- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Két méretben debütált a Samsung Galaxy S10 FE, a nagyobbik nagyobb lett
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz
Steve198310 #51806 üzenetére
Köszönöm!
Sokat vaciláltam, de meg lettem győzve végül!
-
Pala
veterán
válasz
Steve198310 #51803 üzenetére
Köszönöm a megerősítést!
Igazándiból azért kérdeztem rá, mert korábban nem egy fórumon olvasgattam képet nem adó, "szürkehalálos" (vagy nem is tudom hogyan nevezték ott) Radeonokról, még amikor 7850/7870-nek hívták ezeket. Nem tudom, hogy ilyen jellegű hibák és elhalálozások mennyire gyakoriak mostanság ezeknél a kártyáknál. Emiatt szemezgettem EVGA GTX760-nal is, aminél "tuti", hogy nincs ilyen probléma (persze hogyne lehetne, mindenki belenyúlhat), de azért az mégiscsak 15-20k-val többe kerül, és annyival talán nem gyorsabb. A Toxicot 58k-ért láttam, és ennyit én ki is adnék érte. Ha van netán hangja, engem nem zavar 2db SLI-be kötött referencia GTX470 után.
Az dupla hajszárító volt, és én kifejezetten élveztem, mikor felsüvített, tudtam, hogy igen, működik a gép!
A hőmérséklet persze legyen rendben, de a hang az nem oszt, nem szoroz.
-
Pala
veterán
Sziasztok!
Melyik 270X számít a legjobb minőségűnek, ha lehet így kérdezni? Ami a felh. tapasztalatok alapján a legmegbízhatóbb darab!? Sapphire Toxic-kal szemezgetek, vagy valamelyik Asus-szal, de látom, elég sokféle változat van a piacon.
-
Pala
veterán
válasz
->Raizen<- #12964 üzenetére
Úgy általában véve semmire se jó a 3D Mark, mégis mindenki a pontokra van rábuzulva.
Ez egy nagy presztízsprogram, amivel úgy "kábé" be lehet határolni a rendszer teljesítményét.
-
Pala
veterán
válasz
Alpachino #12572 üzenetére
Ez a hűtés a refre hajaz, talán kicsit nagyobb a ventije és csendesebb, valamint a refhez hasonlóan kifújja hátul a meleget. Eredetileg ilyet kártyát szerettem volna venni (aztén végül 7970 lett), azóta már találkoztam is vele és teljesen rendben van.
Ha tehetném, most kettőt bepakolnék belőle....ilyen áron lopás!
Dealer95: Ha DualX-es, azzal nincs tapasztalatom, de gondolom az is teszi a dolgát.
-
Pala
veterán
válasz
DroiDMester #12568 üzenetére
Ami azt illeti, 71k-ért ez tényleg bomba vétel!
-
Pala
veterán
válasz
Alpachino #12455 üzenetére
Igazából az az egész oldal egy nagy gané úgy ahogy van...
Akkor már inkább az Anandtech tesztjei. Bár ezeket sem frissítik rendszeresen, de legalább ad valami támpontot.
-
Pala
veterán
válasz
Attix82 #12351 üzenetére
Ott sincs nagy eltérés közöttük, de függ attól is, milyen környezetben tesztelnek (mármint a játékon belül).
Egyébként az ilyen grafikonoknál sokkal többet jelent az, hogyha látja az ember futni a játékot. Én láttam 7950-en, és abszolút korrektül futott Full HD-ban maxon, csak az MSAA-t kell eltüntetni róla.
-
Pala
veterán
válasz
->Raizen<- #12278 üzenetére
Az Afterburner vram-monitorozása csak egy "erős tipp" a program részéről.
-
Pala
veterán
válasz
csucsbicep #10716 üzenetére
Meg alaplap fronton a Big Bang...
Jelen pillanatban az MSI az egyik legmegbízhatóbb gyártó.
-
Pala
veterán
válasz
->Raizen<- #10700 üzenetére
Nem gyenge... de mondjuk a képeket elnézegetve valamennyire jogos is, már ha valóban így néz ki játék közben! Merthogy elég ütősnek tűnik.
-
Pala
veterán
(Na ennek nem fogod hallani a hangját, abban biztos lehetsz!
)
-
Pala
veterán
válasz
DroiDMester #7939 üzenetére
Értem. És mire szeretnél újítani?
Ár/érték arányban nemigen van a 7800-asoknál jobb kártya a piacon, bár ha a dolognak ez a része nem vág padlóhoz, akkor a határ a csillagos ég!
-
Pala
veterán
válasz
DroiDMester #7930 üzenetére
Miért adod el a karidat?
Ahogy látom, elég tuningos példányod van...
-
Pala
veterán
válasz
kockaharcos #7702 üzenetére
Húzd még picit tovább azt a procit! Nem hiszem el, hogy a Mugen ne bírná.
-
Pala
veterán
válasz
kerekfej #7489 üzenetére
A matek gondolom nem az erősséged.
Legalábbis a százalékszámítás biztosan nem.(Bocs, nem bántani akarlak, de ez a grafikon a 650Ti-t veszi 100%-nak, és nem a 7850-et)
A 7850 mellett 126% szerepel, ha ezt akarod alapul venni, akkor el kell osztanod 1.26-tal a 144%-ot és megkapod, hogy mennyivel gyorsabb a 7870.
-
-
Pala
veterán
válasz
csucsbicep #7128 üzenetére
Ma este jön még egy "stabilabb béta" verzió, amiben állítólag néhány bug kijavításra kerül (nekem ugyan tökéletesen muzsikál ez is, de pár embernél volt fagyás, stb.). Mindenesetre valóban ígéretes, és most szemmel látható előnyökről beszélünk, nem csak 1-2%-os változásokból, amiket dokumentál az ember, oszt' jóvan.
-
Pala
veterán
Mégiscsak eljött a "csodadriver"?
Az meg külön jó pont, hogy az architektúra már lassacskán 1 éves lesz, és ennyi idő után is ekkora pluszt ki tudnak sajtolni a 7000-es szériából, pusztán egy driverrel!
Alpachino: Ez most pontosan a 7970 szintje (mármint az új driverrel az alapórajeles 7970 (nem GHz edition, hanem a sima) is 8600 pont körül hoz, épp most mértem meg.)
-
Pala
veterán
Ott is ilyen mértékű, olykor még nagyobb.
Nemigen szoktam benchmarkokkal példálózni, de 12.8-as driverrel 3DM11 Performance módban 8000-8100 pont körül kaptam (7970 alapórajeles eredmény), 12.11-re váltás után 8700 lett belőle.Minden kártya majdnem egy lépcsőfokot feljebb ugrott!
-
Pala
veterán
válasz
csucsbicep #7096 üzenetére
Kíváncsi vagyok 7800-asokkal mit hoz.
Elvileg az egész 7000-es széria gyorsul tőle.
-
Pala
veterán
válasz
seederking #6753 üzenetére
8-10 mi? Ha euro, ha igen. Ha 8-10 ezer Ft, akkor nem.
-
Pala
veterán
válasz
DroiDMester #6321 üzenetére
Ezt csak alátámasztani tudom. Megnéztem a ramokat 1375-ön és 1575-ön is (7970-em van, de ez most mindegy, mert ugyanaz a tapasztalat), gyakorlatilag nincs értékelhető különbség. Sőt, még ha elkezdem csökkenteni a ram-órajelet a gyári érték alá, egy ideig akkor sincs látható teljesítménycsökkenés (!). Szval tényleg kár gyötörni őket.
-
Pala
veterán
válasz
DroiDMester #6266 üzenetére
Fel kell egyáltalán telepíteni a CCC-t?
Mármint...úgy értem, ha az ég világon semmi funkciót nem használok benne, az órajeleket meg Afterburnerrel állítom, akkor elvileg gond nélkül letörölhetem, igaz?
Vagy esetleg valamihez nélkülözhetetlen?
-
Pala
veterán
válasz
csucsbicep #5719 üzenetére
No, akkor nem csak én látok "rémeket", hanem tényleg működik.
Inkább arra lennék kíváncsi, hogy akinek nem, annak hogyhogy nem!?
-
Pala
veterán
válasz
DroiDMester #5690 üzenetére
"Gyári VID alá NEM tudod feszelni! (a tweak progik ugyan lejjebb veszik látszólag de valóságban nem megy lejjebb a GPU fesz!)"
Ez számomra érdekes. A 6870-es topikban is írta valaki, hogy állítólag nem lehet lejjebb venni a feszt. Nos, nekem ugyan 7970-em van, de lejjebb tudom venni Afterburnerrel gond nélkül. És nem is csak látszólag. Ezt onnan gondolom, hogyha egy adott gpu-órajel mellett szépen elkezdem csökkenteni a feszt, akkor egy bizonyos szint alatt már rendszeresen kifagynak a játékok és mindenféle képhibák jönnek elő (bár inkább a fagyás jön elő + reseteli magát a kártya alapállapotba). Arról nem is beszélve, hogy a feszcsökkentéssel folyamatosan csökken a gpu hőmérséklete is azonos ventiszabályozás mellett.
Akárhogy is vakarom a fejem, nekem űgy tűnik, hogy működik a dolog.
-
Pala
veterán
válasz
csucsbicep #5622 üzenetére
Már 50k alatt lehet kapni 23"-os ISP-paneles Dell moncsikat (újonnan); bár ez nem kevés pénz, de ha egyszer rászánod magad, inkább ilyet érdemes, mint valami TN-es szutykot nem sokkal olcsóbban.
A nagy natív felbontású monitornak azért megvan a maga "hátulütője" is, ha lehet ilyet mondani: folyamatosan erős vga-ra van szükséged, ha ugyanazt a teljesítmény akarod. Én is emiatt szívok most az 1920x1200-zal.
-
Pala
veterán
Na igen...nem tudom a dolog jogi hátterét (hogy őszinte legyek, nem is érdekel), de ha egyszer x összegért megrendelek y terméket és véglegesítem a rendelést, akkor mindkét félnek illene magát tartania a benne foglaltakhoz. Ha egyszer 61k-ért rendeltem meg, akkor annyiért is szeretném megvenni. Ha menet közben árat emelnek, akkor ennyi erővel én is megtehetném, hogy odamegyek, és egy kategóriával erősebb vga-t kérek ugyanazért a pénzért... tuti néznének nagyot! Pedig ez kb. ugyanaz a viselkedés lenne, csak a másik oldalról.
-
Pala
veterán
válasz
seederking #5568 üzenetére
Bezony. És itt sok esetben nem is arról van szó, hogy az ember fizikailag képtelen lenne kifizetni a többletet, hanem egyszerűen a korrektség hiánya... én is emiatt mondtam vissza.
-
Pala
veterán
-
Pala
veterán
Na ezek tényleg mind brutálisak! A Rage-ben meg az a pláne, hogy (kis túlzással) integrált VGA-n is elfut.
-
Pala
veterán
válasz
csucsbicep #5435 üzenetére
Voltak ilyen "nagyratörő" terveim is, igen.
Készítettem még tavaly egy videót, itt 480SLI-n futott moddolt grafikájú Crysis. Az első pályákon nagyon jól megy, később azért kezd kicsit becsökkeni az fps.
De a látvány brutálisan jó, máig nem veri semmi!
-
Pala
veterán
Ó hát, azzal nem kell foglalkozni....
Engem szabályosan lehülyéztek tavaly, mikor 1680x1050-re vettem 480SLI-t.
Nem kell vele törődni, hogy mit mondanak mások, az a lényeg, hogy te tudd, miért akarod (az előbbi példával az volt a célom, hogy MINDENT 60-as min fps mellett tudjak futtatni; hozzáteszem, erre a 480SLI 1680-ban nem volt maradéktalanul elegendő), és hogy a te igényeidnek megfeleljen.
Emiatt ne érezd magad feszélyezve soha!
Lehet, hogy jövő hónapban bepakolok mégegyet CF-be, de jelenleg szeretném kitapasztalni, hogy mire elég 1 kártya 1920x1200-ban.
-
Pala
veterán
válasz
seederking #5421 üzenetére
Minden új termékkel ez van.
De 61k-ért erősen gondolkodom, hogy kapásból CF-be is megérné. Fene tudja...
-
Pala
veterán
válasz
gordonfreemN #5196 üzenetére
Nyugi, én is a ref téglahűtő pártján állok, pont ugyanazon okból kifolyólag, amiért te is.
Egy ÁLDÁS volt, amikor tavaly MSI TFII-es 480-ról refhűtős 470-re váltottam, bár ennek valószínűleg a házam nem túl acélos szellőzése volt az oka.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Politikai mémek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BestBuy topik
- Autós topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- ASRock RX 6950 XT 16GB GDDR6 Phantom Gaming OC - Gari 2026.05.02. -ig - Eladó!
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új/ garancia a nevedre/ beszámítás/ ingyen posta/
- PNY - Founders - Referencia hűtéssel - GTX 780 TI - Korának leggyorsabbja - Gyűjtőknek is
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest