Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
csucsu21
aktív tag
le futattam akkor 1 tesztet mikor meg vettem meg kb 1-2 hete és lassab volt néhány érték volt hogy akár 100-120 mb vel is de érezhető volt rendszernél is mert a 4K is jócskán lassab volt
most ki szedtem írtam várom a garancia futárt jah és néha fagyott hogy az most az ssd miatt vagy nem de win 7 alatt nekem winyónál nem igazán volt fagyás
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
egy olyan kérdésem lenne vennék muter gépébe is 1 ssd-ét teljesítmény nem lényeg főként szöveget szerkeszt meg hasonlóel használódás szempontjából van ssd-ssd között különbség
nekem pl vertex 4es va a gépben de mit ne mondjak 3 hónapa altt jelentőset lassult
előre is köszönöm -
dcenter
csendes tag
Sziasztok!
A napokban beszereztem egy Samsung 830-as 64gb-os ssd-t. A PH-s útmutatások alapján üzemeltem be. Sajnos az alaplapom egy régebbi típus (Asus P5G41T-M LX2) sata2 csatlakozókkal, ezért előre tudtam, hogy kompromisszumokkal kell majd használni.
Lefuttattam a diskmark-os tesztet és ezt az eredményt kaptam:

A SSD tesztek lista eredményeivel hasonlítottam össze és nem értem, hogy a 4KQD32 olvasási értékeim miért lettek ilyen rosszak. A win7 telepítése után egyébként nem raktam fel chipset drivert, gyakorlatilag semmit, mert az egyik tesztben olvastam, hogyha működik a TRIM, akkor ajánlatos nem piszkálni (nekem működik sentinel szerint.) Szerintetek mi okozhatja ezt az alacsony értéket?
-
skydragon
tag
válasz
norrberth
üzenetére
boot időt pl: futtatás-msconfig-automatikus 1.indításnál kivenni mindent ami nem kell,2.rendszerindítás-speciális-proceszorok száma.,van még sok szolgáltatás ami többnyire felesleges ezeket is letilthatjuk sőt maga a nem használt betütípusokal is nyerhető pár másodperc.
Szolgáltatások amiket le lehet tiltani
nálam hibátlanul megy)
Bluetooth-támogatási szolgáltatás (Persze ha nincs ilyen eszköz)
Diagnosztikagazda
Diagnosztikai gazdaszolgáltatás
Előtöltés
Funkciófelderítő erőforrás közzététele
Funkciófelderítő szolgáltató
IP-segítő
Kiszolgáló
Munkaállomás
Nyomtatási várólista
Rendszeresemény-jelző szolgáltatás
Táblaszámítógépes beviteli szolgáltatás
Távoli asztal beállítása
Távoli asztali szolgáltatások
Távoli asztali szolgáltatások felhasználói üzemmódú
Távoli beállításjegyzék
Teljesítménynaplók és riasztások
Windows CardSpace
Windows Defender
Windows hibajelentési szolgáltatásPersze azért csak azokat tiltsuk le amit nem használunk,nálam ezek a szolgáltatások vannak kilőve+még 1-2 finomhangolás és stabil gyors a rendszer.
-
norrberth
addikt
Sziasztok! a Win 7 est szeretném optimalizálni, láttam hogy valaki linkelt régebben egy oldalt ahol le voltak írva a Win 7 beállítások, Pl:. benne volt hogy lehet javítani a boot időn.
-
krx21
nagyúr
Nem tudja valaki, hol lehet kapni tisztességes minőségi SATA3 kábelt?
Ahova ha oda megyek meg lehet venni és nem egy hetet kel várni a webshopos rendelést követően...Egyébként valaki próbálta már, hogy van e különbség SATA2 és SATA3 kábel között?
De egy jó bolt, ahol van jobban érdekel!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Dr. Gonzο
üzenetére
1. Működik a TRIM??
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt, hogy "cmd" majd a bejövő ablakba azt, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk.
Forrás: [link]
Egyébként a Sentinel rend szerint nem hazudik...
AHCI módban telepítetted, ugye?
-
Mankó
veterán
Sata 0-ra, 1esen a Seagate van.
-
Mankó
veterán
Amióta beraktuk az ASUS N75SF a Vertex 4-et azóta bootoláskor nem találja az ssd-t. BIOS-ban való beállítás után megy mint a szélvész.
BIOS legfrissebb, ssd firmware 1.4-es, mellette 500 Gb-os Seagate winyó. Furcsa módon mindig a seagate-ről akar bootolni. Boot szekvencia jól van beállítva.
Telepítéskor csak az ssd volt bent, s azóta a Seagate-en is új partíció lett csinálva.Valakinek van ötlete erre a problémára?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
antivirtuoz
üzenetére
Ja, akkor nem szóltam...

-
DeFranco
nagyúr
válasz
antivirtuoz
üzenetére
Szerintem tökmindegy, így is-úgy is lef*sod a bokád...
(mondom ezt nem egész 24 óra használat után... annyira hagyd meg a régi rendszert, amíg egyszer visszamész a telepítés után adatot menteni. Mire feláll a rendszer megérted miről beszélnek. Odafelé még annyira fel sem tűnik.)
(Én 830-at vettem, mert összességében arról hallottam a legtöbb jót)
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
antivirtuoz
üzenetére
Ebben a topicban már körbe kérdeztél?
Szerk: Jah, látom igen.
randras: ha ilyen jellegű kérdésed van a fenti topicban kapsz rá választ.

-
randras
veterán
válasz
antivirtuoz
üzenetére
Engem is érdekelne, habár szerintem a Vertex 4 nem egy kategória a többivel. Pont ugyanígy 120-128 gigás kellene nekem is, várjuk a választ.

-
antivirtuoz
tag
Sziasztok!
Szeretném tudni a Ti véleményeteket is: Ti melyik SSD-t választanátok.
Kingston HyperX 3K 120GB SF-2281
OCZ Vertex 3 120GB SF-2281
OCZ Vertex 4 128GB Indilinx Everest 2
Corsair Force GT 120 GB SF-2281Ezeken kívül még gondolkoztam a Samsung 830-as sorozat 120GB-os darabján is, viszont nem igazán értem, hogy miért rajonganak érte olyan sokan!?
A válasz -igazság szerint- sürgős: még ma, de legkésőbb holnap szeretném leadni a rendelést.

Esetleg nem tudtok egy olyan weboldalt vagy táblázatot, ahol a fentieken ugyanazt a tesztet végezték el? Ugyanis itt, PH-n is vannak tesztek, de egyrészt hiányzik a Corsair, másrészt pedig nem mindegyikből ugyanazt a méretet tesztelték.
Mindenkinek köszönöm a segítségét és válaszát!
Antivirtuoz
-
norrberth
addikt
Sziasztok! 8 Gb Ram van a gépemben, Szerintetek Ramdisc et használjak? a böngésző cache áthelyezésére, vagy elég hozzá a Mozilla is? mert csak ezt a böngészőt használom.
[link] -
randras
veterán
-
törölt tag
válasz
fagy53
üzenetére
Ehhez hasonló sztorim nekem is van

2006-ban volt az, hogy átálltam PATA-ról SATA-ra... az első SATA-s HDD-m - és egyben az első és utolsó SAMSUNG merevlemezem volt -, egy SP2004C volt.
Egy ismerősöm mondta, hogy látta egy másik ismerősénél a SATA-s rendszert és marha gyors volt, hogy csak lesett... Szóval kíváncsi voltam milyen lesz.
Azért SSD korszak előtt, meg ha az ember nem Raptorokat használt az ilyesmi meglehetőse ritkán jött össze.
Felment rá egy 64-bites XP és eszméletlenül gyors volt - tehát az ismerős jól mondta, mondom frankó ez már mindig így lesz, ezt is vártam el -, de bizonyos SMART értékek megváltozása miatt 3 napon belül cseréltettem a merevlemezt, és WD 200-as lett belőle. Soha többet nem sikerül olyan gyorsan bebootolni HDD-ről mint elsőnek a Samsunggal, pedig minden más hardver változatlan maradt, sőt azóta ha HDD-m volt mindig WD-t vettem. A WD-ket nagyon szertem, mert megbízhatóak, a mostani merevlemezek már 5-6 évesek lassan. Most is három WD-m van , meg egy Kinsgston SSD és egy jövőfélben lévő Corsair SSD.
Azt az érzést, nálam is csak az SSD korszak hozta el ismét.
-
fagy53
nagyúr
válasz
skydragon
üzenetére
Nekem volt anno egy Hita HDD-m egyszer sikerült úgy feltenni az XP-t, hogy a két csík után már jött is asztal és a tálcán szinte egyidőben jelentek meg az ikonok, persze az asztalon is.
Nem voltam észnél, akkoriban SSD még nem volt sehol, de ilyen gyorsan bootol be az XP-m ma is persze SSD a rendszermeghajtó.
Egy év múlva újra kellett raknom a rendszert és soha többé nem sikerült ez a fantasztikus boot, csak az SSD megjelenése hozta vissza azokat az időket.
Egyedi eset, ma sem értem miért.
-
Peddy789
őstag
gondolkodtam időközben, a hdd-men van bootsector, mert azon még ottvan a régi rendszer, lehet ez lassítja annyira.. megpróbálom majd ha hazaérek hdd nélkül aztán ah úgy sokkal gyorsabb lehet leformázom a halálba
-
Mankó
veterán
válasz
skydragon
üzenetére
Megnézném én azt a rendszert ahol 20-25 sec alatt bebootol a rendszer gombnyomástól számítva winyóval. A rendszer belakottságától is függ a bootolás sebessége.
Peddy789: Jó az az eredmény, de különben is az a lényeg, hogy maga a rendszer gyorsult-e. Ha igen, akkor ne foglalkozz, hogy milyen gyorsan áll fel a rendszer. Lehet, hogy nálad a vírusirtó, vagy a hangkártya, Sata Bios, egyéb hardver elem tovább fogja bootoláskor a gépet, s ezért érzed lassabbnak a bootot.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, ez logikus

-
skydragon
tag
válasz
Peddy789
üzenetére
persze a ki-be dugdosás nem túl jó azért 30 sec azért függ a többi hw-tól is nem csak az ssd-től de azért jobb eredményt kéne kapjál 20-25 sec alatt egy hdd-ről is bebootol a rendszer azért egy gyors gépen.Process Monitort ajánlom még.
-
Peddy789
őstag
-
skydragon
tag
válasz
Peddy789
üzenetére
stopper
Windows Boot timer
msconfigban minden magot használja azzal is nyersz 1-2 másodpercet nekem egy normál ssd-vel 4 mag,6Gb DDR3-al 10-12 sec körül van. -
Peddy789
őstag
a bootolást lehet valahogy gyorsítani? :/ 20sec körül van jelenleg az nem valami jó nem? van valami progi ami méri a bootidőt?
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Kolondrum
üzenetére
Kiváncsi vagyok, az csak nem baj... azért vagyunk itt (többek között) hogy egymástól tanuljunk. Ha tudok referenciaértékeket, vagy valamiről tudom, hogy sok vagy kevés, akkor abból tanulok. Ezért kérdeztem. És ezért kérdeztem az írt adatmennyiséget is. Nekem furcsa, hogy egy óra alatt különösebb általam ismert tevékenység nélkül ennyit írt a "lemezre", ha tudom miért történt, azzal is tanulok.
Így működik ez, nem azért jöttem, hogy hisztizzek, tényleg kiváncsi vagyok.
@ETOM: updatek utáni állapot. Első volt az update, aztán a vírusirtó, majd a Sentinel, (30-nál járunk) majd a catalyst meg még ez-az, indítottam egyszer a régi HDD-ről is, akkor mondjuk feltűnően sokat tekert (a HDD) és pakk, 60.
-
DeFranco
nagyúr
Amúgy az mennyire normális, hogy a telepítéssel összeszedett 30GB írt adatmennyiségre még rászedett 30GB-ot? A Windows telepítése után 30GB volt, azóta csak pár kisebb programot telepítettem (<300 mb letöltött adat) és már 58 GB felett van az írt adatmennyiségem. Mi pörgeti ennyire?
-
Tomix24
addikt
ASROCK H61M-ITX - lenne az új környezet. És igen ennyi az értéke Sata3-on, ez amolyan alsó kategóriás SSD, de olcsó és nagy volt.

"Tomix24 Nem valószínű, így is sata2 határain belül vannak az értékek."
egyik érték sem tuti
? 5K-val kellene többet költenem Sata3-as lapért. -
justo00
tag
Sziasztok!
A CrystalDiskMark-on a test datát melyikre kell állítani teszteléskor?
-
Tomix24
addikt
Srácok, milyen tapasztalat van, ha Sata3-as SSD-t rakunk Sata2-es lapba?
Melyik értékre van hatással? És mennyire kb? 4K-s érték nálam a legfontosabb.A Kingston Sata3 120GB V200-asom lassulna? Tudom hogy van egy határ a sávszélre, de az kihatna a 4K-s értékre is? Vagy csak a felesleges Seq értékre?

-
randras
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Oké, köszönöm!
Két további kérdésem lenne: az N betűjelű a notebookhoz való, valószínűleg az kellene nekem. Van hozzá egy USB kábel, amivel tudom külső meghajtóként használni, illetve egy keret is.
Az USB kábelt tudom használni a notiban most lévő HDD-vel is majd? A keretre pedig mindenképpen szükségem lesz? Csak mert más SSD-hez nem igazán látom, hogy adnának ilyet...

-
Peddy789
őstag
tudna nekem valaki egy kis segítséget nyujtani az alábbi beállítások eléréséhez?
"Az SSD-nek nincs szüksége a töredezettségmentesítésre, a prefetch-re, a SuperFetch-re és az indexelésre. "
a töredezettségmentesítést megtaláltam, a többit hol tudom beállítani?
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
SSD vásárlását tervezem Toshiba Satellite L500 laptopomba.
Ami érdekelne, h csak simán kicserélem a HDD-t az SSD-re? Beépítőkeretet kell vennem?
Vmint olvastam, h AHCI módba kell váltani a BIOS-ban, telepítés előtt. Az én gépem tudja ezt?Előre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
Pontosan a 4K értékeknél még a SATA II- is bőven jó.
Ami a legújabb csatlakozót illeti, hát nekem azért lenne fontos, mert 3-4 évig nem szoktam alaplapot cserélni. Akinek meg mATX-es lapja van még az sem járható út, hogy nem baj, majd ha a ciklus felénél új háttértárat kell venni, akkor majd veszünk bele egy SATA Express kártyát és akkor oké, ehelyett lehet választani, hogy keresünk egy akkor már elavultnak számító SATA III-at vagy komplett alaplap+ proci és esetleg RAM csere.
Amúgy ez a SATA Express igencsak méretes csatlakozó lesz, komolyan maga a csatlakozó kinéz olyan szélesnek mint a Parallel ATA, lényegében 3 SATA egymás mellett... Persze valószínűleg a kábele nem lesz olyan széles

-
fagy53
nagyúr
Pár napja használom átlag felhasználóként a Samu 830 128GB-ot és a Kingston SVP100 S2 96GB-os SSD-t, nem igazán látok különbséget, legfeljebb azt amiért vettem a Samut.
A Win 7 és XP 32bit rendszereim egyaránt 30Gb tárhellyel bővültek és a fiam rendszere a HDD helyett egy SSD-n van és így Ő a legnagyobb haszonélvezője ennek a 30k-s beruházásnak.
Ezt a hsz-t a - megéri a gyorsabb SSD-t megvenni párezer Ft különbséggel? - kérdezőknek írtam, alapvetően a tárhely számít és csalódást fog okozni, ha nem ez az eredeti cél....
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szelesjanos
üzenetére
Hiren's Boot CD-n vannak tesztprogramok.
Spinrite is jó kis program. -
szelesjanos
tag
Sziasztok!
Szeretném letesztelni az SSD-et egy Vertex3-ról volna szó!
Nem a sebessége érdekelne, hanem szeretném átvizsgálni az állapotát és a sektorokat.
Olyasmi programot keresek, mint a Memtest86 a RAM-hoz. Ami nem az SSD-ről futna OS betöltéssel, hanem CD/DVD-ről esetleg pendriveról bootolva.Köszönöm!
-
Turbomann
tag
Sziasztok a ssd men a előreolvasási buffer támogatva, de levan tiltva azt engedélyezzni hol tudom köszönetem.

-
válasz
troland26
üzenetére
Ezeke alapvetően jó értékek, annyit lehet még tenni (mert ezekből a képekből ez nem derül ki), hogy ha most a W7 alap AHCI driver-ét használod, akkor feltelepíted az AMD Chipset driver-t, ami tartalmazza az AMD SATA Controller-t. Ha megléped ezt a dolgot, akkor arra ügyelj, hogy egyedi telepítést válassz, csak az AHCI driver-t telepítsd (az legyen bepipálva) az USB filter és egyéb driver ne, sajnos okoz gondot egyes deszkákon az USB driver.
Az AMD Chipset driver szintén linkelve van a leírásomban, ott megtalálod. -
troland26
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
Peddy789
üzenetére
Pl Crystal Disk Info-val megnézed a jelenlegi FW verziót, ami Agility 3 esetén 2.22-es a legújabb. Ha ez van rajta, akkor nyilván nincs mit frissíteni, ha régebbi, akkor innen lehet letölteni a FW-t hozzá.
A FW frissítésre minden gyártó azt javasolja, hogy csak akkor, ha problémát tapasztalsz, és akkor is csak olyan módon, ahogy a gyártó leírja. Agility 3 esetén javasolt a 2.22-re frissíteni, mert 2 olyan hiba lett javítva, ami miatt érdemes. -
Peddy789
őstag
jah bocs a dupláért, de ezt a ramdisk dolgot nemértem, ez valami progi ami a gépben lévő ramokat használja pl a böngésző cach-hez ?
a másik, firmware update-et honnan szedjek (agility3) kell-e egyáltalán? -
válasz
troland26
üzenetére
EVO deszkák BIOS-ában (általában) szokott lenni SATA sebesség beállítására opció, azt kellene ellenőrizni. Leírásomban is szerepel egy EVO, ott láthatod, hogy milyen opciót keress a BIOS-ban.
Nem olvastam vissza, nem tudom milyen SSD-ről van szó, de ha SandForce-os, akkor All 0x00-ban mérj, ez is megtalálható a leírásomban.Peddy789 - fenti link számodra is nyújthat segítséget a telepítésben.
Aktív témák
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nálam hibátlanul megy)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Cimbora laposán láttam eddig a leggyorsabb bootot hdd-vel, de az is egy full extrás Alienware M17xR2 volt egy 500-as WD Scorpio Black-el.