Hirdetés
- Gaming notebook topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- Bluetooth hangszórók
- 3D nyomtatás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
Coolmat
őstag
válasz
franc0
üzenetére
Nem izgulok, nem is kép alapján veszek terméket, mert holnap ígyis-úgyis megveszem. Az hogy felesleges nem feltétlen igaz, beépítőkeret a legtöbb házba kell, SATA kábel sem biztos hogy van elég, ha az alaplap mellé csak 2őt csomagolnak, az USB-s ház meg onmagában jó. A megtévesztés ellen meg pont azzal lehet tenni, ha felhívjuk rá a figyelmet. Részemről lezártam ezt a témát, majd csütörtökön jelentkezem teszteredményekkel.
-
northmahri
tag
-
soldi3r
veterán
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
franc0
üzenetére
Jól van már, nem kell rögtön lehurrogni, nem vettem észre, hogy ott van a képen. Arra a válaszra reagáltam, hogy csak rendszernek használta. Próbálok tapasztalatokat gyűjteni, hogy mit bírnak munkára, értem ez alatt hogy naponta, kétnaponta 1x teliírni. A 2100Gb, akkor 52x volt teleírva, mondjuk az azért nálam nem csak rendszerként való használatot jelentene, ebben igazad van.
-
fgordon
senior tag
válasz
franc0
üzenetére
Az Ipon-osok vagy másik beszerzésből dolgoznak, vagy "elnyelik" a garanciából 2 évet, és 5 helyett 3-at adnak...
Sok kisker is elnyeli a Western Digital 5 éves garanciáját is, és csak 1-3 évet adnak. Mentségükre legyen mondva, hogy nekik is meg kell élni valamiből, az nem biznisz, hogy megveszel egy WD HDD-t, és 4-5 éven belül legrosszabb esetben tönkremegy, és cserélik INGYEN, majd újraindul az 5 éves garancia. Az 5 év garis WD HDD csak akkor szállnak el sok év múlva a tapasztalatom szerint, ha szerverben nagy terhelés mellett 0-24-ben megy... Desktop/Workstation-ben még egyet sem láttam elromlani...

-
soldi3r
veterán
válasz
franc0
üzenetére
azt nagyon remélem hogy nem
Az energiafelhasználás bámulatos. A Samsung 470-es szériájú SSD meghajtóinak fogyasztása üresjáratban 0,14 Watt, amely aktív terhelés alatt is mindössze 0,24 Wattra nő. Összehasonlításként az utóbbi érték az eddig látott legjobb SSD-k esetén is 2-4 Watt mozog.a jelenlegi scorpio black-em:
Read/Write 2.50 Watts
Idle 0.85 Watts
Standby 0.25 Watts
Sleep 0.15 Watts -
deicide
veterán
válasz
franc0
üzenetére
Akkor ezzel speciel átbasztak, hogy egy klasszikust idézzek...
ugyanis a 320-at az Intel pont az 5év garanciával reklámozza.Az összes hivatalos magyar disztribútor ennyivel árulja, az, hogy valaki nem meri az 5 évet bevállalni, az valószínűleg valóban azt takarja, hogy külföldről hozták be és megutaztatták.
ps: de jobban megnézve, az Ipon oldalán is 5 év szerepel.
-
jozsi252
veterán
válasz
franc0
üzenetére
Én a te hszedre reagáltam nem az övére, és arra írtam hogy az ssd-k nagyrésze hiába sata 3 as, írásba nem lépi túl a 300mb/s legalábbis nagy része nem, csak ami max 200 giga fölött van.
És most raid-ről ne beszéljünk mert az más téma, úgy jóhogy megvan a 300mb/s
de igaza van az utánam hozzászólónak, hogy inkább olvasási sebesség számít, viszont azért az igazság hogy az elméleti maximum közelébe sincs még az ssd-k sebessége.
-
McLaca
őstag
válasz
franc0
üzenetére
Alapvető habitusomból fakadóan erre csak annyit mondanék, hogy "anyád" és tojnék a többire, de közösségben általában kultúrlényként viselkedem és a túlfejlett igazságérzetem sem hagyja magát. Kedves "francnulla" fórumtag, "fajtázd" azt, akivel együtt söröztél, netán fogta a fejed, miközben részegen hánytál, de legyél szíves velem ne engedj meg magadnak ilyen beszólást, akkor sem, ha nem vagy képes felfogni, amit írtam, mert baromira nem őriztünk együtt libát. Az, hogy a te elképzeléseid - hibásan - mások, az nem az én hibám. Az, hogy a kereskedők 90%-ának fogalma sincs a magyar kereskedelmi jogról, szintén nem az én hibám (a "reklamációt pénztártól való távozás után nem fogadunk el" szösszenet is a kereskedők agyszüleménye, ilyen NINCS Magyarországon). Az, hogy a kereskedőknek nincs kedvük a garancia érvényesítéssel vesződni, mert lusta, trehány szarrágó disznók, az megint csak nem az én hibám. Az, hogy ez a kereskedői gyakorlat azért alakult ki, mert a magyar ember egy utolsó spíler, ügyeskedő, mindent " okosba' " megoldani akaró, szintén szarrágó csaló a garanciás ügyekben (szándékos termékrongálás, vagy júzer errorra garanciális ügyintézés ráhúzása), az megint csak nem az én hibám.
Attól, hogy az ipont iponnak hívják, még simán lehet szürke importos cuccuk, mert úgy olcsóbb - nekik. Miért ne lehetne? Mert ipon? Mert mi van akkor, ha ipon? Az is csak egy túldimenzionált, kiskorú (7 éves) garázscég, attól, hogy van egy túldimenzionált webshopja, meg garázsnál nagyobb méretű üzlete. Nem tudom, hány éves vagy, de mondanék neked egy izgalmas nevet: Mistral Computerworld. Sőt, még egyet: Bluefish. "Picit" nagyobbak voltak, mint az ipon (a Bluefishnél majdnem dolgoztam is). Aztán jött a VPOP. Persze inkább adóügyek miatt (de aki csal az adóval, nem valószínű, hogy minden másban szent, elvégre magyar...), de legendás volt a garanciális ügy(nem)intézés is pl. a Mistralnál.
Persze ezzel nem célom az ipont minősíteni, nem azt mondom, hogy az iponnal ugyanez van, vagy lesz, mert egyrészt kisebb cég, nyilván nem éri meg nekik azt, amit a fent nevezett kettőnek, másrészt a szürke import nem illegális.
Szóval amikor mást lefajtázol, nézz szét a saját FAJTÁD háza táján, aztán a piacokon és csak azután kritizálj másokat, ha megbizonyosodtál róla, hogy igazad van!Ennyi! (Csak hogy agyvérzést kapj
)Flame generálás nem célom, akinek baja van, privátot írjon akkor is, ha a feltűnési viszketegsége kényszeríti arra, hogy közösbe írja (itt most tulajdonképp magamat is lefikáztam kicsit
).wwenigma#18539: ez nekem gyanús. 80GB/5TB az 62,5 írás/cella. Ennél egy kőtábla is többször újraírható, tehát ott valami falsch adat lesz. Ha megszorozzuk 100-zal (vagy 1000-rel és teszünk bele egy tizedesjegyet
), akkor már azt mondom, reálisabb. Meg ugyananál a csíkszélességnél miért lehetne a 600GB-os meghajtóban 100× írni egy cellát, ha a 80GB-os meghajtóban csak 62×?
De TFH 20% szabad a meghajtón, tehát 5× annyit, 312 írást kap egy cella. Ami ugye nem ennyire konkrét a folyamatos takarítás, átrendezés miatt, de még így is lepkefing.Üdv!
-
-
cszn
őstag
válasz
franc0
üzenetére
Az Intel SSD-k a S.M.A.R.T.-ban mérik. A szoftveres megoldás nyilván bármilyen meghajtóra jó.
(#18575) Mauzes Rendszer-diagnosztikai programokkal meg tudod nézni. Például Aida64.
Amit kinéztél az jó vétel ha kell a 64 giga hely. Itt az apróban elég jó áron lehet kapni.(#18537) spiritex Nem kell aggódnod emiatt. De sztem nem is kell kikapcsolnod. Felesleges.
-
cszn
őstag
válasz
franc0
üzenetére
(#18556) franc0 - erre is: Kutya legyek ha értem a logikádat.
Tehát ha más gyártókkal szemben van lehetőséged 5 évig is kicseréltetni ha elromlik akkor az baj? Vagy min van a fennakadás?
Egyébként én csak arra akartam kilyukadni, hogy nem adnának 5 éves garanciát, ha esélyes lenne, hogy nagy számmal elhalnak addig.(#18559) jamo Mindegyik nagyon gyors. Kétlem, hogy tapasztalnál különbséget a kettő között.
-
jozsi252
veterán
válasz
franc0
üzenetére
Sandy van nekem is, igaz nem efi hanem bios lap de a login ablakig 25 sec csak onnantól van problem : D méglegalább ennyi vagy több, 30 sec minimum amíg minden betöltődik teljesen.
Amúgy hd sentinel szerint elosztottam szoroztam írási átlagba nekem napi 30 giga jön ki, viszont olvastam hogy egy átlagos usernek napi 10-15 giga nekem akkor mi miatt van duplája? nemfogja lehúzni nagyon ssd-t hogy ilyen sok az írás? letöltés nemvolt sok 40 giga max mióta méri a hd sentinel. szóval nemnagyon értem mi írhat ennyit, vagy nemjól jelzi ki a sentinel?
hétvégén megy a gép egész nap illetve hétközbe munka után 5 től ált 10-11 ig minimum szóval azért nem 0-24 be megy ezért nem értem ezt a sok írást.
-
Mampa
csendes tag
válasz
franc0
üzenetére
Én tudom, hogy jó bolt volt.
Nem csak a win7 betöltése számít. S amúgy érezhető a különbség az általam is nagyon szeretett Intel X-25M és az új Crucial között. Majdnem kétszer olyan gyors...

Amúgy meg, ha az alaplapomon csak úgy tobzódnak a SATA3-as portok, miért ne vegyek SATA3-as SSD-t, ha már árban nem különböznek a SATA2-esektől???
Csak a nickem újonc - elég régóta toltam itt, csak volt egy kis kihagyás...

-
boogie84
veterán
válasz
franc0
üzenetére
Megbízhatóságáról csak az előző példányok élettartamáról következtetek. Ezért azt nem merem állítani h az is olyan megbízható lesz mint az eddigiek. Én sem rendelkezem még túl rég óta az X25-M-el. Ezért 100%-osan én sem tudom megállapítani h megbízható, de ha olvasgatod a topicot akkor az Intel egy megbízható terméknek minősül.
Hogy miért épp az 510? SATA 3. Kíváncsi lennék h milyen a sebessége, megérné e megvenni csak emiatt. Ennek ellenére drágának tartom. Még!
Nem biztos h észrevehető a különbség az 510 a 320 és a régebbi X25 széria között.(#18274) Kvg: Aki mer az nyer, akinek sok pénze van az csak nyerhet... Én megbízhatóságra törekszem!

(#18282) Kvg: Na ugye.
320! Szakértő kolléga véleménye alapján.Őőőőő azt lehet tudni h miért olcsóbb az új 320, mint a régebbi X25-M? Ez nekem nem vili...
Aki az árakról elmélkedik h pár ezer forinttal drágábbat már nem vesz meg, gondoljon bele, h talán megbízhatóbbat kap kicsivel erősebb árét. Működési évere lebontva talán nem is olyan vészes. Természetesen mindenkinek a saját pénztárcája szab határt.

-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
franc0
üzenetére
Épp ezért kategorikusan kijelenteni hogy azok a legjobbak, nem igazan ildomos. Illetve lehet akarmilyen konfigja, nem mindegy hogy mi fér el rajta (rászámolva 20%ot ofc) mert az igazi gyorsulas akkor jon elő ha pl. a jatekok is azon vannak.
Egyéb esetben szerintem hangyapH!asznyi különbséget érzékelni a kettő között. Kivéve a tudatot, hogy marpedig igenis ez gyorsabb.

-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
franc0
üzenetére
Itt nem a gyorsasasgrol van szo hanem a megbizhatosagrol. Amire szerettem volna celozni a fentivel az az, hogy ilyen szempontbol szinte minden SSD legalabb ugyanolyan jo, nincs kiemelkedő elhullás egyikből sem. Pláne nem összehasonlithato ilyen szempontbol a Kingston és a Crucial.
Mindennapi hasznalatban meg nem hiszem hogy rettentő különbség lenne. ,) Persze lehet öregiteni a cellakat hogy villongjunk most épp mennyivel gyorsabb a xar Kingstonnál, de nincs értelme...
2e-rel dragabb a crucial m4 64GB (24 vs 26e) , annyit megér de akkor mar inkabb 96GB Kingston 32ért.
-
Ist
tag
válasz
franc0
üzenetére
Igen, meg hasznalok, netezni, emailezni meg tokeletes, gondoltam egy SSD-vel dobok a sebessegen
A TRIM helyett hasznalhatok SSD karbantarto progikat. 
Esetleg azon is gondolkoztam, hogy mi lenne, ha vennek hozza egy Notebook IDE HDD - CF adaptert es bele pl. egy 32 GByte-s Compact Flash-t.
Annak meg nem neztem utana, hogy melyikkel jarok jobban, illetve erdemes e a PATA-s SSD helyett Compact Flash iranyba elmozdulni, igy gondoltam megkerrdezem, hatva mar valaki utanajart, vagy van tapasztalata e teren.

-
-
Zso Ro
senior tag
válasz
franc0
üzenetére
Azt is végigolvastam,de mivel egyszerre több harverrel,több fórumban foglalkozok egyszerre,már egy betűjére sem emlékszem.PEdig 3 hete olvasom ezt a topikot is,aztán csak az maradt meg,hogy a gépbe Crucial lesz,esetleg V+100.
Elolvasom ismét,ne kelljen ezért nektek feleslegesen pötyögni.
Köszi a gyors választ. -
AtHoS
nagyúr
válasz
franc0
üzenetére
Saját elgondolásom nem kívánom senkire sem "erőltetni".
Amúgy talán az a vicces, hogy hiába írja le az ember ezt, akkor is inkább rákérdeznek pl. itt fórumban, hogy nekik mekkora méret az elegendő, ahelyett, hogy a leírtak alapján két perc alatt kiszámolják náluk mi a helyzet és várják a "hiteles" infót, ami ugye beláthatjuk sosem ad valós képet a felhasználói szokások igen széles eltérései miatt.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
franc0
üzenetére
Nálam kikapcsolt hibernáció és HDD-re rakott pagefile mellett 31GB-ot foglal a Win7 x64 HP és utility
Játékok HDD-re vannak telepítve, de ugye van amelyik pl. C-re dobálja a mentéseit, tehát a helyfoglalás még nőhet is.
Szóval a "bőven elfér 40 gigán" megjegyzésekkel csínján kell bánni, mert egyértelműen felhasználói szokásoktól erősen függ, ki mekkora helyen fér el. Sokan bőven elférnek 40 gigán, másoknak 80 giga is szűk lehet
Én pl. megnéztem mennyit foglal HDD-n a win7-em, majd levettem belőle a kikapcsolandó/áthelyezendő elemek méretét, ehhez hozzácsaptam még pár százalékot, biztos ami ziher alapon és csak ezután tettem rá a 20%-os állandó üres helyhez szükséges méretet. Így kaptam 46GB körüli méretet, amiből már jött is a 60GB+ kategória
-
McLaca
őstag
válasz
franc0
üzenetére
Vertex 2 is már 3x nm alatti? Mert akkor marad az Intel...
Kitoltak velem, holnap jön a noteszem (10-14 nappal később számítottam rá), és még mindig nem döntöttem el, milyen SSD-t vegyek bele, addig viszont nem tudok rá - normális, teljes - rendszert rakni, amíg nincs meg az SSD...
Üdv!
-
Kakumix
senior tag
válasz
franc0
üzenetére
Köszi! Eddig az A-Data S596 Turbo-t nézegettem, de az Iponban (ez van közel) ettől a héttől már nem kapható a Kingston V100-asok meg valami FW hibától szenvedtek. Persze a hír a kiadott javításról szólt, de csak annyi maradt meg, hogy hibás

Húsvét után kiderül lesz-e állásom a jövőben is, ha igen, akkor lesz igazán aktuális az SSD. -
törölt tag
-
fazr
senior tag
válasz
franc0
üzenetére
én is arra a kettőre gondoltam elsősorban, de a többi is egy árban volt, ezért inkább megkérdeztem
teszt alapján maradok a vertex 2-nél, már korábban is ezt néztem ki, de ahol olcsóbb lenne ott nincs raktáron és csak jövőhéten érkezik elvileg... de az sem biztos, hogy az ugyan olyan áron lesz
ha tudsz másik helyet, ahol hasonlóan jó áron van, akkor megoszthatod velem

Aktív témák
- Gaming notebook topik
- LEGO klub
- Synology NAS
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- BestBuy ruhás topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Hát van szerencsém kipróbálni egy zsír újat. 14 ezer forintra van belőve. Szerintem ettől az összes többi csak jobb lehet. .. .. ..

Tehát ha más gyártókkal szemben van lehetőséged 5 évig is kicseréltetni ha elromlik akkor az baj? Vagy min van a fennakadás?

Kétség sem férhet áldozatkész segíteni akarásunkhoz!!!