Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Aktív témák
-
havri1
félisten
Helló!
Holnap viszi be a futár garanciába az adata ssd-met, ha hibás, akkor cserélik, illetve ebben az esetben levásárolnám.
A múltor már kérdeztem, de konkrétum nem jött
OCZ Aglitiy 3 akkor jó választás?
28k, 1 év gari.. -
havri1
félisten
Sziasztok!
Jó rég jártam erre, de ismét eljött ennek az ideje (sajnos).
Kb 1 éve be van lőve a rendszer, jó meg minden, de most lehetőségem van lecserélni az SSD-t.
Olvastam 1 hszt, teszteket, de mint az első vásárlásomnál is kiderült, messze nem azt tudja, amit a tesztekben lehetett olvasni.
A mostani SSD -m : ADATA SSD S599 64GB (Fw: 3.6.5)
Gyakorlatilag 120mb írás olvasási átlagot hoz.
Aquaban cserélik, és kis ráfizetéssel ezek közül néztem ki a nyertest :Crucial M4 64Gb
Crucial M4 128Gb
OCZ Agility 3 120GbSzerintetek jó választás, vagy érdemes még várni, nézelődni?
Köszönöm!havri
-
havri1
félisten
Első körben én arra gyanakodnék, hogy a BIOS elfelejti a beállítást.
A leválaszthatás meg az Ahci miatt van, nekem is így jelzi. -
havri1
félisten
Nálam 19.4 gb jelenleg a c:
Hibernálás ki van kapcsolva, programok mind ide vannak telepítve.
Ettől függetlenül én már nem vennék 64gbosnál kisebbet. -
havri1
félisten
SSD-re telepített win7-et ha leghostolok, felrakok tesztelésre másik oprendszert, akkor a ghostot ha visszaállítom, smimán megy ugye?
Az alignálás miatt. Ha jól emlxem csak akkor kell vigyázni, ha olyan ghostot tolunk rá, ami nem SSD-re lett telepítve. -
havri1
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
havri1
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egy ADATA S599 64GB -os meghajtóm van, 3.4.6 -os FW-vel.
Februárba vettem, akkor csináltam az első méréseket (lentebb beraktam a képeket), és a másikat most, mondhatni friss win telepítés után. Érzetre nem vettem semmit se észre, csak a teszt alapján eléggé drasztikusnak tűnik a lassulás. -
havri1
félisten
válasz
Findzs
üzenetére
2 napig nem volt használatban, mert egyéb okokból átrendeződtek a meghajtóim betűjelei, és így az elérési útja a ramdisknek is más lett. Észre sem vettem, hogy nem menti a cachet. Úgyhogy sztem ki is lövöm, csak a temp könyvtárat hagyom ott, bár időm még nem volt tesztelni, hogy oda csomagol e egy telepítő, és hogy gyorsabb e a telepítés.
De elméletileg gyorsabbnak kéne lennie, nem?Ezt az ADATA SSD-t gatyába lehet szerintetek rázni? Vagy ez ennyi marad?
-
-
havri1
félisten
A 64 gbos Crucial m4 tényleg 400mbyte+ olvasást tud?
-
-
havri1
félisten
válasz
Lastemperor
üzenetére
Érdekes ez a SATA2-SATA3 dolog.
Mitől gyorsabb, amikor a sebessége ezeknek az SSD-knek még a SATA1 -et se éri el?Ha van egy ruszki búvárszivattyúm, ami 3/4 es csövön csak pisil, akkor hiába rakom 1" -ra, nem fog több víz jönni, ha a szivattyú csak ennyi tud. Nem?
-
havri1
félisten
válasz
bitmad
üzenetére
Ez inkább alapi driver hiba sztem.
Érdemes lenne ezzel kísérletezgetni.
Én most szívtam ilyesmivel. Újra kellett raknom a rendszert, és a mozilla letöltési könyvtára át lett rakva raid0 -ra.
Egy pár kybite-os filet ha leszedtem, megakadt tőle teljesen a ffox.
DriverMagician-al lefrissítettem a drivereim, és megszűnt a hiba. -
havri1
félisten
válasz
Lastemperor
üzenetére
Kivéve, ha ramdriveba pakolom, az kb 20x gyorsabb az SSD-nél.
-
havri1
félisten
AHCI, alaplapi driverek..?
-
havri1
félisten
Tud valaki olyasmi listát, ami itt a "milyen hdd-t vegyek?"-be van, csak SSD-re?
Igazából még mindig nem látom át, melyiket érdemes megvenni, melyiket nem.
Tehát jó lenne egy olyan, hogy ezek közül válassz ha gyors, megbízhatót akarsz, ilyet, ha olcsót, de viszonylag jó, és ezt semmi esetre se.
?:-) -
havri1
félisten
válasz
HerrKiss
üzenetére
Elképzelhető, hogy küld valamilyen adatot, csak ezek a programok valamiért még nem képesek feldogozni. Amúgy a 40-60fok egy chipre még elfogadható is lenne. Csak gondolj bele, ez egy memória végül is.
A DDR memókat is sokan hűtik, mert melegednek, ez így van rendjén.
Mondjuk konkrét választ a gyártótól még én sem kaptam, hogy tényleg ennyi, vagy csak fals adat. (Én is meglepődtem, mikor megnéztem. De nekem fixen 60fok indulástól leállásig, ezért gyanús) -
havri1
félisten
Az előbb elírtam, nem a TRIM miatt kell a kb 20% szabad hely, hanem az adatmozgatás miatt. (most már nem olvasok utána, de ha emlékezetem nem csal, a TRIM az az írható cellákat felügyeli, hogy mit lehet még írni, mit kell törölni, ezzel egyenlíti ki az elhasználódást), a wear leveling pedig a fix fileokat/blokkokat mozgatja a nem használt blokkokra. Vagy lehet a 2 végülis ua, ezért már elnézést, de a lényeg, hogy maradjon rajta üres hely, hogy tudja magának tologatni az adatot.
-
havri1
félisten
Pont itt prohardveren volt egy átfogó teszt az SSD-kről, és abban is le van írva, be van bizonyítva, egy átlagos napi szgép használat ~12-15gb írást jelent. Ezzel az adatmennyiséggel, ha jól emlxem 12 vagy 15 évet bír egy sima SSD. Nálam megy állandóan a gép, februárba vettem a meghajtót. A böngésző cachet tettem át ramdriveba, illetve a temp könyvtárat raid0-ra. Jelenlegi felhasználással 2022 decemberben adja meg magát.
Hol lesz már akkor ez az SSD??
11 éves HDD-m nekem még csak azért van meg, mert már antik darab egy 2gb-os seagate!
Szóval szerintem emiatt, hogy átrakd vagy ne a hibersyst, szvsz ne aggódj.
Ha újrarakom ezt a wint, sztem mindent bennehagyok.
Egyre érdemes odafigyelni, az pedig az, hogy a meghajtó ~20%át minimum hagyd üresen, a TRIM miatt. Ezzel jóval kitolhatod az élettartamát. -
-
havri1
félisten
[ITT] olvashatsz többet ezekről a vezérlőkről.
-
Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- Kés topik
- További aktív témák...
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest