Aktív témák
-
janos666
nagyúr
A Force GT 90Gb miért kerül fel a listára?
4k-ban kb. ugyan azt tudja minden méret 60 és 240Gb közt, a nagyobbak csak szekvenciális írásban gyorsabbak. Ugyanakkor nem szabadott volna siralmas értéket mérni a 60gb-ossal sem, ott valami probléma volt (hibás példány, ACHI helyett IDE mód, Intel helyett MS driver, stb), ami meglehet más SSD-vel is, főleg másik ugyan olyan Sandforce vezérlőssel, mint a Force GT (ha valami kompatibilitási probléma).A Vertex4-ek tesztekben jobban mennek, mint a Force GT-k és hasonló a bolti áruk.
-
Mankó
veterán
Vettünk havernak egy Corsair Force Gt 60-ast, aminek a 4k-s írási eredményei egyenesen siralmasak voltak. Üresen is, rendszerrel is 12 mb környékén voltak. Firmware 5.02-es volt.
Éltünk a 8 napon belüli üzlettől való elállás jogával és most kellene helyette egy másik. De mi, ez a kérdés?
Ezek közül melyiket érdemes választani? I5-ös laptopba fog menni 6 Gb rammal, sata 3-as csatira és lesz mellette egy 500as 5400-es sata 2-es hdd is.A lehetőségek:
Corsair Force Gt 90 Gb
Kingston HyperX 3k 90 Gb
OCZ Vertex 4 64-128 GbÉn személy szerint az első 2 közül választanék, de kellenek azért a megerősítő adatok.
Szerk.: akkor én el is bújok a 2 Tb-os írással, pedig az is januári vásárlás volt.
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD #40995 üzenetére
Igen. Sok vagy kevés
(#40994) SymbianOS Mióta van 4.00.4 verzió? HDS oldalán nem találom.
-
-
Ice&Lime
veterán
Nem csak arról kéne szerintem beszélni hogy hogyan kíméljük, hanem arról hogyan használjuk a mindennapokban rendesen, úgy mintha nem is ssd lenne.
Tapasztalatok kellenének olyan emberektől , akik rendesen használják a cuccot, hogy hogyan bírják a strapát. Ezekre a tapasztalatokra nagyon kíváncsi lennék.! -
janos666
nagyúr
válasz
radi8tor #40987 üzenetére
Sőt, tömörítést használó SSD-ken kiválóan elláthatná a vezérlőnek lefoglalt üres terület szerepét, mert az üres lapozófile ~0kb közelébe tömöríthető (jó, persze sohasem tökéletesen üres, de lényegében az, mikor nem futtatunkolyan és/vagy annyi programot, hogy elfogyjon a RAM).
Ilyen szempontból nem is akkora hülyeség az unlocked sandforce firmware. Ha felrak helyette az ember egy szép nagy lapozófilet, az is biztosítja, hogy ne pakolhasd túl a lemezt, ellenben mikor nagy ritkán valamiért rengeteg RAM-ra lenne szükség, akkor rövid időre megpakolhatja a rendszer a lapozófilet (addig nem lesz baja az SSD-nek, míg lezajlik az az esemény, utána pedig ismét üres lesz a pagefile -> már ha be van állítva, hogy minden kikapcsoláskor törlődjön és csak bootoláskor foglalja le újra üresen a Windows...). -
Whysperer
addikt
válasz
radi8tor #40978 üzenetére
Figyu annál a linknél azt írják ,hogy alapozó file-t kapcsoljam ki ha 4 vagy több giga memóriám van. De ha most pl kikapcsolom alapozó file-t és elindítom a BF 3-at akkor errorral kilép ,hogy nincs elég memóriám! Szóval? Ilyenkor mi a teendő, ha berakom az SSD-t akkro is ez lesz az nem okés!
-
applause
aktív tag
Helló!
Öt napja használom az SSD-t és eddig kb 3 alkalommal lefagyott a gép 15-20mp-re. Eközben folyamatosan világított a HDD led, mint amikor piszokul dolgozik. Majd mintha semmisem történt volna tovább müködött, hiba nélkül.
Volt e valakinek hasonló jelensége, mi lehet az oka? -
SG3rg0
őstag
Fire/SOUL/CD !
Szia, volt egy bejegyzésed a Samsung SSD magician beállításokkal kapcsolatban, csak nem találom. Nem tudnád linkelni?
-
ETOM
addikt
Hali. Az lenne a kérdésem, h ez reális?
[link]
[link]
[link]
[link]
A gépem:
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz
ASROCK 970 Extreme4 1.90 BIOS
OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G
8GB 1333MHz CL9 RAM
MSI GTX 480
XFX 450 tápAHCI módba telepíttettem SSD sata 3-n van.
Most vettem az SSD-t. Hol kell nézni firmware-t ehhez van ujabb hozzá?
Ha jó helyen néztem akk nincs: *CURRENT FIRMWARE RELEASE is v2.22
köszi -
Whysperer
addikt
Sziasztok. Na megrendeltem a OCZ AGility 3-at 1-2 nap és itt van. Kérdés. Milyen teendő van vele mikor megjön? Simán berakom SATA-ba biosba belövöm primeryre és mehet a telepítés? Megnéztem legfrissebb BIOS-om van ami lehetséges. valamit kell még módolni?
-
Faterkam
addikt
válasz
J.J. András #40959 üzenetére
Nincs ramdiskem, a rendszer természetesen ssd-ről megy (ezért vettem), ha disabled-re teszem akkor megáll a boot, mint írtam, tehát ahhoz újra kéne tenni a rendszert. Azt meg most nem akarom. Akkor egyenlőre marad így. Kösz mindenkinek!
Ennyit hackoltam a rendszert, amit a Magician felajánlott!
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Melyik most a legjobb ár/érték arányú SSD?
Rendszer-nek kéne elég a 60GB-os!
OCZ Agility3?
Vagy esetleg van jobb választás? Vagy esetleg érdemes még várni a vásárlással? -
icon
senior tag
válasz
J.J. András #40964 üzenetére
IRQ 115? Jó kis lapod lehet
-
vazzz
őstag
válasz
J.J. András #40961 üzenetére
ACPI/APIC volt a neve. Régi szép IRQ osztogatós idők... de nem hiányzik
Szerk... pedig most megnéztem egy p2-t, abban is ACPI/APIC... amúgy tökmindegy.
-
J.J. András
őstag
odanézz mit találtam...., mégsem olyan rossz a memória lemez odabent
APCI vs ACPI és többi hülye kérdés -
vazzz
őstag
válasz
J.J. András #40958 üzenetére
Tudom, hogy tudod.
-
-
J.J. András
őstag
ne nekem írd, a Faterkam írta, hogy ilyen van a BIOS-ában, most mit csináljak, nézd meg APCI ACPI support
én leírtam mi lehet, de most nincs időm kiguglizni neki, amit Te írtál nekem, ugyanezt tudtam róla, mert az energiagazdálkodásért felelős szabványegyüttes BIOS és OPrendszer kommunkációval....
akkor helyén van
-
rgeorge
addikt
válasz
Faterkam #40950 üzenetére
A Windows Vista és az újabb oprendszerek már megkövetelik az ACPI számítógépet, csak arra települnek, az XP-t még fel lehetett erőltetni olyan PC-re, ami nem tudta az ACPI-t. Ha a BIOS-ban kikapcsolod, persze, hogy be sem tölt a Windows 7 kernele, mert az az ACPI-t igényli.
-
Faterkam
addikt
válasz
J.J. András #40954 üzenetére
Szerinted akkor jó így ahogy van?
Ok, akkor máshol keressem a várakozás okát? Az összes usb cuccot kihúztam, kivéve az egeretDe nem tudom mi lehet, mert random csinálja, nem állandóan
-
vazzz
őstag
válasz
J.J. András #40954 üzenetére
APCI-Association of Police and Court Interpreters
ACPI -Advanced Configuration and Power Interface -
J.J. András
őstag
válasz
Faterkam #40950 üzenetére
szerintem nem...
a régi APCI rendszert tenné át ACPI-új energiamenedzselős szabványba ?
Ugyebár az új MS, stb. OP-rendszerek már ACPI-s szabványra épülnek (így tudod alvóállapotba, hibernálásba stb. kényszeríteni a gépedet, és ennek a szabvány-kötegnek a része a BIOS beállítások)hogy az APCI mi..., én a régi PIII-as gépeken emlékszem ilyenre, hogy ott hívták így, ahol nekem kellett az IRQ-kat kiosztani szépen, ha nem akartam összeakadást.
remélem nem írtam hülyeséget, de Google megmondja majd
-
dodoroli
aktív tag
Sziasztok!
Most telepítettem fel egy játékot az általam létrehozott mappába,de a végén semmi sincsen a mappába pedig a helyet lefoglalja a játék,de sehol nem találom!
Programok telepítésében sincs,de hol lehet?OCZ agility 3
Nem találkoztam még ilyennel,talán kezd elhasználódni az ssd? -
Faterkam
addikt
Lehet megvan mire is vár néha a boot közben a rendszer, ha kikapcsolom a Biosba a APCI APIC support-ot disabledre,akkor tölt win logo alatt, viszont így nem bootol be a win7 megáll a Windows betöltésénél. De mi is ez pontosan? Annyit találtam, hogy több IRQ-t oszt ki vagy mi. Kell ez a win7-nek és az ssd-nek?
-
válasz
Tirexi #40946 üzenetére
"Most már tudom a titkot."
Jó neked, mert én aztán megkevertem a szalámit rendesen.mentségemre szóljon, hogy egész nap MS Developer-en olvastam/elemeztem C++ struktúrákat stb stb, mivel még van vissza bő 2 hét a szabimból, nem tudok a valagamon elülni, úgy gondoltam belekezdek egy saját fejlesztésű SSD Tools-ba... persze, így estére csak egy "kicsit" nem látok ki a fejemből, csúnyán ClearType-osak a szemeim...
Szóval akkor ma utoljára, még1x, aztán megyek aludni vagy tévézni, vagy lövöldözni a neten multiba...
Itt a helyes képlet | Itt meg a rossz képlet
A rossz képletet azért írtam le, mert az a rossz képlet okozta annak idején (és azóta is sokan azt használják), hogy ez a bűvös 7% (~7,37%) jön ki minden SSD-re, azaz hogy minden SSD-n közel ugyanannyi a Spare Area, ezért egységesen ugyanannyi szabad helyet célszerű szabadon hagyni is. Persze ez nem igaz, a képlet hibás, mert a névleges kapacitást nem lehet kivonni a formázott kapacitásból, hisz az egyik 10-es a másik meg 2-es számrendszerben van. Ez a rossz képlet ill. annak az infónak a hiánya, hogy vannak olyan SSD-k, amelyeken több NAND van, mint a névleges kapacitása, együttesen vezettek ahhoz, hogy a felhasználók azt a téves következtetést vonták/vonják le, hogy egy pl 480GB-osként árult SDD-nek lényegesen kisebb a felhasználható kapacitása, mint egy 512GB-osnak, ezért automatikusan az 512GB-ost veszik meg.
Szóval a helyes képlettel kell számolni, az mutatja meg, hogy mekkora a Spare Area százalékos aránya.
Na, remélem így már oké.
-
Tirexi
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #40944 üzenetére
THX a részletes válaszokat emberek.
Most már tudom a titkot. -
törölt tag
válasz
radi8tor #40939 üzenetére
128-ast akarok, csak a 64-es volt példának felhozva. De hát vehetnék 512-est, az is tele lenne, ez már csak ilyen alap emberi tulajdonság szerintem mindenkinél.
Akkor 120-ast vagy 128-ast vegyek? Melyiket rakhatom csurig?
Pedig jó vagyok matekból, csak most rohadtul nem áll rá az agyam a gyártók hülyeségeire.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #40943 üzenetére
Oops, ezt elxartam, ez nem teljesen igaz, az előbbi képlet a valós Spare Area terület arányát adja meg, nem pedig a bűvös 7%-t (SF vezérlősöknél, amelyeken több NAND van, mint a névleges kapacitás és az OP sincs feloldva, ott nem 7%-t kapnál)
Szóval a "bűvös" számhoz ez a képlet kell.
A nyers Spare Area aránya = (Névleges kapacitás - Formázott kapacitás) / Formázott kapacitás
Elnézést.
-
válasz
Tirexi #40940 üzenetére
A Spare Area aránya, az minden SSD-n szinte azonos, ez az a bűvös ~7%. Pár fogalmat kell tisztázni, utána már egyszerűbb a dolog
1. Névleges kapacitás -> gyártó által 10-es számrendszer megadott kapacitás, pl 128GB
2. Formázott kapacitás -> a 10-esből 2-es számrendszerbe átváltott, ténylegesen felhasználható kapacitás, pl 119GiB (és nem GB)
3. NAND kapacitás -> az SSD-n ténylegesen található NAND-ok kapacitásának az összege, 2-es számrendszerben, pl 128GiBA Spare Area aránya = (NAND kapacitás - Formázott kapacitás) / NAND kapacitás
Ez alapján a mindkét példának hozott SSD-nél meg fogod kapni azt a ~7%-t
(csak a 160-asnak 149GiB a formázott kapacitása, nem 148) -
-
Ice&Lime
veterán
re:Guszti, Faterkam: áhá, szóval ezek a jó értékek desktopban születnek, így már ártem.
echterion:
nem is rossz ötlet, csak még annyit tegyünk hozzá, hogy úgy lenne a gpun, hogy zárt házban és 33fokos szobában.
hány fokon pruccanna ki egy ssd és egy hdd?
-
törölt tag
A fentebb írt számos hozzászólásban akkor a 60 Gigásnál több, mint 10% van amit nem tudok megformázni, ergo akkor ott telerakhatom. A 64 Gigásnál már kevesebb, mint 7%, tehát ott szabadon kell hagynom ~3% területet.
Jól gondolom, vagy teljesen el vagyok tévedve? -
-
törölt tag
És ha mégis csurig rakom az SSD-t akkor az milyen problémával jár?
-
válasz
Killerlaca #40922 üzenetére
Mint egy vírus. Simogassátok az SSD-t ne használjátok.
-
worxland
addikt
válasz
Killerlaca #40929 üzenetére
[link]
Ha megnézed, itt mennyit írtak az SSD-kre, nem fogsz tovább izgulni. 300-400 tera alatt nem nagyon találsz majd. Utána nézd meg, mennyit írtál eddig a sajátodra. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Feladatkezelő --> Teljesítmény --> Erőforrás-figyelő
Ez nem tárolja el az adatokat visszamenőleg, de nézheted a lemez aktivitást. -
fagy53
nagyúr
válasz
"Nem igazán tudom mennyit bír egy ssd élettartamra.." - ezzel nem vagy egyedül és minden újdonsült SSD tulaj ettől stresszel... Csak semmi pánik, nem bírod tönkrevágni 5-10 éven belül, a ma kapható SSD-k nem merülnek ki ennyi idő alatt még átlagon felüli használat során sem. Inkább az ennél korosabb meghajtóknál merülhet fel ez a kérdés problémaként, de hol vagyunk még ettől?
-
Killerlaca
senior tag
válasz
Tirexi #40924 üzenetére
Köszönöm persze, hogy nem úgy értettem a semmit.....:-)
Neked is köszi radi8tor1.
- A firefo cache ramba megy azt átraktam.
- A pagefile-t sehogy sem bírom átrakni másik meghajtóra. Mindig visszarakja magát C-re.
erre jó lenne a megoldás (bár szerintem nem használja csak ott van nem?)
- Dokumentumok-mappát nem használom...
- Photoshop-ot se használom mostanság ha erre gondoltálNincs valami monitorozó gadget win7-hez amivel tudnám nézni melyik progi ír sokat?
fagy53:
Persze igazad van csak nem szeretném ha 1év alatt meghalna. Nem igazán tudom mennyit bír egy ssd élettartamra...Meg mindenhol "riogatják" az embereket ez kapcsold ki azt állítsd át mert csak így bírja sokáig...
Köszönöm
-
fagy53
nagyúr
válasz
Az, hogy ez normális-e nehéz megmondani, mert gép és használatfüggő. Egy biztos, ha ugyanez az OS lenne ilyen használat mellett HDD-n, az kevesebb írást mutatna.
Az SSD belső tulajdonságaiból fakad, hogy sokat ír akkor is ha Te nem csinálsz semmit, ez a HDD-nél nem így van. Ettől még nem dől össze a világ, kevesebbet nézd a CrystalDisk-et, HD Sentinelt, stb és mindjárt szebb lesz a napod!Gondolj arra, hogy egy szupergyors HDD van a gépedben, azt sem tesztelgeti az ember egész nap...
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Turbomann
tag
Sziasztok.
Nekem az lenne a nagy problémám, hogy a data ramdisket használom 64 bites. Kékhalálozik mikor ujra indítok. Meylik ramdisket lehet használni köszönöm
-
Tirexi
addikt
válasz
Semmi nem megy a C-n?
Nagyon sok minden megy a C-n olyan dolgok amiket valszeg nem látsz.
-A C-n van a Dokumentumok ha abba filmeket, zenéket, képeket pakolsz az a C-re megy.
-Gyorsítótárai a böngészőnek mind a C-n vannak. (youtube videók HD-ben pl.)
-Lapozófájl is a C-n van.
-Az Adobe ha csak nem állítod át pl oda pakolja a konvertálás közbeni fájlokat ami esetenként jó pár giga.
-Továbbá minden olyan dolog is ott van ami a háttérben dolgozik sima Windows-ozás közben és bizony írással jár.Soroljam még?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Youtube videók? Azok elég sokat írnak C meghajtóra lejátszáskor, ha ott van a temp könyvtárad.
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy napi/3-4Gb-ot írást mutat a CrystalDisk a C meghajtón ami SSD.
Ez sok vagy normális? Egyáltalán mitől lesz ennyi mikor semmi nem megy a C-n?Köszönöm
-
Ice&Lime
veterán
Ti akiknek 30fokos az ssd-tek, nektek ugye nem laptopban van a cucc, hanem desktop pc-ben.?
-
Guszti
aktív tag
Nagyon megy itt a kímélősdi, úgyhogy leírom én hogyan használom. Részletekbe, hogyanokba nem mennék bele, mivel szite minden megtalálható itt a topicban, illetve már többször be lett linkelve.
Tehát adott egy 60-as agility3, ezen van a rendszerem, van 5 giga ramdisk, amire kitettem a profilomat (chrome a proilba települ), 1-2 kisebb, napi használatban levő programot, mint pl, office, tc, winamp, torrent, mediaplayer, stb., illetve még a képen egyértelműen látszó mappákat. A képen részletesen látszik minden, érdemes nézegetni egy kicsit és számolgatni, ezt rábízom mindenkire. Viszont a lényeg, ami észrevehető, hogy nagyon sokat gyorsult a renszerem, köszönhetően annak, hogy a ramdrive még az SSD-nél is legalább 1 nagyságrenddel gyorsabb, illetve, hogy adott esetben két különböző eszközről/re tud párhuzamosan dolgozni, pl ha adott programnak kell valami kisebb file a win/systemből, akkor addig a nagyobb cuccokat tölti ramdrive-ról remélhetőleg párhuzamosan.
Kicsit népnevelés jelleggel is írnék, igaz szerintem már elhangzott szintén ebben a topicban. Böngésző cache-t ne rakjunk már ki csak memóriába, illetve ne rakjunk olyan ramdisk-re, ami újraindításnál elveszik. Előszöris azért, mert attól nem nagyon fog gyorsulni a böngészés, hogy mindíg mindent netről kell lerántani, a másik ami szeritem fontosabb, hogy tök fölöslegesen terheljük az egész netes infrastruktúrát.
És akkor beszéljünk a hátrányokról is kicsit, mert van az is bőven egy ilyen felépítésnél. Lemezen tárolom az 5 gigás ramdisk image-t, nem SSD-n. Lassú, sőt nagyon lassú a rendszerindítás, és leállítás, nekem ez nem probléma, mert megy a gép folyamatosan, de ez olyankor probléma lehet ha valamit telepít az ember, és többször kell újraindítani. Nálam csak rendszerleállításnál mentődik lemezre a ramdisk tartalma, tehát ha 1 hét üzem után áramszünet van, akkor ami addig oda került, az kuka, bár én használok szünetmentest, így nekem ez nem gond, illetve a fontos dolgaimat mai napig HDD-n tárolom. Ha munkaeszköz lenne, és nem csak itthoni netezgetős gép, akkor semmiképp nem használnám ilyen formában, tehát mindenki mérlegeljen magában, hogy mi fontos(abb) számára.szerk: lemaradt a kép...
-
S.O.S.
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #40914 üzenetére
Köszi szépen !
Még az lenne a kérdésem,hogy ha le van ghost-olva akkor vissza lehet tenni az új ssd-re,
üdv, -
válasz
S.O.S. #40913 üzenetére
"Adott 2 128 Gb-os ssd ! Ha az új ssd-t akarom használni akkor a régiről egyszerűen csak átmásolom az adatokat és kész?"
Ha rendszermeghajtóról van szó, akkor nem. Vagy újratelepíted az OS-t vagy átklónozod a régi SSD-t az újra.
(az újabb hozzászólásoknál linkeltem egy, a tesztben nem szereplő alkalmazást is, ami klónozásnál érdemes lehet a kipróbálásra)tesztben is le van írva, de külön leírom inkább még1x: Ha a klónozás befejeződött, akkor a régi SSD-t (meg ha van, akkor HDD-ket is) le kell csatlakoztatni átmenetileg és úgy próbálni, hogy az új SSD-ről kifogástalanul indul és működik a rendszer, ellenkező esetben kellemetlen dolgokkal lehet szembesülni később.
S.O.S. #40915
Elméletben igen, gyakorlatban meg majd kiderül. Ha ghost-on a Norton Ghost mentését érted, akkor a tesztből látszik, hogy nem minden esetben alkalmas a Norton Ghost a feladatra. -
S.O.S.
senior tag
-
SPY0817
aktív tag
válasz
Drughi #40867 üzenetére
Ne féltsed már ennyire.. azzal tesziktek a legjobban tönkre ha fölöslegesen tesztelgetitek.. én spec ugyancsak agility3as 120ast vettem nemrég és különösebben nem érdekel hogy mennyit írok rá és milyen állapotban van ezek a progrmok szerintem nem feltétlen adnak értékelhető infót ha tényleg ilyen gyorsan döglik akkor meg 3éven belül marad úgyis és gariztatom max.. az adatok amik fontosak mások winyón vannak..
azért vettem hogy használjam nem dísztárgynak..
-
-
echterion
nagyúr
válasz
tejeskifly #40909 üzenetére
Nem fogsz érezni köztük semmiféle különbséget, átlagos felhasználás mellett. Amúgy azt mondják, a vertex azért drágább, mert stabilabban tudja állítólag hozni a teljesítményt. De az agility-re még nem láttam sehol különösebb panaszt.
-
tejeskifly
aktív tag
melyik a jobb, miért, és mennyire érezhető a különbség?
ocz vertex 3 vs agility 4
-
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #40905 üzenetére
Köszi a kiigazítást.
-
törölt tag
Röviden a 60 Gigásat nyugodtan teleírhatom, a 64 Gigáson hagyjak 10% helyet?
-
echterion
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #40905 üzenetére
Köszi, ez így meg is válaszolta a kérdésemet.
-
válasz
fatal` #40901 üzenetére
"Nem tartott fent semennyit"
Dehogynem, épp akkora a Spare Area, mint amit le is vezettél, azaz a névleges és formázott kapacitás különbsége. Ez viszont nem minden SSD-re igaz önmagában, pl a 60G-s Agility-re sem, mert ezen felül van még +4GiB, ugyanis a 60G-s Agility-n a valóságban 64GiB NAND található: Bővebben -
korcsi
veterán
válasz
fatal` #40901 üzenetére
Mivel flash van benne rendelkezésre áll a csipek teljes kapacítása, tehát:
összesen van benne 64x1024x1024x1024byte=68719476736 byte
formázhatsz ebből 60x1000x1000x1000byteot=60000000000
marad 8719476736 byte ami 8,1GB tartalékterület, ez körülbelül 13,5%64GB-os ssdnél pedig így néz ki:
formázhatsz 64x1000x1000x1000=64000000000 byte
tartalékterület: 68719476736-64000000000=4719476736 byte ami 4,3GB körülbelül 6,7%. -
törölt tag
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest