- DUNE médialejátszók topicja
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
Keresés ciripelre . Részemről ennyi .
-
lsc
nagyúr
Kár hogy ezt :szóval sem írtam hogy hangtalan, viszont a sűvítéstől is messze van a 4830-ra írtam, igaz nem írtam oda, azt hittem érted, tévedtem .
Akkor miért kell kattogást írni hibának ha azt csak Te hallod ? Mindenki helikopter csak Te hallasz jól ? Ilyen helyzetben azért elgondolkodnék arról hogy talán nem mindenki más a hülye .
-
lsc
nagyúr
-
lsc
nagyúr
Mondjuk ha att-vel szabályozod a ventijét 2d-ben akkor nem olyan bonyolult a profilban a 3d-t is szabályozni .
hogy hangos. Mert az [pont]. Ez azért elég gyenge érv, inkább nem is írok rá semmit .akkor hallható egy "kattogás szerű" hang belőle Mondjuk ez meg úgy igaz hogy Te hallasz ilyet, a többiekről várom a linkeket .
Mod : szóval sem írtam hogy hangtalan, viszont a sűvítéstől is messze van . Egyébként nem velem kell vitázni, meg kell csinálni ennyi . A harmadikra még mindig várok linket, elég szelektíven olvasol . -
lsc
nagyúr
Ha valaki nem tudja a 4830 ventijét leszabályozni arról nem tehetek, nem az én szegénységi bizonyítványom . Abban igazad van hogy a legegyszerűbb valamire ráfogni hogy sz@r, neked megy is . Azt egy szóval nem mondtam hogy hangtalan a tx2, viszont kattogást sem hallottam még egyiknél sem . Mondjuk ha egy vezeték belelóg akkor valószínűleg kattog, de ez szerintem nem a hűtő hibája . Egyébként ezt a kattogást linkelhetnéd mástól is, mert én még nem olvastam, ha meg csak Te "hallod" akkor azt hiszem az nem mérvadó .
-
d@minator
addikt
A bajom a beírásoddal csak annyi volt, hogy ha azt valaki elolvassa soha az életben nem vesz TX2-t a kattogó zavaró hang miatt. Szerintem túl erősen fogalmaztál.
AXisBOLD és lsc is teljesen elégedett a ventivel és ahogy írod "leszabályozás után a többséget nem zavarta". A gyári ventiket simán űbereli mind hangban mind hűtésben egyaránt emellett "olcsó oszt jó".vPhis: látod Q6600-ra ez a hűtő rossz választás ha totál csendet akarsz.
-
lsc
nagyúr
Lehet hogy a Te füleddel van baj, a családban van az enyémen kívül még 2 tx2, azokon gyári venti van, semmi hangjuk nincs /egyik abit ip35e a másik giga 74gm-s2h /, nem igazán értem a gondodat . Egyébként meg nem tudom miért kell a másikra ráerőltetni a véleményed, neki és sokaknak jó a gyári, neked nem, akkor cseréled, vagy nem ilyen hűtőt veszel, ennyi .
-
d@minator
addikt
Zavaró??? Kattogó?
Két darab TX2-vel volt dolgom, az általad leírt jelenségek egyikre sem igazak. 1050-es fordulaton járatom és szélzajon kívül semmi mellékzörej, zaj nincs. A gépem oldala le van szedve, a vinyó a leghangosabb pedig a zaj miatt ebből is újat vettem, ahogy a 22k-s Enermax táp és a VGA hatalmas Auras+12cm ventije sem zajos.Azt sem tudom megerősíteni, hogy utcai forgalom vagy zene kell a ventillátor hangjának elnyomásához. Lehet, hogy az általad leírt "zajok" hibás TX2 eredménye és általában a CM ventik kattognak, nem tudom.
Az is igaz, hogy vannak ettől csendesebb ventik de általában azok áráért majdnem egy komplett TX2-t lehet kapni. -
AXisBOLD
addikt
jah a csavarozási mizériát más is írta, de valahogy csak megoldom majd.
fontos: most írták a lapom topikjában hogy a 3pineseket jobban vezérli a lap, szal AC-t elfelejthetem, legalábbis a pwm-es verziót, ezért hétfőn valszeg beújítok egy zalmi F2-t amihez csak szilikon pinek vannak...
na a lényeg: milyen csavarokat használjak? a TX2 gyárijai jók lesznek az új ventihez? bármelyiket is választom?
-
AXisBOLD
addikt
köszi...akkor csavar.
már alig várom, hogy megcsinálhassam, mert elképzelésem sincs hogy hogy a f@szba van rögzítve a gyári venti.
valaki linkelt képet, de ő előről csavarozta fel a coolink ventijét és mindenki azt mondja(persze nem kételkedem!), hogy a gyári hátulról van becsavarva, de ha elfér ott egy csavar fej, akkor miért ne férne el egy gumidarab
na mindegy majd úgy is meglátom...
-
AXisBOLD
addikt
köszi ez alapján átgondolom, de ha a noctua sokkal több akkor Ac-lesz, mert most nincs rá keret egyáltalán.
Szerk: Ez az AC(Af 9225 PWM) hány pines? mert a három pineseket is szépen szabályozza a cpu fan...egyébként nem tudom hogy mi a különbség szabályozás terén a három vagy négy pines között
-
lsc
nagyúr
A venti hangja az abitban is megjön 1700 körül, csak az alapon nem annyin hajtja . A venti alapvetően nem rossz/még a gyári sem/, az alaplapgyártók írhatnának jobb bioszokat, mint az abit mutatja nem olyan nagy dolog az . Az is érdekes, az asszony munkagépében egy giga 74 gm-s2h lap van egy 4050e procival, abban a tx2 a gyári hűtővel hangtalan. Tehát a gigának is menne, csak akarni kell .
-
lsc
nagyúr
Igazat is adnék neked ha nem lett volna abitom . A gyerek gépében ip35e-ben csendesebb a gyári ventivel mint az enyém a scyhte-val . Az 1000 körül megy alapon, a gyárit a giga 1700 körül hajtotta . Egyébként szabályoz a lap, terhelésnél 2000 fölés is megy, csak alapon feleslegesen pörgeti . Az viszont érdekes hogy az ugyanolyan scyhte házventit 500 körül hajtja alapon .
-
vPhis
tag
Elején énis úgy gondoltam hogy végre halk lesz a gépem, mindenki azt írja erről hogy halk de hát bekapcsoláskor csalódnom kellett. most 1200-on járatom igy se halk de legalább nem olyan mint 1800 (nálam 2000) RPM-en.
szerintem legközelebbi hűtőm valami scythe lesz. de azon is elgondolkodtam h minden thermalright. egyrészt nagyon jó, másrészt ha NB, RAM, CPU, VGA cooler TR lenne az szépen nézne ki. bár lent van a gép szóval ez nem elsődleges szempont
-
sgergi
veterán
Nem a leghalkabb, ha halkat akartál volna, akkor inkább egy 12cm-es ventivel szerelt hűtőt kellett volna nézni, igaz, hogy azok drágábbak is, de akinek a hang számít...
Egyébként nem rossz a borda, a ventivel vannak gondok, nem egyforma minőségűek, példányonként is eléggé eltérhet a hangja, már tapasztaltam, ráadásul a venti magas fordulaton hamar tönkremegy. De egy jó ventivel már nagyon korrekt. Jó választás az a venti, és jó árban van.
-
sgergi
veterán
Igen, bármilyet rá tudsz tenni, mert a keretre csak simán rá kell csavarozni. A 9cm és a 92 mm is megegyezik, csak valaki lusta kiírni a 92-őt, tehát akarmelyiket veheted. Olcsón az Arctic Cooling ventijei ajánlottak. Drágábban meg a nagynevű gyártók termékei.
Sajnos nem mindegy, hogy hol veszed, vidéken nagyon el tudnak szállni az árakkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- DUNE médialejátszók topicja
- EAFC 25
- Fotók, videók mobillal
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged