- Everest / AIDA64 topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joydrv
aktív tag
Ezt már én is végigjátszottam, plex...embi-szerver. De végül maradtam simán a kodinál. Sokkal szebb és részletesebb az infó és borító-fanart-képes megjelenítése a filmeknek-sorozatoknak, különösen mióta kijött a The Movie Databes Python keresője. Illetve a sorozatoknál is sokat javult a Movie Database , ott is visszaváltottam arra.
-
-
blakey
titán
Nem vagyok támogatója, szervernek használom és a Kodiba, Infuseba, MrMC-be beépül, nem kell használni azok adatbázisait és bármelyik eszközön folytatom a lejátszást akkor olyan, mint pl. a Netflix, minden látott/nem látott anyag ugyanúgy jelölve van. Plex app-ot nem használok, valamit félre értesz a dolgokban. Ha ez neked nem jobb a Kodi adabázisánál akkor használd ahogy neked tetszik.
PlexKodiConnectet kell használni a Kodiban és a gyári elérés teljesen okés, 0 hibával működik és tökéletesen.
A MySQL és a PKC adatbázisa nem fér el egymás mellett, mindkettő a Kodiba épülne amit a kodi már nem tud kezelni. MySQL-nél jobban szeretem, egyszerűbb, átláthatóbb.
Ha több segítségre szorulsz akkor inkább érdeklődj, minthogy egyből elkezded a mi nincs dolgot. Plex app-okat nem ismerem, modnjuk Apple TV-n elég jól működik, de nem azok miatt használom a Plexet mint szervert. -
joydrv
aktív tag
válasz
Imi1981 #80184 üzenetére
A bluetooth füles használatához nem kell gomb a távra, vagy máshova sem. Párosítod első körben a fülest a rendszer-beállításokban. Onnantól kezdve, amikor bekapcsolod a fülest automatikusan abba lesz hang, a tv-n nem. Amikor kikapcsolod a fülest, akkor visszavált a tv-re. Tehát nem kell semmit állítgatni, ha azzal akarod hallgatni, csak egyszerűen bekapcsolni a fülest és kész, a végén pedig ki.
-
gyűrű
addikt
válasz
Imi1981 #80184 üzenetére
Ha tudnám letakarítanám a shield tv-rőlaz android tv os-t, mert azon meg csak az van.. Semmire sem való..
Más.. Asszem blakey itt a plex nagy támogatója bár még mindig nem értem miért. Adtam neki egy újabb esélyt, de továbbra sem tudom mi a jó benne (egy dolog van amit tud pluszt az a DV lejátszás a shielden)..
A nasra tettem fel a plex szervert. A nason levő sorozatok mappában van pl. egy vegyes, amit a kodin simán kiveszek a scanból és nem mutatja. A plexen nem lehet. Nem lehet feliratot igazi nagyra nagyítani, egy 65-ös 4K-s tv-n még a plex legnagyobbja is kicsi. Nincs képarány állítási lehetőség sem hogy a fekete sávokat csökkentsem. A filminfókat és a fájlinfókat a kodi sokkal részletesebben kiírja. A zene mappákban alig van amiket beszkennel, nincs lehetőság fájllistából megnyitni...
Ki akartam próbálni a plexiconnect kodit is, be is ad minden filmet látszólag, de semelyiket sem játsza le..bár lehet hogy az advancedsettingsben levő mysql hivatkozások miatt..
Plex app nyilván csak a shielden van.
A plexiconnettel Gt-kinggel és nvidia shieldel is próbálkoztam.. -
joydrv
aktív tag
válasz
Beni2360 #80181 üzenetére
Itt a letöltőhely nightlyhoz 9.2 , (nem a Mátrix): [link]
9.2.5-re rátöltve nem tudom, hogy jó lesz e. Ha megnézed a nightly tartalmát, másik dtb-fájl van a boxokhoz rendelve. Inkább csinálj egy új sd-kártyát a biztonság kedvéért. (Így a régi sem vész el, ha valamiért kellene mégis.)
-
Turcy086
tag
Sziasztok!
Van olyan megoldás, amivel kettő (vagy több) coreelec rendszert lehet lejátszási infók alapján szinkronizálni? Gyakorlatilag arra gondolok, hogy elkezdek nézni egy filmet és ugyanazt a filmet másik lejátszón onnan tudjam folytatni ahol előzőleg máshol abbahagytam.
Üdvözlettel
M. -
Imi1981
veterán
válasz
blakey #80182 üzenetére
Kösz megnézem ! Igazából csak érdekel. CE ugyan úgy ott az sd-n szóval bármikor tudom használni . Maga az Android tv tetszik mint rendszer (tv boxon sokkal jobban tetszik mint a sima android) és csak próbálom őket. Némelyik meg chromecastot is tud csak gyenge felbontásban.
Más kérdés. Régebben itt írta valaki, hogy coreelec-en bluetooth hangot lehet kapcsolni és kitenni távirányító gombra. Na a bluetooth hangot tudom állítani de csak menüben turkálva (nagyon kényelmetlen) de nem tudom távirányító gombra kitenni keymap editor-al mert egyszerűen nincs benne. Hogy lehet ezt megoldani? Bluetooth fülest szeretném csatlakoztatni majd ha már nem kell leválasztani vagy kikapcsolni a bluetoothot.
-
aldebaran
addikt
A CE-n zenelejátszással kapcsolatban lenne két kérdésem:
1. Lehet valahogy beállítani véletlen sorrendű lejátszást?
2. Látványt tudtok ami ha települ, működik is? Én bármit telepítek, ha a netről nem szedett le képeket, akkor csak színek váltakoznak. A spektrum az egyetlen, amit ha engedélyezek, meg is jelenik. -
Ejelhar
senior tag
válasz
belashx #80131 üzenetére
Szvsz nem tom miért jó ez, mert szerintem jóval tisztább békén hagyni az eMMC-t és a CE-t USB-re (vagy SD-re) pakolni.
Boot menü úgy sincs, egyik esetben sem.Utánlövés:
a legfrissebb Android firssítés után meglepően jó lett a Kodi is alatta.
AFRD-t nem kell telepíteni, kadenciahelyesen képes lejátszani gyárilag.
Bár eddig nem volt makulátlan a droidos Kodi, lagolt. A legutolsó fw viszont nagyon jól sikerült. -
joydrv
aktív tag
válasz
blakey #80176 üzenetére
Az utóbbi kb. egy hónapban - számomra legalábbis - óriásit javult a nightly.
Korábban folyton bosszankodtam, hogy ha túl sok filmet tallóztam be a CoreElec alatt, elkezdett egy idő után akadozni a feliratos filmek esetében a kép, ha épp megjelent az aktuális felirat a filmen. (Egyébként ez android alatt is előjött egy idő után.)
Most viszont megszűnt egy ideje a nightly alatt. Pontosan nem tudom melyik frissítéstől, de biztos, hogy a februáriak már tökéletesek. Ahogy nézem, mind a proci, mind a memória sokkal optimálisabb szinten van vezérelve. A CE fejlesztői nagyon eltaláltak valamit. Hálás köszönet nekik
-
Imi1981
veterán
Tudom nem szerettek ilyenre válaszolni de azért megkérdezem hátha.
Magicsee n5 s905x 2gb ram van rá valamilyen android tv rom? Esetleg x96 minire? Köszönöm előre is a választ! Googleval keresek és lehet találtam valamit de jobban szeretem mikor itt ajánlotok mert az biztosabb, hogy jó. -
blakey
titán
A 9.2.5-höz képest nagyon sok javítás történt/történik. Mostanság szinte mindegyik Nightly stabilnak tekinthető, mert fejetlenül nincsenek módosítások. Nem tudom, hogy a 9.2.5-höz képest mekkora a különbség de azt tudom, hogy pl. a lejátszással kapcsolatban is történtek javítások, CEC-el is, BT-al is, szóval szinte mindennel, így előfordulhat, hogy jobbnak véled a korábbihoz képest.
-
Márton
nagyúr
válasz
Beni2360 #80169 üzenetére
Jaja, az a tuti megoldás sajna. Vagy a drive update, ha lehetne.
Fura ez, mert win10 alatt, felismeri a gép, megjelenik a tálcán a BT ikon, de pl. lányom Intuos S táblájához nem tudok vele csatlakozni. Se egy BT hangszórójához. Az én win7-es gépem is látja az adaptert és az S6-os telómhoz tud csatlakozni. Ennyire új ez az 5-ös szabvány, hogy még alig van ami támogatja? Bár azt olvasom róla, hogy full kompatibilis visszafelé mindegyik korábbi szabvánnyal. Akkor most mivan -
Beni2360
félisten
válasz
Márton #80163 üzenetére
Na nemrégen hozták meg ezt a 4.0 BT és ezt nem tudom párosítani.
DE lehet azért mert a boxban levő működött most mivel, hogy rádugtam megzavarodott és nem párosul a fülesemmel. Az meg, hogy csak adat adapter létezne már én se tudom de lehet, hogy tévedtem.
Biztos. A vevő egységnek kell készen állni, hogy onnan fogadja a hangot és továbbítja a hangkártya felé. -
Beni2360
félisten
válasz
Márton #80150 üzenetére
Hát akkor sajna nem tudok segíteni.
Vannak olyan boxok amik nem tudnak CE alatt Bt-n hangot küldeni. Nálam az x96 max+-nál kimegy a hang de egy idő után szakadozik nem is nagyon ajánlott írták nekem. Késik a hang. Kábel vagy én nekem a TV bt hangja vált be semmi szakadás akadozás nincs benne.
Talán Csicsókáék ebben jobban tudnak segíteni.
Pár éve vettem egy RX TX 10 azt rádugtam a vezetékes fejhallgatóra és ez szépen megy. Ez van párosítva a TV, box és a zidoo mind látja.
Nálad nincs támogatottsága annak a BT cucnak. -
-
-
sabrinho
tag
válasz
blakey #80152 üzenetére
Látom. Gondolom a leírás alapján egy txt-be bele kell illeszteni a kódot, kitörölni a plusz lejátszó nevet a fájlt átnevezni vfd.config-ra és bemásolni a storage/.config könyvtárba. Nem látszik a storage könyvtáramon belül .config könyvtár. Mit ronthatok el? Winscp nevű alkalmazással ssh keresztül másolom.
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Tudnátok ajánlani nekem android tv romokat x96 max plus - ra? A slimbox és a korábban itt linkelt ugos romot már próbáltam de érdekelne más is. Csak kíváncsiság
-
sabrinho
tag
Az előző kérdésemre megtaláltam a választ. Abban viszont segítsetek, hogy az itt található linkról hogy tudok filet letölteni: https://discourse.coreelec.org/t/how-to-configure-vfd/427
ha a go to file linkre megyek, nincs ott a vorke a fájlok között -
Márton
nagyúr
válasz
Beni2360 #80149 üzenetére
Hát nem tudom. Miből gondolod? Egyáltalán létezik olyan, hogy csak adat továbbításra alkalmas BT adapter? A hang is digitális adatként megy át. A leírásuk írja is, hogy zene meg a2dp, ebay-en is a képek mind hangszóróval vannak. Tuti visz át hangot.
Lányom 4.0-s CSR adaptere sem volt 1.500-nál drágább itthon. SSH-val ránéztem, kettőt szimplán nem lát, nincs az lsusb listában, egyiket viszont igen, Cambridge Silicon Radionak mondja, vagyis CSR. Elvileg ott van 5.0-s eszközként, de a GUI-ban a Coreelec nem látja.
Pedig nem mai szabvány, idén 3 éves..szerk: ha esetleg félreérthető, kizárólag a transmitter oldal kéne most, a vevő az megy, működik egy másik, jack-es adapterrel.
-
Beni2360
félisten
válasz
Márton #80147 üzenetére
Ezek adat továbbításra vannak. Hangra egy kicsit drágább cuc kell. Pl: Speaker Music Receiver Transmitter
-
Márton
nagyúr
S905x, utsó CE
Vettem BT adaptert (hang átjátszáshoz), 3 fajtát is, mivel olcsó volt és gondoltam, hátha belebotlok olyanba amit támogat. Az létezik, hogy egyiket sem ismeri fel?!
Lányomnak van egy 4.0-s, azt kezeli, de azt hittem egy 5.0-ás visszafelé kompatibilis. Lehet valami paranccsal frissíteni a rendszer drivereit? -
Csabi1984
addikt
Napokban megérkezett a G20 Pro távírányitó
Ok értem, hogy több mindenhez használható de azért az idegesit, hogy a TV-t is ki/be kapcsolja az infrás rész. Összességében jó dolog főleg a légegér funkció. -
ztsoft
őstag
Annyira nem új keletű dolog, már 1999-ben kijött az első nemzetközi szabvány, [link].
Az a szép a kis hazánkban, hogy 2013-ban a tanfolyamon szó nem volt róla, de az Ubuntu 12.04-esben (2012 áprilisában kiadott) már használták a szabványt. Nekem fel is tűntek az oda nem illő, kis i betűk, de az értékek passzoltak, így nem foglalkoztam vele.
#80126 DoItYourself
Szerintem meg a kavarodás miatt vezették be. Nem mindegy, hogy a kilo 1000-et vagy 1024-et jelent.
#80133 mexel
Elméletileg lehet, a youtube-dl Control addon pont erre is képes lenne. Az éppen nézett videót be is lehet adni neki letöltésre, de az *.mpd fájlt szedi csak le.
-
mexel
veterán
Kaptam ismét egy érdekes kérdést: CE alatt le lehet tölteni youtube-ról?
-
belashx
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem ey Ugoos AM6 Plus.t, ami még szállítás alatt van.
Addig is szeretném kideríteni, hogy mi módon lehet rávarázsolni a gyári dualboot-os firmware-t, mert az oldalukon található infó számomra nem egyértelmű. Gondolom alapból nem ez van rajta.
Melyik verziót kell letöltenem? Megy OTA is, vagy mindenképp kell az USB male-male kábel? (Ilyet is rendeltem, de mire az megjön...)Ha valaki tud ezzel kapcsolatban bármit is, ne tartsa magában.
Köszönöm! -
stigma
addikt
válasz
ferensz #80128 üzenetére
Hi, köszi a segítséget, egyenlőre nem kell.
Mindhárom Media server-t ismerem (plex,emby,Jellifin), Nas-ra felpakoltam a Plex-et gyorsan és be is szinkronizáltam.
Másik boxomra feltettem a Emby beta 1.0.9-es addon , hétvégén kipróbálom milyen.Ha esetleg mégis szükségem lenne rá, hogy lássam keresni foglak.
-
cof
veterán
-
blakey
titán
válasz
stigma #80120 üzenetére
Más de hasonló az Embyhez. Embynél a legnagyobb gond az hosszú "öü" ami kalapos a legtöbb letöltőtt felirat esetében, ez Plexnél nem gond, jó a kódolás. Szkennelési hibákat nem tapasztalok, Embynél nekem is volt az általad leírt hiba, de az már régen volt. A frissítések, javítások sokkal sűrűbben jönnek Plexre. A többi különbséget meg látni fogod, lehet, hogy nem jön be. Nekem egyikkel sincs különösebb bajom ha jól működik. A feliratok rosszabb kezelése nálam sajnos elég komoly hibának számít.
-
stigma
addikt
válasz
Imi1981 #80117 üzenetére
Hi, köszi az infot.
1,5 éve használok emby server + CE emby addont eddig bajom nem volt vele, igaz asszony török sorozatainál volt alegtöbb bajom.Mappa scannelés volt, CE by addonban a manage libary esetén update libary és repair libary megoldott a gondomat de 1-2 hete az sem tökéletes, pedig semmit nem frissítettem.
Azért köszi az infót.
-
Imi1981
veterán
válasz
stigma #80113 üzenetére
Én emby kodi addont használom és nekem nincs gondom vele. Nagyon jól működik.
Arra gondoltál, hogy letöltesz egy filmet és az emby szerver nem jeleníti meg? Egyszer volt ilyen nálam is de ez plexnél is előfordult. Annyit csináltam, hogy könyvtár beolvasása és utána jó lett. -
ztsoft
őstag
válasz
DoItYourself #80098 üzenetére
Ha már szóba került, még van egy csavar benne, hogy ne legyen ennyire egyszerű.
A Mbit/s az a decimal (10-es számrendszer) jele, helyesen az informatikában a Mibit/s (binary, 2-es számrendszer) lenne. Ugyan ez van byte vonatkozásában is. A linkelt oldalon a "Conversion table" táblázat jól szemlélteti a különbséget.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
CE alatt használ valaki Emby addon-t a filmek/sorozatok lejátszására?
Tökéletesen működik az új tartalomra szinkronizálása?Nálam mostanában (2-3 hete) nem kóser valami:
- Khadas VIM3L : CE 9.2.5, Emby 1.0.6-os Addon fenn, asszem emby-t használok nem embycon addon.
- NAS : openmediavault 5, Docker, Emby 4.5.2.0 verzió.Azt vettem észre amit letöltök nem mindig szinkronizálódik, pedig a neve stimmel, vagy 1 karakter eltérés van:
- Filmek esetén a filmnev.ev.ripneve.mkv miatt volt gond, ami több restart és mappaátnevezés után beolvasta az új mappát.
- Sorozat esetén ha hibásan lett kitöltve pl: sorozatneve 720.mkv , tehát ha a p petü hiányzott akkor nem olvassa be rendesen.Tapasztalt valaki ilyen jellegű hibát?
Napokban a NAS-o lévő Emby Server-t frissítem, ahogy nézem újabb app nincs (1.0.6), viszont gondolkodom erősen, hogy a Jellyfin-re átáljak.
Open source, kb Emby Server + CE addon is van.Jellifin jó/rossz tapasztalatok?
-
Jahno
veterán
válasz
Beni2360 #80108 üzenetére
Most is abból indult ki, hogy nincs rajt pöcök és kimozdul, szóval az a dugasz mozog. Ha nem pont rá való dugó van és még gyengébb is, meg néha picit mozog, akkor pld. pont attól. Akadt pár X akta a múltban, dugónál főleg, ha mozog. Néha én is gányoltam tartósakat, de itt az ér vastagsága sem mindegy, néha csak hibát generál amit nem veszel észre és kijavítja a switch, aztán ott állásában vetemedik, nagyfrekis jelek mászkálnak, elfárad, oszt majd nem tudja annyira javítani a switch.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok megjött a légegerem (Gi 20 Pro) miként tudom összepárosítani a bekapcsoló gombot?
-
Jahno
veterán
válasz
Csabi1984 #80102 üzenetére
És kinek van hozzá jó fogója odahaza :-O
Dugó ugyanaz, van odahaza AWG 23-24, 28, 30 meg mindenféle típusú kábelre is. Átlag közértbe beesik, kap "valamit", ami kevésbé márkás ergó még a méretében is vacak, de a boltos sincs képben vele, hogy mindegyik kábelre minimum 3 féle dugó akad, az már alapban 6 és nem biztos, hogy eltalálja a jót.
Ez pld. házilag szerelhető, de az ára nem tetszetős:
Én meg max. falikábelezek, teszek ilyen betétet a végére:
és mehet bele a gyárilag nyomott UTP és akkor az jó lesz. De lehet csak azért szőrözök, mert túl sok papírom van róla Rittől a HuberSuhnerig, tán csak a Systimax vizsga nem lett meg és jobb helyeken még így sem engedtek kézzel gyártott kábeleket használni. Lehet nem véletlenül, holott tudom mi az AWG23 és 30 közti különbség.
-
Jahno
veterán
válasz
DoItYourself #80098 üzenetére
Én nem akartam bogozni, de legjobb kiírni.
-
blakey
titán
pixta78 hsz-ére reagáltam, arra írtam, hogy az a sebesség teljesen rendben van és ott MB szerepel. Technoman hsz-énél csak a kábel típusára válaszoltam, hogy cat5e-től felfelé bármi jó, de igazából a cat5e is bőven elég. szóval engem ne keverjetek bele a buliba, mert nem néztem rosszul az adatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Everest / AIDA64 topik
- Synology NAS
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Medence topik
- Jövedelem
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Apple iMAC 24" M3 8/256 Green
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Garis Komplett PC eladó!/4060Ti/5600G/16GB/500GB
- HP Omen i7-8700K, GTX 1050Ti 4Gb, WiFi, Bluetooth
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest