Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• carl18

addikt

válasz #90211072 #1687 üzenetére

Időtállóság alatt azt értettem, 16 mag nyilván tovább lesz elég mint 8-10. Igen játékok alatt processzor limites szituációban néha még van egy kis előnye az intelnek. De erre rájátszik az is a mai játékok nem dolgoztatják meg a 24-32 szálat. Ez nem a 3900X-3950X hibája , de cinebench alatt például rögtön elöjön a cpu valódi ereje ami képes befogni ezt a hatalmas erőt! :)
    A Ryzen 2017 óta van piacon, igen is nagy teljesitmény hogy alig 3 év alatt ide jutottak. ( Mondom ezt úgy hogy intelt használtam 15 évig)
    Még 2015-ben havernak összeraktam egy FX Platformos gépet(FX 6300) de teszteltem és akkor is oda jutottam nem éri meg az árát.
    Most a Ryzen teljesen más szint végre, és még jön a 4000 széria is idén.
    Intel 9900-10900K itthon elég drága + Borzalmasan melegszik.
    Egyáltalán nem éri meg a 3900X fényében, te meg csak odáig jutottál processzor vásárlásnál hogy melyik tud több fps-t. ( FPS huszár)
    Egy pár év múlva mikor a játékok profitálnak a több magból majd jobban lehet érezni a különbséget!

Én Januárba váltottam, a meglévő 8 éves platformot Ivy Bridge I5-3470-et váltottam. Nem a teljesitménye volt kevés, csak régi volt és újitani akartam. Elsőnek Ryzen 1200-at, Zen 1400, végül Ryzen 5 1600-at választottam. 29E volt 3 év garanciával.
    Intelnél ennyiért csak 4 magot kaptam volna, én meg elérhető áron kaptam 6 mag 12 szálat, szóval nem mindegy mit kap az ember a pénzéért!

Aktív témák