Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Pánik a memóriapiacon
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
Aktív témák
-
Mankó
veterán
Én is meglestem most az enyémet. A 4k és 4k qd32-es eredmények nekem is hasonlóak, mint neked az első képen. Viszont nekem sata 2-es slc, de még így is jóval, mondhatni sokszor gyorsabb a rendszerem.
Az beállítás és gép függő is, Ezen különben én is agyaltam, hogy miért megy egyikben így, a másikban kevésbé jól. Attól nagyban függhet, hogy milyen optimalizációkat állítasz be. Prefetch, Superfetch-eket használsz-e stb. Erről megoszlanak a vélemények. Én is méregettem az elején, de orbitális különbségeket nem éreztem. Most pl. mindkettő ki van kapcsolva.
-
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Erre még valaki?
SisoftSandra szerint tudja a laptop a sata 3-at.smiti: Crystal Disk Markkal mérj egyet, Random és 0 Fill beállításokkal. 5 kör 1000 Mb-val.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Valamiért úgy érzem, hogy valami nem stimmel az SSD-m sebességével. Konfigom az adatlapomon megtalálható.
A Win friss telepítés, Win7 Professional 64 bit SP1.
AHCI módban van telepítve, sata 3 csatlakozóra sata 3 kábellel bekötve az OCZ Agility3 120 GB:Nem tűnik lassúnak, de a HDD-ről váltást követően nem igazán érzem a szárnyalást.

-
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Egy kicsit tényleg megkavaró a leírása. Regedit szerint megy, de biosba nincs bekapcsolva.
Legjobb lenne ha újra rakná a rendszert, bekapcsolt AHCI-vel. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Annál a lapnál sajna ilyen sokáig tart nem lehet mit tenni !
Azért nem ment fel az ahci, mert nem volt a biosban bekapcsolva !Tehát AHCI bekapcs, és így telepítsed fel a rendszer t!
(#40382) Mankó
Ha AHCI vel nem indul a rendszere akkor nincs ahci je !(#40385) Mankó
A P55 Asrock Extreme 4 és a Gigabyte Z77x Ud3h között A z77 es azért gyorsabban indul, mint a másik !
Mind a 2 esetben a kinsgton 64 Gb os Toshiba vezérlős sata 2 es ssd volt a tesztalany
Alap telepítés volt a win és a driverek vga stb...
Más nem volt telepítve ! -
Mankó
veterán
válasz
aginor
üzenetére
Ez elég furcsa. Semmilyen partíció nincs rajta? Fel tudsz tenni bármilyen partíciót rá? Pontos típusa?
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ugyanazon ssd-vel próbált-e már valaki több lapot? Gondolok itt a H61-től fölfele pl. P-s, Z-s, esetleg az új Ivy Bridge-hez való lapokra. Arra lennék kíváncsi, hogy az egyes chipsetek között van-e érdemben való gyorsulás, változás?
-
fatal`
titán
Na megnéztem, aktív a Trim, hogy a HD Sentinelre miért nem gondoltam nem tudom.
Lefutattam egy CrystalDiskMarkot is:
Nem tudom milyen eredménynek számít, de talán ettől az olcsó SSDtől nem rossz, a HDDhez képest meg inkább nem is minősítem.

-
Mankó
veterán
válasz
Dyingsoul
üzenetére
A kép szerint és a regedit szerint is van AHCI (a win 7-es beépített AHCI drivere). A post utáni kép az AHCI bios-a, ott detektálja be a sata-s eszközöket. Az enyém is így indul.
Tegyél fel egy Intel féle IRST drivert, Intel oldalán le is tudod tölteni, az jó lesz hozzá!
A régi P35ös lapom azzal nagyon hasított. -
Mankó
veterán
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Annyira nem nagy probléma az a 100 mb-s partíció. Személy szerint én nem szeretem, mert a partíció mentés során bekavarhat. Azt is el kell valamilyen szinten menteni, s ez már így számomra kavarás.
attila9988: A telepítő csak akkor hozza létre, ha nincs elő partícionálva az ssd, ellenkező esetben nem jön létre ez a 100 mb-s partíció. Sebességre semmilyen hatással nincs a megléte, vagy nem léte.
-
aginor
veterán
Szisztok!
Lenne itt egy Verbatim SSD, aminél 2mb teljes kapacitást lát a gép, és nem látja a partíciót.
Van valami ötletetek? -
Dyingsoul
veterán
Nah az a fura, hogy biosban nincs engedélyezve az AHCI. Ha engedélyezem, nem indul a rendszer, a biosban pedig ugye nem is ismeri fel a meghajtókat. Postnál pedig egy ilyen kép is előjön:
Itt elkezdi felismerni a meghajtókat és ki is irja a felismert meghajtókat (a felismerés pillanatát nem tudtam fotózni mert azt gyorsan továbblépteti). A gond az, hogy elég sokáig csinálja (kb 15-25 sec nem mértem le pontosan).
Főpoén: a cmd szerint a trim be van kapcsolva, de regeditbe is belenéztem:
hkey_local_machine/system/currentcontrolset/services/msachi-ban a start 0-án van. (ezek szerint az ahci mód fut)Na most akkor van ahci vagy nincs ahci?

Jahhh azt már nem is említem, hogy az alaplapon gyártójának oldaláról (gigabyte) szedtem volna ahci drivereket de nem tudtam feltelepíteni mert azt írja hogy ez a számítógép nem támogatott blabla blabla.Próbáltam máshonnanis hasonló drivert de eddig még nem találtam, nem tudom,h ogy ez-e az oka, de winnek nincs köze amúgy sem a bioshoz szal nem tudom mi lehet a baj... Még mindig ott tartok hogy ahci vagy nem ahci ez itt a kérés.

-
fsb1000
nagyúr
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Lehet valamit benéztem, de én a (#40370) hsz-ben lévő SATA2-es Vertex3 CDM eredményeket néztem és az általad linket SSD eredményeket tartalmazó táblázat Seq és 4K adataihoz hasonlítottam ahol Vertex3/Sata2 rendszert használnak.
Szerintem a Qd32K értékek kevésbé fontosak mint a másik kettő átlagos használat esetén.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
fsb1000
üzenetére
Hát nem tudom, én nem vagyok túlságosan elégedett az eredményekkel, főleg ha összehasonlítom a ph felhasználók teszteredményeivel. De ha azt mondod, hogy ne parázzak, akkor nem parázok.
-
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi
Olvasgattam már, csak az eszköz nélkül nemsokminden maradt meg. 
-
Faterkam
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
-
Dyingsoul
veterán
Valaki meg tudná mondani, hogy mi a probléma?

Az értékek magukért beszélnek, szerintem az ssd típusához képest igen alacsonyak... persze egyelőre csak sata 2-ben használom, de ahhoz mérten alacsonynak tartom, pláne a 4k qd32-t.
A biosban néztem volna ezt az AHCI módot, de amikor bekapcsolom, akkor a boot előtt egy ilyen elég fura konzol jön elő, de elindul vele is a rendszer csak emiatt lassabban. mindig, minden indításnál ellenőrzi a meghajtókat boot előtt. (nemsokára feltöltök róla egy képet)Egyébként úgy tűnik a trim be van kapcsolva, azt pedig úgy olvastam csak akkor lehet, ha engedélyezve van az AHCI. Töltsek le valami alaplapi chipset drivert?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Akkor az újratelepítés valószínű nem fogja megoldani a problémát?Akkor ebből ennyit tud kihúzni az ssd?
A vga driverrel nincs is gond mert az van a hp honlapján, de külön amd cpu és chipset driver, na olyan nincsen, a régebbi hp laptopomhoz pedig volt külön-külön. -
Ice&Lime
veterán
-
fsb1000
nagyúr
válasz
attila9988
üzenetére
Telepitő lehet hogy igen, de itt arról volt szó, hogy Win7 OP rendszer alól formázva. Akkor pedig nem.
-
attila9988
őstag
Bár ha winbe formáztad volna az ssd-t, akkor ez a 100 ,b-s partíció nem került volna fel.
Dehogyis nem... a telepítő létrehozza akkor is, ha ssd -re telepítesz...
Egy jó tanács. Ha valakinek agility 3 -asa, vagy azzal egyenértékű béllel rendelkező ssd -je van, annak ajánlatos p35 és window 7 esetében az alapból felpakolt 2006 -os sata vezérlőt fent hagynia, mert a 2010 -es intel driver okozhat véletlenszerű időpontokban felbukkanó kékhalált.
-
-
Repsol600
addikt
Üdv!
Van egy OCZ Agility 3 -as SSD-m én boltból 1 év garival vettem, de úgy tudom gyári 3 év van rá. Ha lejár az 1 év és esetleg baja lenne akkor lehetne valahogy gariztatni?
És ha igen hova kellene vinni? -
Turbomann
tag
Sziasztok, hogy lehet 4GB file nagyobbat letölteni? mert sehogy se megy. A második, letöltöttem ezt a paragon alignment és azzal, hogy lehet beállítani azt a bizonyos előre tolásos módszert, hogy SDD jól müködjön köszönöm
-
fatal`
titán
Sziasztok!
Vettem egy A-Data Premier Pro 900, 128GB-s SSD-t. Az lenne a kérdésem, hogy a win7 a TRIMet beállítja, vagy nekem kell configolni? Ha igen, akkor mivel / hogyan?
Természetesen friss rendszer. -
Ice&Lime
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
nekem már nincs az alignálással dolgom, mert a win7 elvégezte automatikusan az új rendszer telepítésekor.,?..tehát akkor nem ebben van a hiba.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Persze, rajta volt-van végig a töltőn a laptop.
Egyébként a driverek közt nincs olyan driver, hogy chipsets és cpu driver, amit letölthetnék a hp honlapjáról, nézz körül légyszíves, mert itt nincs sehol ilyen, szerintem. csak amd video kértyához van driver és kész.
[link] -
Core2duo6600
veterán
válasz
bionatur
üzenetére
Ezt a progi topikjában tedd fel, mivel az ssd hez semmi köze, és ott hamarabb is fognak válaszolni !
(#40346) jakos73
Simán lehet, hogy a cpu / chipset fogja vissza.
És mivel ez egy laptop mindenhol takarékoskodik az akksival, úgyhogy simán lehet..
A Táp be volt dugva a mérés idejére ?
Mert táppal megy csak 100 % on bármilyen laptop amiben laptop cpu van ! -
Ice&Lime
veterán
Kérdezném tőletek, hogy ezek az eredmények mennyire normálisak?
(mondjuk azt tudom, hogy a proci elég gyengének számít, létezhet, hogy azért ilyen kevés az eredmény?)
HP Laptop, AMD-A4-3310MX CPU, 4GB RAM, SAMSUNG 830 64GB SSD, teljesen friss Win7 Pro rendszer, samsung magician progival beállítva ACHI módban.

-
d_runk
csendes tag
Helo mindenki, kérdésem az volna, hogy szerintetek érdemes egy elsőgenerációs sata csatlakozóval bíró c2d-s macbe ssd-re upgradelni?
-
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
250-es Sata 3-as HDD-re gondolt.
-
bionatur
csendes tag
Elolvastam mindent, át is telepítettem mindent ramdisk-re vagy hdd-re, amit ssd esetében ajánlanak.
Egyet nem találtam. Thunderbird esetében pontosan mit, és hova helyezzek át, ráadásul IMAP-ként használom a Thunderbird-öt. -
-
L4mie
veterán
Szval összefoglalva :
SATA-2 es ACHI nélküli alaplapra, WinXP Sp3 mellé jön a 60GB os Agility3-aska
1 particióm lesz, rendszernek, melóra kell, így elég lesz bőven a 60GB (amúgy vicces, hogy az Agi3 16.5k egy 250Gb-os SATA3-as meg 17k nál kezdődik)Na szval, hogy az alignálás-al ne legyen probléma, akkor elég ha Win7 telepítővel particionálom, formázom?
Azt, hogy mit kell ki-be kapcsolgatni XP alatt azt megtalálom
csak az alignálással kapcsolatban nem vágom teljesen, az XP telepítés nem fogja hibásan újraparticionálni nekem?TRIM pótlására milyen szoftvert ajánlatok?
Köszönöm.
-
worxland
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Jaja, nekem 25 másodperc csak a post (alaplap+SATA kártya+hálókártya), utána jön csak az oprendszer választó képernyő.
-
Mankó
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

i5-ös a proci, de ez nem von le a hsz. információ értékből.
-
batt
aktív tag
-
Én még nem láttam olyan "pókot", ami egy i7-es CPU-val megáldott, 2 HDD helyes notiban, ne találkozott volna SATA3-al.

Konkrétan ilyen kütyü még nem volt a kezem alatt(abban igazad van, hogy elmélet meg gyakorlat közt nem ritka a különbség számtekben), ezért checkold. Javasoltak már programot, amivel tudod ellenőrizni, de itt van még a Speccy vagy a -Lite ellenére is izmosabb- Sandra Lite 2012. (Mindkettő ingyenes) -
Faterkam
addikt
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Faterkam
üzenetére
Szerintem nem bekapcsolástól kell mérni a boot időt, hanem a BIOS képernyő eltünésétől amikor ténylegesen elkezdődik az OP rendszer betöltése. (vagy legalábbis sokkal közelebb van hozzá)
Ha rekordot szeretnél felállítani, akkor az alaplapon kapcsolj ki minden eszközt főleg a hálózati eszközöket és az OS-t is ki kell kicsit gyomlálni.
-
Mankó
veterán
válasz
Faterkam
üzenetére
Bekapcsolástól számítva az egy nagyon jó eredmény lenne, az, hogy a windowsba mennyi idő alatt lép be az meg egy másik kérdés.
Fire/SOUL/CD: Igen elméletileg a chipset támogatja, de hogy gyakorlatilag is így van e, azt nem tudjuk. Láttunk már falon pókot.
samu74: Na de azon belül hol? Mert a drivenál csak az van írva, hogy melyik sata verziót támogatja, az nincs, hogy milyen csatin is megy jelenleg.
-
Mindig a Chipset határozza meg, hogy hány darab és milyen sebességű SATA port van (lehet). Ezen Intel® HM65 Express Chipset található.
-
Mankó
veterán
válasz
Faterkam
üzenetére
6-8 secet szerintem senkinek sem sikerült. Bekapcsolástól számítva 20 sectől felfele lehet számolni a bootolási időket. Nálam egy sata 2-es slc-vel 32 s.
Milyen winyóval volt 29s?
Bekapcsolástól számítva nincs az a winyó, ami 29 s alatt feláll. Esetleg 4 Velociraptor raidbe kötve, de még azt is nehezen hiszem el.
Ez persze nagyban függ a rendszer belakottságától, illetve, hogy milyen proci, illetve vas van alatta. -
Mankó
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Én is azt mondom, hogy bármelyik jó választás lehet.
Gari idő mindegyikre 3 év, árban az Agility 5-el olcsóbb a másik 2-nél.
Azt, hogy a laptopban milyen sata van, lövésünk sincs, mert sehol nem írják le. Most program sem jut eszembe, amelyik ki írná, hogy melyiket támogatja. Sata 2 tuti, de hogy a 3-at tudja-e? X. -
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Mától én is ssd tulaj lettem egy Samsung 830-as, 128Gb-os lett végül is a befutó, a kedvező ára miatt. (hiv. kisker, 3 év gar) Asus P5QD Turbo, Sata2-es lapban. A Boot időben csalódtam egyedül, nem tudom miért, de nekem nem sikerült 6-8 sec-et összehoznom. A legjobb 17-20 sec körüli. Hdd-nél volt 29 nagyjából.Belakva, (régi rendszer backup):

Hd Tune, már a teljes rendszerrel:

Sata2 ezek normális eredmények? A Boot-on hogy tudnék javítani?

-
Core2duo6600
veterán
2 SSD ét tesztel összehasonlítani csak fizikailag ugyanabban a lapban érdemes.
A netes teszteket felejsd el.
Bármelyik jó lehet, mint ahogyan az első hsz ban van.Válassz ár, gari idő, vagy kinlzet alapján !
Használat közbeni különbséget nem fogsz érezni !
Mindenekelött tisztázni kéne, hogy a laoptopban pontosan milyen sata vezérlő van !(#40318) samu74
Ez csak annyit jelent, hogy a rendszer elküldte, de nem azt, hogy az ssd hez eljutott, és hogy végre is hajtotta.
Tedd fel a hd sentinelt és azzal ellenőrízd le !
Ha az azt mondja, hogy a tirm támogatva és engedélyezve, na akkor van trimmed ! -
samu74
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
IDE módban is működik a Trim. A leírás alján nézd [link] .
TRIM Support Checklist:Microsoft Windows 7 operating system
SSD with TRIM-enabled Firmware
Storage Controller configured in IDE or ACHI mode
Default Microsoft Storage Driver (MSAHCI) or Intel 9.6.0.1014 Drivers with Intel ICH and PCH Controllers -
Mankó
veterán
ASUS N75SF laptopba milyen 64gb ssd-t ajánlotok:
Agility 3
Force GT
Samsung 830Megnéztünk ezer tesztet, van ami egy adott konfigurációban 30 mb-s 4 k értékek vannak, máshol meg csak 21-esek. A tag nem tud dönteni. Szerintem az Agility 3 is tökéletesen megfelelne. Szerintetek?
-
válasz
fsb1000
üzenetére
Mondjuk a lassú format a legjobb karbantartó
, épp tegnap formáztam le az SSD-met(pont 1 éve vettem ezt). Mértem egyet, majd egy teljes secbysec backup, lassú format, majd restore és ismét mérés.
Új korában | Format előtt | Format utánErre semmilyen optimalizáló nem képes.

UI: Nehogy valaki most ezt félreértve ezt hetente vagy havonta eljátssza. Nem kímélem az SSD-t, egy év alatt jutott el odáig, hogy csak a formázás maradt, szóval nem puszta szórakozásból csináltam végig a procedúrát.
-
holodp
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok benne biztos, hogy jó helyen kérdezem, de azért megteszem.
A minap láttam ezt az akciót:
OCZ SSD 85 dodóért
A Newegg hajlandó elpostázni Magyarországra a cuccait? Vagy az áfa, vám, egyéb költségek után már ugyanott tartok, mintha itthon venném?
Kösz a segítséget!Közben sajnos találtam egy ilyet az oldalukon: Newegg.com does not currently ship internationally
Pedig szép lett volna -
-
Dyingsoul
veterán
Jó, hát akkor mindegy majd holnap újrarakom.
-
-
Dyingsoul
veterán
A jelenlegi rendszerem 3-4 hónapos, kb épphogy "belaktam". SSD teljesítményét, oprendszer szinten befolyásolja, ha nem friss telepítést, hanem egy migráltat teszek rá? Ilyet még sosem csináltam, úgy voltam vele, hogy most megpróbálnám, mert ez a rendszer még nincs teleszemetelve.
-
ffodi
veterán
válasz
Dyingsoul
üzenetére
NTFS mindenképp. Itt jegyezném meg, hogy tudom, mennyi munkával jár egy friss rendszer, de javaslom, hogy telepítsd frissen, aztán onnan építsd fel a korábbit, nem fogod megbánni. Ennek tükrében szerintem megéri kiírni a telepítőt.

fsb1000:
Hiába, korrektek ezek a Hyperx-ek.
4k olvasás nem nagyon szokott több lenni más SSD-knél sem szerintem.Egyébként az egyik trükk arra, hogy picit javuljanak az eredmények az az, hogy a teszt erejéig ki kell kapcsolni az összes energiagazdálkodási funkciót. (C1E, C5/C6, EIST.....)
-
fsb1000
nagyúr
Hihetetlenül jó eredményeid vannak RAID0-ban.
A 4K olvasás az még átlagos, mert másnál sem duplázódik a raid0 miatt, de a 4K írás szerintem nem is dupla inkább sokszorosa lett a single értéknek.
----SSD formázása:
Szerintetek ha nem gyors formázást índutunk, akkor az mennyi írási műveletet jelent egy 60GB-os SSD-n? Gyak végig megy minden cellán? (nem keverendő a szektorral)
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Lefutattam egy CrystalDiskMarkot is:

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akkor tegyem újra? Köszönöm
És ha igen hova kellene vinni?

Bekapcsolástól számítva nincs az a winyó, ami 29 s alatt feláll. Esetleg 4 Velociraptor raidbe kötve, de még azt is nehezen hiszem el.