- Fórumok
- Adattárolás
- Flash SSD - Archívum I.
- (téma lezárva)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- Projektor topic
- Kiterjesztett valóság ASUS ROG és XREAL recept szerint
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Apple MacBook
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
40700 - 40601
49236 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Dr V
őstag
Már magam sem tudom
Miután felkerült a win7 utána az alaplahoz kapott dvdről a ATi SB7xx AHCI/RAID Driver Version:8.641 tettem fel, majd a videókártya (radeon 4890) legfrissebb driverjét, amihez csak raid vezérlő tartozik (raid 0 tömb is van a gépemben). Végül valamely logoutos leírásban lévő amd ahci drivert (12.6) próbáltam meg feltenni, de nem láttam, h ahcit is telepített volna.
64bites a rendszerem.
És tudom, h a gépem kétszer ennyit tudna, hisz már mértem a sata 2től elvárható eredményeket!!
-
echterion
nagyúr
-
vazzz
őstag
-
echterion
nagyúr
-
vazzz
őstag
Nekem is ugyan ez a hibám egy újonnan vett Vertex 4-nél.
De aztán abba maradtunk itt a fórumon, hogy ha nem csökken a kondíciója túlzottan akkor nem kell vele foglalkozni.
Meg a boltos szervizes is azt mondta, hogy ez még semmi.Az Agility3-at ismeri rendesen a Hdsentinel, a Vertex4-el vannak problémái

-
Tirexi
addikt
Sziasztok!
Tegnap vettem meg a 60GB-os Agility 3-as SSD-met, ma meg felhúztam rá a rendszert. HD Sentinel meg írja, hogy 97%-os kondíció, meg 2 hibás szektor.
Szerintetek ezzel mehet vissza a boltba, gariztatni? Vagy még várnom kell vele? Sose volt még hibás vinyóm, erre tessék: az első értelmes SSD-m milyen lett.
Üdv.Nekem is ugyan ez a hibám egy újonnan vett Vertex 4-nél.
De aztán abba maradtunk itt a fórumon, hogy ha nem csökken a kondíciója túlzottan akkor nem kell vele foglalkozni.
Meg a boltos szervizes is azt mondta, hogy ez még semmi. -
vazzz
őstag
-
Dr V
őstag
Gigabyte 790x ud3p. Ahci módban telepítettem a wint, és csak az ssd volt a gépre dugva.
Kicsit bővebben, h hol is lehet (még) probléma? -
vazzz
őstag
Ha biosban beállítod az ahci-t és elindul a win, akkor megy az ahci. Ha ide módban telepítetted a wint és utána állítod a biosban ahcira, akkor el sem elindulna a rendszer.
Ahci driver, vagy az energiagazdálkodás körül lesz a probléma szerintem.
Milyen alaplapod van? -
vazzz
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettem meg a 60GB-os Agility 3-as SSD-met, ma meg felhúztam rá a rendszert. HD Sentinel meg írja, hogy 97%-os kondíció, meg 2 hibás szektor.
Szerintetek ezzel mehet vissza a boltba, gariztatni? Vagy még várnom kell vele? Sose volt még hibás vinyóm, erre tessék: az első értelmes SSD-m milyen lett.
Üdv.HD Sentinelnél a legújabbal nézd. Ssd Life, Crystadiskinfo mit mutat?
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Üdv. -
fsb1000
nagyúr
-
Dr V
őstag
Tuti, hogy be van biosban kapcsolva az ahci?
Esetleg ide módban is mérhetnél egyet, ha ahci-val így megy, milyen lehet ide módban?
Angelo69:
Mondjuk úgy, hogy nem ártasz vele az ssd-nek. Azt kb senki nem tudja megmondani, hogy fontosak-e, vagy nem. A töredezettségmentesítés legyen kikapcsolva, a többi meg ízlés szerint
Most átváltottam ide módra és kb ugyanazon eredmények születtek...
Win7en belül hol lehet ahci módot ellenőrizni? Esetleg ahci driver? gigabyte 790 ud3p lapom van, amd processzorral. Lehet, h nem kellett volna az alaplap ahci driverját feltennem? :s -
Angelo69
senior tag
Esetleg ide módban is mérhetnél egyet, ha ahci-val így megy, milyen lehet ide módban?
Angelo69:
Mondjuk úgy, hogy nem ártasz vele az ssd-nek. Azt kb senki nem tudja megmondani, hogy fontosak-e, vagy nem. A töredezettségmentesítés legyen kikapcsolva, a többi meg ízlés szerint

-
törölt tag
És az áramszünetre hogy reagálnak? Heti 2-3 alkalommal kiesik a villany menet közben, sajnos ez itt ilyen.
Akkor az írási cache -t ne kapcsold be. Ilyen esetben ugyanis elég nagy az esélye hogy valami sérül. És ha pont valami rendszerkritikus állomány várakozik a rambuffer ben, akkor rosszul jársz. (Mellesleg ilyenkor is segíthet a rendszervisszaállítás, amit a nagyokosok kikapcsolnak
)Na jó, de vinyónál miért nem esik ki? Ott is mehet adat a pufferbe amit még nem írt ki a lemezre aztán ha akkor áll le az elég ciki. Vagy a wear leveling alatt veszhetnek el adatok?
Én se kapcsolom ki a visszaállítást, de még az indexelést se, semmit. Egyetlen dolgot szoktam, a hibernálást, sose használom.
-
vazzz
őstag
Ha Crystaldiskmarkal mérsz, ott láthatsz némi változást, bár nem sokat, az igaz. Az írás/olvasás került kissé közelebb egymáshoz, kiegyensúlyozottabb lett az ssd teljesítménye.
-
vazzz
őstag
Angelo69:
-
Angelo69
senior tag
-
Dragon27
senior tag
-
vazzz
őstag
Sziasztok!
Most készülök újra huzni a gépet, és azt szeretném megkérdezni, hogy még van e haszna ha minden beéllitast megcsinálok ami a tesztben található?

Főleg a "Böngészési előzmények áthelyezése merevlemezre" rész érdekelne, mert itt mintha korábban azt olvastam volna valakiktől, hogy teljesen fölösleges.

Nem szükséges áthelyezni

-
törölt tag
ubuntu linux alatt manuális trim-et hogyan lehet csináln? (asrock n68 ) miatt kellene
-
vazzz
őstag
-
Najz
tag
-
Angelo69
senior tag
Sziasztok!
Most készülök újra huzni a gépet, és azt szeretném megkérdezni, hogy még van e haszna ha minden beéllitast megcsinálok ami a tesztben található?

Főleg a "Böngészési előzmények áthelyezése merevlemezre" rész érdekelne, mert itt mintha korábban azt olvastam volna valakiktől, hogy teljesen fölösleges.

-
vazzz
őstag
-
Ice&Lime
veterán
Valaki tud valamit javasolni mit kapcsoljak be vagy ki a biosban a képek alapján amiket betettem?
-
vazzz
őstag
-
Najz
tag
-
Tirexi
addikt
-
Najz
tag
-
Egon
nagyúr
Lecseréltem az ACHI drivert az új Intel driverre.
Nagyjából a korábban mért értékeket kaptam, minimális eltéréssel (az első három érték 1 MB/s-el rosszabb, a második három kb. ugyanennyivel jobb lett; gyakorlatilag mérési hibahatár).
Ami látványosan nőtt, az a 4KQD32 értékek: az olvasás több mint 30%-kal nőtt (300 MB/s fölé), és az írás is emelkedett cca. 5%-kal. -
Dr V
őstag
Kb 150 -es olvasást várhatsz sata 2 -n ettől a meghajtótól. De függ a beállításoktól is, lehet vele kicsit játszani, ha van kedved.
A Válaszom.
Ezen mérés születésekor nem a gsata hanem a normál sata csatlakozóba dugtam be az ssd-t. Most a gsatában van, mert ott tudok ahcit kapcoslni, mert a többi port raidbe van. Gigabyte ma 790x ud3p lapom van. -
attila9988
őstag
Kb 150 -es olvasást várhatsz sata 2 -n ettől a meghajtótól. De függ a beállításoktól is, lehet vele kicsit játszani, ha van kedved.
-
Dr V
őstag
-
Tirexi
addikt
-
Dr V
őstag
-
Najz
tag
-
Dr V
őstag
-
Ice&Lime
veterán
Ahogy megígértem megmutatom a biosom tartalmát, hátha ti láttok benne valami rendelleneset vagy hiányt, ami az SSD-nek kellene. Előre bocs mindenkitől a sok képért, de csak így tudom teljesen megmutatni, előre is köszi a megértéseteket ezzel kapcsolatban.
Láttok benne valamit amit be-illetve-ki kéne kapcsolni?

Előre is megköszönöm a segítségeteket! -
vazzz
őstag
-
Najz
tag
Sziasztok!
vettem egy ocz agility3 ssd-t és beüzemeltem
csináltam egy tesztet és eléggé kevésnek találom az eredményt
mit csináltam rosszul? ahciben telepítettem -
vazzz
őstag
-
Dr V
őstag
Engedélyezd

Ha a telepítéssel megvagyunk, Windows 7/2008 R2 alatt ellenőrizzük, hogy az operációs rendszer elküldi-e a TRIM utasítást. Ehhez parancssorban írjuk be, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk, ezután már működnie kell.a visszaadott érték 0 :S akkor a hdsentinel van megkergülve?
-
vazzz
őstag
Engedélyezd

Ha a telepítéssel megvagyunk, Windows 7/2008 R2 alatt ellenőrizzük, hogy az operációs rendszer elküldi-e a TRIM utasítást. Ehhez parancssorban írjuk be, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk, ezután már működnie kell. -
Dr V
őstag
Üdv!
Nha, véégre sikerült feltennem az ssdre a wint. Viszont. Crystal mark szerint eléggé lassú, kb a felét hozza asz ssd, amit tudnia kéne. A hdsentinel szerint a trim letiltva oprendszeri szinten, lemezvezérlőnek ahci van megjelölve.. Mit csináljak, h jó legyen?
-
Tirexi
addikt
-
peetmaster
senior tag
A szekvenciális értékek a legkevésbé relevánsak a rendszer használat során, mivel nem másolgatsz 4gb-s fájlokat az ssd-re. A rendszer esetében a 4k-s értékek számítanak, de ha érzésre sem látsz különbséget, akkor én a helyedben nem nagyon foglalkoznék vele, használnám. Aztán, ha majd egyszer sata 3-as lapra cserélsz, majd akkor növekednek azok az értékek is, amiket most keveselsz.
Ezek úgyis csak benchmark értékek, rendszer alatt teljesen máshogy viselkedik a drive. Még az is lehet, hogy a rendszer használata alatt jobban teljesít, mint a tesztekben. De hogy mi az igazság, ki tudja, csak találgatni lehet. Használni kell és élvezni az előnyeit.
Igen, igazad van, egyébként sem vagyok a "számok rabja", csak ha az ember kiad xy Ft-ot valamire, azt gondolja, hogy majd az elvárásoknak megfelelően teljesít......de úgy néz ki ez nem minden esetben jön össze.

Köszöntem!

-
vazzz
őstag
-
icon
senior tag
Egy 3800+-os X2-es proci van, és 0901-es Bios figyel a lapon, ezzel évek óta atomstabil a gép, párom, és lányom nyüstöli a gépet idestova 5 éve...
-
Mankó
veterán
225-ös szekvenciális olvasást és 180-as írást tud a Kingston, tehát leginkább az olvasási sebességet tartom elég alacsonynak az Agility-nél. Sebességbeli különbséget a gyakorlati használatban nem nagyon vélek felfedezni a 2 SSD között, inkább csak az értékek azok, amik eltérnek.
A szekvenciális értékek a legkevésbé relevánsak a rendszer használat során, mivel nem másolgatsz 4gb-s fájlokat az ssd-re. A rendszer esetében a 4k-s értékek számítanak, de ha érzésre sem látsz különbséget, akkor én a helyedben nem nagyon foglalkoznék vele, használnám. Aztán, ha majd egyszer sata 3-as lapra cserélsz, majd akkor növekednek azok az értékek is, amiket most keveselsz.
Ezek úgyis csak benchmark értékek, rendszer alatt teljesen máshogy viselkedik a drive. Még az is lehet, hogy a rendszer használata alatt jobban teljesít, mint a tesztekben. De hogy mi az igazság, ki tudja, csak találgatni lehet. Használni kell és élvezni az előnyeit.
-
vazzz
őstag
Átirányítottak kérdésemmel ebbe a topicba:
Sziasztok!
Ma fogok hozzájutni egy 120-as Agility3-hoz. A kérdés az, hogy megfelelően életre lehet-e lehelni egy Asus M2A-VM-es lapban (elvileg SATA2-vel megy). Az előkészületeket illetve a telepítés menetét végigolvastam a belinkelt cikkekben, de kéznél lesznek a "hadművelet" során...
Menni fog, sata2 sebességgel. Átnéztem a biosod, van benne ahci lehetőség. Milyen proci van mellette?
Tirexi: nem rossz ez a vertex 4...

-
icon
senior tag
Átirányítottak kérdésemmel ebbe a topicba:
Sziasztok!
Ma fogok hozzájutni egy 120-as Agility3-hoz. A kérdés az, hogy megfelelően életre lehet-e lehelni egy Asus M2A-VM-es lapban (elvileg SATA2-vel megy). Az előkészületeket illetve a telepítés menetét végigolvastam a belinkelt cikkekben, de kéznél lesznek a "hadművelet" során...
-
Tirexi
addikt
-
vazzz
őstag
-
tajati
aktív tag
Helló!
Havernak egy kicsit "modernesítem" a gépét. a keret nem nagy de marad 10-12k ebben az árban tudnátok ajánlani egy ssd-t természetesen csak a rendszer számára. Akár használt is szóba jöhet
köszönöm üdv t.
-
fsb1000
nagyúr
-
peetmaster
senior tag
Eredmények alapján én hagynám sata 2-n. Nem olyan rossz eredmények azok, sokkal nagyobb élményben nem lenne részed akkor sem, ha majd másfélszeres értékek állnának ott. A többi már csak szőrszálhasogatás.
Ebben a gépben ennyit megy, ezt kell elfogadni.Szerk.: Értékek alapján, vagy érzésre gyorsabb? Nem mindegy.
225-ös szekvenciális olvasást és 180-as írást tud a Kingston, tehát leginkább az olvasási sebességet tartom elég alacsonynak az Agility-nél. Sebességbeli különbséget a gyakorlati használatban nem nagyon vélek felfedezni a 2 SSD között, inkább csak az értékek azok, amik eltérnek.
-
Mankó
veterán
Szia!
Ezzel csak az a bajom, hogy ha bekapcsolom a RAID vezérlést, nem boot-ol be a windows (intel rapid storage install: Once the operating system is installed and RAID (0, 5 or 10) has been enabled in the BIOS, double-click the downloaded file to launch the driver installation.)
Lökök ide egy képet SATA3 (Gsata bemenetre SSD rádugva, bios-ban az XHD és Turbo SATA3 engedélyezve) és SATA 2 (itt semmit nem állítottam bios-ban) eredményről. A bal oldali a SATA3, a jobb oldali értelemszerűen SATA2:
vazzz: ha rákukkantasz az adatlapomra, szerintem elég sok mindent látni.

Még megpróbálkozok a Gigabyte honlapjáról letölteni egy marvell sata3 driver-t, hátha...
Eredmények alapján én hagynám sata 2-n. Nem olyan rossz eredmények azok, sokkal nagyobb élményben nem lenne részed akkor sem, ha majd másfélszeres értékek állnának ott. A többi már csak szőrszálhasogatás.
Ebben a gépben ennyit megy, ezt kell elfogadni.Szerk.: Értékek alapján, vagy érzésre gyorsabb? Nem mindegy.
-
peetmaster
senior tag
Tudok róla, csak minden mindegy alapon próbálkozom. Ha végképp nem jön össze semmi, visszarakom SATA2-re, aztán majd beruházok pár hónap múlva egy alaplap + proci kombóra. Csak az ebben az idegesítő, hogy a 96GB-os Kingston SSD-m jóval gyorsabb SATA2-n, mint ez az OCZ SATA3-on...és nem ezt vártam...

-
jeni
félisten
Szia!
Ezzel csak az a bajom, hogy ha bekapcsolom a RAID vezérlést, nem boot-ol be a windows (intel rapid storage install: Once the operating system is installed and RAID (0, 5 or 10) has been enabled in the BIOS, double-click the downloaded file to launch the driver installation.)
Lökök ide egy képet SATA3 (Gsata bemenetre SSD rádugva, bios-ban az XHD és Turbo SATA3 engedélyezve) és SATA 2 (itt semmit nem állítottam bios-ban) eredményről. A bal oldali a SATA3, a jobb oldali értelemszerűen SATA2:

Még megpróbálkozok a Gigabyte honlapjáról letölteni egy marvell sata3 driver-t, hátha...
Szia
Éppen a marvell vezérlők azok amelyekkel gondok vannak az SSD esetében. -
peetmaster
senior tag
Szia!

-
attila9988
őstag
És az áramszünetre hogy reagálnak? Heti 2-3 alkalommal kiesik a villany menet közben, sajnos ez itt ilyen.
Akkor az írási cache -t ne kapcsold be. Ilyen esetben ugyanis elég nagy az esélye hogy valami sérül. És ha pont valami rendszerkritikus állomány várakozik a rambuffer ben, akkor rosszul jársz. (Mellesleg ilyenkor is segíthet a rendszervisszaállítás, amit a nagyokosok kikapcsolnak
) -
vazzz
őstag
Akkor valószínű túl régi írásokat olvastam róla, hogy ezek ennyire megcombosodtak.
Szóval simán natúrba mehet rá az XP, nem kell szenvedni vele semmit, mert ~2 évet simán ki fog bírni.A wear leveling az ugye működik? Nem szeretném ha a lapozó helye kihalna fél év után, mert az meg megállás nélkül megy.
Működik, az nem függ attól, hogy xp, vagy 7.
Az áramszünetre semmi nem reagál jól, vegyél egy szünetmentest. -
törölt tag
A wear leveling az ugye működik? Nem szeretném ha a lapozó helye kihalna fél év után, mert az meg megállás nélkül megy.
Ne aggódj, a wl a firmware dolga, az os ebből nem lát semmit, és nem is befolyásolja. Tehát amelyik vezérlő tudja, ott működik is.
Az jó, akkor ezek a cuccok jóval többet bírnak annál, mint amit olvasni róluk.
-
Tirexi
addikt
szerintetek nem lesz abból probléma ha ki van kapcsolva a lapozófile?gamet nem nyomok rajta se nagy dolgokat.
Erre ahány ember, annyi válasz. Én mindenesetre nem kapcsolnám ki, hacsak nincs akkora mennyiségű memória a gépben, hogy kizárható legyen az az eshetőség, amikor valamihez kevés lenne. Az ssd -t egyébként is azért veszed, hogy gyors legyen. Nem babusgatni, nem nézegetni, hanem használni. Ha egyszer kapsz egy gyors meghajtót, amin a lapozófile is gyors, akkor miért kapcsolnád ki?
Ráadásul a swap meglehetősen "ssd barát" módon működik, tehát nem mondható hogy túlzottan nagy gondot okozhatna a technikának.Hidd el nekem, nem érdemes sz@rrá teweak -elni az egész rendszert, mert az már a használhatóság rovására megy. Nem az ssd -ért kell megtenned mindent, hanem annak kell kiszolgálni téged.
A hülye trükkök jelentős része még akkor terjedt el, amikor ennél is drágábbak voltak a meghajtók, és a 30gb -os cuccokon szénné spórolták magukat a felhasználók. Mielőtt valamit kikapcsolsz, átállítasz, gondolkodj hogy van -e annak értelme.Na az az a dolog amit én sem kapcsolok ki csak nagyon keveset állítok be.
Ván pár game amelyik úgy kezdi, hogy "Nincsen lapozófájl beállítva" és a Windows és néha feldobta, hogy kevés a Virtuális memória.
Mindezt 16GB RAM mellett. -
attila9988
őstag
Akkor valószínű túl régi írásokat olvastam róla, hogy ezek ennyire megcombosodtak.
Szóval simán natúrba mehet rá az XP, nem kell szenvedni vele semmit, mert ~2 évet simán ki fog bírni.A wear leveling az ugye működik? Nem szeretném ha a lapozó helye kihalna fél év után, mert az meg megállás nélkül megy.
A wear leveling az ugye működik? Nem szeretném ha a lapozó helye kihalna fél év után, mert az meg megállás nélkül megy.
Ne aggódj, a wl a firmware dolga, az os ebből nem lát semmit, és nem is befolyásolja. Tehát amelyik vezérlő tudja, ott működik is.
-
attila9988
őstag
szerintetek nem lesz abból probléma ha ki van kapcsolva a lapozófile?gamet nem nyomok rajta se nagy dolgokat.
Erre ahány ember, annyi válasz. Én mindenesetre nem kapcsolnám ki, hacsak nincs akkora mennyiségű memória a gépben, hogy kizárható legyen az az eshetőség, amikor valamihez kevés lenne. Az ssd -t egyébként is azért veszed, hogy gyors legyen. Nem babusgatni, nem nézegetni, hanem használni. Ha egyszer kapsz egy gyors meghajtót, amin a lapozófile is gyors, akkor miért kapcsolnád ki?
Ráadásul a swap meglehetősen "ssd barát" módon működik, tehát nem mondható hogy túlzottan nagy gondot okozhatna a technikának.Hidd el nekem, nem érdemes sz@rrá teweak -elni az egész rendszert, mert az már a használhatóság rovására megy. Nem az ssd -ért kell megtenned mindent, hanem annak kell kiszolgálni téged.
A hülye trükkök jelentős része még akkor terjedt el, amikor ennél is drágábbak voltak a meghajtók, és a 30gb -os cuccokon szénné spórolták magukat a felhasználók. Mielőtt valamit kikapcsolsz, átállítasz, gondolkodj hogy van -e annak értelme. -
attila9988
őstag
windows search szolgáltatást kikeresed, leállítod és letiltod.
Az a baj, hogy ezzel a start keresési funkciókat is megölöd, ezért nem igazán jó megoldás.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ahha. Most néztem be a HDs-be 5 hónap alatt 1.3 Terra adat olvasás és 1.2 Terra adat írás történt. Ezzel meg tudnátok mondani, hogy mennyi idő alatt gyilkolódik le az SSD?
Lapozót nem akarom kikapcsolni a kevés RAM miatt, internet gyorstárat meg a lassú net miatt. -
attila9988
őstag
-
vazzz
őstag
-
törölt tag
Üdv.
Beleolvasgattam a topikba, szóval XP-t semmiképp ne erőltessek SSD-re, ugye? -
vazzz
őstag
Sziasztok!
Van itt valaki, aki Gigabyte P55-ös lappal próbálkozik valami értelmes sebességet kisajtolni egy OCZ Agility 3-ból? Nálam gyengébbnél gyengébb mérési eredmények születnek. (CrystalDiskMark: szekvenciális olvasás 180MB/s körül van, az írás meg 170MB/s) Sata II-vel egy hangyányit jobb, de még így is egy rakás sz*r! Valami tippetek van esetleg? Szinte szűz win7 van fent, még nem telepítettem semmit, csak alap driver-eket. Annyi, hogy bios-ban AHCI módban dobtam fel az oprendszert, meg ki vannak lőve az energiatakarékossági funkciók. Azt rögtön gondoltam, hogy egy P55A-UD4-el nem fog egetrengető sebességet produkálni, na de hogy ennyire hulladék legyen...

Telóról írok, és így nehézkes visszaolvasgatni a hsz-ekben.

Pár hsz-el előtted volt ilyen probléma, nálad is valószínűleg a Marvell sata3 lesz a ludas.
Egyébként meg ATTO-val mérj, és arról linkelj egy screenshotot.
Amúgy jó lenne tudni ilyenkor, hogy mi a pontos hardverkörnyezet, mert P55 lapból van ezer fajta, és így csak tapogatózni lehet. Legalább az alalplap pontos típusát leírhatnád. -
radi8tor
MODERÁTOR
Az már régen rossz, ha egy SATA bővítőkártyával kellene megoldani a gondját.
A tesztben Z68-as alaplappal tesztelték, neki P55 van. Nem ugyanolyan gép = nem ugyanolyan eredmények. Ettől függetlenül lehet a BIOS-ban át kéne nézni a beállításokat.Mellesleg az ilyen olcsó SATA bővítőkártyák messze nem olyan jók, mint az alaplapon levő sata port.
-
Dragon27
senior tag
Segitsééég!

Vettem egy Corsair Force 3 60gb-t. windows ala hasznalom mast nem is teszek ra max drivereket beallitottam mindent post ez alapjan.
egy Gigabyte P55a-UD5 lap (gsata portban achi mode ban) valamint egy i7-870 van alatta és mégis nagyon lassu.
ennyit kene teljesitenie tudtommal teszt
ehelyet ennyit teljesit
mi lehet a gond? valaki segitsen please!!
ha alaplapi vezérlő okozza .,. annyira nem értek hozzá .... de egy ilyen nem oldhatná meg [link] ghoszty problémáját nem nagy pénz és az alaplapot nem kellene lecserélni .
De lehet más kártya még jobb lenne
ez szerintetek lehet egy megoldás 
-
janos666
nagyúr
A Hard Disk Sentinel sem látja vele nálam az Intel RAID-0 tömb mögötti lemezeket.
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
Van itt valaki, aki Gigabyte P55-ös lappal próbálkozik valami értelmes sebességet kisajtolni egy OCZ Agility 3-ból? Nálam gyengébbnél gyengébb mérési eredmények születnek. (CrystalDiskMark: szekvenciális olvasás 180MB/s körül van, az írás meg 170MB/s) Sata II-vel egy hangyányit jobb, de még így is egy rakás sz*r! Valami tippetek van esetleg? Szinte szűz win7 van fent, még nem telepítettem semmit, csak alap driver-eket. Annyi, hogy bios-ban AHCI módban dobtam fel az oprendszert, meg ki vannak lőve az energiatakarékossági funkciók. Azt rögtön gondoltam, hogy egy P55A-UD4-el nem fog egetrengető sebességet produkálni, na de hogy ennyire hulladék legyen...

Szia
Ezt a dolgot is kipróbálhatnád. [link]
Igaz, hogy nem P55.ös lap, de Agility 3.Az Aida féle dolgot, pedig megoldja az legujabb 2.5-ös verziója.
Majd dobj egy Crystal Disk Mark eredményt 0 Fill és Defaultban is, hogy hozott e javulást!
-
peetmaster
senior tag
Sziasztok!

-
vazzz
őstag
Segitsééég!

Vettem egy Corsair Force 3 60gb-t. windows ala hasznalom mast nem is teszek ra max drivereket beallitottam mindent post ez alapjan.
egy Gigabyte P55a-UD5 lap (gsata portban achi mode ban) valamint egy i7-870 van alatta és mégis nagyon lassu.
ehelyet ennyit teljesit
A GSATA portodat Marvell 9128 chip vezérli, ami köztudottan nem áll a helyzet magaslatán. A tesztekben nem igazán használnak Marvell chipes sata portokat, talán nem is véletlenül. Tehát ki kell békülnöd a helyzettel, mindent jól csináltál, de ezen nem tudsz javítani, max alaplap cserével. Átrakhatod a sata2 portra is, az legalább intel vezérlős, lehet, hogy stabilabb lesz a rendszered, bár akkor még kisebb számokat fogsz látni a tesztekben. (ami persze valós felhasználás közben észrevehetetlen.)
-
fsb1000
nagyúr
Nem hit kérdése... valaha "cimlapra" engedték flesh írását. Persze lehet leragadtunk a 2 évvel ezelötti ismereteknél. Most én is linkelek, de ez nem viki: [link]
Ami bizonyos: A TRIM hiányában lassulnak az SSD-k. Ezt ebben a topikban is mérési eredményekkel támasztottam alá. Nem vészes, kb 10%, de ez bőven a mérési hibahatáron kivül van.
-
samu74
addikt
-
worxland
addikt
Olvastam. Azt írtad le nagyjából, amit én.
Élettartam-növelés: ja, így könnyü - nem hiszek benne, tehát figyelmen kívül hagyom. Így számodra persze tényleg közel ugyanaz a defrag és a trim. Belinkelnéd ezt a "fles"-féle kételkedést? Ha érvek vannak benne, akkor nem lenne érdektelen. -
Mankó
veterán
Lehet, hogy megtaláltam a SandForce gyengéjét: maximális elérési idő.
Corsair Force GT 60Gb (rendszer, 20% szabad formázott kapacitás):

Intel SSD 320 160Gb (DD-vel átkopiztam a másik SSD-t és erről bootoltam):

Ezek IOMeter mérések, vegyesen random és szenkvenciális, írás és olvasás egyszerre.
A Force GT-n többszöri futtatás során is rögtön felszaladt ide a maximális elérési idő, de az Intel-en sem ment magasabbra akkor sem, ha frissítgettem mellette a webböngésző füleit.
Az IOps-ban pedig kb. hozza az arányokat, hogy az ősöreg SATAII-es Intel vezérlő 10, a SandForce 8 csatornán hajtja ugyan azokat a 25nm-es szinkron Micron NAND chipeket.
Így most kvázi gyorsabb rendszerlemez lesz a visszafogott Llano laptopomban, mint a tuningolt i5-ös asztali gépemben.

Ahogy beszélgettük priviben. Csak hogy más is lássa az SLC-k eredményeit is.
1 percig megy 1-3 közötti értékeken, aztán 1 perc után felugrik 94-re a Maximum Response. Ez lehet a kevés cache memória miatt is. ami pl. 1 perc után betelik? A kérdés az, hogy az alkalmazásokban mi az ami ennyire leterhelhetné a valóságban is, hogy 1 perc alatt megtelik a cache és nincs ideje üríteni?
Vagy kár ezen operálni, mert általánosságban nem ilyen programokat használunk. Nagyon jó lenne, ha tényleg a 1-3 ms-os Maximum Response Time érvényesülne az átlag használat mellett.S megint egy olyan kérdés, amit az X-aktákhoz sorolhatunk.

-
ghoszty
tag
-
Kolondrum
félisten
Segitsééég!

ehelyet ennyit teljesit
Mi ezzel a baj? Sztem elég rendesen megy. Aztán meg ha nem akkor is egy P55-ös lapról van szó, nem tegnap adták ki továbbá a Force 3 nem egy Force GT.
-
ghoszty
tag
Segitsééég!

ehelyet ennyit teljesit
-
fsb1000
nagyúr
? Ha én mondom, akkor jobban elhiszed, mint ha le van írva a Wiki-n? Köszönöm, de nem hiszem, hogy kiérdemeltem a megtiszteltetést.
De csak itt, csak neked:
A defrag lehetővé teszi, hogy egy adott fájlt folyamatosan tudjon olvasni az oprendszer, fejpozicíonálás nélkül, így gyorsabbá téve a folyamatot. Írás sebességét csak akkor gyorsítja, ha olyan defrag opciót választunk, hogy a szabad helyeket is rakja egybe.
A trim megjelöli, hogy melyek a törlésre jelölt blokkok, elősegítve, hogy feleslegesen ne írjon rájuk az SSD, így kevesebb P/E ciklussal üzemeljen - tovább működjön.
Ergo: a trim csak az írást gyorsítja, az olvasást nem és legalább olyan fontos az is, hogy növeli az SSD élettartamát.Gondolom olvastad #40585 hsz-emet, úgyhogy nem ismétlem meg mégegyszer
A TRIM SSD élettartam növelésével kapcsolatos vélemények közül inkább a "fles" féle kételkedő verziót tudom elfogani.
-
janos666
nagyúr
Emlékszem volt itt kérdés az SSD-k AES-128/256 titkosításról. Azóta utánanéztem kicsit.
Most azt hámoztam ki, hogy ez valójában nem a BIOS Setup-ban beállítható HDD jelszót használja, hanem egy random kulcsot, amit nem lehet kézileg piszkálni, csak egy SECURE_ERASE során generál magának újat a vezérlő.
Vagyis ha ellopják a gépet (és így nyilván nincs lehetőség a SECURE_ERASE futtatására), akkor szinte semmiben sem különbözik egy szimpola HDD-től, amit szintén le lehet jelszavazni, de nincs titkosítva az adat, ami a korongokon van, csak a vezérlő nem áll szóba a BIOS-al, mielőtt megkapja a jelszót.
Csak ott jön képbe a titkosítás, hogy ha le van zárva jelszóval a vezérlő, akkor ezt a védelmet kell feltörni, nem lehet átrakni a NAND chipeket másik vezérlőre, ami nincs zárolva.
Arról viszont fogalmam sincs, hogy ez a zárolás mennyire megbízható.

-
Kolondrum
félisten
-
korcsi
veterán
-
Ice&Lime
veterán
-
worxland
addikt
-
Kolondrum
félisten
? Ha én mondom, akkor jobban elhiszed, mint ha le van írva a Wiki-n? Köszönöm, de nem hiszem, hogy kiérdemeltem a megtiszteltetést.
De csak itt, csak neked:
A defrag lehetővé teszi, hogy egy adott fájlt folyamatosan tudjon olvasni az oprendszer, fejpozicíonálás nélkül, így gyorsabbá téve a folyamatot. Írás sebességét csak akkor gyorsítja, ha olyan defrag opciót választunk, hogy a szabad helyeket is rakja egybe.
A trim megjelöli, hogy melyek a törlésre jelölt blokkok, elősegítve, hogy feleslegesen ne írjon rájuk az SSD, így kevesebb P/E ciklussal üzemeljen - tovább működjön.
Ergo: a trim csak az írást gyorsítja, az olvasást nem és legalább olyan fontos az is, hogy növeli az SSD élettartamát.én elhiszem neked is,de nekem nem nyerő dolog.
-
worxland
addikt
Én úgy tekintek a TRIM-re mint több funkció és képesség halmazára, vagyis nem csak az OP rendszer által kiküldhető parancsra leszükítve.
A hsz-emben ez pontosan jeleztem is. "OP/frimvör szintén dolgozik"A te válaszod is is alátamasztja amit írtam, azaz történik adatmozgatás:
Ha aktív a TRIM akkor törléskor az oprendszer elküldi a törlendö szektorok lba címét, így szabad idöbe lehet öket törölni, hogy gyorsan irható legyen és amennyiben fut gc, az a használt szektorokat összemásolja lapokra amik így teljesen ki lesznek használva----
(#40576) worxland Linkelgetni a Wiki-ről bárki tud. Én arra számítottam hogy a saját szavaiddal és érveiddel fejted ki hol tévedek.
De csak itt, csak neked:
Ergo: a trim csak az írást gyorsítja, az olvasást nem és legalább olyan fontos az is, hogy növeli az SSD élettartamát. -
Kolondrum
félisten
-
Ice&Lime
veterán
a laptopom egy netezős ssd-s laptop, (esetenként word,excel,zene,film)tehát szerintetek nem lesz abból probléma ha ki van kapcsolva a lapozófile?gamet nem nyomok rajta se nagy dolgokat.
Ez csak a nagy alkalmazások végett van, pl. nagy játékok, video-zeneszerkesztés,photoshop? -
Ice&Lime
veterán
Aktív témák
-
40700 - 40601
49236 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Adattárolás
- Flash SSD - Archívum I.
- (téma lezárva)
- Ubuntu Linux
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Lexus, Toyota topik
- Google Pixel topik
- Apple asztali gépek
- Háztartási gépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Seagate IronWolf NAS 4TB - ST4000VN008 - 100/100 -as - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 8TB WD GOLD WD8004FRYZ HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix PC811 2TB PCI-E 4.0 x4 nvme SSD 7000/6500MB/s
- ÚJ Kingston NV3 2TB NVMe SSD Bontatlan, PCIe 4.0 (6000/5000 MB/s ), 2 év garancia
- 27% - Samsung 980 PRO 1TB M.2 SSD PCIe 4.0 NVMe
- Apple iPhone 13 128GB Starlight Karcmentes állapotban 88% akkumulátorral
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB - Független - 81% akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Miután felkerült a win7 utána az alaplahoz kapott dvdről a ATi SB7xx AHCI/RAID Driver Version:8.641 tettem fel, majd a videókártya (radeon 4890) legfrissebb driverjét, amihez csak raid vezérlő tartozik (raid 0 tömb is van a gépemben). Végül valamely logoutos leírásban lévő amd ahci drivert (12.6) próbáltam meg feltenni, de nem láttam, h ahcit is telepített volna.

)

Szóval simán natúrba mehet rá az XP, nem kell szenvedni vele semmit, mert ~2 évet simán ki fog bírni.