Hirdetés
- Távol-keleten debütált az LG 17 hüvelykes, hordozható monitora
- Videószerkesztés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Egymilliárd dollárra is büntetheti az USA a TSMC-t
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vélemény: kulcstényező lett a telemetria a meghajtók fejlesztésében
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
deylath
csendes tag
Értem és köszönöm a válaszod.
Nos a húzás nem lenne probléma miután van egy Hyper TX3 hűtőm.
Mindenesetre gondolom nem tenne jót az életkorának, ha állandóan 4 ghz környékén toporogna vagy talán tévedek és nem is annyira?
Tudom lehetetlen kérdés, de nem lehet tudni, hogy mennyire hátráltatná a proci a vga full hd ban, egyes órajelek mellett? -
Majkee84
aktív tag
válasz
deylath #2395 üzenetére
Szeva!
A procidon húzni kellene olyan 4 Ghz környékére. Sokan a Sapphire-et ajánlják, ha szemfüles vagy 63k-ért hozzá juthatsz újonnan. A Sapphire 2 év garit ad a kártyáira, az Asus azt hiszem 3-mat, az MSI is 3-mat. Az MSI-t is meg lehet kapni apróról olcsóbban. Én 69-ért vettem... Az árakkal kapcsolatban: szerintem ha megjelenik nvidia oldalról a vetélytárs az drágább lesz. Szerintem záros határidőn belül nem várható jelentős mértékű árcsökkenés. -
deylath
csendes tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy VGA-t cserélek, mert szeretném kiélvezni a FULL HD minőséget.
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy szerintetek egy Phenom II X4 955BE mennyire hátráltatna egy 7850 es kártyát?
Továbbá érdekelne, hogy melyik 7850 es ( sapphire, asus, stb ) fajta érné meg. ( az MSI twin frozr t elhagyva az ára miatt )
Meg még az lenne a kérdésem, hogy árcsökkenés várható a közeljövőben?
Itt arra gondolok, hogy kijönne valami új nvidia kártya, ami lejjebb csúsztatná az árát? -
Majkee84
aktív tag
válasz
DroiDMester #2388 üzenetére
Azt kívánom, hogy ne legyen igazad!
Én 69-ért vettem újonnan. Szerintem ez sem volt rossz vétel. 63 körül lett volna Sapphire HERR Z-től, csak sajna lemaradtam róla. Bevallom, ez lett volna az első elképzelésem, az MSI-t a horror ára (pl. *pon) miatt nem vettem bele a számításomba. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
Ezért nem kell egyből megjelenés után venni a kártyát.
round3r: Ebben az esetben, ahogy leírtad valószínűleg a kártya rossz. Vidd el gariztatni.
-
borkarico
aktív tag
válasz
Okés. Nekem az MSI megfelel. ennyit tudok nyilatkozni
-
round3r
csendes tag
Hali!
Közel 1 hónapja vásároltam 1 Sapphire 7850-est. Az lenne a problémám, hogy a mai nap mintha kihúzták volna a gépet a 220-ból, leállt és nem is bootol. Kicseréltem a kártyát egy másikra és újra okés minden. Más gépben is néztem a 7850-et, ott is ugyanazt produkálja... Ez most mi? Vihetem vissza gariztatni? Húzva nem volt. Tápom egy 400 wattos chieftec (egy jóval többet zabáló 8800GT-t hajtott évekig előtte) és gond nélkül ment is 4 hétig.Üdv
-
válasz
Majkee84 #2386 üzenetére
Akkor örülhetsz hogy olyan jól elment, nekem is 5850.ese(i)m volt(ak) ez előtt, igaz én 2.db ot használtam CF -be! Az elsőt még megjelenés után pár héttel vettem nem éppen olcsón közel ~100.e ért! ugye ez durván 2,5.éve volt! én most adtam el(1.hónapja) belőle az 1 -iket(a másik még itt van mert kivételes tuning példány és nem adom el aprópénzért) ami még 1.év garis volt és az ment el 30.ért, szóval kevesebb mind 3 -ad áron lehet ennyi idő múlva eladni!
Ha megnézed a 7850.et ugyan ezzel a logikával akkor ez bizony 20.e környékén fog menni 2-2,5.év múlva használtba!
De ha megnézem az előtti kártyáimat mind hasonló cipőben jártak! PL: 4890.ToxiC -om! 75.e volt és 2.év után 25.ért bírtam eladni! tehát szinte mindegyik VGA -nak így esik az ára! 2-2,5.év után 3 -ad áron lehet eladni! 7850.nek nem a mostani brutál magas(70-80.e) árát kell figyelembe venni mert én az enyémet vadi újonan 59.ért vettem!
**************************************************************************************
#2387 borkarico : Pedig ennyire jó a Sapphire gyári hűtése! nálam se ment fel 55.fölé 1200/1500.on sem! Mondjuk én kb fél napot használtam a gyári hűtésével! és lecseréltem AC TT Pro ra így meg 38.fok környékén van a plafon 1000/1300.on de 1200/1500.on se meg fel még 40.ig se pedig csak FIX 25.% on járnak a ventik így teljesen néma! Még mielőtt +kérdeznéd hogy mért cseréltem le a gyári hűtőt ha olyan jó: azért mert itt volt a szekrényembe feleslegesen az AC TT Pro így nem került semmibe hogy feltettem rá és mégis csak közel 20.fokkal hűvösebb vele a kártya gyakorlatilag néma hangal (nem mindha a gyári hangos lett volna)
-
Majkee84
aktív tag
válasz
DroiDMester #2381 üzenetére
A jövőbe nem látok, de biztos vagyok benne, hogy nem 20 ezer lesz az ára még 3 év múlva sem. Az 5850-emet is 35-ért adtam el 1 év garral. Pedig ahogy látom eléggé pang a piac...
-
borkarico
aktív tag
válasz
akela91 #2383 üzenetére
én is sapphire-t használtam eddig mindig, most gondoltam kipróbálom az msi tf3-mat, elég sok helyen olvastam hogy jó a hűtése és csendes. Többe nem került mint sapphire, ezért esett most rá a választás. eddig nem csalódtam benne, max 1 kicsit jobban mehetne OC-ban, de megelégszem én ennyivel is. és valamivel jobb a hűtése és csendesebb is mint sapphire, ettől függetlenül a sapphire is kiváló márka.
-
borkarico
aktív tag
válasz
DroiDMester #2381 üzenetére
Ezt én mind értem és igaz is. De nem költöttem többet rá, mert mint írtam igazán jó áron tudtam beszerezni. Annyiba került mint egy alap órajeles sapphire 7850. úgyhogy rosszul nem jártam vele.
-
válasz
borkarico #2380 üzenetére
ezeket(ilyen orajel mellett és höfokon és szintén gyakorlstilag némán) tudja a sapphire is és jóval olcsóbban igaz csak 2.év garival
de ez részlet kérdés már hogy 2 vagy 3 év gari ha 2évig hibátlanul ment a kártya marha kicsi az esély rá hogy a 3 évben fog meghibásodni! esetleg aki a késöbbi eladásra gondol ott sem sokat oszt/szoroz mert mondnuk 2,5 év múlva ha eladnád mit fog akkor érni eza kártya? 18-20. e ret? ott már nemsok pluszt fog érni hogy van még rá fél év gari jó esetbe +1-2.e ret! tehát ez sem indokolja hogy 8-10.e el többet fizess érte most!
-
borkarico
aktív tag
válasz
MontyCrew #2378 üzenetére
igen az volt, csak tudtam nagyon jó áron szerezni msi-t így ez lett, 3év garival. amúgy a hűtési teljesítménye kiváló és szinte hangtalan még 46% venti használaton is. max terhelés 1100/1350be is 60°C a kártya. ebből a szempontból viszont jó. OC szempontból pedig kicsit gyengusz, de elég lesz ez nekem így is
-
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is MSI-m van. Eddig csak alap feszen húztam 1050-ig. Nem akarom gyilkolni meg igazából a procim is gyenge lenne szerintem. Az előző kártyám Sapphire volt (5850 Xtreme), azt is nagyon szerettem, de szerintem ha valaki kiad 60-70 ezret egy ilyen kártyáért, annak nem mindegy hogy 2 vagy 3 év gari van rajta. -
MontyCrew
senior tag
válasz
DroiDMester #2376 üzenetére
Akkor bocsesz, én mikor még privátozgattam vele, akkor Sapphire volt a kiszemelt
-
-
MontyCrew
senior tag
válasz
DroiDMester #2374 üzenetére
Neki nem msi van.
nekem van az, és a Sapphire feszültségével 1150et ment. -
válasz
borkarico #2359 üzenetére
Hát én cseppet sem csodálkozom, nálam is járt már jó néhány MSI Twin Frozr kártya de kivétel nélkül mind anti tuning volt, szinte mindegyikre azt tudom mondani hogy ezek mentek a leges-leg rosszabbul tuningba, és ahogy látom továbbra is ragaszkodnak a indokolatlanul magas gyári GPU fesz hez (mert vagy azt gondolják hogy attól több tuning potenciál lesz a kártyába, vagy eleve tudják hogy egy hulladékot gyártanak és ezért kell jóval magasabb fesz a stabil működéshez) Sajnos náluk pont fordítva van náluk 100 -ból 1-2.db van amit ki lehet fogni hogy jól megy tuningba, míg a többi gyártónál pont az ellenkezője és 100 -ból 1-2.van ami nem megy olyan jól tuningba!
-
borkarico
aktív tag
válasz
csucsbicep #2365 üzenetére
okés, hazamegyek letesztelem. esetleg kipróbálok más progit is (sapphire trixx vagy asus gpu tweak).
-
Skyhunter
őstag
Melyik progival lehet megoldani a VGA húzását? Látom, itt többet is írtok : MSI AB, Sapphire Trixx, Asus Tweak.....melyik a nyerő?
-
MontyCrew
senior tag
szeretném cserélni a 7850 kártyámat, viszont, nem tudom eldönteni, hogy melyiket lenne érdemesebb.
94ért, egy Sapphire 7950 dupla ventilátoros (Fél év gari) vagy
88ér egy XFX 7870 szintén dupla ventis (2év gari)a választ előre is köszönöm
borkarico: 1.138 terhelés alatt, üresjárat nekem is 0,825
-
LordX
veterán
válasz
DroiDMester #2345 üzenetére
Lossless tömörítést ezért csinál, ami persze továbbra sem sok.
-
Skyhunter
őstag
válasz
spyro1411 #2304 üzenetére
Tavaly 1 hónap erejéig volt GTX570-em....utána visszaváltottam ATI-ra. Nemcsak IPS-en jön elő a színkülönbség, Nvidiának talán egy hangyányival élesebb képe, az ATI-nak meg elég szembeötlően kellemesebb színvilága van a vetélytársnál. Talán az LCD-plazma különbséghez tudnám hasonlítani.
Az én Sapphire 7870-emmel maximálisan elégedett vok, MSI 6950-ről váltottam....kevesebbet eszik, csendes, hűvösebb, és még jobban teljesít is.
Sajnos elég sokat buktam a cserén, de az eredmény kárpótolt.A Sapphire olcsó és jó, a hűtése az egyik legjobb a piacon.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #2345 üzenetére
Jól van, azért ne kapd fel nagyon a vizet... az akadozás jól látható ez ténykérdés, mást nem mondtam. De rendben, ettől még nem kell lecserélned a VGA-t.
-
BullZeye
veterán
válasz
DroiDMester #2343 üzenetére
Így "akadjon" minden játék maxon a következő 5 évben.
-
válasz
szasanyi #2344 üzenetére
Ahogy korábban is mondtam a néha be be akadás az a FRAPS nak köszönhető ha nem tudnád (vagy nem próbáltad még) ugye RealTime -ba rögzít TÖMÖRÍTETLEN formátumba így ez a 5.perces videó 18.giga terjedelmű! A be-be akadás a winyónak köszönhető (sajnos nincs szuper gyors SSD -m amivel ez kiküszöbölhető lenne, sőtt semilyen nincs) mikor már hirtelen nem tudja olyan gyorsan írni és olvasni együtt ezt a borzasztó adat mennyiséget!
a kártya ahogy már párszor mondtam alapfeszen és 1000/1300.on jár(t)
Mivel így van belőve CCC -ben mióta megvan! csak tesztekre volt feltekerve 1200/1500.ra!
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #2343 üzenetére
Szerintem helyenként akadozik. Milyen órajelekkel üzemelt a 7850?
-
válasz
szasanyi #2298 üzenetére
Tegnapi témához vissza kanyarodva! Még tegnap este csináltam egy 5.perces videót MP3 -al! de csak nemrég értem haza a melóból tehát most tettem fel!
itt nézhetitek meg ha valaki kíváncsi rá
aztán döntse el hogy akadozik vagy sem! Ja annyi nem írattam ki OSD -re az FPS értéket (mert FRAPS sajnos nem írja ki ha videót rögzítesz vele) de ~40-45.FPS körül ment!
-
szasanyi
félisten
válasz
akela91 #2332 üzenetére
Sebaj, várok tovább. Ez ingyen van, és csalódást sem okoz. Ja, és élettartam garis.
7870 alá nem adom, mivel tuning nem lesz az kell. Az se baj, ha "elavult" lesz, csak olcsón és sok garival legyen az. Mondjuk van itthon egy PS3 meg húszonpár játék, ha nagyon játszani vágyom éppen megoldható.
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #2338 üzenetére
dupla
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #2338 üzenetére
Most szérián belülről volt szó, egy mégjobb kiadásról. (mint prociból amd 6100->6200 pl.)
Persze a jövőben biztos lesznek nagyobb teljesítményű kártyák, kisebb fogyasztással, de arra kár várni pár hónapon belül. -
ledgeri
nagyúr
Üdv! amennyire követem ez a széria már jó nagy szintet lépett...
Kérdésem az lenne, hogy ki ütközött már evvel a kártyával procilimitbe, és milyen procival? -
akela91
addikt
válasz
szasanyi #2331 üzenetére
szasanyi, te vagy a legkitartóbb ember aki egy vga után ennyit vár, és érdeklődik, és postol és stb...
De még mindig nincs meg. Kár itt várakozni, semmivel nem olcsóbb a 7850 mint 2 hónappal ezelőtt. Euro egekben, ennél lehet még rosszabb is lesz. Amíg megveszed a hőn áhított 7870-ed, már szinte "elavult" lesz. Természetesen nem sértésből írtam
-
szasanyi
félisten
Használ-e vki CAP-ot? Esetleg van-e tapasztalat mi a különbség azzal, és néléküle? már ha van egy kártyás rendszernél... Én soha nem használtam, nem is hiányzott de most az új VGA-k, új driverek miatt kérdezem.
-
Joker94
aktív tag
Na,simán megy a Max Payne 3 40-50 körül van az FPS alapon.
Eddig 1-2x esett 30 alá,de akkor sem drasztikussan és csak 1-2 mp-re,jó kis kártya ez FullHD-ra. -
borkarico
aktív tag
MP3-at teszteltem MSI 7850-el és 60 fps-em van full csutka garfikán, AA-kivéve. lehetséges ez? ti milyen fps-et kaptok játék közben? fraps-al mértem...
-
Winne
nagyúr
Melyik a legjobb okosított szoftver szerintetek hozzá?
-
Sanci789
aktív tag
válasz
csucsbicep #2317 üzenetére
Kössz
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Sanci789 #2316 üzenetére
Minek a Bios frissítés? Néha képesek összeakadni, főleg a 79xx-asok esetén olvastam, hogy nem igen ismerik még a 3rd paryt programok a GCN működését, tehát szerintem, ha elég neked az 1050 is, akkor inkább ne babráld. Persze attól még rápróbálhatsz a Trixx-re, ha gondolod.
-
Sanci789
aktív tag
válasz
csucsbicep #2315 üzenetére
Köszi. Bios frissítést csináltatok rajta? Vagy még nem jött ki mostanában új?
Szerk: CCC és Trixx mehet egyszerre? Nem akad össze a 2?
-
Sanci789
aktív tag
OC-s Sapphire 7850-et jó ideje 1050/1450-en tolom (ennyit enged a CCC max) és alig melegszik.
Kérdésem annyi lenne, hogy az 1050-et mivel tudom még feljebb tolni? Mert olvastam, hogy alapfeszen viszi a 1150-et (vagy még feljebb is?). Vagy érdemes így hagynom az egészet?
-
LordX
veterán
Nálam random időnként csonttá fagy a 12.6-tól az egész gép (és nincs reset gomb a házamon, qq). Ment vissza az előző.
Egyébként ajánlom, hogy reportolj bugot nekik itt. Ha azt látják, hogy egy bug csak kevés usernél jön elő, akkor nem fogják magas prioritással kezelni, úgyhogy minden problémát tessék reportolni. (Mondom én is mint SW fejlesztő, rühellem azt a usert, aki küldi a hatemail-t, hogy még mindig nincs kijavítva a hiba, amiről tudtam, hogy létezik, de csak belső teszt során jött elő, úgyhogy van fontosabb probléma alapon nem javítottuk ki.)
-
borkarico
aktív tag
Sziasztok! nekem olyan kérdésem lenne hogy mennyi az alapfesz a 7850-nek? 1,21V alapfesz terhelés alatt nem sok? mert nekem ennyit ír a GPU-Z. alapon 0,825V.
-
torma1981
veterán
Sziasztok. Szerintetek érdemes egy Msi 480 Gtx-et lecserélni egy 7850-re? Ha netán húzom akkor simán gyorsabb mint az nem? És nem melegszik annyira.
-
BullZeye
veterán
válasz
spyro1411 #2301 üzenetére
Volt szerencsém mindkettőhöz egy próba erejéig. Nvidianal voltak olyan hibák játékokban, hogy ugráltak a textúrák, és megjelentek érdekes alakzatok. Sőt All Points Bullettin-nél zöldek voltak az emberek. UV zölden világítottak már messziről.
Ezek driverk hibák voltak, AMDnél ilyenet sose tapasztaltam.
Eladtam 5db Nvidia 560as kártyát, abból 3at vissza akartak hozni, mert azt hitték hibásak. Közbe kiderült ezek általánosak, és csak driver hiba, amit javítanak idővel.
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
csucsbicep #2295 üzenetére
Ezt néztem, ezen kívül kérdeztem. De köszönöm a linket!
-
spyro1411
tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy mennyire vagytok elégedettek, ezzel a sapphire hd7870 kártyával? (ezt így a tulajoktól kérdezem...) Ezt a kártyát néztem ki magamnak, és meg is szeretném venni, árban nem,de teljesítményben és fogyasztásban is veri a 570 et. Csak arra lennék kíváncsi, hogy nincsenek-e játékok amikben esetleg valami hátrányom lehetne vele az NV-vel szemben (a physx az nem érdekel). Most jobban a mikro laggok, vagy a hasonló jelenségek érdekelnek... esetleg ezzel a kártyával jobb színek vannak, vagy kékebb az ég stb.
Minden érdekel!
Ja és még beszélnék egy sapphire tulajjal is
lenne pár kérdésem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Laggol, hangos, zörög, csíkoz vagy nem ad képet, kifagy? Videókártya karbantartás! Hibás is!
- Gainward RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X Panther OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE 5070 Ti 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit GeForce Dual RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 - Számla + Garancia
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X GAMING X SLIM - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest