő adatokat?
Gondolom a Windows telepítés idejére le kell húznom a gépről a HDD-t?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Lapozófileod be van-e kapcsolva? Alapbeállításon van-e?
szerk: start menü/keresés "virtu" és a "Virtuális memória méretének módosítására" kattints, és kövesd ami ott van.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323
üzenetére
még mindig nem működik rendesen az office...
átraktam a HDDre a TEMP mappát, vagyis azt adtam meg neki, hogy E:\Temp TEMP és TMPnek is, de még mindig nem jó

-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
Van egy agility 3 SSD-m és próbáltam a firmware-t frissíteni rajta, de nem sikerült. Én a bootolhato mini linux verziót választottam és amikor ott rányomok hogy frissítsen, akkor 2.22-ről elindul és frissiti 2.22-re de a jelenlegi verzió 2.25. Esetleg az a gond, hogy nem a legújabb bootolható linuxot használom? Tehát a linuxban van benne a driver, nem a netről szedi le?
Próbáltam a bootolható pendrive-ot is, de nem bootolt be róla.
-
Akcok94
senior tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
csak azért kérdeztem mert még nem volt ssd-m és nem szeretnék hülyeséget csinálni.
akkor 128gb veszek.melyik a legjobb ssd 128gb kategóriába?
Samsung vagy kingston? -
FF23
senior tag
válasz
Dictator^
üzenetére
Ezeknek nem sok köze lehet a problémádhoz.
Menj a szolgáltatásokhoz (futtatás: services.msc) és a Winows Search-t állítsd automatikusra és indtsd el, majd a Függőségek fülnél ellenőrizd, hogy nincs-e letiltva valami, ami ehhez szükséges. Ezután a Vezérlőpult-> Indexelés beállításánál jelőld ki, hogy miket kezeljen (dokumentumok...).
Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- LG LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Arc Raiders
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hibátlanok. De amúgy a Samsung is nagyon jó, ezt csak neked mondom.