Hirdetés
Aktív témák
-
Peddy789
őstag
telepítésnél (win7) figyelnem kell a bios achi módra, az ssd formázatlan, nem értek hozzá, van valami a telepítés alatt amire még figyelnem kéne? (formázás módja vagy nem tudom)
a telepítés után gondolom végigmegyek a ph-s összefogó teszt ajánlott beállításain, azokból van valami amit nehezebb megtalálnom? esetleg van valahol valami szájbarágósabb ablakot mutogató leírás ehez?
-
troland26
őstag

[link]
Na win7 telepítés után ezt az értéket kaptam . Kicsit keveslem lévén , hogy sata3-mas a lapom . Vajon mit nem állítottam be jól ? Alaplapon legújjabb bios van , achiba telepítettem ...hmm..érdekes.. -
TeeJay
félisten
válasz
üzenetére
azért azt tegyük hozzá hogy a SATA III csak a lineáris írás és olvasásban korlátozza jelenleg a legfrissebb SSD-ket, a 4K értékhez még jó ideig szerintem elég lesz mert azt nehezebb 550+ MB/sec fölé növelni jelen pillanatban.
szóval én még nem temetném azt a csatlakozót főleg notebook fronton ahol még most fog igazán elterjedni és ott amúgy is nehezebb a gyengébb procikkal teljesen kihajtani a villámgyors SSD-ketnekem pl másfél éves az Acer notim és csak SATA II csati van benne de amint megvan a lé a kiszemelt Samsung SSD-re én is bővítek és szerintem úgyis évekig jól fog még menni a rendszer, nem fog majd vissza az hogy nem tudom 500MB-al írni olvasni lineárisan
-
válasz
randras
üzenetére
Ugyanaz, mint a 470-es esetében B=Basic(Ezek a jelölések egységesek, várhatóan a következő generációs Samsung SSD-knél is megmarad). A Samsung oldalán is van lehetőség összehasonlítani az SSD-ket: B vs. N vs. D
ETOM
Jobb az ilyen kérdést kivesézni, körbejárni, úgyis idővel majd kiderül, hogy mi lesz a sorsa az SSD-nek, de a lényeg, hogy a piros led-es szitu megszűnt. -
randras
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezt meg is találtam, de ez MZ-7PC128B.

-
ETOM
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Este nem jött be már a PH most elküldöm a fájlokat.
Kicsi megnyugodtam most. Talán nem akkora a gond csak tul dramatizáltam. Csak nem szeretek nem utánna járni és mindent megprobálni. Am én az OCZ tool linux alatt lévő cuccával csináltam a secure eraset az oké, hogy ilyen 5-6 másodperc volt?
-
Ja hogy a piros led effektus azóta megszűnt, akkor nem akkora gond ez, mint aminek tűnik. Itt jelen helyzetben "csak" arról van szó, hogy az önteszt ítélt gyanúsnak, gyanúsan viselkedőnek bizonyos szektorokat, ez általában akkor fordul elő, ha a szektorok visszaolvasásánál a kontrollösszeggel van gond.
Ténylegesen ebből akkor lesz/lehet gond, ha ezek a gyenge szektorok valóban hibássá válnak, azaz bad sector "lesz belőlük". Önmagában még ez sem gond (mert a FW át fogja helyezni a tartalék tárterületre(Spare Area) és végérvényesen kivonja őket a forgalomból), amikor már lehet parázni az az, ha elkezdenek nagy mértékben szaporodni a bad sectorok.
Ez esetben relatív gyorsan zuhan a kondíció, "sajnos" meg kell várni míg elfogy, viszont utána garanciális cserének már nincs akadálya.Privben küldött kép alapján a SMART-ban nincs nyoma, hogy bad sectorok lennének, ez csupán a HDS korrekt figyelmeztetése, hogy néha célszerű ellenőrizni a meghajtót, nem kell még betojni, használd nyugodtan az SSD-t.
(A Partition Magic a maga korában jó cucc volt, de miután megvette a Symantec, azután nem is fejlesztették tovább. Nagyon régi progi, manapság már többet árt, mint használ, nem csoda, hogy azzal le lehet akasztani az SSD-t (meg egyéb meghajtókat is)
El kell felejteni, manapság vannak lényegesen jobb, ingyenes alternatívák is [link])UI: a 2 fájlt még nem kaptam meg a mail-emre, ha időd engedi küld majd el.

-
troland26
őstag
na eljött az idő ..feltelepítem a win7-et rendesen az agility3-ra , ha kész vagyok majd dobok mérési eredményeket

-
ETOM
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
2-3 napja nem tudom reprodukálni a hibát piros led sehol és hdd sentinel full teszt és rövid teszt is lement többször nem fagyott ki. Tehát van pár érdekes fagyás meg egy hdd sentinel amin csökken a kondició ennyi egyelőre.

Csináltam egy secure eraset is ma, de ezek úgyanugy maradtak meg úgy installáltam win7-t ahogy írta cikked.
Ma sikerült a particion magicel amivel nullázni akartam kifagyasztani többször utánna csak konnektor áramtalanítással ismeri fell SSD-t vagy piszok lassan megáll mindehol gondolkozni, de elindul anélkül. Multkor meg a win8 9200-t akartam felrakni else indul telepítő már logónál beállt.
Viszont win7 alatt és játékok alatt nincs gond eddig ha csak azt nem veszem, h élmény index 7.9-röl indult most már 7.8-7.7 adott.. Kiszámíthatatlan nah küldöm a képeket PM-be.
Köszi a cégről az infokat is

-
Ez valószínűleg el fog vérezni sajnos, viszont "szerencse" lehet a szerencsétlenségben, hogy a piros led (OCZ-nél Panic Led/Panic Lock-nak nevezik)folyamatos világítása esetén(ha másik gépben is reprodukálható) azonnali cserét von maga után, nem kell megvárni, amíg a kondíció "elfogy", legalábbis legjobb tudomásom szerint. Egyrészt ki kellene próbálni másik gépben, hogy ott is világít-e, másrészt pedig annyit tudok javasolni, hogy keresd meg valamilyen formában ezt a céget. hátha készséggel fognak segíteni, még ha nem is tőlük rendelted az SSD-t és esetleg megerősítik (avagy épp megcáfolják) a piros led világítása estén azonnali csere felvetésemet. Ha megerősítenék, az most jól jönne, hisz a webshop-al is egyeztetve (elmondani a hibajelenséget, azt, hogy másik gépen is előjön illetve, hogy az adott cég megerősítette, hogy ilyen esetben azonnali csere érvényes stb), lenne esély, hogy hamar kicseréljék.
UI: Annyit had kérjek, hogy privátban küldj 2 képet a Hard Disk Sentinel-ről. Az egyik ugyanez az Áttekintés fülről készüljön(egy új/friss kép), a másik pedig a SMART fülről, ahol minden SMART attribútum és azok minden értéke jól látszik.
Ez számomra hasznos információkkal szolgálna, a problémádban nem segít, de megköszönném a 2 képet.
-
Bodor
veterán
Ha jönnek egyáltalán...
(#41484) Peddy789: Windows 7 USB/DVD download tool
-
Peddy789
őstag
sziasztok, most tettem a gépbe egy 120as agility3-at, levan töltve egy win7 install, de azt hogyan kell rápakolni pendrive-ra? (nins dvd olvasóm)
-
Bodor
veterán
válasz
üzenetére
Majdnem 3x gyorsabb lesz mint a SATA III kb 16 Gbps ami olyan 1.6 GB/s-ot jelent,az elméleti 2 helyett.
Az lehet, hogy így lesz, csak kérdés, hogy mit érünk vele?
Igazából engem nem fognak izgatni ezek a SATA Express vezérlők. Az hogy az SSD-k szekvenciális sebességét így fel lehet tolni majd 1.6 GB/s-ra semmit sem számít a felhasználás szempontjából. Volt RAID0-ás SSD rendszerem, és az 1GB/s után semmivel sem éreztem lassabbnak a szóló 500 MB/s-os rendszert a használat alatt, miért lenne ez másként felfelé?
Idézet a cikkemből:
" Azt már tudjuk, hogy valójában nincs szükségünk az ajánlott SSD-knél tapasztalható gyorsabb szekvenciális olvasásra/írásra.
Bár ezt a tényt sok linkelt tesztben is bizonyítottnak vehetjük, álljon itt még egy friss teszt, amelyben a brutális 1500 MB/s-os olvasási és 1225 MB/s írási sebességgel rendelkező OCZ RevoDrive 3 X2 SSD PCI Express SSD sem hoz érezhető teljesítmény többletet az átlagfelhasználás terén a többi általam is ajánlott SSD-hez képest, melyek "papíron" csak harmadannyit, vagy még kevesebbet "tudnak" ! "
Igazi áttörést az elérési idő gyorsításában látok, pl . PCM memóriánál elérték azt, [link] hogy az írási késleltetés értéke legrosszabb esetben se legyen több 10 mikroszekundumnál, ami ma a piacon elérhető leggyorsabb Flash memóriachipek által kínált sebességhez képest százszor jobb érték.
A másik dolog az , hogy a multi-level cell (többszintű cella) típusú PCM chip a mai NAND Flash alapú chipekhez képest nem több ezer, hanem több millió írási ciklust tud elviselni.
A kérdés az, hogy vajon ebben a fogyasztói társadalomban mikor is fognak forgalomba hozni ilyen tartós terméket....Ebben a cikkben a következőt jósolják: A tervek szerint azonban, mielőtt még elég olcsóak lennének az új memóriachipek ahhoz, hogy egy teljes SSD meghajtó köréjük épüljön, azelőtt is találkozhatunk majd az új technológiával, méghozzá NAND Flash alapú SSD meghajtókon belül, gyorsítótárként. Így tulajdonképpen hibrid SSD meghajtók jöhetnek majd létre.
-
törölt tag
Kerestem, hogy van e információ a topicban, a Resistive RAM-ról

Illetve a fórumon valaki írta is, hogy nagyon várja, meg hogy az majd milyen jó lesz... csak nem ebben a topicban, mert nem találtam meg, gondolom valamelyik cikkhez szólt, és a végén már nem volt kedvem a sok előzmény átnézéséhez

Egy időben ezzel azon filóztam, hogy mikor kellene megint új rendszerre átállni, új alaplapot venni. Jövő tavaszra gondoltam, de a SATA III-nak a felső határát már elérték az SSD-k, ez ugye 6 Gbps ami 550-580 MB/s között van a gyakorlatban.
Ez év végére várják - karácsony tájékán -, hogy megjelenjenek a SATA Express vezérlők.
SATA Express
Majdnem 3x gyorsabb lesz mint a SATA III kb 16 Gbps ami olyan 1.6 GB/s-ot jelent,az elméleti 2 helyett.
Szóval egyfelől lehet olyat lenne érdemes venni, de mire elér a 30 000 Ft -os alaplapok világába is, az legalább még egy év. Eleinte jó ideig szokás szerint úgyis csak a csúcs lapok kapják meg.
Az SSD-k sebesség növekedésével nem igen tudnak a SATA szabványok lépést tartani, a III-as még mindig nem terjedt el, de már elérték a felső határát. Régen ugye más volt PATA 1986-ban lett kitalálva, aztán szépen felfejlődött 133-ig és 2003-ig nem került leváltásra. A merevlemezek pedig még a SATA I határait is nehezen feszegették. Szóval ilyen gyors interfész elavulásra nem volt még példa, mint ami bekövetkezett a SATA III- esetében.
A SATA II is 2004-től jó 5 évig bírta, hiszen az SSD-k csak 2007-2008 körü jelentek meg.
-
Mankó
veterán
Szerintem 1.4-es van rajta, de hogy RC-e azt nem tudom, majd még ránézünk.
Laptopon már fent van a rendszer, most telepítgeti a drivereket. Így nagyon gyorsan bootolgat, meg dobálja fel a progikat. Nem lesz ezzel baj.
Az is lehet, hogy az Asrock sata 3-as drivere volt a gyenge láncszem, vagy az Asmedia chipset. + azt is vegyük hozzá, hogy a rendszer az SLC-ről ment, s üresen teszteltünk. -
válasz
radi8tor
üzenetére
Így van, pontosan a biztonság miatt.
Amikor -és maradjunk most konkrétan az Intel-nél- 5 év garanciát vállal az adott SSD-jére, akkor arra vállal garanciát, hogy nem tudod "lenullázni" az MWI-t, így az adatbiztonság szavatolt, főleg, hogy amúgy is túl vannak méretezve a meghajtók írás tekintetében. Nem véletlen, hogy a gyártók fel is szokták tüntetni (akár a honlapjukon), hogy naponta mekkora mennyiségű írás mellett tudják garantálni az adatbiztonságot (mert úgy kizárt, hogy pl 5 év alatt "lenullázd" az MWI-t)
Ha valaki pl fél év alatt lenullázza, azt az SSD-t nem fogják garanciálisan(ingyen) kicserélni, nem csak Intel-nél, más gyártónál sem. (természetesen egyéb hibából adódóan "elfogyó" MWI esetére ez nem érvényes, azaz pl az írt adatmennyiség 50TiB és így merül ki az MWI.)Mankó
Intel és Samsung SSD-k 99-ről indulnak, azaz esetedben kifogástalan állapotban van a meghajtó. Alapvetően az írt adatmennyiségtől függően (de más egyéb statisztikát is figyelembe véve) a FW csökkenti az értékét. A gyártók így tudják biztosítani/szavatolni, hogy ne legyen adatvesztés és ezáltal a szerződés rájuk eső részét teljesíteni tudják. -
Mankó
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Mankó
veterán
Idő hiányában nem tudjuk letesztelni a gépemben saját rendszerrel a Vertex 4-et, így csak üresen mértem tesztet vele.
A 4k-s olvasási értékek barátságosak, bár nekem furcsa, hogy sata 2-n jobb, mint 3-on.
Kicsit sajnálom, hogy nem láttam, hogy érzésre mennyivel gyorsabb egy sata 3-as drive az slc-mtől, de majd a váltásakor nagyobb lesz az élmény. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy minek vannak ezek a számlálók?
De nagy valószínűséggel a biztonság miatt.
-
válasz
radi8tor
üzenetére
"Jah, HDS már a media wearout indicator értékét nézi."
Egyrészt "normális" programnál azt szokás, mivel ha lemegy 1-re, onnantól nincs adatbiztonság, illetve garancia érvényesítésnek is kampeca(sokan rosszul értelmezik a 3-5 év garanciát), másrészt gyárilag 99%-ról indul némely SSD, nem kell még írni sem rá.
Ezenfelül meg ennyit a CDI-ről: no comment (MWI 1-en, szerinte meg 99%-os a Health, holott ilyenkor már kukázható az SSD)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Jah, HDS már a media wearout indicator értékét nézi.
Az nem lehet 100-on attól kezdve, hogy bármit is írtál az SSD-re.kisninja: ne azzal végezd. Nem véletlenül linkelték azt a programot Intel fórumban is.
Az Intel saját programja csak az adatterületet törli.
Ezzel végezd el a törlést. -
ETOM
addikt
Hogy tudok secure eraset végezni? Úgyh nincs másik HDD csak USB pendrive.
próbáltam ezt a magic valamit szétfagy tőle ssd ugyanúgy ahogy szokta.
Megprobálom ezt is: [link]
-
Mankó
veterán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Gyárilag ilyen az összes, az első indítás után 99%-os lesz. Az Intel SLC-m is ilyen.
Nem kell aggódni, rendben van minden. -
Sontir Fel
őstag
Üdv!
2 napja használok egy samsung 830as 128as ssd-t, és a sentinel szerint 99%-os a kondíció.
Én zúztam le, rosszat kaptam, vagy a program a trimmelés miatt esetleg nem pontos adatot ír ki?

-
Mankó
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ezek az infók, majd csak akkor derülnek ki, ha majd itt lesz a gép. Bár ismerve a tulajt, nem nagyon akar majd ezekkel pepecselni.
-
Annak nézz utána (a lapos pontos típusának birtokában), hogy milyen BIOS frissítések állnak rendelkezésre és azokban milyen javítások/módosítások találhatóak, amik esetleg érinthetik a SATA vezérlőt/SMART adatokat stb stb.
(Az Asus piacvezető a Bug 'n' Play BIOS-okkal, hordozható és asztali kategóriában egyaránt, ennyi bimbiacélt csak az Asus tud legyártani)UI: Óvintézkedés még mindig javasolt(főleg, ha a Vertex sem a legfrissebb FW-el van szállítva).

-
Mankó
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Asus laptop, I5-ös proci, 2*sata 3, 6 gb ram, 1 gb rammal dedikált vga. Hatalmas sebesség növekedés várható az 500-as 5400-es winyó után.
A Vertex 4 csak 64-es lesz, de az 500-as benne marad másodlagos tárhelynek. -
" Jön egy Vertex 4-es laptop telepítésre."
Ja, csak nehogy Kr. e 2-ből származzon a lapos, avagy ne legyen Packard Bell vagy Acer egyes modellje, mert akkor biztonsági óvintézkedések megtétele szükséges. Nevezetes minden törésre-zúzásra alkalmas eszközt el kell ásnod, vagy kölcsönadni hirtelen.
skydragon
Rossz megközelítés. A régi és újnak mondható technikák keresztezése mindig rejt magában hibalehetőséget/inkompatibilitást. (SATA vezérlők revíziójában is van különbség, pl SATA2 rev lehet 2.2 meg 2.6 is...)
Erről egy vicc jut eszembe:
-"Mi lesz, ha keresztezed a pulit a zsiráffal?
-"Nem tudni, de juhász biztosan el fog verni.
Szóval Mózes nem biztos, hogy szót értene What the Matrix Neo-val...
-
Mankó
veterán
-
válasz
DeFranco
üzenetére
Minden SSD-n van alapban fenntartva Spare Area, van amelyeken valamivel több: részletesebben.
Samsung-on(meg az alapban fenntartott Spare Area terület méretének szempontjából azonos csoportba tartozó SSD-ken(a most adott linkben olvashattad, hogy miért tartoznak ebből a szempontból alapvetően 2 csoportba az SSD-k)) a formázott kapacitás 10%-t javasolt üresen hagyni, avagy Over Provisioning-al leválasztani, amit a Magician-el pár kattintással kivitelezhetsz (kijelzi majd, hogy mekkora Over Provisioning javasolt, nem érdemes tőle eltérni) [link] -
DeFranco
nagyúr
A samsung 830-as SSD-knél van saját tartalék terület, vagy teljesen a manuálisan szabadon hagyott vagy az Overprovisioninggal beállított üres területre vagyunk utalva?
-
szucsi
őstag
Sziasztok,
120/128 GB-os SSD-t szeretnék a gépembe bepakolni. Hol tudom megnézni, hogy az alaplapom (ASRock A785GXH/128M BIOS: B1.30) melyik SSDkkel kompatibilis? Nem szeretnék szívni vele, hogy megveszek valamit aztán nem látja az alaplap.
köszi!
-
fudi2002
nagyúr
félreértelmeztem, törölve
-
válasz
üzenetére
A klasszikus értelemben vett Wipe meg a Secure Erase nem ugyanaz, mert ez utóbbi az SSD egy szolgáltatása, vagy támogatja vagy nem, ráadásul SE-vel olyan területek is törlésre kerülnek, amelyek a klasszikus Wipe programokkal nem elérhetőek, arról nem is beszélve, hogy lényegesen gyorsabban.
-
törölt tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Nade egy átlagos SSD-n is villámgyors pl a Win 8, akkor egy ilyenen majd ?

A legfontosabb szerintem, hogy minél tartósabbak legyenek, mert ugye e téren azért van mit behozni a HDD-hez képest. Igen, tudom, hogy vannak számítások, hogy még az MLC-s cuccok is 2030-ig elvannak, de ezek számításokon alapuló becslések. SLC-nél meg ugye 10x-es szorzó van...
Na tegnap írni akartam csak elfelejtettem...
Szóval ha valakinek lehal az SSD-je, és úgy dönt mint én, hogy nincs kedve várni a cserére hetekig vagy esetleg egy hónapot is és vesz inkább egy újat, érdemes utána nézni, hogy a régi széria kapható e.Több mint egy évvel azután, hogy megvásároltam a V100-at tegnap láttam, hogy bár kaphatóak már az újabbak is, az enyémmel tökéletesen megegyezőt is simán kitudják küldeni cserébe. Nem tudom mikor nem lesz már kapható, de fontolgatom, hogy várok a cserére küldéssel még pár hónapot, garanciális idő még bőven van...
-
TeeJay
félisten
válasz
üzenetére
és mikor jönnek a Toshiba és a Samsung új ToggleDDR NAND ramokkal szerelt SSD-i?
ha jól tudom most történt egy szép kis ugrás 20nm-re váltásnál és a sebesség is jócskán megugrott. bár még a Samsung-ról nem olvastam mit csinál 20nm-en de a Toshiba már nyomatja a 19nm-es ramokat és nagyon brutál sebességű SSD-t tolnak vele.gondolom jön még év végéig pár új vezérlő is OCZ és Samsung fronton is
és az új még gyorsabb flash ramokkal párosítva eszméletlen fejlődés lesz a mostani példányokhoz képest is -
törölt tag
2014/15 -re ígérik, de a PCM-nek az a hátránya, hogy ugyanúgy mint SSD-nél a cellákat ott is törölni kell újraírás előtt. A ReRAM mögött viszont jó pár nagy cég van, de még a prototípust hegesztik.
Egy szó mint száz, mire ezek megjelennek a boltok polcain, és még megfizethetőek is lesznek az még vagy 4-5 év. De inkább 5.
-
törölt tag
Erről a programról: Roadkil's Disk Wipe mik a vélemények?
Tényleg alkalmas és megbízható SSD törlésére. Elvileg ehhez nem kell sem CD, sem Pendrive, sőt Windows alól is lehet vele...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kisninja
üzenetére
Full diagnosztikát futtatva előjön a hiba? (Intel programjában)
Intel fórumban azt javasolják, hogy ments le mindent az SSD-ről és futtass Secure Erase programot.
Ha ez után is előjön a hiba, akkor hibás az SSD.Mellesleg az SSD-n nem létezik a bad sector fogalma.
-
kisninja
őstag
Sziasztok lenne egy kérdésem
hd sentinel szerint van az ssdmen 2 hibás szektor a crystaldiskinfo szerint meg hibátlan mindkét prog a legújabb. Most melyik mond igazat ?
intel x18-m 160gb ssd
-
DeFranco
nagyúr
válasz
üzenetére
Akkor nem vettem volna 128-ast, ha ennyire a minimumra törekednék. A steam, és itt a kliensről beszélek, messze a leglassabban induló program a gépemen. Bizonyos játékoknál meghálálja szerintem a gyors "merevlemezt", bár a többségnél tényleg nem hozna gyorsulást.
Nem tudom...
-
törölt tag
válasz
DeFranco
üzenetére
"A win7 ilyen szempontból rendkívül stabil, magától nem hiszem hogy elszállna, de elég egy kósza vírus..."
A Win 7 egy stabil rendszer, de nálam pont az SSD szállt ki alóla. Az elmúlt 15 évben számos HDD megfordult nálam és nem volt soha Bad Sectorom. Egy merevlemezt véletlen kiütöttem KO-ra, mert volt rajta SATA táp is meg Molexx csati is - egy 200-as WD volt - az elfüstölt

Olyan még nem fordult elő vele az SSD korszakig, hogy a rendszer alól lehaljon a háttértár...
Steam-et SSD-re nem tennék, akkor sem ha kevés játékom lenne, mert az idők folyamán változhat. Másrészt meg a játékok jelentős része nem töltődik be gyorsabban, vagy emberi érzékeléssel nem igazán detektálható a gyorsulás. Akkor meg minek?
A harmadik meg az, hogy ellent mondana a minél kevesebb adat az SSD-n elvnek. Az SSD-n nálam - a kezdetektől kezdve - csak a rendszerhez szorosan köthető dolgok vannak, böngészők természetesen, PDF olvasó, Media Player, Biztonsági és Hardware monitorzó szoftverek, LibreOffice. Olyan programok, amelyek ha a Windows megfeküdne úgyis mennének a levesbe.
Steam, Origin, és minden játék valamint biztonsági mentés, személyes adatok, Skydrive, Google Drive - ez utóbbiak nem csak lokálisan hanem a távoli szervereken is - másik, hagyományos merevlemezen illetve merevlemezeken.
SymbianOS: Köszi, hogy eszembe juttattad az IPON-t, látom hogy már van Pick Pack Pont, nem tőlük vettem hanem a PCX-ből, eddig még semmit sem sajnos, mert a futár elég húzós volt, de most, hogy látom, hogy van PPP ez változhat

Örülök neki, hogy a FW-el ez a helyzet, mert ameddig lehet kerülöm a frissítését garanciális megfontolásokból.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
üzenetére
Igen, csak ugye még mindig élesen él bennem a "ha bukom a rendszert megy az adat vele" szabály. A win7 ilyen szempontból rendkívül stabil, magától nem hiszem hogy elszállna, de elég egy kósza vírus...
Nem mentés, hanem pl. steam.. de végül is, ha jobb egyben, azt mondjátok, akkor nem fontos.
-
törölt tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Nem, én nem particionálnám. Régen - már leszoktam róla - a HDD-imen 100 GB volt a rendszerpartíció mérete, ahol 50-60% üresen állt. Ez ugye eddig amellett szólna, hogy particionálni kell, de mennél több szabad hely van az SSD-n illetve mennél kevesebb adat, annál kevésbé használódik.
-
DeFranco
nagyúr
Még egy kérdés: egy 128-as SSD-t ti szétparticionálnátok? Ha igen, akkor a 20% helynek partíciónként kell szabadon maradni, vagy összességében, függetlenül attól, melyik partíción van?
-
DeFranco
nagyúr
Végül is...
azon goldolkodom, hogy akkor már lehet inkább a HDD-re kellene rakni. Ha nem nyúl hozzá akkor nem zavar sok vizet, ha használja, akkor meg nem az SSD "kopik" (tudom, 50 év helyett 25 évre csökkenti, de most elméletről beszélek).Ez hülyeség lenne?
#41426: még nem raktam sehova, ma vettem át a "drágát", épp ezért vagyok ennyire aktív, próbálok utánajárni mindennek a telepítés előtt

-
gyáliSanyi
őstag
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
HDD-ről most a bekapcsolástól az ablak megjelenéséig 59-62másodperc telik el. (Ez több mérés adata.)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Alaplapod BIOS-ában kell a HDD boot sorrendet beállítani.
-
gyáliSanyi
őstag
Üdv!
Minap Windows indítás után mikor megjelent az asztal egy kicsit lefagyott a gép. Újraindítás után a már a winchesteren lévő windows indult újra.
Mit és hol kell beállítani ahhoz, hogy az SSD-s Win induljon el? -
ETOM
addikt
CCleanert lehet használni SSD-vel?
-
HZoli87
veterán
válasz
üzenetére
Elvileg kiírja. HDS-Corsair (bár nem GT)
-
skydragon
tag
ramdisk hatékony persze azért ha van elég ram a gépben mert 1-2 gigával a ramdisk még ronthat a szitun.
-
Bodor
veterán
Sosem írtam, hogy azért Ramdisk-ezek, hogy kíméljem az SSD-t, inkább azért hogy gyorsabb legyen, ami gyorsabb lehet

-
skydragon
tag
Én is az asrock xfast ram progit használom tökéletesen fut minden team mappát nem biztos hogy érdemes átpakolgatni mivel 1-2 program allergiás lehet rá...ennyire azért nem kell szétbarkácsolni
van ezer féle ramdisk progi de az asrocké elég egyszerű és jó. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Bodor
veterán
válasz
balpis
üzenetére
igen, de ha jól emlékszem, a PS-nek több tmp is megadható, s ha az első tele van, megy tovább.
Ezt én is tudom, de én nem arról beszéltem, amikor már fent van a program, hanem PS install közbeni problémáról.
Én Superspeed Ramdisk Plus 64bit-et használok, elég jól beállítható, egy pipa és megőrzi a tartalmat újraindítás után is. Az egyik leggyorsabb RAMdisk profram szerintem. Szünetmentesem van, úgyhogy az áramszünettől sem félek, de egyébként is van a Firefox-ról teljes Mozbackup mentésem, szóval nem gond, ha veszik minden esetleg.
Mankó! Szívesen segítek privátban, ha lesz du. időm rá, beszéljük meg mikor.
-
torma1981
veterán
válasz
balpis
üzenetére
Nekem lassan 2 éve megvan az SSD-m. Csak az AHCI-t. állítottam be. Így megy a Trim.
Semmi mást. Semmi áthelyezést stb. Most 2 év után is ugyan az a win7 van rajta. Semmi gond vele. Gyors,hibátlan. Kb 2%-kor romlott az állapota. Így is 2020-at ír ki az elromlásig.
Azért van hogy használjuk ne azért hogy óvjuk mindentől. -
törölt tag
AHCI-s rendszeren érdemes megpróbálni, nekem a Kinsgton-nál fent volt általában. Ott volt értelme is mert mert SATA 2-es volt

Most a Corsair-nél nem tudom még, hogy felrakom e. Igazából értelme nincs, mert az SSD SATA III-as a lap meg SATA II-es...
Na meg az msahci-nek van egy ilyen előnye is:
"1. Igaz, hogy csak AHCI üzemmódban támogatott a TRIM?
Igaz is, meg nem is. Nem igaz, mert a Windows 7 alapértelmezett IDE(pciide.sys) és AHCI(msahci.sys) drivere is támogatja a TRIM parancsot, SATA IDE és SATA AHCI üzemmód esetén is.
Igaz, mert az AMD/Intel stb gyártok driverei csak SATA AHCI módban támogatják a TRIM-et."
http://logout.hu/bejegyzes/fire_soul_cd/windows_7_telepitesi_utmutato_ahci_edition/friss.htmlMég régebbi lapoknál az a nyerő.
Nálad van értelme próbálgatni, mert ahogy látom a lapod SATA III-as és az SSD is, szóval próba, mennyit javít a sebességen

-
Mankó
veterán
válasz
balpis
üzenetére
Ez nekem is meg van, csak nem tudom, értem, hogy kellene használni, hogy érdemben jó is legyen.
Pedig nem ártana egy ilyen ramdisk, főleg, ha nem csak a netet lehetne vele gyorsítani. Esetleg te is segíthetnél ramdisk ügyben, hogy ennél a proginál mit érdemes beállítani, illetve mire kell odafigyelni.
Aktív témák
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amikor -és maradjunk most konkrétan az Intel-nél- 5 év garanciát vállal az adott SSD-jére, akkor arra vállal garanciát, hogy nem tudod "lenullázni" az MWI-t, így az adatbiztonság szavatolt, főleg, hogy amúgy is túl vannak méretezve a meghajtók írás tekintetében. Nem véletlen, hogy a gyártók fel is szokták tüntetni (akár a honlapjukon), hogy naponta mekkora mennyiségű írás mellett tudják garantálni az adatbiztonságot (mert úgy kizárt, hogy pl 5 év alatt "lenullázd" az MWI-t)

Asus laptop, I5-ös proci, 2*sata 3, 6 gb ram, 1 gb rammal dedikált vga. Hatalmas sebesség növekedés várható az 500-as 5400-es winyó után.