- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
Szerintetek melyik a jobb vga időtállóság szempontjából? Hd 7870 vs gtx 660. Egy árba vannak egyforma teljesítménnyel bírnak. A gtx-be nem tetszik a 192 bites mem busz.
Próbáljatok objektíven hozzáállni. -
NiTRoV6
tag
Hali!
Mitől lehet az hogy a Bad Company 2 nem hajtja ki a 7850-et csak 77% ig???
Akármit állítok ennyi a proci az meg 60-65 %-on pötyög, mondjuk az nem probléma csak a vga. vsync offA segítséget előre is köszönöm!!!!!
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Van valami lényegi különbség Sapphire és ASUS HD7870 között? Kis Sapphire HD4670 512MB GDDR4 lenne lecserélve. i5-ös procival lesz megtámogatva. Érdekelne még hogy mekkora a kártya ettől a 2 gyártótól, mert a gépházam 5 éves és nem tudom hogy belefér-e majd, esetleg kicsit barkácsolni kell. (Mercury Elegant
) Cserélve lesz majd, ha lesz újra egy kis pénzem.
Apróról fogom venni, mert láttam 60k alatt is ilyen kártyát.
CTG-500 fogja hajtani a konfigot.
Amúgy elég lesz egy i5-2*** cpu a 7870-hez? Alapon lesz mind a kettő egyelőre. -
szasanyi
félisten
A tuning mindig lutri, ezt bele kell kalkulálni. És ahogy látható, egyre inkább, mert a korábbinál már csak kevésbé tuningolható 7850-ek vannak többnyire. Azt meg nem hiszem, hogy egy 7850 tuninggal leköröz egy 7870-et ami szintén tuninglva van. Hacsak nem a két (ellentétes) végletről van szó.
És persze nem én akarok VGA-t venni (aki konkrétan nem is tuningol, tehát én mindenképpen 7870-et vennék az esetben is). -
sakal83
addikt
Javaslom figyelmedbe
-
lowzor
veterán
válasz
szasanyi #5479 üzenetére
De a 7870 nem tuningolható olyan jól. Az én 7850-emen most +340mhz tuning van a gyári órajelhez képest és mehetne neki még több is. Egy 7870-nek jó ha +200mhz-et lehet adni. Egy 7850 1050-es órajelen van a 7870 szintjén, de akár 1250-ig, vagy ha jó tuningos darab, akkor még tovább el lehet vinni.
-
Tomix24
addikt
válasz
Peetyaa #5473 üzenetére
Én gondoltam talán kifogok egy tunning barát 7850-et, és így lett szerencsére. MEgspóroltam 9K-t. És még szerintem van benne..
Sniper V2 Benchmark . - 1162Mhz Core 35.1% - 1305Mhz Ram 8.7% Ram --- 42.5% Fps tunning+ 20% PowerT
Gyári VS Húzott eredmény (Amd Llano procival)
-
Peetyaa
tag
Hát igen... Megakartam rendelni a 7870-et pcx-en, erre 61-ből 64 ezer lett. 7850-et lehet kapni 55ér. Megér plusz 9k-t a 7870? Kérdem ezt úgy hogy egy 5670-es lenne leváltva, szóval fényévekkel előrébb lennék bármelyikkel. Bf3 az elsődleges game amit tolok.
-
lowzor
veterán
Én tavasszal 2 perc alatt eladtam 35k-ér a Sapphire 6870-emet. Alighogy kiraktam, már írtak is, hogy megveszik. Volt rá 15 hónap gari, számla, összes tartozék. Reális áron kell kirakni és hamar elviszik.
-
szasanyi
félisten
PhysX témára esetleg?
-
BalaNce87
addikt
Én 30k-ért tettem fel egy/másfél hete hétvégén reggel a Giga 6850-et. Kb délutánra három vevőm volt rá (mind egyből vitte volna), szóval teljesen reális a kereslet.
Hozzáteszem egy év garis volt és minden tartozékkal, számlával, dobozosan ment el. Gyakorlatilag újszerű állapotban volt ha külsőre ránézel. -
szasanyi
félisten
Engem is érdekelne: melyik üzlet ez? Csak mert a napokban volt szó hasonlóról IPON vonatkozásban, amikor is többen írták, hogy azért az árért kapták mint ahogyan rendelték - miközben ott is emelkedett az ár a rendelést követően.
kovsol: azt mondd már el lécci, hogyan használod a PhysX-et NV kártya nélkül?! Én próbálkoztam vele Batman AC kapcsán, de nem tudom sehol állítani, hogy ne a nemlétező NV kártyát akarja PhysX- számításhoz használni hanem a CPU-t. Ha jól láttam te Borderlands 2-nél használod, de gondoltam hátha hasonló.
-
szasanyi
félisten
válasz
kisza25 #5453 üzenetére
Megtettem, az egy rakás sz@r patchelve is (anélkül meg még inkább). Ne haragudj, ha ezzel megsértettelek - persze remélem nem
-, de én ezt tapasztaltam. Ha a fiam nem ragaszkodna hozzá - sajnos szeret barbárkodni a srác - de hát inkább a játékban tegye ugyebár
-, sosem lenne PC az a hulladék.
-
gyuromoj
veterán
Sziasztok!
A következő 1-2 hétben tervezem kicsit bővíteni a konfigomat. Egy HD4670 lesz leváltva HD7870-re és egy i5-2*** procira.
Kérdésem hogy alapon lesz mind a 2 alkatrész (tuningolni nem fogok szerintem, majd csak ha kezd elfogyni a szufla) és érdekelne hogy kifogják-e egészíteni egymást?
Elsősorban Sapphire a cél, ha nem jön össze akkor ASUS.
Remélem a helyi boltban sikerül 60k alatt hozzájutnom, de majd csak holnap érdeklődöm meg.
1080p-ben akarok majd játszani, főleg az idei és jövendőbeli játékokkal. BF3 Premium a cél. Mennyire lesz elég a kártya és a proci 1080p-ben fullon?
Többi meg majd amik most fognak kijönni: FC3, COD, MOH
Gondolom elég nagy lesz a különbség a mostani konfigomhoz képest.Üdv Gyuri
-
szasanyi
félisten
válasz
Dark KillerX #5445 üzenetére
De akkor mire jó? Megnézni 15FPS mellett milyen szép egy autó?
mrhitoshi: esetleg, ha sokkal jobban optimalizálják mint a GTA IV-et. Az ugyanis a legjobb indulattal sem nevezhető jónak.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Dark KillerX #5440 üzenetére
Tényleg jól néz ki.
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #5396 üzenetére
Én ezt így nem jelenteném ki...Főleg, hogy a 7850-et 2 kattintással fellehet húzni a 7870 szintjére alapfeszen...Fesz emeléssel meg mehet akár a 7950 szintje is, ha szerencséd van. Ha nincs, akkor is megtudod közelíteni.
-
szasanyi
félisten
válasz
Dark KillerX #5440 üzenetére
Diavetítésnek tényleg nagyon jó, játéknak katasztrófa.
-
BalaNce87
addikt
Csináltam egy tesztet black mesaval és úgy látom nem sincs maxon a GPU használat, habár elég változó volt. Volt ahol felment 99%ra de volt ahol csak 50-60 %on ment. Hozzáteszem ez eg régi engine feltuningolva, szóval nem biztos hogy releváns.
-
Pala
veterán
Na ezek tényleg mind brutálisak! A Rage-ben meg az a pláne, hogy (kis túlzással) integrált VGA-n is elfut.
-
Dark KillerX
addikt
csucsbicep és pala
Nekem a GTA4 módok is tetszenek [link] ! Ez is brutális!
-
Pala
veterán
válasz
csucsbicep #5435 üzenetére
Voltak ilyen "nagyratörő" terveim is, igen.
Készítettem még tavaly egy videót, itt 480SLI-n futott moddolt grafikájú Crysis. Az első pályákon nagyon jól megy, később azért kezd kicsit becsökkeni az fps.
De a látvány brutálisan jó, máig nem veri semmi!
-
Pala
veterán
Ó hát, azzal nem kell foglalkozni....
Engem szabályosan lehülyéztek tavaly, mikor 1680x1050-re vettem 480SLI-t.
Nem kell vele törődni, hogy mit mondanak mások, az a lényeg, hogy te tudd, miért akarod (az előbbi példával az volt a célom, hogy MINDENT 60-as min fps mellett tudjak futtatni; hozzáteszem, erre a 480SLI 1680-ban nem volt maradéktalanul elegendő), és hogy a te igényeidnek megfeleljen.
Emiatt ne érezd magad feszélyezve soha!
Lehet, hogy jövő hónapban bepakolok mégegyet CF-be, de jelenleg szeretném kitapasztalni, hogy mire elég 1 kártya 1920x1200-ban.
-
Steven88
tag
Megjött a kari gariból amit persze cseréltek egy Dual X-re. A régi nem dual-os volt és a Asic quality 91% volt míg ennek csak 68,9%
, remélem nem jelent semmi tuning rosszabbodást a későbbiekben. Alapfesz a maximumom van, de legalább már nem zörög a venti.
-
kovsol
titán
-
mrhitoshi
veterán
A teszt alapján valami nem stimmel ez tuti.
A Mirror's Edge régebbi játék, szerintem ott még nincs optimalizált Physx.Amúgy nekem nincsen CPU problémám.
BF3 multiját kipróbáltam, de idegesítően béna vagyok.
FPS-el nem volt probléma, de vagy nagyon távol áll tőlem a multi, vagy csak nem is akartam játszani. -
Pala
veterán
válasz
seederking #5421 üzenetére
Minden új termékkel ez van.
De 61k-ért erősen gondolkodom, hogy kapásból CF-be is megérné. Fene tudja...
-
BalaNce87
addikt
-
sakal83
addikt
válasz
Peetyaa #5393 üzenetére
Nekem van 7850 illetve 7870-m is.
A hd7850 (1150/1350) és hd7870 (1200/1400) között a játékokban 10-14% különbség van. Ezek kimért adatok.
Volt 7950-em is 1100/1500-on, így a hd7870 között 15%, míg a 7850 között 20-25% különbség volt.
A húzott 7950 egy 7970 ghz editionnek felel meg.
A húzott 7870 egy 7950 OC (900-as gpuval)-nak felel meg, míg
a húzott 7850 egy 7870 (1100-as gpuval) egyenlő.Szinte egyenlő teljesítmény/ár mutatója van a hd7870-nek és a hd7850-nek.
-
kovsol
titán
ténylegesen mennyit fogyaszt amúgy egy 7850 2gb kártya? nem a tdp limitre gondolok, hanem hátha valaki tudja ténylegesen mit eszik meg tuning nélkül/tuninggal
-
Attix82
addikt
Valami biztos nem volt kerek, mert elméletileg ha a CPU kihajtja a VGA-t akkor limit nélkül 99% kell tolnia.
Ezt vizsgálva: [link]
PL 1650x1050 PL: 70 fps - 2560x1600 PL: 42 fps
Valami miatt csak csökkent az FPS érték, és nem a CPU miatt.
Dirt ShowDown néztem , igaz NVidia VGAval, de ott Low 200+ fps a menübe, ultra meg 60-70 Vsycron nélkül természetesen. (GPU 99%, 2500K 4.4Ghzen). Benchmarknál meg non stop 99% volt a GPU.
-
-
kisza25
félisten
nekem egy i3-540 4Ghz-en(ami kb x4 Phenommal egy szint teljesítményben) kevés volt HD6850-mellé BF3-ban 64-es mappokon 65% körül volt a VGA kihasználtság és hiába volt átlag 55FPS tömegjelenetekben leesett 30-ig, , most vettem egy i5-3450-et megszünt az FPS leesés és 95% átlagkihasználtságú a VGA, szóval simán lehet, hogy HD7850 mellé kevés a proci
-
torma1981
veterán
válasz
kockaharcos #5401 üzenetére
Én azért nem húzóm a 955-semet mert akkor kikapcsolja a Cool and quiet-tet. Így mindig 3600Mhz-n ment a proci. Netezés közben is.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- MSI Sword 16 HX - 16" WUXGA 144Hz - i7-13700HX - 32GB - 1,5TB SSD - RTX 4060 - Win10 - 2,5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest