Hirdetés
- Projektor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
johnny82
üzenetére
disk boot failure, insert system disk and press enter
Ezt akkor írja ki, ha nincs bootolható eszköz , tehát valószínűnek tűnik, hogy nem állítottad be a biosban, hogy a WIN 7 telepítőről bootoljon...
(#45495) lujó55: WIN7/8 telepítő jól formáz, bízd csak rá nyugodtan.
(#45497) Zolom89: Ha az SSD-t már letesztelted, és nincs semmi baj vele, akkor a beállításaiddal, induló programokkal, vagy driverrel lehet a baj, és akkor nem SSD probléma. Elég tágak a lehetőségek.
Eseménynaplót is meg lehet nézni, mit ír ki arra az időre, amíg fagy a gép...
-
Van egy OCZ agelity ssd-m. Az miért lehet h ingadozik a win7 betöltési ideje? Egyszer tök jó, gép bekapcsolása után nagyon gyorsan fel áll a rendszer, máskor a töltő képernyőnél ragad 20sec-re is. Ezért miért lehet? Teljesen random módra csinálja..
-
lujó55
addikt
sziasztok!
szűz Win7 telepítés vadi új (formázatlan, particionálatlan) SSD-re hogy történjen?
Már annyi véleményt olvastam, van aki esküszik az előparticionálásra és formázásra, van aki azt mondja, tegyem be és hadd menjen. A kérdést azért teszem fel, mert nem tudom a Win7-nek mekkora a formázáskor az "alapértelmezett foglalási egység" és nem akarom azt, hogy 4MB-s blokkokból építse fel a partíciót.
-
-
Bodor
veterán
válasz
johnny82
üzenetére
Mert előfordulhat, hogy lecseréli a Win7 alap AHCI driverét, és csak csodálkozol, hogy miért nem megy a TRIM, másrészt sok felesleges dolgot is feltelepít a gépre, amire nincs is szükség, vagy csak bajt okoz.Szóval inkább egyesével az eszközkezelőben frissíteni a hiányzó drivereket.
Ha kíváncsi vagy még részletekre, akkor bővebben ezeken a hozzászólásokban olvashatsz róla. LINK -
Plavix
tag
Én is azt gondoltam magamról, hogy mindent meg tudok oldani a gépen. Az ssd, ill. a többi hardver kompatibilitása még hagy némi kívánni valót. Sokféle sata van "forgalomban", és - sajnos - pórul jártam. Nem volt okos dolog fél fejlesztésbe fognom.
-
-
Laci2277
senior tag
-
Hali!
Most vettem egy Samsung 830 128GB ssd-t. A kérdésem, hogy az alaplapomhoz kell-e még letöltsek valamit az audio/chipset/lan-on kívül?
Köszi, üdv!
-
siti
őstag
válasz
Plavix
üzenetére
nálam is hasonló a kiosztás, csak a hdd nagyobb, AHCI és megy minden gond nélkül, kivéve, hogy mindent sata2-re kellett dugni, mert vegyesben (s2/s3) okozott furcsaságokat, ott a sata3 csatin lógókat nem látta a bios. más a lap nálam. akkor nem szóltam, de megy a hdd ahci-vel.
Kerekfej
(ha kondició nulla és meghalt az ssd akkor miről működik a noti? mert arról posztol a kollega. ha van halott i7-es procid, ami működik, azt majd add nekem. köszi
) -
kerekfej
őstag
Megjelent: CrystalDiskMark 3.0.2
-
k0pasz
csendes tag
msi36,fenergie84 Köszönöm a választ.
-
dnelb
veterán
vertex3, notiban gyenge procival, sata2, ich9m chipset, ez így rendben van kb?

-
msi36
csendes tag
üdv szerintem olvas utána mit is jelent ez a *Kontroverzalisak

-
msi36
csendes tag
üdv szerintem nincs kivetnivaló

-
k0pasz
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung 830 64GB SSD.
Eredmények: [link]
SATA II-n megy, alap driverekkel, szerény véleményem szerint jók az eredmények, ha valaki találna valami kivetnivalót az szóljon.

Érdemes megcsinálni a Magician szoftverben a Performance Optimizationt?
-
msi36
csendes tag
üdv szerintem igen mert jóval drágább

http://www.arukereso.hu/merevlemez-c3103/crucial/256gb-sata-ct256m4ssd2-p49022568/
-
thybee
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Crucial M4 256GB jó vétel 43-44.000Ft-ért ebben a kategóriában?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
msi36
csendes tag
üdv akkor a BIOS-ban nem jól van beállítva más nem lehet a baj

-
Plavix
tag
Üdv!
Eddig tökéletes volt a gépem. Vettem 1 OCZ Agility 3 ssd-t. Az lett a C. Egy 500 GB HD501LJ a D. Látszólag minden rendben van. Néhány indítás után a Samsung vinchestert nem ismeri fel a rendszer. Több sata portot kipróbáltam. A BIOS-ban beállítva az AHCI. OP: Eredeti WIN 7. (3 egyforma Samsung winchesterrel is ua. a helyzet.) Még annyit, hogy ha a vinyót USB-n teszem fel, minden rendben. Megköszönném a segítséget!
-
msi36
csendes tag
Nézd meg indításnál

-
siti
őstag
válasz
potyi23
üzenetére
izé, ha nulla százalékos a kondi és működik akkor nincs baj. ugyan ez a helyzet, amikor az egészséges ember elmegy dokihoz, majd kétféle gyógyszerrel jön ki. (nálam megy az ocz agility3, de még csak egy hetes) tudom bosszantó, de hát van rajta 10 év gari, tönkremegy -> kicserélik. milyen jó lenne ez az autóknál. elromlott, itt egy vadi új...
-
potyi23
senior tag
Hali.Akik irtak nekem :Már lassan ket honapja notit hasznalok,mert az asztalmiba meg elszalt az alaplap.Elkezdtem hasznalni a ritkan hasznalt notimat,egy het alatt kinyiffant a HDD.Vettem bele masikat ,majd azt eladtam.Vettem egy Acer notit,abban volt es hdd,azt kiszedtem,es tettem bele EZT a HULLADEK SSD-t.Szoval nem asztalni geprol van szo.!miota fellett installalva meg az sztalrol sem lett felveve.jelenleg mostis arrol irok 0 % - os kondcioval.Meddig fog ez igy menni ? Mert meg nincs olyan gepem amit hasznalni tudnek

-
jeni
félisten
válasz
04ahgy
üzenetére
én tegnap előtt adtam le egy OCZ Petrolt,ami tök halott volt egy volt tulaj által neki se ment elsőre.
az OCZ memóriát illetően meg nekem sose volt gondom egy 1366-s Giga 58 lapban,mivel váltottam 1366-ról 1155-re,így tavaly eladtam.
Mai napig nem panaszkodtak még
jeleztem a boltnak,hogy nem szívesen fogadnám el a OCZ Petrolt cserébe ha vissza jönne egy új példány abból.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
potyi23
üzenetére
Ezt nem a táp okozza, akkor max. adatkapcsolati hiba lenne. De SSD elhalálozásakor már ezzel a HDSentinel görbével többször találkoztam.
Amúgy az elmúlt 3 héten belül 6 vagy 7 db megdöglött, garis OCZ Agility 3-at láttam (különböző tárkapacitásúak voltak). A Petrolt meg hadd ne kezdjem számolni.

Most nem a gonoszság beszél belőlem, de az OCZ-nél valami nem oké. A DDR3-mal is ugyanez volt. Cserélhetted, és vihetted a második, harmadik cserét is menetrend szerint gariztatni. Ki is szálltak a bizniszből hamar, én meg nagyra nyitott szemekkel csodálkozok, ha jelenleg gépben hibátlanul üzemelő OCZ DDR3-at látok.
HGyu
-
papa019
senior tag
Ha a 120 Gb-os SSD-men jelenleg fent van a Win8 (egy partíció van csak + a 350Mb) és szeretném felrakni mellé az Ubuntut, akkor nyugodtan kivághatok ebből egy kisebb darabot (~20Gb) vagy érdemesebb újrarakni a Win-t is partícionálás után? Befolyásol ez valamit is az SSD-n?
-
PAtr0n
addikt
válasz
potyi23
üzenetére
Még az is előfordulhat (ha előtte egy HDD is összefosta magát), hogy a tápkábellel van valami jókora gubanc. Van még arra a körre kötve más fogyasztó?
Illetve (bár ennek kisebb az esélye), a Sata kábellel lesz valami, vagy a Sata vezérlővel az alaplapon! Tuti halott a HDD? Más gépben lett próbálva? Javaslom a géped környékén nézz szét először.Bocsi a sok kérdésért, de ez így több mint gyanús. (Még akkor is ha az OCZ meghibásodásától rohadtul nem lennék meglepődve)

-
potyi23
senior tag
válasz
DeFranco
üzenetére
akkor mehet ezis vissza gariba ?
hát en meg...ok.egy hete dobtam ki egy hdd t mert megdoglott az adataimmal,rendeltem inkabb egy ssd -t ,mert hat ezekben nincsenek tanyerok,kisebb meghibasodas.DE HAT NEM
4 nap utan megdoglott ezis.
azt hiszem fellogatom magam 
ja,igen,frissitettem FW-t 2.25 re. 2.20 rol...
-
Bodor
veterán
válasz
bluobluo75
üzenetére
Akkor én is csak ezt tudom ajánlani.
-
bluobluo75
őstag
válasz
DeFranco
üzenetére
Ez így egészen biztos nem fog menni, rengeteg időt vesz igénybe!

Ha csak amit korábban írtál az még jó! -
bluobluo75
őstag
Az a helyzet nem én fogom beletenni, állítani csak használni, nem szeretnék több oldalnyi körmölős beállítást, ami a legfontosabb az SSD üzemeltetéséhez az érdekellne

Azért mondom régen ennyi is elég volt: [link]
Nem vagyok profi, egy néhány de mindenképp fontos beállítás kellene nekem!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
potyi23
üzenetére
Ez szerintem gariba vissza, akármi is legyen. Valami módosítás volt a gépen? Firmware frissítés, vagy ilyesmi. Nem követtem eddig végig a sztoridat.
@bluobluo75: Ezt olvasd el én eszerint csinálnám. Az a 10-12 vagy 15 lépéses lista, ami a neten meg itt a PH!-n terjed, az szerény véleményem szerint csak félig igaz, a másik fele felesleges, vagy egyenesen káros is lehet (bár csak kivételes esetekben).
Neked annyi előnyöd van, hogy az SSD-vel kapsz egy jó szoftvert is, ez a Magician. Ezt felteszed a mellékelt CD-ről, majd ha felajánl update-t akkor megcsinálod. Egyebekben a linkelt hozzászólást kövesd. A szoftver egyszerű, fogod tudni használni. Az indításnál egy ideig eltart, amíg elpotyol a rendszeren, de utána egyszerű, minta faék.
@Bodor: gondolkodtam már rajta sokat, de minél tovább húzom, annál jobban érzem, hogy nem vagyok méltó rá... nincs meg annyi tudásom, hogy egy rendes bejegyzést írjak róla a félinformációkból meg egy random butaság lesz csak.
-
xcds
őstag
válasz
bluobluo75
üzenetére
De van: Telepíts ahci módban, utána ellenőrizd hd sentinellel, hogy működik-e a trim. Ha működik, kész vagy!

-
Bodor
veterán
válasz
bluobluo75
üzenetére
Nincs. Csak menj végig azokon a pontokon, amiket meg kell csinálni, amiket meg nem javasolok, azokat hagyd ki, máris rövidebb lesz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
batt
aktív tag
Kérhetnék egy kis segítséget az értelmezésben?
A smart adatoknál melyikre érdemes oda figyelni?
Esetleg erre valaki ? [link] -
Bodor
veterán
válasz
bluobluo75
üzenetére
Egy kis segítség. Én így szoktam csinálni. Teljesen bevált.
DeFranco:
Hát úgy tűnik, hogy egyre időszerűbb lesz a Hogyan optimalizáljuk helyesen a rendszert SSD-n című cikked megírása, amit említettél!
Egyre nagyobb a kereslet rá, nem ? -
bluobluo75
őstag
válasz
DeFranco
üzenetére
Oké köszi!
Annó még Cölöp felhasználó írta, hogy mit kell részletesen beállítani a 9621.hsz-ben
Gondolom azóta más a helyzet...
Erről a magician-ról nincs valami leírás, letöltésének helye, esetleg youtube?
Én ezt találtam, báár sosem láttam még magát a progit
...bocs ha értetlen vagyok 
[link]
Ha tudol pontosabbat külgyél már légyszives! Köszi!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Jester01
üzenetére
És már számolgathatod is hexában, meg túrhatod a netet, hogy melyik változó mit jelent, és a gyártó milyen tűréshatárt állított be rá. 'Sentinel, az PH! sztenderd úgyis, nem véletlenül. Több esze van, mint ennek az SSDlife-nak, és nem mellesleg itt rezidens a supportja

-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Nos, beraktam a mostani rendszerbe a Samu 830-as SSD-t, telepítettem a Magician-t, azt mondta, hogy a legfrissebb a firmware. Holnap akkor nincs más teendőm, mint összerakni az új hardver, benyomni az SSD-t, és rápakolni egy Windows-t? BIOS-ban az ACHI-n kívül valamit állítani? Meg utána? (nem élettartamra vonatkozóan, hanem ami létfontosságú)
#45428-at figyelembe véve.
#45430:
Okkáj, holnap már gamma lesz
Köszi. -
DeFranco
nagyúr
válasz
bluobluo75
üzenetére
Felteszed a magiciant, OS optimisation, amit felajánl, elfogadod, ha minden zöld, vigyorogsz. Kész vagy. Más teendő nincs.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Folyamatban van egy új Samsung 830 SSD beszerzése így a jelenlegi SSD tapasztalatok függvényében kérnék szakértő uraktól egy pontos de lényeges SSD beállítást új rendszeremhez:
i7 3770K
Asrock Z77 Extreme4
Ati Radeon HD 7870 Sapphire 2GB OC
8 GB 1600MHz CORSAIR Vengeance Kit CL9 Low Profile (2×4GB)
valamint win7 64 bitAmit eddig is tudtam és használtam a vertex 2-nél az az ACHI beállítása a biosban.
Ezen kívül van amiről a legfontosabb amit tudni kell?
Köszönöm előre is!
-
HZoli87
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szepsy
üzenetére
SSD beüzemelése a gyakorlatban cikk.
Minden fajtánál érdemes ezt követni.
-
szepsy
senior tag
Hali.
A héten megjön az OCZ Vertex 2 60 Gb-ról lecserélt Samsung 830 60 Gb-os SSD

Mielőtt wint telepítek megnézném a frissítést, milyen progi kell hozzá, samsung oldalán fent van?
És belinkelné valaki, hogy miket kell beállítani ssd esetén, mert ugye a elszállt a másik ssd-m amin elvolt mentve kedvencek közé
Am minden fajta ssd-nél ugyanazokat kell állígatni?
Köszönöm.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Ebben a topicban tedd fel a kérdésedet: [link]

Úgy látom már feltetted ott is.
-
Sziasztok melyik most a piacon kapható legjobb leggyorsabb SSD?
Notebookba kellene!
-
Wolfeee
tag
Sziasztok. Érdemes valamit módosítani a víruskeresőm (AVG) beállításain, hogy ne használja feleslegesen az ssd-met? köszi
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
SSD-nél ugyebár egy bizonyos %-nyi helyet szabadon illik hagyni. Érdemes ezt eleve nem fel venni a használt partícióba, vagy fel lehet particionálni akár az egész diszket? Vagy teljesen mindegy?
Mennyi helyet érdemes egyébként pontosan meghagyni? Hallottam már több adatot is, 120GB Vertex2-ről lenne szó.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
"Próbálgattuk a Win7 topikban, hogy mit lehet tenni, de reinstallt mondtak, miután kudarcba fulladt pár kísérlet a bekapcsolásra."
A registrybejegyzéses próbálkozásra gondolsz?
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\msahci bejegzyésben a Start = 0?Pedig ettől helyre kellene állnia. IDE módban beállítod a registryben, újraindítod a gépet, BIOS-ban átállítod AHCI-re, és elvileg a Windows el fog indulni. Talál új hardvert, satöbbi.
-
Laraxior
titán
uhh, egyszer már kínlódtam AHCI állítgatással, azt kihagyom, szerintem legyalulom az egészet, legalább megcserélem a két SSD-t
A 830asra megy a Win7, vagy Win8, majd ami éppen, a 470esre meg a Battlefield 3 
Baszki.. abban a tudatban voltam, hogy sata3ban vannak, szép kék csatik, biztos tudnak is
Semmit 
-
Bodor
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Marvell 9128 chip vezérli azt a 2 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3_6, GSATA3_7) supporting up to 2 SATA 6Gb/s portot, még szerencse, hogy Samsung SSD-król van szó, amik nem vesznek össze velük.
Én a következőket tenném:
A rendszeredet először is átállítanám AHCI módba, a tippem szerint.
Ha sikerült, és beindult a rendszer AHCI módban, akkor áttenném az SSD-t a GSATA3_6-os csatira, és onnan bootolva indítanám a rendszert. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megcsináltam a leírásod szerint, itt vannak a print screenek a lépésekről, de valamiért a 3. lépés szerinti üzenetet kapom, nem frissít. Mi lehet a gond? A jelenlegi verzió a 4-es 5-ös képen.
-
Laraxior
titán
Úgy tudom hogy sata3 csatiban vannak a meghajtóim. Viszont nem AHCI módban, mert nem sikerült engedélyezni, mert nem kapcsoltam be anno telepítéskor. Próbálgattuk a Win7 topikban, hogy mit lehet tenni, de reinstallt mondtak, miután kudarcba fulladt pár kísérlet a bekapcsolásra.
Nem panaszkodom a ebességre, csak feltűnt hogy az én értékeim jóval kisebbet mutatnak, de különösképpen nem foglalkoztat
szerk.: Hopp..mégsem. Két sata3 csatim van, pont azok üresek

-
keke69
őstag
Sorry félrement!
-
siti
őstag
OCZ Agility3 60Gb (sata2-n lóg, mert basz*k elindulni a gép ha sata3-ra van dugva)

Aktív témák
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- ASUS routerek
- Milyen autót vegyek?
- Projektor topic
- BestBuy topik
- Arc Raiders
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)