Hirdetés
- Távol-keleten debütált az LG 17 hüvelykes, hordozható monitora
- Videószerkesztés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Egymilliárd dollárra is büntetheti az USA a TSMC-t
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vélemény: kulcstényező lett a telemetria a meghajtók fejlesztésében
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
Szerintetek:
Hd7850 50k-ért, vagy Hd7870 61k-ért? Kb. 1,5 évig tartanám meg, tuningolnám mind a kettőt a maxig.
-
odorgg
addikt
válasz
DroiDMester #3598 üzenetére
No akkor le is szedem, mert a 12,6-al párszor nemtértem vissza készenlétből
-
-
válasz
Steven88 #3593 üzenetére
akkor nálad is valami gond van, olvastam én is fórumon hogy valaki(k)nek 24P be megy a játék kapcsold ki a VSync -et meg próbálj drivert frissíteni VGA -n (és ha van a monitornak is!)
én a Catalyst 12.x (8.981.0.0 July 4) -et használom nálam bevált már csak azért is mert tuningnál nem ragadnak be az órajelek vele!
-
Steven88
tag
válasz
DroiDMester #3589 üzenetére
Nekem 3570k-val 24-25 FPS-en szaladgál, ugyan úgy 7850es karival FHD minden maxon. De fórumok alapján játék függő áll.
Ja és 1,04V alapfesz az jó?
-
-
BullZeye
veterán
válasz
1100/1350? O.o miért?
-
seederking
őstag
válasz
Akkor a cpu-m cseréje eléggé időszerű lenne...
-
válasz
seederking #3587 üzenetére
Sajnos a játék(vagy maga a virágbolti verzió) nem 100.% os
Borzasztó nagy CPU igénye van
Ha alapjáraton használod a 955.ös procid akkor ott kell keresned a problémát!
nálam se 100.% os de azért játszható (minden beállítás MAX on)
i5-760@4000.MHz + HD5850@725/1000MHz ~52.FPS (40.alá nem esik le sehol)
és i7-860+HT@4000.MHz + HD7850@1100/1350MHz ~68.FPS (55.alá nem esik le sehol)
Ha megnézed a képeket(jobb felső sarok OSD) látható hogy még a 5850(98.% gpu használat) se ment 100.% terhelésen, a 7850(76.% gpu használat) meg abszolút nem!
-
Bjørgersson
félisten
De rég jártam már erre, gondolom a fél fórumnak ilyen kártyája lett azóta.
Nincs valami hír, hogy esetleg lesz a közeljövőben Vapor-X változat a két 7800-asból?
-
seederking
őstag
Nem miért de eléggé belassult a gép.Fölraktam a prototype 2-e és a fraps játék alatt néhol 22-28fps-re is leesik.Full beállítások mellett.
Phenom II X4 955,Kingston 8Gb 1600Mhz HD7850?Nem jobban kellene mennie?
Lehet az rendszer "hátráltató" tényező,hogy több mint 10 játékom van föltelepitve.Egy 500Gb-os Wd winyóra? -
lowzor
veterán
válasz
seederking #3584 üzenetére
Energiagazdálkodási lehetőségek/ séma beállításának módosítása/ Képernyő kikapcsolása: soha
A monitort manuálisan kapcsold ki, mikor hosszabb időre otthagyod a gépet. Így nem lesz kattogás.
-
BullZeye
veterán
válasz
DroiDMester #3581 üzenetére
Fog sincs, de kétlem, hogy a 4ghz-es ivy ne lenne elég 1280-hoz. Tele van szemetelve progikkal, ma fogom újra rakni, majd kiderül. GPU-Zből a sensoros fül btw hasznosabb, hogy előtte hány Mhzen volt a kártya, stb.
Ez a kattogás amúgy 11.7 bétával is jelen van? Mert a sípolás az driver hiba, az tuti, mert 11.7nél nem hallottam, 11.4nél most hallom néha.
-
lowzor
veterán
válasz
seederking #3582 üzenetére
Az normális, főleg ilyen időben. Gondolom 30% körül megy a venti. Állítsd be, hogy a win ne kapcsolja ki egy idő után a monitort és kapcsold ki manuálisan, ha otthagyod a gépet.
-
seederking
őstag
Üdv
Normális ha terhelés alatt 63 fokra fölmegy a vga hőfok.7850oc sapphire.
A "kattogós" zero core dolgot ki lehet küszöbölni mert alvó állapotba én is hallom.?
Az miért lehet,hogy ma egy game alatt azt vettem észre hogy néha fekete csik villan be a képernyőbe. -
válasz
BullZeye #3575 üzenetére
Hát nálad valami nem kóser!
Vagy valami vissza fogja a VGA -t, vagy pedig ennyire gyenge lenne a 3570.K proci 1280 -as felbontásba?
néztem én is egy Vantage P -tesztet! szintén 920/1250 -en!
Nálam 21369 GPU Score -m lett! nálad meg csak 18604
Amúgy nem értem mia fenének neked a 3570K ha a fogyasztásért rinyálsz és alapjáraton döcögteted azt a CPU -t mikor megy 4500 -at is lazán!
-
BullZeye
veterán
válasz
milszab #3574 üzenetére
Most eljutottam odáig, hogy MVP-t teszteltem és müxik, 3Dmarkban olyan átlag 15%-ot dob az összpontszámra. (10-20% rangeben).
Kábel iGPUban (alaplapban)
P22012 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP aktívP18326 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP kikapcsolva
Kábel hd7850oc-ben
P22157 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP aktívP19037 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP kikapcsolva
Konklúziók:
Kábel iGPU-nál
1) Ha nincs MVP akkor azért 4-5% elveszik, HA alaplapra van kötve a kábel,
2) DE fogyasztás csökken, mert HD7850 nem fog holmi firefox miatt 3D-be menni, és bennrekedni driver hiba miatt, és nem lesz +20-30 watt fogyasztás.
3) Idióta Catalyst minden w7 indításnál közli, hogy nem jó kártya van a gépben, és nem indul el. (töröltem is a fenébe, ennyire ostoba program ne legyen már gépemen...)Kábel hd7850-ben
1) Jobb teljesítmény (minimálisan), és így is kihasználja az MVP a iGPU-t, és így is nő 10-20%al a teljesítmény,
2) De fogyasztás nő, mert néha gondol egyet és bennreked 3D módban a videókártya, vagy legalább 400/1250ben.+1
Qrwa zerocore az istenért sem akar működni nálam, lehet az OC káryta mivoltából, fogalmam sincs, de már 11.6 és 11.7béta is járt a gépen, egyiknél sem kapcsolt ki, pedig jelenleg is az alaplapba van kötve a monitor. GPU pedig 300/150, epdig ilyenkor 50/50-re kéne lemennie, és ventinek ki kéne kapcsolnia, hát ezt nem teszi meg.Amúgy kártya 15-20 wattot eszik IDLE, ami nem vészes, de ha azt nézzük, hogy gép alapból 50 watt alatt fogyasztana, ott már azért jelentős (30-40%).
ZeroCore-ra meg jöhetnek tippek, lehet elnéztem valami beállítást, vagy mittudomén kell hozzá a Józsi néni SDK felesztő környezete, hogy működhessen.
-
milszab
senior tag
-
Inv1sus
addikt
Aj ez nem jó. Akkor így mégis honnan tudjam, hogy mi a jó kombináció.
A Gpu húzása mennyivel dob többet az fpseken mint a memóriáé ?
-
törölt tag
Sziasztok!Most néztem meg a sapphire honlapját és láttam,hogy a termékek között már megtalálható az új Sapphire 7850 Dual-X hűtésű vga (eddig nem volt fent).Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy szerintetek mikor lesz elérhető ez a vga a magyar boltokban?Mert még mindenhol csak a legelső kiadású verziós sapphire 7850-es verziót lehet megvásárolni.Tudom,hogy szinte ugyan az a két hűtés,de mivel kb 1 hónap múlva szeretnék beruházni egy teljesen új gépre ezért ha van rá lehetőség akkor inkább az új dual-x hűtős 7850-et venném meg.
-
Inv1sus
addikt
Ha gpu fagy le, akkor újraindul a vga kártya és az operációs rendszert tovább tudod használni. Ha a memóriával van gond, akkor csíkos képernyő jelenik meg és semmire sem reagál.
A vga kártyám nem szokott újraindulni, kizárólag csak csíkos képernyők vannak.
-
lowzor
veterán
válasz
Inv1sus #3562 üzenetére
Sok lesz neki az az 1150. Nálam is fagyott le a GPU csíkos képpel, szóval ott szerintem GPU túlhúzás van. Lehet, hogy a memória is túlvan húzva, ha Elpida van rajta. A BF 3 tökéletesen futott nekem is 1100-on, de a Max Payne már fagyott le 10 perc után. Szerintem alapfeszen 1050 az ajánlott max órajel (ha nem magas a gyári fesz).
-
Inv1sus
addikt
Megint lefagyott. 1400-on van a memória most.
Létezik hogy ilyen trágya lenne?
-
Tempileul
tag
Ki próbáltam a 12.6-os drivert és egy olyan hibát produkál, hogy böngészés közben, tehát az asztalon, elmegy a kép majd 3 másodpercre rá vissza jön és azt írja ki, a videó illesztő program le állt, majd újra indult. Vmi ötlet ez miért, van? 12.4 es driverel semmi probléma nincs. Az asus GPu tweak kavar be, mert még nem kompatibilis vele ?
A kártya nem reseteli magát, szóval nem az OC vel lehet a baj, mert 12.4-el hibátlan.
-
Inv1sus
addikt
válasz
csucsbicep #3554 üzenetére
Tudom. Ram hiba volt, mert csíkos képernyő jött elő és csak reset segített. Vicces, hogy pont a Dota 2 fekteti meg a kártyát.
-
BullZeye
veterán
Használja valaki HD4000-el a HD7850et?
Sikerült valakinek beállítani, hogy kikapcsoljon 7850, ha nem kell? Én akármit csinálok a venti pörög, fogyasztás nem csökken, lehet újrarakom a gépet, de milyen driver, vagy mi kell hozzá, hogy ZeroCore működjön?
-
Winne
nagyúr
Én most már jelenthetem több óra BF3 után, hogy 1150-en is szépen megy, nem hibázik.
-
Inv1sus
addikt
Jelenleg 1150/1410-nél tartok tuningolásban. Tegnap Dota 2 közben lefagyott a memória :/. Remélem most már ezt bírni fogja.
-
Tempileul
tag
Egy érdekes dologra figyeltem fel, Asus GPu tweaket használok ,be van állítva az OC profil, amikor bekapcsol a gép, a windowsal indul a GPU tweak és betölti a profilomat. Rá kb 10 másodpercere a ccc, visszatölti az eredeti oc mentes beállítást, pedig a ccc overdrive nincs bekapcsolva. Ha megint rámegyek a GPu tweak-re és rányomok az 1 es profilra, akkor úgy maradnak a be állítások ahogy az nekem kell . Nem lehet ki kapcsolni a ccc-ben ezt az utólagos vissza állítást. Mások, hogy használják , ezeket a programokat és a ccc-t együtt ?
Minden játék inditás előtt inditott az adott OC profilt ?
-
Winne
nagyúr
-
lowzor
veterán
1,215V-al elvileg 1300 környékére fel lehet húzni. Ha valakinek szerencséje van, akkor azfölé is.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
synthattik #3547 üzenetére
Nem lesz semmi baja tőle, ha nem melegszik túl és csak teszt erejéig nézed meg, de ajánlott 100%-re tenni a hűtést.
-
odorgg
addikt
válasz
csucsbicep #3546 üzenetére
1200Mhz.
-
synthattik
aktív tag
Néztem msi ab-ben ott 1.3 ig engedi a feszt emelni.
Szntetek,ha addig elmegyek esetleg csak megnézni,hogy mit tud a kártya ott még nem degradólódhat?
Mint írtam nekem is elég magas az alapfeszem 1.22v,bár így viszonylag jól húzható,és így is hűs marad. -
odorgg
addikt
válasz
DroiDMester #3543 üzenetére
Nálam is 1,22-ig engedi, szóval nemsok értelme van esetemben a fesz emelésnek, mert kb semilyen pozitív hatása nincs.
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3543 üzenetére
Én megnéztem neked, nekem a GPU Tweak 1.225-ig engedi.
-
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #3540 üzenetére
Én ezt értem, akkor változtatok arra, hogy 1.2 fölé nem mennék, mindenki el tudja dönteni, hogy mennyi az ami neki még belefér. Holnap én is megpróbálom az 1150-et.
-
odorgg
addikt
válasz
DroiDMester #3540 üzenetére
Nálam is pl 1.21V az alpfesz, szóval nyugodtan kilehet tólni azt a fesz csúszkát koppanásig, ha arról van szó.
-
Miért is kéne megállni? 1,2000.V alatt?? AMD ajánlása szerint 1,22.V a referecia érték tehát még ennyivel mehetne 24/7 -be is! De tuning esetén minden gyártó kb +10-15.% ot engedélyez a saját tuning progijával! Annyira nem hülye egy gyártó sem hogy saját magával b@szik ki(hogy sorba szállnának el a kártyák a túlfesz miadtt), és a hozzá nem értő USER -ek se tudjanak kárt tenni a VGA ban ha MAX ra feltekerik a GPU feszt!
Mivel teljesen legális dolog mert hirdeti az adott gyártó és mellékeli is a kártyáihoz a tuning progit még ha ez miatt halna meg a VGA akkor is GARANCIÁLIS probléma, tehát hátránya max annyi lehet hogy Max 1-2.hétre nem lesz VGA -ja amíg gariztatja!
De ezeket a HD7xxx -eket meg se lehet gyilkolni mert annyira komplex és bonyolult hardveres védelmük van ha hibát érzékelnek lekapcsolják(Resetelik) magukatAsus DC2 hez ugye a Asus GPU Tweak progi van nem tudom mennyit enged max állítani a GPU fesznek, de gondolom dinamikus ahogy Sapphire nél a TriXX és nézi mennyi a gyári alapfesz és ennek függvényében(megy a +10-15.% emelés) ennyire alacsony alapfesznél 1,200.V fölé sz.tem nem is fogja engedni
De valószínű hogy a kártyának elég lesz bőven a 1,150.V is az 1200.MHz hez!
-
Tempileul
tag
válasz
csucsbicep #3537 üzenetére
Próbáltam 1080-as GPu frekvenciánál, már lekapcsolt a kari, gondolom ez az elég alacsony alap fesz miatt van, mert azért az 1038 a refhez képest jóval alacsonyabb.
Egyébként meddig mehetek el a fesz emeléssel ? A referencia értékig vagyis 1.220 ?
De pl volt nálam anno egy Sap 7850 oc kari aminek a fesze meg 1,138 volt gyárilag.
-
Tempileul
tag
válasz
synthattik #3533 üzenetére
egy ilyen:[link]
csucsbicep És akkor az én 1038-om gyenge lenne ? Vagy mi számít jól sikerültnek ?
-
synthattik
aktív tag
válasz
Tempileul #3531 üzenetére
ez milyen fajta 7850?mert nekem sapphire volt és az kb hangtalan olyan 50%-ig.
Mert néztem,hogy az adatlapodon asus van,de milyen fajta?referencia?
Nekem oc volt 7850-ből ahogy néztem annak ált 1.14 az alap fesz.,de most beváltottam a nagyobb tesóra,annak meg 1,21 az alap fesze,és kevésbé melegszik mint a 7850 1.14 el. -
Tempileul
tag
Vki tudja, hogy mi lehet az oka, hogy ekkora szórás van az alap feszek között ?
Másik elvileg az alap fesz emeléssel nő a kártya hőmérséklete, de elvileg jobban bírja a tuningot is ?!
-
Tempileul
tag
válasz
synthattik #3530 üzenetére
Dragon Age 2 vel full grafon és ez a saját venti szabályzásom, mert alapból olyan mint egy porszívó és nagyon zavart.
-
-
Tempileul
tag
Ez milyen ? [link]
1,038 alap fex -
rezy89
tag
Üdv! A 7850 oc verzióját is lehet még tuningolni? Olyan szeretnék majd hamarosan beszerezni...
-
lowzor
veterán
Nálam meg 1,138 az alap és 1100-on már fagy.
-
-
akela91
addikt
válasz
DroiDMester #3519 üzenetére
Nem szeretnénk feszt emelni.
Nem csak VGA terén ez a koncepcióm.
-
-
akela91
addikt
válasz
DroiDMester #3515 üzenetére
Én mit mondjak 1.138 alapfesszel? 1150 atomstabil.
-
BullZeye
veterán
válasz
synthattik #3511 üzenetére
Heaven lefut, 3x egymás után aztán kiléptem, hiba nem volt.
Battlefield 3nál viszont le kellett vennem 1150/1400-ra, de így 4 küldetést végignyomtam, de nem fagyott/crashelt/lépett ki.
Azért 33% tunning így is megvan fesz emelés nélkül. De persze hosszas használat után fog kiderülni, hogy valóban jó e, de reménykedem.
-
válasz
BullZeye #3510 üzenetére
Nemrég odorgg kolléga is belinkelte az írományomat az UNLOCK -ról
elég magas az alap feszed!, nekem 1200/1500 -at 1,185.v al tudja!
Tehát nem meglepő hogy nálad megy piszkálás nélkül az 1200.MHz
Teszteléshez a legjobb a Dirt Showdown nálam ettől úgy kifeküdt hogy még a játék sem indult el (elindítom elkezd tölteni majd kilép a játékból mert RESETELI magát a kártya!) és ugyan ezen a beállításon minden más játék több órát ment hibátlanul!
Ja igen kockásodást nemigen fogsz látni 7xxx el, mert egész egyszerűen újraindítja magát a kártya ha hibát érzékel! tehát csak annyit fogsz látni amit pont előbb írtam ha nem bírja else tud indulni a játék, vagy játék alatt szépen kilép vagy csak elmegy néhány másodpercre a kép aztán vissza jön mindha semmi sem történt volna!
-
Winne
nagyúr
Látom többen nem áltatok meg 1050-en és 1200-on is hajtjátok a kártyát többen. Ha nagyon meg kellene tippelni, akkor 1050 és 1200 között hány fps-re lehet számítani mondjuk bf3-ban mediumon fullhd-n?
-
synthattik
aktív tag
válasz
BullZeye #3510 üzenetére
ha így megy a kártyád inkább csak örüljél neki,ennyin is akarod használni?Gta 4 vagy bf3,esetleg crysis 2 dx11 modban,ha ezeknél sem fagy ,akkor elég jó darabot fogtál ki,szntem ne furmarkal teszteljél,mert csak kínzod a kártyát vele,meg gondolom úgy is játékra vetted.
Amiket írtam ezek vmelyikével leteszteled,ha nem jó a beállítás tuti eldobja az arcát,legalábbis ahogy észrevettem. -
BullZeye
veterán
1200nál lehet még feljebb rakni MSI Afterburner-rel GPU órajelet? Mert így még stabil, és szeretném megnézni a végét. Moddal 1050-ről sikerült 1200-ra rakni, de nem elég.
71°C-ra ment fel Furmark alatt az 1200/1400, és jelenleg a gép 225Wattot eszik. Ventik meg hihetetlenül halkak, hiába megy 49%-ot venti, alig hallani, pedig csak SSD, és Silver arrow van bent passzívan, nyitott házzal, mellettem 50cm-re az asztalon.
20 perce megy, egyenlőre stabil, mivel szoktátok még tesztelni az órajeleket? Heavennel? BF3? Vagy nincs olyan, hogy "find max", és keresi mint a veszett a max órajelet, és minden apró hibánál visszaveszi picit? ATT tudta, sajna nem támogatja ezt a kártyát még.
Egyáltalán honnan lehet tudni, hogy stabil, mert már gyanús, hogy nem pöttyöződik, meg semmi, azért alaphoz képest 40%os órajel növekedés ez... Lehet, hogy elrontottam valamit?
-
Casanova*
veterán
válasz
DroiDMester #3506 üzenetére
köszi!
olyan DP kábelt beruházok.
-
akela91
addikt
válasz
DroiDMester #3506 üzenetére
Nem a kábel miatt voltak a csíkozódások, és balszerencse kell hogy ilyen problémák előkerüljenek. Szóval ne a kábelre fogd. Nekem sima olcsó DVI kábelem van, és nekem sincs semmi gondom. Kivéve a venti fordulat csökkenést alvó állapotban, de az szoftveres probléma.
Casanova: Tégy egy próbát a hozzáadott kábellel(nem tudom már, hogy a monitorhoz vagy a VGA-hoz járt nekem), ha semmi probléma akkor nem látom értelmét cserének. Persze ha van pénzed rendeld mellé.
-
válasz
Casanova* #3501 üzenetére
Sajnos még a prémium monitorokhoz is kacat Single Lik DVi kábelt adnak! (Spórolnak azzal a ~2500.Ft al mert kb annyiba kerül egy normális Dual Link kábel)
Nekem ilyen DP kábelem van nem olcsó mert van már 2.e alatt is! de én nem sajnáltam rá mert ezt nem kell cserélgetni 1-2.évente mint pl a VGA karit csak 1X kell megvenni
Nálam nincs semmi féle csíkozás, kép ugrálás meg miegymás amit itt olvastál hibákat! és Driver ügyileg sem volt gondom egyik driver -el sem pedig kipróbáltam már a 7850 el 12.3 tól az összeset 12.7 ig mind! Ja és firefox ban sem kell(ett) kikapcsolnom a HW -s gyorsítást DP kábellal nincs gond vele!
-
akela91
addikt
-
Casanova*
veterán
válasz
DroiDMester #3471 üzenetére
hali! [link] gondolom a Dell U2212HM moncsihoz sima single DVI kábelt mellékelnek. az lenne a kérdésem,hogy milyen DP kábelt használsz? belinkelnéd nekem milyen kábelt érdemes venni! pls! tuti jó legyen a kép és ne legyen semmi probléma,csíkozás,akármi.. köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X TUF BTF White OC Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE 5070 Ti 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC 8G (rev. 2.0) - Számla + Garancia
- Laggol, hangos, zörög, csíkoz vagy nem ad képet, kifagy? Videókártya karbantartás! Hibás is!
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X SHADOW 3X OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest