Hirdetés
Aktív témák
-
keke69
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy van már valami operációs rendszer karbantartó program amit ssd mellett lehet illetve ajánlott használni?
Köszönöm!
-
eszakas
őstag
Sziasztok!
Segítsetek! Ha jól olvasom a lapom specifikációját akkor ugye az első 6db SATA csatlakozó nem marvell csak az eSATA vezérlő ?
-
-
chatran
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A cikk ezen részét már nem olvastam, bocsánat. Még egy kérdés. Az SSD Life Pro kompatibilis a Samsung 830-cal? -
válasz
chatran
üzenetére
"3. A Hard Disk Sentinel azt írja ki a vadonatúj SSD-mről, hogy a Teljesítmény 100%, de a Kondíció csak 99%. Miért van ez?
Azért, mert egyes gyártók SSD-inek kondíciója 99%-ról indul, nem 100-ról, ez teljesen természetes jelenség. Ilyen SSD-k pl Samsung 470/830 és Intel egyes SSD-i stb." Forrás
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
chatran
őstag
Samsung 830 128GB SSD. Működési idő 19 óra, összes írt adatmennyiség: 111,8GB. Normális, hogy a Sentinel a kondíciót 99%-nak látja?
-
k78chriss
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Már olvasom is köszi!!
-
válasz
k78chriss
üzenetére
Ha SSD vásárlás előtt vagy még, akkor ez a topik a megfelelő számodra, ennek a topiknak is az első hozzászólása, amelyben megtalálható ez a cikk, amiben ki van vesézve, hogy milyen szempontok alapján lehet/célszerű választani SSD-t és még számos dolog, valamint található benne egy ajánlott SSD-k lista is. Szintén az első hozzászólásban számos hasznos infó található, érdemes rászánni egy kis időt, hogy átnézd.

-
k78chriss
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kössz urak, valami ilyenben bíztam

Van valami gyártó vagy tipus amit ajánlanátok? (60 vagy 120gb)
-
Zsamolzsa
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezer hála.
És ha simán a kék sata2 csatiba rakom,és kihagyom a sata3 állítgatást,akkor sem vesztek semmit talán jobban is járok.
Köszönöm a segítséget,szerintem ennél jobban sehol nem lehet információt gyűjteni!!!Királyok vagytok
-
válasz
Zsamolzsa
üzenetére
Módosítottam a bejegyzés. (A rev 1.0 meg a rev 2.0 között nincs különbség BIOS beállítás tekintetében)
k78chriss
Nem tudok olyan SATA3-as SSD-ről, ami ne támogatná a SATA2-t, szóval nyugodtan választhatsz SATA3-as SSD-t. (Ha valaki SATA1-en szeretne használni SSD-t, na ott már utána kell járni, mert nem minden SATA3-as támogatja a SATA1-t) -
k78chriss
tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy egy x38 as alaplaphoz ami sata2 vehetek e ill. müködik e egy sata3 as ssd? vagy keressek sata2 ssdt
Köszi
-
Coolmat
őstag
válasz
Zsamolzsa
üzenetére
A honlap szerint rev 2.0-nál is így működik a dolog. Írtam már korábban hogy jobban jársz ha átteszed az SSD-t egy Intel SATA2-es portra, nincs vele szívás, és sebességben is csak a benchmarkokban érzékelnéd hogy nem SATA3-on megy, érzetre semmi különbséget nem tapasztalnál, ellenben ha áttenéd a VGA kártyát X4-es foglalatba vagy lefelezné neked X8-ra azt jobban megéreznéd játékokban.
Szerk: látom te is erre jutottál

-
Zsamolzsa
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Á nem szórakozok vele inkább rakom SATA2-be,majd jövőre cserélem a lapot,procit,memóriát,addig meg kibírja.Már csak 1-uccsó kérésem van

Megcsinálnád a sima SATA2 BIOS beállításokat.Az első linked nagyon király...
Előre is köszike
Jah amúgy a W7 volt a xar
-
válasz
Zsamolzsa
üzenetére
Akkor döntsd el mit is szeretnél, 2 lehetőséged van
1. menjen a Marvell SATA3-on és akkor x8 lesz az elsődleges PCIE sebesség
2. Ne menjen, csak SATA2-n a Marvell is, marad x16 a PCIE (ez esetben viszont automatikusan az Intel SATA2-es portra kösd az SSD-t)Melegen ajánlanám a 2. lehetőséget, mert SATA3 és SATA2 sebesség közt semmi különbség sincs amúgy sem OS alatt, semmit nem éreznél ki belőle, akkor meg minek szenvedni a Marvell SATA3-al, ha ráadásul ilyen szivatós a deszka amúgy is...
-
Zsamolzsa
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszike,csak viszont ma néztem utána és nekem rev 1.0 verziójú van és nem rev 2.0

Erre is vonatkozik a csere-bere?És ha átteszem a videókarit a másikba (1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4),err ezt írja,ezek szerint nem tudja a másik slot a x16 running???Akkor most hogy vagy mi van???És ha estleg áttszem akkor miket kell állítgatni a videó karihoz vagy felismer mindent a kis drága???pá
-
válasz
Zsamolzsa
üzenetére
Betettem az alaplapot a bejegyzésembe, olvasd át.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ZozzHUN
üzenetére
100/100as most már, bár backup visszarakása után megint csak 240GB írt adatnál járok, de most már letojom, legalább nem 70%-os a kondíció

(Bár jegyzem meg, a másiknál is minden tökéletes volt, minden teszt rendesen lefutott, de az istenért nem akarta vissza rakni a kondíciót 100%-ra)
-
válasz
Zsamolzsa
üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy a Marvell vezérlő SATA3-as sebességen menjen, akkor sajnos a VGA-t át kell tenni a 2. PCIE portba.
Ez megfontolandó, hisz amúgy meg egy Sandforce-os SSD-d van, ami meg amúgy sem mindig van jó barátságban a Marvell vezérlővel.
Ennek ellenére, ha úfy döntesz, hogy bevállalod(és nem próbálod meg valamelyik sata2-es porton telepíteni a W7-t), akkor megcsinálom a BIOS beállítást és beteszem a bejegyzésembe. -
Zsamolzsa
tag
1 kari és az elsőbe
-
válasz
Zsamolzsa
üzenetére
Lehet, hogy furának tűnhet a kérdésem, de hidd el, sok köze van a SATA3 sebességhez, szóval hány darab VGA kártyád van? Ha egy, akkor az melyik PCIE portba van kötve(első vagy második)

Ez ilyen szivatós deszka
"When SATA3 / USB 3.0 (Marvell 9128 /NEC USB 3.0 Controllers) work at turbo mode, 1st PCIE x16 will work at x8 speed." -
skydragon
tag
ha a win nem települ ott valami más galiba van és nem hiszem hogy az ssd-hez van köze elsőnek én is ide módban raktam fel semmi bios (uefi) mizériát nem állítotam késöbb raktam át ahchira.
-
Zsamolzsa
tag
Akinek esetleg ilyen lapja van [link] és használ SSD-meghajtót,kérem linkeljen BIOS beállítást.
-
ZozzHUN
addikt
Oazis-ban vett Agility 3-ast szo nelkul csereltek, eppen kuszik vissza a windows backup, meglatjuk mi lesz a vege

-
Coolmat
őstag
válasz
csabsz13
üzenetére
Szia!
Ha az alárásodban szereplő géppel mérted, akkor SATA2 porton ne is várj 270MB/s-nél nagyobb lineáris értékeket. Az a furcsa, hogy még ezt sem éri el, és a 4K QD32 ugyanannyi mint a 4K eredményed, amiből nekem gyanús, hogy nem működik az NCQ, vagyis nem AHCI módban telepítetted a Windowst. BIOS-ban lesd meg mire van állítva a SATA vezérlőd, ha IDE, akkor meg is van a prlobléma forrása, ha nem szeretnél Windows-t újratelepíteni, akkor keresd meg ebben a cikben a "SATA IDE módban telepítettem a Windows 7-t" című részt.
Az új 503-as firmwareről: az előbb frissítettem a meghajtómat, és lehet csak placebo, de mintha gyorsabban bootolna a rendszer pár mp-el. Rontani nem ront semmin, szóval nyugodtan frissíthetsz, de előbb oldd meg az AHCI-s gondodat.
-
Zsamolzsa
tag
Aham THX.
Figyuszka az a cuccos gyártó szerint 535/480 sebességet tud.Ha a Marvell hulladék verzió,akkor mennyire esik vissza pl:500/450.vagy sokkal lejjebb?Ha Sata2 be dugom akkor meg pl:250/200-ra esik vissza? -
vazzz
őstag
válasz
Zsamolzsa
üzenetére
Várni kell, egyszer csak elindul. Egyébként a lapodon a sata3 az Marvell vezérlő, biosban külön opció van arra a vezérlőre is ahci bekapcsolás terén. Sajna nem valószínű, hogy hozza majd az ssd a gyári sebességértékeket, Marvell-nél általában alacsonyabb számokat dob tesztekben, de a mindennapos használatban ez nem észrevehető.
-
Coolmat
őstag
válasz
Zsamolzsa
üzenetére
Szia!
Próbáld meg a SATA2_0 portba dugni az SSD-t, valószínűleg nem szereti ezt a GSATA3_6 portot, ami a honlap leírása szerint Marvell vezérlős. Ha sikeresen feltelepült a Windows utána átdughatod és megnézheted mit produkál, egyáltalán elindul-e vele a Win. Ja és egy keresztkérdés: ugye nem virágbolti "vérpistike edition" Windows-al próbálkozol?
-
Zsamolzsa
tag
Hali...
Megvettem a Kingston v200+ 120 GB csodát,hát sajna nem tudom felrakni a W7-et.A partíciónálós ablak után bejön "Windows kicsomagolása 100%,majd Windows telepítése 0% kb 10 perc után is" mi lehet a baj???Mindent beállítottam BIOS-ban amiket 1-hsz-ben írtak???Próbáltam dvd és pendriverol is.
Ez a lapom [link] és a kék sata2 csatik felett van a fehér sata3 csatik,ahol 6-os és 7-es csati van(mindig a kisebbe kell dugni akkor a 6-os ba ment)...
Nah ez szép és jó akkor mi a baj??? -
zoo8800
veterán
válasz
UnConnecteD
üzenetére
Nekem G41MT-S2P lapom van, BIOS-ban szintén nem találtam ACHI-t. Telepítettem a Windowst, és megy a TRIM.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
"1. Igaz, hogy csak AHCI üzemmódban támogatott a TRIM?
Igaz is, meg nem is. Nem igaz, mert a Windows 7 alapértelmezett IDE(pciide.sys) és AHCI(msahci.sys) drivere is támogatja a TRIM parancsot, SATA IDE és SATA AHCI üzemmód esetén is.
Igaz, mert az AMD/Intel stb gyártok driverei csak SATA AHCI módban támogatják a TRIM-et.2. Parancssorból ellenőriztem a DisableDeleteNotify értékét és 0-t kaptam, akkor biztosan működik a TRIM?
Nem feltétlenül. A DisableDeleteNotify csak azt határozza meg, hogy a Windows 7 küldje avagy sem a TRIM parancsot(0 - küldi/1 - nem küldi). Ha küldi is, akkor sem biztos, hogy a parancs célba is ér, pl az AHCI driver "hibájából", ezért kell/célszerű ellenőrizni Hard Disk Sentinel-el, mert ez az alkalmazás megvizsgálja, hogy a kiküldött parancs valóban célhoz is ér-e." - idézet innen.
-
Neil Watts
veterán
válasz
UnConnecteD
üzenetére
Akkor ide módban telepítsd fel a W7-et, és utána egy
fsutil.exe behavior query DisableDeleteNotify -t rakj be ide, hogy mi ad rá.
Üdv. core2
-
UnConnecteD
senior tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
jaja, w7 ulti x64
-
Neil Watts
veterán
válasz
UnConnecteD
üzenetére
Milyen rendszert használsz amúgy? Win7?
Üdv. core2
-
fagy53
nagyúr
válasz
Neil Watts
üzenetére
Működni fog a TRIM, nem az AHCI-től függ, hanem az OS-től és az SSD-től
!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha ragaszkodtok az AHCI-hez, akkor lapot kell cserélnie...
-
fagy53
nagyúr
válasz
UnConnecteD
üzenetére
Úgy, hogy IDE-ben telepítesz..... nem lesz különösebb hátránya legalább is amit észrevennél. Legfeljebb nem kapcsolhatsz le vagy fel üzemközben meghajtókat!
-
Neil Watts
veterán
válasz
UnConnecteD
üzenetére
Dugd az SSD-t SATAII_0 portba, és ha van akkor a DVD írót a SATAII_3-ba. Erre mit lép?

Üdv. core2
-
UnConnecteD
senior tag
tegnap vettem egy Samsung 830 64 gb ssd-t. ma akartam ra telepiteni rendszert. a BIOS felismerte, de semmit nem tudok allitgatni ( AHCI ) . neztem ujabb BIOS-t a laphoz. de azzal sem lehetseges. az alaplap egy Gigabyte G41MT-S2PT. hogyan tudnam hasznalni ezt a meghajtot ebben az alaplapban?
-
csabsz13
aktív tag
helló,
Kingston V200-at nem ajánlják (azt is láttam a listádban), inkább a V200+-t.
egy kis teszt:
http://prohardver.hu/teszt/kingston_ssdnow_v_200_a_szukseges_plusz/ssdnow_v_200_90_gb_ssd.htmlitt ezekkel került összehasonlításra:
Crucial M4 64 GB CT064M4SSD2 (Marvell 88SS9174-BLD2) – fw.rev 0009
Samsung 830 SSD 64 GB MZ-7PC064 (Samsung S4LJ204X01-Y040) – fw.rev CXM01B1Q
OCZ Vertex 3 120 GB VTX3-25SAT3-120G (SandForce SF-2281VB1-SDC) – fw.rev 2.06
Intel SSD 510 250 GB SSDSC2MH250A2 (Marvell 88SS9174-BKK2) – fw.rev PWG2
Intel SSD 320 160 GB SSDSA2CW160G3 (Intel PC29AS21BA0) – fw.rev 0302
Intel X25-M G2 80 GB SSDSA2M080G2GC (Intel PC29AS21BA0) - fw.rev 2CV102M3
Kingston SSDNow V+100 96 GB SVP100S2B/96GR (Toshiba T6UG1XBG) – fw.rev CJR10202
Seagate Barracuda 7200.12 ST3500418AS – fw.rev CC38 -
czanga
őstag
Sziasztok.
Előzetes kérdésem lenne. Egyrészt érdekelne, hogy év vége közelettével esélyes e áremelkedés (vagy épp lejebb megy minden lassan).
Illetve az új agility 4-ről van e valami érdemleges infó? (kérdem az új vezérlő miatt)Egy sata2-es 2009-es MacBook Pro-ba lenne, és ámbár tudom, hogy szinte mind1 melyiket venném, mert alig érezném a különbséget, de késöbb egy új Mac Mini.be át fog kerülni, így érdemes (reális keretek közt) jobbat vennem talán.
Eddig agility 3-at, 4-et néztem. Elöbbivel kapcsolatban megrémített az itt olvasott jópár gond.
-
sir fg
aktív tag
válasz
S.O.S.
üzenetére
Tudtommal csak 1 kérdést tettél fel, hogy ki tudja-e használni. Igen, ki tudja. Lehet, hogy nem vennéd észre, de mérhetően gyorsabb lenne. Ha nem sokkal drágább, akkor miért ne?
Mondjuk nem vagyunk egyformák, de én, ha van sata 3-as portom, biztos olyan SSD-t is vennék.
Most vettem HDD-hez Usb-s házat. Abból is USB3-asat vettem, mert nem volt sokkal drágább, és van egy port a gépemen. Akkor meg miért ne? Ott is csak mérhető a különbség, de haladni kell a korral. :-) -
Nyuszo01
tag
Oksa rendben, mar en is ertem. Sajnalom szerintem rosszul fogalmaztan azert nem volt egyertelmu a kerdesem. Igen van 2db sata3 port az alaplapomon.
Mutatok egy kepet: alaplap itt paint-ben irtam egy kerdest, kerlek nezzetek meg. Nemtudom van-e olyan kabelem az alaplapom Asrock extreme3 gen3 ahhoz adtak 2kabelt, mar hasznalom. bar igaz csak 2db sata2-es vinyohoz. De neztem egy kabelt, tetszik mert viszonylag olcso meg a szine menne a hazhoz
Ez itt: sata3 Ez jo lenne igaz? Van rajta az a pocok is. -
zoo8800
veterán
válasz
Nyuszo01
üzenetére
Jah bocs, úgy értettem, hogy a SATA3-as kábelek közt nincs különbség. Ha a lapon van SATA3 csatlakozó, akkor talán érdemes SATA3-as kábelt használni. Érezhető kölünbség mondjuk nem sok lesz, ha csak rendszermeghajtónak használod az SSD-t.
Az L alakú akkor kell, ha máshogy nem fér el a csatlakozó. -
Nyuszo01
tag
válasz
zoo8800
üzenetére
Szia, de akkor itt miert irjak azt hogy sata3 kabel, ha elvileg ugyanolyan? Es dragabb is...
ipon sata3
ipon sima sata Mind a ketto 0.5meter-es es L alaku. Megis dragabb... Ez csak vakitas,hogy vegyek dragabbat pedig ugyan az? -
Nyuszo01
tag
Oksa rendben, koszonom mindenkinek.
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok, johoveten szeretnek venni egy ssd-t. Olyat fogok venni amihez nincs keret kabel stb. Azt szeretnem kerdezni hogy, van par bontatlan sata kabelem, hogy az jo-e hozza? Ugy ertem van kulombseg a sata kabelek kozott? Azon kivul hogy milyen hosszu es a szine. Vagy mindegy? Csak az a lenyeg Ha van sata3 csatlakozas az alaplapomon akkor oda dugom. Vagy esetleg van kifejezetten olyan kabel amivel gyorsabb?

Sajnalom ha hulyeseget kerdezek... -
S.O.S.
senior tag
Hali !
(#42201) radi8tor1 és (#42198) sir fg köszönöm a válaszokat !
Mivel nyitott maradt az összes általam felvázolt kérdés így teljesen nem tudom mit vegyek. 
Az árakat nézve a sata III nem sokkal drágább ! Lehet ,hogy nézek itt a ph-n 20 k körül egyet.(#42202) Neck basszus azt a szűrőt még nem is láttam

Üdv, -
Neck
veterán
Sziasztok,
SSD beszerelésén gondolkodom a Lenovo G580GH-mba.
A kapacitást 90-120GB-ra lőttem be, mivel arra már 2-3 játék is felfér a rendszer mellett, a 60-ast kicsinek találom, és egyébként is (amennyire szétnéztem) nem nagy ráfizetés (5e FT) dupla kapacitást eredményez.Ebből a listából böngészgettem. Kérdésem a következő: Melyik márka melyik típusát ajánlanátok a linkelt listából? (Ha esetleg más boltban tudtok a fentieknek megfelelő SSD-t 30000 forint alatti értékben, ami nincs a listában, akkor az is érdekel.
Az egyetlen szempontom a fentieken kívül a sebesség valós irodai felhasználás, és játékok alatt. (Programozás, levelezés, excel táblák, filmnézés, zenehallgatás, stb) Virtualizáció, szintetikus benchmarkok nem izgatnak
)A másik kérdés: Be fog férni a notiba? Olvastam valami olyanról, hogy 7mm meg 9mm magasság. Nyilván olyat szeretnék venni ami be fog férni. Segítségeteket előre is köszönöm!
Aktív témák
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os SSD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- AKCIÓ! 500GB HDD -K (WD) 16MB cache
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A cikk ezen részét már nem olvastam, bocsánat. Még egy kérdés. Az SSD Life Pro kompatibilis a Samsung 830-cal?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)