Hirdetés
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED monitor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Én is belevágtam egy kis konfig cserébe, és bár próbálkoztam némi tuninggal de nem sok sikerrel.
Most ami van, az egy ASUS P5KC alaplap, és egy E4400-as proci, rajta egy Freezer7 Pro hűtővel, és egyenlőre 2 db 512-es Samsung DDRII-667-es RAM. (Hamarosan cserélek valami márkásabb legalább 800-as, de lehet hogy 1064-es modulokra.)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most úgy néz ki, hogy alapon hagyva mindent, 266-os FSB-vel stabil a gép. Ha felemelem a processzor feszültséget 1,35V-ra akkor megy 300-as FSB-vel is ekkor a RAM-ok 600Mhz-en mennek. A PCIE frekit természetesen fixáltam 100Mhz-en. Mást nem piszkáltam el, de ekkor már nem stabil, vagyis a legváratlanabb időpontokban csinál egy resetet, és ujraindul. Adhatnátok némi tanácsot mert bár végigolvastam a topicot, de nem találtam egyértelmű választ. A célom nem a maximális túlhajtás, de egy 3-3,2-es stabil sebességet szeretnék kihozni a vasból.
Procit milyen feszültségre? Illetve mennyi az alapfeszültsége?
Jelenleg DDR-667-es RAM van a lapban Ennek, ha jól tudom 1,8V az alapfeszültsége. Ezt mennyire érdemes emelni hűtőborda nélkül?
Az alaplap biosában találtam néhány, eddig számomra ismeretlen menüpontot. Ha valaki segítene megérteni, hogy ezek mit jelentenek, illetve melyiket mire érdemes átpiszkálni ha tuningolom a vasat, akkor azt nagyon megköszönném.
C1E support
CPU TM Function
DRAM Static read control (Auto, Disabled, Enabled)
DRAM Dynamic write control (Auto, Disabled, Enabled)
Transaction Booster (Auto, Disabled, Enabled)
Booster level (0, 1)
Clock over-charging mode (Auto, 700, 800, 900, 1000mv)
CPU spread spectrum (Auto, Disabled)
PcieE spread spectrum (Auto, Disabled)
CPU voltage reference (Auto, 0,63x, 061x, 0,59x, 0,57x)
CPU voltage damper (Auto, Enabled)
CPU PLL voltage (1,5V, 1,7V)
FSB Termination voltage (1,20, 1,30, 1,40, 1,50)
North Bridge voltage (Auto, 1,25, 1,40, 1,55, 1,70)
North Bridge voltage reference (Auto, 0,67x, 061x)
Üdv mindenkinek, és előre is köszi:
Clemi
Új hozzászólás Aktív témák
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Építő/felújító topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Vicces képek
- Formula-1
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
- További aktív témák...
- 195 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)