- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
válasz
Beni2360 #83198 üzenetére
Nálam a rendszer hasonlóan áll fel.
2 db médiabox, xbox series-x, bluray player amik mennek az AVR-be majd onnan a TV-be.
Bekapcsolás: TV utána AVR (ami bekapcsolja a CE-s GT-Kinget is független mi az avr-en a bemenet, mert az erősítő egyben áramtalanítja is ezt a boxot kikapcsoláskor).
Aztán amikor kell, bekapcsolom az Nvidia Shield pro média boxot.
Így jó a kép mindig. -
Beni2360
félisten
válasz
blakey #83195 üzenetére
Nálam a rendszer így áll fel.
2 db médiabox +1 db IPTV box amik mennek az AVR-be majd onnan a TV-be.
Bekapcsolás: TV + IPTV box amit az AVR kikapcsolt állapotban engedi át az adást.
Aztán amikor kell bekapcs X96 média box és az a HDMI még nincs az élő láncban ami az AVR-be megy és mindig jó amikor átkapcsolom. -
mpo
veterán
Köszönöm mindenkinek, majd jelzem, hogy megjavult.
-
Dolphine
addikt
Előbb a Denon, utána a Minix. Nagyon úgy tűnik, hogy a Minix ha előbb bekapcsol, akkor időben kiküldi a megfelelő jelet, amit az AVR "későn vesz észre" (amikor kattan egyet akkor aktív), így rossz jelet küld a TV-nek és ezért lehet rossz a felbontás.
Nekem is a sorrend variálást javasolták ugyanezen hiba miatt. -
Truman
senior tag
Egy újabb furcsa CE működés, csak érdekeségképpen...
Szóval miután sikerült helyreállítanom az Androidot, mondom kipróbálom a microSD -ről való boot -olást, hátha ezúttal működni fog. Hát nem működött, mondom akkor bebootolom a CE -t pen drive -ról, arról már ment, mint régen. Igen ám, közben az SD -t, amin a CE volt a foglalatban felejtettem.
Miután kiadtam megint az ceemmc -x parancsot, ami ezúttal működött, örültem neki milyen gyorsan boot -ol a CE belső tárolóról, 20 másodperc se volt, ez a korábbi 1 perc 20 másodperchez képest rakéta sebesség. Beállítottam mindent a CE -n, távirányító, kijelző stb. Akkor vettem észre hogy az SD a foglaltba van, na mondom akkor a kiveszem. De a következő boot már megint ugyan olyan lassú volt mint korábban. Ja és minden beállításom elveszett, de a CE ugyan úgy gond nélkül indult. Mintha a belső tárolón lévő és a microSD -n lévő CE rendszert egyszerre használta volna. -
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #83186 üzenetére
Köszi! Én először a 4.4 pont szerint 4GB-hoz, 4x akkorát, 557 842 432-őt állítottam be, de akkor is akadt. Idáig nem volt gond, 4K-s filmeknél is ha beletekerek, azonnal folytatja. Wifin, Asus 65P-n keresztül. Csak ezzel a Jelly Fish-el volt gond. Mondjuk lehet nincs is 400Mbps-os film, csak tesztben. Egyébként lehet, hogy a box nem bírja, mert wifin 66MB/s-el tudok másolni laptopra.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
nfsu17 #83175 üzenetére
Köszi! Ez is mehetne az összefoglalóba.
Nem is tudtam erről a gombról, nem is használtam az X96Max távját csak bekapcsolásra. Gondolom programozni is lehet, csak meg kell keresni a Keymap Editorban, hol van a context menü.
Nekem idáig semmi gondom nem volt wifin keresztül, csak a 400Mbps Jelly Fish akadt. Gondoltam kipróbálok valami maximumot, 1GB-ot foglal a RAM-ból, de így is akad, ráadásul a 140Mbps is, amivel idáig nem volt gond. Lehet ezen valamit javítani, vagy tényleg felesleges az advancedsettings.xml, NG készülékeken. Olvastam valahol, hogy azokon már nem kell.
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>1000000000</memorysize>
<readfactor>20</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>Sajátgépen keresztül léptem be a box-ra, kivágtam a fájlt, újraindítás után ezt kaptam.
Gondoltam kezdhetem az egészet újratelepíteni, de szerencsére ki-be kapcsolástól megjavult.Sanyesz. ezzel sokat szívtam régebben, hogy nem állt le a HDD a boxal együtt, Csicsóka megoldotta, de nem ezzel hanem később. Be is írtam, hogy ezzel működik, csak már nem tudom, hogy mikor.
-
Sanyesz.
őstag
Az összefoglaló 68. pontjában van említés a küldő HDD lekapcsolásáról. Ezt a beállítást a gyakorlatban hogyan kell kivitelezni? Nem vagyok otthon Linux-ban.
-
-
esicyhun
tag
Az X96 Max Plus boxomat az istennek sem tudom memóriakártyáról bebootoltatni. Milyen kártya, és főleg mekkora ajánlott hozzá?
Samsung Evo plus 32 Gb-ost nem látja, a recovery menü jön be, mintha kártya sem lenne az sd foglalatban. Egy régi 4 Gb-oson pedig hibát ír ki a CoreElec bootolás közben. Android alatt működnek.
Rufussal írom őket, egy 8 Gb-os és 64 Gb-os pendrájvról megy a CoreElec, de az elfoglal egy USB-t.
Vennék memóriakártyát, de milyet? Egy 8 vagy 16 Gb-osra gondoltam max. Ki milyennel használja?
Köszönöm a segítséget, üdv.
-
mpo
veterán
A Minix Neo U9-H-n a CE 9.2.7 van, SD Card-on.
Bekapcsolom és már látszik a bejelentkező képernyőn, hogy rossz a felbontás.
Belépek, majd újraindítás.
Újraindulás után meg jó.
Hol keressem a hibát? -
nfsu17
veterán
válasz
pinnacle #83174 üzenetére
Ha megy a videó...context menü (nálam ez a három vízszintes vonal a távon) és ott lesz bal oldalt:
Ismétlés: ki, mind, egySanyesz
Jó 1.5 gb-al több lenne a szabad ramra az ideális. Bár ugye nem tudom mi futott ekkor a háttérben. Értelemszerűen ha lehet semmi extra ne fusson
-
pinnacle
nagyúr
válasz
DoItYourself #83162 üzenetére
Köszi! CE-n nem lehet már beállítani? Egyébként nem itt volt a lehetőség, hogy mit csináljon, folytassa, leállítsa, ismételje?
-
Truman
senior tag
válasz
Csabi1984 #83170 üzenetére
Fogós kérdés. Én szétszedtem és a nyákon lévő matricából következtettem ki. Meg az egyik fórum társ is Q2 -t tippelt. Így is megijedtem, mert az első indítás rohadt lassú volt. Percekig csak a boot logót láttam, na mondom ez tégla lett.
Nézd meg a címkét szerintem. Ha gigabites a LAN, akkor 4-ből a 100 -as végű már ki is esett. -
kutga
félisten
válasz
DoItYourself #83161 üzenetére
Jajj de jó azt legalább ismeri.
-
Met
nagyúr
Elszaladtam az alzába vettem másik 32 gigás kártyát hogy kizárjam annak a hibáját.
Megcsináltam a költözést Win32Disk Imager-el viszont az új kártya kisebb.
A régi 512 MB használt 170,31 MB fat 16, 29,31 MB használt 1,26 MB ext4
Az új 512 MB használt 170,31 MB fat 16, 29,22 MB használt 1,17 MB ext4Az új kártyával el sem indul a box file corruption hiba miatt. Automatikus javítás nem tudja javítani.
A Win32Disk Imager-el készített iso-t kiírtam Rufus-szal is a kártyára de az eredmény ugyan az.
Más ötlet a költözésre?62h. LibreELEC/CoreELEC költöztetés új SD kártyára
62h0: parancssoros mentés az Android partícióra, majd visszatöltés onnan. Ez kizárt
62h1: a Kodi Backup addon-al készíthetsz mentést, amit az új rendszerbe visszatölthetsz. Ez elment mindent? Beállítások, pluginek és azok beállításai stb.
62h2: azonos kapacitású SD kártyák esetén a Win32Disk Imager-el is átmásolhatod a teljes rendszert. Ez nem sikerült.
62h3: egy USB-s kártyaolvasó segítségével a boxon is megoldható a másolás SSH-n keresztül. Ez kizárt -
Csabi1984
addikt
Sziasztok azt hiszem szépen kinyírtam S905X3--as készülékem Android részét
Puttyal bemásoltattam a ceemmc -x parancsot megkérdezte, hogy akarom mondtam, hogy Yes.
kiválasztottam az1. lehetősége SD or Pendrive.
Valahogy visszalehet tenni az Androidot?
-
-
pinnacle
nagyúr
CE-n be lehet azt állítani, hogy egy videót folyamatosan ismételjen? Nem volt ilyen lehetőség régebben? Mintha valaki kérdezte volna, hogy az üzletében állandóan menjen valami reklám.
-
ORCA58
addikt
-
krealon
veterán
válasz
Truman #83155 üzenetére
"Viszont lenne még egy 100 FT -os kérdésem, annak aki használta már ceemmc -x parancsot a CE / Android dual boot érdekében. Tehát hogy indul a rendszer utána?
Tehát teljesen áramtalanított állapot, bedugom a konnektorba és a CE fog indulni?"Igen.
"És utána hogy fogom indítani az Androidot"
A Power menubol "Reboot from eMMC/NAND"
"majd Android alól újra a CE -t?"
Reboot vagy ki-, bekapcsolas.
Vagyis pont ugyanugy, mint SD kartya / Pendrive hasznalata eseten.. -
Truman
senior tag
Viszont lenne még egy 100 FT -os kérdésem, annak aki használta már ceemmc -x parancsot a CE / Android dual boot érdekében. Tehát hogy indul a rendszer utána?
Tehát teljesen áramtalanított állapot, bedugom a konnektorba és a CE fog indulni? És utána hogy fogom indítani az Androidot, majd Android alól újra a CE -t? -
gyűrű
addikt
Belső emmc-ről mindenkinek lassú a boot, ez régen is így volt. Nekem az akkori mérés után egyszer emmc-re téve is fél perc körüli lett. A 9-12 mp az nem nagy különbség. A GT-Kingen semmi gyorsulást nem vettem észre amikor belsőn volt, viszont a boot miatt maradt az usb3 pendrive, mert mindig kikapcsolom. Így megy már régóta és ez nem is fog nálam változni. Nem is érdekel azóta sem a belsős téma.
-
Truman
senior tag
válasz
Truman #82867 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült visszaállítanom az Androidot a belső tárolóra az Amlogic USB Burning Tool -al.
Lehet én voltam tájékozatlan, meg itt se mondta senki, de miután Start -ot nyomom a programban, de még mielőtt csatlakoztatom az USB A-A kábelt bizony a reset gombot is tartani kell.
Igaz, ez nem az a droid, mint ami fent volt gyárilag, de ez volt az egyetlen minek a nevébe benne a Q2 így csak ezt mertem felrakni. Amúgy stabil (eddig) és minden működik. Persze a Reboot to Libreelec app, és az microSD -ről való boot -olás ugyan úgy nem megy, de szerintem ez a BOX -om sajátossága.
Akit esetleg érdekel, vagy így járt ahogy én, és szeretne működő Androidot innen töltöttem le a képfájlt. -
Met
nagyúr
Mostanában előjött az X96 mini-vel is az a probléma ami a sima X96-al is, ugyan úgy kb. egy év után.
Bekapcsol de nem ad képet csak jelet.
A tv nem írja ki hogy nincs jel, csak miután kikapcsolom a box-ot.
Ez milyen hiba?
A másik boxnál próbáltuk másik tápról mert az volt a gyanú hogy az haldoklik, de annál nem használt. -
bzs73
őstag
válasz
nfsu17 #83142 üzenetére
Ahogy visszaolvastam, igaz azok a méregetések 2019.09.27 körüli időkben, 10-15mp indulások voltak. Épp most néztem gyűrű kollégának is gt kng, ugyan ez a samu 32gb pen, és 11mp start. Csak hogy nálam nincs rendben valami az indulással, vagy azóta ennyit lassult a boot idő. Meg ami furcsa hogy sd elég lassú azért, gyári sd, ami a gt kingel jött, és 1-2 mp-el még gyorsabban is bootol, mint usb3-ról, vagy belsőröl. Belsőre puttyval tettem fel, úgy hogy droid is megmaradt.
Ill még azt jól látom hogy gt kingre csak 1 dtb.img van? mert eleinte 2 volt, mert van ebből is reva, és b. Az a a visszavett órájelű, 1.8ghz-en megy, a b a 2.2ghz-es. Nekem a b van, wifi6-al, de device_trees mappában csak 1 féle gt kinges fájl van. régebben 2 volt.
-
nfsu17
veterán
Én egyszer tudtam a nullanapos boxomon 17s-ot egy lassú sd kártyával. Máig nem tudom, hogy jött össze, mert utána már lassult, ahogy jöttek a frissítések...belakások.
Most az X96 belsőről 27s körül megy, meg gyors kártyáról is. 32GBos.
A 64GB-os X99 meg 45s körül belsőről
Ez a 15s combosnak néz ki -
bzs73
őstag
Üdv!
Olvastam vissza,annak idején méregettetek. Néztem az indulási számokat, most nálam ez elég lassú. Nem tudom miért. Gt king, és ez belsőre másolva, dualboot-ban. 26mp. Az sd kártyáról, ami elvileg jóval lassabb 24mp,, usb3-ról, 32gb-os samu pen-ről, ami 200 MB/s olvasást tud ugyanígy 24-25mp. sd-ről és pen-ről ce 2.7 ment, belsőn mátrix rc2. Valami nem jól van szerintem.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
DoItYourself #83129 üzenetére
Ez is benne van a pakliban. Már nyitottam ticketet a GeekBuyingnál, reagáltak is rá. Most azt kellene bizonyítanom, hogy valóban csak 2GB-os a box. Viszont hitelt érdemlően ezt nem tudom bemutatni.
Az nem hinném, hogy perdöntő érv lenne, hogy a CoreElec csak a 2g-s DTB-vel működik#83119 csubby és #83120 FingR86: CEC-t kikapcsoltam, tesztelem, hogy javul-e a helyzet.
-
FingR86
őstag
válasz
esicyhun #83134 üzenetére
nekem még egy X2-es verzió van. és ahogy említettem közel 2 éve megy folyamatosan.
12K volt anno. Ha be is döglene most azonnal, akkor is évi 6K-ba volt és soha semmi bajom nem volt vele, még úgy sem h nem kapcsoltam ki egy pillanatra sem, se alvó állapot se semmi. A fogyasztása meg kb 0. Állíts be te is torrent klienst rajta és akkor összekötöd a kellemeset a hasznossal. Nem hiába fut állandóan. -
esicyhun
tag
válasz
FingR86 #83133 üzenetére
Csak teszt jelleggel csináltam, dehogy akarom ki-be húzogatni. Illetve majd memóriakártyát használok, hogy az usb szabad maradjon. A HDR jelenséget ettől függetlenül eléggé érdekesnek tartom. Illetve számítok arra, hogy ha sokáig nem bootoltatom be az androidot, vissza fog állni. Másik boxon is a felbontás beállítás visszaáll droidon maxra, ha nem indítom el időnként a rendszert (ez egy Alfawise H96 Pro+).
Kikapcsolni mindig kikapcsolom a boxokat, még egyetlen egy elektronikai eszköznél sem tapasztaltam, hogy ne döglött volna be valami, ha folyamatosan megy hosszú ideig, újraindítás nélkül. A másik boxomon például nem lesz vezetékes net pár nap után, csak teljes áramtalanítás segít, és ez a hiba az alvó állapot használatával jelentkezik. A harmadik boxomon meg szaggat a streaming, ha ugyanígy megy egy hetet újraindítás nélkül. Véleményem szerint elég kis gagyi eszközök ezek, nagyon nem 7/24-es használatra vannak tervezve.
Persze ezért az árért nem is várok többet.
-
-
esicyhun
tag
válasz
FingR86 #83076 üzenetére
Köszi a választ, ezt néztem, alapból ki van kapcsolva és nálam is így van, mégis minden HDR-ben megy.
Közben sikerült beállítani, eléggé nyakatekert a dolog, szerintem én egyedi boxot kaptam.
A lényeg: valami marketing vagy nem tudom milyen őrület miatt, az én boxomon a HDR mindig megy alapból. Már a boot képernyő is HDR. Fura volt, hogy az android nem rootolt, ilyen kínai boxom még nem volt. Memória és net rendben vannak amúgy. (4/32, 1000)
Szóval ahogy meg tudtam oldani:
Bebootol szépen a CoreElec, már a boot rész is HDR. A tonemappingot hiába kapcsolgatom, hatástalan, off/on/auto állásban is mindig megy a HDR. A CoreElec menüjéből visszabootoltam androidra, ott a kijelzőfelbontás beállítás alatt van a HDR mód kapcsoló: always on/adaptive. Persze, hogy always on-on volt. Ezt átállítottam adaptivera, reboot, bejön a CoreElec és minden rendben. Innentől kezdve a box nem írja felül a CoreElec tonemapping beállításait, működik ahogy kell. Leállítás után is megmarad.
Ha viszont kihúzom a pendrájvot, amiről megy a CoreElec, és a kis mikrokapcsolóval bootolok be újra, akkor ezt az egészet újra be kell állítanom.
Fura, hogy másnak nincs ilyen problémája? Nem létezik, hogy csak nálam jelentkezik. LG TV-m van.
Valaki, aki sokkal jobban ért hozzá tud erre magyarázatot adni? Egy android rendszerbeli beállítás miért befolyásolja a CoreElec működését?
Amúgy a box szuper, melegszik ugyan, de majd fabrikálok rá hűtést.
-
kőbaltás
tag
Sziasztok 👋
Segítséget szeretnék kérni!
Remélem most már jó helyen járok, mert egy másik topicban, csak a boxokról voltak hozzászólások.
Egy H96Max Plus tv boxot használok (kb.:fél éve) és nem régiben előjött egy probléma. Nevezetesen, ha bármit szeretnék a keresőbe beírni felugrik a ,,Google mikrofon" jel a képernyő alsó harmadában, teljes szélességben. Ez ott is marad míg a beállítások között, az alkalmazások > engedélyek > mikrofon > Google, ki nem kapcsolom. Légegér van, null keyboard-ot használom.
Mit kéne tennem, hogy ne ugorjon fel ez a kép!?
Olvastam a téma összefoglalót (na nem mintha mindent megértettem volna) de a KODI app esetleg megoldás lenne?
[kép] [kép] [kép]
A segítséget előre is köszönöm szépen!
További szép estét mindenkinek! -
tobias40
veterán
Melyik box-al megy 1080p-ben a Netflix,szaggatás nélkül?
Projectorhoz kellene és ha lehet CE-et futtató gép kellene de minden megoldás érdekel.. -
Sanyesz.
őstag
válasz
FingR86 #83114 üzenetére
Ezt a részét próbáltam, nem hasalt el, de gyakorlatilag azonnal fel is szabadította a memóriát.
Egyelőre ennyi.A CE amúgy tökéletesen működik a 2g-s DTB-vel, nálam egy 16GB-os kártyán van és már van előlapi kijelzésem is.
Ami viszont kifejezetten bosszant, hogy a CE alatt a lekapcsolt box rendre beindul és átkapcsolja "magára" a TV-t. Az már világos, hogy nem az USB portokra dugott eszközök ébresztik fel, de vajon mi? -
nfsu17
veterán
válasz
Sanyesz. #83110 üzenetére
Nincs kedved kipróbálni egy régebbi CE verziót? Nem mintha az újak nem lennének jók, de hátha valami még más volt azokban. Pl. azt, amivel én kezdtem anno tavaly.
[link]
Légyszi ne gyertek azzal, hogy ilyen hülyeséget, hisz már mátrix van, meg....csak próbálok ötletelni...mert a fakedevice tesztre amúgy sem reagált.sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb
És akkor ugye ezzel.
-
krealon
veterán
-
krealon
veterán
válasz
Sanyesz. #83103 üzenetére
K4B4G0446D egy 4 gigabites (Gb) DDR3L memoria chip.
4 gigabyte (GB) -hoz 8 darabra van szukseg belole.
Ha megvan a 8 IC az alaplapon (a nyak mindket oldalan szokott lenni, ha 8 db van felhasznalva), akkor lehet, hogy modositani kell a dtb-t a korrekt RAM kezeleshez. -
Nerazim
őstag
Udv!
Az mitol lehet, hogy penre kiirok egy AE-t ami rendben vegig is megy hiba uzi nelkul aztan a pent nem ismeri fel a Win10, ha kihuzom es visszadugom akkot se. Win32 es Balena Etcherrel is probaltam, elobbinel 7zip el kitomoritettem elotte. A legelso kiiriaskor sikerult logoig eljutnom de utana mar nem. Ugyanaz a dtb kell AE ala mint CE ala? Probaltam az AE sajatjat de csak logo jott be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest