Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Google Chromecast topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
Nem értem ezt az ssd dolgot ssd life kiírta hogy 70,1gb van írva,fel raktam egy 17mb méretű programot meg picit de nem sokat böngésztem a neten és azonnal 70,7gb lett az írás ez hogy lehet?
-
Turbomann
tag
Sziasztok. Ha gyári achi vezérlőt használok nem akad be 1mp/sec ra sem. Ha alaplapi vezérlőt teszek fel ott már igen. Igaz csak játékoknál veszem ezt észre. Mi lehet a probléma köszönöm
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Kingston V+200 60GB-os SSD-t. Friss windowst telepítettem rá, majd lefuttattam néhány tesztet, amik szerintem egy kicsit gyengére sikerültek.Szerintetek milyenek ezek az eredmények? A lapom SATA 2-t támogat. Lehetne ezen valahogy javítani, például az intel rapid storage driverével? Előre is köszi a segítséget.
-
Mankó
veterán
válasz
J.J. András
üzenetére
Beállítottam amiket mondtál, s érzésre, mintha gyorsabb lenne a gép. Crystal értékek minimálisan változtak 1-3 mb-kal fölfele. Illetve a Windows írási gyorsítótár letiltása pipát kivettem.
Eddig tetszik. -
Dency01
aktív tag
Értem. Kösz mindenkinek a segítséget

-
Najz
tag
válasz
Dency01
üzenetére
Szia!
itt olvasd el az elsző hszt vannak ajánlott ssd-k , ha átlag felhasználásra kell akkor tökmind1 ,hogy melyiket veszed belőlük
én most ocz agility 3-at ajánlanék neked mert amennyit rászánsz abbol itt PH-n 120gb-osat tudsz venni ( a samu ugyanolyanjó csak hát 64gigás ) -
Dency01
aktív tag
Akkor azt mondjátok ez a Samsung 830-as most a best buy? Mert én PH-s teszt alapján néztem ki, de a ugye az 2011. végi teszt, és azért kérdeztem hogy azóta nincs-e esetleg jobb választás.
-
Thermaltake
tag
Heló mindenkinek!
Érdemes még várni szerintetek az SSD vásárlással? Az-az fog-e a közeljövőben (3-6 hónap) jelentősen csökkenni az áruk, vagy a beígért 2012 második féléves "nagy árzuhanás" már...megvolt.?
Konkrétan egy OZC Agility3 120 -ast szemeltem ki, jelenleg 23-25 körül mozog.
Valamint Gigabyte EP45C DS-3 alaplapom van, ami ugyebár SATA2..hogyi s van ez?
A fent említett ssd teljes sebességét nem, hanem max a sata 2-t fogja tudni? Az is "bődületes" gyorsaságot eredményez?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Szép napot! -
vazzz
őstag
válasz
paulo92
üzenetére
Azért írja azt, mert az alaplapodon az elfordított két fehér sata csati közül csak az egyik a sata3, a másik sata2. Dugd át a másikba, és jó lesz.
Amúgy az ocz oldalán ott van egy Linux based tool .iso file, amit kiírsz lemezre és arról bootolva tudod a fw-t frissíteni.Baltoafarkas: [link]
-
törölt tag
AHCI amúgy mire is jó? Rendszerlemezt nem szokás hot swapolni, ncq meg nem a kérések sorba rendezésére van, ami a vinyóknál okozhatott gyorsulást?
-
paulo92
tag
-
paulo92
tag
Szia! Köszönöm válaszod!
Amúgy nincs valami ötleted, hogy miért nem lehet az fwt frissíteni? ( több helyen olvastam, hogy ha már van rajta win, akkor nem lehet, ez mennyire veszélyes?) most, hogy van rajta win, legalább felismeri az updater, de hibát ír az fw letöltésekor: fw not found, pedig a honlap alapján már van újabb (2.15 van rajta)
Érdekes még, hogy Intel rapid programban az ssd sata átviteli sebességénél 3gb/s- t ír ami ha jól tudom csak sata2. -
vazzz
őstag
válasz
paulo92
üzenetére
Ez teljesen rendben van. Ha szép számokat szeretnél látni, akkor a Crystaldiskmarkot 0Fill beállítással futtasd. Nézd meg ATTO disk benchmarkkal is, az is jó eredményeket fog mutatni.. Kicsit azért olvasgathatnátok, mert pl az utóbbi 2 napban elég sokat volt szó erről.

-
paulo92
tag
Sziasztok!
Napokban vettem új SSD-t és a neten látott benchmarkokhoz képest kicsit lassúnak tűnik.
Az ssd: OCZ vertex3 60G

Csak én vélem lassúnak, vagy tényleg az? Az optimalizáláshoz megcsináltam mindent, amit a logout cikk írt. Az SSD-n csak a windows, chrome, photoshop és ps lightroom van telepítve. Az alaplap leírása szerint SATA 3-ba van dugva. Az alaplapom: gigabyte b75m-d3h.
Válaszotok előre is köszönöm!
u.i: Lehet, hogy egy fw frissítés segítene? ( próbáltam frissíteni, másik gépre usb-n rádugva, de ott nem ismerte fel. sata2-re dugva pedig hibát írt ki.)
-
Dency01
aktív tag
Haló.
SSD-t szeretnék venni a közel jövőben max ~23 E forintért, sata3-ast rendszernek, 60 vagy 64 GB- osat.
Ezek a jelöltek:
-Samsung 830 64 GB SSD
-Crucial m4 64GB
-OCZ Agility 3 60GBMelyiket ajánljátok? Vagy ha van ezeknél jobb ilyen árban akkor írjátok le. Köszi.
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet,hogy az alaplapon a sata csatlakozó melletti led folyamatosan ég,március óta egyszer volt fagyásom(ki tudja mitől...),nincs boot probléma sem,normál minden,csak zavar a led mert nincs fent az oldallapom....
Köszönöm előre is!
-
Mankó
veterán
Most engem is elkezdett érdekelni, hogy ugyan az enyém, hogy van megformázva.
Hol lehet azt megnézni, hogy egy létező rendszeren milyen a rajta lévő fájl rendszer cluster mérete? -
Mankó
veterán
Furcsa mód a 830asnak jók voltak az értékei, de valójában majd egy laptopba fog menni, amin szintén van Sata 3. Lesz mellette egy 500-as 5400es winyó.
Megpróbáljuk egy másik gépben is, aztán ha ott is ez lesz a helyzet, akkor hétfőn megpróbáljuk kicseréltetni egy Samsung-ra. Bár ha jól emlékszem, a másik gépen nincs sata 3, de szerintem sata 2-n is jobb eredményeknek kellene születniük, mint amiket egy kicsit lejjebb írogattam. -
-
Mankó
veterán
A cluster méret megválasztása hozhat valamilyen fajta előnyt?
Mármint Default vs. 4k vagy nagyobb? -
Mankó
veterán
Randommal is, meg 0 Fillel is. A 4 k-s értékek nem változtak, se a Qd32-esek.
Asrock Z68M/USB3-as lapon volt a teszt, amin 2 sata 3-as port van. Csak 2 ssd volt a gépben. A 0-áson a Samsung 830-as, az 1-en pedig a Force Gt.
Esetleg elképzelhetőnek találod, hogy kicseréljék mondjuk egy Samsung 830-ra? Mai Ipon vétel. Vagy szerinted mi a teendő?
-
banderasz77
addikt
Pffff gyerekek, most itt olvasgatom a dolgokat, remélem fogtok nekem segíteni, mert nagy nehezen megrendeltem végre az SSD-met és nem szeretném elszúrni a telepítés/beállítás menetét.
-
fatal`
titán
Na lefuttattam a random tesztet is:
A-Data Premier Pro SP900 128GB
0xFF, 1Fill:

Random:

20GB-nak továbbra is a c:\cache mappába kötött 20-as HDD partíció miatt látja. Egyébként 75G szabad a 128-ból és rajta van a rendszer.
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Csak annyit, hogy már 30%on tart az élettartam az SSD life szerint. Mi lesz, ha lemegy 0-ra???
Bocsek sz hülye kérdésér. -
Mankó
veterán
Haver vett egy Force Gt 60gb-sat, gyárilag az 5.02-es fw-el érkezett.
Beraktuk egy Samsung 830as mellé szintén sata 3-ra és egészen szar eredmények
születtek.
A meghajtó üres volt a teszt alatt. File rendszer NTFS, Default cluster mérettel.
Alignálás rendben, a teszt rendszeren AHCI, TRIM on, optimalizálások rendben.Seq: R: 467 W:78
512k: R: 387 W: 78
4k: R: 23,9 W: 13,2
QD32: R:44 W: 39Szerintetek mi a gond? Vagy éppen az, hogy másodlagos volt? Elképzelhető, hogy ha rendszer lesz rajta, s az alól történik a mérés, akkor javulnak ezek az értékek?
-
vazzz
őstag
válasz
Tirexi
üzenetére
A Sandforce vezérlősöknél a 0Fill ad a gyári értékeknek megfelelő képet. Ez tömöríthető adatokkal dolgozik, ami a Sandforce legjellemzőbb tulajdonsága. Talán a leghitelesebb képet az ATTO disk benchmark adja. A guru3d-n 240gb-os Agilityt teszteltek, tök más alaplapban, más hardverkörnyezetben. Amúgy meg kinek mi a hiteles... ezen lehet vitázni, de felesleges. Volt Samsung 470-es ssd-m, semmivel nem volt gyorsabb, mint előtte az Adata s599, vagy s596, vagy Kingston ssd-m, és az Agility-t sem érzem gyorsabbnak egyiknél sem

-
fudi2002
nagyúr
válasz
Balázs0916
üzenetére
Valszeg Marvell vezérlős Sata3 csatoló.
-
Mankó
veterán
válasz
J.J. András
üzenetére
Na de ezek Xp-s beállítások, s a SWAP is ki van kapcsolva.
Valakinek van még ezekkel a beállításokkal tapasztalata?
-
J.J. András
őstag
OCZ Forum:
"These Settings will fine tune your systems memory management at least 512MB of ram recommended.
- start\run\regedit and then to the following key:
- HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management
- DisablePagingExecutive -double click it and in the decimal put a 1 - this allows XP to keep data in memory now instead of paging sections of ram to harddrive yeilds faster performance.
- LargeSystemCache- double click it and change the decimal to 1 -this allows XP Kernel to Run in memory improves system performance a lot."A memóriában tartja (szerintem) a kerneleket és kevesebbet swappolna...., ellenőríztem, ha a SWAP-ot kikapcsolod, attól ezek még 0 értékkel maradnak.
Anno nekem még XP-vel futott az SSD-m 1÷1,5 évet, így ezeket használtam, de a WIN7 alatt is megtaláltam ezeket a beállításokat.... gondoltam baj nem lehet, de MoonMan erről többet tudna mesélni, mivel az ő szakmája ez . -
Mankó
veterán
válasz
J.J. András
üzenetére
8-9 pont mit csinál, s hol lehet beállítani?
-
J.J. András
őstag
válasz
Angelo69
üzenetére
szerintem érdemes és ami a legfontosabb (számomra, ahohgy használom):
1. Alignálás (Win7 jól csinálja alapból)
2. Töredezettségmentesítés letiltása
3. Hibernálás letiltása (olyan energiagazdálkodás van a mai gépeken, szerintem tök felesleges, ha meg nem csinálsz semmit vele, úgy is kikapcsolod, nehogy a villám ráhúzzon)
4. SWAP=Pagefile=Lapozófájl=Virtuális memória kikapcsolása (én RAMDISK-re szoktam rakni, mert van olyan régi alkalmazásom, ami kéri)
5. TEMP, TEMP. INTERNET FILES áthelyezése (RAMDISK-re szoktam rakni, vagy merevlemezre)
6. RESTORE=Visszaállítás kikapcsolása (aki odafigyel úgyis csinál valami restore image filet)
7. A file ráolvasás idejének bejegyzése az minden egyes fájlnál
8. Largesystemcache 1
9. DisablePagingExecutive 1
10. "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása...... én így használom, de a RAMDISK jótékony hatásán kívül más nem érezni, azt, meg hogy meddig él így, nem tudom, mert a SMART-ban fix az "SSD Élettartama" attribútum 94%-kal
szóval ez elég fura volt az A-DATA-tól, de még mindig azt írja, 2021-en túl él 
-
Biztos, h ahci-n van... többször is ellenőriztem, a biosban bekapcsoláskos is látszik, h ahci-n van. Az számít, h gsatan van, nem pedig a sima satán? Mert a sima satán van a raid tömböm. AZ ahci-t külön lehet kapcsolni a 2 satán: az egyik 0-3portig riad, 4-5 ide v raid, míg a gsata id, raid, ahci módot tud.
Megnézem a gigabyte honlapját, hátha ott van vami okosság... -
vazzz
őstag
-
-
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Chromecast topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Linux Mint
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

azért a lap se mindegy

szóval ez elég fura volt az A-DATA-tól, de még mindig azt írja, 2021-en túl él