Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
olyan körül lehet, bár ha feszt emelünk, meg még a freki is 3600-on van, megeshet, hogy még a 140W fölé is menne, nem tudom. Azt sem tudom hogy pl egy PhenomII X4 965BE ami négy mag, 3400MHz alapból az 125W, akkor ugyanez egy négymagosított 550BE esetén alapfeszen ugyanennyi-e (logikusan ugyanennyinek kellene lennie, hiszen itt pont ugyanaz a két proci), passz.
szerk: most esett le, miért pont 130W-ot írsz, ugye annyit adnak meg a TX3-nak, mint plafon terhelhetőség.
-
tibz03
őstag
Köszönöm a lehülyézést...
és még te emlegeted a "szegénységi bizonyítvány" szöveget. No comment!
"Kár hogy ezt :szóval sem írtam hogy hangtalan, viszont a sűvítéstől is messze van a 4830-ra írtam, igaz nem írtam oda, azt hittem érted, tévedtem " - Nyilván mert olyan "egyértelműen kiderült" a szövegkörnyezetedből, hogy mit is akarsz.
De persze azért is én vagyok a hülye, mert nem látok a fejedbe.
Tudod mit? Igazad van, tényleg rosszul fogalmaztam! Rákötöttem a ventit a gépre, meghallgattam. Nem "kattog", hanem inkább "ciripel"! Remélem, így már mindenki örül (főleg te), és most már boldogan rohan a nép megvenni ezt a remek, ciripelő ventivel szerelt hűtőt a boltba!
Szerk.: Ettől függetlenül minden előző állításomat fenntartom, annyi különbséggel, hogy a "kattogás" szót mindenki cserélje "ciripelésre", lsc lelki nyugalmának érdekében! Köszönöm.
-
tibz03
őstag
Szerintem sincs, azok után, hogy össze-vissza beszélsz. Egyszer azt írod, hogy hangtalan a venti, utána azt, hogy te ilyet nem írtál. Érdekes.
Én pedig azt mondtam, hogy enyhe kattogó zaj jön a ventiből <és azt, hogy> más is panaszkodik a TX2 ventijére. Mi olyan bonyolult ezen? Már másodjára (vagy talán harmadjára) mondom, hogy olyat nem olvastam még, hogy más is hallott kattogást belőle, de hogy panaszkodnak rá sokan, az tény. Én ezeket írtam le. Hova akarod ezt tovább bonyolítani?
-
tibz03
őstag
Egy kis javítás a hsz.-emhez: "Maga a TX2 nem egy rossz venti" - De, a ventije ultraszar, maga a hűtő nem rossz, ezt akartam írni.
"Mondjuk ha att-vel szabályozod a ventijét 2d-ben akkor nem olyan bonyolult a profilban a 3d-t is szabályozni ." - Mit szabályzol rajta? Hangtalanra szabályzod 3D-ben?! Grat!
"hogy hangos. Mert az [pont]. Ez azért elég gyenge érv, inkább nem is írok rá semmit ." - Kezdem azt hinni, hogy nem hallottál még hangtalan ventit.
"Mondjuk ez meg úgy igaz hogy Te hallasz ilyet, a többiekről várom a linkeket ." - Azt írtam, hogy többen is panaszkodtak a hangjára. Hogy kattogást hallottak-e vagy sem, azt nem tudom. Keress nyugodtan, nekem nincs kedvem. Amúgy elég sűrűn megfordulsz ebben a topicban, hogyhogy nem találtál még olyan hsz.-t, amit a TX2 ventijére panaszkodik?
"szóval sem írtam hogy hangtalan, viszont a sűvítéstől is messze van . Egyébként nem velem kell vitázni, meg kell csinálni ennyi . A harmadikra még mindig várok linket, elég szelektíven olvasol ." - [link] Vagy mégis?
Igen, szelektíven olvasok, olyan hsz.-okat keresek, amik az én problémámmal foglalkoznak, nem olyanokat, amik ezzel ellentétesek, hogy beleköthessek, mint egyesek.
-
tibz03
őstag
A szókiforgatás neked mindig is jól ment, ezen már meg se lepődöm. Csak a mihez tartás végett: nincs veled semmi bajom, de az ilyet nem szeretem.
Szóval: a 4830-nál már megbeszéltük (és te is nagyon jól tudod, szóval nem értem, mire fel jössz ezzel elő), hogy 3D-ben mindenképp felpörög a ventije (különben nem hűtene, ugye, milyen meglepő?), és kib*szottul behangosodik. Tisztelettel kérdezem: mi a frászt akarsz ezen megmagyarázni?
Szegénységi bizonyítványt te mutatsz fel azzal, hogy ezt akarod megmagyarázni, annak ellenére is, hogy ezt már megbeszéltük. Engem zavar az a visítás, ami a gépből jön játék közben, téged nem, de hogy hangos a ventije, az tény, nemde?
"Abban igazad van hogy a legegyszerűbb valamire ráfogni hogy sz@r, neked megy is" - Hmm, hol is írtam ilyet? Maga a TX2 nem egy rossz venti, főleg az áráért. Sőt, még ajánlani is szoktam, de mindig beleírom az ajánlásba, hogy csak akkor vegye meg az ember, ha nem zavarja, hogy hangos. Mert az [pont].
"Mondjuk ha egy vezeték belelóg akkor valószínűleg kattog, de ez szerintem nem a hűtő hibája" - Mondjuk ha én is hülyének néznélek téged, már jönne a flém részedről 1000-rel. Bár eddig is jött...
"Egyébként ezt a kattogást linkelhetnéd mástól is, mert én még nem olvastam, ha meg csak Te "hallod" akkor azt hiszem az nem mérvadó ." - Szerintem meg az se mérvadó, ha pár nagyothalló próbál véleményezni egy ventit.
(Egyébként pont elé nem teszünk szóközt.)
(#2731) d@minator: Ezzel egyet értek, ahogy előbb le is írtam: még ajánlani is szoktam a ventit, ha valaki kérdezi, milyet vegyen olcsón, mert ennyit megér. De azért ne aggassuk már rá a "hangtalan" jelzőt, mert az legalább annyira becsapós, mint az, hogy "kattog". A "kattogást" nem kell véresen komolyan venni, de ha totál csend van, akkor hallható egy "kattogás szerű" hang belőle, így már jobb?
-
tibz03
őstag
Mit értesz "vélemény-ráerőltetésen"? Mert most ebben a hsz.-ben bizonyos szempontból te is ugyanezt csináltad ("Lehet hogy a Te füleddel van baj, a családban van az enyémen kívül még 2 tx2, azokon gyári venti van, semmi hangjuk nincs").
Egyébként ha figyelmes vagy, beleírtam, hogy "...ebben a topicban, hányan leírták már, hogy zajos", szóval nem a saját véleményemet próbálom erőltetni. Van a TX2-nek egy hallható zöreje, ami totál csendes szobában igenis zavaró tud lenni (számomra). Az, hogy téged nem zavar a zaj, már megtanultam, téged a Sapphire 4830-ad ventije se zavar, pedig az már sugárhajtómű-szint.
Na de ne menjünk bele. Inkább azon gondolkozz el, hogy esetleg téged nem zavar a zaj, mást meg igen. Ez szubjektív dolog, kinek mi, ugyebár, ezzel nincs is semmi baj. De az, hogy a TX2-nek van hangja, az tény, ezen nincs mit vitázni szerintem.
Az én fülem meg maximum jobb lehet, mint a tiétek, ha ti ezt nem halljátok.
-
AXisBOLD
addikt
nekem az eredeti ventit is kiválóan szabályozta!!! és mondom még egyszer hogy a 770-DS3 mások tapasztalatából nem csípi a pwm-eseket, ezért a két dologért 3 pinest fogok venni, hülye lennék pwm-est!
Geza26: nem hiszem hogy jobb lesz a hűtés, nem ezért cserélem, hanem mert eltört az eredeti venti.
ehhez a felfogatáshoz 4x2db gyorskötegelőt kell párosával egymásba fűzni...de gondolom ha kicsit nézegeted rájösz hogy hogy van.
ha az eredeti venti meg megfelelően működik akkor le ne cseréld szerintem.
-
AXisBOLD
addikt
köszi mindenkinek.
csak azért vagyok ilyen láma. mert nem tudom elképzelni, hogy hogyan van rögzítve a venti, meg egyáltalán mihez és mivel(bordákhoz gondolom, de visszatapsoltak ovodában képzelésből
na mindegy)
és csak azért nem kezdem el mert nincs felesleges ventim, ill. te milyet tettél rá?
de ha nagyon akarom van egy 12cm-es zalmanom, +gumi bakok, ezzel működne a venti vezérlés? tudnátok segíteni abban hogy ezt hogyan tudnám ráaplikálni? vagy maradjak inkább egy 90mm-esnél.
-
tibz03
őstag
Na de érted, hogy hogy értettem.
Értelemszerű, hogy a fordulatszámtól függ a hang, akármilyen lapra is legyen rákötve a venti, csak - ezek szerint, amiket írsz - van olyan lap (ami ma már nem is kapható, mivelhogy Abit), ami jól szabályozza a 3-pines ventiket is, így ezt is. Én erre értettem, hogy nehogy már hűtőhöz kelljen választani alaplapot (tehát csak azért hülye lennék Abit lapot venni, hogy a TX2-m hangtalan legyen). Úgyhogy a hűtővel kellett volna valamit csinálni már a gyárban, pl. nem hinném, hogy nagyot dob az árán egy normális venti (vagy ugyanez PWM-esben, mint tudjuk, a régi TX-hez olyat adtak, mégse volt drágább - szerintem totál hülyeség volt ilyenre cserélni
).
De ahogy mondtad is, másfelől is meg lehetne ezt közelíteni, mert szerintem marha egyszerű lenne beleírni a BIOS-okba, hogy CPU-hőmérséklet alapján szabályozza a CPU-fan-ra kötött 3-pines ventit. Úgyhogy mindkét oldalon kib*sztak velünk.
-
tibz03
őstag
Na igen, de manapság ritka az olyan lap, ami így szabályozna egy 3-pines ventit (az Asusokban van ilyen szabályozás, de az nem kapcsolódik a CPU hőmérsékletéhez, tehát nem az alapján szabályoz - legalábbis a P5K-mban nem). És egyébként se szerencsés dolog, ha egy akármilyen venti hangjának attól kell függnie, hogy milyen lap hajtja.
-
MmDorian
őstag
Üdv !
Gondolom a P45-DS3P tudja szabályozni, akkor 4000 Ft ért jó vétel iPon, be is újítok egyet a héten.MOD: 3,8at elmegy vele az E8500 ugye ?, esetleg ha megtámogatom egy erősebb ventivel ? Elbírja a gyári talp, ami van rajta ? mondjuk csak 50dkg körül van , lehet cipelni rendesen?Járnék vele LANra elég sűrűn... kösz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gamepad
- Autós kamerák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest