- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Home server / házi szerver építése
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Analóg fényképezés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
belashx
senior tag
Nem tudja véletlenül valaki, hogy CE alatt miképp tudnám megadni a NAS NFS megosztásához a felhasználónevet/jelszavat?
Frankón működik, elérem a cuccaim, de nem tudja oda írni az Opensubtitles a feliratfájlokat.Egyéb megoldási javaslat is jöhet.(Sambán jó.)
-
Imi1981
veterán
Van már 9.2.7 verzió is link . Ez gyorsan jött a 9.2.6 után.
-
pixta78
senior tag
válasz
ChiliChili #81696 üzenetére
Natív HDR Oled. 4K HDR szépen megy majd rajta.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
2 kérdésem lenne:
1. CEC-em nem volt 9.2.6 esetén és Mátrix Esetén sem Beelink GT1 Mininél(S905x2).
Mátrix-ot tiszta telepítéssel csináltam, viszont egy próbát megtegyek, hogy a boxot 9.2.7-re tiszta telepítéssel - csak alapértelmezett dolgokat állítok be pl.: hang, kép - majd frissítem Mátrix-ra? Vagy ez hülyeség?2. Khadas VIM3L-et napokban megkapom, mert vettem egyet, viszont azon valami 9.2.X-es rendezr van. Hogy célszerű Mátrix-ra frissíteni?
blakey ezt írta nemrég: Link
Ez valami olyasmit jelenthet, hogy a CE/device Tree-ben a VIM3L-es dtb-t(sm1_s905d3_khadas_vim3l.dtb) másoljam a /flash mappába, nevezzám át img.dtb-re mint ahogy S905x3 esetén szokás majd mehet az Update mappába a zip fájl? -
Elemental
addikt
Bocs, hogy itt is kérdezem.
Mióta feltettem a kodi 19-et, azóta a yatse app widgetje nem az éppen lejátszott film poszterét mutatja, hanem a filmből egy képkockát. Van ötleteket, hogy mi az oka ennek? -
aldebaran
addikt
Ha kénytelen voltam benyomni a reset-et és úgy elindítani a h96 X3max-ot, van valamilyen lehetőség, hogy a CoreElec-et ne kelljen elölről kezdve beállítani?
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
ChiliChili #81686 üzenetére
Én és egy másik fórumtárs múlt hét hétfőn rendeltük és posta szerint már Magyarban van.
Ugyan onnan/azt amit te. Elméletileg kedden már érkezik.
-
melan
senior tag
Sejtésem szerint a CEC beállításoknál kell valamit kikapcsolni, hogy kikapcsoláskor (mármint a TV kikapcsolásakor, amikor a BOX alvó módba megy) ne kapcsoljon be vissza TV. De mit tiltsak pontosan?
-
Zsadi
őstag
válasz
Majdnem ugyanaz, csak 100-as lan van rajta.
-
Márton
nagyúr
Egy ideje felfigyeltem, hogy LibreElec restart után nincs CEC távirányításom LG TV-n.
(nem tudom a tv vagy LE bugja-e és mi a helyzet CoreElec-en)
Az első indításnál mindig megy, csak stick restart után tűnik el (tápot a tv-ről kapja).Erre a megoldás, ha az autoexec.py-be beszúrom ezt a sort:
xbmc.executebuiltin('XBMC.CECActivateSource')
Így már megy bármikor! Hátha valakinek hasznos -
pixta78
senior tag
válasz
DV nincs kifizetve ezeken a boxokon, tehát max HDR- ben tudod nézni, azaz 10 biten. Ha 12 bites panel van a TV- ben akkor érdemes a DV vel foglalkozni, addig CSAK HDR minőséget fogsz látni függetlenül attól, hogy a TV- d kiírja a DV képet. Ha 8bit +frc a paneled akkor mind egy. Mert a HDR sem valódi.
4K HDR viszont meg sem kottyan neki. -
ChiliChili
tag
Sziasztok,
CE-vel szeretnék 4K Dolby Vision videókat lejátszani, problémamentesen, A Dune és egyéb brandeket nem nagyon ajánlott a hozzáértő közönség és a tesztek, leírások alapján én is azt látom, többet nyerek egy gyakorlatilag noname adnroidos eszközzel.
Rendeltem egy X96 MAX Plus 4GB/64GB lejátszót még február közepén és most jött email, hogy előre látható ideig nem tudják teljesíteni. Egy TANIX TX3 ALICE UX Amlogic S905x3 eszközt ajánlanak helyette. Ez utóbbival (Tanix TX3) van valakinek tapasztalata? Gyakorlatilag ugyanaz, mint az X96 Max Plus? Zsákbamacskát nem szeretnék. -
zetecR
addikt
válasz
nfsu17 #81680 üzenetére
A linkelt képen a kicsinyített vieon mutattam a problémát.
Tehát ha egy normál fHD filmet nézek, ami mondjuk 1920x804px méretű, akkor csak alul-felül érzékelhető a fehér csík, vízszintes irányban kitölti a képernyőt.
Azonban ha "lepauzézem"és bejön a Kodi GUI-ja, akkor eltűnik a fehér csík, mert akkor a (gondolom) 1920x1080px magas lesz a kiküldött videojel.
Ha olyan filmet nézek (pl Alien Convenant), ami 21:9 arányú, tehát a cselekémény 1920x804px magas, de maga a video 1920x1080, akkor a fehér keret kiesik a látható területen kívülre, akkor pazar a kép.
-
SunMount3r
nagyúr
A GT1 mini-vel a korábbi CE-k alatt nem működött az egyik USB port az "X2 genric" dtb-vel. Ez volt fent eddig. Most a 9.2.6-nál már külön dtb-t kapott a Box, amivel javították ezt a hibát. Ezért kell most az OTA frissítés után külön bemásolnom (kicserélnem) a dtb file-t, mert azt magától a CE nem cseréli ki.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #81667 üzenetére
Mégis a gyári Netflix alkalmazás hibája lesz a "fakóság".
Valahogy rosszul kezeli a TV. HDR-es demó felvételeket tökéletesen lejátssza a box. Átvált HDR-Mozira, 3-as háttérfénnyel tökéletes képet ad. Videó közben az információs sáv fakó, a sárga szöveg, de a róla készült screenshot már jó visszanézve. Itt kell valamit változtatni? Ha az SDR to HDR be van kapcsolva, akkor már a CoreELEC embléma megjelenése közben átvált HDR-Mozira, a menü fakó lesz, és mindent HDR-Moziban jelenít meg. HDR to SDR-nél nem tapasztaltam semmit.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
itt is megkérdezném, hátha valaki tud rá megoldást:
Pioneer fullHD plazmán a Kodi (X96Max+, CE és Android alatt is) a nem pontosan 1080px magas anyagok esetén egy halovány fehér keretet varázsol a tartalom köré.
Normál esetben, tehát pl egy 1920x804px méretű filmnél csak alul-felül látom a csíkot, azonban ha elkezdemi kicsinyíteni, akkor oldalt is megjelenik a halovány keret.
Ha olyan filmet nézek, ami 1920x1080px és maga a videoanyag csak mondjuk 800px magas benne (tehát alul-felül fekete), akkor nem látszik.
Más lejátszó programmal, telefonról, PC-ről nincs csík.
Lehet a Kodi arra késztetni, hogy minden esetben 1080px magas videojelet küldön ki a TV felé? -
Beni2360
félisten
Érdeklődnék, hogy van változás a Matrix-nál?
A BD ISO fájlokat még mindig nem látja.
Fent van a kiegészítő az ISO fájlokhoz.
DVD-ISO-t látja. -
gyűrű
addikt
válasz
SunMount3r #81672 üzenetére
Már többször olvastam tőled ezt, de nem értem mit cserélgetsz frissítés után.
Egyszer feltelepítetted a CE-t utána az update mappából generic tar-al frissítesz, minek cserélgeted a dtb-t? Több boxom is van de ilyet még sosem kellett csinálnom, és rajtad kívül senkitől se hallottam még ezt. -
blakey
titán
válasz
Vagy hagyjam a Leia-s 9.2.6-ot és ha majd magától OTA frissíteni fog a Matrix-ra, akkor a dtb-t is okos módon a Box-nak megfelelőre fogja frissíteni? - nem lesz Leiáról Mátrixra való frissítés, manuálisan frissíted vagy inkább friss telepítést csinálsz.
#81675SunMount3r
Már leírtuk néhány alkalommal, hogy nem fog automatikusan frissülni. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Közben azt a választ kaptam, hogy a Leia-ról a Matrix-re nem fog automatikusan frissülni. Tehát a dilemma most, hogy maradjak Leia-n, vagy toljam fel a Matrix-ot. Mik az eddigi tapasztalatok, érdemes, vagy vannak új bug-ok esetleg, amik a Leai-ban még nem voltak?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
mikrofon #80869 üzenetére
Közben visszatérnék erre a hangkeresős problémára is. A Google app-ban nekem sehol sincs olyan, hogy "Alapértelmezések törlése", vagy hasonló. Konkrétan hol találom és minek hívják ezt az opciót? Gugliztam rá, de relevánsat nem találtam, csak talán annyit, hogy akkor ehhez elvileg a com.google.android.katniss app-nak is fent kellene lennie a Box-on? Mert az alkalmazások között ilyet nem találok. És ahogy nézem a Google Assistant nincs is telepítve, csak a sima Google app.
Te, vagy valaki más tudná mi erre a megoldás?
-
SunMount3r
nagyúr
Lefrissítettem a GT1 mini-n a Leia-s 9.2.6-ra a CE-t OTA frissítéssel. Még ugye be kell másolni a Box-nak megfelelő dtb-t. De ugye itt jön a kérdés, hogy ha majd a Matrix-ra is OTA fog frissíteni, akkor valószínűleg megint cserélni kell a dtb-t az SD kártyán, mivel már most látom, hogy nem ugyan az a két dtb file. (A Leia-hoz: g12a_s905x2_beelink_gt1_mini_4g, míg a Matrix-hoz: g12a_s905x2_beelink_gt1_mini) Kérdés, hogy akkor most mi legyen? Frissítsem manuálisan erre a Matrix-ra? Vagy hagyjam a Leia-s 9.2.6-ot és ha majd magától OTA frissíteni fog a Matrix-ra, akkor a dtb-t is okos módon a Box-nak megfelelőre fogja frissíteni? Kicsit kusza nekem most még ez a dolog...
Köszi!
-
-
Zebu
addikt
válasz
Dolphine #81631 üzenetére
X96 max plus. De csak egy vagy két filmnél tapasztaltam. De mondom akkor kikapcsoltam a hardveres dekódert és azóta hibátlan. Majd megnézem mit csinal 9.2.6 CE alatt ha visszakapcsolom ugyanaz az anyag.
denon x3500h avr. Szerintem ahhoz semmi köze. Mivel passthrough, biztos azzal nincs kapcsolat.
-
FNZ
őstag
Sziasztok!
Kb. fél éve nem követem a topikot (van is 8000 olvasatlan hozzászólás), mert szerencsére nem volt rá szükségem, viszont most segítséget kérnék:
van egy mecool K1 pro készülékem és CoreELEC-S905.arm-8.95.4.3.img.gz van rajta (nem frissítettem, amikor kiírta, hogy van frissítés). tudom nem mai verzió.Asszony kipróbálná a netflix-et 1 hónapra. Kell nekem ehhez frissítenem a rendszeremet és bonyolult a netflix telepítése?
a készülék menüjeiben nézegettem a telepíthető alkalmazásokat, de nem találtam netflix-et.
esetleg hbo go is telepíthető lenne?Láttam, hogy ilyen új verziók vannak már: CoreELEC 9.2.6 illetve CoreELEC 19.0-Matrix.
telepítsem majd valamelyiket, jobb lesz? -
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #81385 üzenetére
Van részleges megoldás a HDR kikapcsolására. Ha közepesre állítom, azt hittem a Standard 720p-t jelent, de a filmek többsége, amit kipróbáltam 1080p-n megy, viszont érdekes módon egyes filmek, tényleg 720p-re váltanak. Persze így is sokkal jobbak, mint a "fakó" FHD HDR. CE-n, hogy lehet megnézni milyen sebességgel jön a jel? 0,8 Mbps nem kevés az FHD-hoz. Mondjuk mindegy, mert így is jobb, mint a "fakó" HDR.
Egyébként biztos van lehetőség FHD esetén a HDR kikapcsolására, nem csak 2 főre érvényes előfizetés esetén. Van egy másik fiókom ahol hagytam a magas HDR minőséget, mégis egyes HDR filmek, FHD-ban HDR nélkül jönnek, 2,86Mps-el. Nekem pont ez kellene.Viszont van ami továbbra is kizárólag HDR-ben jöhet. Egyébként szerintem nem az a gond, hogy kevés a TV fényereje a HDR-hez, mivel amúgy is 1-3 háttérfénnyel nézem a 10-ből, hanem a HDR valahogy nem jó, fakó, még 10-en is.
-
pixta78
senior tag
Ha már NFS, lehet egy s912 boxra szervert feldobni? CE 9.2.0. van rajta, erről szolgálom ki a másik boxot is.
-
-
Ejelhar
senior tag
válasz
blakey #81660 üzenetére
Jaj,ja.
Én egy ilyennel már nem boldogulok, bár ez mondjuk tényleg vastag:
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa-kcs-hh-hdmi-kabel-1-2-m -
Ejelhar
senior tag
válasz
Shia-ko #81657 üzenetére
Szvsz USB-s eszközre tenném, mert a gyári kialakítása az SD slotnak minden csak nem praktikus.
Ha ki/be akarod dugni az SD kártyát, akkor ki kell húzni a HDMI csatlakozót is, különben nem férsz hozzá.** ezt részét a boxnak gondolom 10 éves kínai kislányokra tervezték, ők eléggé ügyesek és eléggé pici a kezük is ahhoz, hogy e művelet ne okozzon gondot számukra.
-
Dolphine
addikt
válasz
blakey #81656 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted, Te is!
Szerintem elengedem ezt a témát, már így is rengeteg energiát fektettem bele.
Az lesz a megoldás, hogyha ilyen fájlba ütközöm, hogy addig kikapcsolom a h264 gyorsítást, akkor ugyanis tökéletes a lejátszás.
Tegnap 1,5 óra után sem melegedett a lejátszó kikapcsolt h264 gyorsítás mellett! -
Dolphine
addikt
válasz
blakey #81642 üzenetére
Természetesen ezzel tökéletes!
Gondolom átkonvertáltad. Ha én is átkonvertálom nekem is megy!
Az általad küldött és amit én konvertálok át fájl abban ez benne van:
Color range : Limited
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709
Az eredetiben ez nincs. Lehet ez a gond?gyűrű
Tudom, hogy valami nálam nem OK! -
Ejelhar
senior tag
válasz
Ejelhar #81650 üzenetére
Utánlövés:
nekem nincsen VIM3L boxom, VIM3 Pro viszont igen, erről van tapasztalatom.
A Khadas gyári/támogatott 4.9-es kernellel működik csak jól nálam, ezért ezt javaslom letöltésre neked is.Két verzió jöhet szóba, a Gnome desktop:
https://dl.khadas.com/Firmware/VIM3L/Ubuntu/SD_USB/VIM3L_Ubuntu-gnome-focal_Linux-4.9_arm64_SD-USB_V0.9-20200530.7zilletve a kevesebb erőforrással is beérő XFCE Desktop:
https://dl.khadas.com/Firmware/VIM3L/Ubuntu/SD_USB/VIM3L_Ubuntu-xfce-bionic_Linux-4.9_arm64_SD-USB_V20191231.7z
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/WIFI/I5-8600K/GTX 6GB/Seasonic focus plus 750w gold/)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest