- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
wassermann #20699 üzenetére
Sajnos egy régi, vastag falú épületről (kórház) van szó, és arra gondoltam ha jelenleg kb. a határon van a vétel akkor "egy számmal" jobb antennát feltéve megoldható a probléma nagyobb befektetés és fúrás-faragás nélkül. De ezek szerint nem ilyen egyszerű. Köszi azért!
-
gulyasa
őstag
válasz
wassermann #20699 üzenetére
Ha a Mediamarktban személyesen veszel cuccot és vissza akarnád vinni, akkor jó ha tudod, hogy nem adnak vissza pénzt, hanem csak náluk levásárolható utalványt.
Viszont webshopban vásárolva más a helyzet. -
válasz
wassermann #20649 üzenetére
az elképzeléssel nem lenne baj, de egy rossz konverziónál több értelme lenne a 0 konverziónak.
-
BTom1970
aktív tag
válasz
wassermann #20557 üzenetére
Köszi! Csak biztosra akartam.
-
Bozek
nagyúr
válasz
wassermann #20554 üzenetére
Sok minden függ a toronytól való távolságtól és a jelerősségtől. Én olyan 10-12 km-re a toronytól simán fogtam az adást egy kis szobaantennával, az meg azért még a hordozható kategória.
-
Bozek
nagyúr
válasz
wassermann #20552 üzenetére
Telefonos TV-zést írt, ott meg nehéz megoldani a tetőantennával. Vagy legalábbis furán nézne ki, ha a hátára kötné.
-
[w]
őstag
válasz
wassermann #20496 üzenetére
megvan a típus T28D310EW, amiről - még ha szerencsére nincs is 15 éves, de - sokat már nem tudtam kideríteni...
DTV tunerje van, azt már nem tudom mpeg4-et tud-e
elsőre milyen antennával kellene próbálkoznom, van konkrét javaslatod?
qnadam: amit tudok, hogy a 2. emeleti lakás belső udvarra néz és még véletlenül sem Buda felé néz, ezek szerint (a szó szoros értelmében is) rosszak a kilátások?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
wassermann #20144 üzenetére
Visszatérve: No de erről az Amiko Box-ról meg lehet egyáltalán osztani hálózaton a file-okat? De ugye ígyis-úgyis kell hozzá egy USB-s tároló eszköz, mondjuk legalább egy 32GB-os Pendrive (manapság már 1TB a winyóknál a minimum, de csak ezért nem veszek külön egyet, hogy az is drágítsa). És akkor azt hurcolászhatom a Box meg a PC között, ha nem tudom hálózatról elérni.
Szóval még mindig fundálkodok rajta, hogy ez a Box-os, vagy pedig a PC tuner-es megoldás legyen e. Az utóbbinak csak annyi hátránya lenne, hogy akkor kelleni fog egy elosztó, meg a hozzá való csatlakozós kábel, ami a PC-ig elviszi a jelet. Ilyeneket amúgy honnan érdemes venni (webshop-ra gondoltam)?
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #20157 üzenetére
nekem anno a régi raspberry pi-kkel volt bajom, azokon ha egy lassú (smartcard reader) és gyors (tv tuner) usb módot használó eszközöket kevertünk, akkor hajlamos volt lefagyni az usb-je. Ezért a kártyaolvasó megkapta az egyik pi1-et és így nem akadt össze a tunerrel. Nem tudom az újabbakkal van -e hasonló baj, lehet a régin is javították.
Pécén nem kéne ilyen gond legyen. Ha a dvbapi problémás, akkor lehet próbálni másik protokollt használni a kártyaolvasó és a tvheadend közt. Nekem oscam kezelte a kártyaolvasót. Abban newcamd protokollal használtam legtöbbet, de azt hiszem tudott működni dvbapival is.
A kártyaolvasónak csak annyit kellett tudnia, hogy linux támogassa (pivel alapból, mert arm-ra nem volt más driver, pécére telepítős driver is jó volt). Mivel itt nem egy pici mikrokontroller kezeli a dekódolást, hanem az oscam, ezért nem volt abban sem limit, hogy hány csatornát nézek / rögzítek egyszerre.
Meg régebben volt egyik fórumtárs aki nassal akarta összehozni és ott a konténerben futtatás meg hasonlók miatt azt hiszem valamit külön kellett tenni, talán akártyaolvasót kellett egy kis raspire kiraknia, mert ahhoz nem volt működő szoftver a nasra.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
wassermann #20141 üzenetére
Ok, de a "dekódolás" mindig ugyan úgy zajlik, bitől-bitre ugyanolyan eredménnyel?
Szerk.: Sorry. Jah, hogy nincs is "dekódolás", mert stream 1:1-ben való rögzítése történik (gyak.: "capture")? Meg ez még egy dolog, de ha már "átjátszás is van közvetlen a TV-re", akkor ott már van dekódolás is.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
wassermann #20127 üzenetére
Egyébként a sima VLC is tud helyből TV-vevőt megnyitni, csak nem hiszem hogy olyan széles a szolgáltatás-palettája, mint a TvHeadend-nek.
-
Gabesz87
veterán
válasz
wassermann #20109 üzenetére
Igen, az Rpi topikban is épp ezt ajánlották. Látom, hogy keresi az általam megadott frekiket, alul a log-ban látom is, de mindegyiknél azt írja: scan no data, failed
-
Kenderice
senior tag
válasz
wassermann #20103 üzenetére
Gondolom ha mondjuk van két antennád más-más adótornyokra állítva (mondjuk a határ mellett élsz és szeretnéd két vagy három ország DVB-T adását is nézni), akkor egy diseqc kapcsolón összefűzheted azokat és ezzel az opcióval azt tudod vezérelni, hogy éppen melyik antennát használja vételre.
Műholdas rendszereknél vagy több antenna, vagy egy antennán több fej esetében alkalmazzák, hogy ne kelljen tucatnyi koax kábelt levinni a vevőig. -
válasz
wassermann #20104 üzenetére
amikor még tvh-t használtam, gond nélkül ment kodival.
tudom, most sokkal előrébb van a kérdező -
JTAGSHOP
csendes tag
válasz
wassermann #20098 üzenetére
Köszönöm, megpróbáltam most a leírtak szerint.
Sajnos nem lett semmi javulás a HTSP protokollt használó KODI-s android tvboxon tvheadend pvr kliensben, de számítógépen VLC-vel továbbra is hibátlan a lejátszás azokon a csatornákon is !
A tuner driver bugot és a jelszint gondot akkor kizárnám, hogyan tudnék "MPEG-TS Pass-thru" streamet használni HTSP helyett tvn vagy iptv kliesben android alatt? Talán úgy nem lenne semmi gond. -
garga01
őstag
válasz
wassermann #20098 üzenetére
A Diseqc-nek elvileg semmi köze a földi vételhez, hacsak nem más paramétert is vezérel a tuneren.
A Diseqc alapból műholdas kapcsolók közötti váltásra vagy forgatómotor vezérlésére van. -
JTAGSHOP
csendes tag
válasz
wassermann #20095 üzenetére
Köszi a válaszokat, én is a tunerre gyanakszom. Hiába jelenik meg minden csatorna rendesen a VLC-vel ott is van amikor több másodpercet kell várni a problémás csatornákon, hogy elinduljanak. De legalább elindulnak helyesen. Ki kellene próbálnom az adást másik tunerről is, lehet bug van az xbox tuner driverjében.
A jelszintem jó 82% a jelszintmérő szerint (bár ki tudja az mennyire megbízható), több muxon is van olyan csatorna amivel ez a hiba előjön.
Mellékeltem a fotót a tuner beállításomról, nem találom a megfelelő mezőket amit át kellene szerkesztenem - ebben kérnék segítséget:
https://kepkuldes.com/image/xmwMERÉs végül: ha csak a VLC féle stream lesz hibátlan a 9981-es porton akkor tudom én azt lakáson kívülről nézni valahogy? Nem fontos az EPG, el tudnám engedni a HTSP protokollt csak valahogy nézhessem. Smart tv sem a HTSP-t használja a gyanúm szerint.
-
Gabesz87
veterán
válasz
wassermann #20056 üzenetére
"Ha..."
Jó lenne biztosra tudni hogy Pi3-al megy-e ez az XBOX Tuner. De totál bizonytalan vagyok. 3 opció közt agyalok:
1. Egyszerűen veszek egy külső vinyót (aprón 7k-ért van 500GB-os) és bedugom a TV-be (csak ennek a korlátaitól tartok) és így veszek fel a TV által. Talán ez a legegyszerűbb és legolcsóbb.
2. Megveszem az említett Vu+ Uno-t a benne lévő 500GB-os HDD-vel, és akkor ehhez már csak a DVB-C Tuner kell.
3. Pi3-at használom egy kompatibilis vevővel (pl. az XBOX Tuner, ha működik a Pi3-al), csak itt még kell egy HDD (bár van egy 128GB-os SD-m) és a Tuner. Vagy van amúgy egy Amlogic SoC-os lejátszóm is LE+Kodi kombóval, ez is használható erre a célra?
Jövő csüt-ön cserélik a Telekomot Digire, és a T-s box kényelmes, és marha egyszerű felvétel opcióját pótolnám a legkényelmesebb és legegyszerűbb módon. -
Bozek
nagyúr
válasz
wassermann #20035 üzenetére
Ezzel kapcsolatban két dolog:
1. A Digi nem kódolja az adásait jelenleg (legalábbis kábelen, amihez segítséget kért a kérdező), tehát nem gond.
2. Valóban nincs rajta kártyafogadó aljzat, de attól még megoldható egy kártyaolvasóval. Én a MindigTV-t annó egy ideig kártyaolvasós billentyűzet segítségével néztem, aztán DVB-C-re váltott az itteni kábelszolgáltató is, így feleslegessé vált az előfizetés. Persze ha CI+-os a kártya, akkor ez nem működik tudtommal, és hát mostanában ez jött divatba. De ebben az esetben kártyaolvasós tunerrel se megy szerintem. -
Ired
csendes tag
válasz
wassermann #20021 üzenetére
igen, utolag ez lett nekem is gyanus
remelem visszaveszik mivel a conrad oldalan irtak hulyeseget... csak remenykedtem hatha meguszom a csere-uj-vasarlast
forum-keresesek alapjan ez tunik jonakhttps://www.amazon.co.uk/Hauppauge-WinTV-SoloHD-model-01589-Freeview/dp/B0152XLPFS
van ennel olcsobb-jobb megoldas?
-
td
senior tag
válasz
wassermann #20014 üzenetére
Igen, köszi, azt tudom, hogy a kábelen más jön, de ez a "veszély" nem áll fenn, mert nálam nincs kábeltévé.
Egyébként antennám az van, a set-top boxom azzal megy.
Kipróbáltam olyan merőleges beállítással is, de nem jött össze – az ablakba meg már csak nem rakom fel a gépet... (Mondjuk itt egy kicsit korrigálnom kell, amit fentebb írtam, mert abból az ablakból ténylegesen nem látszik az adó, csak a lakás másik oldaláról. A TV-n egy kicsit jobb is a vétel azon az oldalon szobaantennával, azt hiszem.)
-
td
senior tag
válasz
wassermann #20012 üzenetére
Igen, ennek kell lennie annak, köszi szépen! Ilyen miniatűr csatlakozója van a sticken. Viszont mágneses talpa nincs az antennának, mert annak a töve csatlakozik bele közvetlenül, és tőből lehet forgatni minden irányba.
Lehet, hogy pont merőlegesen még nem volt véletlenül, de több irányba állítással is próbáltam már. Az adót (Bp.) lehet látni, a házfal mentén Buda felé. De a "fal mentén" a szobában nem jött be semmi.
-
td
senior tag
válasz
wassermann #20005 üzenetére
OK, köszi, majd akkor keresgélek én is.
Levágni azért nem akarom.
Mondjuk ezért kérdeztem a hozzákötést, hogy az vajon működhet-e, legalább ideiglenesen. Pl. egy drótot rátekerni, és utána kifeszíteni valahova. Vagy a szobaantennát a csatlakozójánál fogva odaszigszalagozni...
-
-SeveN-
aktív tag
válasz
wassermann #19860 üzenetére
Ok, köszi.
de ezt usb-ről fogja látni tvheadend?
-
pube111
senior tag
válasz
wassermann #19848 üzenetére
Jó az irány. Kb 30 kamerát kéne kezelni. Jó lenne valami magyar forrás, munkahelyemre kell. Számla, garancia.
Köszi. -
Találtgyerek
veterán
válasz
wassermann #19769 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
Szerintem a legegyszerűbb egy másik tv lesz.
Megpróbálok használtan keresni valamit olcsóbban.
Ritkán van használva, de azért jó ha van. -
Kenderice
senior tag
válasz
wassermann #19588 üzenetére
Igazság szerint a legjobb hardver egy 4k-s, enigma2-es box lenne mondjuk FBC tunerrel.
Gigablue, VU+.
De az már 150-200ezres kategória.
Viszont van benne kakaó..
[link] -
válasz
wassermann #19488 üzenetére
Pala alatt működik, de a mostanában divatosabb lemeztető alatt nem. Hiába néz ki pont úgy mintha cserép lenne.
(a rádióhullámokat nem téveszti meg) -
sasa174
lelkes újonc
válasz
wassermann #19369 üzenetére
Noname kínàbòl rendelt , kütyü....1 HDMI -s csatlakozòja van, akkor valszeg az kimenet lesz ...nem kisérletezek vele ..... Kösz
-
válasz
wassermann #19239 üzenetére
Az a baj, hogy amit adnak, az kódoltan vesz fel, tehát csak azon lehet visszanézni.
-
Zoli1303
csendes tag
válasz
wassermann #19230 üzenetére
Szia az első behelyezésnél írta csak ki utána már nem. Látja a tv CAM-ot is meg a iártyát is de ha kódolt csatornára a Nem található a CI+ modul vagy az intelligens kártya üznet jelenik meg
-
RR-13
őstag
válasz
wassermann #19142 üzenetére
Köszi Neked is.
De van, és ennyire tudja széthúzni a jelet, hogy ott van a két fekete sáv oldalt.
Mintha a fekete sávot is a vevő továbbítaná a kép részeként. Ez a baj. -
golya87
őstag
válasz
wassermann #18995 üzenetére
Nekem hiába nem változott a frekvencia és a csatorna helye, újra fel kellett vennem őket. Gondolom a DVB-T2 átállás miatt mókoltak valamit a muxon.
-
válasz
wassermann #18995 üzenetére
symbol rate?szerk: bocs, az kábelen van.
-
Diák66
őstag
válasz
wassermann #18953 üzenetére
Meg kb. a legtöbb helyen is, csak frekvencia csere lesz, átvariálták a MUX-okat.
-
válasz
wassermann #18917 üzenetére
-
MrCsiT
addikt
válasz
wassermann #18891 üzenetére
Ezen jót derültem.. tehát:
golya87, wassermann: azt már elmondtátok, milyet ne vegyen, de Ő nem ezt kérdezte, hanem azt, hogy milyet vegyen? Erre is van valami ötlet esetleg? Netán kép róla, webes link, 3 féle választási lehetőség, ár/érték arány szerint növekvőbe állítva és taglalva a megoldás előnyét- valamint hátrányát..
..tudjátok, mint egy kezdő kérdezőnek. -
válasz
wassermann #18689 üzenetére
Ez jól hangzik, de!
Az európai szerzői jogok sem engedik meg az audiovizuális termékek engedély nélküli sokszorosítását. A magyar jog némileg engedékenyebb. De a magyar sem engedélyezi az Informatikai rendszerek feltörését Az okosító szoftver feltöltése pillanatától kezdve jogsértés.
Hogy teljesen érthető legyen. Az előfizetés kizárólag a a szolgáltató által biztosított formában és mennyiségben engedélyezi az audiovizális tartalom megtekintését. A megosztás nem tartozik ebbe a körbe.
Magyarország egy másik ezzel a témakörrel is foglakozó fórumának nagyon aktív tagjainál volt rá alkalom, amikor csöngettek és vitték az STB-nak látszó berendezéseket. Nem is kapták mindegyiket vissza. Helyettük fizetési értesítés kaptak. A szakértői díj kiszámlázása sem maradt el.Persze a működhet a struccpolitika, csak nem változtat a tényeken. Ha jön a kamion, akkor is elüt, ha a homokba dugott fej miatt nem látszik.
-
Formaster
addikt
válasz
wassermann #18555 üzenetére
Másképp gondoltam, szóval talált ugye transzpondereket (muxes) és szolgáltatásokat (services). Ő ugye látja, hogy melyik szolgáltatás, melyik szolgáltatótól érkezik például DIGI, UPC, Telenor stb. Az egyik megoldás amit írsz, hogy egyesével kipipálgatom melyik adó kell és melyik nem, de jelenleg 1528 csatornát listázott ki, ez így elég macera. Olyan megoldást keresnék, hogy mondjuk csak a UPC csatornáit listázza ki, de egyenlőre nem találok erre lehetőséget.
szerk: ha nem találok jobbat, akkor marad az, hogy manuálisan hozzáadom egyesével a transzpondereket, de ez is elég körülményes.
-
Samott
addikt
válasz
wassermann #18467 üzenetére
Van olyan funkcio ezzel a tunerrel, hogy FCC (Fast Channel Change) olyan opciokal hogy hany tunert hasznalhat erre, hogy elore hatra leptetve toltse be oket es hogy a historyban lepkedve tartsa oket keszenletben.
-
válasz
wassermann #18467 üzenetére
A 8 darab fullstream figyelése sem segít. Nálunk a -C műsorszórásban is sokszorosa van a 8 multiplexnek. Műholdon meg nagyságrenddel több mint a -C esetében, Erre "előtöltéssel" nem lehet felkészülni.
Én rendelkezem HD+ kártyával. A csatornaváltás hossza nagyjából azonos az FTA csatornákéval. Talán egy picit lassabb. Talán.
-
Watt25
veterán
válasz
wassermann #18463 üzenetére
MM-ben gondolom ingyenes MindigTV az, ami van.
Az én 8 éves LG tévém is tűrhető sebességgel vált, csupaszon, kódolatlan DVB csatornára. Azonban lassítja a váltást, amennyiben:
1. a csatorna, amire átváltunk kódolt
2. van vinyó csatlakoztatva a tévére, amit TimeShift-re használunk.
Bármely feltétel teljesülése hozzáad a váltásidőhöz egy kicsit... Ha mindkettő teljesül, akkor mindkét feltétel miatt hozzáadódik az a kis idő... -
válasz
A tévé trükközik.
1. Amikor a csatorna váltása megtörténik, az aktuális csatorna még látható a pufferezésből megjelenítve.
A megjelenítéshez mindenképpen meg kell várni az első kulcsot a képi adatfolyamból. Nyilván a hangnak is van egy kulcskockája, ami előtt nincs mit megszólaltatni.
Az első digitális tévékártyám egy Technotrend budget DVB-S kártya volt. Annak a gyári programjában volt gyors csatornaváltási lehetőség, De ott is "lyuk" volt a két csatorna megjelenítése között. -
pjen
félisten
válasz
Nekem is van egy kb öt éves Philips ,hát ahhoz képest a két hónapja vett Samu tényleg baromi gyors,de amúgy nem.
Én is egy Amikót használok a Philips-hez.
-
Watt25
veterán
válasz
wassermann #18456 üzenetére
valószínűleg a TV-kben is így van megvalósítva, mert a csatornaváltás azonnal megtörténik, nincs hangolási idő
??? Milyen tévéd van neked? Megveszem! -
törölt tag
válasz
wassermann #18428 üzenetére
Vagy ha mégsem, akkor az áttömörítés nem igazán fog rajta javítani.
-
osztraksajt
őstag
válasz
wassermann #18388 üzenetére
110-es antennám van fenn, de egy épület pont rátakar részlegesen, nagyobbat már nem tudok feltenni mert nem fér el az eresz alatt, áthelyezni sem igazán van lehetőségem, nem is akarok kínlódni vele. Sokkal érzékenyebb az időjárásra mint általában, meg a viharok is pont arról szoktak feljönni amerre a tányér néz.
Amúgy sem akarok még egy előfizetést csak emiatt fenntartani ha már adott kábeltv lehetősége.
-
fpeter84
senior tag
válasz
wassermann #18260 üzenetére
sajnos a forrás wifi fixen adott, nem tudok rajta állítgatni semmit - de szerencsére nem tűnik túl "zajosnak" a környék úgy egybként
-
bnj
csendes tag
válasz
wassermann #18151 üzenetére
Urak, köszönöm szépen a tippeket!
-
golya87
őstag
válasz
wassermann #18146 üzenetére
Négy DVB-T tunert elbírt nekem. A tunerek közti távolságra kellett vigyázni az interferencia miatt.
-
rolio1
tag
válasz
wassermann #18134 üzenetére
Ja, erre jutottam én is. Amelyik eszköz arra van kihegyezve, az gyors. Viszont a filmek lejátszása és az online filmnézés azon rossz.
-
rolio1
tag
válasz
wassermann #18127 üzenetére
Hááát ez így akkor zsákutca. 2-3x gyorsabban vált a vu+, HD adásnál pedig még több. Pedig a kodi tv-s része sokkal jobb mint az enigmáé
-
törölt tag
válasz
wassermann #18058 üzenetére
Jorge966: "... a jelszint kiváló, ..."
Nekem inkább az a sanszos, hogy túl magas az a jelszint.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
wassermann #17962 üzenetére
Auchanban vettem, kétlem hogy ott tudnának valami hasznosat mondani. A gyártót viszont megérné hívni. Esetleg tudod az alcor számát? Ez magyar gyártmány?
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #17852 üzenetére
Hehe, valóban. A webarchive szerint 2008-ban még nem szerepelt benne, de 2012-ben már STB
És a kártyák szöveg is akkor módosult eszközökre [link], 2016-ban mutálódott el satöbbire -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wassermann #17817 üzenetére
Köszi, kiprobalom. Most 30 centire a tunertől van egy elosztó és 1 méterre a TV, szoval elég közel van, 5méteres USB hosszabbitoval odarakva "mellé"...
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #17813 üzenetére
régi szép idők... nekem '99-ben lett egy bt848-as. A 300-as celeronnal, mivel hely és teljesítmény miatt kellett valami komromisszum, real video encodert (lehet nem pont ez a neve) használtam, amivel kb vhs minőségben tudott valós időben rögzíteni 400 mega / óra
(#17814) wwenigma
leginkább az okozta a bibit, hogy a hangkártya rögzítette a hangot és akkoriban lehet butábbak is voltak a programok. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wassermann #17813 üzenetére
Pedig volt ra megoldas, egy bizonyos kodekkel nem csuszott mert az nezte a szinkronjelet vagymit.
-
Nethooligan
tag
válasz
wassermann #17709 üzenetére
Van nekik, de az nem .ts-be rögzít, vagy ha abba is, akkor sem lehet más eszközön lejátszani, szerkeszteni.
-
sbazsi
veterán
válasz
wassermann #17368 üzenetére
pont az a lényeg, hogy minél kevesebbet akarok rászánni
Itthon adott a tv, tényleg csak akkor kellene, ha olyan helyen vagyok, ahol nincs tv, és olyan műsor megy, ami érdekel. -
azbest
félisten
válasz
wassermann #17327 üzenetére
ha jól látom az rtl-sdr, szóval rádiózni tud vele leginkább
az it9135v2 tuneremmel 150mA, egy rtl+r820t tunerrel pedig 300mA terhelést mértem charger doctorral.
(#17326) Márton
sokkal könnyebb valami más eszközön venni a tévéadást és streamelni telefonra, tabletre, pécére.
Vannak routerek, nas-ok, arm-os boardok vagy pécék, amin könnyebben megoldható a vétel.
Mivel a raspi fórumban is látlak, ezért javaslom próbált a pi-t tvheadenddel beállítani és tvhguide+vlc jó páros lehet a tabletre az adás streaméléséhez. Úgy az antennát sem kell magadal húzni. -
Márton
nagyúr
válasz
wassermann #17327 üzenetére
értem, köszi
-
hati
addikt
válasz
wassermann #17304 üzenetére
"(Vagy csak az analóg helyett adott huszonegynéhány kódolatlan csatornát szeretnéd nézni?)"
-
hati
addikt
válasz
wassermann #17301 üzenetére
Pont, hogy nem kell. Lehet egy mezei DVB-C tunerrel nézni.
-
T_Stark
őstag
válasz
wassermann #17212 üzenetére
Nincs antenna sem. Munkahelyre kellene neki, őrházba. Még Tv sincs, de azt találni pár ezresért egy régit, csak a többi cuccot nem tudom mit hogy kéne.
Akkor ha jól értem, egy régi akármilyen TV antennával is foghatók lennének a mai digitális csatornák, csak egy STB kell és mehet?
-
mexel
veterán
válasz
wassermann #17209 üzenetére
Én is így gondolom, de azért írtam mert lehet hogy ez valami fagyás stb akármi ami könnyen orvosolható.
-
Márton
nagyúr
válasz
wassermann #17194 üzenetére
7-8 ezer amivel dvb-t nézhető
ilyet keresek most csak wifiset. -
Márton
nagyúr
válasz
wassermann #17192 üzenetére
köszi, de se Pi, se notebook nem jöhet szóba.
10-20e között már találni dvb-t vevőt wifivel.
csak nem tudom melyiket lenne érdemes..
nem kell hiper-szuper cucc, épp ezért mondtam le a 24p és 60p-ről.
2016-ban egy wifis kapcsolat olyan extra igény? -
Sanyi.il
aktív tag
válasz
wassermann #17187 üzenetére
Így lesz
Köszi!
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #17177 üzenetére
én igen csak bajban lennék 32 biten, mert 8GB sem volt már elegendő a munkámhoz újabban
A 32bites lapozós kiterjesztéses megoldás pedig desktopon nem támogatott.
A konkrét esettel kapcsolatban érdemes leellenőrizni a driverek verzióit, mert nagyon sunyi módon szokta automatikusan átcserélni a win a sajátjára. Általában telepítés után pár másodperccel meg is történik. A 32/64 bitet is érdemes ellenőrizni, hogy tényleg 64-es -e a működő gépen az oprendszer. Ezt csak azért írom, mert néhány tunerhez csak 32 bites driverek vannak már újabb win-ekre. Bár ebben az esetben szerintem nem erről lehet szól.
-
Márton
nagyúr
válasz
wassermann #17170 üzenetére
speckók alapján jó lehet
csak nem szeretek próbanyúl lenni -
Márton
nagyúr
válasz
wassermann #17161 üzenetére
És az dvb-t-s?
Teljesen más megoldást keresek, ami rém egyszerű, bolondbiztos. -
zolee145
tag
válasz
wassermann #17092 üzenetére
Hogy értve plusz kártyát? Van a fentebb írt box, meg van hozzá egy ilyen chipes kártya. Ennyit adtak.
-
Piedon
tag
válasz
wassermann #17038 üzenetére
Tiszta sor, itt nem hiszem hogy ez lenne, mert közvetlenül a modemből kapta az antennajelet.
#tt124307
Pi-nél melyik oprendszert használod, tudnál verziószámokat írni (kernel, tvheadend, stb.)?
-
törölt tag
válasz
wassermann #16990 üzenetére
A hagyományos, régi mód mit jelent?
-
Zotya0218
tag
válasz
wassermann #16875 üzenetére
Tehát, ha jól értem, akkor a BALUN lehet hogy megoldaná a helyzetet?
Annak idején kérdeztem itt is hogy mit csinál tulajdonképpen, de senki nem tudott rá választ adni.
Olvastam egy cikkben, hogy valamit szimmetrizál. Meg hogy a hosszú vezetékhez kell, ellenállás csökkentés miatt. De hogy a gyakorlatban mit csinál azt senki sem tudja.
Az antenna boltban nem is hallottak róla. Egy másikban meg megrendelte volna 400ft- ért, de aztán elszólta magát, hogy ő maga is anélkül sikeresen használja.
Ha valaki megtudná mondani hétköznapi nyelven, és nem szakmai nyelven, hogy tulajdonképpen mit csinál. De jó lenne. -
Zotya0218
tag
válasz
wassermann #16873 üzenetére
Sajna nem tettem rá BALUNT, mert sehol sem volt.
Teljes egészében koax- ból van. Mindenhol árnyékkal.
Nemsokára megpróbálok róla képet csinálni, de lehet hogy csak holnap lesz, mert már sötét van!
Köszönöm nektek a gyors reakciót. Kicsit nekem ez már atomfizika, s inkább a gyakorlat embere vagyok mint az elméleté. Tehát lehet hogy tudom hogy miről beszéltek, csak pl az alkatrészek "hivatalos" nevét nem tudom. -
azbest
félisten
válasz
wassermann #16799 üzenetére
Androidon a tvhguide jó kis alkalmazás, abban lehet nézni epg-t, időzített rögzítést állítani. Abból indítva a vlc-t egészen jó párost alkotnak.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #16795 üzenetére
Nálam simán egy ilyen parancsikon van
"C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe" http://192.168.1.123:9981/playlist/channelsA tvheadend alapból ad playlist formátumú listát.
-
envagyok
veterán
válasz
wassermann #16795 üzenetére
Van plugins is (tvheadend) vlc-hez
-
pinnacle
nagyúr
válasz
wassermann #16666 üzenetére
Köszi wassermann, Kernel! Akkor lehet, hogy jobb is ha nem osztom el? Úgy emlékeztem, hogy régebben az elosztást javasolták.
-
MasterMark
titán
válasz
wassermann #16296 üzenetére
Hát köszi de ez így nem sokat segít.
-
korcsi
veterán
válasz
wassermann #16172 üzenetére
Sziasztok!
Az ilyen tuner linux-os támogatásáról tudni lehet valamit?
-
sanya1111
csendes tag
válasz
wassermann #16156 üzenetére
Bocs mivel teljesen kezdő vagyok a témában, nem állítom teljes biztonsággal hogy igen.
Én a web interface-en a Configuration/DVB inputs/networks-ben lévőket értem. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wassermann #16118 üzenetére
Tokmindegy, lehet rosszul fogalmaztam meg, de nem poenbol kell ugy kotni hogy folytonos legyen.
-
Kernel
nagyúr
válasz
wassermann #16118 üzenetére
A splitter belsejében is levegő van, vagy az F-toldóban is (mármint a műanyag mellett), nincs ennek jelentősége, meg egyébként is a potenciálkülönbség nem jó kifejezés erre. De a csillapítás is elhanyagolható, a szóban forgó esetben.
F-toldónál is azért jelentkezik minimális csillapítás, mert ott a belső érintkezők miatt a fémburkolathoz képest lecsökken a távolság is, felület is némileg növekszik, ami kapacitív hatású, ezáltal a magasabb frekvenciákon vághat valamennyit.
Minden egyes csatlakozónak van valamennyi csillapítása, de az a kis hiányzó dielektrikum gyakorlatilag jelentéktelen.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wassermann #16113 üzenetére
Azert ha folytonossági-hiba van a kábelben - szakadt / nincs kontakt - azt nem nevezném megfelelő kötésnek....
-
korcsi
veterán
válasz
wassermann #16111 üzenetére
A meleg ér és az árnyékolás között van a fehér szigetelő rész, ha nincs betekerve elég mélyen az F csatlakozóba a kábel akkor nem bújik át a lukon ez a rész és összecsatlakoztatva lesz egy rész a kábelben, ahol levegő lesz a szigetelő, csak nem tudom egy ilyen apróság megváltoztatja e olyan mértékben a koax paramétereit, hogy zavart okozhasson.
-
Bozek
nagyúr
válasz
wassermann #16102 üzenetére
597,368 MB / 116s x 8 = 41,19 Mbps, mivel a nagyjából 2 perc az 1:56. Pár másodperccel később indul az időzített felvétel és a méret is kerekített volt lefelé.
Egyébként megnéztem TransEdit-ben is, ott nagyjából 41,74.
-
RaZroX
addikt
válasz
wassermann #16061 üzenetére
na basszus... nem tudom hogy néztem be ennyire...
(#16062) csendes: megpróbálom köszi!
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #16024 üzenetére
Sőt, it9135 tunerrel van olyan fw verzió, ami egyáltalán nem végez hibajavítást. Az openelec repóban lévő változat vált be végül, azzal már kb hasonlóan stabil a vétel, mint win alatt. Más tunereknél is el tudok képzelni hasonló esetet. Bár ha a linuxtv oldalt nézte, akkor lehet eleve onnan töltötte ő is, mert azt linkelik [link].
Ha nem szempont egyszerre több csatorna vétele, akkor a pid filter állíthatóságát is érdemes megnézni. Van tuner, ami hardveresen képes rá, hogy csak azokat a pid-eket küldje át, ami a csatornához tartozik, úgy kisebb usb adatforgalmat generál.
-
KrAt
veterán
válasz
wassermann #15881 üzenetére
Az, de maga a tévé hibátlan, csak úgy akartam megoldani, hogy ne kelljen dekóder.. Nem jött be.. 19-es is éppenhogy elfér, örülök, hogy találtam valami jót, jó áron.. Csak kicsit elszomorodtam (őket valszeg marhára nem hatja meg, hány távirányítóval kezelik, a másik tévét is úgy használják..)
-
Beri
addikt
válasz
wassermann #15824 üzenetére
Az 1., nyitó hsz. 2008. augusztus 1.-én született, akkor még nem lehetett kapni STB-ket.
Azért kéne frissíteni.A másik oka annak, hogy méltatlanul kevés szó esik róluk: talán az, hogy a PROHARDVER egy főleg PC-s dolgokkal foglalkozó portál.
Ez nem lehet probléma. Az ecigi még csak nem is játszik divx-et, mégis pörög a topicja.A jobbfelső sarokban a keresővel rákereshetsz különböző szavakra pl: STRONG, STB
Megtörtént, nem lettem közelebb a megoldáshoz. -
dariferi
csendes tag
válasz
wassermann #15742 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, de egy 16G pendrive van benne, elvileg annak is jónak kellene lenni.
Az ötletet hogy ez támogatja itt az oldalon kaptam Multibittől, remélem még jár az oldalra, és ad valami kedvező választ. Avagy más használl ilyen típust, és tud adni rá választ.Kernel mellete neked is köszönöm a segítőkészséget.
-
Kernel
nagyúr
válasz
wassermann #15742 üzenetére
Pendrive vagy HDD természetesen, csak annyi a lényege, hogy a videó mellé, vagy a gyökérbe ment egy kis rejtett fájlt, amiben a pozíciót tárolja vagy egyebeket is.
De az adott típusnál én sem tudom. Általában illene, ha már olcsó boxok is tudnak ilyet.
-
pavicevic
tag
válasz
wassermann #15723 üzenetére
sikerült végül elindítani a tsreadert, most működik rendesen.
-
Rick4
félisten
válasz
wassermann #14999 üzenetére
cloud ibox konkrétan 25 ezres, 5 nap alatt itthon van. Kérlek ha belebonyolódsz ilyen ordas baromságokba, akkor folytasd is, részlezezd, az általad említett raspberry-t hol veszed meg kompletten 6K-ért? Konkrét linkeket, tényeket sorolj, ne kibúvót keress, ugyanis ennyiért engem is érdekel. Köszi.
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
wassermann #14988 üzenetére
befogni be fogja az m1 hd és az m2 hd sőt a dunatv-ket is,mert mutatja a listába ugyan úgy ahogy az rtl-t csak mikor rákapcsolok nincs semmi
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
wassermann #14988 üzenetére
köszi a választ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest