Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BotaN

senior tag

Hali

Lecseréltem a ventilátorát a kis TX2-nek mert az eredetinek nem tudtam szabályozni a fordulatát ( pedig P35-DS3 a lapom ), most egy 9CM AC van rajta amit már képes irányítani a lapom. Kellemeset csalódtam mert a hűtő 600 fordulaton :Y megy a proci meg 30-40 fokos akármit csinálok vele, stresszelem, játszom, még fujkálom is :D hátha, de nem változik nagyon stabil és halk. Ráadásul nekem megszűnik az a remegés amit a másikon érztem, pedig ezt is kipróbáltam 1500-on.

Akinek gondja lenne a felszerelésnél azoknak írtam egy "tutorialt" hogyan érdemes felszerelni, remélem nektek is beválik majd.

1. Lépés: Csomagold ki a terméket, ha Intel procid van akkor tedd félre az AM2-es rögzítőket. ( nekem Intel van, tehát azt írom le )

2. Lépés: Szépen lassan húzd le a műanyag burkolatot a bordáról, ügyelve a lamellák épségére, és a műanyagéra is. Ajánlott a művelet előtt egy lapos csavarhúzóval kicsit megmozdítani a burkolatot, mert úgy könnyebben lejön.

3. Lépés: Vedd le a régi procihűtőt, ügyelve a processzor, és az alaplap biztonságára, majd tisztítsd meg a procit a rajta lévő hővezető pasztától. Ha saját pasztát akarsz használni akkor tisztítsd meg a TX2-t is a gyárilag felvitt anyagtól, mert ha sok a paszta akkor az éppen olyan rossz minta nem is lenne.

4. Lépés: Helyezd el az új hűtőt úgy, hogy a lamellák oldalán lévő bevágás a memóriák felé nézzen, így felszerelés után pont a kifelé fogja fújni a meleg levegőt.

5. Lépés: Győződj meg arról hogy a rögzítőlábak nyitott állásban vannak, ezt legkönnyebben úgy állapíthatod meg hogyha a nyilak befordult állapotban vannak, és a lábak tetején lévő bevágások merőlegesek a fémlábakkal. Ha mind a 4 láb nyitott állásban van akkor, mozgasd meg kicsit a hűtőt a procin, hogy a lábak a lyukakba illeszkedjenek.

6. Lépés: Fogj meg egy hosszú szárú, lapos fejű, csavarhúzót, egyik kezeddel nyomd le valamelyik lábat erősen, közben a másik kezedben lévő csavarhúzóval nyomd le a szemközti lábat, a lapos (minuszos) csavarhúzó beleilleszkedik a vájatba, így könnyen elfordíthatod nyomás közben, a nyíllal ellenkező irányba kell fordítani. Ha bent van az első láb, akkor ideje kezelésbe venni azt amit a puszta kezeddel nyomtál, finoman helyezd át a nyomást a csavarhúzóra és az előző módon zár azt a lábat is.

7. Lépés: Ismételd meg a 6. lépésben írtakat a másik két lábon, ha úgy látod mind a 4 zárva van akkor rendesen mozgasd meg a bordát, inkább most ugorjon ki mint akkor amikor már bekapcsoltad a gépet, mert azért ha egy ilyen félkilós valami ha elszabadul a gépben percenként 2000-es fordulaton, :D akkor az végzetes is lehet.

8. Lépés: Óvatosan csúsztasd vissza a műanyag burkolatot a bordára, vigyázz! nehogy elhajoljanak a lamellák, majd csatlakoztasd a ventilátort az alaplaphoz. Ne ijedj meg ha az alaplapodon egy 4 tűs aljzatot találsz, akkor is csak 1 módon lehetséges a csatlakoztatás, és a ventilátor működni fog, viszont lehetséges hogy az alaplap nem tudja majd vezérelni a fordulatszámot, ami maxon kb. 2000 fordulat/perc ez igen hangos tud lenni.

9. Lépés: Ha mindent rendben találtál, a hűtő nem mozog, és minden láb zárva van, akkor kösd be a gépet, és jöhet az indítás, én ilyenkor még nem szoktam feltenni a ház oldallapját, mindig megnézem forog-e rendesen a ventilátor, én nem lóg-e bele semmilyen vezeték. Tedd vissza az oldallapot.

10. Lépés: Élvezd a hűvös levegőt! :D

Új hozzászólás Aktív témák