Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok, a HP Officejet 6960 nak van valahol olyan szivacsa ami összegyűjti az elhasznált tintát?
Erről nem találtam sehol leírást.
Előre is köszönöm. -
Gulyopapa
addikt
Sziasztok,
150.000 körül milyen HP nyomtatót ajánlanátok a következőkre:
fekete-fehér és színes ábrák és szövegek nyomtatása
nem nagy darab számban ( nem több száz hetente )
szkennelés és beolvasás
jó lenne ha tudná az automata duplex nyomtatást
nem minden nap lenne használva
néha 1-2 fotót is nyomtatnék vele fotópapírra.
Egyáltalán érdemes Hp-t venni, sokan szidják.
Kb ennyi!
Köszönöm! -
Alex1955
friss újonc
Sziasztok! A Notebook frissítve lett Windows11-re. Van egy HP LaserJet 1010 nyomtatóm, de nem működik az Windows 11 alatt. Több próbát tettem de nem sikerült nyomtatásra bírni. Van valakinek ötlete, tapasztalata hogy hogyan lehet nyomtatni vele.
-
ata99
tag
Üdv mindenkinek, aki véletlenül idetéved! Van valakinek tapasztalata egy DeskJet 3760 fénymásolójával? Mert én picit béna vagyok hozzá. Konkrétan a papir beillesztésének a technikája érdekelne, mert nekem hol vékonyabb, hol meg vastagabb fekete csik jelenik meg a fénymásolat tetején attól függően, hogy mennyire később kezdi el behúzni a papirt.
A jobb oldali az eredeti a bal oldali kép pedig a fénymásolat. Azokon a videókon, amiket a You Tube-on találtam tavalyelőtt, azokon tökéletes fénymásolatok jöttek ki a nyomtatóból, és én meg nem vagyok hajlandó 10-15 szett patront venni, hogy ezt begyakoroljam.
A termékértékelókben 10-bő 9 dicséri és csak 1 szidja, mint a záporesőt. Akkor gondolom nagyon sokanak sikerül. Ha behúzom a gépbe a képet és átszerkesztem, akkor természetesen jó lesz. -
balu1977
senior tag
Hp deskjet 4530 egyszer csak nem nyomtat színesben. Nincs a lehetőségek közt és a nyomtatási kép is fekete fehérben jelenik meg. Mi lehet?
-
Hah... persze ez ilyen drámai belépő.
Kissé kiöregedett az itthoni nyomtató és scanner “park”.
Deskjet 1000 (patron 301) – ezt újonnan vettem ki tudja hány tíz éve.
Deskjet F2420 (patron 300) – szemétben találtam, hazavittem, kipucoltam, működött.... csak patron kellett bele. A szkenner része hibátlan még most is.
Aztán a 2420 már nyögvenyelősen nyomtatott, csak eredeti patronnal volt hajlandó működni. Hol megakadt, hol nem... Amúgy szerettem, mert a bekerülési költségéhez képes profi nyomtató/szkenner volt.DJ1000 meg elkezdte gyűrni a papírt a hétvégén.
Mindkettő esetén a patron egyre drágább, mert már régi kiadások....Csak úgy ránéztem, hogy milyen HP van elérhető valami értelmes áron. Azért HP, mert idehaza 4 gép is Linuxot használ, és eddig mindegyik a már talán elfeledett "plug an play" szintet hozta. Bedug, működik. (Oké, '97 környékén azért a w95/98 időkben még viccelődtünk, hogy "plug and pray"...)
Azt’ szembejött valami akciós HP DeskJet 2822e, 10k-ért. Megrendeltem, 2 nap alatt itt is volt.
Munkából hazaérve rá is cuppantam a beállításra.
Ja, azt nem is néztem, hogy ez valami WiFi-s nyomtató. Csak az árát néztem. :D
Végülis a wireless verziót állítottam be.
Igaz, kellett a telefonra az alkalmazás (búmereknek: letöltött program ;) ) a beállításhoz, letöltöttem (pléj sztór) és beállítottam, hogy WiFi-n keresztül lehessen nyomtatni.
Na, meglepetésemre most már Linux alatt is van hálózaton keresztüli scan és nyomtatás. És mindenféle hókuszpókusz nélkül – nyomtató kiválaszt, tovább, tovább, tesztoldal, nyomtatva, örül...
Kisfiam gépén, w10 alatt ugyanez.Nagyfiamnál már érdekes volt, mert régebbi w10 van, de hát majd a beállítást biztos megoldja ama remek redmondi... nem... nagyon nem. Sőt, amikor mondtam neki, hogy windows update, még kevesebb HP nyomtatót hozott fel. Nóóóóórmális?
Letöltöttem aHP oldaláról a mindenféle driver-t, de csak szkennelésre volt jó. Nem igazán értettem, hogy a nyomtató maga miért nem megy, nyomtatóként. WiFin keresztül szépen ment a scan. Nyomtató beállításánál meg driver not available. vattafakk? Eddig azt gondoltam, hogy nem vagyok teljesen hülye ehhez, meg hogy a HP driver csak úgy feltehető, de csalódtam magamban és a HP-ban is. Meg mi az, hogy az egyik gépen flottul megy, a másikon szenvedés?
Végül kisfiam gépén lévő /system32/hp..xyz.. könyvtárat tettem át a nagyfiam gépére, na ekkor már “saját lemez...” (mint annó 1998-ban...) .inf fájt behúzva végre jött a megváltás.
Működik.
A nyomtatás szép.
De a papír behúzása szerintem nem hozza azt a szintet, mint a két említett régebbi nyomtató esetén tapasztaltam: soha nem volt megingás. Itt meg nehézkesnek hangzik és látszik. Elsőre nem fog annyit bírni, mint elődei.
Aztán ki tudja, lehet, hogy az idő rám cáfol majd. Kicsit remélem is.
Ja, és ma már 20k ott is, akkor vasárnap 10k volt.
Mák... ami az árat illeti, biztosan. -
Csavarnyuzo
őstag
-
sz.zoli25
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3722 üzenetére
Sajnos nem ismerek senkit...De azért köszi a választ.
-
sz.zoli25
aktív tag
Sziasztok.
Van egy 3 éves HP Neverstop Laser MFP 1200w nyomtatóm ami egy áramkimaradás után soha többet nem kapcsol be. Gari 1 év volt...sajnálnám kidobni...Mit lehet vele kezdeni ,hogy feltámadjon? Semmi infót nem találtam... -
dik
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3719 üzenetére
Ok már rendeltem egyet. Ha megjön emezt szétszedem...
-
-
dik
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3716 üzenetére
Ez kimaradt. Most ilyen van benne ha ez számít valamit.
-
dik
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3716 üzenetére
Aha értem. Megnéztem a videót. Talán nem ér annyit kinlódni vele. Esetleg tudnál olyan toner mondani ami megbízható lenne az utángyárik között? Persze ha egyáltalán létezik olyan.
Új gyári toner ára miatt az felejtős az tény...
-
Csavarnyuzo
őstag
Szia,
Kétesélyes. A hibát az okozza hogy a hengert nem tisztítja le megfelelően a cleaning blade, vagy azért mert az élére ragadt a tonerpor, vagy mert silány minőségű. Állásban is tönkremehet de az nem annyi idő alatt következik be amennyit írtál.
Ezen a videón 3:47-nél piszkálja meg -tehát nem amin 3:45-46 között végighúzza az ujját. Két csavar fogja simán ki lehet szedni és le lehet tisztítani azt az élét ami a hengert tisztítja. Oldószerrel nem célszerű, mert fontos hogy legyen "éle".
Összerakás előtt be kell tonerporozni -hintőpor is jó- az élét, különben képes meggátolni a henger és a teljes main drive forgását. Ha összeraktad akkor a hengert nem összetapizva mindkét irányba meg kell forgatni hogy a gépben már könnyebben meginduljon.
Lehet kapni cleaning blade-et külön is -itt wiper blade-nek hívja- de ha a tonerpor rossz akkor az új blade-et is tönkre fogja tenni. -
dik
őstag
Helló!
Lenne nekem egy jó öreg HP Laserjet 1018 nyomtatóm és az elmúlt években egyre több tunerem (kb. az össze kevés nyomtatás után ilyen lesz) jár így ez mitől lehet mint alább a képen? Nyomtató hiba vagy a hitvány minőségű utángyártott tunernek köszönhető?
Jól gondolom hogy ez is eldobós? Szerintem ha 200 lapot ment sokat mondok... Nem sokat megy a nyomtató egy évben persze nem több 1000 lapokról van szó. Állásában is tönkre tud menni a tuner? -
beach head
senior tag
hp 2710e nyomtatot vettem, utolag mar belátom kar volt.
barmit csibaltam nem sikerult a lap kozepere nyomtatni egy oldal sorkizart szoveget, a bal margo 4 fejigazitas utan is kisebb mint a jobb, es itt legalabb 5 mm-rol beszelunk, tehat lathato, zavaro , nem csak egy karakter szelessegben van eltolodva. (Meg se emlitem hbazt nem irjak le sehol a z adatok kozt-max a weboldalon a termekinfo legmelyen guberalva latod, hogy alul a margo ha megfeszulsz is minimum 17 mm lesz.... ilyen egy fost kepesek gyartani 2024ben) Semmit se tudott a telefonos support se kezdeni vele... a 10x15os fenykepek mind piciben balra fel tolva nyomtatodtak vekony bal szegelyel, vastagabb jobb es nagyon vastag also szegellyel... Barmit probaltam , geprol, hp smart appbol nyomtatva nem sikerült egy rendes kepet kiadnia....Se szoveget.
Valószínű visszakuldom a francba. Egy envy 6020e-n gondolkodom, nem tudom mennyivel lesz jobb.. tapasztalat valakinek esetleg?
Olvastam , hogy nem engedélyezi az utangyartott patronokat a nyomtató... ez igaz?
ha hazilag toltom ujra oket akkor azt engedi? Vagy akkor is letilt bizonyos oldalszám utan? (meg igyis olcsobb lenne ha 2 -3 ujratoltest engedne...)
az instant ink miatt jobb szeretnek hpt fileg hb6 honap probaido van ra... meg a oatronok is olcsóbbak mint a canon patronok(meg ha kevesebb is a tinta bennünk).
Vagy erdemes inkabb egy canont valasztani? pixma 3650st neztem de arrol sok helyen irtak h beragad a papír -
KLiFF
csendes tag
HP Smart Tank 675
Hp smart alkalmazással konfigurálva, beüzemelve. A nyomtatás pedig el van csúszva, próbáltam legalább 20x a fej igazítást, de semmi hatása.
Papírtálca beállítva A4-re. Amit lehetett mindent átnéztem rajta.
Két hete érkezett az első példány, ugyan ezzel a problémával találkoztam, HP Magyarországot felkeresve azt a a tanácsot kaptam cseréltessem ki , mert előfordulnak hardver hibásak, jó kereskedő által kicserélve és megint szarul nyomtat.....
Ötlet valakinek? mert így már nem igazán értem hogy mi a probléma , hiszen ez már a 2. ilyen nyomtató amivel szenvedek. (mind hardver hibás lenne?) -
Teszla_
senior tag
Sziasztok!
Vásároltunk egy HP Tank 675 készüléket.
Beüzemeltük, wifin keresztül tudtunk vele nyomtatni, másolás is működik, de a szkenneléssel szenvedtem egy sort. HP Smartot feltelepítettem, de wifin keresztül egyszerűen nem ismeri fel a nyomtatót. Gondoltam kipróbálom kábellel (az volt a szerencse, hogy a régi nyomtatóból volt itthon kábel, mert ehhez nem adtak…), és így felismerte a HP Smart is és sikerült is a szkennelés. Létezik, hogy ez nem megy wifin, csak kábellel?
HP Envy notebook, Win10, ha ez számít. -
Üdv!
Ezt írta ki az előbb a nyomtatóm. DeskJet 3775
Eredeti HP patron (652) van benne, legalább harmadáig van töltve, azt mutatta eddig.Mi ez, h nem kompatibilis?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
molnarpeter #3709 üzenetére
Alkohol-al úgy néz ki, hogy sikerült megoldani. Felüliről a kis rácson adtam neki féktisztítóval majd alkohollal. Alá tudtam játszani félbe hajtva két WC papírt. Utána egy pár tisztítás, pár próba, először a lap eleje kezdett jó lenni, de egyre ritkább és halványabb volt, aztán idővel egész jó lett. Még nem tökéletes, betűkre jó, fekete-fehér képen még kicsit csíkos, de alakul.
Az mennyire gáz, hogy azt mondja, hogy hamis a patron (totál gyári HP egyébként, a tinta hamis csak), meg 2-re, hogy kifogyott és ?-el írja a kijelzőn, de simán nyomtat belőlük. Ez a típus ilyen, nem fog letiltani, ha mindig töltögetem? Vagy csak idő kérdése, és előbb utóbb nem fog nyomtatni belőle, hiába van benne bőven?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #3708 üzenetére
Langyos vízzel szokták megkínálni óvatosan a fejet, úgy, hogy elektronika lehetőleg ne nagyon kapjon belőle. Kesztyűs kézzel óvatosan egy vízzel átitatott ronggyal/papírtörlővel is próbálkozhatsz finoman.
-
[CS]Blade2
addikt
Kaptam egy használt HP 4615 nyomtatót. 2016-os dátummal vannak benne festékek. Mind a 4-et feltöltöttem, alul kijött mindegyiknél egy kis festék. Első körben fehér lapot nyomtatott, majd futtattam a fej tisztítás funkciót vagy 20x. Most már van piros, zöld, lila, sárga, kék, stb.
Először csak magenta volt egy kicsi, később már volt sárga vonal, és egyre jobb lett. Most már van 6 kis téglalap a lapon amit nyomtat. Próbáltam szöveget, kékkel frankón nyomtat betűket is.
Fekete viszont nincs a fej tisztítós papíron sem, és mást nyomatva sem.
Gondolom a fejen a fekete egy külön rész, tuti az van beszáradva. Mit lehet ilyenkor csinálni? Szét kellene szedni, és féktisztító vagy mit szoktak ilyenkor?
Így is jó lenne, mert sötétkékkel tudnám használni, de hátha jobbat is ki lehet hozni ebből.
Azóta megküldtem féktisztítóval a helyén a fekete patron csatlakozásánál. Nem megy még mindig.
Becsült tintaszint van egy 20% és nem panaszkodik a patronra. Akkor az elvileg jó, ugye? -
B.Ricsike
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3705 üzenetére
Időközben kiderült, hogy nem alkalmas 5Ghz-s wifi hálózathoz, így valószínű itt lesz a probléma forrása.
Így marad a vezeték.
Majd nézek egy másik nyomtatót, ha már nagyon zavar a sok "tyúkbél".
Köszönöm a segítőkészséged! -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
B.Ricsike #3704 üzenetére
Elég haszontalan a kezelői kézikönyv, pont azt nem írja le megfelelően ami Neked kell.
A kezelőpult leírásánál annyi van hogy ha nyomva tartod a WiFi gombot a készüléken, akkor WPS segítségével tudod csatlakoztatni vezeték nélküli hálózatra. Ha tudja a routered a WPS, akkor próbáld ki. -
B.Ricsike
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3703 üzenetére
Igen, változott!
A nyomtatót próbálom csatlakoztatni, de nem ismeri fel, vagy nem találja a hálózat.
A HP Smart-ban elrejtettem direkt a nyomtatót, és hiába keresem bárhogy, nem találja.
A nyomtatók és Scannerek-nél szintén eltávolítottam a régit, és hiába keresem ott is, nem találja a hálózaton. -
B.Ricsike
őstag
Sziasztok!
Esküszöm, nem vagyok teljesen analfabéta, de új helyre költöztünk, és most nem tudom telepíteni WiFi-n a nyomtatómat!
Ez egy LaserJet Pro MFP M28w típusú nyomtató, és az istennek sem látja a hálózaton a a nyomtatót sem a HP Smart sem a nyomtató és Scanner eszközkezelő.
Mit rontok el?
Töröltem már mindenhonnan az eszközt, és sehogy sem tudom a hálózaton hozzáadni!
Kábelen megy szépen, gond nélkül, kipróbáltam, de WiFi-n az istennek sem tudom felismertetni.
Ötletek, megoldások??!!
Köszönöm! -
mihal
csendes tag
Biztos, hogy nem száradt be, mert nemrég nyomtattam vele. Azóta ha olyan kedve nyomtat, csak csigatempóba(15 sor 14-es betűmérettel 10perc)
Sok kutakodás után megtraláltam, hogy a hibakód (2.kép) firmware errort jelent. Hard reset sem segít. Összevissza nyomtat. Ha van kedve hibátlanul, ha nincs x.-sortól sor felét elkenni, és ott be is fejezi a nyomtatást, holott a dokumentum nem ért véget.
Szerintem a vezérlőpanelje haldoklik.
Tintaszíntet 1.kép 3 másodperc alatt kinyomtatja.
Nagyon fura. -
mihal
csendes tag
Sziasztok!
Adottt egy HP Deskjet 1050A J410-es tipusú tintasugaras nyomtató. Tudom nem mai darab, de eddig tökéletesen működött. Egyszer csak fogta magát, és csigalassan kezdett el nyomtatni. 23 soros 14-es betűméretes dokumentumot 15percig nyomtatot. 10-db-ot kinyomtatott kb. 3 óra alatt. Utána a minden 10. sornál elkente, vagyis a sor fele látszódik. Kipróbáltam, hogy fénymásoljon, hátha valami driver hiba lehet(Ubuntut) használok. Az is csiga lassú tempóval ment.
Tintaszínt report lapot sikerűlt nyomtatnom. Utána fél nap net böngészés után megtaláltam, hogy lehet vele self-testet is nyomtatni.
Fura, hogy a tintaszínt reportot pillanatok alatt kinyomtatja, a pár soros self-testtel viszont meggyűlt a baja.Egyedűl a szkennelés funkció működik rendesen.
Szerintetek mi lehet a baja?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
tibcsiworld
aktív tag
Sziasztok!
Hp descjet 2630-as nyomtatóm van. Eddig semmi gond nem volt vele. Ritkán használtam, nem eredeti patronokkal. Jelenleg nem akar fénymásolni. Mindkét patronban van festék, a szintjelző ugye telinél is üreset mutat. Az nem lényeg, de mi lehet a baj? A nyomtatóval valami gond? A jeleket sem mind értem.
Nem tudom hogy új nyomtatót, vagy új patronokat vegyek?Előre is köszi a válaszokat.
-
mexel
veterán
válasz
Csavarnyuzo #3696 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
mexel
veterán
válasz
Csavarnyuzo #3693 üzenetére
Közben nem találom a videót, pedig láttam már. Ha esetleg beugrik a link valakinek megköszönöm
-
mexel
veterán
válasz
Csavarnyuzo #3693 üzenetére
Köszönöm, akkor tudom mi az
-
mexel
veterán
Sziasztok! HP 1015 vagy 1020 ( nem emlékszem pontosan, de mindegyiknél kb ugyanaz lehet a megoldás) nem veszi fel a papírokat sorban, lletve 1-2-3-at néha bevisz aztán a következőt félig beviszi és akad, úgy kell kiszedni. Mi lehet a abj ilyenkor, mit kell cseréni? Gumigörgő, vagy összetettebb hiba lehet? Javítható házilag?
-
Julcsika1
tag
Üdv Minden tagnak!! Lehet hogy nem lehet "hirdetni" ezért csak a cartridge típusokat írom, sajnos halál eset miatt a kolléga sufnijában találtunk néhány bontatlan kazettát. Van 1 db HP C4096A orig, 1 db HP CE505A orig, 1 db HP CE505A utángyártott van még 1 db Sam ML1520D orig, 1 db Minolta Page Pro 6 utángyártott.
Ha valakit érdekel kérem írjon rám, kb 1 hétig tudjuk még tárolni- sajna utána kuka lesz -
Nyomtatót be lehet állítani csak fekete-fehér nyomtatásra?
/van benne színes patron is/
Vagy vegyem ki a színes patront és akkor csak fekete-fehéren fog tutira nyomtatni? -
válasz
molnarpeter #3688 üzenetére
Itt nem tölteni kell, azt tudok én is. (tartályos) [kép]
Eleve a fejet/patront kellene tölteni (nem fecskendős töltéssel) pl. full resettel.
Már olyan régen csináltam ilyen fajta nyomtató resetelést, hogy nem tudom hogyan is kell. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
MaxxDamage #3687 üzenetére
Akkor vegyél újat. Vagy keress számtech boltot ahol töltenek.
-
Valaki meg tudja mondani, hogy a HP patron/fej tintával való feltöltést hogyan lehet kivitelezni?
Miért cserélek patronokat / fejeket (és 10-12k az ablakon kidobva) , ha csak fel kell tölteni tintával és jó is!?
Üresek kb. a csövek és patron is. Kéne bele tinta
Kínai megoldotta, hogy patronokat kivette, tetejét levágta és nyomott bele fecskendővel.... na de ezt így mégse akarom... -
HP DeskJet GT 5820 nyomtatóm van ami sárga tinta / szín problémás.
Egyáltalán nincs és félig van a tartály. A töltés nem megy, próbáltam. (fekete sikerült gond nélkül) [kép]
Ez csak (beszáradt) fej patron gond lehet? (1x volt cserélve eddig mióta vettem -2017 December- a nyomtatót)
HP Smart-ba volt indítva tisztítás 2x és semmi változás. [kép]
Mi lehet a megoldás? -
apollo12
veterán
Heló lenne egy hp deskjet 3750 en , volt egy áramszünet és azóta nem kapcsol be csak villog a bekapcsoló, wifi jel és a papír jel egyszerre mellé a kijelző is, mit lehetne vele kezdeni?
-
fabko
tag
Sziasztok,
Van egy új laptop(Win11) egy új HP OfficeJet 8022-vel, a baj az hogy nem nyomtat. A hibakereső nem talál hibát, látja az eszközt, a HP Smart is azt írja hogy minden rendben, ám hiába. USB, LAN, Wi-Fi, minden módon telepítettem, sikeresen, de csak nem csinál semmit. Fénymásolás simán megy. Firmware, driver, Win11, minden friss. Mi lehet a baj?
Köszi szépen a segítséget! -
válasz
molnarpeter #3680 üzenetére
Itt arra gondolsz, hogy pl win 7 módban futtattam? Igen..
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
gyuri81 #3678 üzenetére
Biztosan nem tudom megmondani hogy ez lenne, de engem már többször megszivatott függő frissítés.
Amit még meg tudsz próbálni -neten találni pár esetet-, hogy leszedsz mindent ami a HP-val kapcsolatos, utána újraindítod a gépet -újraindítás és nem leállítás- és megpróbálod megint telepíteni. -
válasz
Csavarnyuzo #3676 üzenetére
Sajnos van pár frissítés most nézem.
De itt most épp semmi nem akar felmenni.
[kép] -
AstraCDX
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3673 üzenetére
Köszönöm Csavarnyuzo !
Igen, közben én is megtaláltam e típus szerelési videoit .
De mindenekelőtt értetlenkedtem egy sort, ugyanis az én gondolatom még ott tartott,
hogy a HP DeskJet nyomtatóknál ha patron csere van, akkor fejcsere is, mert egyben van .
De sajnos ez már a múlt .
Ennek a nyűgös állat HP DeskJet Ink Advantage 5525-nek már külön van a fej a patrontól .Üdv.
Astra
-
válasz
Csavarnyuzo #3674 üzenetére
Kipróbáltam, sajnos nem települ fel továbbra sem.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
molnarpeter #3669 üzenetére
Gondolom akkor rommá kell szedni az egészet, mert ott benn azt a mosás nem lehet elvégezni .
Vagy esetleg van valami egyszerű módja, hogy kivegyem a nyomtatófejet ?
Köszönöm !
Üdv.
Astra
-
Van egy HP LaserJet Pro MFP M28a nyomtatóm és sajnos Windows 11 alatt nem tudom a feltelepíteni a gépre az illesztőporgikat. ( Win 10-es gépemen szépen ment)
Az alábbi hibát dobja: -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Van egy HP DeskJet 5525 többfunkciós nyomtató .
Gazdája nekem adta, mert új fekete patron behelyezésével sem hajlandó nyomtatni .
Nézegettem a patronját, valami szivacsféleség van ott ahol a tintának kéne kijönni, tehát ebben az esetben nem a tintapatronban van a nyomtatófej .
Egy foghíjas tesztoldalt tudtam kinyomtatni vele, és ezután semmi többet .
Mímeli a nyomtatást, de semmi nem kerül a papírra .
Be lehet száradva a fej ?
Ha beszáradt, vagy részben dugult, ez "kimosható" ?
Áldozzak még rá egy új fekete patront ?
Érdemes ezzel foglalkozni, lehet esély arra, hogy használható állapotba hozható ?
Vagy törődjünk bele, hogy hulladék ?Üdv.
Astra
-
user12
őstag
A mikiben a wireless/registration table menüben meg tudod nézni, hogy nincs-e valami anomália a wi-fi kapcsolattal ( túl sok drop, jel szint, stb).Esetleg egy screenshotot is bemásolhatsz.
Esetleg megpróbálhatod azt, hogy a mikrotik wi-fi interface-nél átállítod a 2.4-es sávon csak b/g sávon sugározzon (lehet, hogy a nyomtatóban is át tudod ezt állítani) - lehet, hogy egy routeros frissítés kavar be. -
zex
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3664 üzenetére
1 ms alatti értékeket. Nem gondolnám, hogy a hálózatban keresendő a hiba. Egy MikroTik hAP ax3-asom van, illetve eddig tökéletesen működött a nyomtató is, beállítások nem változtak. Majd kb 1 hónapja kezdődött, hogy a nyotatni kíván oldalak, tök lassan jöttek ki, főleg, ha több oodalt akartam nyomtatni, akkor kijöttt 1 oldal, majd várni kellett kb 3-5 percet mire kijött a második és így tovább. Aztán azóta meg még rosszabb mert nem nyomtat ki semmit sem csak az ERROR oldalt.
Többnyoire linuxot használok, de már teszteltem Windows alól is, hogy kizárjam az oprendszer hibáját, de sajnos Win alatt is ugyanígy nem működik.
-
zex
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #3662 üzenetére
Megcsináltam, de nem segített, sajnos ugyanaz minden.
-
zex
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung SCX-3405W lézeres, Wifi-s nyomtatóm. Pár hónapja azzal küzdök, hogy Wifi-n keresztül iszonyatosan lassan nyomtat, vagy nem is sikeül a nyomtatás (ilyenkor egy SPL ERROR oldalt nyomtat le. USB-n tökéletesen működik. Amit még megfigyeltem, hogy ha ppingelem az IP címét, akkor nagyon eltérő válaszidőkkel válaszol, pedig konkrétan a router mellett van:
Nézegettem, hogy van hozzá valami FW update, de nem találtam a leírásokban, hogy ezt a problémát orvosolná, viszont valami olyansmit láttam, hogy így talán már csak eredeti HP (vagy Samsung) tonereket fogadna el a legfrissebb FW-el?!Így nem merek nekifogni lefrissíteni.
Találkoztatok már ilyennel? Esetleg hol kerssem a megoldást?
Köszönöm!
ZEX -
user12
őstag
válasz
Attila4455 #3658 üzenetére
Esetleg ezt a metódust próbáltad? Az MS oldalon javasolják, állítólag mindenki fel tudta így telepíteni
1. Download the last official driver for Windows 10, and start the installer. It will unpack the drivers C:\LJP1100_P1560_P1600_Full_Solution, detect the printer, and finally fail during instalation. At this point, leave the printer connected via USB and turned on.
2. Navigate to C:\LJP1100_P1560_P1600_Full_Solution\UTIL\ and run application SIUtility64.exe, and disable the SmartInstall feature on this device. It will simply stop presenting the printer as a USB flash drive with SmartInstall feature, and leave it in a "normal USB printer mode".
3. You can now try to turn off and turn printer back on, to verify if the SmartInstall is disabled.
4. Go to Windows "Printers & Scanners settings", click "Add device", wait till if fails, and choose Add manually
5. Select Add a local printer or network printer with manual settings. Select existing USB port, select Have disk and navigate to the C:\LJP1100_P1560_P1600_Full_Solution to search for driver, select your printer and Install it.This worked without issues.
-
Attila4455
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy HP Laserjet P1102-es nyomtatóm, tökéletesen működik évek óta, meg vagyok vele elégedve. Viszont új gépem van, amin windows 11 fut és sajnos nem találok hozzá drivert. Van bárkinek bármilyen ötlete hogy tudnám megoldani, hogy működjön?
Nem szívesen cserélném le, mert semmi problémám nem volt vele, olcsó a toner, tökéletesen kiszolgálja az igényeim.Ha semmiképp sem oldható meg, akkor mit ajánlanátok helyette?
-
user12
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3656 üzenetére
Szia
Köszönöm!
Nincs új meghajtó va win-ben
Köszönöm a másik tippet is -
Csavarnyuzo
őstag
Ha nem az van hogy valamiért bekapcsolódott a SmartInstall -ekkor intézőben látnád egy új drive-ként-, akkor valószínűleg meghalt a formattere.
Nem tudom az Uni-ser foglalkozik-e még ilyenekkel -meg hogy mennyire vagy távol Bp-től- egy telefont talán megér.
Ha nincs vesztenivalód, akkor meg lehet próbálni megsütni, de P1102-nél nekem egyszer sem hozta helyre. -
user12
őstag
válasz
Csavarnyuzo #3654 üzenetére
Jaj…köszi, ezt kihagytam a leírásból.
Alapból egy win10-es laptoppal próbáltam, de rádugtam egy asztali gépre is, amin WinXp fut, sajnos mindkettőn ugyanúgy viselkedik.
Kábelt is megpróbáltam vagy 3-at. -
user12
őstag
Sziasztok
Van egy HP Laserjet P1102 kis nyomtató. Egyik nap még működött, másnap már nem. Az eszközkezelőben ismeretlen eszközként van jelen USB\VID_0000&PID_0002\6&30262ffe&0&3 azonosítóval.
A formatter board-on nem látszik, hogy eldurrant volna bármi is (a guglis tippek nagy része ezt hozza ki fő oknak)
Drivert letöltve, kézi telepítéssel, nem indul el, továbbra is felkiáltójeles (Az eszköz nem indítható el státusszal).Járt már így bárki, esetleg létezik rá megoldás?
Köszönök szépen előre is minden tippet, ötletet. -
Czimby
addikt
Üdv az uraknak!
HP laserjet pro mfp m26a, utángyártott tonert elfogadja a gép, milyet vegyek bele? -
PHenis
senior tag
Sziasztok,
valaki használja ezt a Print Anywhere szolgáltatást? Elakadtam, mert csak karikázik a telefonomról majd kiírja, hogy nem sikerült csatlakozni...
-
vodrosjozsi
addikt
Sziasztok
M140we típusú nyomtatóhoz kerestem utángyártott tonert, találtam is de azt írta az oldalon, hogy chip nélküli és a chipet az eredeti tonerre kell felrakni.
Egyrészt az eredetire miért kéne felrakni ha az az eredeti?
Másrészt akkor ez azt jelenti, hogy az eredetiről le kell szednem? És hogy? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
tasiadam #3648 üzenetére
YouTube [link]
Sima ügy
Aliexpress [link] ilyet rendeltem ettől az eladótól töltéshez, meg patront is ugyanonnan... Amíg nincs patron hiba, csak fogyást jelez, addig töltök, kesztyű erősen ajánlott. (Régebben kifogyott patronok esetén kellett kicsit mosogatni, valami réges-régi anyag van hozzá megmaradva töltő szettből, erre nincs konkrét ajánlatom, igazából langyos csapvíz is jó lehetmeg hasonlóan megmaradtak fecskendők, még egy gumi betétes eszköz is amivel lehet tintát kiszívni a patron alján.
-
tasiadam
veterán
Udv
2600 serieshez szeretnek 304es patronr vasarolni. A gyari fekete ami alig eleg, 5e ft. Minimum. 2 kerdes. Ujratoltheto 304, vagy utangyartott itthon letezik? Mindenhol HP eredetit latok
-
HP DeskJet GT 5820 nyomtatót hova érdemes elküldeni szervizbe?
Vez.nélküli kapcsolatok nem üzemképesek....fogalmam nincs hogy ki a hivatalos nyomtató (HP) szerviz hazánkba, de a bolttal is felvettem a kapcsolatot...hátha!
Gari már rég lejárt és nem volt olcsó nyomtató meg vettem hozzá sok eredeti kelléket (fejek meg tinták, stb..) így mindenképp használnám tovább másik helyiségben vez.nélküli megoldással! -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
kisgyerek85 #3645 üzenetére
Fuser vagy lézer probléma a legjellemzőbb ennél a típusnál.
A lézert tudod megnézni viszonylag "egyszerűen", Youtube-on találsz videót hogy kell szétszedni. Ha beállt -vagy meg van szorulva- és nem tud forogni akkor ki kell szedni a forgó tükröt és megtisztítani a tengelyét és a perselyt. Ha van nagyon folyós olajad akkor egy nagyon kicsi mennyiséggel meg kell kenni -tényleg nagyon minimálissal-, ha nincs, akkor WD40-ből egy kicsit a tengelyre -ne csöpögjön. A tükröt ne fogdosd össze közben.
Ha fuser, akkor azt sajnos nem egyszerű eldönteni.
És sajnos lehet még panel meghibásodás. -
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok! Van egy jó régi (talán 2009-ben vásároltam) HP Laserjet 1018-as nyomtatóm. Eddig toneren kívül nem kellett rá költeni. Imádom, mert a toner is fillérekbe kerül hozzá.
De most bekrepált, nem tudom, hogy én ezzel tudok e valamit kezdeni? Amikor behúzná a papírt akkor kidobja hibára.
Itt egy rövid videó róla.
[link] -
Blac1
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a HP Instant Ink előfizetéssel kapcsolatban?
Köszönöm! -
Blac1
aktív tag
válasz
molnarpeter #3642 üzenetére
Köszönöm
-
Blac1
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HP DeskJet Ink Advantage 3785 nyomtatóm. 652-es tintapatron kell bele. Megtudnátok mondani hogy ez a típusnál a patronba van a nyomtatófej vagy külön?Előre is köszönöm a segítséget.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
razorka777 #3639 üzenetére
Tintás beszárad, igazából szerintem egy régi működő lézeres legjobb ritka használatra otthon. Csak ki kell fogni egy olcsó leselejtezettet, fekete-fehér gondolom megteszi.
-
razorka777
veterán
válasz
molnarpeter #3638 üzenetére
Most hogy írod, emlékszem amikor már nem volt fekete, de valamennyi színes volt, akkor ilyen szürkésen nyomtatott, de feketén már nem tudott.
Nem értek hozzá, de gyári patront lehet után tölteni?
Szerintem az lesz, hogy azt a pár papírt inkább elviszem kinyomtatni, anyagilag is jobban járok. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
razorka777 #3637 üzenetére
Egyszer került hozzám egy színes patron valahogyan olcsón amivel megpróbáltam helyettesíteni a feketét, de összességében negatív tapasztalataim vannak. F4180 a gép, muszáj neki a 2 patron jelenléte, különben sztrájkol
Driverből ha minden nyomtatás előtt átállítod, hogy csak a színeset használja, akkor előállítja a sötét szürke színt, de gyanús parajelenség(ek) mellett - amire emlékszem konkrétan, hogy az “l” és optikailag hasonló karaktereket kihagyta. Utántöltés?
-
razorka777
veterán
válasz
molnarpeter #3636 üzenetére
Nem szoktam külföldről rendelni, de azért megnéztem ott sem olcsóbb.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
razorka777 #3635 üzenetére
Nem éri meg. Aliexpress?
-
razorka777
veterán
Sziasztok!
Gondoltam kérdezek, mielőtt hülyeséget csinálnék.
Van egy HP deskjet 2700-as nyomtatóm és szeretnék csak feketében nyomtatni.
Viszont ahol kuponnal olcsóbban tudnék venni patront ott csak színes van.
A kérdésem, hogy ha csak a színes patron van a nyomtatóban, akkor is tudok feketén nyomtatni?
Elnézést ha hülyeséget kérdeztem.
Köszi. -
Sziasztok,
Nyomtattam az "info" lapot, a jelszó "12345678" és azt is adom meg, de mégsem akar jó lenni?
Win11 -nél nincs gond a nyomtatóval... (bővebben) -
km1
csendes tag
Sziasztok!
Canon Pixma MX 925 B200 hibát jelez. A törléséhez kérek segítséget.
Előre is köszi! -
Manimaci
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van egy OfficeJet 8013-as multifunkciós nyomtatónk. Mobilról és gépről is a HP smart telepitése után nem tudunk fekete-fehérben nyomtatni. Beállitjuk minden alkalommal, hogy fekete-fehér (vagy szürkeárnyalatos) legyen a nyomtatás, de minden alkalommal a színes patronokból keveri ki. Ez azért dühítő, mert így a fekete patron szinte tele, mellette a színesek pár nyomtatás után már kifogynak. Szöveget nyomtatunk csak. Esetleg tapasztalt más is ilyet? -
Fuvaros
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #3620 üzenetére
jaja a d-st vettem az a duplex (kétoldalas)
-
mexel
veterán
válasz
Csavarnyuzo #3617 üzenetére
értem, köszönöm szépen. megnézem holnap
-
Csavarnyuzo
őstag
-
mexel
veterán
válasz
Csavarnyuzo #3615 üzenetére
köszönöm! kipróbálom majd
Nem értem egyébként az a ragasztódarab mire jó, ha csak hézagolás akkor egyszerűbb lenne azon a fémlapon állítani szerintem ikább azt a fél tized mmt -
Csavarnyuzo
őstag
-
mexel
veterán
Sziasztok! Az mi lehet az oka hp1015-ös nyomtatónál hogy random megáll a nyomtatás van amikor 2 van amikor 5 oldal után? Félig behúzza a lapot és megáll
-
tasiadam
veterán
üdv
PPD filet CUPS-hoz honnan tudnék letölteni? Abszolúte nem találok a deskjet 2600 series-hez -
csabi324
tag
Sziasztok.
Van egy HP Deskjet Advantage 3635-ös nyomtatóm.
Nem nagyon szeretnék színes nyomtatást.
Ha csak Fekete patront teszek bele úgy lehet vele nyomtatni? -
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Van egy PageWide Pro 452dw nyomtatónk lejárt garanciával. Újabban az alábbi hibaüzeneteket dobálja felváltva:
- C6FD0023
- Elakadás a nyomtatási zónában, forrás: 1. tálca
- Elakadás a nyomtatási zónában, forrás: 2. tálca
- Elakadás több zónában ismeretlen forrásbólKikapcsolás után megy egy darabig, de újra előjön a gond.
A neten a hibakódra rákeresve kipróbáltam a leírtakat, hogy bekapcsolt állapotban húzzam ki az aljzatból legalább egy percre, de ez nem sokat segített.
A 2-es tálcába ha rakok papírt és még a pontos grammot is beállítom a papírnak akkor is minden alkalommal feldobja, hogy új papírtípust tettem bele.El van valami koszolódva, vagy a papírfelvevő cuccokat kéne letakarítani, vagy csak megadta magát?
köszi, üdv.: Pityaa
-
krt-823
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi C5280-as nyomtatóm, amibe szétfolyt a tinta és beleszáradt. Most az egyik fogaskereket/tengelyt nem tudja rendesen forgatni, valószínűleg a beszáradt tinta miatt.
Nem tudtok esetleg valamilyen oldószert, amivel meg lehetne tisztítani? Gondolok itt valamilyen sprayre, amit befújok, feloldja és lemegy alulra és nem károsít benne semmit.Előre is köszönöm!
-
n.norbi
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy HP Officejet 7500A nyomtatóm ami az alábbi hibát írja ki:
Tintarendszerhiba => 0xc19a0020
Több dolgot is kipróbáltam amit írtak a neten, végül vettem egy fejegységet. Azt kicserélve, továbbra is jön az üzenet.
Mit tehetnék még?
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
HP Deskjet Ink Advantage 2545 az alany.
Az lenne a kérdésem, hogy ehhez a típushoz asznál-e valaki, és ha igen, akkor milyen márkájú utángyártott patront? -
petike26
csendes tag
válasz
Marci112233 #3604 üzenetére
Köszönöm.
Még csak Xp-vel próbáltam ki hogy működik-e, Win 7 vagy 10 alatt is kipróbálom majd és megírom hogyan sikerült. -
Marci112233
addikt
válasz
petike26 #3602 üzenetére
A 3320 képes 1 színes patronnal nyomtatni bármit, csak hamarabb kifogy a patron sima szöveges dokumentum esetén ha nincs benne a fekete patron is, mert ugye ha nincs fekete patron is akkor a színekből keveri ki magának. Ezek a dolgok biztosak mert nekem is van egy ilyen nyomtatóm még most is, és emlékszek rá hogy 1 színes patronnal is működik.
Viszont itt kérdezném hogy Windows 10-el használod? Ha igen honnan van, vagy milyen illesztőprogrammal? Kb másfél éve akartam működésre bírni 10-en.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
petike26 #3602 üzenetére
F4180 esetén nekem úgy működött, hogy benne kellett lennie a két patronnak, de nyomtatáskor kiválasztva hogy csak a szineset használja, akkor a színes megcsinálta valami sötét szürke árnyalatra… de bizonyos karakterek gyanúsan hiányoztak pl, nem akarta ezt a gyár
Amúgy csak fekete patronnal nyomtatok, van mellé egy kifogyott színes, aztán kész.
-
petike26
csendes tag
Sziasztok!
Előszedtem az évek óta nem használt HP deskjet 3320-asomat, arra a havi 5-10 főleg űrlap kinyomtatására nem akarnék másik nyomtatót venni egyenlőre.
Kérdésem ha csak egy színes patront vennék bele, akkor is ki tudja nyomtatni a fekete színeket, vagy ahhoz mindenképp kell a fekete patron is?
Köszönöm szépen. -
mexel
veterán
válasz
molnarpeter #3600 üzenetére
Kellett, mert sokan szívtak vele elvileg, remélem valóban jó lesz. Tezstelem még mert sok gép lesz itt úgyis és kipróbálom a legegyszerűbb módot, ha meglesz leírom
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Monitor hiba topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Hibátlan nyugta és blokk nyomtató USB-s Android iOS Win Linux Mac kompatibilis eladó olcsón
- Kyocera FS-4200DN illetve Ecosys P3055dn laser nyomtató kiárusítása!!!AkciÓÓ!
- Nagyteljesítményű, profi Kodak gyorsscanner!
- HP OfficeJet Pro 8725 All-in-One nyomtató szép állapotban eladó
- Symbol LS2208 vonalkódolvasó
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Villámgyors memória, ami megváltoztatja a játékot! RENDELÈSRE!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest