Hirdetés
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Apple asztali gépek
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA® driverek topikja
Aktív témák
-
Peddy789
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
sata2 gyanus a dolog
-
Coolmat
őstag
válasz
Predator2
üzenetére
Van 2db Intel SATA3 csatlakozó is az alaplapodon, azzal használd inkább az SSD-t, a Marvell vezérlővel szoktak problémák felmerülni, valószínűleg a TRIM hiányát is ez okozza esetedben, mert a Marvell vezérlő drivere nem tudja. Ha nem tudod melyik a 2db Intel SATA3 a lapodon, akkor keresd meg az alaplap kézikönyvében.
-
Predator2
addikt
mivel nekem Marvell Sata3 vezérlőm van így lehetnek érdekes dolgok az ssd sebességét illetően vagy az Asrock P67 Extre 4 B3-al nem szokott gond lenni!?
-
krx21
nagyúr
Köszönöm a tájékoztatást a programmal kapcsolatban...
0 Fill-re téve már nekem is hasonló volt az írás mint az olvasás...
Corsair GT 240 Gb: 0 FillSequential Read : 497.034 MB/s
Sequential Write : 500.673 MB/s
Random Read 512KB : 469.329 MB/s
Random Write 512KB : 488.196 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 33.751 MB/s [ 8240.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 100.590 MB/s [ 24558.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 190.043 MB/s [ 46397.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 360.238 MB/s [ 87948.7 IOPS]Gondolom, remélem, ezek az eredmények evvel a beállítással is teljesen rendben vannak...
-
Predator2
addikt
válasz
DeFranco
üzenetére
Nem új. 1,5 hónapos így egy kicsivel olcsóbban jutottam hozzá. Hardverapróról vettem.
Kell FW frissítenem rajta? Az SSD-t is ugyan úgy kell particionálni mint egy HDD-t?
Coolmat
Az eladó szerint nem volt FW frissítve rajta. Egy Asrock P67 Extreme 4 B3-lapban megy.
De azt nem tudom melyik Sata portba kötöttem. -
Coolmat
őstag
válasz
Predator2
üzenetére
Szia!
Az SSD-nek nincs baja, viszont rossz driverrel használod, mert nem működik a TRIM, ezt jelzi a HDSentinel 80%-os teljesítménye (de szövegesen is leírja ezt). Milyen alaplapod van, és azon melyik SATA portra dugtad az SSD-t?
DeFranco: Fentebb írja hogy használtan vette, ahhoz képest nem sok a 150GB írás, feltéve hogy nem lett lenullázva egy fw frissítéssel.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Predator2
üzenetére
Tök szuper. Ezt újonnan vetted, vagy használtan? A TRIM nincs bekapcsolva, ezért kaptad a 80%-ot valószínűleg. Csinálj rá egy tiszta win7 telepítést (töröld is a partíciót ami most létre lett hozva esetleg rajta, de adat persze ne maradjon rajta), így egyből lesz TRIM-ed és alignálásod is. Utána 100/99-et fogsz kapni.
A 99% ne zavarjon, az "gyárilag" ennyi mindegyiknél.
A 150 GB írás nem tudom mi, az kb. két windows telepítést és két nap - max. egy hét használatot jelent. Nem sok, gyakorlatilag minimális.
-
Predator2
addikt
-
Predator2
addikt
Hello
Használtam vásároltam egy Samsung 830 128GB SSD-t (egy hónapos) elétem első SSD-je szóval tök kezdő vagyok a dologban.
Friss Win7-et szeretnék rá telepíteni. Be van kötve a gépbe megy is rendesen csak egyenlőre a HDD-n van a rendszer.Ha az SSD-d firmware frissítésre szorul, akkor azt még a telepítés előtt tedd meg
Ha van új firmware, akkor azt rakd fel. Mielőtt megtennéd, előtte az Flash SSD topikban.érdeklődj a firmware-el kapcsolatban, hátha tudunk valami olyan hibáról, ami miatt inkább nem javasolt mégsem felrakni.Bárminemű telepítés előtt szeretném ellenőrizni az ssd állapotát/és h eddig mennyit ment.
Illetve hol tudom megnézni h jelenleg milyen fw van az ssd-n?
(mert úgy tudom egy fw frissítés után azt nem lehet megnézni mármint az állapotát)lehet h írok még mert nem olvastam el teljesen a cikket

THX
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Hogy tudom leellenőrizni másként, hogy müködik e a TRIM?
Mert ha a Start menü --> "cmd" --> majd a bejövő ablakba beírom hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify", akkor azt írja ki, hogy csak rendszergazda férhet hozzá....
-
keke69
őstag
Sziasztok!
Kezdem elveszteni a fonalat!Most akkor le kell húzni a HDD-t az SSD-re való telepítés előtt vagy sem?
THX
-
skydragon
tag
ramdisken gyorsabb kicsivel ha ott van a cache de igazán nagy különbségek nincsenek mint ha hdd-re pakolnánk.
-
myckey
veterán
Heló!
WIN 8telepítését tervezem

itt is dettó úgy kell babrálni az SSD-vel,mint 7 esetében?
formázás,ahci mód,telepít,töredezettsm-lapozóf-gyorsítr-kilőve,Trim beállít,internetes keresítőbe 1-2 beállítás,meg amiket még nem érdemes rárakni......szóval itt is mindent le kell zongorázni?
köszöntem,szevasztok!

-
-
eszakas
őstag
Nem csak SSD-re való áttéréskor hanem máskor is bele lehet ebbe futni, mivel pl. 2008-ben nem tudták milyen driverek lesznek írva az alaplapokhoz, így egyértelmű hogy nincs a win7 CD-n. A megoldás az hogy telepítés előtt a drivereket USB-re felmásolod.
A telepítés első részén fogja a win felajánlani a más gyártótól származó vezérlő driver felrakását, vagy pedig annál a résznél amikor lemezt kell választani a telepítéshez akkor az illesztőprogram betöltését választod és megadod neki honnan olvasson. -
sz.j
nagyúr
Szia!
Ha CD-ről akarok bootolni, akkor P35-DS4-nél nem kell letiltani az AHCI-t, hanem az F12 nyomogatására megjelenő Boot Menu-t használva abból el lehet indítani a CD-ről való bootolást.
Csak ez egy kicsit "macerásabb" ezért szerettem volna a CD-ről történő automatikus bootolást megoldani, de eddig még nem sikerült. -
Üdv!
SSDvel hogy érdemes torrentezni? Úgy h a hddre menti az adatokat, de a kliens az ssdről fut?
-
Monyos
aktív tag
Érdemes átrakni a böngészési előzményeket/gyorsítótárat a HDD-re az SSD érdekében?
Ha igen, akkor Chrome böngészőben hol találom ezt az opciót? -
törölt tag
Lefutott

AMD AHCI Windows 7 élményindex
AMD AHCI-vel is lefutott a Windows 7 élményindex, bár ezt nem hittem volna el szerintem ha nem látom... VGA Driver --- SB Driver?

Szóval a 12.8 -as SB drivert mikor feltettem akkor még a 12.6 -os Catalyst volt a VGA-hoz felpakolva, miután megnézem van e frissebb Catalyst leszedte a legújabbatt és a Windows 7 élményindex minden hiba nélkül lefutott...
Igaz 7.7 helyett 7.6 -ot ér el így az SSD, de a lényeg, hogy egyelőre nincs akadozás meg hibák tömkelege az eseménynaplóban, helyre igazított a Windows 7 lemezszámozását is.
-
törölt tag
AMD AHCI CDM 0x00Fill
Na igen azért szekvenciálisnál különösen látszik..
Na most mióta fent van az AMD SB Driver azóta nincs akadás, és az esemény naplóban sincs bejegyzés, de ugye még nincs egy órája fent...
Driver előtt ez volt...
Az egyetlen gond, hogy nem megy az élményindex, igaz hogy új SSD, meg új SB Driver, de a 12.6 -os SB Driver és elődeivel Kingston mellett ilyen jelenség nem fordult elő, pedig ugyanúgy Norton Internet Security-t használtam.
Szerk: és helyre rakta az SSD számozását is lemez 0-nak.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
üzenetére
Ez nem jó összehasonlítás, mert
1. Nem AHCI üzemmódban készültek, nem olyan SATA portra volt kötve, aminek az üzemmódját a BIOS-ban AHCI-re állítottad. Ez onnan látszik, hogy a 4K és 4KQD32 szegmensben mért eredmények gyakorlatilag egyeznek, ez meg tipikusan akkor fordulhat elő, ha nincs NCQ, NCQ meg csak akkor nincs, ha SATA IDE mód van...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2. Az első pont nem igaz, azaz valóban AHCI üzemmódban történt a mérés, ez esetben meg az SV100-asnak vannak ilyen "remek" eredményei, nem keverendő az SVP100-al, ugyanez a szitu az SV200(ami a mai napig nem ajánlott SSD) és SVP200-as között.
3. All 0x00 Fill-ben kellene mérni, mivel a Corsair GT Sandforce vezérlős... Ha úgy sem tapasztalsz lényegi eltérést az MSAHCI meg az AMD driver között, akkor nyugodtan maradhat az MSAHCI (már ha MSAHCI esetén rendesen lefut az élményindex) -
törölt tag
Na most kár hogy azt nem fényképeztem le, de az AMD AHCI telepítése előtt vagy 8 10- IDE ATAPI jelent meg a vezérlőknél.
A Driver óta, viszont reálisabbnak tűnő mennyiség van.

-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
üzenetére
Rakd vissza a W7 alap AHCI driver-t (bejegyzésemben le van írva hogyan kivitelezhető) és úgy próbálj mérni. Ha úgy lefut az élményindex, akkor még védelmi szoftverek szokták okozni a jelenséget, pl Kaspersky/PC Tools és ritkán Norton(Amennyiben a Norton okozza, akkor más hibajelenségek is fel szoktak lépni, Kaspersky és PC Tools magát a mérést szokták akadályozni, nem a driver-el való kommunikációt)
-
törölt tag
12.8 -as AMD AHCI...

-
Monyos
aktív tag
üdv!
Ma jött meg az első SSD-m, egy Kingston V+200 120GB.

SATA 2-es porton használom, MSI p55-GD80 alaplapon.
Nagyon sokat olvasgattam ,hogy mit kell ki/be kapcsolni az SSD érdekében.
Friss rendszert raktam fel, AHCI módban.
Miután minden megvolt csináltam pár tesztet:Jók ezek az eredmények?
Előre is köszi!

-
norrberth
addikt
Sziasztok! hány fokosnak kell az SSD-nek lennie normál használat mellet? kinek mennyi fokos?

-
Mankó
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Ez is érdekes, viszont abban az esetben már parancssoros (DOS) ablak töltődik be, így érthető, hogy másik driver kell neki akkor.
A P35-ös lapom esetében viszont egyáltalán nem lehetett CD-ről bootolni. Se a win telepítő se a Ghost-os lemezemmel nem tudtam bootolni, csak akkor ha az AHCI-t letiltottam. Ott tuti az AHCI vezérlővel volt a bibi. Más megoldás híján, akkor elfogadtam ezt a megoldást. -
Mankó
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Nem a CD hibája, s az sem számít, hogy eredeti-e. P35-DS3P lapom volt, én is ezzel szívtam. A CD-ről máig lehet telepíteni, persze azóta nekem is más lapom van.
Inkább az lehet a baj, amit írtál, hogy az AHCI-re vezérlőre kötött cd-nek más driver kellene.
Én is sokat kísérletezgettem, de aztán az egyszerűbb megoldás volt a célra vezető.
Bios-ban letiltottam az AHCI-t, s telepítés után állítottam át kézzel.sz.j.: Kérdésedre.
-
sz.j
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Semmilyen boot-cd sem bootol (pl. a win7 sem)
".. Windowsos topicba illene,, valószínű AHCI-re kapcsolás miatt nem megy a boot."
Azért bátorkodtam itt feltenni a kérdést, mert ez eddig nálam nem volt, csak most, hogy SSD-re váltottam. Hátha valaki, ssd-re való áttérés során, belefutott ue a hibába -
sz.j
nagyúr
Némi változás történt a # 41715-ös hsz-ben írt hibáknál.
A CD-k/DVD-k lejátszása működik, de továbbra sem tudok CD-ről bebotolni!
Beállítások a képeken láthatóak maradtak és a cd/dvd meghajtó továbbra is a "sárgába" van bedugvaHogy tudnám a CD-kett/DVD-ket bootolásra bírni?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Szerintem is elég lenne egy.
mp
-
batt
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki az mért van,hogy nem mindig de mostanában sokat előfordul,hogy amikor a hdd partíció ra kattintok nem hozza be a file-okat egyből hanem várnom kell egy csomót ,felül megy a windows-os zöld csík!
ahci biosba rendesen beállítva
rendszer az ssd-n!
ez mért lehet?
-
Bjørgersson
félisten
A Milyen SSD-t vegyek? topicba át tudnátok néha nézni? Csak a kérdések gyűlnek, akár egybe is mehetett volna a két topic.

-
Coolmat
őstag
válasz
d@minator
üzenetére
Általános használatnál szerintem a 4K olvasás/írás érték a legmérvadóbb adat. Lineáris írás/olvasás max. olyan helyzetben kellhet nagyon, ha nagy fájlokat másolsz két SSD között (ami azért nem mindennapos dolog még). Múltkor leteszteltem az újabb IRST 11.2-es driverrel is, jól belakva már kicsivel alacsonyabb értékeket dobnak a benchmarkok (sajnos screenshot nincs, ha nagyon érdekel majd készítek), de használatban abszolút nem érezni hogy lassult volna.
Majd az első Windows bootolásnál le fog esni az állad, még össze sem ér majd a Windows logó már be is jön majd az asztal
Szobatársam ezt úgy kommentálta hogy: "b+, nekem is kell egy ilyen" 
-
DeFranco
nagyúr
válasz
antivirtuoz
üzenetére
Ne tökölj vele, a legbiztosabb az, ha a Win7 telepítőjére bízod az alignálást, beállítást. Aztán mérhetsz. Maga a telepítés egy fél óra, a frissítések még egyszer annyi, kibírható, és akkor biztosan jó lesz az eltolás, meg a trim. Ennyit megér szerintem.
-
törölt tag
Még nem futtattam le sebességmérést, összességében a rendszer sokkal gyorsabb mint a Kingston esetében volt.
14 s telik el a Windows betöltődésnek megkezdésétől a Welcome Screen-ig.
Ami zavar egy kissé, hogy néhány indításkor miután a welcome screen betöltődik megakad egy fél percre vagy talán egy percre is, nem mindig de már többször észrevettem.
Egyelőre csak a böngésző Cache-ek vannak áthelyezve SSD-re, a lapozófájl sincs áthelyezve még, és a hiberfil.sys sincs kikapcsolva.
-
vazzz
őstag
válasz
antivirtuoz
üzenetére
Ja.
-
antivirtuoz
tag
Sziasztok!
Most vettem egy új SSD-t, és szeretném egy kicsit tesztelni a sebességét, hogy minden rendben van-e vele (még mielőtt rárakom a Win7-et).
Olvastam az "Átfogó elemzés az SSD-k természetéről" c. PH cikkben, hogy fontos tényező az alignálás.
Kérdésem a következő. Ha most inicializálom az SSD-t, létrehozok egy partíciót és elkezdem kicsit tesztelni, akkor elvileg nem lesz megfelelő az alignálás, hiszen nem a Win7 telepítő végzi azt el. Ha viszont ezek után a Win7 telepítővel leformázom, törlöm a meglévő partíciót és helyébe egy vadonatújat hozok létre, akkor helyesen végzi el az alignálást, vagy nem?
Fontos, mert nem szeretnék ezzel külön kínlódni!
Köszönöm a segítségeteket!antivirtuoz
-
Coolmat
őstag
-
2o1i
senior tag
Üdv!
Mai napon került a gépembe egy Samsung 830 128GB-os SSD.
A telepítés Fire/SOUL/CD, a beüzemelés Gaabbaa kollégák írásai alapján csináltam.AS SSD és CrystalDiskMark teszteket futtattam.
A 4K, 4K-64Thrd és 4K QD32 Write eredmények nekem kevésnek tűnnek a 128 gigás 830-asokhoz képest. Lehet valamit tenni, hogy javuljanak ezek az eredmények? Vagy rendben van ez így?Gépem az adataimnál. Az SSD az Intel sata3-as portra lett kötve.
Csak chipset driver telepítése utáni eredmények:

"Beüzemelés" után:

Intel Rapid Storage telepítése után:

-
sz.j
nagyúr
Srácok, légyszi segítsetek.
Tegnap vettem egy Kingston SSDNow V+200 120 GB-os SSD, amire késő este, AHCI módban, felraktam a Win7-et az összes frissítésekkel együtt, valamint egy két progi kivételével összes programot. Ezen kívül semmit sem állítottam be az ssd-nél és a sebességét sem mértem, viszont míg készülődtem a lefekvéshez futtattam a vírusirtót, ami lényegesen rövidebb idő alatt futott le mint a HDD-s gépen.
Örültem, de az örömöm csak ma estig tartott, mert amikor most két olyan progit akartam telepíteni amik CD-n vannak, elszállt az örömöm ..., mert nem indul el a CD lejátszás, sőt nem is tudok CD-ről bebootolni (pl. win7) .....
A BIOS beállításokat próbáltam változtatni, de sikertelenül
Nem jövök rá, hogy mit rontottam el, vagy mit nem állítottam be, ezért segítséget kérnék tőletek, amit előre is köszönök.
Itt van néhány kép a bios beállításokról és a bootolásról:
[link], [link], [link], [link], [link],A lapom Gigabyte P35-DS4
-
makszi
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Köszi a választ! A Turbo memoryt akkor hagyom

Alapvetően jó lenne ha megmaradna a 1 click recovery mód, viszont azt tervezem hogy a mostani winyót beteszem a dvd-helyére. Magyarul ha nem klónozom az SSD-re a lenovo driveot hanem meghagyom az IDE HDD-n ezt a driveot akkor a helyet se pazarom az SSD-n és a recovery mód is megmarad vagy ennyire nem szép az élet? -
fagy53
nagyúr
Ha ugyanezzel a típussal nem volt másnak ilyen különbség, akkor a Sandforce vezérlő sajátossága miatt nem mindegy, hogy tömörített vagy tömörítetlen adatokkal tesztelsz.
Alapból a CrystalDiskMark random adatokkal dolgozik és itt az SF vezérlősök kevesebb szekv írási sávszélt produkálnak, mint a gyári adatlapon szereplő érték. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Zirowe
üzenetére
Itt biztos találsz róla infót: Milyen SSD-t vegyek?
-
dcenter
csendes tag
válasz
dcenter
üzenetére
ebben esetleg meg tud erősíteni valaki (vagy cáfolni) ?

Az ICH7 chipset miatt kaphattam ezeket a nagyon alacsony értékeket? (mmint konkrétan azért, mert nem támogatja az AHCI-t?) Egyébként az, hogy a 4KQD32 értékem ennyire alacsony, az hol érződik legjobban?
Bocsi, hogy mégegyszer felhozom, csak emiatt az egész miatt most elgondolkodtam, hogy érdemes lenne váltanom végre a core2duo architektúráról. Viszont, ha ez az érték esetleg driver szinten valahogy kompenzálható lenne valamennyire, akkor talán felesleges lenne a váltás. (Igaziból kicsit idegesít, hogy megvettem az ssd-t, de nem tudom teljes értékűen kihasználni minden előnyét.)
Pls, segítsetek

-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, új gépbe játékhoz keresek 64gb ssd-t a rendszerhez.
Ajánlották nekem az ocz agility 3 60gb sata 3 ssdt, ami kb 15k-ba kerül.
Ez mennyire számít jónak?
Illetve érdemes-e olcsóbbat venni? -
Aktív témák
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- HPE Smart array P440 PCIe3 x8 SAS Controller (749797-001)
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128-256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(van belőle tök jó demó változat, minek letorrentezni