- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Lacy85>
addikt
Egyedül az assetek lettek unreal store-ból beszerezve. Ha ezeket is én állnék neki lemodellezni, akkor tényleg 20 évig készülne a játék.
Minden más saját munka. A harcrendszer, az AI, az inventory, a menü, stb. mind nulláról lett megírva.
Semmilyen template nem lett felhasználva. -
ddekany
nagyúr
Az Unreal Engine eléggé ki van hegyezve ilyesmi játékokra, és bár én nem használtam, bizonyosan elég gyorsan és szinte kódolás nélkül fel lehet vele dobni egy prototípust, ahol már valaki rohangál a mezőn. Mert nyilván, miért is írná meg újra és újra az alapokat mindenki, ami átfed a játékok közt, szóval ez így is van jól. Viszont nehéz messziről jött emberként felmérni, hogy ez eddig mennyi és milyen nehéz hozzáadott egyedi munka, mennyi kódolás, stb., hogy abból ez legyen.
-
Z_A_P
addikt
Baszki, ezt te csinaltad egyedul?
-
<Lacy85>
addikt
Nem kell ennyire véresen komolyan venni a dolgot.
Onnan indult az egész, hogy érdekelt a játékfejlesztés. Elkezdtem tanulni.
Kétféle stílus köt le. A veseny szimulátorok és a kaland / rpg játékok. Előbbit nyilván nem fogok készíteni. Így maradt az utóbbi.
Tehát elkezdtem megvalósítani az alapoktól. A látványvilág már nagyjából okés. Az optimalizálás szintén. Egy RX6650 XT-n 4K-ban szépen fut. Most épp a harcrendszert csiszolgatom. Az alapok már jók, viszont az animációk még nem az igaziak. Folyamatosan írom a sztorit is a játékhoz. Fejlesztés közben pedig mindig eszembe jut valami, amivel fel lehetne dobni a játékmenetet. Ezeket is jegyzetelem és megvalósításra várnak. Nem úgy álltam neki, hogy kőbe volt vésve minden, hanem menet közben alakulnak a dolgok.
Ebből a videóból pedig nem kell messzemenő következtetéseket levonni. Nem ilyen lesz a végleges játék. Mindössze jelenleg itt tartok. -
<Lacy85>
addikt
Tudom, hogy a TPS műfajjal eléggé nagy fába vágtam a fejszémet, de igazából pont az volt a cél, hogy legyen benne kihívás bőven. Napi szinten futok bele új problémákba, amiket csak jó sok tanulással lehet megoldani.
Ötletem pedig van bőven, amivel fel lehet dobni a játékot. Szép lassan halad minden.
-
ddekany
nagyúr
Nem tudom, de azért egyedül fejlesztésnél azt hinném erős a hajlás a korlátlanabb önkifejezésre. Kaptafa stílusban a másoknak megfelelés eléggé irreális, hiszen a többi minőségi/mennyiségi tényezőkben (grafika, világ méret és kidolgozttság, stb.) nyilván labdába se rúgsz egy kis játék studióval szemben sem, ahol ezt 5x8 (vagy inkább 6x10...) órában nyomja ezt jó pár tapasztalt ember.
De... fel lehet fogni játéknak is a játék készítést, és csak a folyamatért csinálni. Ez is egy lehetőség.
-
Írtad, hogy most már tudod, hogyan ne fejlessz játékot. Erről írhatnál bővebben is.
-
ddekany
nagyúr
Szerintem, kevés erőforrásos projectnél a gameplay kulcs. Mi benne az egyedi, mi az az ötlet, amit ki akartál próbálni (hogy aztán rájöjjél, hogy sajnos nem szórakoztató, vagy csak 10 percig...
)? Vagy azért, mert nem láttad még máshol, vagy de, és vannak benne zavaró dolgok, amiket javítani akarsz. Ezt a témát viszont pont nem említed. -
urandom0
őstag
Szia! Nekem tetszik, bár nem annyira az én műfajom. Azt megkérdezhetem, milyen nyelven/ketrendszerrel/engine-nel/programmal raktad össze?
-
Vesa
veterán
Véleményem szerint, budget kategóriában -értsd: nincs pénz a komolyabb fejlesztéshez-, kiritikusan fontos megtalálni a műfajt, ami kivitelezhető "one man show" formátumú fejlesztésként, miközben valamiben egyedi, vagy érdekes, de leginkább szórakoztató! Ilyen projectektől senki nem vár AAA minőséget. Ennek a célnak szerintem pont nem felel meg a TPS/FPS játék. Egyrészt, mert ahhoz valami nagyon egyedi és ütős kell, hogy ne csak a hatvanezredik egyszerű lövöldözés/kardozás legyen belőle amit assetekből dobálnak össze és eleve rogyásig tele van velük a Steam, másrészt mert ebben a témában minőséget alkotni ma már igen nehéz, főleg teljesen egyedül. Vagyis ahhoz, hogy élvezhető legyen, gigantikus mennyiségű munka kell ebben a műfajban.
Ezzel szemben pl. ott volt anno a Game Dev Tycoon. Faék egyszerű grafika, nem kellett világot építeni, nem kellettek 3D karakterek meg semmi. Pár hageffekt, egy 2D/Izometrikus nézetű basic grafika, viszont egy nagyon jó ötleten alapult és a megvalósítása szórakoztatóvá tette. Mindössze két ember -egy testvérpár- fejlesztette, és eladtak belőle több mint 7 millió darabot. (Az ilyenkor kötelező "egy fejlesztős" darabokat direkt nem emeltem ki, pl. Stardew Valley, Terraria, Minecraft stb., bár ezek se rossz példák mert mindengyik kb. milliárdos lett a játékából úgy, hogy a grafika faék, viszont a játékmenet ütős).
-
<Lacy85>
addikt
Lesz benne sztori bőven.
Tavaly nyáron álltam neki, de volt hogy hónapokig hozzá sem nyúltam egyéb elfoglaltságok miatt. Szóval nehéz lenne megmondani, hogy mennyi idő van benne.
Ingyenesre azért nem akarom. Ahhoz túl sok meló van vele. No meg azért költeni is kell rá store-ban rendesen. De steam kulcsokat majd dobok fel ide a fórumra, ha kész lesz.
-
moma
őstag
Nekem tetszik. Szerintem nagy dolog, hogy egyedül összeraktad!! Szerintem a sztorin is sok múlik. Mert az segít a beleélésben, az ad az egésznek jelentést.
Mennyi idő van amúgy ebben benne?
Amúgy ha szabadidős projekt, akkor az nem lehet irány, hogy ingyenes legyen és közösség legyen valahogy benne és nem tudom?
vagy vannak fix költségek amit vissza kellene hozni azért? -
<Lacy85>
addikt
válasz
bitblueduck
üzenetére
Szia!
Köszi a visszajelzéseket.
Tudom, hogy jelenleg még nagyon béna az összkép. Ezért alpha verzió.
Amiket felsoroltál, azokat tervezem is csiszolni, javítani. Egyedül talán a " 3 frame alatt feléd fordul" kerülte el a figyelmemet, de így akkor ez is felkerült a listára.
Talán a hang lesz egy kicsit nagyobb kihívás. Mondjuk lehet, hogy csak találni kell egy normális text to speech toolt. Most csak egy ingyenes eszközt használok.2D játékot is tervezek ezután, de most ez a prioritás. Ez ilyen szerelem projekt. Tisztában vagyok vele, hogy mekkora stúdiók meddig fejlesztenek, de nem is Elden Ring terjedelmű játék a cél.
-
bitblueduck
senior tag
Van ez a klasszikus vicc:
-Milyen?
-Jó.
-Bővebben?
-Nem jó.Ez erre a bemutatóri is igaz, hogy kilehetne vágni sok 2 másodperces részletet, ami jó, de ha valaki tovább nézi akkor huha.
Az a baj, hogy a fő problémával te is tisztában vagy, egy ilyen jellegű játékot x ember készit y évig, és ha ezt összeszorozzuk, akkor kijön sok-sok évtized.
Nyilván ebből sok évet lelehet faragni bizonyos módszerekkel, gondolom amit lehet nem magad csinálsz:
-3d modellek meg elég jó textúrák: assetstore
-animáció: karaktermodellhez járt, vagy valami tool-lal generáltál animációt a karaktereknek
-beszéd: valami text-to-speech, feltehetőleg AI alapú
Csak mindent a végtelenségig lehetne és kellene is csiszolni.
Legzavaróbb talán a beszéd volt, mert az a 0 érzelem inkább egy hűtő használati útmutatójához illik, pedig a hang minősége szuper lenne.
Animációban is mintha a fele hiányozna, amikor valakit hátbatámadsz addig oké, és utána 3 frame alatt feléd fordul.
És akkor az olyan dolgokról még szó sem esett, hogy sok szerencsét kidebugolni, hogy 05:22-nél a loot zsákok miért breakdancelnek? és aztán javítani.
Hogy valami jót is mondjak, nekem valamiért tetszett a harcrendszer alapja. Kicsit souls jellegűnek éreztem, nem csak a stamina csík miatt.Hogy milyen tanácsom lenne?
Ha 1 dimenzióval kevesebb van az sokkal könnyebben kezelhető (2d indie dolgok), de még ott is meg kell gondolni.
De ha ilyen jellegű termék lenne a cél akkor az első 5 percet a vizes részig álleejtősre kideolgozni, rendes szinkronnal, 1000 féle animációval, agyontesztelve, kiforrott harcrendszerrel, és ha van egy demo esetleg lehet kalapozni. vagy megnézni steamen mennyien wishlistelik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Latitude 5420 Core i5-1135G7
- Eladó LG 43UN71003LB 43 4K UHD Smart TV
- Kicsibe van ennél jobb ár-ér arány? Phanteks - Enthoo Evolv ITX - PH-ES215P BK INGYEN Szállítva!
- A kis CUKISÁG! IWIN A1 ITX 600W PSU Ingyen MPL-el Érdekelhet?
- Eladó Sennheiser Momentum 3 bluetooth fejhallgató aktív zajszűréssel
- AKCIÓ! Asus Z170-A Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI G27C4 E3 27 180Hz FHD VA 1ms gamer monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS DUAL MINI RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max Black Titanium 256GB karcmentes 99% akku (281 ciklus) 2026.06.02.-ig gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)? Vagy azért, mert nem láttad még máshol, vagy de, és vannak benne zavaró dolgok, amiket javítani akarsz. Ezt a témát viszont pont nem említed.